Tips til skiferie og toppturer i Lofoten

Tips til skiferie og toppturer i Lofoten

Den beste måten å oppleve toppene i Lofoten er med et par randonee- eller telemarkski på vinterstid. Her får du FINN reises tips til skiferie og toppturer i Lofoten.

Publisert 20. desember 2019 kl. 14.43

Toppturer i Lofoten

De fleste assosierer Lofoten med klatring og fiske, men hemmeligheten er at det er en perle for topptur og frikjøring. Lofoten er et eldorado for alle som liker å kjøre offpiste, og byr på alt fra enkle turer til krevende fjell. Alle som liker alpint vil nyte det naturskjønne vinterlandskapet her.

Få steder i verden byr på en så majestetisk utsikt av hav og fjell, kombinert med nedkjøringer så spennende at du kjenner suget i magen. Det er en virkelig spesiell følelse å sette utfor toppen av et fjell helt ned til fjorden. Dette er en ekte skifest for erfarne skikjørere!

Lofoten byr på mange forskjellige overnattingsmuligheter for deg som skal på skiferie og topptur i området. Du kan velge mellom hytter, rorbuer, camping, leiligheter og hoteller.

Småtindan (700 moh) og Blåtind (604 moh)

Småtindan og Blåtinden er to klassikere i Lofoten som er svært populære blant skientusiaster. Småtindan er Lofotens mest populære skikjøringsområde, og her kan du nyte et lett turterreng hvor du kan kjøre nesten overalt. Tinderekka strekker seg fra Stortinden i vest til Finnmarkstinden i øst.

Blåtind ligger midt på Vestvågøy og kan nås fra flere sider til alle årstider. På vinterstid byr fjellet på strålende forhold for ski- og brettkjøring. Området er populært, og på en fin vinterdag er det sjeldent tomt her. Du kan møte på folk som krysser fjellene på langs med fjellski, eller mer vågale entusiaster på randonee eller telemark på tur opp eller ned fjellsiden.

Det anbefales å leie guide for å finne de beste turene, optimale snøforhold og mest mulig sikkerhet i fjellet. Lofotfjellene er utsatt for snøskred, og det er ikke anbefalt å ferdes på egenhånd uten kunnskap og erfaring i området.

Skiferie i Lofoten

Lofoten byr også på flotte lysløyper og terreng for deg som liker langrenn, og er på tur med familien. Flere av løypene går innom koselige hytter i fjellet hvor du kan møte andre og nyte både vafler og kaffe. Lofoten har også to alpinbakker i Svolvær og Stamsund. Disse egner seg godt til barnefamilier.

Les også:

Tips: Vær tidlig ute med å bestille leiebil da det ikke er ubegrenset tilgang på biler.

Været i Lofoten de neste 7 dagene

  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag
  • Lørdag
  • Søndag -1°
  • Mandag -2°
  • Tirsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.