Rauland - tips til skiferie og fjellturer

Rauland - tips til skiferie og fjellturer

Ta turen til Telemarks største skidestinasjon i vinter. I fjellbygda Rauland ved foten av Hardangervidda dominerer fjellandskap og store områder med uberørt natur. Her får du FINN Reises tips til skiferie og fjellturer på Rauland.

Publisert 5. november 2019 kl. 9.12

Telemarks største skidestinasjon – Rauland

Rauland ligger i Vinje, Telemarks største kommune, og 80% av området ligger over 800 meter. Du trenger ikke å sitte i ro i fjellbygda ved foten av Hardangervidda. Her finnes utallige muligheter for aktiviteter uansett om du liker fart og spenning, eller naturens stillhet.

Er du av typen som liker ekte vintersnø, er Rauland stedet for deg. Rauland er Telemarks største skidestinasjon og består av skiområder på Vierli, Tiur og i Holtardalen. Når du besøker Rauland, kan du benytte deg av tre skisenter på ett heiskort, som tilsammen tilbyr 17 heiser og 44 nedfarter. Den lengste traseén er på 2100 meter, og lengden på det totale løypenettet er 35 km. Raulands høyeste punkt er 1160 moh.

Rauland Skisenter tilbyr bratte løyper for de tøffeste, store muligheter for off-piste og pudder, terrengpark og hopp. Flere dager i uken tilbys det kveldskjøring, og det er mange aktiviteter og arrangementer gjennom hele sesongen. I barneområdene finner du ekstra saktegående skitrekk og trampoliner, hoppepute, kuleløype og mye mer.

Overnatting på Rauland

Du finner et bredt utvalg av overnattingsmuligheter på Rauland. Du finner både hytteutleie, høyfjellshoteller, leiligheter, camping og skipakker. De fleste stedene er ski-inn ski-ut.

Er du glad i topp stemning og afterski etter en dag i bakken, bør du ta turen til Heishuset. Det ligger i hotellbakken rett ovenfor Rauland Høgfjellshotell, og her tilbys det god drikke og skikkelig afterski-stemning.

Langrenn på Rauland

Hundekjøring, snøscooter og kiting er andre populære aktiviteter på Rauland. Om du ikke liker fart kan du dra på elgsafari eller nyte stillheten med preparerte langrennsløyper.

Rauland tilbyr et fantastisk skiterreng fra november til mai med 150 km velpreparerte langrennsløyper i variert terreng. Du finner både skøytetrasé, doble klassiske spor, høyfjellsløyper, skogsløyper, lysløype i sentrum og flombelyst langrennsarena med kunstsnø. Dette setter rammene for en flott skiferie for hele familien.

Rauland skisenter – Vierli

Vierli er en del av skisenteret på Rauland og ligger på toppen av Rauland med utsikt over Raulandsfjell og Hardangervidda. I tillegg til et flott skianlegg er Vierli et flott utgangspunkt for langrennsturer og fjellturer i storslått natur. Det finnes flere muligheter for hytteutleie med kort vei til alle fasiliteter.

Vierli er et flott alternativ for skiferie i Telemark, spesielt for de som elsker alpint og fartsfylte vinteraktiviteter! På Vierli kan du utforske fem skitrekk og 6575 meter med nedfarter, og 9 av disse nedfartene ligger over 1000 moh.

Vierli har to flotte skiområder med utfordringer uansett ferdighetsnivå. I Vierli terrengpark finner du en av Norges beste snowboard/twintip-parker med flere hopp, big jumps og rails både for nybegynnere og entusiaster.

For de små er det Vierli Vinterland som gjelder. Her har de barnevennlige bakker og tilbyr aktiviteter for både barn og voksne som snørafting, snøscooter og kjelketog. Du finner også Norges største ake- og kjelketrekk med over 100 kjelker og tre nedfarter. Dette er noe for hele familien.

Skinnarbu Nasjonalparkhotell

Skinnarbu Nasjonalparkhotell har en lang tradisjon og historie. Det ligger på toppen av Telemark, ved innfallsporten til Hardangervidda. Dette er en ultimat helårsdestinasjon som kan tilby milevis med preparerte løyper med utallige naturopplevelser og aktiviteter – både sommer som vinter.

Skinnarbu Nasjonalparkhotell har sitt eget Skinnarbu Skisenter. Dette er et koselig skianlegg for hele familien. Skisenteret ligger kun et steinkast fra hotellet, og er spesielt barnevennlig med en av Norges lengste akebakker. Du finner fire forskjellige nedfarter i lengder opp til 800 meter.

Besøker du Skinnarbu på vinterstid er det populært å bli med på snøscootersafari. Opplev den fantastiske naturen på en fartsfylt og spennende måte!

Hardangervidda Nasjonalpark ligger også tett ved Skinnarbu Nasjonalparkhotell. Her kan du oppleve en interaktiv utstilling om natur og villrein i området.

Se været på Rauland de neste 7 dagene

  • Tirsdag
  • Onsdag
  • Torsdag -2°
  • Fredag -3°
  • Lørdag -2°
  • Søndag -2°
  • Mandag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Fjellturer i Telemark

Rauland og området rundt har mye å by på uansett årstid. Med Raulandsfjell som utgangspunkt har du mulighet til å velge turterreng etter eget ønske. Besøker du Rauland på sommerhalvåret kan du ta et fjellcruise med Fjellvåken på Møsvatn eller ta en båttur langs Telemarkskanalen. Hele året kan du nyte naturen langs Hardangervidda Nasjonalparkrute.

Mogen Turisthytte er en populær innfallsport til turer fra hytte til hytte på Hardangervidda i Telemark. En favoritt blant besteforeldre og en lett tur for hele familien er Kvennavegen, Møsstrond. Her kan du kombinere en dagstur med Fjellvåken og lunsj eller overnatting på Mogen turisthytte. Nyt elvesus og fossebrus fra Kvenna og lytt til “snakkestolpene” der møsstrendingene forteller deg om livet “der ingen skulle tru at nokon kunne bu” i fjellbygda Møsstrond.