Opplev nordlyset på Svalbard

Opplev nordlyset på Svalbard

Opplev det magiske lysshowet på Svalbard - verdens nordligste nordlys! Her får du FINN reises tips til nordlysopplevelser på Svalbard.

Publisert 27. januar 2020 kl. 10.01

Nordlys-vinteren på Svalbard strekker seg fra oktober til starten av mars, når polarmørket har gitt seg. Det helt unike med Svalbard i denne perioden er at du kan se nordlyset både på dagtid og kveldstid. Det er også kult å vite at på Svalbard opplever du verdens nordligste nordlys!

Nordlyssafari

Når det fargerike lyset danser over den arktiske øygruppen, blir det magisk stemning i polarnatten. Den beste opplevelsen får du ved å komme deg litt bort fra tettbebyggelse og gatelykter, til et sted med totalt mørke. Du trenger ikke å kjøre langt ut av Longyearbyen for å få dette.

Det tilbys mange forskjellige nordlysaktiviteter på Svalbard. Du kan bli med på blant annet snøscootersafari, hundekjøring eller fottur på truger. Ønsker du en mer komfortabel måte å oppleve nordlyset på, så kan du bestille tur med beltevogn til utkanten av Longyearbyen.

Mulighetene er mange for å skreddersy din perfekte nordlysopplevelse.

Jakten på nordlys

Å jakte på nordlys på Svalbard kan være spektakulært, men det er også viktig å påpeke at det kan være farlig. På Svalbard vandrer isbjørner fritt, så det anbefales sterkt at du drar på en organisert nordlyssafari utenfor Longyearbyen.

Guidene på Svalbard vet hvilke områder som er trygge, og har med det rette sikkerhetsutstyret om dere skulle møte på en isbjørn.

Samtidig vil du få nyttige tips på en organisert nordlyssafari, og du kan komme deg lenger bort fra gatelysene i Longyearbyen. Det gjør at du har mulighet til å oppleve de svakere nordlysene du ikke kan se fra byen.

Les også:

Været på Svalbard de neste 7 dagene

  • Lørdag
  • Søndag
  • Mandag
  • Tirsdag
  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.