Norefjell - tips til skiferie i Norges største skianlegg

Norefjell - tips til skiferie i Norges største skianlegg

Norefjell er et skieldorado for hele familien både for de minste og de mest vågale. Her får du FINN reises tips til skiferie på Norefjell.

Publisert 10. desember 2019 kl. 9.56

Norefjell ligger bare 90 minutter fra Oslo med flotte vandreturer og befriende utsikt. Det er kanskje Oslos nærmeste fjellområde, og om vinteren er det et velkjent skiparadis for alle. Alpin eller telemark, snowboard eller offpiste – her finner du noe for enhver smak.

Norefjell Skisenter

Norefjell Skisenter finner du Nord-Europas største fallhøyde i heisanlegget med 1010 meter, og muligheten til å stå utfor fra 1188 meters høyde ned til isen på innsjøen. Alpinanlegget har 14 heiser, 30 nedfarter og løyper som passer alle nivåer.

Her finner du flate, fine grønne bakker som passer for nybegynner og de som vil perfeksjonere svingen. Røde og blå bakker som er perfekte for cruising, samt stupbratte svarte løyper for eksperter og de som vil teste grenser. Uansett nivå vil du finne stor skiglede på Norefjell.

Det er ikke bare løypeutvalget som trekker mange skientusiaster til Norefjell på vinteren. Skikjøringen blir ekstra morsom med blant annet speedskiing som gjør at du kan teste hvor fort du kjører, selftimer som lar deg kjøre på tid og skicross som gjør at dere kan kjøre flere sammen gjennom løypa.

I tillegg finner du to terrengparker som består av elementer og linjer av ulik vanskelighetsgrad.

Barnevennlig skisenter

Norefjell er utpreget familievennlig med godt utviklet skiskole og tre barneområder. Her finner du elementer som barna kan leke seg gjennom, og løyper som de små vil elske.

Et lite tips til voksne som reiser med barn: Gamleveien som svinger seg fra terrengparken på nedsiden av Skistua og ned til bunnen av bakken, er en favoritt blant barn og unge. Her er det naturlige dumper, snarveier gjennom skogen og fine hopp i kanten.

Norefjell Ski & Spa har ski-in/-out løsning som gjør skiferie med småbarn mye enklere. Trenger dere litt påfyll er det bare å kjøre innom et av skisenterets seks spisesteder – alle med ski inn/ut.

Langrenn på Norefjell

Aftenposten har kalt Norefjell et av Norges aller beste områder for langrenn med tanke på skispor med utsikt. Så om du er mer glad i langrenn enn alpint, er Norefjell fortsatt et flott alternativ. Her kan du boltre deg i 200 km med langrennsløyper i kupert terreng, både over og under tregrensen. Løypene er varierte og mange av løypene er tilpasset skøyting.

Langrennsløypene ligger på solsiden av Norefjell, så her er det bare å pakke med seg Kvikk Lunsj og appelsin, og nyte påskestemning store deler av vinteren.

Høgevarde, 1459 meter over havet, er en flott skitur for hele familien på fine dager på senvinteren. Veien opp er tung, men belønningen på toppen er fenomenal utsikt innover fjellet og utover Østlandet – du kan se helt til Gaustatoppen i Telemark på skyfrie dager. Unn deg en deilig nystekt vaffel på Høgevarde turisthytte.

Hallingdalsløypa Sør, tidligere kjent som Eventyrløypa, er en gjennomgående skiløype i høyfjellsterreng på langs av Hallingdal, via Eggedalsfjellet og ned til Norefjell i Krødsherad. Løypa byr på utfordrende og spennende etapper som byr på fantastisk panoramautsikt. Du kan velge å gå flere dager på ski gjennom Hallidalsfjella eller ta det som en dagstur. Overnattingsmuligheter finnes langs løypa.

Overnatting på Norefjell

Norefjell Ski & Spa er et prisvinnende spa-resort i vakker fjellnatur med den beste beliggenhet med ski-in/-out. Her tilbys det rekreasjon og opplevelser i en storslått setting.

Overnattingsmulighetene er mange på Norefjell. Hotellet har totalt 244 rom med både hotellrom, leiligheter og selvbetjente leiligheter. Det er også gode muligheter for hytteutleie fra selvstendige aktører i området.

Les også:

Været på Norefjell de neste 7 dagene

  • Tirsdag
  • Onsdag 10°
  • Torsdag
  • Fredag
  • Lørdag
  • Søndag
  • Mandag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.