Opplev fuglesafari på Ekkerøy i Finnmark

Opplev fuglesafari på Ekkerøy i Finnmark

Bli med på fuglesafari på Ekkerøy i Finnmark, og opplev det sjeldne og varierte fuglelivet langs Varangerfjorden. Her får du FINN reises tips til fuglesafari på Ekkerøy i Finnmark.

Ekkerøy er et særpreget fiskevær med bevart bebyggelse fra før krigen. Stedet er også fuglereservat med et svært tilgjengelig fuglefjell, som er mest kjent for titusener av krykkjer. Fuglefjellet ligger drøyt 13 km øst for Vadsø med avkjøring langs den nasjonale turistvegen E75.

Den beste tiden å besøke

Krykkjene kommer til Ekkerøy allerede i mars, av og til allerede i februar. I denne perioden kan det være mye, raske skifter mellom storm og uvær, samt istapper i klippene. Samtidig er det også sannsynlig å oppleve måneskinn og nordlys i denne perioden. Vil du oppleve noen spektakulære naturopplevelser på fuglesafari, bør du planlegge turen din til Ekkerøy i løpet av de første ukene etter krykkjene har ankommet.

Fra midten av mai begynner mange fugleentusiastene å komme, og pågangen av turister holder på utover sommeren. Høysesongen er mellom mai og august, men du kan se flere ulike arter her hele året.

Ekkerøy fuglefjell

Du kan kjøre med bil til Ekkerøy, eller oppleve fuglefjellet fra Varangerfjorden i båt. Fjellet byr på både gressletter, lyng, mark, ferskvann, bratte klipper, sandstrender, fjære, tang og skjermede sjøområder.

Det går en merket sti gjennom reservatet med opplysninger om fugler, planter, kulturminner og krigsminner. Tar du turen over halvøya kan du nyte flott utsikt over fjorden, helt til Russland på klare, skyfrie dager. Dette er populært også blant folk uten spesiell interesse for fugler.

Ekkerøy byr på et rikt liv av mange slags fugler og havpattedyr. Et eldorado for fuglekikking. I tillegg til krykkje, kan du oppleve blant annet havørn, ravn, jaktfalk, islom, gulnebblom, svartand, havelle, ærfugl og temmincksnipa – for å nevne noen.

  • Bebyggelse på Ekkerøy i Finnmark -
Foto: Getty Images

    Bebyggelse på Ekkerøy i Finnmark - Foto: Getty Images

Fuglesafari

Flere tilbydere arrangerer fuglesafari på Varangerfjorden, med stopp på blant annet fuglefjellet Ekkerøy. Her får du en unik mulighet til uforstyrret fotografering fra sjøsiden av fjellet.

Kjører du bil til Ekkerøy, og om du er glad i fugletitting, bør du også ta turen innom Salttjern. Den lille bygda ligger 4 km vest for Ekkerøy og byr på gode forhold for ender, vadere og måker. Du finner lune fugleviker som er godt beskyttet på vindfulle dager. Det er en stor parkeringsplass et par hundre meter øst for bygda.

Været på Ekkerøy de neste 7 dagene

  • Søndag -10°
  • Mandag -9°
  • Tirsdag -7°
  • Onsdag -11°
  • Torsdag -10°
  • Fredag -6°
  • Lørdag -3°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Verdt å vite: Bestill leiebil tidlig, det finnes ikke ubegrenset tilgang på leiebiler.