Fotballtur til Lisboa - de beste fotballtipsene

Fotballtur til Lisboa - de beste fotballtipsene

Lisboa er byen for livsnytere. Sol og bad, kunst og kultur, pulserende natteliv og kulinariske matopplevelser du sent vil glemme. Som om ikke det er nok, det er en stor fotballnasjon med noen av verdens største fotballspillere. Her er FINN Reises fotballtips til Lisboa.

Publisert 30. juli 2019 kl. 13.33

Fotball er som en religion i Portugal og folk lever for sine klubber og spillere. I Lisboa finner vi de største klubbene, byrivalene Sporting CP og Benfica, og de fleste portugisere fra Lisboa støtter den ene eller den andre. Sporting CP er klubben som blant annet fostret opp Cristiano Ronaldo i hans ungdomsår.

Benfica og Sporting CP er vanligvis de to lagene som konkurrerer om å vinne den nasjonale ligaen hver sesong. Men den nordlige rivalen FC Porto er også med i toppen i portugisisk fotball, og det koker i byen når to av de tre største lagene i landet møtes.

To store fotballstadioner i Lisboa

Med to hjemmelag i byen spiller minst én av dem i Lisboa hvilken som helst helg i sesongen. Det kan være gode muligheter å få tak i fotballbilletter i siste liten, basert på hvilke lag som møtes. Fotballbilletter er forholdsvis rimelige i Portugal, men når byrivalene møtes eller FC Porto kommer på besøk, stiger både prisen og etterspørselen. Med det sagt, om du vurderer å se fotballkamp på din ferie i Lisboa, så er det disse oppgjørene du vil få med deg!

Den største fotballstadion i Lisboa er hjemmebanen til Benfica, Estádio da Luz. Arenaen har plass til over 65 000 tilskuere, og klubbens supportere kaller stadion for “Katedralen”. Kun 10 minutter unna, finner vi hjemmebanen til Sporting CP, Estádio José Alvalade. Arenaen har plass til nærmere 50 000 tilskuere, og er en del av et stort kjøpesenter som tilbyr blant annet kinosal, museum, fotballpuber, restauranter og butikker. Det er enkelt å komme seg til begge fotballstadionene med kollektivtransport. T-banen stopper like ved og bruker ca 30 minutter fra sentrum av Lisboa.

Fotballpub i Barrio Alto

Om du heller vil se fotballkamp før du skal oppleve det pulserende nattelivet i Lisboa, bør du dra til The Couch – Sports Bar. Fotballpuben ligger nederst i Barrio Alto, Lisboas andre gamleby, og har hele 30 TVer, to gigantiske skjermer og over 3000 kanaler. Bare spør i baren om den kampen eller sporten du vil se, og de henviser deg til hvilken TV den vises fra. Med andre ord, denne fotballpuben løser problemet når Benfica-Sporting CP spiller på samme tid som Chelsea-Manchester United.

Les også:

Været i Lisboa de neste 7 dager

  • Lørdag 21°
  • Søndag 20°
  • Mandag 21°
  • Tirsdag 20°
  • Onsdag 22°
  • Torsdag 24°
  • Fredag 22°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.