Bildegalleri

Fagerliåsen

Fagerliåsen - Solfylt idyll i skogkanten! 14 moderne eneboliger i rekke i nytt boligfelt på toppen av Findalskleiva

Kart med kartnålFagerliåsen, 3962 Stathelle
Prisantydning3 354 000 kr
Totalpris
5 590 960 kr
Omkostninger
960 kr
Fellesgjeld
2 236 000 kr
Felleskost/mnd.
13 690 kr
 • Planlegging

  2023

 • Salgsstart

  2023

 • Byggestart

  2023

 • Overtakelse

  2024

Nøkkelinfo

Boligtype
Enebolig
Soverom
4
Primærrom
123 m²
Bruksareal
123 m²

Les mer om bruksareal her

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.Visningspåmelding

Beskrivelse

Nå lanserer vi det første byggetrinnet på toppen av Findalskleiva i Bamble kommue.

Velkommen til PBBL og Heimgard Bolig AS sitt nye boligprosjekt på Stathelle - Fagerliåsen. Har du drømt om å bo landlig i meget barnevennlige omgivelser er disse boligene verdt en nærmere titt. På en romslig tomt med skogen som nærmeste nabo skal det i første omgang bygges 14 moderne eneboliger i rekke fordelt på to boligtyper på 105,4 og 123,0 kvadratmeter BRA, som treffer en bred kundegruppe!

MERK: Forkjøpsrettsfrist for PBBL sine medlemmer torsdag 19. oktober.

Se også prosjektets hjemmeside på http://fagerliasen.no/

Beskrivelse av prosjektet

SOLFYLT IDYLL I SKOGKANTEN!
På Fagerliåsen blir du boende rett ved skogkanten. Beliggenheten er landlig, solfylt og luftig med trær, fuglekvitter og lekeplass som nærmeste naboer. Dette er et relativt nytt, men populært boligområde som består av eneboliger.
Fra din nye bolig er det bare noen meter til nærmeste turløype. I den nærmeste skogen finner du bær og sopp - og på vinteren kan du gå på ski!

Med Fagerliåsen har arkitekten hatt et ønske om å skape tidsriktige boliger med effektive og gode planløsninger.
Dette gjør at selv den minste boligtypen blant annet kan skilte med fire soverom, to bad og to stuer! Alle hagene til boligene er privatiserte og omkranset av hekker. Linjene er rene og elegante kombinerte med subtile farger som gjør at byggene glir naturlig inn i landskapet.

Innhold

Prosjektet inneholder to boligtyper:

Alt på en flate:
Den minste boligvarianten har en størrelse på 105,4 kvadratmeter BRA fordelt på to etasjer. I første etasje er det ett bad, ett soverom og en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en terrasse på mark. I andre etasje er det ett bad, tre soverom og en loftstue. I tillegg følger det med carport og utvendig sportsbod til hver bolig. Siden disse boligene har alt på en flate, så tror vi at dette kan være midt i blinken for både mer voksne som ønsker en litt enklere hverdag i en ny bolig og yngre par som ønsker en effektiv bolig med plass til en kommende barneflokk.

For barnefamilier:
Den andre boligtypen er litt større, 123 kvadratmeter BRA fordelt på to etasjer. I første etasje er det lagt opp til ett bad og en åpen og luftig kjøkken- og stueløsning med utgang til en terrasse. I andre etasje er det fire soverom, eget vaskerom og ett bad. Også denne boligtypen leveres med carport og utvendig sportsbod. Alle hagene er privatiserte og omkranset av hekker.

Standard

De fjorten eneboligene som utgjør Fagerliåsen borettslag blir moderne med god standard. Boligene leveres i henhold til teknisk forskrift 2017 (TEK17).

Leveransen omfatter blant annet:

Lys 1-stavs eikeparkett.
Fliser på gulv i både bad og felt i entré.
Hvit baderomsinnredning på begge bad ihht. tegning (henholdsvis 60 cm i bolig 1-7 og 90 cm i bolig 8-14).
Veggmontert toalett.
Innfellbare dusjvegger i glass tilpasset hjørne 90*90
Kjøkkeninnredning fra Marbodal eller tilsvarende med integrerte hvitevarer fra Electrolux eller lignende.
Varmekabler på begge bad/vaskerom. Soverom leveres med panelovner.
Komplett ildsted med peisovnen Curve 100 og stålpipe fra Peisselskabet.
Carport
Utvendig bod på 5 kvm til hver bolig.

Se for øvrig egen fullstendig leveransebeskrivelse i prospekt.

Ferdigstillelse

Det beregnes ca. 14 måneders byggetid fra byggebeslutning tas.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Organisering:
Boligprosjektet blir organisert som et borettslag. Det betyr at beboerne eier boligdelen av bygningene, fellesanlegg og utearealer i fellesskap. Beboerne kjøper en rett til å bo i en bestemt bolig, derav navnet "borettslag". Beboerne eier en del av borettslaget derav navnet "andelseier". Når du har kjøpt bolig i borettslag eier du dermed borettslaget sammen med de andre som bor der. Det betyr at du eier din egen bolig, men at et større fellesskap vil gjøre det enklere for deg når det gjelder vedlikehold og økonomi.

Generalforsamlingen er den øverste bestemmende myndighet i borettslaget. Her møtes alle andelseierne og godkjenner regnskap og beretning samt velger et styre som er ansvarlig for den daglige driften, inkludert økonomien. Styret treffer alle vedtak vedrørende borettslagets drift, men må følge lover, forskrifter, vedtekter og generalforsamlingens vedtak. Et borettslag er en selvstendig juridisk enhet.

Utbygger tar alt ansvar for eventuelle overskridelser på bygge kostnader og merkostnader begrunnet i prisstigning i byggeperioden, da du som kjøper av bolig har fast pris. Borettslaget løper derfor ingen risiko dersom slike situasjoner oppstår. Ved innflytting har selger på vegne av borettslaget inngått avtale med PBBL om forretningsførsel av borettslaget. Med PBBL som forretningsfører er du sikret at fellesinteresser blir ivaretatt.

Selger blir eier av de boligene som eventuelt ikke er solgt før ferdigstillelse, og er forpliktet til å betale felleskostnadene for slike boliger. Det betyr at borettslaget ikke har ansvaret for kostnader vedrørende usolgte boliger.

Medlemskap i Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag:
Borettslaget vil bli tilknyttet Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag. Kjøpere som ikke er medlem av PBBL må tegne medlemskap.

Vedtekter:
Det er utarbeidet vedtekter for borettslaget som er bindende for kjøper. Vedtektene er en del av salgsprospektet og det er viktig at en gjør seg godt kjent med disse før det inngås avtale om kjøp. Andelseier plikter å følge borettslagets vedtekter.

Sikringsordning:
Gjennom PBBL som forretningsfører, blir borettslaget tilknyttet Borettslagenes Sikringsfond når alle boligene er solgt. Risikoen for tap av felleskostnader vil da bli redusert.

Totalpris:
Totalprisen på boligen består av innskudd og andel av borettslagets fellesgjeld. Se prislisten som har kolonner for hvert av disse elementene. I tillegg kommer omkostninger som er spesifisert under og i prislisten. Innskuddet (egenkapitalen) med tillegg av omkostningene,
utgjør det som kjøper må finansiere på egen hånd. Fellesgjelden er finansiert av borettslaget hvor avdrag og renter (kapitalkostnader) for den andel av gjelden som er knyttet til den enkelte leilighet, dekkes gjennom månedlige felleskostnader.

Felleslån/vilkår:
Borettslagets fellesgjeld er et annuitetslån. Maksimal fellesgjeld utgjør ca. 40% av totalprisen på alle leilighetene. For eksakte tall henvises til prisliste. Det legges opp til 40 års total løpetid på lånet, hvorav de 20 første årene er avdragsfrie. Lånet vil i utgangspunktet ha flytende rente. Det tas forbehold om endringer i renten da renten vil bli endret i takt med rentemarkedet. Borettslaget kan etter innflytting evt. beslutte binding av renten.

Kapitalkostnader:
Kapitalkostnader er renter og avdrag på boligens andel av borettslagets felleslån. Rentene på enkeltes andel av borettslagets felleslån. Rentene på den enkeltes andel av fellesgjelden kan trekkes fra i skattbar inntekt på selvangivelsen i henhold til ordinære regler.

Individuell nedbetaling av fellesgjelden, IN- ordning:
Borettslaget vil inngå en avtale med forretningsfører om individuell nedbetaling av fellesgjeld, under gitte forutsetninger. Andelseier vil ved denne ordningen ha større fleksibilitet til å styre sin egen fellesgjeld og derved finanskostnadene. Ved nedbetaling av andel fellesgjeld, helt eller delvis, reduseres månedlige finanskostnader til borettslaget i henhold til innbetalt beløp. Nedbetaling av fellesgjeld kan ikke reverseres.

Forsikring

Frem til overtagelse vil bygg og eiendommen være forsikret av utbygger. Etter overtagelse vil bygget være forsikret gjennom borettslaget. Kjøper må selv besørge løsøre- og innboforsikring.

Adkomst

Fra Lasses på Stahelle kjør mot Høgenheitunnelen. Ta så siste avkjøring i rundkjøringen inn på Herreveien mot Findal. Ta så inn til venstre inn på Høenveien og kjør helt til toppen. Tomten vil være merket med skilt.

Beliggenhet

Fagerliåsen ligger høyt og fritt på toppen av Findalskleiva i Bamble. Tomten ligger i et forholdsvis nyetablert boligfelt i naturskjønne omgivelser med skogen som nærmeste nabo. Feltet er veletablert, kun kjøring til boligene og har en svært barnevennlig beliggenhet.

Tomt

Prosjektet som totalt består av 14 boliger, skal føres opp på gnr: 16 bnr: 167 i Bamble kommune. Andelsnummer for hver enkelt bolig vil bli fastsatt når borettslaget er stiftet. Prosjektet er det første av flere byggetrinn. Eiendommen vil bli felles eiet av borettslaget. Eiendommen er i dag en del av en større tomt (område for utbygging), og vil bli utskillt fra denne. Endelig tomteareal for dette borettslaget vil først foreligger når tomten er ferdig fradelt med eget gårds- og bruksnr.

Parkering

Alle eneboligene leveres med hver sin carport.

Ferdigattest

Det er gitt rammetillatelse av Bamble kommune. Det vil foreligge midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest ved overtakelse. Det er Selgers ansvar å fremskaffe brukstillatelse og ferdigattest på boligene. Kjøper er gjort oppmerksom på, og aksepterer at slik ferdigattest normalt foreligger først noe tid etter overtakelsestidspunktet.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i ett regulert område og er en del av kommuneplanen. Området er avsatt til LNRF areal for nødvendig tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet virksomhet. Boligbebyggelse og friområde. Eiendommen er også en del av reguleringsplan for Findal-Hafraker med reguleringsbestemmelser datert 18.06.2009.

Reguleringsplan med tilhørende bestemmelser fås ved henvendelse til megler.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen: Se prospektet.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten ved å garantere for energi- og oppvarmingskarakter, og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Normalt påregnes i energiklasse B, man kan dog ende opp med lavere energiklasse uten at dette anses som en mangel.

Odel

Nei

Konsesjon

Bamble kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Husdyrhold

Dyrehold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Prisantydning og omkostninger

Innskudd fra kr. 2.874 000,- til 3.354 000,-.

Totalpris fra
2.874 000,- (Innskudd (NB: prisen er fast))
1.916 000,- (Andel av fellesgjeld)
4.790 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)
Omkostninger
5.000,- (Andelskapital)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
5.960,- (Omkostninger totalt)

4.795 960 (Totalpris inkl. omkostninger)

til

3.354 000,- (Innskudd (NB: prisen er fast))
2.236 000,- (Andel av fellesgjeld)
5.590 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)
Omkostninger
5.000,- (Andelskapital)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
5.960,-(Omkostninger totalt)

5.595 960,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Se vedlagte prisliste for ytterligere informasjon.

Betalingsbetingelser

Kr. 100. 000,- skal innbetales som forskudd 14 dager etter mottatt betalingsanmodning fra megler. Dette må være såkalt fri egenkapital, dvs. at det ikke kan være knyttet noen vilkår eller forbehold til innbetalingen av pengene utover de vilkår som fremgår av nærværende kontrakt. Restbeløp innskudd/egenkapital samt omkostninger betales etter regning før overtagelse. Det vil kunne kreves fremlagt finansieringsbevis før kontraktsinngåelse.

Felleskostnader

Fra kr. 11.870,- til kr. 13.690,-

Felleskostnader inkluderer

· Kabel TV/internett (grunnpakke)
· Vaktmestertjenester
· Borettslagets totalforsikring (Gjelder ikke innboforsikring for hver andelseier som må tegnes individuelt).
· Kommunale avgifter
· Forretningsførsel
· Revisjon
· Andre driftskostnader (som snømåking og plenklipping av fellesarealer)
· Vedlikehold inkl. avsetning

Felleskostnadene for den enkelte leilighet er stipulert i henhold til budsjett, den til enhver tid gjeldende rente, og fordeles etter fordelingsnøkkel. Endelig størrelse på felleskostnader vil bli satt opp av forretningsfører/borettslagets styre ved overtakelse.

Formuesverdi

Primær: Kr. ,- for år 2021. Sekundær: Kr. ,- for år 2021.
Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Adresse med betegnelse

Prosjektet ligger i dag på 16/25 i Bamble kommune. Før overtakelse vil selger gjøre de nødvendige sammenføyinger/fradelinger og prosjektet vil få et gnr/bnr og boligene egne adresser.

Boligtype

Eneboliger i rekke/andel

Eierform

Borettslag

Garantier

Boligene selges ihht. Lov om Bustadoppføring, og selger plikter å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering av leilighetene til kjøper. Eventuell overføring av innbetalt forskuddsbeløp fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti ihht. bustadoppføringslovas § 47.

Kjøpekontrakter

Sørmeglerens standard kjøpekontrakt for prosjekt vil bli benyttet ved salget.

Tilvalg / Endringer

Selger vil - før innredningsarbeidene starter - utarbeide en tilvalgsmeny, hvor priser og frister for beslutning vil fremkomme. Det er ikke anledning til å flytte på ventilasjonsanlegg, el-skap eller avløp og vanntilførsel. Adgang til tilvalg/endringer er begrenset til 15 % av kjøpesummen, og endringer og tilvalg vil medføre kostnader for kjøper/påslag fra utbygger. Alle tilvalg avtales direkte mellom utførende entreprenører og kjøper, slik at avtaler og fakturering gjøres direkte. Selger tar ingen påslag ved slike endringer.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 49 11 58.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Boligene selges til fastpris. Benytt vedlagte skjema «Kjøpetilbud til fastpris». Alle kjøpetilbud må inngis skriftlig sammen med legitimasjon. Regler om budfrister i Eiendomsmeglerloven kommer ikke til anvendelse da selger ikke er forbruker.

Lovverk

Boligene selges iht. bustadsoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43.
Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der Kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Når bindende avtale inngås etter ferdigstillelse selges boligene etter avhendingsloven. Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppdragsnummer

81-23-9003

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-23-0176. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Tina Vinje, tlf. 95 49 11 58

Vederlag

Oppgjørsgebyr (Kr.3 125)
Pantattest selger (Kr.172)
Totalt kr. (Kr.3 297)

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116

Beliggenhet

kart
Logo

Annonseinformasjon

FINN-kode323886396
Sist endret08. feb. 2024 13:41
Referanse81230176

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.