Bildegalleri

Ryssdalshornet

Leilighet 16

Kart med kartnålSøreidegrenda, 6823 Sandane
Prisantydning3 900 000 kr
Totalpris
3 998 842 kr
Omkostninger
98 842 kr
 • Planlegging

  -

 • Salgsstart

  -

 • Byggestart

  -

 • Overtakelse

  -

Nøkkelinfo

Boligtype
Leilighet
Soverom
3
Rom
4
Primærrom
0 m²
Bruksareal
94 m²

Les mer om bruksareal her

Visning

Alle våre visninger har påmelding. På denne måten sikrer vi at megler har god oversikt og tid til å imøtekomme alle interessenter på beste måte. Dette er veldig verdifullt for boligkjøpere og for oss. Det er enkelt å melde seg på, og du kan like enkelt melde deg av. Kontakt også gjerne megler i forkant av visning dersom du har spørsmål.
Visningspåmelding

Beskrivelse

Oppdragsansvarlig

Sogndal Eiendomsmegling AS / Jostein Mo

Selger/Utbygger

Leo4 eigedom as v. Ola Sundt Ravnestad

Betegnelse

Gnr. 2 Bnr. 86 i Gloppen kommune

Beliggenhet

For bustadvelgar gå inn på: https://soreidegrenda.no/

Søreidegrenda ligg i Gloppen Kommune rett ved sentrum med nydeleg utsikt over Gloppefjorden og med Gloppenelva som næraste nabo, der elva renn gjennom nabolaget. Området
er i dag eit veletablert bustadområde i utkanten av Sandane sentrum.

Bustadfeltet ligg i rolege og naturskjøne omgjevnader. Det er eit stille og roleg område med direkte tilkomst til skog, turvegar, fjord, fiskevatn og fjell. Like nedanfor bustadfeltet ligg Gloppefjorden med Fitjefjøra, Sandane Camping, sandstrand og symjebasseng.
Det er kort veg til Sandane sentrum med alt det har å tilby. Daglegvare ca 2,5 km frå bustadfeltet, og liker ein å gå turar i fjellet er det mange fine turmoglegheiter med utgangspunkt frå Søreide.

Området er ein barnevenleg og triveleg plass å bu enten ein er ung eller eldre, med eller utan barn.

Det er kommunal fotballbane og tennisbanar i området til fri bruk, og det er etablert leikeplass og andre fellesområde av utbyggar Leo4 Eigedom.

Sandane sentrum med skular, Trivselshagen med kultur, kino, idrett og badeland ligg kun få minutt vekke med bil eller sykkel frå Søreidegrenda. Skuleborn vert i dag transportert til og frå skulen med kommunal skulebuss. Det er sett i gang reguleringsarbeid for å etablere gang - og sykkelveg frå Søreidevegen til Åsavegen.
Rett i nærleiken av Søreidegrenda ligg ein av kommunen sine største private barnehagar, men det ligg og kommunal barnehage i området.

Sandane Lufthamn ligg ca 10 km frå sentrum med daglege avganger til og frå Oslo og Bergen.

Byggemåte

Bygg 12:
Dette bygget er opprinneleg frå 1974, men ombygd og totalrenovert i 2021-2022 ihht TEK 17. Taktekking er ikkje skifta, antatt monteringsår ca 2001.
Mindre del av ytterkledninga er frå byggjeår.
Utbyggjars beskriving av byggjemåte;
Fundamentert med ringmur av betong. Golv som påstøyp av betong over ca 5 cm Eps, radonsperre er montert mot betonggolvet og er montert under skilleveggen mot tilstøtande
bustad. Ytterveggar som 10 cm isolert bindingsverk med 10 cm utvendig og 5 cm innvendig isolerte framforingar, ytterkledning av liggande dobbeltfalsa trekledning. Endeveggar mot aust som engelsk holmur med utvendig 10 cm isopor og fiberarmert måla puss og
med innvendige isolerte framforingar. Brann- og lydisolert skillevegg mot tilstøtande leilegheit oppført som doble isolerte bindingsverksveggar med luftspalte mellom veggane, skilleveggane er montert mot grovstøypen.

Pulttak og dels som flat takkonstruksjon som plassbygd takkonstruksjon med berande sperr og med ca 30 cm isolasjon. Alu. takrenner og nedløpsrør for pulttaket, elles med innvendige nedløpsrør. Trevindauge med 3-lags ruter. Uteboder i eige bygg oppført i 2021: Fundamentert
med såle og golv på grunn av betong. Ytterveggar av 4" bindingsverk med kun utvendig ytterkledning med liggande dobbeltfalsa trekledning. Pulttak med berande taksperr, taktrod og taktekking med banepapp og
med alu. takrenner og nedløpsrør. Skillevegg som bindingsverksvegg med trefiberplater kun på eine sida av veggen. Måla tett låsbar ytterdør. Det vert ikkje framlagt straum eller vatn til bod.

Bygg 15:
Bygg 15 er eit rekkehus beståande av 7 tilnærma like leilegheiter over 2 etasjar. Kvar leilegheit har bad, bod, kjøkken og stove i 1. etasje samt 3 soverom med bad i 2. etasje.Rekkehuset vert bygd som eit nybygg plassert på eksisterande fundament og botnplate til bygg 15 på Søreide
skule. Eksisterande bygningsmasse over botnplate rivast. Eksisterande vatn og avløypsanlegg liggande i grunnen vert gjenbrukt så langt det er mogleg. Fundament vert forsterka dersom det skulle vere nødvendig.
Det nye bygget utførast i hht TEK 10 som er gjeldande Teknisk forskrift. Over botnplata leggast golvisolasjon under det nye golvet. Veggar, tak og berende konstruksjonar leverast som prefabrikerte fagverkselement som vert monterte saman på plassen. Veggar består av utvendig trekledning med ståande stenderverk i tre, samt mellom liggande isolasjon.Etter at taket er tett og vindauge er monterte, startar vi med innvendig arbeid. All isolasjon utførast i hht TEK 10. Vindauge blir 3 lags isolasjonsglas og innover-slåande. Veggar og himlingar gipsast, malast og sparklast. Bad flisleggast i våtsoner.

Overflater, generelt:
- Himlingsbekledning; måla gipsplater, dels som skråhimling. Skråhimling er kun i bygg 12.
- Veggbekledning; måla gipsplater.
- Golvbekledning; 1-stavs lyslasert eikeparkett i bygg 12. I bygg 15 er det laminat. Golvflis i vindfang på begge bygg.
- Bad/vaskerom med måla gipsplater som himling, veggflis og golvflis.
- Downlights i stove/kjøkken, taklampe i andre rom.
- Utandørs belysning og el.kontakt.
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning og med ventilator på kjøkkenet.
- Badet er utstyrt med veggmontert klosett, dusj m/ledda dusjveggar, heilstøypt kvit vask i kvit innreiing samt opplegg til vaskemaskin.
- Vassrør av plast rør-i-rør system med rørskåp i gangen med utkast mot badet, stoppekran i rørskåpet samt med felles utvendig stoppekran i betongkum.
- Det blir levert 100 eller 120 liter varmtvannsberedar. I bygg 12 er denne plassert i bad. I bygg 15 plasserast beredar enten i bad, bod eller under trapp.
- Avløpsrør av plast.
- Fordelingsskåp montert i gangen med automatsikringar og med skjult el.installasjon.
- Seriekopla brannvarsling separat for leilegheita.

Arealer og fordeling pr. etasje

Bruksareal: 94 kvm

Standard

Velkommen til Søreidegrenda, eit spennande og veksande bustadfelt i Gloppen kommune!

Leilegheitene er gjennomgåande lyse og lette med god standard og moderne fargar og materialval. Lys einstavs eikeparkett og/eller laminat på golv, bortsett frå bad og vindfang der det er lagt flis. Lyse, måla slette flater av gips i tak og vegger og med listefri overgang mellom vegg og tak. For stove/kjøkken og soverom er det og listefrie vindaugskarmer og dørkarmar.

For bygg 12, Traudalsnibba, er det kjøkkeninnreiingar frå IKEA med integrerte kvitevarer som inkluderar oppvaskmaskin, 60 cm induksjonstopp, komfyr og kjøl - og fryseskåp. Badet har flis på både golv og vegg, vegghengt wc, vask i kvit skuffeinnreiing, overskåp med speglfronter og dusj med innfellbare dusjveggar. Leilegheitene i bygg 12 har golvvarme i alle rom bortsett frå soverom.

For bygg 15, Ryssdalshornet, har leilegheitene kjøkken frå Epoq eller tilsvarande kvalitet samt kvitevarer. For leilegheitene i bygg 15 er det golvvarme kun i bad og vindfang, men det er installert vegghengte elektriske varmeomnar. Det er montert stålrørpiper frå tak til under himling i 2.etasje klargjort for tilkobling av eldstad.

Felles for alle leilegheitene er romsleg sørvestvendt terrasse med utgang frå stove, der det vert oppført leveggar mot nabo som gir ein skjerma uteplass. Kvar leilegheit får utebod på 5 kvm. Leikeplass og fellesarealet som kan disponeres av alle eigare. Parkering på felles parkeringsplass.

Utstyr

- Sentralt
- Parkering
- Turmoglegheiter
- Terrasse
- Moderne
- Barnevenleg

Oppvarming

Bygg 12 har varme i alle golv med unntak av soverom og bod.

Bygg 15 har golvvarme i vindfang og bad samt vegghengte elektriske varmeomnar. I dette bygget er det også montert stålrørpiper frå tak til under himling i 2.etasje klargjort for tilkobling av eldstad.

Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning for kvar leilegheit.

Parkering / Garasje

Parkering på umerka plasser på felles parkeringsplass.

Adkomst

På finn.no kan du sjå vedlagt kartskisse på høgre side i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til ein spesifisert reiserute frå din startdestinasjon til bustaden.
Ved felles visninger vil det bli skiltet med PrivatMeglerens visningsskilt.

Beskrivelse av tomt

Det vert asfaltert gangveg til inngangspartiet, ellers vert området rundt terrasse og inngangsparti levert grovplanert klar for såing.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Hefter/servitutter:
- 1970/903496-1/56 Jordskifte 16.09.1970. Gnr. 2 bnr. 43, 44, 45 og 46. Gjeld denne registereininga med fleire.
- 1977/772-1/56 Jordskifte 10.02.1977. Gjeld denne registereininga med fleire.

Vedlagt erklæring datert 27.10.2022 tinglyst av Leo4 Eigedom AS.

Vei / Vann / Avløp

Offentleg vatn og avløp via privat felles stikkledning.
Frå kommunal veg er det tilkomst via privat felles veg.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det er selgers ansvar å ha midlertidig brukstillatelse på plass til overtagelse. Ferdigattest skal være på plass innen rimeleg tid etter innflytting.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eigedommen er regulert som bustad og forretningsføremål.

Beskrivelse av sameiet

Leilegheitene vil inngå i eit sameige, det er per i dag ikkje avklart om bygget skal danne eit sameige åleine, eller om fleire bygg vil inngå i sameiget.

Seljar tek atterhald om å organisere sameiget med tanke på antal bygg som skal inngå i sameiget, antal seksjonar og samansetning av bustad og næringseksjonar. Seljar tek også atterhald om å forestå fordeling av boder og på kva måte desse skal knyttast til leilegheitene (gjennom vedtektene, ved bruksrettar eller som tilleggsdel til seksjonen).

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Andre faste løpende kostnader

Estimerte årlege felleskostnader: Ca kr 160,- per kvm.
Felleskostnadene vil normalt dekkje forsikring på bygget, renovasjon og drift av fellesareal. Desse er stipulert til kr. 1.100,- pr mnd. Kommunale avgifter og eigedomsskat vert i tillegg fakturert direkte frå kommunen til den einskilde sameigar/seksjon.

Andel fellesgjeld / formue

Andel fellesgjeld kr. 0,- / Andel fellesformue kr. 0,- pr ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Innbetalingsplan

Kjøper betaler 100% av kjøpesum innen overtagelsesdato. Det vil ikkje vera krav om delinnbetaling på dette prosjektet.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Spesifikasjon av lån

Det vil ikkje vera lån på eigedommane.

Adgang til utleie

Bustadane kan fritt leigast ut til bustadformål.

Konsesjon / Odel

Eigedommen er ikkje konsesjonspliktig. Det er ikkje odel på eigedommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Planlagt overtagelse Q3 2024.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.

Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Lov om hvitvasking

Megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer plikt til å melde ifra til Økokrim om mistenkelige transaksjoner

Meglers vederlag og utlegg


Salgsgaranti - ingen salg, ingen rekning.

Beliggenhet

kart

Annonseinformasjon

FINN-kode319624316
Sist endret26. mars 2024 02:10
Referanse318230104

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.