Bildegalleri

Mangler bilder

Stiberget

Leilighet Stiberget

Kart med kartnålStiberget, 8663 Mosjøen
Prisantydning3 444 000 kr
Totalpris
5 770 000 kr
Omkostninger
30 000 kr
Fellesgjeld
2 296 000 kr
Felleskost/mnd.
14 590 kr

Nøkkelinfo

Boligtype
Leilighet
Etasje
1
Soverom
3
Rom
4
Primærrom
80 m²
Bruksareal
80 m²

Les mer om bruksareal her

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.Visningspåmelding

Beskrivelse

Adresse

Stiberget
8663 Mosjøen
1. etasje

Matrikkel

Gnr. 105 bnr. 501, andelsnr. 22 i Vefsn kommune

Beliggenhet, adkomst

Stiberget ligger på toppen av boligfeltet Hals som ble utbygd i storskala på 60/70-tallet. Det er ca. 3 km. fra bysentrum i Mosjøen. Innkjøring til Stiberget fra Snevegen.

Nærområdet

Området består hovedsakelig av enebolig- og villabebyggelse. Dagligvarebutikker og bensinstasjoner på Halsøy - en kjøretur på ca. 2 minutter fra Stiberget. Nærmeste barneskole blir Kulstad skole. Trygg gangvei til skolen via Breimoen som er boligfeltet bak Stiberget.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag

Bygninger og byggemåte

Leveransebeskrivelse fra utbygger er til enhver tid gjeldende og ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Bygget leveres etter TEK 17 bygningsstandard, og blir oppført etter gjeldende lover og forskrifter. Eksteriørmessig uttrykk fremkommer av perspektivskisser/fasadetegninger fra arkitekt.
Byggene oppføres i 3 etasjer med svalgangsløsning fra felles heis- og trapperom. Det leveres dørautomatikk på alle inngangsdører i heis- og trappesjakt og brannslukning iht. forskrifter med sprinkleranlegg.

Vegger i svalgang kles med fasadeplater, og trapperom vil være av sparklet og malt gips eller betong.
I hovedinngangsparti leveres postbokser til leilighetene. Inngangsparti, trapper og repos i trapperom/heisrom vil ha flislagt gulv med sokkelflis.

Hver leilighet har inkludert én parkeringsplass i carportanlegg som utbygger fordeler. Carportanlegget forberedes for EL-billading. Hver leilighet vil få egen uisolert bod i tilknytning til carport. Hver bod får en lampe og dobbel stikkontakt. Boder tildeles av utbygger. Gulv i boder vil være av betong.
Eksteriørmessig uttrykk kommer frem av perspektivskisser/fasadetegninger fra arkitekt. Konstruksjonen oppføres med fundamenter av betong, betong i etasjeskiller og leilighetsskillevegger, samt svalgang. Vinduer leveres som alu.-kledd med mørk farge utvendig og hvit farge innvendig. Trepanel utvendig leveres brunmalt liggende. Fasadeplater på svalgang og kontrastfelt. Balkonger har betongdekker hvor det legges impregnert terrassebord, og rekkverk av glass forberedt for innglassing. Balkonger anses som utvendig konstruksjon og mindre ansamlinger av vann vil kunne oppstå på overflaten etter regnvær. Drypping på ytterkant underliggende balkong kan forekomme. Innglassing, markiser eller annen type solavskjerming leveres ikke av utbygger. Endelig fasadematerialer, fasadeuttrykk og fargevalg vil bli bestemt senere i prosjekteringsfasen.
Alle leilighetene leveres med balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Ventilasjonsaggregat blir plassert i innvendig bod.
Det blir teknisk rom tilknytning til felles trappe- og heisrom for tekniske anlegg, med strømmålere tilhørende hver leilighet og egen EL-måler på fellesområdet. Sentralen for sprinkleranlegget blir montert i teknisk rom.
Selger forbeholder seg retten til å foreta hensiktsmessige endringer i materialvalg og konstruksjonsløsninger uten forhåndsvarsel til kjøperne, samt foreta tilpasninger som er nødvendig etter hvert som tiltaket detaljprosjekteres. Dette gjelder også eventuell sammenslåing eller oppdeling av leiligheter. Endringene skal ikke redusere byggets eller leilighetens kvalitet eller vesentlig endre innholdet i prosjektet. Slike endringer gir ikke rett til prisjustering fra noen av partene. Om det blir nødvendig å gjennomføre vesentlige endringer ut over dette plikter selger å varsle kjøper om endringene uten ugrunnet opphold.

Om Stiberget

På det vi mener er Mosjøens mest spektakulære tomt er det planlagt totalt 42 enheter fordelt over to byggetrinn, hvorav byggetrinn 1 med 21 enheter nå er ute for salg! Leilighetene er fordelt over 3 plan med heis i bygget.
Fra eiendommen er det umiddelbar nærhet til flotte turområdet i Dolstadåsen. Her kan du gå opp til "Tårnet" og om du ønsker en lengre tur er det tursti til Panorama som byr på fantastisk utsikt over byen!
Halsåsen har siden det ble utbygd som boligfelt vært et populært boområde i Mosjøen. Her bor du usjenert til i høyden med en slående utsikt over både fjord og fjell til alle fire årstider. Området er spesielt ettertraktet for de som ønsker gode solforhold. Halsåsen og Stiberget er ett av få områder i Mosjøen som med sikkerhet kan skryte på seg midnattssol!

Leilighetene vil få en gjennomgående god standard med store terrasser, moderne utførelse, carport med sportsbod til alle leiligheter og en tomt med sol- og utsiktsforhold som hører sjeldenheten til. Her kan du sikre deg en enklere hverdag med utsikt over fjord og fjell.

Antall rom

Soverom: 3, Antall rom: 4

Arealer og innhold

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 80 kvm
Bruksarealet er beregnet iht. reglene i NS3940 og utgjør alt areal innenfor omsluttende yttervegger.
P-rom er boligens bruksareal fratrukket innvendig bodareal. Arealer angitt på tegninger for det enkelte rom, er rommets nettoareal og er eksklusiv innvendige vegger. Det tas forbehold om mindre avvik for de oppgitte arealer.
S-rom er alle rom som ikke er oppholdsrom (P-rom). Herunder regnes f.eks. boder, garderobe, lagerrom, oppbevaringsrom, fyrrom, tekniske rom, uinnredet loft/kjeller, mat-/potetkjeller, søppelrom og garasje.
Sjakter i boligen er medberegnet i bruksarealet og betegnes med P-Rom eller S-Rom avhengig av hvilken benevnelse rommet sjakten ligger i er benevnt.


Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Standard

Alle leilighetene vil ha en gjennomgående moderne standard i lys, skandinavisk stil. Det vil være en gjenkjennbar rød tråd i alle rom i leilighetene i form av sorte detaljer.

Entré:
Gulv: 1-stavs wide/long høytrykkslaminat/parkett, hvorav det blir lagt flis i inngangssone. Vannbåren varme i gulv med elektriske varmekabler i flissone. Vegger og himling med sparklet og malt gips/betong i lune farger. (3 farger kan ensfarget velges mellom i standardleveransen på vegg. Himling i fargen Frostrøyk.) Gulvlist i lik utførelse som gulvet, list rundt dør og listefri overgang tak/vegg/vindu. Dimbare, innfelte downlights i tak. Ytterdør med glassfelt.

Kjøkken:
1-stavs wide/long høytrykkslaminat/arkett. Vannbåren varme i gulv. Vegger og himling med sparklet og malt gips/betong i lune farger. (3 farger kan ensfarget velges mellom i standardleveransen på vegg. Himling i fargen Frostrøyk.) Gulvlist i lik utførelse som gulvet, list rundt dør og listefri overgang tak/vegg/vindu. Kjøkkeninnredning fra Epoq av typen "Trend" og som standard kan man velge mellom fargene "Sage" eller "Sand". Integrerte hvitevarer, type Electrolux, Bosch eller tilsvarende. Herunder induksjonstopp med integrert ventilator med kullfilter, stekeovn, samt kombi kjøl-/fryseskap og oppvaskmaskin. Plassering av ventilasjon, sluker og vanntilførsel er fast og kan ikke endres. Dimbar LED-lysstripe under overskap. Dimbare lys som sorte spotskinner. Det blir i tillegg klargjort et takpunkt der kjøper selv kan montere lampe/belysning.

Bad/vaskerom:
Flislagte 30x30 fliser på gulv og 5x5 mosaikkfliser i dusjsone. Flislagte vegger i 30x60 fliser. Sparklet og malt gips i himling i fargen frostrøyk. Egen kurs for vaskemaskin og tørketrommel. Dimbare innfelte spotter i tak. Speil med lys. Elektriske varmekabler i gulv. Innredning bredde 1000/1200mm iht. plantegning med skuffer, vask og etthånds blandebatteri. Dusjsett med topp- og hånddusj. Dusjhjørne med rette innadslående dører i glass. Sorte detaljer. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Glatt kompakt dør med dempepakning. Listverk rundt dør. Listefri overgang mellom vegg/tak.

Stue:
1-stavs wide/long høytrykkslaminat/parkett. Vannbåren varme i gulv. Vegger og himling med sparklet og malt gips/betong i lune farger. (3 farger kan ensfargetfor hele leiligheten velges mellom i standardleveransen på vegg. Himling i fargen Frostrøyk). Gulvlist i lik utførelse som gulvet, list rundt dør og listefri overgang tak/vegg/vindu. Dimbare lys i tak som sorte spotskinner. Kombiboks for uttak til TV/internett levert av Signal Altibox. Utgang til balkong.

Soverom:
1-stavs wide/long høytrykkslaminat/parkett. Vegger og himling med sparklet og malt gips/betong i lune farger. (3 farger kan ensfargetfor hele leiligheten velges mellom i standardleveransen på vegg. Himling i fargen Frostrøyk). Gulvlist i lik utførelse som gulvet, list rundt dør og listefri overgang tak/vegg/vindu. Dimbare innfelte spotter i tak. Dersom himling leveres i betong blir det belysning med LED-taklampe. Panelovn. Glatt, kompakt dør med dempepakning.

Garderober:
Garderober leveres ikke.

Innvendig bod:
Gulvbelegg. Vegger får våtromsplater og himling blir sparklet og malt i fargen Frostrøyk.) Lampe i tak. Dobbel stikkontakt. Glatt, kompakt dør med dempepakning. List rundt dør.

Elektrisk anlegg:
Boligene leveres med skjult el-anlegg, unntatt der det teknisk er behov for å legge åpent. Stikkontakter plasseres generelt 15 cm over gulv der annet ikke er beskrevet. Brytere plasseres generelt ca. 100 cm over gulv. Det leveres egen strømmåler for hver leilighet. Alle leiligheter leveres forberedt for kabel-
TV/internett.
Sorte spotskinner med dimer leveres til stue og kjøkken. Punkt for taklys i tilknytning til kjøkkenbord, plassert på vegg. Sorte innfelte spotter med dimmer i himling gang og bad/wc. LED taklampe av god kvalitet på innvendig bod og soverom. Alle stikkontakter, lysbrytere og spotskinner levertes i sort utførelse.

Balkong:
Impregnert terrassebord. Yttervegg med kledning. Skillevegger med kledning som yttervegg. Ubehandlet betong i himling. Dimbare, moderne utelys på vegg i sort/antrasitt. Dobbel stikkontakt. Slukløsning under terrassebord for avløp til regnvann. Skyvedør fra stue og ut til terrasse. Glassrekkverk forberedt for innglassing. Håndløper av stål/aluminium.

Inngangsparti, trappe- og heishus:
Flis med sokkelflis på gulv. Sparklet og malt gips/betong i lun farge bestemt av utbygger. Sparklet og malt gips/betong i himling i fargen Frostrøyk. Moderne lys av LED. Styres ved bevegelse. Dør med sidefelt, begge med glass og mørk farge. Flis i trapp inn- og opptrinn. Håndløper i hht. byggeteknisk forskrift.

Svalgang/utvendig:
Ubehandlet betong som dekke. Trepanel utvendig leveres brunmalt liggende. Fasadeplater på svalgang og kontrastfelt. Ubehandlet betong i himling. Moderne utelys av LED i sort/antrasitt. Styres ved astrour. Spilerekkverk i stål/aluminium.

Carporter m/bod:
Ubehandlet betong som dekke. Yttervegg med brunmalt kledning. Åpen trekonstruksjon i himling. Utelys i sort/antrasitt. En lampe og dobbel stikkontakt per bod. Ytterdør i mørk farge og uten glassfelt. Om strøm i carportanlegg går på privat eller felles strømmåler avklares nærmere i prosjekteringsfasen. Det vil bli forberedt for EL-billader fra leverandøren Aneo. Kjøper må selv tegne abonnement hos denne leverandøren og du vil da kunne lade bilen din for en fast pris i måneden. Aneo betaler for drift, service og forsikring av disse. Du kan lese mer om tjenesten på ww.aneo.no.

Nøkkelsystem:
Nøkkelsystemet er utformet slik at alle dører som leilighetseieren har adgang til kan åpnes med en nøkkel. Dette gjelder trapperomdører, postbokser, inngangsdør og lås sportsbod. Det leveres K1 (hovednøkkel) og K2 (teknisk) nøkler i tillegg. Låsplan lages og skal godkjennes av byggherre.

Kabel-tv/internett
Leveres fra Signal Altibox og er inkludert i månedlige felleskostnader. Som standard leveres pakke M. Det vil være mulighet for individuell oppgradering av TV/internettpakke. Alle leiligheter leveres med kombiboks og uttak for internett på stue.

Oppvarming
Det vil bli lagt vannbåren varme i stue, kjøkken og gang. Elektriske varmekabler i gulv i bad/wc og flissone entré. Bod i leiligheter har ikke egen varmekilde, mens soverom leveres med panelovn. Varmekilde for vannbåren varme vil være fra energibrønn.
Estimert oppvarmingskostnad er p.t. kr 108.- pr m2 pr år. Avregning pr m2 og endelig oppvarmingskostnad vil bli klar etter første hele driftsår. Oppvarmingskostnader er stipulert, og vil bli fakturert sammen med felleskostnadene.

Energimerking
Det er selger/utbyggers ansvar å innhente lovpålagt energiattest for eiendommen, med en energiklassifisering på en skala fra A- G. Dersom utbygger/selger ikke har fått utarbeidet energiattest og merke på grunnlag av byggets tekniske leveranse, må disse fremlegges senest i forbindelse med utstedelse av ferdigattest for eiendommen.

Oppvarming

Det vil bli vannbåren varme i gulv på gang, stue og kjøkken. Baderommene får elektriske varmekabler i gulv, mens soverommene får montert panelovner.

Parkering og sportsbod

Parkering: En parkeringsplass i carport i felles carportrekke medfølger.
Sportsbod: En Sportsbod til hver leilighet i bakkant av carport medfølger.
Gjesteparkering: Det blir opparbeidet 8 gjesteparkeringer på tomten.
Sykkelparkering: 84 sykkelparkeringer.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Eierform: Fellestomt
Tomten er felles for beboerne i borettslaget.
Det tas forbehold om at tomtearealet kan bli endret, eksempelvis dersom det av blant annet praktiske årsaker i byggeprosessen besluttes å fradele egen tomt til byggetrinnet-/ene.

Fellesareal og hage

Tomten vil få asfalterte kjørebaner og plen vil bli tilsådd. Det skal tilrettelegges for lekeapparater og soner for sitteplasser som benker etc. Det er avsatt eget utvendig areal for avfall. Bunntømte containere på bakkenivå som er felles for alle leilighetene. Det tas forbehold om endelig løsning.

Utomhus-/fellesarealer vil sannsynligvis bli ferdigstilt etter overtagelse av andelen, og avhenger blant annet av årstid for opparbeidelse av utomhusareal.

Dersom fellesareal ikke er ferdigstilt ved overtagelse av andelen vil det bli lagt til rette for et felles tilbakehold som sikkerhet for ferdigstillelse av disse.

Vei, vann og avløp

Eiendommen blir tilknyttet offentlig vei, vann- og avløpsnett via private stikkledninger.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et område regulert til frittliggende småhusbebyggelse og konsentrert småhusbebyggelse.
Gjeldende reguleringsplan: Detaljregulering Stiberget - Breimoen
Plan id: 20171236
Eiendommen omfattes av kommuneplan for Mosjøen.
Reguleringsbestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Stiberget Borettslag

Leilighetsnr.: 1, Andelsnr.: 22
Andel fellesgjeld: 2296000
NB: Vær oppmerksom på andel fellesgjeld som beløper seg til 2 296 000,-
Stiberget Borettslag er planlagt med totalt 42 enheter, byggetrinn 1 (bygg 2) som nå er ute for salg består av 21 enheter. Utbygger forbeholder seg retten til å beslutte om byggetrinn 2 skal lanseres/igangsettes, herunder utvidelse av borettslaget i den forbindelse, og eventuell endring av antall planlagte enheter.
Mosjøen og Omegn Boligbyggelag vil stå som forretningsfører. Dette sikrer trygg drift av din bolig.
Borettslag er egne juridiske enheter og eies av dere som bor der. Som andelseier får du borett til en bestemt bolig, og denne eierrettigheten tinglyses hos Statens Kartverk. Selve eiendommen er det borettslaget som blir stående som hjemmelshaver (eier) av, og denne blir overskjøtet til borettslaget i løpet av prosjektfasen. Dokumentavgift for dette er medtatt i omkostningene for hver enkelt enhet.
Eierforholdet reguleres av borettslagsloven. Borettslaget styres av generalforsamlingen og borettslagets eget styre. Generalforsamlingen er et møte med alle eierne (andelshavere) i borettslaget og møtes normalt en gang i året. Hver andelseier har en stemme på generalforsamlingen.
Kjøper må være/bli medlem hos Mosjøen og Omegn boligbyggelag.
Eventuell utleie av leiligheten krever samtykke fra borettslagets styre. Det er begrensninger for utleie utover 3 år, jfr. Borettslagsloven.
Det kan være begrensninger for juridiske personer å eie andel i borettslaget. Juridiske personer som vurderer kjøp må kontakte og rådføre seg med megler.
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Utkast til vedtekter for borettslaget ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Kjøper er pliktig til å følge borettslagets vedtekter og eventuelle husordensregler.
I enkelte borettslag må det påregnes dugnad, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst)

Eventuell utleie av leiligheten krever samtykke fra borettslagets styre. Det er begrensninger for utleie utover 3 år, jfr. Borettslagsloven.
Det kan være begrensninger for juridiske personer å eie andel i borettslaget. Juridiske personer som vurderer kjøp må kontakte og rådføre seg med megler.
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett på prosjekterte boliger. Ved videresalg vil vanlige regler om forkjøpsrett gjelde.

Prisantydning

3 444 000,- / Felleskostnader: 14 590,-

Energiforbruk og energimerking


Utbygger/selger har ikke fått utarbeidet energiattest og merke på grunnlag av byggets tekniske leveranse enda, men denne vil være ferdig senest i forbindelse med utstedelse av ferdigattest for eiendommen.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter og renovasjon dekkes via felleskostnadene.
Det er avsatt eget utvendig areal for avfall i hht. situasjonsplan.
Det gjøres oppmerksom på at avgiften kan variere avhengig av forbruk. Kommunen har panterett som sikkerhet for riktig betaling for kommunale avgifter og eventuell eiendomsskatt.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Kjøper må være/bli medlem hos Mosjøen og Omegn boligbyggelag. Andelskapital er p.t. kr. 300,- og hver enkelt andelseier må tegne medlemskap. Årlig kontingent er kr. 400,- og dekkes av borettslaget. Er det flere enn en eier av en leilighet vil disse bli fakturert kr. 400,- i årlig kontingent til boligbyggelaget.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest to virkedager innen overtagelsen finner sted. Endringer og tilvalg som er bestilt blir fakturert direkte fra utbygger/underleverandører.
Utbetaling av oppgjør (helt eller delvis, beroende på om det foreligger forhold som medfører at kjøper utøver tilbakehold i deler av kjøpesummen) til selger, kan imidlertid foretas før hjemmel er overført kjøper under forutsetning av at selger stiller garanti iht. Bustadoppføringslovas §47. Ved utstedelse av §47-garanti vil godskrivning av renter til kjøper opphøre, med unntak av renter på eventuelt tilbakeholdt beløp. Kjøpers innbetaling blir i et slikt tilfelle å betrakte som et forskudd.

Solgt ihht. bustadoppføringsloven

Eiendommen selges ihht bustadoppføringsloven og dens bestemmelser om garanti og sikring av innbetalte midler. Kjøpesummen vil ikke overføres før oppgjørsavdelingen har mottatt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse eller nødvendige garantier.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra bygningstegninger utarbeidet av arkitekt.

Andre opplysninger

Felleskostnader for borettslaget består av kapitalkostnader knyttet til borettslagets gjeld, samt drift- og vedlikeholdskostnader internt i borettslaget. Driftsbudsjettet er basert på 21 enheter.
Felleskostnader pr. 30.10.2023 er stipulert til:
kr 9 370,- til kr 16 580,- /Mnd
Stipulerte felleskostnader er basert på erfaringstall og er utarbeidet av Mosjøen og Omegn BBL.
Felleskostnader inkluderer blant annet eiendomsskatt, renovasjon, felles forsikring, forretningsførerhonorar, avsetting vedlikehold, rentekostnader fellesgjeld, heis, brøyting og grunnpakke kabel-tv/internett.
Forslag til driftsbudsjett for første driftsår med alle poster ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Endelige felleskostnader vil bli bestemt av generalforsamlingen, og vil blant annet være avhengig av hvilke tjenester som ønskes utført i felles regi. Dersom det i etterkant inkluderes flere tjenester i felleskostnader vil dette kunne påvirke felleskostnadenes størrelse. Felleskostnadene må forventes endret ved en renteendring, og endringer i gebyrer/faste avgifter.
Egen strøm er ikke inkludert i stipulerte felleskostnader. Oppvarmingskostnader kommer i tillegg til felleskostnadene, men faktureres sammen med disse. Estimert oppvarmingskostnad er p.t. kr 108.- pr m2 pr år. Avregning pr m2 og endelig oppvarmingskostnad vil bli klar etter første hele driftsår.

Avdrag, rentekostnader og felleskostnader etter avdragsfri periode
Det er pr 14.09.2023 stipulert med 5,35% rente på fellesgjelden med 15 års avdragsfrihet, total 40 års løpetid. Det tas forbehold om rentesats, avdragsfrihet og løpetid. I finansieringsplan er snitt fellesutgifter beregnet for de første 15 årene, og fra år 16, dvs. når avdragene påløper. Ut fra dagens betingelser vil avdrag etter avdragsfri periode utgjøre fra kr. 2 616,- til kr. 4 845,-, og fellesutgifter totalt fra år 16 blir fra kr. 11 990,- til kr. 21 430,-. Ta gjerne kontakt med megler for nærmere forklaring, eventuelt gjennomgang. Før signering av bindende avtale oppfordres interessenter til å konferere megler vedrørende eventuell endring i stipulert rentesats og konsekvenser dette medfører for felleskostnad pr. mnd.

Borettslagets fellesgjeld
Se finansieringsplan for spesifisert fellesgjeld på de ulike andelene. I tillegg til innskuddet, overtar kjøper andel av fellesgjeld som er knyttet til den andelen som er kjøpt. Av total kjøpesum utgjør 60% innskudd og 40% fellesgjeld. Vi gjør oppmerksom på at fellesutgiftene vil øke når avdragene begynner å løpe om 15 år. Fellesutgiftene kan også endres ved en renteendring, og eventuelle endringer i lånevilkårene. Borettslaget er tilknyttet ordningen med individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Første mulighet for innbetaling av fellesgjeld vil være i forbindelse med overtagelse av andelen, men dette må avklares med selger i god tid før overtagelsen. Fellesgjelden er avdragsfri i 15 år. Total fellesgjeld for borettslaget er pr. 11.05.2023 kr. 44 344 000,-.

Borettslagenes sikringsordning
Borettslaget vil bli søkt innmeldt i Borettslagenes Sikringsordning når alle leilighetene er solgt. Det gis ingen garantier for at borettslaget blir godkjent.

Selgers forbehold
Tomtestørrelse kan både bli større og mindre enn angitt.
Utbygger vil forestå fordeling av parkeringsplasser og boder.
Komplett salgsmateriell omfatter tegninger, salgsoppgave og finansieringsplan med tilhørende driftsbudsjett.
Illustrasjoner, tegnings- og salgsmateriell er ment som eksempler og kan vise forhold som ikke er i samsvar med leveransen. Dette kan være innredninger, møblering, fargevalg, dør- og vindusform, antall vinduer, materialvalg, bygningsmessige detaljer, utenomhusplan-/fellesareal o.l.
Selger kan foreta nødvendige og/eller hensiktsmessige endringer i spesifikasjonene, f.eks. som følge av offentligrettslige krav, manglende tilgjengelighet og/eller prisendringer, så lenge dette ikke reduserer boligens forutsatte standard. Slike endringer utgjør ikke en mangler, og gir ikke kjøper rett til prisavslag eller andre sanksjoner.
Mindre avvik kan forekomme i leilighetenes areal grunnet inntegninger av sjakter etc., forutsatt at dette ikke fører til vesentlige endringer i leveransen, vil det ikke medføre aksept av krav om prisreduksjon/avslag.
Selger kan velge å gi en vederlagsfri tilleggsytelse til enkelte kjøpere - uten at dette gir tilsvarende rett til andre kjøpere.
Boligene vil bli levert byggerengjort. Det vil si at boligen ryddes for avfall, gulv støvsuges og skap støvtørkes. Øvrig vask av overflater og vinduer må utføres av kjøper.
Eventuell økning av offentlige gebyrer/avgifter, f.eks. økning i tinglysingsgebyrer-/avgifter, m.m. belastes kjøper.
Endring i lov eller forskrift, eller nye offentligrettslige krav eller vedtak med hjemmel i lov eller forskrift som gjelder for selgers ytelse, ansees som kjøperens forhold og kostnad dersom selger ved avtaleinngåelse ikke burde ha regnet med endringene. Herunder innbefattes endringer i offentlige myndigheters praktisering av lov- eller forskriftsverk som får innvirkning på selgers uventede kostnader (eksempelvis rundskriv fra Finanstilsynet). Dersom de nevnte endringene medfører økte kostnader for selger vil dette medføre en tilsvarende økning i det avtalte vederlaget for kjøper. Selger skal uten ugrunnet opphold varsle kjøper om endringene og konsekvensene dette innebærer for kjøper.
Selger skal kreve tilleggsvederlag for nødvendige kostnader som kommer av forhold på kjøpers side.
Selger forbeholder seg retten til å endre prisen på usolgte leiligheter. Dette kan medføre at borettslagets fellesgjeld blir høyere dersom andeler blir solgt til en høyere pris enn det som fremgår av finansieringsplan, og motsatt dersom prisene reduseres. Kjøpers kjøpesum og totalpris inklusive andel fellesgjeld vil forbli uendret.
Selger forbeholder seg retten til å leie ut eventuelle usolgte enheter.
Kjøpekontrakten kan ikke transporteres uten samtykke fra selger.
Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter, erklæringer som er nødvendige eller påkrevd av offentlig myndighet. Dette kan gjelde erklæringer om bl.a. adkomstrett, drift og vedlikehold av fellesområder, drift og vedlikehold av ledninger, nett etc.
Kjøper plikter å overta boligen straks denne er ferdigstilt.
Selger har anledning til å inngå bindende forretningsføreravtale og avtale med kabel-tv/internett på vegne av borettslaget.
Selger krever ca. 60 % forhåndssalg av salgsverdi av byggetrinn 1. Byggearbeider vil bli igangsatt når forbehold om forhåndssalg er oppnådd, byggelån og vilkår i finansieringsplan er innvilget/bekreftet, samt at offentlig godkjenning av prosjektet er gitt. Om noen av disse forholdene inntreffer er både kjøper og selger løst fra avtalen uten videre økonomiske forpliktelser. Selger må senest innen 15.12.2023 skriftlig informere dersom noen av disse forbeholdene påberopes, og kjøpekontrakt skal kanselleres. §12 garanti blir stilt når ovennevnte forbehold er innfridd og bygging igangsatt.
Utbygger forbeholder seg retten til å beslutte om byggetrinn 2 skal lanseres/igangsettes, herunder utvidelse av borettslaget i den forbindelse, og eventuell endring av antall planlagte enheter.

Faste priser og "først til mølla"

Leilighetene har fast pris, dvs. ingen budrunde og "først til mølla" prinsippet som gjelder. Kjøp inngås ved signering av midlertidig kjøpekontrakt på meglerkontoret. Midlertidig kjøpekontrakt skal godkjennes/aksepteres av selger før bindende avtale er inngått. .

Ferdigstillelse og overtagelse

Selger krever minimum 60 % forhåndssalg av salgsverdi av byggetrinn 1. Byggearbeider vil bli igangsatt når forbehold om forhåndssalg er oppnådd, byggelån og vilkår i finansieringsplan er innvilget/bekreftet, samt at offentlig godkjenning av prosjektet er gitt. Estimert byggetid fra igangsettelse er ca. 14 mnd.
Frist for selger til å påberope seg forbeholdene er satt til 15.12.2023
Selger kan uavhengig av ovennevnte, selv velge å slette forbeholdene innen fristen selv om forbeholdene ikke er innfridd i form av tilfredsstillende salg og innvilget byggelån eller igangsettingstillatelse.
Dette er da ikke meglers avgjørelse og ansvar, og kjøper er innforstått med at det i et slikt tilfelle er selger som bærer all risiko for å få prosjektet realisert.
Det gjøres uttrykkelig oppmerksom på at tidsanslaget ovenfor ikke er å anse som en avtalt frist for overtakelse i henhold til bustadoppføringsloven § 10.
Når selger eventuelt sletter forbeholdene skal selger gi skriftlig informasjon om tidspunkt for igangsettelse og fastsette en overtakelsesperiode som ikke skal være lenger enn 14 måneder.
Endelig fastsettelse av nøyaktig overtagelsestidspunkt vil ikke være avklart før utsendelse av innkalling til overtagelsesforretning som sendes ut senest 4 uker før forretningen skal avholdes.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Beliggenhet

kart
Logo

Annonseinformasjon

FINN-kode304337384
Sist endret08. feb. 2024 13:08
Referanse1230087

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.