Bildegalleri

Åstveitvågen Park

Åstveitvågen Park

Kart med kartnålÅstveitvegen, 5106 Øvre Ervik
Prisantydning4 950 000 kr
Totalpris
4 979 842 kr
Omkostninger
29 842 kr

Nøkkelinfo

Boligtype
Leilighet
Etasje
2
Soverom
2
Rom
3
Primærrom
64 m²
Bruksareal
68 m²

Les mer om bruksareal her

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.Visningspåmelding

Beskrivelse

Beliggenhet

Link til film for prosjektet:

https://www.youtube.com/watch?v=ttxwPCazQos
Prosjektet har en nydelig beliggenhet i et etablert og naturskjønt og historisk område på Åstveit.
Her kan man bo i landlige, herlige og grønne omgivelser omkranset av vakre tur og parkområder og med gangsti ned til sjøen. Det vil bli tilrettelagt for bading for store og små på eiendommen.

Har du en golflidenskap eller drømmer om å bli en "golfer" er man nærmeste nabo til Bergen Golfklubb, Bergens eldste (1937) og mest sjarmerende golfklubb.
Området innbyr til rekreasjon med flotte turområder like utenfor stuedøren med 100-meterskogen, Åstveitvannet og flotte turstier.
Det er også kort vei til fine friområder med badestrand på Våganeset.
Gode muligheter for båtplass i nærområdet med båtmarina både i Åstveitvågen og i Eidsvåg. Kjøpere av prosjektet har fortrinnsrett for å leie båtplass ved Eidsvåg fabrikker.
Det er gangavstand til både barnehager og skole i området og kort vei til det flotte idrettsanlegget på Åstveit som også har en populær svømmehall. På Åstveit idrettsanlegg finnes en rekke aktiviteteter for både store og små barn. I tillegg til fotballbane, friidrettsbane, idrettshall, svømmehall, og badmingtonhall er det sykkelbane, ballbinge, sandvolleyballbane, basketballbane, imponerende klatrestativer og enda litt til. Det er kort vei til buss med gode forbindelser.
Det er ca. 10 min. til Bergen sentrum og få min i bil til Åsane Storsenter der man finner et hav av butikker og servicetilbud. Det er søndagsåpen nærbutikk i Ervik.
Åstveit og omgivelsene rundt har en lang historie. Deler av dette kan også oppleves i dag.
Åstveit var en del av den gamle storgården Eid, og ble siden en del av Allehelgenskirkens gods til først på 1600-tallet.

Gården kom på private hender ved skjøte til Gabriel Marselis i 1659. I årene som fulgte skiftet eiendommen eier en rekke ganger. Blant annet er en Nils Smed, biskop i Bergen 1711-1716, eier mellom 1715 og fram til begynnelsen av 1720-årene da Åstveit kom på rådmann Schjøtts hender. Gården hadde på denne tiden fire flomkverner, en stor skog og der ble blant annet dyrket korn. I tillegg har de kyr, sau og hest.

Gullsmeden Arent Janssen Greve kjøpte gården Åstveit i 1796, og gården var i Greve-familiens eie til 1841. Arent Janssen Greve var i tillegg til sin profesjon som gullsmed en aktet blomster- og landskapsmaler og dyrker av vitenskapene. Han startet et kunst- og vitenskapsmuseum på gården, som ble videreført av hans sønn, Jan Arentsen Greve. Bergens kulturelle, politiske og vitenskapelige elite frekventerte gården i flere år, selv etter at familien mistet sin formue i forbindelse med den økonomiske krisen omkring 1814. Disse var blant andre Lyder Sagen, Herman Foss, Wilhelm Frimann Koren Christie og broren hans stiftsamtmann Edvard Hagerup, biskop Neumann, maleren Hans Leganger Reusch og I.C. Dahl.

I 1841 kjøpte Gustav A. Meyer Åstveit for 4250 spesidaler. Rasmus Meyer eide Åstveit gård fra 1913 til han døde i 1916. Hovedbruket ble etter dette lagt til et legat som skulle sikre bergenskjøpmennene rekreasjonsopphold på stedet.

På eiendommen er det oppført et gravsted fra Greve-familiens tid, der noen få medlemmer av familiene Greve og Meyer er gravlagt.

Gårdsdriften på Åstveit ble mindre i løpet av 1930-årene. Rasmus Meyers legat eier ca. 700 mål av den opprinnelige gården. Dette er regulert til friluftsformål. Parkanlegget Jomfruhaugen er privat.

Det vil bli lagt vekt på gode kvaliteter både innvendig og utvendig i prosjektet og enkel adkomst til alle boliger.
Det blir koselige fellesområder mellom boligene, god parkeringsdekning, gjesteparkering og rikelig med sykkelparkering.
Vil du leve det gode liv i landlige, herlige og befriende omgivelser men likevel veldig nært byen kan dette absolutt være noe for deg!
Prosjektet passer for kjøpere i alle aldersgrupper. Her har man nærhet til det meste, det er både tilbaketrukket og fredelig, barnevennlig og trygt samtidig som man har en beliggenhet som man sjelden finner maken til!


Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.
Kilde Wikepedia.

Bebyggelse

Fra ca. midten av 1900-tallet er en hel del offentlige bygninger oppført på gårdens grunn: Sjømennenes Helseheim, Kalvatræet skole, Åstveit skole, Tertnes videregående skole, Åstveit sykehjem, Åsane stadion, Åstveithallen, og fra 1937 Bergen Golfklubbs bane. På Nedre Åstveit er de enorme rhododendronbuskene et flott skue i blomstringstiden. Her ligger også Åstveitvågen med marina og badeplassen på Våganeset. På Åstveit er det også en del boligområder og tettbebyggelse, hovedsakelig eneboliger. Området er omgitt av Tertnes i nord, Ervik i sørøst og Eidsvågen i sørvest.

Adkomst

Ta E39 fra sentrum i retning Åsane. Følg veien til skiltet avkjøring mot Tertnes. Ta andre avkjørsel i rundkjøringen og ta så umiddelbart av til venstre inn på Ervikveien. Følg veien i 700 meter og ta av til høyre inn på Åstveitvegen. Etter 750m tar du til høyre på Åstveitvegen. Følg veien i 350 meter, så når du tomten. Det vil bli skiltet med visningsskilt på visningsdagen.

Orientering

Prosjektet består av 40 boligseksjoner, 2 næringseksjoner (garasjer) sportsboder og
fellesarealer. Boligseksjonene er fordelt på 9 rekkehus, 13 terrasseleiligheter i eget bygg samt 18 leiligheter fordelt på to punkthus.

Utbygger for prosjektet er Boligbygg Vest AS org.nr.: 916 182 872

Prosjektbeskrivelsen redegjør for hvilke materialer, arbeider og tjenester som inngår i leveransen, samt planlagt organisering av boliger, fellesarealer og garasje/parkering.

Eiendommens adresse

Åstveitvegen

Tomten

Fraskillelser og opprettelse av nye eiendommer er iverksatt. Det vil sannsynligvis bli opprettet 4 ulike bruksnummer. Et for hvert eierseksjonssameie og et for fellesområder som skal ligge i et realsameie mellom eierseksjonene. Videre oppdeling boligeiendommene og opprettelse med seksjonsnummer fastsettes i forbindelse med seksjonering.

Tomtene er ikke sammenføyd/fradelt og oppmålt, men planlagt areal utgjør ca 20 mål slik det fremkommer av "Situasjonsplan salg". Det endelige arealet kan avvike noe fra dette.

Tomt for B1 er ca 2,4 mål, BB1 er ca 2,7 mål og BKS1 er ca 1,5 mål. Felleseiendommen (Åstveitvågen realsameie" er merket med turkis farge i "Delingskart" inntatt som vedlegg til salgsoppgaven vil sannsynligvis utgjøre ca 12,6 mål.

Byggemåte

Det er i salgsoppgaven inntatt inngående deklarasjoner og romskjema for de ulike boligenhetene som skal utgjøre Åstveitvågen Park. Les disse for flere detaljer.

Felt BB1 som utgjør Punkthus A og B
Fasadeveggene utføres i hovedsak med isolert bindingsverk, men med enkelte vegger i betong som er isolert utvendig med Eps isolasjon. Utvendig består veggene hovedsakelig av Royal impregnert tre kledning og fasadeplater. Enkelte fasadedetaljer kan være i andre materialer.

Vegger
Tradisjonell bindingsverksoppbygging med luftet tre-kledning type Royal imp med innslag av teglstein ytterst og gipsplater innvendig (se vedlagt romskjema) Veggene isoleres og det monteres diffusjonstetting etter TEK17. Konstruksjonen dimensjoneres i henhold til brann- og lydkonsept. Innvendig lyd-/brannvegg leveres i henhold til gjeldende forskrifter.
Innvendige lettvegger leveres i ulike tykkelse avhengig av teknisk utstyr. Veggene isoleres og leveres med overflater av malt gips i henhold til romskjema. Bad/vaskerom leveres fliset/malt i henhold til romskjema.

Etasjeskillere
Leveres med hulldekke/plass støpt betong, plast, trinnlydsplate, støp/avretting, parkett/flis i henhold til romskjema.
Yttertak / himling. Yttertak er utført med q-dekke, fallskåret polystyren-/mineralullisolasjon og tekket med 2 lags papp utvendig.
Det vil bli nedforete himlinger i enkelte tak. Himlingen har avvikende høyde på bad/vaskerom. Over disse himlingene vil det være tekniske føringer som elektro, rør, sprinkelanlegg og ventilasjon. Over kjøkkenskap vil det være en innkassing av ventilasjonskanal for avtrekksvifte på kjøkken. Tekniske rørføringer vil også i noen grad bli montert i taket og langs vegger. I leilighetene vil slike rørføringer bli skjult bak innkassinger. En horisontal innkassing av rør ved tak frem til vertikal innkassing langs vegg vil derfor kunne forekomme i enkelte rom. Nevnte konstruksjoner vil bli overflatebehandlet som en del av overflaten der konstruksjonen blir montert. I fellesarealer vil det være synlige, malte betong flater / systemhimling.

Yttertak/himling
Yttertak er utført med q-dekke, fallskåret polystyren-/mineralullisolasjon og tekket med 2 lags papp utvendig.
Det vil bli nedforete himlinger i enkelte tak. Himlingen har avvikende høyde på bad/vaskerom. Over disse himlingene vil det være tekniske føringer som elektro, rør, sprinkelanlegg og ventilasjon. Over kjøkkenskap vil det være en innkassing av ventilasjonskanal for avtrekksvifte på kjøkken. Tekniske rørføringer vil også i noen grad bli montert i taket og langs vegger. I leilighetene vil slike rørføringer bli skjult bak innkassinger. En horisontal innkassing av rør ved tak frem til vertikal innkassing langs vegg vil derfor kunne forekomme i enkelte rom. Nevnte konstruksjoner vil bli overflatebehandlet som en del av overflaten der konstruksjonen blir montert. I fellesarealer vil det være synlige, malte betong flater / systemhimling.


Rekkehus i felt BKS1 og B1
Fasadeveggene utføres i hovedsak med isolert bindingsverk, men med enkelte vegger i betong som er isolert utvendig med Eps isolasjon. Utvendig består veggene hovedsakelig av Royal impregnert tre kledning. Enkelte fasadedetaljer kan være i andre materialer.

Vegger
Tradisjonell bindingsverksoppbygging med luftet tre-kledning type Royal imp ytterst og gipsplater innvendig (se vedlagt romskjema) Veggene isoleres og det monteres diffusjonstetting etter TEK17. Konstruksjonen dimensjoneres i henhold til brannkonsept. Innvendig lyd-/brannvegg leveres i henhold til gjeldende forskrifter. Innvendige lettvegger leveres i ulike tykkelse avhengig av teknisk utstyr. Veggene isoleres og leveres med overflater av malt gips i henhold til romskjema. Bad/vaskerom leveres fliset/malt i henhold til romskjema.

Etasjeskillere
Leveres med I-bjelker dimensjonert etter gjeldende standard og sponplater. Parkett/flis i henhold til romskjema.

Yttertak/himling
Yttertak er utført med I-bjelker dimensjonert etter gjeldende standard, fallskåret polystyren-/mineralullisolasjon og tekket med takpapp utvendig. Det vil bli nedlektede himlinger. Over disse himlingene vil det være tekniske føringer som elektro, rør og ventilasjon. Over kjøkkenskap vil det være en innkassing av ventilasjonskanal for avtrekksvifte på kjøkken. Tekniske rørføringer vil også i noen grad bli montert i taket og langs vegger. Slike rørføringer vil bli skjult bak innkassinger. En horisontal innkassing av rør ved tak frem til vertikal innkassing langs vegg vil derfor kunne forekomme i enkelte rom. Nevnte konstruksjoner vil bli overflatebehandlet som en del av overflaten der konstruksjonen blir montert.

Terrasseleiligheter i felt B1
Fasadeveggene utføres i hovedsak med isolert bindingsverk, men med enkelte vegger i betong som er isolert utvendig med Eps isolasjon. Utvendig består veggene hovedsakelig av Royal impregnert tre kledning og innslag av teglstein. Enkelte fasadedetaljer kan være i andre materialer.

Vegger
Tradisjonell bindingsverksoppbygging med luftet tre-kledning type Royal imp med innslag av teglstein ytterst og gipsplater innvendig (se vedlagt romskjema) Veggene isoleres og det monteres diffusjonstetting etter TEK17. Konstruksjonen dimensjoneres i henhold til brann- og lydkonsept. Innvendig lyd-/brannvegg leveres i henhold til gjeldende forskrifter.
Innvendige lettvegger leveres i ulike tykkelse avhengig av teknisk utstyr. Veggene isoleres og leveres med overflater av malt gips i henhold til romskjema. Bad/vaskerom leveres fliset/malt i henhold til romskjema.

Etasjeskillere
Leveres med hulldekke/plass støpt betong, plast, trinnlydsplate, støp/avretting, parkett/flis i henhold til romskjema.

Yttertak/himling
Yttertak er utført med q-dekke, fallskåret polystyren-/mineralullisolasjon og tekket med 2 lags papp utvendig. Det vil bli nedforete himlinger i enkelte tak. Himlingen har avvikende høyde på bad/vaskerom. Over disse himlingene vil det være tekniske føringer som elektro, rør, sprinkelanlegg og ventilasjon. Over kjøkkenskap vil det være en innkassing av ventilasjonskanal for avtrekksvifte på kjøkken. Tekniske rørføringer vil også i noen grad bli montert i taket og langs vegger. I leilighetene vil slike rørføringer bli skjult bak innkassinger. En horisontal innkassing av rør ved tak frem til vertikal innkassing langs vegg vil derfor kunne forekomme i enkelte rom. Nevnte konstruksjoner vil bli overflatebehandlet som en del av overflaten der konstruksjonen blir montert. I fellesarealer vil det være synlige, malte betong flater / systemhimling.


Inntatte deklarasjoner er utarbeidet for å orientere om bygningens viktigste bestanddeler og funksjoner. Det kan forekomme avvik mellom prosjektbeskrivelse og plantegninger. I slike tilfeller er det alltid denne prosjektbeskrivelsen og romskjemaet som er retningsgivende. Enkelte illustrasjoner i tegnings- og salgsmaterialet er ment som eksempler og kan vise forhold som ikke er i samsvar med leveranse, så som møblering, bygningsmessige detaljer, f.eks. fasadedetaljer, detaljer på fellesareal, beplantning etc.

Toleransekrav for utførelse er iht NS3420-1, toleranseklasse 2, gammel standard. For utførelse våtrom bygges det etter Byggebransjens våtromsnorm prinsipper. I tilfeller hvor det er relevant, velges løsninger i NBI's byggdetaljer.

Areal

Boligenes arealer fremkommer av prislisten og av tegninger.
Arealberegningene er angitt i henhold til Veileder for NS3940. Arealet angis i BRA og P-rom.
P-rom: består vanligvis av oppholdsrom, soverom, kjøkken, entre/vindfang/gang, bad/dusjrom/toalett/vaskerom/badstue og rom for kommunikasjon inkl. trapp, mellom nevnte rom.
BRA: består i tillegg til p-rom vanligvis av boder, tekniske rom og garasje.

Alle arealer som er oppgitt i forbindelse med markedsføringen av prosjektet er beregnet basert på tegninger, er å betrakte som ca. areal, og det tas forbehold om mindre avvik fra det oppgitte. Arealet er gitt av utbygger og megler har ikke kontrollmålt arealene.

Standard

Gulv:
Det legges enstavs parkett type Eik Pop hvitpigmentert 13mm i gang, entré, soverom og stue/kjøkken.
Fliser på bad og vaskerom leveres i type"Extra Floor" fra Bergersen i 30x30, dusj 10x10.
Her kan man velge mellom 6 ulike farger uten tillegg i pris.
Ale innvendige boder leveres med gulvflis tilsvarende bad og vaskerom.
Alle utvendige boder leveres med gulv i støvbundet betong.

Termostatstyrte varmekabler i gulv på bad og vaskerom i alle boligene.
I leilighetsbyggene blir det levert vannbåren varme på gulv i gang og stue/kjøkken.
Rekkehus blir levert termostatstyrte varmekabler i gang i tillegg.

Vegger:
Alle rom vil få sparklede gipsplater på vegg, malt i valgfri farge. Tillegg for flere farger i samme rom.
På bad leveres fliser av type "Extra Wall" i 3 ulike farger som standard fra Bergersen.

Himling:
Sparklet/malt betong stue/kjøkken, soverom og evt. andre oppholdsrom. Der himling av tekniske årsaker må nedfores helt eller delvis i oppholdsrom, blir gipsplatehimling sparklet og malt. Typisk eksempel er inkassing/nedhimling av føringsvei for ventilasjonskanaler og sprinkelrør langs takenes sider og delflater. Mellom kjøkken og overskap leveres Sigdal takforing.
Det leveres LED-downlights med dimmer på bad og i gang.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra den norske kvalitetsprodusenten Sigdal, type Horisont. Dette er et stilrent kjøkken med glatte fronter og innfreste grep. Kjøkkenet leveres i klassisk hvit farge. Mot et pristillegg kan kjøkkenet leveres i en rekke ulike farger.
Nedforing fra tak til overkant kjøkkenskap.
Benkeplate leveres i 10 mm homogenlaminat i sort eller hvit.
Det leveres hvitevarer fra Siemens.
Stekeovn Siemens HB010FBROS
Induksjon platetopp EU611BEF1X (Bredde 600, effekt 4600w)
Oppvaskmaskin SN614X04AE
Kjøl/frys KI38VV20
Stekeovn leveres i høyskap i de fleste leiligheter i terrassehus som standard.
Ventilator leveres fra Sigdal med integrert komfyrvakt type Røros 602-12 nr- 7908.

Oppvarming

I leilighetsbyggene blir det levert vannbåren varme på gulv i gang, stue og kjøkken.
Termostatstyrte varmekabler i gulv på bad og vaskerom i alle boligene.
.
Rekkehus blir levert termostatstyrte varmekabler i gang.
Det leveres peisovn i stue i rekkehus type Uno 1.
Se deklarasjon for de ulike enhetene for nærmere informasjon.

Energimerking

Alle boligene vil bli levert med energimerking B.
Energimerking gir relevant informasjon om hvor energieffektiv boligen er. Energiattetster vil bli utarbeidet av selger etter at detaljprosjekteringen er gjennomført , og utleveres ved overtakelse av boligen. Energiattesten skal dokumenter at man minst tilfredsstiller kategori C. Se www.energimerking.no for mer informasjon om energimerking av boliger.

Eier- og organisasjonsform

Prosjektet er planlagt organisert i tre eierseksjonssameier som utgjør 40 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner (garasje). I tillegg vil felles installasjoner, veier og arealer utomhus som ikke ligger til den enkelte seksjon eller som fellesareal i det enkelte sameiet, utgjøre et realsameie, heretter kalt Åstveitvågen Realsameie.

Nedenfor følger en oppsummering av hovedprinsippene bak vedtektene for det enkelte sameie. Det tas forbehold om endringer i de tilfeller det vil være behov for å rette opp i feil eller uklarheter som oppstår pga manglende, uhensiktmessig eller uklar regulering i vedtekter.

"Åstveitvågen sameie B1" vil bli eierseksjonssameie bestående av 13 terrasseleiligheter og de 3 rekkehusene som ligger nærmest terrassbygget. I underetasjen vil det bli opprettet en næringsseksjon (garasje) hvor den enkelte boligseksjon i B1 vil få overført en ideell eierandel i dette realsameiet. Ved erverv av en ekstra parkering vil innebære en tilsvarende høyere eierandel. De tre rekkehusene vil få eget uteareal lagt til sin egen seksjon som eksklusivt tilleggsareal. For leilighetene vil terrasse i forkant av stue utgjøre et tilsvarende eksklusivt areal.

Det er i vedtektene foretatt en differensiert fordeling av kostnader som tar hensyn til ulike drifts- og vedlikeholdsbehov slik at kostnader for de delene av bygningsmassen som ikke er felles for rekkehusene og beboelsesdelene for leilighetene, ikke belastes rekkehusene. Vedlikehold av terrassebyggets beboelsesdel vil skal dekkes av for eierne av disse, mens vedlikehold av de 3 tilknyttede rekkehusene vil ligge på eierne selv. Se utkast til vedtekter for informasjon. Utgifter som gjelder alle seksjonene fordeles etter eierbrøk slik f.eks. forsikring, forretningsførsel, styrehonorarer,felles grunnabonnement for TV-/internett, felles driftskostnader etc.

"Åstveitvågen sameie BB1" vil bli et eierseksjonssameie bestående av 18 boenheter fordelt med 9 på hvert punkthus. I underetasjen vil det bli opprettet en næringsseksjon (garasje) som vil utgjøre et realsameie. Den enkelte boligseksjon i B1 vil få overført en ideell eierandel i dette realsameiet (garasjen). Ved erverv av en ekstra parkering vil innebære en tilsvarende høyere eierandel. Ettersom det ene Punkthuset har en felles takterrasse, legger vedtektene opp til at særskilt kostnader forbundet med denne, kun fordeles på eierne av boligseksjoner i dette bygget. Alle leilighetene får egne altaner som vil være eksklusivt vil tilhøre denne. (BB1 er ved en inkurie på noen tegninger også omtalt som BBB1)

"Åstveitvågen sameie BKS1" vil bli et eget eierseksjonssameie bestående av 6 rekkehus. Hver seksjon vil få eget utomhusareal lagt til sin egen seksjon som eksklusivt tilleggsareal. Hver seksjon vil i tillegg få lagt til en ideell eierandel av næringsseksjonen (garasje) under de 2 punkthusene i felt BB1. Erverv av en ekstra parkering vil innebære en tilsvarende høyere eierandel. Kostnader, som for eksempel utvendig vedlikehold og renhold av egen seksjon, herunder seksjonert uteareal, ikke noe som vil dekkes inn av felleskostnad, men som kostnad for den enkelte seksjonseier.

Åstveitvågen Realsameie.
Sameiet skal drifte og forvalte felles uteoppholdsareal, lekeområder, adkomstarealer og andre fellesfunksjoner som avfallshåndtering, utomlysanlegg, leke- og rekreasjonsområder. Uteoppholdsarealet er markert med turkis farge på kart som gjelder som Vedlegg 1 til vedlagte vedtekter for "Åstveitvågen realsameie".

Sameiet vil bestå av andeler med en sameiebrøk, som fordeler seg som følger:
16 andeler for Åstveitvågen Sameie B1 - 16/41
18 andeler for Åstveitvågen Sameie BB1 - 18/41
6 andeler for Åstveitvågen Sameie BKS1 - 6/41
1 andel for gnr 209 bnr 483 - 1/41
Til sammen - 41/41

Dersom det bygges ut flere boliger innenfor planområdet skal sameiebrøken endres i samsvar med dette. Boligbygg Vest AS har rett til vederlagsfritt å overta andeler i realsameiet som svarer antall bruksenheter innenfor planområdet som eventuelt blir bygget ut i fremtiden, herunder rett til å bruke eiendommen og vann- og avløpsnettet på like vilkår.

Næringseksjoner B1 og BB1 (Garasjer)
I undereetasjene i B1 og BB1 vil det opprettes garasje hvor den enkelte vil få tildelt en plass. I tillegg vil det være noen plasser tilgjengelig for dem vil ønske å erverve en ekstra parkering

Sameiet vil være et realsameie. Realsameie innebærer at eierskap og hjemmel er tilknyttet annen fast eiendom.
Hjemmel blir da lagt til den enkelte eierseksjon. Utbygger av prosjektet "Åstveitvågen Park B1" - Boligbygg Vest AS vil eie de parkeringsplasser som ikke er solgt. Sameieandel med rett til parkeringsplass i garasjeanlegget kan bare pantsettes, selges og for øvrig disponeres over innenfor rammen av vedtektene for sameiet. Skjøte på slik sameieandel skal påføres egen erklæring om dette.

Eierseksjonssameie

Eierseksjonssameienes formål er å ivareta alle saker av felles interesse for sameierne, herunder sørge for drift og vedlikehold av felles infrastruktur herunder forsikring av eiendommen veier, lys, brøyting, renovasjon, garasjeanlegg, kommunale avgifter for fellesarealer, forretningsførsel, strøm til fellesrom osv. Kostnader i forbindelse med sameiet vil fordeles på bakgrunn av
eierbrøk, men det vil også kunne være tatt hensyn til bruk/nytte. Se punktet "Felleskostnader til Eierseksjonssameie" samt utkast til vedtekter og driftsbudsjetter for det enkelte sameiet og realsameiet.

Sameiet ledes av et styre valgt av seksjonseierne. Selger har innhentet tilbud og vil vurdere på vegne av kjøperne/ sameiet å engasjere forretningsfører til å forestå driften av sameiet for de 1 til 3 år første driftsår.

Vedtekter

Utkast til vedtekter for sameiet er utarbeidet og ligger vedlagt i egen dokumentsamling. Det er laget vedtekter for hvert boligsameie og realsameiene (Garasjer og felles utearealer som ikke inngår i det enkelte boligsameie). Disse inneholder inngående regulering om ansvar, råderett og kostnadsfordelinger som det forutsetter at den enkelte er kjent med.

Merk at det for rekkehusene er eier som selv må ta høyde for utvendig vedlikehold av egen seksjon. For leilighetsbyggene er det estimert at eierne må dekke dette via felleskostnader. Alle eiere er ansvarlig for alt innvendig vedlikehold slik grensene for dette er beskrevet i vedtekter og eierseksjonsloven.

Det forutsettes at kjøper aksepterer vedtektsutkastene som grunnlag for avtalen. Eventuelle forslag til endringer kan fremmes i henhold til vedtektene og eierseksjonsloven på senere årsmøte. Vedtektene er et utkast, og at endelige vedtekter vil bli utarbeidet i forbindelse med innsendelse av seksjoneringsbegjæringen.

Parkering

Alle boligene får en parkering i lukket garasjeanlegg.
Det kan være muligheter for å kjøpe en ekstra plass om det er ledig.
Alle parkeringsplasser vil få opplegg for el-lading. Forbruk betales av den enkelte sameier.

Det er to garasjeanlegg og disse vil bli organisert som realsameie slik at den enkelte boligseksjon vil få en ideell eierandel i garasjesameiet. For beboere i B1 vil det primært bli tildelt plass i garasjeseksjonen som er lokalisert i underetasjen i B1. For beboere i BB1 og BKS1 vil det primært bli tildelt plass i garasjeseksjonen under BB1.

I delfelt B1 skal det etableres 26 parkeringsplasser i garasjeanlegg for beboere i terrasseleilighetene og rekkehusene (Åstveitvågen Sameie B1). Hver av de 16 boligene vil få tildelt 1 parkeringsplass og 3 parkeringsplasser vil være felles til bruk for gjester. De gjenværende 7 parkeringsplassene i garasjeanlegget kan selges til kjøpere av seksjoner i delfelt B1.

I delfelt BB1 skal det etableres 34 parkeringsplasser i garasjeanlegg for beboere i punkthusene tilknyttet garasjen (Åstveitvågen Sameie BB1) og rekkehusene i delfelt BKS1 (Åstveitvågen Sameie BKS1). Hver av de 24 boligene vil få tildelt 1 parkeringsplass og 1 parkeringsplass vil være felles til bruk for gjester. Videre er det 4 parkeringsplasser i garasjeanlegget som kan selges til kjøpere av seksjoner i delfelt BB1 og BKS1. De gjenværende 5 parkeringsplassene i garasjen er i henhold til planbestemmelsene forbeholdt bildeleordning.

Basert på tilbakemeldinger fra bransjen vurderer selger det slik at det på det nåværende tidspunkt ikke er aktuelt å etablere en bildeleordning i garasjeanlegget. Det vil være opp til styret i Åstveitvågen Garasjesameie BB1 å organisere og forvalte disse plassene i samsvar med reguleringsformålet. Garasjeporten vil plasseres inne i garasjeanlegget slik at parkeringsplassen for gjesteparkering og de 5 plassene som er forbeholdt bildeleordning ikke blir avstengt.

Kostnadene knyttet til garasjeseksjonene (herunder garasjeseksjonenes andel av de respektive eierseksjonssameienes kostnader) fordeles etter sameiebrøken i garasjesameiene. Kostnader knyttet til lading av el-bil skal likevel belastes den enkelte sameier/bruker. Dette kan skje gjennom avlesning av strømforbruk eller ved avtale med firma som tilbyr ladetjenester.

Det er utarbeidet utkast til egne vedtekter for drift av garasjesameiene.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Felles private veier til offentlig vei. Private veier er vist på situasjonsplan det vil være solidarisk vedlikeholdsansvar for brukere/eiere. Se vedtekter for detaljer.

Forsikring

Frem til overtakelsen vil eiendommen være forsikret av utbygger. Etter dette vil eiendommenes bygningsmasse være fullverdiforsikret gjennom det enkelte sameie. Den enkelte kjøper må tegne egen innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdien er pt. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistret bosatt) eller "sekundærbolig" (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil normalt utgjøre inntil ca. 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal.
For fritidseiendommer skal formuesverdien maksimalt utgjøre 30 % av markedsverdien. Se http://www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Velforening

Alle eiendommer vi være medlem av et realsameie i de deler av fellesarealene som ikke inngår i de tre sameiene. Realsameie skal drifte felles installasjoner og fellesarealer. Drift av disse vil være organisert slik som utkast til vedtekter regulerer.

Offentlige/kommunale avgifter

Kommunale avgifter og eiendomsskatt fastsettes når boligene er ferdig bygget. Kommunen avgjør om de kommunale avgiftene faktureres sameiet (og betales over fellesutgiftene) eller den enkelte eier direkte.

Faste løpende kostnader

Antatt løpende kostnader er ikke beregnet for eiendommene da disse først vil være klar når eiendommen tas i bruk. Vanlige utgifter vil være fellesutgifter for boligsameie, garasje og felles uteområder, kostnader til oppvarming av egen bolig, varmtvann, kommunale avgifter (vann avløp og renovasjon etc), eiendomsskatt, innboforsikring. Eier av rekkehus vil i tillegg måtte ta høyde for direkte kostnadsdekning til ytre vedlikehold av egen bolig.

Fellesutgifter er stipulert til:
Rekkehus felt B1 og BKS1 kr 1000,- til kr 1375,-
Terrasseleiligheter, felt B1, kr 1600,- til kr 2950,-
Leiligheter i punkthus A og B, felt BB1, kr 1200,- til kr 2350,-.

Det er utarbeidet utkast til vedtekter og driftsbudsjetter for de ulike boligsameier og realsameier. Disse er vedlagt salgsoppgaven i eget hefte/sammenstilling. Det er tatt høyde for at fellesutgifter dekker driftskostnader til boligsameiene/garasjesameiene som forretningsførsel, styrehonorar, forsikringer, vaktmestertjenester samt drift og vedlikehold av alle fellesinstallasjoner slik de er planlagt levert av selger. Det er på samme måte tatt høyde for hver enkelt boenhet sin kostnad for dekning av felleskostnader for Åstveitvågen Realsameie som består av felles veier, rekreasjonsområder og felles installasjoner som alle Boligseksjonssameiene har tilgang til.

For alle enheter er det lagt til grunn at fellesutgifter dekker grunnpakke for Tv- og internettabonnement.
I tillegg er det lagt inn kostnader for garasjesameie og realsameie fellesareal. Det vil komme estimert ekstra årlig kostnad på kr 1700,- dersom en erverver en ekstra parkering.

Det tas uttrykkelig forbehold om at estimatene er basert på et estimert kostnadsbilde i dag og at prisene vil kunne endres samt antall tjenester som inkluderes og kvalitetene på disse vil kunne påvirke det endelig prisbildet. Det er til slutt sameiene som skal ta stilling til hvor omfattende tjenester en ønsker å benytte seg av. Drift- og vedlikeholdskostnader de første årene vil også kunne påvirke behovet eller ønske for sameiene å bygge opp egenkapital til uforutsette kostnader eller fremtidig vedlikehold.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge før overtagelse kan finne sted. I motsatt fall anbefaler megler at overtagelse utsettes og at kjøper ikke overtar. Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest på eiendommen. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse anbefaler megler at kjøper holder tilbake et beløp, til sikkerhet for at ferdigattest blir utstedt.

Utleie

Boligene har bare én boenhet og ingen separat utleiedel. Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig men kjøperne må signere egenerklæring om konsesjonsfrihet for den delen av realsameiet (fellesområder) som skal ligge til hver eiendommen.

Odel

Det er ikke odel på eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Følgende heftelser (pengeheftelser og andre heftelser) blir værende på eiendommen:
Pengeheftelser:
- Boligsameiets legalpant i hver seksjon, som sikkerhet for oppfyllelse av den enkelte sameiers fellesforpliktelser jf. lov om eierseksjoner.

Andre heftelser:
Det gjøres oppmerksom på at det vil bli tinglyst ytterligere servitutter/erklæringer på eiendommen. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for tinglysninger av øvrige nødvendige erklæringer/avtaler o.l. vedrørende sameie, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene knyttet til gjennomføringen av prosjektet innenfor reguleringsplanen for prosjektet. Kjøpers bank vil få prioritet etter heftelsene som er og evt. blir tinglyst før overtakelse.

Boligbygg Vest AS eller dennes rettsetterfølgere har rett til vederlagsfritt å overta andeler i realsameiet som svarer antall bruksenheter innenfor planområdet som eventuelt blir bygget ut i fremtiden, herunder rett til å bruke eiendommen og vann- og avløpsnettet på like vilkår. Eierbrøkene skal da endres i tråd med dette. Denne heftelsen kan bli tinglyst på de eiendommene dette er relevant for.

Ettersom utskillelse og opprettelse av nye eiendommer ikke er fullført, tas det forbehold om at det kan bli større eller mindre avvik avhengig av hvordan en endelig velger å løse dette. Om kommunen stiller krav til at andre områder som ikke er omfattet av salget jfr. "Situasjonsplan salg" og "Delingskart" men ellers inngår i reguleringen jfr. Plantkart for området vil selger stå fritt til å overføre disse til "Åstveitvågen realsameie"

Følgende servitutter og anmerkninger er tinglyst på eiendommene (gnr 209 bnr 33, 38 som de nye eiendommene i prosjektet skal skilles ut fra, og vil av den grunn kunne medfølge som servitutter:

1916/903231-1/106 Utskifting Tinglyst
21.08.1916

1916/903236-1/106 Rettigheter iflg. skjøte Tinglyst
06.12.1916
Bestemmelse om bruksrett til veier, brygge, badehus,
tennisplass, m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere

1917/910219-1/106 Erklæring/avtale Tinglyst
19.02.1917
Avløsningsforretning vedr. bruksrettigheter i
Åstveits utmark
Gjelder denne registerenheten med flere

1933/900210-2/106 Bestemmelse om veg Tinglyst
08.05.1933 :Knr:4601 Gnr:209 Bnr:50

1971/500659-3/106 Best. om båt/bryggeplass Tinglyst
28.01.1971
:Knr:4601 Gnr:209 Bnr:377 og Bnr 380
Gjelder denne registerenheten med flere

1980/11719-1/106 Best. om vann/kloakkledn. Tinglyst
14.05.1980
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Gjelder denne registerenheten med flere

1987/39649-2/106 Bestemmelse om veg Tinglyst
01.12.1987
:Knr:1201 Gnr:209 Bnr:483 Snr:1
:Knr:1201 Gnr:209 Bnr:483 Snr:2
Bestemmelse om adkomstrett

1993/23739-1/106 Erklæring/avtale Tinglyst
28.09.1993
Avtaler om rettigheter og plikter ved bygging,drift og
vedlikehold av høyspenningsleding
Fra Åstveittunet og til Sjømennenes Helseheim
Overført fra: 1201-209/483/0/1,2

Noen av dem vil bli søkt slettet, men selv de som kun antas å ha historisk verdi eller ikke er rettigheter som det lenger er praktisk å benytte seg av, vil det kunne være svært krevende å få dem slettet.

Reguleringsmessige forhold

Rammetillatelse er innsendt til kommunen.
Området omfattes av reguleringsplan nr. 62340000
Reguleringsformål er bolig.
Planen kan leses hos megler.

Betalingsbetingelser

Det skal etter nærmere anvisning fra megler betales inn 10% av kjøpesum i forbindelse med kontraktsinngåelse. Resten av kjøpesummen, omkostninger forfaller ved overtagelse. Kjøpesummen innbetales til meglers klientkonto. Betaling kan ikke sikres med pant i den kjøpte eiendom før overtakelse har funnet sted og skjøte til kjøper er tinglyst. Når selger har stilt garanti i henhold til Bustadoppføringlovens §12 forfaller forskuddet på 10% av kjøpesummen. Megler besitter kjøpers delbetalinger frem til overskjøting, og kan ikke før overskjøting av boligen foreta utbetaling til selger, med mindre selger stiller bankgaranti i henhold til bustadoppføringsloves §47. Renter på delinnbetalinger tilfaller kjøper frem til overtakelse eller §47 garanti foreligger.

Lovgrunnlag

Boligene selges til forbrukere i henhold til Bustadoppføringslova.
Dersom kjøper ikke er forbruker kommer i utgangspunktet ikke bustadoppføringlovens regler til anvendelse. Partene er dog enige om at bustadoppføringsloven kommer til anvendelse med unntak av følgende paragrafer som således ikke kan påberopes: -§§8, 12, 16, 18, 24, 31, 47, 49 og 51-54. Dersom andre paragrafer i bustadoppføringsloven inneholder bestemmelser om at de ovennevnte paragrafer kan påberopes, vil også slike bestemmelser ikke være gjeldende mellom partene.

Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter Avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende.

Tilleggsarbeider

Mot vederlag har kjøper rett til å få utført endrings -og tilleggsarbeider. Rettigheten begrenses oppad til 15% av avtalt vederlag. Da prosjektet og prisene er basert på at utbyggingen skal gjennomføres rasjonelt og i stor grad ved serieproduksjon, vil det bli lagt opp til endelig frister for endringer.

Til orientering opplyses det at bustadoppføringslovas §9, 2. avsnitt inneholder bestemmelse om at ønsker om endringer og tilvalg kan avvises når disse vil føre til ulemper for entreprenør/selger som ikke står i forhold til forbrukerens interesse. Dersom det likevel er mulig å få utført de ønskede endringer, vil det kunne påløpe ekstra kostnader.

Endringene blir en del av avtalen som er inngått mellom partene, på samme måte som de opprinnelig avtalte hovedytelsene. Endringene innebærer at beskrivelsen av salgsobjektet i punkt 1, med vedlegg, justeres i henhold til de avtalte endringer og tilvalg. Det er også etter Endringene selger som er ansvarlig for hele leveransen av boligen, og kjøper kan forholde seg til selger ved eventuell forsinkelse eller mangler knyttet til Endringene. Kjøper er ansvarlig for å betale hele kjøpesummen, inkludert betaling for Endringene, til eiendomsmeglers klientkonto. Selgers forpliktelse til å stille forskuddsgaranti etter denne kontrakten og bustadoppføringslova § 47 vil gjelde tilsvarende for Endringene. Utbygger gis anledning til å beregne seg et påslag på bestilte tilleggsarbeider gjort med underleverandører.

Endringsavtaler skal være skriftlige.

Renter/Garanti

Selger skal, umiddelbart etter at avtale er inngått, stille garanti etter bustadoppføringslova § 12. Garantien skal gjelde fra tidspunkt for avtaleinngåelse og frem til fem år etter overtagelse. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesummen frem til overtagelse, og minst 5 % etter overtagelse.

Til det er dokumentert at det foreligger §12 garanti, har forbrukeren rett til å holde tilbake alt vederlag. Megler vil oversende slik dokumentasjon i forbindelse med at forskudd på 10% av kjøpesum forfaller.
Dersom selger stiller §47 garanti, vil deloppgjør utbetales selger /byggelånsbank. Renter på klientkonto tilhører kjøper frem til overtakelse eller §47 garanti foreligger. Garantiene dilles direkte til kjøper med kopi til megler.

Videresalg

Kjøper kan søke om å få transportere sine rettigheter og plikter til en ny kjøper, senest
1 måned før overtagelse. Transporten krever samtykke fra selger, og selger kan nekte overdragelse på fritt grunnlag. Transportgebyret utgjør kr. 100.000 ,- og betales av opprinnelig kjøper. Utgifter til eventuell bruk av megler kommer i tillegg.
Selger forbeholder seg retten til å kreve at opprinnelig kjøper vil være solidarisk ansvarlig i det tilfelle at ny kjøper misligholder sine forpliktelser ved eventuell transport.

Det gjøres oppmerksom på at det kun er kjøper som er forbruker som etter gjeldende regler kan selge en kontraktsposisjon uten å pådra seg et fullt oppfyllelsesansvar etter bustadoppføringlovens regler.

Påkrevde endringer av garantier ved et evt. videresalg bekostes ikke av selger/utbygger.

Kostnader ved avbestillinger

Kjøper kan avbestille i henhold til reglene i bustadoppføringslova §§ 52 og 53 frem til overtakelse har funnet sted. Lovens utgangspunkt er at utbygger skal holdes skadesløs ved avbestilling. Det vil si at den som avbestiller må
dekke alle tap som måtte oppstå på selgers hånd. Selger kan alternativt velge å fremsette et tilbud om et fast avbestillingsgebyr jfr. bustadoppføringlovens § 54. Dersom det aksepteres av kjøper, vil det utgjøre grunnlaget for et endelig oppgjør mellom partene. Størrelsen på avbestillingsgebyret vil i tilfelle bli beregnet i det enkelte tilfelle.

Kredittvurdering/dokumentasjon av finansieringsevne

Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere, og å kontakte budgivers bank. Selger kan avvise en kjøper som ikke er kredittverdig eller kan vise til tilfredsstillende finansiering på kjøpstidspunktet.

Overtagelse

Innflytting er beregnet til 2/3 kvartal 2023 avhengig av hvilket bygg. Det er stipulert ca. 24-30 måneders byggetid for hele prosjektet.

Selger skal skriftlig varsle kjøper om når overtakelsesperioden begynner og slutter. Senest 10 uker før ferdigstillelse av boligen skal selger gi kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsedato. Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenfor overtakelsesperioden. Det gjøres oppmerksom på at det etter overtakelse kan fortsatt kan foregå byggearbeider på eiendommen, herunder arbeid med ferdigstillelse av de øvrige boligene, fellesarealer, tekniske installasjoner og utomhusarbeider. Kjøper aksepterer at det vil være støy fra byggearbeider, behov for anleggstrafikk og anleggsinstallasjoner for å ferdigstille prosjektet.

Generelt/forbehold

Salgsprospekt og prosjektbeskrivelsen er utarbeidet for å orientere om prosjektets generelle bestanddeler, funksjoner og planlagte organisering, og er således ikke en komplett beskrivelse av leveransen. Det vises for øvrig til kundetegninger og kjøpekontrakt med vedlegg. Alle illustrasjoner, 3D animasjoner, skisser, "møblerte" plantegninger m.m. er kun ment å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan ikke anses som endelig leveranse. Inntegnet utstyr/inventar medfølger ikke, og det kan derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen.

Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle leiligheter. Kjøper oppfordres derfor særskilt til å vurdere solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold terreng og omkringliggende eksisterende og fremtidig bygningsmasse mm. før et eventuelt bud inngis. Det kan være avvik mellom de planskisser, planløsninger og tegninger som er presentert i prospektet, og den endelige leveransen. Slike avvik utgjør ingen mangel ved selgers leveranse som gir kjøper rett til prisavslag eller erstatning. Dersom det er avvik mellom tegninger i prospekt / internettside og leveransebeskrivelsen i den endelige kontrakt med kjøper, vil leveransebeskrivelsen ha forrang og omfanget av leveransen er begrenset til denne. Det tas forbehold om trykkfeil i prospektet. Sjakter, innkassinger o.l. og VVS føringer er ikke endelig tegnet inn. Det gjøres oppmerksom på at utomhusplanen i salgsprospektet ikke er ferdig detaljprosjektert. Forstøtningsmurer, fallsikringer, belysning, fordeler-skap, lekeapparat, benker m.m., kummer og lignende vil bli plassert slik det finnes hensiktsmessig i forhold til terrenget. Selger har rett til å foreta endringer i prosjektet som ikke vesentlig forringer prosjektets kvalitet eller standard, herunder arkitektoniske endringer, materialvalg, mindre endringer i konstruksjon, rørgjennomføringer og/eller tomtetilpasninger. Slike endringer er ikke å anse som mangler ved ytelsen. Det samme gjelder de endringer som må gjøres som følge av kommunens byggesaksbehandling og krav i ramme- og igangsettingstillatelser, samt andre offentlige tillatelser.

Selger tar forbeholder seg retten til å overdra rettigheter og plikter etter denne kjøpekontrakt til et annet selskap (for eksempel et utbyggerselskap). Kjøper aksepterer en slik eventuell overdragelse.
Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert bud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper, samt om de vil akseptere salg av flere leiligheter til samme kjøper. Selger forbeholder seg retten til uten varsel å kunne endre priser og betingelser for usolgte leiligheter.

Særlige forbehold

Ved overtagelse må det påregnes at det gjenstår mindre utvendige eller innvendige arbeider på eiendommens fellesarealer. Selger tar forbehold om å foreta endringer/omregulering av omkringliggende bebyggelse, eventuell regulering av enkeltseksjoner til næringsvirksomhet og endringer av utomhus-arealer i forhold til det som er presentert for kjøper.

Selger tar forbehold om å overdra rettigheter og plikter etter denne kjøpekontrakt til et annet selskap (for eksempel et utbyggerselskap). Kjøper aksepterer en slik eventuell overdragelse.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 01.06.2018 nr. 23 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering mv. er megler pliktig til å gjennomføre kundetiltak av oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet. Det samme gjelder for medkontrahenten til oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet.
Dersom nevnte parter ikke oppfyller lovens krav til legitimasjon eller megler har mistanke om at transaksjonen har tilknytning til utbytte av en straffbar handling eller forhold som rammes av straffeloven §147 a, 147 b eller 147c kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne medføre for oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet eller deres medkontrahent.

Finansiering

Vi bistår mer enn gjerne med kontakt med ulike banker, men vi har ingen fast bankforbindelse da vi mener at vilkårene i ulike finansinstitusjoner varierer fra kundegruppe til kundegruppe. Vi kan således ikke anbefale en bestemt bank, men hjelper mer enn gjerne med å finne den banken som tilbyr deg best vilkår.

Tinglysing av hjemmel

Skjøte sendes for tinglysing i forbindelse med oppgjøret. Oppgjør forutsetter at det er gjennomført overtagelse og at partene har signert en overtakelseprotokoll og sendt denne til oppgjørsavdelingen slik som avtalt i kontrakt. Det forutsettes at skjøte tinglyses i kjøpers navn. Hvis interessenter mot formodning ikke ønsker tinglysing av skjøte må det tas forbehold om dette i kjøpstilbudet.

Salgsoppgave

Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Beliggenhet

kart
Logo

Aktiv Prosjektmegling

Annonseinformasjon

FINN-kode296851060
Sist endret08. feb. 2024 12:33
Referanse742200034

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.