Bildegalleri

Ønsker du deg et hus som produserer mer energi enn det bruker? - snakk med oss om plusshus

Plusshus Nordbøåsen nr. 14

Kart med kartnålNordbøflåtin 12, 3803 Bø i Telemark
Prisantydning6 090 000 kr
Totalpris
6 111 342 kr
Omkostninger
21 342 kr

Nøkkelinfo

Boligtype
Enebolig
Etasje
2
Soverom
4
Primærrom
139 m²
Bruksareal
157 m²
Energimerking
A - Mørkegrønn

Les mer om bruksareal her

Visning

Informasjonsmøte i Stasjonsvegen 33. 28.02 kl. 18 - 19.
Visningspåmelding

Beskrivelse

Plusshus

Et Plusshus er en bolig som leverer mer enn 2 kWt/m2 BRA pr år, som betyr at du gjennom året har overskuddsenergi. Boligene er optimalt tilpasset for å spare energi. Plusshus er konstruert slik at det i løpet av sin levetid produserer mer energi enn det som går med til å produsere materialer, bygge og drifte huset.
På taket er det montert 42 stk solcellepanel av høy kvalitet. Spar strømutgifter ved å produsere egen strøm. Strømmen du ikke bruker, kan du selge videre.

Boligene kommer med varmepumpe med energibrønn med varme hentet fra grunnen. Varmen transporteres inn i husets vannbårne system. Store deler av varmtvann og varme blir da gratis og miljøvennlig.
Varme er trivsel, og jevn gulvvarme er en unik komfortopplevelse. Det er vannbåren varme i alle oppholdsrom og bad.

I boligene er det ventilasjonsanlegg med varmegjenvinningssystem. Det er et viftesystem som leverer frisk, renset luft og trekker ut brukt luft. Mesteparten av varmen fra gammel luft blir overført til ny luft, som fordeles jevnt og ferdig oppvarmet rundt i boligen. Man får en lun temperatur og et sunnere inneklima.

I tillegg kan du søke om:
Grønt boliglån fra din bank med gunstig rente.
Tilskudd fra Enova.

Et Plusshus bygget etter kriteriene til FutureBuilt Plusshus V2.0 gjør at du får energibesparelser - da boligen er skapt for lavt og effektiv bruk av energi

Prosjektet/selskapet/eiendommen

Nordbøflåtin plusshus består av fire eneboliger som ligger i Nordbøåsen. Eiendommen eies av Nordbøåsen Eiendom og utvikles av ITV Entreprenør AS.

Hver enebolig har 2 etasjer som inneholder:
1.etg.: Vindfang, tv-stue, bad, 3 soverom og bod/teknisk rom.
2.etg.: Oppholdsrom, kjøkken, spiskammers, bad og soverom.
Fra oppholdsrom er det utgang til veranda med trapp ned til hagen.

Hver enebolig har egen carport med sportsbod.

Framdrift og byggetid

Det antas ca. 7 måneders byggetid fra byggestart til ferdigstillelse av bygg.

Beliggenhet

Plusshus med fantastisk beliggenhet i Nordbøåsen. Nordbøåsen er et flott sted for deg som liker naturen, men også nærheten til sentrum. I nærheten av boligene ligger lysløypa, hvor du har tilgang til flere mil med skiløyper på vinteren og flotte turmuligheter på sommeren.
Her får du en enebolig i et populært boligområdet med gangavstand til sentrum med flere ulike fasiliteter som butikker, skoler, cafeer ol.

Avstander med bil:
Bø sentrum 3,5 km.
Skien 50 km.
Notodden 30 km.
Oslo 140 km.

Adkomst

Følg RV 36 gjennom Bø i retning mot Seljord. Kjør gjennom Bø sentrum og ta første vei til venstre, Nordbøvegen, ca. 1 km etter Bø sentrum. Følg Nordbøvegen 1,2 km før du tar til venstre og svinger inn på Nordbøbergja, følg Nordbøbergja i ca. 500 meter før du ankommer Nordbøflåtin.

Byggemåte og standard

Grunnmur
Det leveres ferdig støpt fundament/plate (tol kl.3) for boligen. Radonsikring er medregnet. Det leveres nødvendig bæring samt søylepunkter for balkong. Nødvendige grunnmurer er medregnet.

Fasader
Bygget blir oppført med D-Fals stående kledning typen Tryr - Solbrun. Taket vil få montert 42 stk solcellepanel.

Balkonger
Veranda for 2 etasje leveres med bjelkelag og med impregnert terrassebord. Spilerekkverk iht. tegning.

Utomhus
Tomten opparbeidet med stedlige masser, og biloppstillingsplass blir gruset. Utenomhusarbeidet utover dette må besørges av kjøper.

Innvendige overflater
Gulv: Laminat Pergo Elegantplank, Lappland Oak. (Teknisk/bod og vindfang har flis).
Vegger: Hunton veggplate bomull (Vindfang, stue, opphold har gips).
Himling: Hunton takpanel Bomull. (Vindfang, stue og oppholdsrom har gips).

Bad
Gulv: Fliser 30x30 cm m/ tilhørende mosaikk
Vegger: Baderomsplater cracked cement u/ fuger.
Himling: Hunton tak panel.

Baderomsinnredning 1 etg.
Følgende utstyr blir levert til bad:
Toalettmodul med integrert sisterne for vegghengt toalett.
140 cm baderomsinnredning i hvit matt med servant batteri
1 stk speil 120 m/led
Dusjhjørne med rainshower fra Frøya.

Baderomsinnredning 2 etg.
Følgende utstyr blir levert til bad:
Servant 120 cm med ASK servantbatteri i Krom.
120 cm speil m/led.
Toalettmodul med integrert sisterne for vegghengt toalett.
Rainshower rett fra Frøya.
Dusjhjørne med rainshower fra Frøya

Kjøkken
Det leveres kjøkken av god kvalitet fra Systemkjøkken i modell Tromøy. Moderne fronter uten profil med høytrykkslaminert benkeplate. Det leveres integrerte hvitevarer som kjøl/frys, oppvaskmaskin, induksjon platetopp og komfyr. Det gis anledning til å gjøre tilvalg som tilleggsbestilling innenfor en frist som fastsettes ved kontraktskriving. Kjøkkenleveranse som illustrert, men det opplyses om at mindre avvik kan forekomme.

Garderobeinnredning
Det følger med frittstående garderobeskap 1 stk pr soverom. 100 cm x 210 cm.

Innvendige dører
Innerdører leveres som OPUS 3-speil og karmer hvitmalt.

Vinduer
Vinduer leveres med utvendig alu-be kledning, ferdig overflatebehandlet med mørk farge utvendig, hvit innvendig med glass ut fra energiberegning som tilfredsstiller TEK17. Vinduer leveres i henhold til fasadetegning.

Ytterdører
Ytterdør med vrider leveres fra Nordan. Ytterdør leveres utadslående og med forsikringsgodkjent (FG) låskasse med sylinder. Ytterdør leveres som vist på fasadetegning i sort farge.
Terrassedør leveres med utvendig alu-be kledning, ferdig overflatebehandlet med mørk farge utvendig, hvit innvendig med glass ut fra energiberegning som tilfredsstiller TEK17. Slagretning iht. tegning.

Gulv- og taklister
Gulv- og taklister leveres med standard dimensjon 10x58 mm. Listverk leveres fabrikkmalt.

Pipe
Det leveres Ildsted av typen Jøtul F373 med stålpipe montert i 2.etg.

Brannsikkerhet
Det monteres røykvarslere og pulver brannslukningsapparat.

Elektrisk
Elektrisk anlegg ligger skjult i innvendige vegger i boligen.

Oppvarming og varmtvann
Det blir vannbåren gulvvarme i alle oppholdsrom og bad, med unntak av soverom. Alle rom med vannbåren gulvvarme blir levert med termostat. Det blir montert væske-til-vann varmepumpe med energibrønn.

Carport
Boligen leveres med carport som en del av boligen.

Bod
Utebod leveres uisolert og uten innvendige plater på vegg.

Teknisk forskrift
Leveranser utføres i henhold til gjeldende forskrifter. Teknisk forskrift TEK'17 er gjeldende for dette prosjektet. Der ikke annet fremgår av kontrakt, beskrivelser eller tegninger, gjelder Norsk Standard NS 3420 normalkrav til toleranser for ferdige overflater i bygninger, ref. fellesbestemmelser del 1.

Areal

Arealberegningene er angitt i henhold til målereglene i Norsk Standard Veileder til NS 3940 og retningslinjer for arealmåling.

Beregningene er foretatt av arkitekt/utbygger og er oppmålt etter tegninger. Arealene i salgsoppgaven og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i bruksareal (BRA) og er å betrakte som et omtrentlig areal. Størrelse på de enkelte rom kan avvike noe, slik at et rom kan bli større og et annet bli mindre. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. Bruksarealet (BRA) er arealet innenfor boligens omsluttede vegger inkl. eventuell innvendig bodareal. Utvendig bodareal er ikke medregnet. Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan derfor ikke summere rommenes nettoarealer og få frem bruksarealet.

Tomt/tomteareal

Prosjektet består av fire tomter på henholdsvis ca:
Gnr. 54 Bnr.234: 964m2
Gnr. 54 Bnr. 235: 869m2
Gnr. 54 Bnr. 236: 866m2
Gnr. 54 Bnr. 237: 979m2.

Tomten opparbeides i henhold til vedlagte utomhusplan, med de krav som fremgår av reguleringsbestemmelsene i forhold til opparbeidelse av eventuelle gangstier, lekeplasser og grøntareal.

Parkering

Boligen vil bli levert med carport i forbindelse med inngangsparti. I tillegg er det plass til å parkere i gårdsplass.

Boder

Det vil bli en bod/teknisk rom i 1.etasje, 1 spiskammers i forbindelse med kjøkken i 2.etasje.
Det vil i tillegg være en utvendig bod i forbindelse med carport.

Internett/TV

Det er mulighet for å velge mellom Altibox og Telenor 5G WIFI, Trekkerør for fiber blir lagt opp fram til utvendig sikringsskap.
Kjøper må tegne eget abonnoment.

Ventilasjon

Det blir montert varmegjenvinningsanlegg med balansert ventilasjon i boligen.

Tilvalg

Kjøper har mulighet til å få utført endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale. Alle endrings- eller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom partene og i avtalen skal det redegjøre for pris og ev. fristforlengelse som følge av endringene. Kjøperes rett til å få utført endrings- eller tilleggsarbeid er begrenset til 15 % av kjøpesummen.

Kjøper kan endre spesifikasjoner for sin bolig gjennom prosjektets fastsatte tilvalgsrutiner. Det vil bli utarbeidet en egen tilvalgsbrosjyre som viser hva man kan velge. Det er en forutsetning at endringene er i samsvar med kravene som fremkommer av gjeldende teknisk forskrift.

Partene kan kreve justering av det avtalte vederlag i henhold til bustadoppføringslovas regler om endringer og tilleggsarbeid, jf. bustadoppføringslova. § 9 og § 42. Selger kan kreve tilleggsvederlag for nødvendige kostnader som kommer av forhold på kjøpers side.

Utomhusarealer

Utvendige arealer vil kunne bli ferdigstilt, og overtakelsesforretning på disse arealene avholdt, etter overtakelse av boligen.

Dersom de utvendige arealene ikke er ferdigstilt ved overtakelse av boligen, kan kjøper holde tilbake 3 % av kjøpesummen dersom annet beløp ikke er avtalt.
Ev. gjenstående arbeider skal utføres så snart arbeidet praktisk kan utføres av hensyn til årstid. Selger er forpliktet til å ferdigstille arbeidet og fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før den midlertidige brukstillatelsen er utløpt.

Priser

Tomt 22: 6.090.000 + Omkostninger.
Tomt 23: 6.090.000 + Omkostninger.
Tomt 24: 6.090.000 + Omkostninger.
Tomt 25: 5.990.000 + Omkostninger.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter faktureres direkte fra kommunen.

Eiendomsskatt

Det gjøres oppmerksom på at det vil tilkomme eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.

Oppgjør

Ved kontraktsinngåelse/ mottagelse av §12-garanti innbetaler kjøper et forskudd til Viken Eiendomsmegling AS sin klientkonto som utgjør kr 100.000,-. Dette må være såkalt fri egenkapital. Beløpet blir stående på klientkontoen som en del av den endelige innbetalingen som skal skje ved overtagelse. Renter tilfaller kjøper med mindre utbygger har stilt garanti i henhold til Bustadoppføringslovas § 47. Resten av innskuddet samt omkostninger betales i forbindelse med overtagelsen. Det kan kreves fremlagt finansieringsbevis før kontraktsinngåelse. Utbygger plikter å stille garantier ihht. Bustadoppføringslovas § 12 i forbindelse med kjøpers innbetaling av forskudd.

Betaling for ev. endrings- og/eller tilleggsarbeider bestilt gjennom selger, faktureres direkte fra selger når vedkommende endrings- og/eller tilleggsarbeid er utført. Dersom forfall på faktura er forut for overtakelse, må selger stille garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47.

Før noen del av kjøpesum blir utbetalt selger må hjemmel til eiendommen være overført kjøper, jf. bustadoppføringslova §46, med mindre det er stilt § 47 garanti.

Forsikring

Hele byggeprosjektet vil bli fullverdiforsikret frem til overtakelse. Forsikringen gjelder også materialer som er tilført boligen. jf. bustadoppføringslova § 13 siste ledd. Ved brann- eller annet skadetilfelle tilfaller erstatningssummen selger, som snarest mulig plikter å gjenopprette skaden.
Kjøper er forpliktet til å tegne egen innbo- og løsøreforsikring fra overtakelse.

Eiendommens betegnelse

Gnr. 54 Bnr. 234
Gnr. 54 Bnr. 235
Gnr. 54 Bnr. 236
Gnr. 54 Bnr. 237
I Midt-Telemark kommune.

Vei/vann/avløp

Boligen vil være tilknyttet offentlig vei, vann og avløp med privat stikkledning.

Heftelser/rettigheter/forpliktelser

Eiendommen overtas med påhvilende servitutter mv. Utskrift av tinglyste servitutter kan fås ved henvendelse til megler.

Servitutter på Gnr. 54 Bnr. 237:
13.04.2016 (dok nr. 327936)
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Gjelder denne registerenheten med flere.

26.05.2016 (dok nr. 462982)
Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Telemark Energi Produksjon AS
Avtale om rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av frittstående nettstasjon med tilhørende kabelanlegg.
Gjelder denne registerenheten med flere.

26.05.2016 (dok nr. 462982)
Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Telemark Energi Produksjon AS
Avtale om rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av høyspenningskabelanlegg.
Gjelder denne registerenheten med flere.

Servitutter som gjelder alle tomtene:
13.05.2022 (dok nr. 519965)
Erklæring/avtale
Bestemmelse om drift/vedlikehold av renovasjonspunkt
Gjelder denne registerenheten med flere.

Reguleringsmessige forhold

Eiendommene ligger i et område regulert til boligbebyggelse. Se reguleringsplan med ID 02_40_2016, Detaljreguleringsplan for B4, B5 og B7 i Nordbøåsen.
Se kommunedelplan med ID 202001 med navn Kommuneplanens arealdel for Midt-Telemark kommune 2021-2033.
Planen er tilgjengelig hos Midt-Telemark kommune og hos megler.

Offentlige forbehold

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

Salgsbetingelser

Avtaleforholdet er regulert av lov av 13. juni 1997 nr. 43 om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad (bustadoppføringslova), heretter kalt buofl. Bustadoppføringslova bruker betegnelsene entreprenør og forbruker, mens her brukes uttrykkene selger og kjøper om de samme betegnelsene.

Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Buofl. kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som næringsdrivende/investor, eller når boligen er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen som hovedregel reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93 (avhendingsloven). Selger kan likevel velge å selge etter buofl., men dette må avtales særskilt ved avtaleinngåelsen.

Buofl. kan ikke fravikes til ugunst for forbruker, jf. buofl. § 3.

Forbehold

Forbehold om finansering og byggetillatelse/igangsettelsestillatelse.
Det tas forbehold om eventuelle feil i beskrivelsen/illustrasjonen.

Alle arealer som er oppgitt er ca. arealer. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. BRA er areal på innsiden av boligens omsluttede vegger. Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan således ikke summere rommenes arealer og få BRA arealet.

Øvrige forbehold

Selger tar forbehold om endringer i forhold til opplysninger gitt i salgsoppgaven og teknisk beskrivelse med hensyn til konstruksjon og materialvalg, fargevalg og arkitektoniske løsninger, herunder bl.a. mindre endringer av planløsninger. Det tas spesielt forbehold om endringer og justeringer som er hensiktsmessige og nødvendige for plassering av sjakter og kanaler, herunder innkassinger av kanaler/føringer som ikke er vist på tegningene. Eventuelle endringer skal ikke forringe kvaliteten på boligen.

Kjøper er forpliktet til å godta de endringer for boligen som måtte følge av eventuelle krav satt av kommune eller annen offentlig myndighet.

Plantegninger og illustrasjoner som viser ulike innredningsløsninger er ment som illustrasjoner for mulige løsninger og inngår ikke i standardleveransen. Tegningene i prospektet bør ikke benyttes som grunnlag for nøyaktig møbelbestilling, både fordi endringer vil kunne forekomme og fordi målestokkavvik vil kunne forekomme ved trykking/kopiering.

Om det blir nødvendig å gjennomføre vesentlige endringer ut over de forannevnte, plikter selger å varsle kjøper om endringene uten ugrunnet opphold.

Endringer i lov eller forskrift, nye offentligrettslige krav eller vedtak som regulerer forhold knyttet til selgers ytelse, er kjøpers ansvar med mindre selger ved avtaleinngåelse var kjent med, eller burde være kjent med endringene. Ev. økte kostnader dekkes av kjøper. Slike kostnader vil medføre en tilsvarende økning i det avtalte vederlaget for kjøper. Selger skal uten ugrunnet opphold varsle kjøper om endringene og de konsekvenser dette innebærer.

Selger forbeholder seg retten til å endre priser og betingelser for alle usolgte enheter uten forutgående varsel til øvrige kjøpere. Videre tas forbehold om å leie ut usolgte enheter.

Energimerking

Alle eiendommer som selges/leies ut, skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 m2. Det er selger/utbyggers ansvar å innhente lovpålagt energiattest for boligen, med en energiklassifisering på en skala fra A- G. Dersom utbygger/selger ikke har fått utarbeidet energiattest og merke på grunnlag av byggets tekniske leveranse, må disse senest i forbindelse med utstedelse av ferdigattest for boligen.

Selge bolig

Aktiv Eiendomsmegling tilbyr gratis verdivurdering for kjøpere i prosjektet innenfor vårt område. Ta kontakt så kommer vi på en befaring.

Beliggenhet

kart

Annonseinformasjon

FINN-kode290622668
Sist endret08. feb. 2024 11:12
Referanse84230009

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.