Bildegalleri

Inaktiv

Kleivveien 5, J-201 - Transport

Bekkestua Have - Salg av kontraktsposisjon - Oppgradert og eksklusiv 4-roms selveier - P-plass m/lader - Gasspeis - Heis

Kart med kartnålKleivveien 5, J-201 - Transport, 1357 Bekkestua
Prisantydning11 900 000 kr
Totalpris
12 089 250 kr
Omkostninger
189 250 kr
 • Planlegging

  -

 • Salgsstart

  -

 • Byggestart

  -

 • Overtakelse

  Overtakelse er avtalt: 14.06.2024.

Nøkkelinfo

Boligtype
Leilighet
Eieform
Eier (Selveier)
Soverom
3
Rom
4
Etasje
2
Internt bruksareal
90 m² (BRA-i)
Bruksareal
90 m²
Balkong/Terrasse
19 m² (TBA)

Les mer om bruksareal her

Fasiliteter

Balkong/Terrasse
Garasje/P-plass
Heis
Kabel-TV
Lademulighet
Parkett
Peis/Ildsted
Turterreng

Visning

Kontakt megler for å avtale visning!
Visningspåmelding

Beskrivelse

Eiendom

Bekkestua Have, leilighet J-201.

Prosjektadresse: Kleivveien 5, 1357 Bekkestua.

Leilighetsadresse: Ringshaugveien 14, 1356 Bekkestua

Matrikkel

Gnr. 17 bnr. 97 snr. 191 i Bærum kommune

Salg av kontraktsposisjon

Salget gjelder overdragelse av kontrakt med tilhørende rettigheter og forpliktelser til bolig som ikke er fullført. Kjøper av kontraktsposisjonen trer inn i en allerede inngått kontrakt mellom utbygger (selger) og selger (kjøper 1), og kjøper overtar selgers (kjøpers 1) forpliktelser i henhold til kjøpekontrakt datert 06.08.2021. I tillegg til kjøpesummen i kjøpekontrakten som gjelder kjøp av leilighet har selger bestilt 1 stk. parkeringsplass med ladepunkt for elbil og tilvalg hos entreprenør, Consto, datert 31.03.2023. Dette forfaller til betaling samtidig med sluttoppgjøret oppgitt som tilvalg under.

Det forutsettes at interessenter har satt seg grundig inn i den opprinnelige kjøpekontrakten og salgsoppgaven til utbygger med tilhørende vedlegg, før bud inngis. Kjøpekontrakt med vedlegg datert 06.08.2021 og salgsoppgaven datert 15.05.2023 med tilhørende vedlegg ligger vedlagt.

Prisantydningen som er oppgitt over gjelder kjøpesum for boligen (iht. opprinnelig kontrakt), kjøpesum for selve kontrakten (merverdi), transportgebyr og eventuelle tilvalg som selger (kjøper 1) har bestilt hos utbygger.

I tillegg til tilvalg for kontrakten og transportgebyr overtar kjøper av kontrakten alle betalingsforpliktelsene iht. kjøpekontrakten datert 03.08.2021 .

Kjøpesummen fordeler seg slik:
Opprinnelig kjøpesum: kr. 10 750 000,-
Pretivalg, p-plass med ladepunkt for el-bil: kr. 528 000,-
TIlvalg Consto: Kr. 304 157,-
Merverdi: kr. 317 843 ,-

Totalt kr 11 900 000,- + omk.

Omkostninger: kr 189 250,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)

Selger (kjøper 1) har innbetalt et forskudd stort kr. 1 127 800,- til utbygger i henhold til den opprinnelige kontrakten. Avtalt kjøpesum for kontrakten (merverdien), transportgebyr (100.000,-) og et beløp tilsvarende forskuddet skal innbetales ved kontraktsinngåelse.

Kjøper av kontraktsposisjonen gjøres oppmerksom på at et beløp tilsvarende forskuddet vil utbetales til selger (kjøper 1) så snart utbygger har fått melding om at kontrakten er transportert. En slik utbetaling til selger forutsetter at utbygger har stilt garanti etter bustadoppføringsloven § 47 og har instruksjonsretten over beløpet. Ved slik utbetaling til selger (kjøper 1) overtar kjøper rettighetene knyttet til forskuddsbeløpet som selger (kjøper 1) har betalt til utbygger (selger).

Merverdien og transportgebyret vil bero på meglers klientkonto inntil kjøper får hjemmel til boligen. Når kjøper har fått hjemmel til boligen vil merverdien og transportgebyret bli utbetalt til selger (kjøper 1). Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper av kontrakten.

Den resterende del av kjøpesummen (kjøpesum for boligen iht. opprinnelig kjøpekontrakt, omkostninger og eventuelle tilvalg) skal innbetales ved overtakelse av boligen, jf. bestemmelsene i kontrakten som transporteres.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Areal

BRA-i (internt bruksareal): 90 kvm
I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 19 kvm.

I tillegg leveres leiligheten med en sportsbod på min. 5 kvm.

Byggeår

2024/2025 for hele prosjektet (under oppføring).

Ferdigbefaring er avtalt: 08.05.2024 kl. 12:00.
Overtakelse er avtalt: 14.06.2024 kl.12:00.

Tomt

Fellestomt 15835 kvm

Eiendommen ligger i Kleivveien i Bærum kommune. Eiendommen ligger på gnr. 17 og bnr. 97 i Bærum Kommune. Tomten har et samlet areal på ca. 15.835 da. Endelige grenser og tomtestørrelse vil fremkomme etter kommunal oppmåling og eventuell sammenslåing.

For sameiet vil tomten bli et fellesareal, med unntak av deler som eventuelt vil tillegges den enkelte seksjon, organiseres som et realsameie eller anleggseiendom.

Prisantydning

11 900 000

Totalpris inkl. omkostninger

kr 11 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 7 200,- (Oppstartskapital til sameie)
kr 14 900,- (Anleggsbidrag til infrastruktur (Gasspeis))
kr 65 950,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 2 638 800,-))
kr 100 000,- (Transaksjonskostnad kjøper)
--------------------------------------------------------
kr 189 250,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 12 089 250,- (Totalpris inkl omkostninger)

Se vedlagt salgsoppgave for mer detaljert oversikt.

Eier

Selger (kjøper 1): Ragnar Molland
Unni Brit Molland

Utbygger og hjemmelshaver: Kleivveien Utbygging AS

Entreprenør: Consto Øst AS

Beskrivelse

Bekkestua Have er et samarbeidsprosjekt mellom Profier og AF Eiendom, og det representerer en viktig del av Bekkestuas overgang til et mer urbant miljø av høy kvalitet, med boliger, handel og næringsliv. Prosjektet består av 229 moderne leiligheter fordelt på 11 punkthus, inklusiv underjordisk parkeringsanlegg og lagringsfasiliteter. Noen av bygningene vil også inneholde næringslokaler i første etasje. Arkitekturen i prosjektet kombinerer moderne design med en variert bruk av materialer, inkludert murstein, tre, paneler, glass og metall. Utviklerne har lagt vekt på aspekter som naturlig lys, panoramautsikt og funksjonelle løsninger. Dette inkluderer heiser og trapperom for enkel tilgang til boligene. De grønne utendørsområdene mellom bygningene bidrar til et visuelt tiltalende samspill med bl.a. sitteplasser og naturlige samlingssteder.

Leilighet J-201 er en oppgradert og eksklusiv 4-roms selveier med gjennomgående høy standard og gode materialvalg fra anerkjente leverandører. Planløsningen inneholder en romslig hall/entré med avsatt plass til et teknisk rom. Ved å skjule tekniske installasjoner opprettholder man det rene og stilige utseendet i leiligheten, samtidig som funksjonaliteten beholdes. Det leveres tre soverom av variabel størrelse og utforming, perfekt som soverom, gjesterom, kontor, hobbyrom eller som en kombinasjon av dette. Hovedsoverommet har også tilgang til et eget bad. Badene er utstyrt med moderne baderomsinnredning og essensielle fasiliteter iht. plantegning samt opplegg for vaskemaskin/kondenstørketrommel. Oppholdsrommet er innredet med stue og kjøkken i en åpen planløsning med plass for spise-/ og sofamøblement. De store vinduspartiene gir en følelse av luftighet og forlenger boarealet visuelt. Stuen er dessuten utstyrt med en koselig gasspeis som gir behagelig varme, og det er direkte tilgang til en privat terrasse fra oppholdsrommet. Utearealet vil fungere som en naturlig forlengelse av oppholdsrommet under sommermånedene

Forventede kvaliteter inkluderer:
- Oppgradert kjøkkeninnredning og kjøkkenøy fra Sigdal
- Integrerte hvitevarer fra Siemens
- Sigdal skyvedørgarderobe i hall/entré
- Sigdal garderobeskap i alle soverom
- Oppgradert baderomsinnredning fra Sigdal samt fliser på vegger og gulv
- Vannbåren gulvvarme i alle oppholdsrom, med unntak av bad/wc (elektrisk gulvvarme)
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
- 1-stavs eikeparkett i alle rom, utenom våtrom
- Solrik og sørvestvendt terrasse på 19 kvm
- Porttelefon med kamera for identifikasjon av besøkende
- Heis med tilgang til alle etasjer
- Flotte fellesområder både utvendig og innvendig

Bod

Det medfølger en sportsbod til leiligheten i kjelleretasjen.

Parkering

Det medfølger 1 stk. parkeringsplass med ladepunkt for elbil.

Utover dette gjelder parkering iht. områdets bestemmelser.

Organisering

Sameiets navn er Sameiet Bekkestua Have.

Sameiet ble opprettet ved seksjoneringsbegjæring tinglyst 18. januar 2023 og består av 229 boligseksjoner og 47 næringsseksjoner. Næringsseksjonene omfatter ni næringslokaler, 25 parkeringsplasser, ni MC-plasser og fire boder.

Bebyggelsen omfatter elleve bygg med felles parkeringskjeller. I tillegg inngår vernet bebyggelse i form at en eldre trevilla med uthus. Trevilla er seksjonert som egen næringsseksjon.

Kjøper blir som eier av boligen medlem i et eierseksjonssameie. Kjøper vil få enerett til bruk av sin bolig samt eventuelle tilleggsdeler. Som medlem av eierseksjonssameie og i tråd med vedtektene vil kjøper ha rettigheter og forpliktelser. I forbindelse med gjennomføring av seksjonering ble det utarbeidet vedtekter for sameiet iht. lov om eierseksjoner, krav fra kommunen, samt nærværende salgsoppgave. Sameiet vil ivareta forvaltning av fellesarealer og felles installasjoner innenfor eiendommen.

Vedtekter for sameiet Bekkestua Have og budsjett for et normalt driftsår ligger vedlagt salgsoppgaven.

Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to boligseksjoner erverves av en og samme fysiske/juridiske person.

Beliggenhet

Boligprosjektet har en sentral beliggenhet på Bekkestua, et område preget av både eneboliger og leilighetsbygg. Bekkestua sentrum gjennomgår en spennende transformasjon mot et mer kvalitativt og urbant preg, hvor bolig, shopping og næring smelter sammen. Dette gir leiligheten en svært lukrativ beliggenhet med de fleste fasiliteter rett utenfor døren. Eksempelvis finnes et mangfold av serveringssteder som frister med alt fra ferske bakevarer til kulinariske matopplevelser. Videre kan man glede se over tilgang til vinmonopol, flere velassorterte matbutikker med søndagsåpne alternativer samt tilgjengelighet til tannlege- og legekontorer. Bekkestua imøtekommer også helsebehov med treningssentre og seniorsentre. Dette gjør at området gir en helhetlig opplevelse av et velfungerende lokalsamfunn.

Fritidstilbud

Det er svært gode rekreasjonsmuligheter i nærheten av Bekkestua sentrum. Det er kort vei til idrettshall, svømmehall, lekeplasser, treningssenter, golfbaner m.m. Bærumsmarka har mange turmuligheter både om sommer som vinter. Søndre Kolsåstoppen er en flott topptur med utsikt langt innover mot Oslofjorden. Ellers kan området by på flotte rekreasjonsmuligheter fra Øverland gård til Grini og Høvik med sin fine strandlinje.

Skole/barnehage

Det er flere barneskoler og ungdomsskoler i nærheten av boligen, bl.a. Bekkestua skole, Stabekk barneskole, Ringstabekk ungdomsskole.

Nærmeste videregående skoler er Nadderud videregående skole og Oslo International School. Det er flere barnehager i nærheten, f.eks. Bærumsmarka FUS barnehage, Bekkestua barnehage og Ringstabekk FUS barnehage.

Offentlig kommunikasjon

Bekkestua er et viktig knutepunkt i Bærum og har meget god kommunikasjon til Oslo med offentlig transport eller bil. Bekkestua T-banestasjon og Bekkestua bussterminal ligger kun noen få hundre meter fra boligen. Her går det både t-bane, trikk og hyppige avganger med buss. Kolsåsbanen bruker cirka 20 min til Majorstuen, hvor det er overgang til alle t-banens linjer. Fra bussterminalen går det flere linjer både til Oslo og rundt omkring i Bærum. Trikken bruker cirka 20 minutter til sentrum og kjører gjennom Jar, Lilleaker, Skøyen og Solli. Stabekk stasjon og Lysaker stasjon har gode forbindelser med tog, flytog og busslinjer.

Leveransebeskrivelse

Byggebeskrivelsen/leveransebeskrivelsen skal angi hvilken teknisk standard prosjektet leveres med, samt foreløpig angi hva komplett leveranse etter kjøpekontrakten innebærer.

Hvis ikke annet er avtalt i kjøpstilbud eller kontrakt, leveres leiligheten i tråd med leveransebeskrivelsen i vedlagt salgsoppgave fra utbygger, datert 15.05.2023 samt tilhørende leveranseoversikt og tilvalgsinformasjon fra Consto med vedlegg, sistnevnte er datert 31/03/2023. Ved uoverensstemmelse er vedlegg fra Consto med underleverandører gjeldende.

Salgsoppgave 15.05.2023 er nyeste og gjeldende salgsoppgave for prosjektet. Bygg J fremkommer ikke på forsiden da utbygger har solgt ut dette bygget.

Tilvalg

Tilvalgsprosess for leiligheten er avsluttet. Kjøper 1 plikter å opplyse overfor kjøper 2 hvilke tilvalg som er foretatt i leiligheten, som også er bindende for kjøper 2. Kjøper 2 oppfordres særskilt til å sette seg inn i tegningsunderlaget for leiligheten slik det foreligger i tilvalgsportalen, og særlig merke seg løsninger for tekniske installasjoner og føringsveier.

Følgende tilvalg er avtalt og ligger vedlagt salgsoppgaven:
- Leveranseoversikt og tilvalgsinformasjon fra Consto, datert 31.03.2023.
- Kundeendring: J-201-E-01 rev.A Signert, datert 13.02.2023.
- Kjøkken, hvitevarer, bad og garderobe - J-201 Signert tilvalg Sigdal, signert 24.01.2023
- Elektro - J-201 Signert tilvalg elektro, signert 20.03.2023
- Flis - J-201 signert tilvalg FagFlis, signert 18.01.2023

Revidert plantegning iht. tilvalg ligger vedlagt. Revidert 20.10.23.

Areal

Arealene oppgitt i prospektet er angitt i bruksareal (BRA) som er leilighetens mål innvendig, innbefattet innvendige boder og vegger, men ikke medregnet yttervegg. Arealene angitt i markedsføringsmaterialet er ikke å betrakte som eksakte arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealene skulle bli 5% mindre eller større en det markedsførte.

For balkonger, markterrasser og eventuelle private hageparsellertas tas det et særskilt forbehold om at disse kan endres i proporsjonalitet, utforming, størrelse og arrondering. Det vil bestrebes å gi utearealene et estetisk godt uttrykk.

Ferdigattest

Det er ulovlig å ta boligen i bruk før ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse foreligger. Brukstillatelse/ferdigattest besørges av selger. Kjøper har heller ingen plikt til å overta eller innbetale oppgjør før midlertidig brukstillatelse foreligger. Dersom kjøper likevel velger å overta, er det ulovlig å bebo boligen/ta boligen i bruk (kan flytte inn møbler, men ikke overnatte). Å bebo uten brukstillatelse kan medføre krav om utflytting og eventuelle bøter fra kommunen. Ved å velge å overta stopper eventuelle krav om dagbøter.

Felleskostnader

Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt. Erfaringsmessig vil dette beløpe seg til ca. kr. 40-55,- pr. kvm. Se vedlagt salgsoppgave for mer utfyllende oversikt.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter fastsettes etter at boligen er ferdigstilt og blir fakturert eier. Kjøper plikter å betale avgifter fra overtagelse.

Eiendomsskatt

Det er p.t. ikke eiendomsskatt i Bærum kommune.

Betalingsplan

Selger (kjøper 1) har innbetalt et forskudd på kr. 1 127 800,- til utbygger i henhold til den opprinnelige kontrakten. Avtalt kjøpesum for kontrakten (merverdi) transportgebyr og et beløp tilsvarende forskuddet skal innbetales ved kontraktsinngåelse.

Total innbetaling ved kontraktsinngåelse:
Forskudd innbetalt av kjøper 1: kr 1 127 800,-
Transportgebyr: kr 100.000,-
Merverdi til kjøper 1: kr 317 843 ,-

Totalt: kr 1 545 643,- .

Den resterende del av kjøpesummen (kjøpesum for boligen iht. opprinnelig kjøpekontrakt, omkostninger, og evt. tilvalg skal innbetales ved overtakelse av boligen, jf. bestemmelsene i kontrakten som transporteres.

Kjøper av kontraktsposisjonen gjøres oppmerksom på at et beløp tilsvarende forskuddet fratrukket den negative kjøpesummen vil utbetales til selger (kjøper 1) så snart utbygger har fått melding om at kontrakten er transportert. En slik utbetaling til selger forutsetter at utbygger har stilt garanti etter bustadoppføringsloven § 47 og har instruksjonsretten over beløpet. Ved slik utbetaling til selger (kjøper 1) overtar kjøper rettighetene knyttet til forskuddsbeløpet som selger (kjøper 1) har betalt til utbygger (selger).

Garantier
Utbygger (Kleivveien Utbygging AS) har stillet garanti iht. bostadoppførsinglova §12. Denne vil bli transportert til kjøper. Garantien som utgjør 3% i byggeperioden og 5% i garantiperioden på 5 år fra overtagelse, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom Utbygger og Selger (kjøper 1) iht. opprinnelig kjøpekontrakt. Kjøpesummen for kontraktsposisjonen dekkes ikke av denne garantistillelsen.

Utbygger (Kleivveien Utbygging AS) har stillet garanti iht. bostadoppførsinglova § §47. Forskuddet, som betales inn av Kjøper, kan overføres til Utbygger før hjemmelsovergang.

Forsikring
Bygg og eiendom vil være forsikret av utbygger frem til overtagelse, deretter tegnes fullverdiforsikring gjennom eierseksjonssameiet. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Formuesverdi

Eiendommens formuesverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første ligningsoppgjør. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som årlig beregnes av Statistisk Sentralbyrå. Formuesverdi for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert bosatt) utgjør 25% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Formuesverdien for sekundærboliger utgjør 100%. For nærmere info, se www.skatteetaten.no.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Utleie

Eier har full rettslig råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne.

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Regulering

Tomten er regulert til boligformål. Reguleringskart og bestemmelser kan besiktiges hos megler.

Felt B3 - seks blokker - hus K, L, D, E, F, G: felt B3. ArkivsakID: 21/13165
Felt B1 og B2 - to blokker - hus B og J. ArkivsakID: 21/13164
Felt BFK1-3 - hus A, I, H - tre blokker med næring og boliger - felles p-kjeller. ArkivsakID: 21/8085

Det foreligger planer om utvikling av naboeiendommen, Gamle Ringeriksvei 30m.fl.

Vederlaget

Megler har fast provisjon på kr. 80.000,- inkl. mva. og ekskl. oppgjørshonorar.

Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer

36-24-0148

Nøkkelinformasjonen fra megler er en oppsummering av hovedpunktene i prosjektet.

For fullstendig informasjon og dokumentasjon vises det til vedlagt kjøpekontrakt og salgsoppgave.

Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Lovanvendelse

Kjøp av kontraktsposisjon reguleres av avhendingslova og kjøpsloven.

Rettsvern for kontraktsposisjonen sikres ved melding til boligselger som salget.

Kjøpers plikt til å betale kjøpesummen for kontraktsposisjonen faller bort dersom boligselger ikke ferdigstiller boligen, jf. avhendingslova §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra boligselgers side og kjøper 2 har plikt til å betale hele kjøpesummen for kontraktsposisjonen i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med boligselger.

Dersom kjøper 2 ikke er forbruker, skal kjøper 2 betale vederlaget for kontraktsposisjonen uavhengig av om boligselger ferdigstiller boligen eller ikke. I disse tilfellene skal vederlaget for kontraktsposisjonen innbetales i forbindelse med inngåelse av transportkontrakten og vederlaget vil bli utbetalt til kjøper 1 selv om ikke kjøper 2 har tatt over og fått rettsvern for boligen. Kjøper 2 har i disse tilfellene den fulle vederlagsrisikoen for kontraktsposisjonen, også dersom boligselger ikke på noen måte leverer i tråd med den opprinnelige kontrakten.

Kjøp av boligen reguleres av bustadoppføringsloven. Rettsvern for boligen sikres ved tinglysing av skjøte.

Kjøper 2 har rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen fra boligselgeren frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til boligselgeren i henhold til bustadoppføringslovas §§ 52 og 53.

Dersom det foreligger en mangel i henhold til loven, kan kjøper 2 holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Lovene finner du på www.lovdata.no

Hvitvasking

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling

Sandvika Eiendomsmegling AS.
EIE Sandvika
Org. nr.:997288998
Kinoveien 9 A
1337 Sandvika
Tlf.: 67 55 08 00

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler/Partner Lene Rasmussen

Beliggenhet

kart
Logo

EIE eiendomsmegling Bærum

Bilde av megler Lene Rasmussen

Lene Rasmussen

Eiendomsmegler/Partner

Bilde av megler Marte Olea Skjæret

Marte Olea Skjæret

Salgskoordinator

Annonseinformasjon

FINN-kode344660266
Sist endret27. mai 2024 00:35
Referanse36240148

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.