Bildegalleri

Du bruker en gammel nettleser, som ikke støtter denne bildevisningen. Du kan se alle bildene i bildegalleriet.

Brusetveien 60

Lekker og innholdsrik enebolig skal bygges - 204kvm BRA - Dobbelgarasje - Flott utsyn og utsikt - Takterrasse

Kart med kartnålBrusetveien 60, 1395 Hvalstad
Prisantydning14 900 000 kr
Totalpris
15 026 000 kr
Omkostninger
126 000 kr

Planlegging

Gjennomført.

Salgsstart

Februar 2024

Byggestart

Tas sikte på 1./2. kvartal 2024

Overtakelse

Tas sikte på 1./2. kvartal 2025

Nøkkelinfo

Boligtype
Enebolig
Eieform
Eier (Selveier)
Soverom
4
Primærrom
194 m²
Bruksareal
204 m²

Les mer om bruksareal her

Fasiliteter

Balkong/Terrasse
Peis/Ildsted
Kabel-TV
Garasje/P-plass
Turterreng
Utsikt
Bredbåndstilknytning

Visning

Kontakt megler for spørsmål eller et møte om eiendommen.
Visningspåmelding

Beskrivelse

Velkommen til Brusetveien 60

Vi har gleden av å presentere en av i alt 4 moderne arkitekttegnede eneboliger (2 store og to mindre frittliggende sekundærboliger) på Hvalstad i Asker. To av husene er solgt og et er reservert.

Boligene ligger attraktivt til i et veletablert villastrøk med gode solforhold, utsyn, gangavstand til skole, offentlig transport (ca. 1100 m, 14 min gange til Vakås togstasjon) og butikker i Asker sentrum (ca. 4,5 km., 10 min med bil) og Holmen senter som ligger enda nærmere hvor også påkjøring til E-18 er.

Boligen er stor og innholdsrik for familien. Innvendig standard fremstår som god og boligene vil ha gode lysflater og utgang til uteoppholdsarealer.

Forventet ferdigstillelse 1. kvartal 2025 forutsatt byggestart 1. kvartal 2024. I motsatt fall forskyves ferdigstillelse måned for måned ut i fra byggestart. Beregnet byggetid er ca. 10-12 mnd.

Ta kontakt med meglerne for info, møte eller visning på eiendommen.

Oppdragsnummer

159-24-9003

Eiendomstype

Enebolig

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 29 Bnr. 87 i Asker kommune

Byggeår

2024

Arealer og fordeling per etasje

BRA
u.etg. 99,2
1.etg. 76,9
2.etg. 28,1
Totalt BRA 204,2 m2 Garasje på 36 m2 kommer i tillegg til dette.

P-rom
u.etg. 93,8 hvorav 30,4 ikke kan benyttes til varig opphold (gjelder kjellerstue og disp rom innenfor vaskerom/bad).
1.etg. 76,9
2.etg. 28,1
Totalt P-rom 198,8

Arealer er oppgitt av arkitekt. Arealer i salgsoppgaven er stipulert utifra gammel målemetode til den nye. Arealer i leveransebeskrivelsen er på tidligere målemetode og ikke korrekte. Tegninger med mål er byggetegninger og arealer kan avvike i endelig levering.

Tomtetype/areal

Fellestomt / 880 kvm

Beliggenhet

Hvalstad i Asker. Boligene ligger attraktivt til i et veletablert villastrøk med gode solforhold, utsyn, gangavstand til skole, offentlig transport (ca. 1100 m, 14 min gange til Vakås togstasjon) og butikker i Asker sentrum (ca. 4,5 km., 10 min med bil) og Holmen senter som ligger enda nærmere hvor også påkjøring til E-18 er.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Boligene ligger i et attraktivt og veletablert villastrøk med gode solforhold med utsyn mot Oslo/Oslofjorden og gangavstand til flere skoler, herunder Hvalstad skole, Torstad skole, Brusekollen skole med flere. I kort kjøreavstand finnes også flere barnehager. Nærheten til Semsvannet byr på mange hyggelige stunder både sommer og vinter. Bl.a. tursti rundt vannet hvor en bl.a. passerer Skaugum gård. Kort vei til flott turterreng sommer som vinter og liker en alpint er det ikke langt til Vardåsen skisenter. Om sommeren er det heller ikke lang vei til flotte badeområder ved Holmen.

Asker sentrum tilbyr det meste av service- og aktivitetstilbud for både voksne og barn, herunder et svært bredt utvalg av forretninger, samt flere kafeer, spisesteder, kino, kulturhus m.m. Av fritidsaktiviteter rundt Holmen kan nevnes tennisbaner, svømmehall, ishall, klatrehall og fotballbaner.

Byggemåte

Bygningskonstruksjoner: Støpt plate med armering, isolasjon og evtl. grunnmur i betong eller tilsvarende. Endelig løsning, produkt og veggtykkelse er ikke avklart. Husene føres opp i trekonstruksjoner.
Yttervegger leveres med grunnet tre-panel. Husene leveres i henhold til standard Tek 17 og NS 3420.

Innhold

Innhold 1. etg:
Vindfang/entre, Trappegang, 3 soverom, bad/wc, vaskerom, bod samt kjellerstue og kontor/disp.rom. Kjellerstue og kontor/disp.rom beregnes som P-rom men kan ikke benyttes til varig oppholdsrom.

Innhold 2. etg:
Trappegang, stort master soverom med eget bad/wc og walk-in closet, stor stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang til skjermet uteplass.

Innhold 3. etg:
Trappegang, bod og stue med utgang til takterrasse med flott utsikt og sol fra morgen til kveld. Det inntegnede badet på 3D tegningen er tilvalg om en skulle velge å etablere soverom. Rommet kan benyttes for andre løsninger som f.eks. å gjøre stuen større.

Takterrasse:
Denne bygges til ca. 30 m2. Den vil da ikke dekke hele overflaten, men være trukket ca. 1,5 m. fra utvendig husvegger.

Frittliggende dobbelgarasje på 36 m2 (målene er målt til yttervegg).

Standard

Kjøkken- og baderomsinnredning
Det leveres kjøkkeninnredning i.h.h. til vedlagte skisser. Hvitevarer leveres ikke. Det kan gjøres tilvalg utover standard. Standard veiledende pris for den store boligen er kr. 145 000,-. Uttrekkspris for leveransen er 110 000,- inklusive frakt. Trekkes kjøkkenleveransen ut avtales dette nærmere med utbygger. På alle bade/WC unntatt hovedbadet leveres Mie 40 cm vaskskap med dører i hvit utførelse. På hovedbadet leveres 90 eller 120 cm Eli vaskskap med 2 dører og 1 vask i hvit utførelse.

Pipe/Ovn
Det leveres gjennomgående pipeløp i.h.h. til Tek 17. Peisovn er tilvalg og velges fritt av kjøper.

Sanitærutstyr
Sanitæranlegget utføres av autorisert rørlegger etter gjeldende forskrifter. Alle vannledninger til tappesteder er rør i rør system. Det leveres utstyr i.h.h. til vedlagte standard utstyrsliste på bad, wc og vaskerom. Utvendig leveres 1 frostfri kran pr. bolig. 1 stk. opplegg for vaskemaskin i vaskerom.

Gulv
Det leveres Barlinek en-stavs 14 mm x 180 mm eikeparkett type Cappurccino Grande Various på alle gulv med unntak av entre, wc og bad som vil flislegges. Utbygger bruker Floorfactory som hovedleverandør av parkett. Annen parkett kan velges som tilvalg. Boder leveres med 3 stavs-parkett. Badene i tillegg til WC og entréen flislegges med 60x60 cm grå keramiske fliser. Nedsenket dusjhjørne (90x90) med 5x5 mosaikk. Forskjellige farger på flisene kan velges innenfor standardsortimentet.

Vegger/tak
13 mm gipsplater, strimles/sparkles og grunnes 2 strøk hvit farge Refleksjon. Flere farger kan velges mot et pristillegg på kr. 3 000,- pr. farge. Malerarbeidene utføres etter NS3420 i kvalitet K2-K3. Retningsavvik på vegger iflg. NS 3420.
Badene flislegges med utbyggers standard 60x60 cm keramiske fliser (disse kan besiktiges hos Right Price Tiles på Rud). På WC flislegges ikke veggene. Ønskes større, andre fliser eller mosaikk på vegg på badene enn standard kan dette gjøres som tilvalg. Andre Fliser og evtl. tilvalg kan besiktiges i butikken til flisleverandør.

Foringer/Listverk
Tak og vindusarealer leveres uten lister. Gulvlister og gerikter leveres i hvitmalt furu uprofilerte i dimensjonen 15x70. Listverk leveres i grunnet hvit fra fabrikk. Spikerhull sparkles og males ikke.

Dører/Trapper
Innvendige dører i bolig leveres type Harmonie kompakt (hvitmalt) eller tilsvarende kvalitet fra annen leverandør som selger står fritt til å velge. Fabrikkmalt hvit karm og vridere i børstet stål. Inngangsdør leveres i mørk grå eller hvit utførelse type Harmonie Utvik eller tilsvarende.

Trappen leveres med hvitgrunnede vanger og håndløper, og åpne kortstav eiketrinn.

Vinduer
Vinduer i grå farge innvendig og utvendig i tre med 2/3-lags energiglass.

Elektrisk anlegg
Det elektriske anlegget vil bli utført av autorisert installatør etter gjeldende forskrifter p.t. NEK 400-2014. Anlegget leveres tre faset og dimensjonert for elektrisk oppvarming i alle boligrom. Skjult anlegg i alle etasjer med unntak av mulig synlige kabler i under og overskap på kjøkken. Sikringsskap med overbelastningsvern, automatsikringer og jordfeil-varslingsenhet/bryter. Oppvarming med panelovner der det ikke er varmekabler. Varmekabler på alle bad og entré. Det inkluderes 16 downlights. Videre 3 stk. utelamper. Flere punkter mot tillegg. Det monteres ringeanlegg og 2 stk. seriekoblede røykvarslere (1 i hver etasje). 1 times gratis konsultasjon og gjennomgang av det elektriske med selgers elektromontør.

Ventilasjon
Husene vil få balansert ventilasjon. Ventilasjonsaggregatet tar noe plass og plassering er ikke bestemt (selger avgjør hvor aggregatet plasseres sammen med entreprenør). Endelig teknisk løsning vil avklares med entreprenør.

Utstyr

Det leveres opplegg til 1 stk. telefon og 2 stk. TV-kontakter (1 TV-kontakt for de mindre boligene), kun bokser i vegg med tomme rør som blendes med hvitt lokk. Tomme rør i grunnen føres til nærmeste el. stolpe eller annet egnet sted.

Oppvarming

Elektriske panelovner, varmekabler.

Parkering / Garasje

Det leveres garasje for 2 biler. Underlag blir grus (annet underlag mot tillegg), innvendig belysning og ett dobbelt el-punkt. Tilrettelegges for el-bil lader. Ladeboks medfølger ikke.

Beskrivelse av tomt

Adkomstvei til boliger/garasje, gangveier leveres med subbus som topplag. Utearealene opparbeides med stedlige masser. Kjøper må selv forestå opparbeidelse av utomhusarealer med matjord, tilsåing og beplanting. Store deler av tomten vil kunne ha naturpreg. Eventuelle støttemurer leveres som Asak Ministøttemur e.l. Trapper i trykkimpregnert trevirke. Platting/mark-terrasser og levegger inngår ikke i leveransen.

Gnr./Bnr. 29/87 i Asker kommune. Tomtene vil bli delt og hver tomt seksjonert i 2 seksjoner. Eiendommen disponeres i.h.h. til seksjoneringsbegjæringen og sameiets vedtekter vedlagt dette prospekt. Tomt: ca. 880 m2 som fordeles mellom seksjonene basert på oppmåling fra Asker kommune. P.t. er ikke tomten delt og eksakt areal er ikke endelig.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1965/2981-2/100 Bestemmelse om bebyggelse
11.06.1965
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser

1966/4513-1/100 Best. om vann/kloakkledn.
16.08.1966
Gjelder denne registerenheten med flere

1967/5645-1/100 Erklæring/avtale
13.09.1967
Vedr. privat felles vann- og spillvannsledning

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen vil være tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Private stikkledning/vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest på boligen. Dersom det ved overtagelsestidspunkt gjenstår mindre vesentlig arbeid og kommunen finner det ubetenkelig, kan det utstedes midlertidig brukstillatelse for hele eller deler av tiltaket. I midlertidig brukstillatelse skal det framgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. Ferdigattest kan bli utstedt en tid etter overtakelsen uten at dette påvirker overtakelse eller gir kjøper krav på tilbakehold.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Området er regulert til småhusbebyggelse med tilhørende reguleringsbestemmelser Plannummer 022054A, Boligområde B, Bruset gård. Området er også dekket av kommuneplan Asker 2018-2030, plannr. 02202018001. Se reguleringskart- og bestemmelser som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i områdets gjeldende regulering. Se også Kommuneplan Asker 2020 - 2034 som er en del av områdets nye reguleringsplan.

Det bygges også to mindre eneboliger i samme prosjektet, disse er solgt og fremkommer på utenomhusplanen.
Det er noen små byggeprosjekter i nærområde. Se Asker kommune plan og bygg for mer informasjon.

Beskrivelse av sameiet

Boligsameiet vil bli organisert etter eierseksjonsloven av 23. mai 1997. Sameiet vil bestå av totalt 2 boligseksjoner, som hver utgjør 1/2 av sameiet. Husene vil bli seksjonert. Seksjonsnr. kan endres før tinglysning. Tomten blir delt i to, med en stor og en liten enebolig på hver. Hver tomt med en liten og en stor enebolig vil utgjøre et sameie.

Sameiet eier og har vedlikeholdsplikt for felles innkjørsel og del av gårdsplass, (ved eventuelle kostnader på dette areal bærer snr. 1 65% og snr. 2 35%).

Kjøper er kjent med at det ikke er estimert månedlige fellesutgifter for kommunale avgifter, snøbrøyting osv. Evt felleskostnader eller avtaler må kjøper stå for å arrangere, dette kan f.eks. være intern snømåking o.l.

Ingen restriksjoner mot dyrehold.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Andre faste løpende kostnader

Det legges ikke opp til felleskostnader i utgangspunktet. Dersom det blir prosjektert pumpekum og andre, felles tekniske installasjoner til eiendommen vil kostander forbundet med drift og vedlikehold av disse bli delt likt mellom seksjonene, som utgangspunkt.

Det blir vannmåler i hver enhet.

Strømforbruk er ikke estimert ettersom boligene ikke er ferdigstilt og tatt i bruk.

Kommunale avgifter vil tilkomme men er ikke fastsatt ettersom boligene ikke er tatt i bruk.

Eiendomsskatt: Det er ikke eiendomsskatt i Asker kommune p.d.d.

Følgende satser for kommunale avgifter er gjeldende i Asker kommune:

Gebyr for vann og avløp betales etter eget forbruk.
Prisene er å finne på nettsidene her; https://www.asker.kommune.no/vann-og-avlop/priser-og-gebyrer/priser-og-beregninger/

Renovasjon: https://www.asker.kommune.no/avfall-og-gjenvinning/avtaler-og-priser-renovasjon/

Feiing og tilsyn: https://abbr.no/feiing-og-tilsyn/feietjenesten/

Oppgjør

Betalingsplan og forskudd:

10 % av kjøpesummen for boligen skal innbetales ifb. med kontraktsinngåelse etter påkrav med syv dagers betalingsfrist så snart selger har stilt garanti iht. buofl. § 12. For profesjonelle kjøpere utgjør beløpet 20 % av kjøpesummen og evt. garasje. Innbetalingen må være fri egenkapital. Beløpet blir stående på meglers klientkonto frem til overskjøting, med mindre selger stiller garanti etter buofl. § 47. Selgeren kan kreve at kjøper betaler forskudd for endringer og tilleggsarbeider såfremt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47 er stilt.

Frem til garanti etter buofl. § 47 stilles, anses beløpet som et depositum iht. buofl. § 46 (2). Ved utstedelse av forskuddsgaranti utbetales beløpet av megler til selger mot dokumentasjon av garanti. Renter på klientkonto tilfaller kjøper frem til garanti etter § 47 er stilt, eller seksjonen er overskjøtet, forutsatt at de overstiger en ½ R. Resterende del av kjøpesummen, tilvalg/endringer som ikke er tatt i forskudd, og kjøpsomkostninger innbetales til megler senest 3 virkedager før overtagelsen. Selger forbeholder seg retten til å stille § 47-garanti også for sluttoppgjøret, altså i perioden fra overtakelse til tinglysing av skjøtet/den formelle hjemmelsovergangen.

Forsinkes betalingen med mer enn 30 dager, har selger rett til å heve kjøpet og foreta et dekningssalg. Selger vil holde kjøper ansvarlig for selgers eventuelle økonomiske tap som følge av kjøpers mislighold. Selger har rett til dekning av sitt tilgodehavende i kjøpers eventuelle innbetalinger, herunder også for renter og andre omkostninger som påløper på grunn av kjøpers mislighold.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Adgang til utleie

Boligene kan leies ut i sin helhet.

Konsesjon / Odel

Nei.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Tilvalg

Selger vet av erfaring at noen kjøpere ønsker å sette sitt personlige preg på boligen. Prosjektet og dets priser er basert på at arbeidene gjennomføres rasjonelt og med delvis serieproduksjon i form av systematisering av tekniske løsninger og valg av materialer. Dette gir begrensninger for hvilke tilvalg og endringer som kjøper kan forvente å få gjennomført, og innenfor hvilket tidsrom disse kan bestilles. Kjøper vil få anledning til å gjøre tilvalg innenfor entreprenørens tilvalgsmuligheter mot tillegg i pris. Kjøperen kan ikke kreve å få utført endrings- eller tilleggsarbeid som endrer kjøpesummen mer enn 15%, jf. bustadoppføringslova § 9. Kjøper kan heller ikke forvente å få utført endrings- eller tilleggsarbeider som vil forsinke fremdriften i prosjektet. Alle endrings- eller tilleggsarbeider som kreves av kjøper skal avtales skriftlig mellom partene. Selger vil ta timebetalt med kroner 1250,- for innhenting av tilbud, håndtering av endringsarbeider mm. i tillegg til påslag på varer og tjenester som p.t. er 20%.

Det vil ikke være anledning for kjøper å bestille egne leveranser før overtakelse fra andre leverandører. Dersom kjøper trekker ut leveranser som er nødvendige for å få midlertidig brukstillatelse, som for eksempel hele kjøkkenet, må selger etablere en minimumsløsning (hybelkjøkken el.) for kjøpers regning. Boligene skal leveres i en slik stand at det kan utstedes midlertidig brukstillatelse.

Selger vil informere om frister for tilvalg. Mottas ikke skriftlig beskjed om ønskede tilvalg innen de oppsatte frister vil standard alternativ automatisk bli levert. I de tilfeller byggearbeidene er påbegynt vil tilvalgsmulighetene være begrenset.
Desto lenger i byggeprosessen en har kommet desto mindre tilvalgs muligheter. Det er ikke mulig å gjøre tilvalg etter at tilvalgs frister har gått ut med mindre selger aksepterer dette.

Arbeidet utføres i henhold til utbyggers tegninger og beskrivelse i.h.h. til god håndverksmessig standard. Følgende toleransekrav gjelder etter NS 3420:
Planavvik:
Gulv/parkett: +/- 3mm., med et totalavvik på +/- 10 mm.
Vegger: +/- 5 mm, og med et totalavvik på +/- 15 mm.
Retningsavvik:
Vegger: 3 promille, dvs at på en vegg med 2,5 meters høyde kan avvik være 7,5 mm.

De innvendige veggene kan bli bygget bredere enn oppgitt for å få plass til bæresøyler, rør eller kanaler. Det kan også forekomme innkassinger på grunn av fremføring av tekniske installasjoner samt stolper til understøttelse av uthengte konstruksjoner. Det gjøres oppmerksom på at 3D illustrasjoner som følger av dette kan avvike fra leveransen.

Ikke med i leveransen, dersom ikke annet er avtalt:
- Utstyr og innredning som er stiplet er ikke med i
leveransen, bortsett fra unntak som er nevnt
spesielt.
- Beskrivelse går foran tegning ved eventuelle avvik.
- Søppelstativ, takstige (stige som settes fra bakke
til tak), markiser, blomsterkasser, platting/
markterrasse, pergola og levegger.
- Lysarmatur eller annet elektrisk utstyr med
unntak av eventuelle downlights definert over.
- Kjøleromsaggregat/dør.
- Badstu/badstuinnredning.
- Garderobeskap
- Boligvask. Bygget leveres byggrengjort dvs. at
kjøper må påregne "finvask" før boligen tas i bruk.
- Hvitevarer til kjøkken
- Garderobeinnredning
- Sentralstøvsuger
- Peisovn

Salgsbetingelser

Ved salg til forbruker selges boligene ihht. Bustadoppføringslova. Ved kontraktens underskrift utsteder selger en garanti for oppfyllelse av sine forpliktelser etter avtalen; jf bufl. § 12, pålydende 3% av kjøpesum i byggeperioden frem til overtagelse. Beløpet økes deretter til 5% av kjøpesummen og gjelder i fem år etter overtagelse. 10% av kjøpesummen forfaller til betaling ved kontraktens underskrift (avvik fra prinsippet om ytelse mot ytelse). Forskuddet må være fri egenkapital. Innbetalingen forutsetter at selger har stilt garanti iht. § 12 i Bustadoppføringslova. Resterende beløp + omkostninger betales ved overtakelse til megler klientkonto.

Planlagt overtagelse

Det avtales ikke overtakelsestidspunkt ved kontraktsignering. Estimert byggetid fra vedtatt byggestart er anslått til ca. 10-12 måneder. Et eksempel kan være, forutsatt tilstrekkelig forhåndssalg og forbehold for oppstart, anslås ferdigstillelse til Q1- 2025 ved oppstart Q1- 2024. Overtagelsestidspunkt er basert på et foreløpig estimat og er ikke dagmulksutløsende. En senere igangsetting og/eller en lengre byggetid enn forventet kan medføre en senere overtakelse.

Ved vedtatt byggestart estimeres et overtagelsesintervall på 4 måneder som ikke er dagmulktsutløsende. Det vil gis løpende informasjon om fremdriften underveis i byggeprosessen.

Selger skal med ca. 3 måneders varsel og innen den første måneden for tidligere varslet overtagelsesintervall angi estimert overtakelsesmåned til kjøper. Dette er ikke dagmulktsutløsende.

Endelig overtagelsesdato meddeles skriftlig minst 7 dager før overtagelse. Ved varsel om tidligere overtagelse enn det som tidligere har blitt estimert er det den varslede datoen for endelig overtakelse som er dagmulktsutløsende. Ved forsinket overtakelse etter denne dato kan kjøper kreve dagmulkt på 0,75 promille for hver dag forsinkelsen varer, begrenset til maksimalt 100 dager.

Selger kan kreve overtagelse inntil 5 måneder før det estimerte overtagelsesintervallet. Selger skal i så fall skriftlig varsle om estimert overtagelsesdato minimum 2 måneder før den nye overtakelsesdatoen. Endelig overtagelsesdato meddeles skriftlig minst 14 dager før overtagelse. Ved forsinkelse beregnes det dagmulkt fra den varslede datoen for endelig overtakelse.

Endringer i fremdrift pga. kjøpers endrings- eller tilleggsbestilling skal varsles kjøperen i tråd med reglene i Bufl.

Estimatene ovenfor baserer seg på rasjonell fremdrift uten uforutsette hendelser. Selger har rett til tilleggsfrist dersom vilkårene i bustadoppføringslova § 11 er oppfylt.

Selgers forbehold

Kjøpere oppfordres å sette seg godt inn i opplysningene i prospektet og beskrivelsen som følger av salgsoppgaven før endelig avtale inngås. I tilfelle av konflikt mellom tekst i andre vedlegg til kontrakt og tegninger ift. prospektets tekst, så går sistnevnte foran.

Frihåndstegninger, bilder og illustrasjoner i prospektet og annonser er av illustrativ og kunstnerisk karakter og angir nødvendigvis ikke korrekt gjengivelse av boligene, terrenget, utomhusarealene, fasader mm. 3D illustrasjoner, 2D planløsninger og arkitekttegninger inneholder møblerings- og installasjonsforslag som ikke inngår i leveransen, men illustrerer hvordan kjøper kan tilpasse boligen. Det leveres ikke beplantning, herunder hekker, busker, trær, gress mm.

Prosjektet er pr. i dag ikke detaljprosjektert. Alle opplysninger er derfor gitt med forbehold om rett til å gjøre endringer i forhold til arkitekttegninger, situasjonskart og beskrivelser som er hensiktsmessige og nødvendige, uten å forringe den generelle standard. Endringer som følge av tekniske løsninger eller offentlige pålegg må påregnes. På tegningene er det gjort forslag til plassering av innredning, garderober, kjøkken, hvitevarer med mer som IKKE er del av leveransen. Det er avsatt sum til valgfritt bruk for dette i beskrivelsen, se punktet for kjøkken- og baderomsinnredning.

Det vil forekomme tekniske føringer med kanaler og rør som ikke er vist på tegning. Disse vil kunne ta areal av boligene. Bygningsmaterialer påvirkes av fuktighet og uttørking. Normalt vil det oppstå sprekker på grunn av bevegelse i materialene uten at dette medfører rett til reklamasjon. Listverk vil ha synlige spikerhoder. Listverk og trapper er behandlet på fabrikk og kjøper må påregne flekk-maling/sparking og/eller toppstrøk.

Boligene vil bli levert byggrengjort. Det vil si at boligen ryddes for avfall, gulv støvsuges og skap støvtørkes. Øvrig vask av overflater og vinduer må utføres av kjøper. Boligene leveres ihht. teknisk forskrift TEK 17.

Boligenes arealer er angitt så nøyaktig som mulig. Selger tar imidlertid forbehold om at avvik kan forekomme. Slike avvik vil ikke være reklamasjonsgrunn. Selger tar forbehold om at alle nødvendige offentlige godkjennelser for prosjektet blir gitt. Anslått areal på bruksrett for utomhus skisse og antall kvm er foreløpig og anslagsvis og fastsettes nærmere ved endelig deling og seksjonering.

Det tas forbehold om rammetillatelse og igangsettningstillatelse og at vedlagte tegninger kan bli justert grunnet kommunale krav, og evt endringer vil bli varslet.

Alle forbehold gitt i leveransebeskrivelse gjelder for kjøpet.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er beregnet av arkitekt.

Bruksareal (BRA) for en bruksenhet er det arealet av bruksenheten som ligger innenfor omsluttende vegger. I BRA medregnes areal som opptas av vegger, rør og ledninger, sjakter, søyler, innredningsenheter o.l. innenfor bruksenheten (NS3940).
NTA er arealet mellom innside vegger for omsluttende bygningsdel (Takstbransjens retningslinjer).
P-romareal er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet av innvendige vegger mellom disse, minus boder og tekniske rom (Veileder NS3940).
Definisjoner og beregninger er basert på:
- NS3940: 2012
- Veileder til NS3940; "bruk av arealbetegnelser ved omsetning av bolig" fra 2012

- Eiendommen vil bli seksjonert og det tas forbehold om endelig godkjennelse og justeringer.
- Det tas forbehold om at 50% av boligene er solgt før vedtak om byggestart.
- Det tas forbehold om igangsettingstillatelse.
- Det tas forbehold om åpning av byggelån og tilfredsstillende finansiering for selger.
Disse forbeholdende gjelder også for utsettelse av plikt for §12 garanti.

- Selger er ikke ansvarlig for å arrangere interne avtaler mellom kjøpere i prosjektet.

- Det gjøres oppmerksom på at endelig type kledning og retning på denne ikke bestemmes før husene er ferdig prosjektert.

- Boligene leveres uten garderobeskap og ovner.
- Det leveres ikke kantstein, busker, hekker, trær eller planter, selv om dette kan være illustrert.
- Utbygger leverer ikke avfallshåndtering. Dette bestiller kjøper evt. fra kommunen.
- Det leveres enkeltservant på bad, men det er mulig å oppgradere til dobbelservant der det er plass til det.

- Det tas forbehold om at tegninger, 3D, og illustrasjoner i annonsen er kun ment som illustrasjonstegninger og vil kunne avvike fra ferdig leveranse og ikke gir uttrykk for hva Selger plikter å levere, eller hvordan endelig utforming vil bli. Omgivelsene rundt husene er manipulert.

- Treverk/plateprodukter er levende materialer som påvirkes av temperatursvingninger og luftfuktighet samt nedbøying og krymp. Dette vil medføre at det kan oppstå retningsavvik / sprekkdannelser på vegg, gulv og takflater, +/- 10mm glipper mellom tak og vegg vil forekomme. Slike forhold kan ikke påberopes som mangler.
- I perioder med lav luftfuktighet vil det kunne oppstå knirk i gulv og trapp.

- Kjøper plikter å samtykke til nødvendige dokumenter for fremtidig utvikling av området herunder deling, seksjonering, adkomstrettigheter, erklæringer, servitutter mm. Kjøper er også pliktig til å videreføre denne plikten til fremtidige kjøpere.

- Dersom ikke annet er avtalt, er det leveransebeskrivelsen og dens forbehold som legges til grunn for kjøpet og ferdigstillelse. Selger gjør oppmerksom på at illustrasjoner inneholder blant annet hekker, trær, planter, asfalt, belegningsstein, kantstein, støttemurer, biler, møbler, terrasser og lamper, dette medfølger ikke handelen. Stiplede ting på tegningssett leveres ikke og er kun ment som forslag og ideer.

- Alle illustrasjoner, skisser, "møblerte" plantegninger m.m. er kun ment å danne et inntrykk av et ferdigstilt prosjekt, og gir ikke uttrykk for hva som skal leveres. Inntegnet utstyr/inventar er ment som illustrasjoner og medfølger ikke. Videre kan det derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen. Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og/eller nødvendige, likevel slik at den generelle standard og utførelse ikke forringes eller endres vesentlig. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempel på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, mindre endringer av boligens areal og lignende. Det kan være avvik mellom de planskisser, planløsninger og tegninger som er presentert i prospektet, og den endelige leveransen. Slike avvik utgjør ingen mangel ved selgers leveranse som gir kjøper rett til prisavslag eller erstatning. Ved vesentlige endringer har kjøper rett til å heve avtalen, og kreve kjøpesummen tilbakeført. Kjøper kan ikke kreve erstatning utover dette. Dersom det er avvik mellom tegninger i prospekt/internettside og leveransebeskrivelsen i den endelige kontrakt med kjøper vil leveransebeskrivelsen ha forrang og omfanget av leveransen er begrenset til denne.

- Plantegninger viser ikke alle sjakter og føringer for tekniske installasjoner og annet, herunder blant annet ventilasjon, termineringsskap for vann, vannvarme og strøm. Dette vil bli plassert på egnede steder etter entreprenørens vurdering. Det kan forekomme innkassinger som ikke er merket på tegning som også kan gi arealavvik. Ventilasjonsanlegget kan plasseres i bod, vaskerom eller på kaldt loft, avhengig av konstruksjon på det enkelte hus. Plassering av ventilasjonsaggregat og evt. sentralstøvsuger gjøres i forbindelse med detaljprosjektering.

- Det tas forbehold om at ferdig terreng og utomhusareal kan avvike fra utomhusplanen og arkitekttegninger, og ikke gir uttrykk for hva Selger plikter å levere, eller hvilke innretninger som vil måtte bli plassert hvor. Selger står fritt til å fordele endelig areal og plassere tekniske innretninger etc.

- Utbygger har rett til å plassere og etablere drens- og pumpekummer og elektro- og fiberskap, samt andre installasjoner der byggherre finner det hensiktsmessig. Tilsvarende kan det bli etablert nedsenket terreng og andre tiltak ifm overvannshåndtering. Felles tekniske installasjoner vil bli koblet til fellesanlegget. Service- og driftskostnaden fordeles av sameiet.

- Detaljerte plantegninger med mål ikke blir levert ut før overlevering.

- Utbygger kan ta 20% påslag på merkostnaden ved kjøpers tilvalg/endringer for administrasjon, fortjeneste og garantiansvar, samt entrepenørens tilvalgskostnader.

- Tegninger i kjøpsprospekt er nedkopiert og ikke måleriktige. Arealer på tegninger (selv om disse er angitt med desimaler) er omtrentlig angitt og arealavvik kan forekomme.

- Selger har rett til å gjøre endringer i konstruksjon, tekniske installasjoner og materialvalg som ikke reduserer boligens kvalitet, uten at dette gir kjøper rett til endring av avtalt kjøpesum. Kjøper gjøres oppmerksom på at detaljprosjektering av bygget ikke er gjennomført ved salgsstart og dette kan medføre mulige endringer for å blant annet møte offentlige krav.

- På tidspunktet for inngåelse av denne kjøpekontrakt pågår det krig i Ukraina og det er innført sanksjoner som kan få konsekvenser for bygg - og anleggsbransjen generelt og for prosjektet. I tillegg pågår det fortsatt pandemi med koronaviruset og risiko for at myndigheter kan iverksette nye tiltak for å bekjempe viruset. Krigen, koronapandemien og deres konsekvenser har usikker varighet og kan medføre blant annet manglende eller forsinkede leveranser av materiell, mangel på nødvendig arbeidskraft m.v., noe som igjen kan medføre forsinket ferdigstillelse av prosjektet. Per kontraktsinngåelse har ikke selger informasjon om at det vil bli forsinkelser i prosjektet. Dersom utførelse av arbeid eller prosjektets fremdrift for øvrig påvirkes av krigen, koronapandemien eller deres konsekvenser, gis dette rett til forlengelse av alle frister i kontrakten, herunder frist for ferdigstillelse av arbeid og endelig overtagelsesdato. Dette gjelder også dersom utførelse eller leveranse fra underleverandør eller annen leverandør påvirkes. Fristene justeres automatisk.

- Dersom det i byggetiden skulle inntreffe streik, pandemi, lockout eller gjøre seg gjeldende andre forhold som medfører forsinkelser og som ligger utenfor selgers kontroll, kan kjøper med grunnlag i dette ikke kreve dagmulkt eller erstatning, heve eller påberope seg gunstigere betalingsbetingelser.

- Det tas forbehold om at tekniske punkter nødvendigvis ikke kan flyttes ved tegning av kjøkken. Dersom kjøkkenøy velges som tilvalg, legges det ikke parkett under denne. Uttrekkspris for leveransen er 110 000,-.

- Kjøpekontrakten kan ikke transporteres uten skriftlig forhåndssamtykke fra Selger. Samtykke kan nektes på fritt grunnlag. Ved transport av kjøpekontrakten vil det ikke være mulig å endre tilvalg som opprinnelig kjøper har gjort. Dersom kontraktposisjonen transporteres før ferdigstillelse, påløper det kr 75,000,- i transportgebyr for merarbeid for Megler og Selger.

- Ved videresalg av kontraktsposisjon før ferdigstillelse må Privatmegleren v/ Gøran Sørensen benyttes for salg.

- Ved behov for pumpekum til overvann/avløp vil dette bli installert, anlegget vil da bli koblet til fellesanlegget. Service og driftskostnaden fordeles av sameiet.

- Boligen overleveres byggrengjort etter følgende standard. Boligen ryddes for byggeavfall, gulv støvsuges og skap støvtørkes. Øvrig vask av overflater og vinduer må utføres av kjøper.

- Kontrakten som er vedlagt i prospektet er den kontrakten som skal benyttes og er ikke åpen for endringer. Eventuelle endringer skal medtas før bud aksepteres.

- Kjøper har avbestillingsrett etter buofl. § 52 etter at bindende avtale er inngått gjennom bud og budaksept. Ved kjøpers avbestilling reguleres erstatningen av buofl. § 53, slik at selger skal ha erstattet hele sitt økonomiske tap som følge av avbestillingen. Kjøper gjøres oppmerksom på at det økonomiske tapet kan bli betydelig, bl.a. avhengig av markedsutviklingen. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider må uansett betales i sin helhet.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.

Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Lov om hvitvasking

Megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer plikt til å melde ifra til Økokrim om mistenkelige transaksjoner

Meglers vederlag og utlegg

Provisjonssats: 1,25%
Tilrettelegging: 9.900,-
Oppgjørsgebyr kr. 7.500,-
Innhenting av opplysninger kr: 7.900,-
Spørring i grunnboken kr: 1150,-
Visninger/overtagelse pr stk kr: 3.750,-
Markedspakke kr: 29.900,-
+ avtalte utlegg.
Markedsføring ihht egen avtale.
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 19.900,- + utlegg.

Beliggenhet

kart
Logo

PrivatMegleren Dyve & Partnere

Kun det beste på dine vegne

Annonseinformasjon

FINN-kode340978174
Sist endret26. mars 2024 01:18
Referanse159249003

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.