Bildegalleri

Du bruker en gammel nettleser, som ikke støtter denne bildevisningen. Du kan se alle bildene i bildegalleriet.
Inaktiv

Gårdskvartalet trinn 1, Hus 3 - Leilighet 93

Lørenskog/Gårdskvartalet: Stilren og moderne 4-roms hjørneleilighet - Estimert ferdig april 2024

Kart med kartnålGårdskvartalet trinn 1, Hus 3 - Leilighet 93, 1461 Lørenskog
Prisantydning5 990 000 kr
Totalpris
6 140 990 kr
Omkostninger
150 990 kr
Felleskost/mnd.
3 460 kr

Planlegging

-

Salgsstart

-

Byggestart

-

Overtakelse

-

Nøkkelinfo

Boligtype
Leilighet
Eieform
Eier (Selveier)
Soverom
3
Rom
4
Etasje
2
Primærrom
85 m²
Bruksareal
85 m²

Les mer om bruksareal her

Fasiliteter

Balkong/Terrasse
Heis
Kabel-TV
Garasje/P-plass
Turterreng
Bredbåndstilknytning

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.Visningspåmelding

Beskrivelse

Oppdragsnummer

121-23-0224

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Etasje

2

Byggeår

2024

Antall rom

4

Tomtetype/areal

Fellestomt / 12580 kvm

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 85 kvm

2.Etasje:
P-rom (85,5 kvm): Entré, gang, stue/kjøkken, tre soverom og to bad

Velkommen til Gårdskvartalet Hus 3, Leilighet 93!

Privatmegleren Brustad & Partnere har gleden av å presentere leilighet 93, en 4-roms selveier hjørneleilighet under oppføring i det populære boligprosjektet Gårdskvartalet, i Hus 3! Estimert ferdigstillelse april 2024.

Noen høydepunkter:
- Delikat kjøkken med integrerte hvitevarer, av type Sigdal Uno Palett eller tilsvarende.
- To lekre og velutstyrte baderom med flotte fliser på både vegger og gulv, downlights og gulvvarme.
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
- Innbydende balkong på hele 14 kvm
- Lys 1-stavs eikeparkett på gulv.
- Store vindusflater på stue/kjøkken og på soverom kombinert med god takhøyde på 2,6 m bidrar til at leiligheten blir lys og romslig.
- Flotte felles gårdsrom, med et frodig og grønt preg

Leiligheten har en lys stue, med åpen løsning til et stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer. To delikate bad med flislagte overflater, smakfull innredning samt opplegg og plass for vaskemaskin. Tre romslige soverom.

Det medfølger 1 garasjeplass samt 1 sportsbod i felles garasjeanlegg med heis fra garasjeanlegget og opp til alle leilighetsplan.

Leiligheten er utformet med hensyn til høy bokvalitet og praktiske løsninger - Store vindusflater som skaper strålende innvendige lysforhold.

Hus 3 - 1 salgstrinn består av 36 flotte leiligheter, fordelt på over 5 etasjer.

Besøk prosjektets hjemmeside her:
https://www.selvaagbolig.no/viken/skarerbyen/

Om prosjektet - Gårdskvartalet

Midt i det nye sentrum av Lørenskog ligger Skårerbyen - et nytt boligområde hvor fremtidens bo-behov får legge premissene for både arkitektur og funksjon. Visjonen er å skape et godt sted å vokse opp og bo gjennom et helt liv.

Skårerbyen er under utbygging, og planlegges med tilsammen 1100 boliger og en stor, ny bypark. Neste nabolag for salg i Skårerbyen er Gårdskvartalet: 257 leiligheter fordelt på seks hus.

Gårdskvartalet er nærmeste nabolag til Mathildetunet og er under bygging.

Beliggenhet

Lørenskog vokser til å bli mer som en by, med Skårersletta som hovedpulsåren i et nytt sentrum. Tidligere har Skårersletta, veien mellom kjøpesentrene, vært preget av asfalt, biler og eksos. Nå skal sletta forvandles fra hektisk bilvei til en hyggelig gate som ønsker alle velkommen. Kjøpesentrene vil fortsatt være der, men åpnes mer opp med butikker, restauranter og kaféer på gateplan for å skape mer liv og aktivitet. Ofte er det slik at byen fortrenger naturen. Her skjer det motsatte. Lørenskog kommune tar vare på grønne områder og marka: industribygg fjernes, området får mindre asfalt, og sentrum åpnes opp for gående og syklende med parker og torg i trygge, grønne omgivelser.

I Skårerbyen kommer hvert nabolag til å ha direkte forbindelse fra gårdsrommet og ut i frie grøntområder. Parken og gårdsrommene vil bli utrustet med ulike fasiliteter for sport, trening og fysisk moro.

Boligen vil bli liggende i et sentralt og meget attraktivt boligområde som har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, marka og diverse servicetilbud.

Nærmeste bussholdeplass er Vallerudveien med hyppige avganger i retning av Oslo, Ahus og Lillestrøm. Bussen til Helsfyr tar kun 15 min. og fra T-banestasjonen manøvrer man seg lett gjennom Oslo og omegn. Nærmeste togstasjon er Lørenskog. Toget bruker ca. 11 minutter til Lillestrøm. Med bil bruker man ca. 18 minutter inn til Oslo sentrum, 10 min til Lillestrøm, 7 min til Strømmen og ca. 30 min til Gardermoen.

Kort vei til fotballbane, lekeplass, golfbane, tennisanlegg og treningssenter m.m. Eiendommen har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.

Losby Gods og golfbane er et meget populært tur- og rekreasjonsområde. Gården er utgangspunkt for turer innover i Østmarka, samt målet for tur- og skigåere som starter i det sentrale Lørenskog. Mange tar seg innover i marka på sykkel, eller benytter kano fra Mønevann og videre innover vassdragene. I tillegg kun ca. 10 min gange til nærliggende skogsarealer. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. I tillegg har Losby Golfklubb et meget flott golfanlegg med bl.a. 9 og 18-hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde.

Langvannet er en populær badeplass på sommerstid. Her er det egen liten sandstrand og flotte grøntarealer hvor man kan nyte varme sommerdager. For de turinteresserte er det også en flott tursti rundt hele Langvannet. På nedsiden av Rådhusplassen mot Langvannet er det flotte uteområder med bla. volleyballbane.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Extra Triaden og Rema 1000 Skårer. Fra leiligheten vil det være gangavstand til både Lørenskog Storsenter Triaden og Metro Senter. Her finner man et rikt utvalg av forretninger, kaféer og restauranter.

Beskrivelse av leilighet

Åpen og luftig 4-roms leilighet med god internbeliggenhet i byggets 2. etasje. Takhøyde på 2.6 meter, store vinduer som slipper lyset inn. Pen og tidsriktig lys en-stavs eikeparkett. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning sørger for godt inneklima og lave kostnader for oppvarming. Åpen stue/kjøkken løsning med utgang til terrasse, to bad samt tre soverom.

Stue:
Lys og åpen stue, med utgang til terrasse. Parkett 14 mm eik 1-stavs hvitpigmentert matt lakkert (børstet og med 2V fas). Terskler og gulvlist i tilsvarende utførelse som parkett. Gulvlist m/synlige spikerhull. Sparklet og malt. NCS 1603-Y31R tilsvarende farge Kalk. Det følger ulike farger for de ulike rommene innenfor de ulike stilkonseptene "Nordisk", "Klassisk" og "Kreativ". Sparklet og malt gips/betong. Hvitmalt eller tilsvarende
veggfarge. Det levers Ikke taklist. Synlig V-fuge i betonghimling. Synlige sprinklerhoder/vanntåkeanlegg.

Kjøkken:
Kjøkken med slette fronter fra anerkjent leverandør. Referansemodell: Sigdal Uno Palett eller tilsvarende leverandør. Se romskjema for farger. Dekksider og takavslutning i samme farge som fronter. Håndtak i sort, messing eller metall. Laminat benkeplate med "betonglook" 20 mm tykkelse med forsterket forkant. Kum 600 mm bred i rustfritt stål eller tilsvarende, topplimt som standard. Grep i antrasitt på overskap. Det er utført tilvalg - se vedlagt beskrivelse av kjøkkenleveransen. Integrerte hvitevarer medfølger.

Bad:
Badet leveres med gulv fliser 60x60 cm lys beige eller likeverdig. I nedsenket dusjsone med mosaikk leveres det fliser 5x5 cm. På vegger leveres det fliser fliser 60x60 cm lys beige. eller likeverdig. Det leveres mørk og lys innredning iht. plantegning ot tilvalg. Baderomsinnredningen skal være så bred som mulig, men med avsatt plass til vaskemaskin. Heldekkende benkeplate med toppmontert firkantet servant i porselen, med plass til vaskemaskin under benk. Eller innredning med servantskap og vaskesøyle. Speil med lys. Det leveres vannbåren varme i badegulv.

Innredning med vegghengt toalett. Servantbatteri, Ettgrep med oppløft (propp). Dusjbatteri med termostat, dusjhode med slange på veggmontert stang. Rettvinklete dusjvegger i herdet klart glass som kan svinges inn i dusjnisjen når dusjveggene ikke er i bruk. Innfelte hvite LED downlights i tak. Lys over vask/speil. Dobbelt stikk på vegg ved servant. Stikkontakter for vaskemaskin og tørketrommel. Det er utført tilvalg - se vedlagt tilvalgsoversikt av baderomsleveransen.

Tilvalg

Det er foretatt tilvalg for leiligheten pålydende kr. 106 231,-.

Følgende tilvalg er utført:
Bad 1:
Tilvalg 4: Gulvflis 60x60cm og veggflis 60x60cm Beige: 11 500,-
Tilvalg 4: Speilskap Svedbergs Top Line med LED 80cm Hvit: kr. 8 625,-
Tilvalg 1: Gustavsberg Takdusjsett Estetic Round: kr.5 750,-
Sum kr. 25 875,-

Bad 2:
Tilvalg 4: Gulvflis 60x60cm og veggflis 60x60cm Beige(Kr 11,500.00 * 1): 11 500,-
Sum kr. 11 500,-

Kjøkken:
Oppgradert benkeplate og knotter: kr. 4 786,-
A-collection Azur matt sort m/ avstenging oppvask (NRF: 4228021) - Oppgradert armatur: kr. 863,-
Hvitevarer, integrert: 52 713,-
Sum: kr. 58 362,-

Elektro:
Downlightpakke entrè 6-9m2. 3 hvite downlight med dimmer.: kr.10 494,-
Sum: kr.10 494,-

Interiørvalg:

Parkett:
Standard: HARO PARQUET 4000 TC PL 2V Oak Light White Mark.br. permaDur

Veggmaling:
NCS 1603-Y31R tilsvarende farge Kalk

Fristen for å gjøre ytterligere tilvalg er utgått.

Garasje / Parkering / Sportsbod

Parkeringsanlegget for Skårerbyen 3 Sameie planlegges som ett sammenhengende anlegg, forbundet med en kulvert og tilkoblet parkeringsanlegget til Løkkatunet og kommende byggetrinn i nord.

Det medfølger 1 garasjeplass til leiligheten, med mulighet for El-bil lader.

Adkomst og nedkjøring til garasjeanlegget planlegges fra BT5 og BT8. Underveis i utbyggingen vil midlertidig adkomst kunne etableres og endres. Det vil være gjensidige tinglyste rettigheter for adkomst gjennom parkeringskjellerne for de ulike sameiene.

Fellessystemet leveres med lastfordeling, slik at tilgjengelig effekt omfordeles på samtlige ladepunkter og kapasiteten på det enkelte punkt vil kunne variere. Enkelte av leilighetene vil få tildelt HC-plass som sin
parkeringsplass. Det gjøres oppmerksom på at kjøpere av leiligheter med tilknyttet HC plass, vil måtte akseptere bruksbytte dersom en annen beboer med parkeringsplass har dokumentert behov for HC plass. Bruken av HC plasser administreres av det fremtidige sameiet.

Parkeringsanlegget planlegges organisert som en næringsseksjon, inneholdende parkeringsplasser og eventuelt boder/tekniske rom for Gårdskvartalet. Hver garasjeplass vil utgjøre en ideell andel i garasjeseksjonen. Parkeringsplassene tildeles av utbygger før innflytting. Eventuelle usolgte plasser disponeres av utbygger. Næringsseksjonen planlegges organisert som et tingsrettslig sameie med realtilknytning, dvs. at eierandeler i garasjen knyttes opp mot gnr/bnr/snr som disponerer plassen. Utbygger tar forbehold om annen organisering dersom det finnes nødvendig eller formålstjenlig, herunder oppdeling av Gårdskvartalet i flere eierseksjonssameier, og annen organisering av garasjen. I stedet for eierandeler i garasjen kan det bli tinglyst bruksrettigheter, eventuelt i kombinasjon med adkomstretter gjennom garasjen(e). Videre tas det forbehold om at garasjeanlegget kan bli organisert som anleggseiendom(r), bruksrett eller som tilleggsdeler til seksjonene.

Sportsbod:
Til alle leiligheter leveres sportsbod forskriftsmessig iht. TEK 17. Tildeling av bod vil skje etter bodplan, som er utarbeidet av utbygger. Boden plasseres i parkeringsanlegg eller felles bodanlegg.

Det medfølger 1 sportsbod i kjeller på ca. 5 kvm.

Alle leilighetene får egen sportsbod. Bodene vil hovedsakelig være lokalisert i parkeringsskjeller. Bodene vil bli fordelt av selger i forkant av innflytting. Sportsboder får en størrelse på minst 2,5 kvm for leiligheter under 50 kvm eller 5 kvm for leiligheter over 50 kvm. Sportsbod utføres som nettingbod med tett dør og med feste for hengelås.

(Informasjonen er innhentet fra leveransebeskrivelsen i prosjektets prospekt - følger vedlagt.)

Oppvarming / Teknisk

Oppvarming og tappevann.
Leilighetene leveres med elektrisk oppvarming ved wifi-styrte panelovner. På baderom leveres det vannbåren varme i gulv. Kostnad fjernvarme som inkluderer oppvarming på bad og varmt vann, fakturert etter faktisk forbruk. Forretningsfører stipulerer kostnad til ca. kr. 9,- pr. kvm BRA. I tillegg kommer kostnader til måling og avlesing.

Ventilasjonsanlegg
Det leveres balanserte sentrale ventilasjonsaggregat med varmegjenvinner plassert i teknisk rom i kjeller. Innblåsing av luft til alle oppholdsrom via ventiler, samt avtrekk fra bad og kjøkkenventilator. Utlufting over tak/ventilasjonstårn kan medføre sjenerende lukt.

Tv/bredbånd
Det installeres et standardisert fiber IP-nettverk for distribusjon av TV- og datatjenester frem til boligen. Telenor er signalleverandør. Alminnelig bindingstid er 5 år. Månedspris for TV pakke og internett vil være ca. kr. 450,- med mulighet for individuell tilpasning av leveransen.


Porttelefon
To-veis porttelefon med kamera. Det leveres låser og nøkler i system for å få god sikkerhet, kvalitet og funksjonell tilgjengelighet i prosjektet. Generelt leveres det tre sett nøkler og/eller brikke til alle dører/ arealer som beboere skal ha tilgang til.

Elektrisk anlegg
Det leveres skjult anlegg og sikringsskap i leilighetene. Hver leilighet får egen måler og kjøper må selv tegne
strømabonnement. Leveranse av elektropunkter iht. bestemmelsene i NEK 400:2018. Strøm til fellesarealer og garasje blir levert med egne målere i henhold til eierbrøk. Belysning i trapperom og garasje styres med bevegelsessensorer, slik at lyset dempes når arealene ikke er i bruk.

Merknader
Bad vil bli plassbygget eller levert som badekabiner. Hvitevarer er ikke en del av leveransen. Utekjøkken og plantekasser på balkong og terrasse er ikke en del av leveransen. Skyvedørsfronter og garderober er stiplet inn i
salgstegningene for å vise mulig plassering, og er ikke en del av leveransen.

Brann
Alle boligene blir levert med et automatisk vanntåke/ sprinkleranlegg med synlige sprinklerhoder, samt ett håndslukkerapparat eller husbrannslange (plassert i kjøkkenbenk) i hver leilighet. Boder og garasjer vil også få sprinkleranlegg. Det installeres røykvarslere, og brannslukkingsapparat i hele prosjektet iht. gjeldende lover og forskrifter.

(Informasjonen er innhentet fra leveransebeskrivelsen i prosjektets prospekt - følger vedlagt.)

Byggemåte

Konstruksjon:
- Bygningene utføres med hovedbæresystem i stål og betong. Etasjeskiller, heisog trappesjakter, samt enkelte vegger utføres i betong. Det blir synlige V-fuger i himlinger. Fasader består i hovedsak av puss og trekledning.

Hus 3:
Yttertak
Takkonstruksjonen isoleres og dimensjoneres i henhold til energiberegninger. Det legges taktekking med forskriftsmessig fall til sluk. For de leilighetene som får takterrasser vil det legges tremmegulv, som angitt på kontraktstegning. Enkelte takflater får sedum.

Innervegger
Innervegger utføres generelt i stenderverk som kles med gips på begge sider, alternativt med en eller flere vegger av betong. Internt i leilighetene isoleres innvendige vegger mot bad og sjakt.

Vinduer/balkongdører
Utvendig leveres disse med aluminiumskledning med farge angitt av arkitekt og innvendig er de hvite. Balkong- og skyvedører leveres med gjæret hvitt listverk med synlige stifter. Vinduene leveres uten gerikt. Alle åpningsbare vinduer leveres med barnesikring. Balkongdører i 1 etg. leveres med innvendig låssylinder eller knappevrider. I andre etasjer leveres det knappevrider innvendig.

Dører
Det leveres glatte hvite innvendige dører med gjæret hvitt listverk med synlige stifter og vrider i krom. Dør fra felles korridor til leiligheten leveres med farge bestemt fra arkitekt.

Sportsboder
Det gjøres oppmerksom på at det i enkelte sportsboder vil kunne være tekniske installasjoner slik som f.eks. ventilasjonskanaler og fremføring av VA-anlegget eller bæresystem, som kan redusere det totale lagringsvolumet. Sportsboder er kun ment for lagring av gjenstander som tåler temperatur- og fuktsvingninger. Hengelås leveres ikke.

(Informasjonen er innhentet fra leveransebeskrivelsen i prosjektets prospekt - følger vedlagt.)

Beskrivelse av tomt/hage

Skårerbyen 3 Sameie bygges på eiet tomt gnr. 102, bnr. 460 i Lørenskog kommune. Tomteareal for Skårerbyen 3 Sameie er ca. 12 580 kvm. Det gjøres oppmerksom på at dette er en foreløpig beregning av arealet, og at avvik vil forekomme. Det kan bli gjennomført justeringer av tomtens grenser og areal før overtakelse. Tomten blir opparbeidet med blant annet gressplen, beplantning, gangveier, lekeplass og utomhusarealer med utstyr iht. utomhusplanen. Endelig detaljprosjektering og/eller myndighetskrav vil kunne medføre enkelte endringer på utomhusplanen.

Skårerbyen vil bestå av flere huseierforeninger og sameier, heretter benevnt "Boligselskaper". De enkelte
Boligselskapene planlegges oppført på egne tomter fradelt Hovedeiendommen. Det vil bli opparbeidet forskjellige typer fellesarealer og installasjoner, herunder park, gangveier, arealer for lek og rekreasjon og annet til felles bruk for beboerne på Skårerbyen. Det vil bli tinglyst bruksrettigheter for å sikre tilgang til og bruk av fellesarealene og installasjonene, med tilhørende plikt til å delta i drift og vedlikehold av disse. Det legges opp til at rettigheter og plikter knyttes opp mot det enkelte Boligselskap, som representant for de respektive boligeiere.

Det tas forbehold om annen organisering av fellesarealer og installasjoner dersom Selger finner det nødvendig eller hensiktsmessig.

Fellesområdene tilhørende Skårerbyen 3 Sameie vedlikeholdes av boligsameiet (lekeplasser, interne gangveier, beplantning, belysning m.m.). Dersom boligene overleveres på en tid av året som ikke muliggjør ferdigstillelse av utvendige fellesområder med hensyn til beplantning m.m., kan disse ferdigstilles etter overlevering. Det vil bli etablert en offentlig tilgjengelig gang- og sykkelvei gjennom prosjektet. Det vil bli tinglyst en erklæring om
allmennhetens ferdselsrett til denne.

(Informasjonen er innhentet fra prosjektets prospekt - følger vedlagt.)

Beskrivelse av sameiet

Sameiets formål er å sørge for drift og vedlikehold av felles infrastruktur, herunder veier, lys, brøyting, renovasjon, fjernvarmeanlegg, kommunale avgifter, forretningsførsel, strøm til fellesrom, drift av garasjeanlegg mm. Kostnadene i sameiet vil fordeles på bakgrunn av eierbrøk. Se punktet "Felleskostnad/oppstartskapital". Selger kan på vegne av sameiet innhente tilbud og inngå avtaler for driften av sameiet.

Eiendommen vil bli seksjonert iht. eierseksjonsloven av 16. juni 2017 nr. 65. Endelig adresse og seksjonsnummer fastsettes av kommunen innen overtakelse. Hver seksjon utgjør en sameieandel med tilknyttet enerett til bruk av en bruksenhet og rett til sameiets felles tomt/arealer.

Utbygger forbeholder seg retten til å beslutte endelig organisering av byggene, herunder antall seksjoner, type seksjoner (næring eller bolig), tomteareal, antall sameier, avgrensning og størrelse på sameier, m.m.

Det er utarbeidet utkast til vedtekter for sameie(ne). Kjøper plikter å rette seg etter de til enhver tid gjeldende vedtekter. Utbygger tar forbehold om endringer som er hensiktsmessige eller nødvendige i perioden frem til overtakelse. Vedtektene regulerer forholdet mellom seksjonseierne, herunder ansvar for drift og vedlikehold samt fordeling av drifts- og vedlikeholdskostnader. Utkast kan fås ved henvendelse til megler.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med utbygger, og oppgjør til utbygger vil finne sted tross manglende overskjøting.

(Informasjonen er innhentet fra leveransebeskrivelsen i prosjektets prospekt - følger vedlagt.)

Fellesareal/Utomhus/Infrastruktur

Skårerbyen vil bestå av flere huseierforeninger og sameier, heretter benevnt "Boligselskaper". De enkelte Boligselskapene planlegges oppført på egne tomter fradelt Hovedeiendommen. Det vil bli opparbeidet forskjellige typer fellesarealer og installasjoner, herunder park, gangveier, arealer for lek og rekreasjon og annet til felles bruk for beboerne på Skårerbyen. Det vil bli tinglyst bruksrettigheter for å sikre tilgang til og bruk av fellesarealene og installasjonene, med tilhørende plikt til å delta i drift og vedlikehold av disse. Det legges opp til at rettigheter og plikter knyttes opp mot det enkelte Boligselskap, som representant for de respektive boligeiere. Det tas forbehold om annen organisering av fellesarealer og installasjoner dersom Selger finner det nødvendig eller hensiktsmessig.

Fellesområdene tilhørende Skårerbyen 3 Sameie vedlikeholdes av boligsameiet (lekeplasser, interne gangveier, beplantning, belysning m.m.). Dersom boligene overleveres på en tid av året som ikke muliggjør ferdigstillelse av utvendige fellesområder med hensyn til beplantning m.m., kan disse ferdigstilles etter overlevering.

Det vil bli etablert en offentlig tilgjengelig gang- og sykkelvei gjennom prosjektet. Det vil bli tinglyst en erklæring om allmennhetens ferdselsrett til denne.

Skårerbyen Vel Driftsforening

Det vil kunne bli etablert en Driftsforening for Skårerbyen - kalt Skårerbyen Driftsforening, heretter "Driftsforeningen". Foreningens formål er å eie, samt sørge for drift og vedlikehold av fellesarealer og installasjoner, herunder veier, arealer til lek og rekreasjon, biloppstillingsplasser, belysning og annen infrastruktur som er ment til felles benyttelse for beboerne på Skårerbyen. Selger forbeholder seg retten til å definere omfanget av nevnte arealer og installasjoner under sin utvikling av Skårerbyen.

Det vil kunne bli tinglyst pliktig medlemskap i Driftsforeningen for alle beboerne i Skårerbyen. Det gjøres oppmerksom på at det vil bli tinglyst erklæring om allmenhetens ferdselsrett over deler av arealer og installasjoner underlagt Driftsforeningen. Kostnader til drift og vedlikehold av Driftsforeningen vil fordeles på foreningens medlemmer, via Boligselskapene, med utgangspunkt i antall boenheter i det enkelte Boligselskap. Selger tar forbehold om å differensiere fordelingen av drift- og vedlikeholdskostnadene basert på det enkelte Boligselskaps beregnede bruksnytte av fellesarealene og installasjoner.

Utkast til vedtekter for realsameierne

Forslag til vedtekter for Boligsameiet og Garasjesameiet er utarbeidet. Det forutsettes at kjøper aksepterer vedtektene som grunnlag for avtalen. Eventuelle forslag til endringer kan fremmes i henhold til vedtektene og eierseksjonsloven på senere sameiermøte. Vedtektene følger vedlagt.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utdrag fra grunnboksblad for eiendommen:
1990/11636-1/8 Bruksrett
Tinglyst 25.09.1990
Delings og bruksrettsavtale vedr. veg og snuplass m.v.
Overført fra: 3029-102/1
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/1627453-1/200 Pantedokument
Tinglyst 30.11.2018 21:00
BELØP: NOK 2.000.000.000
Panthaver:SELVAAG EIENDOMSOPPGJØR AS
Org.nr: 971155477
Overført fra: 3029-102/1
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/1986580-1/200 Prioritetsbestemmelse
Tinglyst 15.01.2020 21:00
veket for: PANTEDOKUMENT 2019/1044110-1/200

2020/2840890-1/200 Prioritetsbestemmelse
Tinglyst 06.08.2020 21:00
veket for: PANTEDOKUMENT 2020/2733647-1/200

2020/3158950-3/200 Diverse påtegning
Tinglyst 12.10.2020 21:00
Prioritetsavtale

2021/804719-1/200 Prioritetsbestemmelse
Tinglyst 01.07.2021 21:00
veket for: PANTEDOKUMENT 2021/656571-1/200
2018/1627453-2/200 Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Tinglyst
30.11.2018 21:00
Rettighetshaver:SELVAAG EIENDOMSOPPGJØR AS
Org.nr: 971155477
Overført fra: 3029-102/1
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/1986580-1/200 Prioritetsbestemmelse
Tinglyst 15.01.2020 21:00
veket for: PANTEDOKUMENT 2019/1044110-1/200
2020/2840890-1/200 Prioritetsbestemmelse Tinglyst
06.08.2020 21:00
veket for: PANTEDOKUMENT 2020/2733647-1/200
2020/3158950-3/200 Diverse påtegning Tinglyst
12.10.2020 21:00
Prioritetsavtale

2021/804719-1/200 Prioritetsbestemmelse
Tinglyst 01.07.2021 21:00
veket for: PANTEDOKUMENT 2021/656571-1/200

2020/2733647-1/200 Pantedokument
Tinglyst 10.07.2020 21:00
BELØP: NOK 2.500.000.000
Panthaver:DNB BANK ASA
Org.nr: 984851006
Overført fra: 3029-102/1
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/3158950-2/200 Diverse påtegning
Tinglyst 12.10.2020 21:00
Prioritetsavtale

Vei / Vann / Avløp

Vann og avløp vil bli offentlig tilknyttet.

Eventuelt privat vann- og avløpsnett mellom det offentlige tilknytningspunktet og frem til bygningskroppen skal driftes og vedlikeholdes i fellesskap av de sameier som er tilknyttet dette.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Utbygger er ansvarlig for at det foreligger ferdigattest på bygget senest på overtakelsesdagen. Det kan imidlertid bli aktuelt at overtagelse skjer på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse fordi arbeider på utomhus og fellesarealer ikke er ferdigstilt. Av midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som må ferdigstilles før ferdigattest kan gis. For å sikre ferdigstillelse av gjenstående arbeid har kjøper rett til å deponere en tilpasset andel av kjøpesummen på meglers klientkonto inntil ferdigattest foreligger. Dette følger av bustadoppføringsloven § 31. Det kan ikke holdes tilbake mer enn det som er nødvendig for å sikre ferdigstillelse av avtalte arbeider.

Kjøper kan ikke ta leiligheten i bruk dersom ferdigattest/midlertidig brukstillatelse ikke foreligger og har rett til å nekte overtagelse frem til den er utstedt.

Kjøper plikter å overta boligen mot midlertidig brukstillatelse, selv om seksjoneringen ikke er tinglyst. Utbygger vil i så fall besørge seksjonering så snart som mulig etter overtakelsen.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til bolig - bebyggelse og anlegg sone B4 for SKÅRER VEST, DELOMRÅDE 3A, 3B, 4 OG 10. Vedtatt 14.03.2018.

Området er regulert til følgende ref. reguleringsplan:

- Bolig (felt B1, B2, B3, B4, B5, B6)
- Kombinert bebyggelse og anleggsformål - bolig / offentlig eller privat tjenesteyting (barnehage). (Felt B4/T)
- Kombinert bebyggelse og anleggsformål - bolig/forretning (detaljhandel) / kontor/ offentlig eller privat tjenesteyting/bevertning (felt C1/T,
C2/T, C3/T)

Det gjøres oppmerksom på at det må forventes fremtidig byggeaktivitet i nabolaget, som følge av oppføring og ferdigstilling av Skårerbyen.

Faste, løpende kostnader

Stipulerte felleskostnader er estimert til kr 3 460,- pr. mnd.

Felleskostnader skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter og avhenger av ytelsene sameiet rekvirerer. Basert på utkast til budsjett som er utarbeidet av utbygger i samarbeid med forretningsfører, er disse stipulert til ca. kr. 37,-
pr. kvm BRA pr. mnd + kr 200 pr. leilighet pr. mnd. Fastsettelse av første års driftsbudsjett og felleskostnader vedtas på sameiets konstituerende sameiermøte.

Felleskostnadene fordeles i henhold til vedtektene. Forretningsfører vil på vegne av sameiet, i forbindelse med kjøpers overtakelse av bolig,innkreve 2 måneders ekstra felleskostnader som startkapital til sameiet. Kapitaltilskuddet vil ikke bli avregnet mot månedlige felleskostnader eller tilbakebetalt ved eventuelt salg av seksjonen.

Følgende kostnader kommer i tillegg til månedlige felleskostnader:

- Kostnad kabel-TV og bredbånd er stipulert til ca. kr. 450,- pr. mnd.
- Felleskostnad Selvaag Pluss Service AS ca. kr.200 pr. leil. pr. mnd. forutsatt at bt5 og 6 innlemmes i fremtidige bt7 og 8 sitt felleslokale med nabolagsfunksjoner.
- Kostnad fjernvarme som inkluderer oppvarming på bad og varmt vann, fakturert etter faktisk forbruk. Forretningsfører stipulerer kostnad til ca. kr. 9,- pr. kvm BRA. I tillegg kommer kostnader til måling og avlesing.
- Felleskostnad garasjeplass, stipulert til ca. kr. 175,- pr. mnd. pr. garasjeplass.
- Eventuell kommunal eiendomsskatt faktureres som regel direkte til den enkelte sameier.

Det tas forbehold om sameiets endelige fastsettelse av felleskostnadene.

Energimerking

Energi- og oppvarmingskarakter foreligger ikke p.t. Energiattester vil bli utarbeidet av utbygger i samarbeid med utførende entreprenør etter at detaljprosjekteringen er gjennomført. Etter dette vil energiattester for den enkelte bolig kunne innhentes hos megler.

Andel fellesgjeld / formue

Andel fellesgjeld kr. 0,- / Andel fellesformue kr. 0,- ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppstartskapital

Det gjøres oppmerksom på at forretningsfører vil innkreve innbetaling av oppstartskapital for Eierseksjonssameiet Gårdskvartalet tilsvarende 2 måneders felleskostnader. Det vil også tilkomme evt. etableringsgebyr for Gårdskvartalet Garasjesameie tilsvarende kr. 175,- pr. plass for garasjeplasseiere. Ifbm. seksjonering kan det tilkomme dok. avgift ved tinglysning av bod.

Oppgjør

Kjøper skal betale forskudd pålydende kr. 1 190 000,- av kjøpesum hvis ikke annet er avtalt. Selger kan velge å stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 som sikkerhet for forskuddsinnbetalingen. Dette innebærer at selger kan disponere forskuddsinnbetalingen fra kjøper fra det tidspunkt garantien foreligger. Renter på klientkonto tilfaller kjøper frem til garanti etter § 47 er stilt, eller seksjonen er overskjøtet, forutsatt at de overstiger en ½ R. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst på kjøper. Selger har avtale med utbygger om utvidet §12 - garanti som også omfatter differansen ny kjøpesum utgjør.

Innbetalingen pålydende kr. 1 190 000,- utgjør forskuddet og skal ved kontraktsinngåelse være i form at ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av håndpenger.

Resterende kjøpesum med tillegg av omkostninger, samt eventuelle tilvalg forfaller til meglers klientkonto senest en uke før overtagelse.

Forsinkes betaling med mer enn 30 dager for avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg. Selger vil holde kjøper ansvarlig for selgers eventuelle økonomiske tap som følge av kjøpers mislighold. Selger har rett til dekning av sitt tilgodehavende i kjøpers eventuelle innbetalinger, herunder også for renter og andre omkostninger som påløper på grunn av kjøpers mislighold.

Hjemmelshaver til Utbyggingsområdet er Skårer Bolig Eiendom AS, eid av Selvaag Bolig ASA. Overskjøting av hjemmel til kjøper for leilighet samt bod og eventuell parkeringsplass i Gårdskvartalet utløser dokumentavgift. Dokumentavgiften utgjør 2,5 % av ideell andel av tomteverdi.

Omkostninger kommer i tillegg til kjøpesummen, og består av følgende:
Dokumentavgift leilighet: kr. 37 575,- (2,5% beregnes ihht. eierbrøk av tomteverdi på kr. 1 503 000,-))
Tinglysingsgebyr for skjøte: kr. 500,-.
Tinglysingsgebyr for pantedokument: kr. 500,-.
Attestgebyr pantedokument: kr 240,-
Oppstartskapital - 2 måneders felleskostnader: 3 460 x 2 = 6 920,-
Tilvalg: kr. 106 231,-

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Selger har fått innvilget garanti ihht. bustadoppføringslova § 12 fra garantist før avtaleinngåelse.

Det gjøres oppmerksom på at selger ikke er utbygger av prosjektet. Utbygger er Skårer Bolig AS, eid av Selvaag Bolig ASA. Ved spørsmål ta kontakt med megler.

Informasjonen i salgsoppgaven baserer seg på salgsvilkårene som gjelder mellom utbygger og selger. Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt leveransebeskrivelse er hentet fra prosjektets opprinnelige prospekt.

Alle opplysninger i denne beskrivelse er gitt med forbehold om rett til, uten forutgående varsel, å gjøre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, eksempelvis som et resultat av offentlige pålegg, for forsvarlig gjennomføring uten å forringe den generelle standard. Tegninger og bilder i illustrasjonsbok er kun illustrasjoner og kan avvike i forhold til plan- og fasadetegninger som vedlegges kjøpekontrakten, herunder teknisk beskrivelse. Beplanting og blomster, innredninger, hvitevarer, tepper, møbler, markiser, og annet tilbehør utover det som er beskrevet ovenfor, leveres ikke. Det tas forbehold om at sjakter og føringsveier for tekniske installasjoner ikke er inntegnet. Innkassinger vil ha varierende størrelse avhengig av leilighetstype og etasjeplan.

Det tas forbehold om eventuelle feil i beskrivelsen.

Bruksareal (BRA) for en bruksenhet er det arealet av bruksenheten som ligger innenfor omsluttende vegger. I BRA medregnes areal som opptas av vegger, rør og ledninger, sjakter, søyler, innredningsenheter, o.l. innenfor bruksenheten (NS3940). NTA er arealet mellom innsidevegger for omsluttende bygningsdel (Takstbransjens retningslinjer).

P-rom areal er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet av innvendige vegger mellom disse, minus boder og tekniske rom (Veileder NS3940).

Kjøpekontrakten som ligger vedlagt salgsoppgaven er den som ligger til grunn for handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager

Konsesjon / Odel

Det foreligger ikke konsesjon eller odel på eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Byggetid - antatt tidspunkt for overtagelse

Utbygger tar sikte på å overlevere boligene i løpet av april 2024. Dette gjelder ikke som en bindende frist for å ha boligen klar for overtakelse, herunder ikke grunnlag for å kreve dagmulkt.

En senere igangsetting og/eller en lengre byggetid enn forventet kan medføre en senere overtakelse.

Etter at utbyggers forbehold er bortfalt skal utbygger skriftlig meddele til kjøper dagmulktsbelagt ferdigstillelsesintervall.

Utbygger skal med minst 3 måneders varsel angi overtakelsesmåneden til kjøper, innen den første måneden for tidligere varslet intervall. Det eksakte overtakelsestidspunktet skal gis med minst 6 ukers varsel.

Utbygger kan kreve overtakelse inntil 5 måneder før den opprinnelige ferdigstillelsesdatoen. Utbygger skal i så fall skriftlig varsle om dette minimum 2 måneder før den nye overtakelsesdatoen. Ved forsinkelse beregnes det dagmulkt fra den nye overtakelsesdatoen.

Endringer i fremdrift pga. kjøpers endrings- eller tilleggsbestilling skal varsles kjøperen umiddelbart.

Informasjonen er innhentet fra leveransebeskrivelse / salgsoppgave i prosjektets prospekt - følger vedlagt.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring.

Budgivning

Boligene selges til fastpris.

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.

Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.

Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Viktig informasjon om videresalg

Bygget er p.t. under oppføring og leiligheten vil få tildelt et seksjonsnummer av utbygger. Leiligheten blir p.t. omtalt som leilighet 93.

Kjøper overtar samtlige rettigheter og forpliktelser tilhørende kontrakten og det oppfordres til å sette seg godt inn i opprinnelig salgsmateriell og inngått kjøpekontrakt. Kontraktsforholdet reguleres av bakgrunnsretten ihht. Kjøpsloven og Avhendingsloven § 1-1, fjerde ledd.

Kontrakten ligger som vedlegg til salgsoppgaven. Alle vedlegg til opprinnelig kjøpekontrakt vil være bindende for ny kjøper. Dette samt, kopi av opprinnelig salgsmateriale, følger vedlagt til salgsoppgaven. Dokumentene må gjennomgås før eventuell budgivning.

Selgers opprinnelige garanti etter bustadoppføringslovens §12 gjelder også for kjøper av kontraktsposisjonen, men er da begrenset til kjøpesummen i det opprinnelige avtaleforholdet, slik at kjøpesummen for kontraktsdisposisjonen ikke inngår i beregningsgrunnlaget for garantien. Garantien skal være pålydende 3% av opprinnelig kjøpesum i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om utbygger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Selger har avtale med utbygger om utvidet §12 - garanti som også omfatter differansen ny kjøpesum utgjør.

Den økonomiske risikoen for kjøper av kontraktsposisjonen vil være at dersom avtalen i det underliggende avtaleforholdet heves på grunn av mangler eller forsinkelse, vil kjøper av kontraktsdisposisjonen kunne ha krav på tilbakebetalingen av vederlaget som er betalt til selger i det underliggende avtaleforholdet, men ikke av merverdien som er forbeholdt videreselgeren.

Interessenter oppfordres til å gjøre seg godt kjent med opprinnelige kjøpekontrakt og tekniske beskrivelser fra utbygger. Dersom utbygger ikke fullfører arbeidet iht. kontrakten, herunder misligholder, eller gjør gjeldende forbehold som medfører at boligen aldri blir overlevert, vil kjøper 2 ha krav på tilbakebetaling av kjøpesummen for kontraktsposisjonen.

Alle opplysninger i denne beskrivelse er gitt med forbehold om rett til uten forutgående varsel å gjøre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, eksempelvis som et resultat av offentlige pålegg, forsvarlig gjennomføring uten å forringe den generelle standard.

Tegninger og bilder i prospektet er kun illustrasjoner og vil avvike noe i forhold til plan - og fasadetegninger og den ferdige bebyggelsen.

Det tas forbehold om at det kan forekomme små justeringer på nåværende tegninger/plantegning jmf. originalt salgsprospekt.

Alle arealhenvisninger er hentet fra prosjektets salgsoppgave og vedleggsett til kjøpekontrakt. Dette følger vedlagt til salgsoppgaven.

Megler tar forbehold om mindre areal avvik da eiendommen ikke er ferdig oppført og kontrollmålt.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Lov om hvitvasking

Megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer plikt til å melde ifra til Økokrim om mistenkelige transaksjoner

Meglers vederlag og utlegg

Godtgjørelse oppgjør (Oppgjørskostnad) (Kr.6 900)
Markedspakke (Kr.9 900)
Provisjon (Kr.52 615)
Totalt kr. (Kr.69 415)

Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 24 800,- (Markedspakke + kr 14 900,-) + evt. avtalte utlegg.

Vedlegg til salgsoppgaven

Budskjema
Reguleringsplaner og bestemmelser
Utkast til vedtekter for borettslaget og sameiet
Utomhusplan
Opprinnelig kjøpekontrakt
Opprinnelig prospekt

Areal

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 85 kvm

Betegnelse

Gnr. 102 Bnr. 460 i Lørenskog kommune

Beliggenhet

kart
Logo

PrivatMegleren Brustad & Partnere

Kun det beste på dine vegne

Kåre A. Brustad

Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

Annonseinformasjon

FINN-kode334780773
Sist endret29. mars 2024 01:00
Referanse121230224

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.