Bildegalleri

Inaktiv

Ringshaugveien 4,, H-104 - Transport

Bekkestua Have - Salg av kontraktsposisjon - Gjennomgående 3-roms selveier - P-plass m/ladepunkt - 2 terrasser - Peis

Kart med kartnålRingshaugveien 4,, H-104 - Transport, 1356 Bekkestua
Prisantydning11 750 000 kr
Totalpris
11 952 250 kr
Omkostninger
202 250 kr
 • Planlegging

  -

 • Salgsstart

  -

 • Byggestart

  -

 • Overtakelse

  1. oktober - 31. desember 2024.

Nøkkelinfo

Boligtype
Leilighet
Eieform
Eier (Selveier)
Soverom
2
Rom
3
Etasje
1
Primærrom
103 m²
Bruksareal
106 m²

Les mer om bruksareal her

Fasiliteter

Balkong/Terrasse
Garasje/P-plass
Heis
Kabel-TV
Lademulighet
Peis/Ildsted
Turterreng

Visning

Kontakt megler for å avtale visning på vårt visningssenter!
Visningspåmelding

Beskrivelse

Eiendom

Bekkestua Have, H-104

Prosjektadresse: Kleivveien 5, 1357 Bekkestua

Matrikkel

Gnr. 17 bnr. 97 i Bærum kommune

Salg av kontraktsposisjon

Salget gjelder overdragelse av kontrakt med tilhørende rettigheter og forpliktelser til bolig som ikke er fullført. Kjøper av kontraktsposisjonen trer inn i en allerede inngått kontrakt mellom utbygger (selger) og selger (kjøper 1), og kjøper overtar selgers (kjøpers 1) forpliktelser i henhold til kjøpekontrakt datert 03.09.2021. I tillegg til kjøpesummen i kjøpekontrakten som gjelder kjøp av leilighet har kjøper 1 bestilt en parkeringsplass med ladepunkt for el-bil, denne forfaller til betaling samtidig med sluttoppgjøret oppgitt som tilvalg under.

Det forutsettes at interessenter har satt seg grundig inn i den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis. Kjøpekontrakt med vedlegg datert 03.09.2021 ligger vedlagt.

Prisantydningen som er oppgitt over gjelder kjøpesum for boligen (iht. opprinnelig kontrakt), kjøpesum for selve kontrakten (merverdi), transportgebyr og eventuelle tilvalg som selger (kjøper 1) har bestilt hos utbygger.

I tillegg til tilvalg for kontrakten og transportgebyr overtar kjøper av kontrakten alle betalingsforpliktelsene iht. kjøpekontrakten datert 03.09.2021.

Kjøpesummen fordeler seg slik:
Opprinnelig kjøpesum: kr. 10.450.000,-
Fratrekk: kr. - 24.000,-*
Parkeringsplass med ladepunkt: kr. 528.000,-
Tilvalg Consto: 2.984,-
Merverdi: kr. 817 016,-

Totalt kr 11.750.000,- + omk.

* Det er gitt et fratrekk på kr. 24.000,- fra opprinnelig kjøpesum i Kjøpekontrakt, datert 03.09.2021. Dette skyldes endringer på plantegning ifm. budgivning, rev. 25.08.2021.

Omkostninger: kr 202 420,- (Omkostninger totalt ved prisantydning).

Selger (kjøper 1) har innbetalt et forskudd stort kr. 1.097.800,- til utbygger i henhold til den opprinnelige kontrakten. Avtalt kjøpesum for kontrakten (merverdien), transportgebyr (100.000,-) og et beløp tilsvarende forskuddet skal innbetales ved kontraktsinngåelse.

Kjøper av kontraktsposisjonen gjøres oppmerksom på at et beløp tilsvarende forskuddet vil utbetales til selger (kjøper 1) så snart utbygger har fått melding om at kontrakten er transportert. En slik utbetaling til selger forutsetter at utbygger har stilt garanti etter bustadoppføringsloven § 47 og har instruksjonsretten over beløpet. Ved slik utbetaling til selger (kjøper 1) overtar kjøper rettighetene knyttet til forskuddsbeløpet som selger (kjøper 1) har betalt til utbygger (selger).

Merverdien og transportgebyret vil bero på meglers klientkonto inntil kjøper får hjemmel til boligen. Når kjøper har fått hjemmel til boligen vil merverdien og transportgebyret bli utbetalt til selger (kjøper 1). Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper av kontrakten.

Den resterende del av kjøpesummen (kjøpesum for boligen iht. opprinnelig kjøpekontrakt, omkostninger og eventuelle tilvalg) skal innbetales ved overtakelse av boligen, jf. bestemmelsene i kontrakten som transporteres.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Areal

BRA-i (internt bruksareal): 106 kvm
I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 34 kvm.

I tillegg leveres leiligheten med en sportsbod på min. 5 kvm.

Byggeår

2024/2025 for hele prosjektet (under oppføring).

Overtakelse av leiligheten er beregnet til følgende periode: mellom 1. oktober 2024 og 31. desember 2024.

Tomt

Fellestomt 15835 kvm

Eiendommen ligger i Kleivveien i Bærum kommune. Eiendommen ligger på gnr. 17 og bnr. 97 i Bærum Kommune. Tomten har et samlet areal på ca. 15.835 da. Endelige grenser og tomtestørrelse vil fremkomme etter kommunal oppmåling og eventuell sammenslåing.

For sameiet vil tomten bli et fellesareal, med unntak av deler som eventuelt vil tillegges den enkelte seksjon, organiseres som et realsameie eller anleggseiendom.

Prisantydning

11 750 000

Totalpris inkl. omkostninger

kr 11 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 8 480,- (Oppstartskapital til sameie)
kr 14 900,- (Anleggsbidrag til infrastruktur (Gasspeis))
kr 77 670,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 3 107 920,-))
kr 100 000,- (Transaksjonskostnad kjøper)
--------------------------------------------------------
kr 202 250,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 11 952 250,- (Totalpris inkl omkostninger)

Se vedlagt salgsoppgave for mer detaljert oversikt.

Eier

Selger (kjøper 1): Nicolai Ramstad
Mari Hustvedt Ramstad

Utbygger og hjemmelshaver: Kleivveien Utbygging AS

Entreprenør: Consto Øst AS

Beskrivelse

Bekkestua Have er et samarbeidsprosjekt mellom Profier og AF Eiendom, og prosjektet er en viktig del av Bekkestuas transformasjon mot et urbant miljø preget av kvalitet, som inkluderer boliger, shopping og næring. Prosjektet inkluderer 229 moderne leiligheter, fordelt over 11 punkthus, komplett med underjordisk parkeringsanlegg og bodfasiliteter. Noen av bygningene vil også huse næringslokaler på bakkeplan. Arkitekturen i prosjektet forener moderne design med en variert bruk av materialer, som inkluderer tegl, tre, plater, glass og metall. Utbygger har prioritert aspekter som lysinnslipp, panoramautsikt og praktiske løsninger. Dette inkluderer individuelle heiser og trapperom for enkel tilgang til boligene. De grønne utendørsområdene mellom bygningene bidrar til et visuelt tiltalende samspill med natur, vann, sittebenker og naturlige møteplasser.

Leilighet H-104 er en eksklusiv 3-roms selveierleilighet med moderne design, imponerende detaljer samt en svært gjennomtenkt rominndeling av høy kvalitet. Leilighetens generøse størrelse på 106 kvm tilbyr en unik blanding av funksjonalitet og estetikk, og leveres i tillegg med to kjærkommende balkonger på til sammen ca. 34 kvm. Entreen er formet som en lang hall og fungerer som en smart skillelinje mellom soverommene og oppholdsrommet. I tillegg inkluderer entréen et praktisk teknisk rom som tilfører ekstra funksjonalitet til boligen. Soverommene er romslige og gir god plass til seng, kommode og smarte oppbevaringsløsninger. Det største soverommet har den ekstra fordelen av et eget bad, som gir en ekstra touch av privatliv og komfort. Bad nummer to har også essensielle fasiliteter samt tilkobling for både vaskemaskin og kondenstørketrommel. Begge soverommene har tilgang til en ca. 13 kvm terrasse, som ligger på bakkenivå og vender mot det som skal bli et rolige, og velpleid fellesområde. I den andre enden av boligen finner man oppholdsrommet. Her leveres stue og kjøkken i en åpen planløsning, noe som inviterer til sosialt samvær med familie og venner. De store vinduspartiene gir en følelse av luftighet og forlenger boarealet visuelt. Rommet leveres også med gasspeis og kjøkkenøy. Rommet ligger i en høy første etasje med næring i underliggende etasje. Denne smarte plasseringen gir både et løft og reduserer innsyn slik at man opplever mer privatliv. Boligens andre terrasse ligger også vendt denne retningen og nås via oppholdsrommet. Terrassen, som er på hele 21 kvm, gir stor møbelfrihet og vil fungere som en naturlig forlengelse av stuen under sommerhalvåret.

Forventede kvaliteter inkluderer:
- Bad- og kjøkkeninnredning fra Sigdal
- Integrerte hvitevarer fra Siemens
- 2 balkonger
- Vannbåren gulvvarme i alle oppholdsrome, med unntak av bad/wc (elektrisk gulvvarme)
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
- 1-stavs eikeparkett
- Porttelefon med kamera for identifikasjon av besøkende
- Heis med tilgang til alle etasjer
- Flotte fellesområder både utvendig og innvendig

Bod

Det medfølger en sportsbod til leiligheten i kjelleretasjen.

Parkering

Det medfølger 1 stk. parkeringsplass med ladepunkt for el-bil.

Parkering iht. områdets bestemmelser.

Organisering

Sameiets navn er Sameiet Bekkestua Have.

Sameiet ble opprettet ved seksjoneringsbegjæring tinglyst 18. januar 2023 og består av 229 boligseksjoner og 47 næringsseksjoner. Næringsseksjonene omfatter ni næringslokaler, 25 parkeringsplasser, ni MC-plasser og fire boder.

Bebyggelsen omfatter elleve bygg med felles parkeringskjeller. I tillegg inngår vernet bebyggelse i form at en eldre trevilla med uthus. Trevilla er seksjonert som egen næringsseksjon.

Kjøper blir som eier av boligen medlem i et eierseksjonssameie. Kjøper vil få enerett til bruk av sin bolig samt eventuelle tilleggsdeler. Som medlem av eierseksjonssameie og i tråd med vedtektene vil kjøper ha rettigheter og forpliktelser. I forbindelse med gjennomføring av seksjonering ble det utarbeidet vedtekter for sameiet iht. lov om eierseksjoner, krav fra kommunen, samt nærværende salgsoppgave. Sameiet vil ivareta forvaltning av fellesarealer og felles installasjoner innenfor eiendommen.

Vedtekter for sameiet Bekkestua Have og budsjett for et normalt driftsår ligger vedlagt salgsoppgaven.

Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to boligseksjoner erverves av en og samme fysiske/juridiske person.

Beliggenhet

Boligprosjektet har en sentral beliggenhet på Bekkestua, et område preget av både eneboliger og leilighetsbygg. Bekkestua sentrum gjennomgår en spennende transformasjon mot et mer kvalitativt og urbant preg, hvor bolig, shopping og næring smelter sammen. Dette gir leiligheten en svært lukrativ beliggenhet med de fleste fasiliteter rett utenfor døren. Eksempelvis finnes et mangfold av serveringssteder som frister med alt fra ferske bakevarer til kulinariske matopplevelser. Videre kan man glede se over tilgang til vinmonopol, flere velassorterte matbutikker med søndagsåpne alternativer samt tilgjengelighet til tannlege- og legekontorer. Bekkestua imøtekommer også helsebehov med treningssentre og seniorsentre. Dette gjør at området gir en helhetlig opplevelse av et velfungerende lokalsamfunn.

Fritidstilbud

Det er svært gode rekreasjonsmuligheter i nærheten av Bekkestua sentrum. Det er kort vei til idrettshall, svømmehall, lekeplasser, treningssenter, golfbaner m.m. Bærumsmarka har mange turmuligheter både om sommer som vinter. Søndre Kolsåstoppen er en flott topptur med utsikt langt innover mot Oslofjorden. Ellers kan området by på flotte rekreasjonsmuligheter fra Øverland gård til Grini og Høvik med sin fine strandlinje.

Skole/barnehage

Det er flere barneskoler og ungdomsskoler i nærheten av boligen, bl.a. Bekkestua skole, Stabekk barneskole, Ringstabekk ungdomsskole.

Nærmeste videregående skoler er Nadderud videregående skole og Oslo International School. Det er flere barnehager i nærheten, f.eks. Bærumsmarka FUS barnehage, Bekkestua barnehage og Ringstabekk FUS barnehage.

Offentlig kommunikasjon

Bekkestua er et viktig knutepunkt i Bærum og har meget god kommunikasjon til Oslo med offentlig transport eller bil. Bekkestua T-banestasjon og Bekkestua bussterminal ligger kun noen få hundre meter fra boligen. Her går det både t-bane, trikk og hyppige avganger med buss. Kolsåsbanen bruker cirka 20 min til Majorstuen, hvor det er overgang til alle t-banens linjer. Fra bussterminalen går det flere linjer både til Oslo og rundt omkring i Bærum. Trikken bruker cirka 20 minutter til sentrum og kjører gjennom Jar, Lilleaker, Skøyen og Solli. Stabekk stasjon og Lysaker stasjon har gode forbindelser med tog, flytog og busslinjer.

Leveransebeskrivelse

Byggebeskrivelsen/leveransebeskrivelsen skal angi hvilken teknisk standard prosjektet leveres med, samt foreløpig angi hva komplett leveranse etter kjøpekontrakten innebærer.

Hvis ikke annet er avtalt i kjøpstilbud eller kontrakt, leveres leiligheten i tråd med leveransebeskrivelsen i vedlagt salgsoppgave fra utbygger, datert 02.07.2021, samt tilhørende leveranseoversikt og tilvalgsinformasjon fra Consto, sistnevnte er bestilt 09.10.2023, med vedlegg fra Studio Sigdal datert 14.09.2023. Ved uoverensstemmelse er vedlegg fra Consto gjeldende.

Tilvalg

Tilvalgsprosess for leiligheten er avsluttet. Kjøper 1 plikter å opplyse overfor kjøper 2 hvilke tilvalg som er foretatt i leiligheten, som også er bindende for kjøper 2. Kjøper 2 oppfordres særskilt til å sette seg inn i tegningsunderlaget for leiligheten slik det foreligger i tilvalgsportalen, og særlig merke seg løsninger for tekniske installasjoner og føringsveier.

Tilvalgsoversikt følger av leveranseoversikt fra Consto, bestilt 09.10.2023, med vedlegg fra Studio Sigdal, datert 14.09.2023. Dokumentene ligger vedlagt salgsoppgaven.

Areal

Arealene oppgitt i prospektet er angitt i bruksareal (BRA) som er leilighetens mål innvendig, innbefattet innvendige boder og vegger, men ikke medregnet yttervegg. Arealene angitt i markedsføringsmaterialet er ikke å betrakte som eksakte arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealene skulle bli 5% mindre eller større en det markedsførte.

For balkonger, markterrasser og eventuelle private hageparsellertas tas det et særskilt forbehold om at disse kan endres i proporsjonalitet, utforming, størrelse og arrondering. Det vil bestrebes å gi utearealene et estetisk godt uttrykk.

Forbehold

Kleivveien Utbygging AS har hevet sine forbehold vedrørende gjennomføring av kontrakten:

Det er oppnådd et tilfredsstillende forhåndssalg.
Bærum Kommune har gitt nødvendige tillatelser for gjennomføring av byggearbeidene.
Kleivveien Utbygging AS har mottatt og akseptert tilbud på byggelånsfinansiering fra DNB.
Det er skrevet totalentreprise med Consto Øst AS på hele prosjektet inkludert torg og annen opparbeidelse som følger av reguleringsplanen for eiendommen.
Styret har besluttet å igangsettelse.

Ferdigattest

Det er ulovlig å ta boligen i bruk før ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse foreligger. Brukstillatelse/ferdigattest besørges av selger. Kjøper har heller ingen plikt til å overta eller innbetale oppgjør før midlertidig brukstillatelse foreligger. Dersom kjøper likevel velger å overta, er det ulovlig å bebo boligen/ta boligen i bruk (kan flytte inn møbler, men ikke overnatte). Å bebo uten brukstillatelse kan medføre krav om utflytting og eventuelle bøter fra kommunen. Ved å velge å overta stopper eventuelle krav om dagbøter.

Felleskostnader

Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt. Erfaringsmessig vil dette beløpe seg til ca. kr. 40-55,- pr. kvm. Se vedlagt salgsoppgave for mer utfyllende oversikt.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter fastsettes etter at boligen er ferdigstilt og blir fakturert eier. Kjøper plikter å betale avgifter fra overtagelse.

Eiendomsskatt

Det er p.t. ikke eiendomsskatt i Bærum kommune.

Betalingsplan

Selger (kjøper 1) har innbetalt et forskudd på kr. 1.097.800,- til utbygger i henhold til den opprinnelige kontrakten. Avtalt kjøpesum for kontrakten (merverdi) transportgebyr og et beløp tilsvarende forskuddet skal innbetales ved kontraktsinngåelse.

Total innbetaling ved kontraktsinngåelse:
Forskudd innbetalt av kjøper 1: kr 1.097.800,-
Transportgebyr: kr 100.000,-
Merverdi til kjøper 1: kr 817.016,-

Totalt: kr 2 014 816,- .

Den resterende del av kjøpesummen (kjøpesum for boligen iht. opprinnelig kjøpekontrakt, omkostninger, og evt. tilvalg skal innbetales ved overtakelse av boligen, jf. bestemmelsene i kontrakten som transporteres.

Kjøper av kontraktsposisjonen gjøres oppmerksom på at et beløp tilsvarende forskuddet fratrukket den negative kjøpesummen vil utbetales til selger (kjøper 1) så snart utbygger har fått melding om at kontrakten er transportert. En slik utbetaling til selger forutsetter at utbygger har stilt garanti etter bustadoppføringsloven § 47 og har instruksjonsretten over beløpet. Ved slik utbetaling til selger (kjøper 1) overtar kjøper rettighetene knyttet til forskuddsbeløpet som selger (kjøper 1) har betalt til utbygger (selger).


Garantier
Utbygger (Kleivveien Utbygging AS) har stillet garanti iht. bostadoppførsinglova §12. Denne vil bli transportert til kjøper. Garantien som utgjør 3% i byggeperioden og 5% i garantiperioden på 5 år fra overtagelse, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom Utbygger og Selger (kjøper 1) iht. opprinnelig kjøpekontrakt. Kjøpesummen for kontraktsposisjonen dekkes ikke av denne garantistillelsen.

Utbygger (Kleivveien Utbygging AS) har stillet garanti iht. bostadoppførsinglova § §47. Forskuddet, som betales inn av Kjøper, kan overføres til Utbygger før hjemmelsovergang.

Forsikring
Bygg og eiendom vil være forsikret av utbygger frem til overtagelse, deretter tegnes fullverdiforsikring gjennom eierseksjonssameiet. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Formuesverdi

Eiendommens formuesverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første ligningsoppgjør. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som årlig beregnes av Statistisk Sentralbyrå. Formuesverdi for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert bosatt) utgjør 25% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Formuesverdien for sekundærboliger utgjør 100%. For nærmere info, se www.skatteetaten.no.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Utleie

Eier har full rettslig råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne.

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Regulering

Tomten er regulert til boligformål. Reguleringskart og bestemmelser kan besiktiges hos megler.

Felt B3 - seks blokker - hus K, L, D, E, F, G: felt B3. ArkivsakID: 21/13165
Felt B1 og B2 - to blokker - hus B og J. ArkivsakID: 21/13164
Felt BFK1-3 - hus A, I, H - tre blokker med næring og boliger - felles p-kjeller. ArkivsakID: 21/8085

Det foreligger planer om utvikling av naboeiendommen, Gamle Ringeriksvei 30m.fl.

Vederlaget

Megler har fast provisjon på kr. 80.000,- inkl. mva. og ekskl. oppgjørshonorar.

Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer

38-23-0027

Nøkkelinformasjonen fra megler er en oppsummering av hovedpunktene i prosjektet.

For fullstendig informasjon og dokumentasjon vises det til vedlagt kjøpekontrakt og salgsoppgave.

Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Lovanvendelse

Kjøp av kontraktsposisjon reguleres av avhendingslova og kjøpsloven.

Rettsvern for kontraktsposisjonen sikres ved melding til boligselger som salget.

Kjøpers plikt til å betale kjøpesummen for kontraktsposisjonen faller bort dersom boligselger ikke ferdigstiller boligen, jf. avhendingslova §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra boligselgers side og kjøper 2 har plikt til å betale hele kjøpesummen for kontraktsposisjonen i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med boligselger.

Dersom kjøper 2 ikke er forbruker, skal kjøper 2 betale vederlaget for kontraktsposisjonen uavhengig av om boligselger ferdigstiller boligen eller ikke. I disse tilfellene skal vederlaget for kontraktsposisjonen innbetales i forbindelse med inngåelse av transportkontrakten og vederlaget vil bli utbetalt til kjøper 1 selv om ikke kjøper 2 har tatt over og fått rettsvern for boligen. Kjøper 2 har i disse tilfellene den fulle vederlagsrisikoen for kontraktsposisjonen, også dersom boligselger ikke på noen måte leverer i tråd med den opprinnelige kontrakten.

Kjøp av boligen reguleres av bustadoppføringsloven. Rettsvern for boligen sikres ved tinglysing av skjøte.

Kjøper 2 har rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen fra boligselgeren frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til boligselgeren i henhold til bustadoppføringslovas §§ 52 og 53.

Dersom det foreligger en mangel i henhold til loven, kan kjøper 2 holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Lovene finner du på www.lovdata.no

Hvitvasking

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling

Sandvika Eiendomsmegling AS.
EIE Fornebu
Org. nr.:997288998
Solgangsbrisen 5
1364 Fornebu
Tlf.: 67 15 03 00

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler/Partner Lene Rasmussen

Beliggenhet

kart

Annonseinformasjon

FINN-kode315317734
Sist endret28. juni 2024 00:28
Referanse38230027

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.