Bildegalleri

Arendal sentrum

Kastellveien 30

Prosjektert byvilla med flott utsikt - Klassiske detaljer - Stor garasjekjeller - 4 sov, 2 bad - Gode solforhold

Kart med kartnålKastellveien 30, 4841 Arendal

Prisantydning

10 900 000 kr

Totalpris

11 173 740 kr

 • Planlegging

  Rammetillatelse er gitt

 • Salgsstart

  Våren 2024

 • Byggestart

  Antatt 2024

 • Overtakelse

  Ca. 8 mnd. etter byggestart

Nøkkelinfo

Boligtype
Enebolig
Soverom
4
Primærrom
164 m²
Bruksareal
171 m²
Eieform
Eier (Selveier)

Les mer om bruksareal her

Fasiliteter

Garasje/P-plass
Balkong/terrasse
Bredbåndstilknytning
Utsikt
Sentralt

Enhet i prosjektet

EnhetEtasjeP-romSoveromTotalpris
Kastellvei...3164 m²411 173 740 kr

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.Visningspåmelding

Beskrivelse

Lekker og innholdsrik byvilla med luftig beliggenhet på et høydedrag over Arendal sentrum. Sentral beliggenhet med umiddelbar nærhet til sentrum, samtidig som man ligger tilbaketrukket og rolig til i Kastellveien. Boligen får flotte kvaliteter med bl.a. stor garasjekjeller, godt med bodplass, 4 soverom, vaskerom og 2 romslige stuer. Boligen ligger solrikt og har fin utsikt fra de fleste rom og uteområder. Med de gode parkeringsmulighetene og sitt flotte uttrykk fremstår boligen som en sjelden mulighet i området.

Kvaliteter:

 • Flott og innholdsrikt kjøkken fra Sørlandskjøkken
 • Vannbåren varme og balansert ventliasjon
 • 4 soverom, 2 bad, vaskerom
 • Flott utsikt og godt med sol
 • Store og klassiske vinduer
 • Stor garasjekjeller

Kjøkken beskrivelse

Det leveres kjøkkeninnredning type Sørlandskjøkken Sirdal i hvit. Gorenje hvitevarer og oppvaskmaskin fra Asko. Lys laminat benkeplate i tidsriktig farge. Sort oppvaskkum fra Franke.
Det tas forbehold om mindre nødvendige justeringer i forhold til endelig målsetting av vegger.

Baderom beskrivelse

Det leveres baderomsmøbler type Strai Nordkapp hvit med heldekkende kunstmarmorservant eller tilsvarende inkl speilskap og lysarmatur. Det tas forbehold om mindre nødvendige justeringer i forhold til endelig målsetting av vegger.

Følgende leveres bad 1.etg
- Gulvmontert toalett
- Ettgreps blandebatteri montert i servantplate
- Ettgreps dusjblandebatteri m/stand og dusjhode montert på vegg.
- Dusjhjørne med foldedører i glass

Følgende leveres bad 2.etg
- Vegghengt toalett
- Ettgreps blandebatteri
- Ettgreps dusjblandebatteri m/stand og dusjhode montert på vegg.
- Dusjhjørne med foldedører i glass

Øvrig
- Vannbåren varme via luft til vann varmepumpe
- Lekasjestoppere på baderom og vaskerom
- 2 stk. utvendig frostsikker kran
- 200l varmtvannsbereder

De enkelte varene over er ment som et utgangspunkt og kan fravikes mot tilsvarende. Verdi/type skal ikke forringes.

Balkonger/terrasser/uteplasser

Terrasse ut ifra 2.etasje er membran tett, og 28x128mm impregnerte terrassebord. Rekke i impregnert/ malt virke.
Terrasse på bakken utføres med sement blokker.

Garderobe-fasiliteter

Garderobeinnredning leveres ikke.

Beliggenhet

Eiendommen har en fantastisk beliggenhet et steinkast fra Arendal sentrum og Pollen med en rekke caféer, restauranter og butikker. Alti Arendal med over 70 butikker er også få minutters gange fra huset. I sentrum er det også flere hoteller, bownling og Norges første flytende basseng i Arendal gjestehavn. Gode muligheter for leie av båtplass flere steder i Arendal sentrum.

Tomt

Tomteareal er ca. 222 kvm på eiet tomt.

Utomhusanlegg med opparbeidete gangsoner og tilsådd gressplen på byggets nordvest-side.

Selger ferdigstiller uteareal iht. vedlagte utomhusplan/situasjonskart/plantegning. Utomhusareal kan bli nødvendig justert iht. pålegg fra kommune, regulering etc. Eventuelle avvik på disponibelt tomteareal må aksepteres av kjøper.

Overtakelse av boligen kan ikke nektes av kjøper selv om utomhusarealer ikke er ferdigstilt. Såfremt deler av utvendige arbeider ikke er ferdigstilt ved overtakelse av boligen, skal manglende ferdigstilte arbeider anmerkes i overtakelsesprotokollen.

Dersom det ved overtagelse er mangler rundt utomhusplanen kan kjøper utøve tilbakehold av nødvendig beløp på meglers klientkonto som sikkerhet for manglene. Tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med manglene.
Alternativt kan selger stille garanti for ferdigstillelsen. Ovennevnte oppfordring om tilbakeholdelse gjelder også for de forhold som gjenstår for å få ferdigattest.

Oppvarming

Generell oppvarming med vannbåren gulvvarme i alle rom via luft til vann varmepumpe. Elektrisk gulvvarme på begge bad og vaskerom. Oppvarmingsenhet plassert i innvendig bod. Vannbåren varme er en fleksibel energibærer, som muliggjør oppvarming med andre energikilder dersom dette skulle bli aktuelt.

Ventilasjon

Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Fasade

Reisverk i 48x198mm + 48x48 innforing, asfaltplate utlekting og 19x170mm liggende kledning. Grunnet og malt 1 strøk. 200+50mm isolasjon.

Yttertak

Taket isoleres opp til 35cm i snitt. Tekkes med duk. Sløyfer, lekter og tegl takstein. Utstikk og detaljer ihht. tegning. Takrenne og nedløp i hvit stål/ aluminium. Vann ledes bort.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Det er gitt rammetillatelse/ byggetillatelse for oppføring datert 26.04.2023. Antatt ferdigstillelse for prosjektet vil være ca. 8 måneder etter byggestart. Oppstart på byggearbeider vil igangsettes fortløpende etter salg.

Overtagelse kan tidligst skje når det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse.

Ved overtakelse skal det dokumenteres at alle innbetalinger, inkludert eventuelle tilleggsleveranser, er betalt før utlevering av nøkkel til huset finner sted. Kjøper kan ikke nekte å overta selv om hjemmelsovergang ikke er gjennomført.

Før overtakelse vil det bli gjennomført befaring der boligen blir gjennomgått/befart samtidig som boligen driftsinstruks/FDV-mappe blir utlevert/gjennomgått. Påpekte og aksepterte /omforente mangler skal utbedres innen rimelig tid. Eiendommen skal overleveres i ryddet stand og boligen skal være byggerengjort. Roystig AS (selger) vil bistå kjøperne ved forbefaring/overtakelse av boligen.

Kjøper bør planlegge eventuelt salg av egen bolig med god margin i forhold til stipulert overtakelse, da det kan oppstå forsinkelser i byggeprosessen.

Før overtakelse vil det bli gjennomført forbefaring der boligen vil bli gjennomgått/ befart samtidig som boligens driftsinstruks/FDV-mappe blir utlevert/gjennomgått og opplæring gitt.

Dersom det ved ferdigbefaringen påpekes mindre mangler ved boligen, eller gjenstår utvendige arbeider som ikke kan utføres grunnet årstid m.m., gir dette ikke grunn for kjøper til å nekte overtakelse. Påpekte og aksepterte/omforente mangler skal utbedres av selger innen rimelig tid. Feil eller mangler som ikke blir påpekt, og som kjøper med vanlig aktsom besiktigelse burde ha sett, kan ikke senere påberopes som mangel.

Det vil ved overtakelse bli utlevert 2 stk nøkler.

Det må påregnes svinnsprekker/riss mellom ulike materialer og elementer, og i de ulike konstruksjonene og materialene. Selger er ikke forpliktet til utbedring av slike mangler utover normer/krav i Norsk Standard NS 3420 siste utgave iht «normale toleranseklasser . Skader som måtte skyldes kjøpers bruk eller manglende vedlikehold vil heller ikke vedrøre selger.
Utvasking av leilighetene skjer som «byggvask».

Regulerings og arealplaner

Kommuneplan - Plan id. 2022-8
Arealplaner under arbeid - Plan id. 42032022-18 (Hylleveien 7-9), 42032022-21 (Østre gate 18 og Munkejordet 2), 42032023-2 ( Kanal i Arendal) og 42032023-8 ( Fløybyen i Arendal Sentrum).

Reguleringsplan og planbestemmelser for detaljplan for Kastellveien 30 og Feierheia 8, plan id. 09062014-5

Nabovarsel - oppstart detaljregulering av Østre gate 18 og Munkejordet 2, ref Tomstad AS.
Varsel om oppstart - Detaljregulering av kanal i Arendal sentrum, ref. Asplan Viak.

Rammetillatelse ligger vedlagt i salgsoppgave og er datert 26.04.2023. Rammetillatelsen som er gitt gjelder oppføring av tomannsbolig. Det må søkes om endring av gitt tillatelse fra tomannsbolig til enebolig. Selger tar forbehold om at rammetillatelse godkjennes som enebolig.

Garasje / parkering

Huset får en garasjekjeller med enkel adkomst fra Kastellveien og god plass til biler. Fra garasjen er det egen trapp som tar deg direkte til overbygg foran inngangsparti til boligen. Her går du tørrskodd fra bilen.

Konstruksjon

Underetasje/ garasje:
Asfalt som gulvdekke med rist. Betongblokker som vegger. Støpt dekke med nødvendig bæring og søyler/ bærevegger.

Innervegger:
Alle innvendige vegger isoleres (1. og 2.etasje) og males. Vegger til baderom/vaskerom får OSB plater og gips. Flis på vegg.

Himlinger:
Plast folie, nedlekting og gipsplater. Sparkles og males.

Dekker/gulv:
På gulv i entré, baderom og vaskerom legges fliser av størrelse 60x60 i grå
På gulv i stue/kjøkken, trapperom og loftstue legges parkett i hvitpigmentert eik
På gulv i bod legges belegg

Avvik ift. produsent kan avvike. Kvalitet skal ikke forringes.

Betalingsbetingelser

Kjøper skal innbetale 10% ved kontraktinngåelse. Det vil bli utsendt faktura fra Nordvik i samsvar med Bustadsoppføringslova §12. All innbetaling er å anse som depositum iht. Bustadoppføringslova § 46 frem til det eventuelt stilles forskuddsgaranti etter Bustadoppføringsloven § 47, da vil beløpet anses som forskudd og vil kunne utbetales til utbygger.

De resterende 90% + omkostninger og eventuelle tilvalg/ endringsmeldinger skal være på meglers konto senest 3 virkedager før overtagelse. Endelig betaling er først godkjent når pengene står på klientkonto og eventuelle pantedokument er i hende hos meglers oppgjørsavdeling.

Boligen tinglyses i kjøpers navn først ved tidspunkt for ferdigstillelse og overtagelse. Selv om det er avtalt forskuddsbetalinger har kjøper rett til å holde tilbake alt vederlag inntil det er dokumentert at det er stilt entreprenørgaranti i samsvar med bustadoppføringslova § 12. Retten til å holde tilbake avtalt vederlag gjelder i de tilfelle garantien skal stilles straks etter avtaleinngåelse, jf. § 12, andre ledd, første setning. Dersom det er avtalt en utsatt frist for å stille entreprenørgaranti etter bustadoppføringslova § 12, andre ledd, andre setning er kjøper likevel forpliktet til å innbetale forskudd som forfaller før garantiplikten etter § 12 inntrer. Kjøpers plikt til å innbetale forskudd etter denne bestemmelsen forutsetter at selger har stilt forskuddsgaranti etter bustadoppføringslova § 47 tredje ledd. Resterende del av kjøpesum samt omkostninger innbetales pr. overtakelsesdato. Ved eventuell forsinket betaling gjelder lov om forsinkelsesrenter av 17.12.1976 nr. 100.

Ligningsverdi / formuesverdi

Formuesverdien er ikke beregnet. Skatteetaten kommer til å beregne formuesverdien med utgangspunkt i boligverdien. Boligverdien er basert på kvadratmeterpris multiplisert med boligens areal. Kvadratmeterprisen hentes fra SSB sine statistiske opplysninger.

Formuesverdien utgjør hhv. 25% av boligverdien for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (øvrige boliger).

Heftelser / servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4203/501/44:
18.03.1908 - Dokumentnr: 900109 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om adkomstrett for naboer over denne eiendom.
Gjelder denne registerenheten med flere
Servitutten lot seg ikke innhente.

16.03.2021 - Dokumentnr: 315231 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:4203 Gnr:501 Bnr:495
Bestemmelse om vedlikehold
Gjelder denne registerenheten med flere
Betyr: Eiendom med gnr 501, bnr. 495 har veirett over eiendommen gnr. 501, bnr. 44.
Eiendomsgrensene er endret og adkomstretten gjelder ikke lengre over gnr. 501, bnr. 44.
Adkomstretten er omtalt på grunnbokbladet til gnr. 501, bnr. 807.

18.03.1908 - Dokumentnr: 900006 - Opprettelse av matrikkelenheten
OPPRETTELSE - FRADELT FRA EN ADRESSE

16.10.2013 - Dokumentnr: 883023 - Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0906 Gnr:501 Bnr:303

12.07.2016 - Dokumentnr: 637893 - Arealoverføring
Areal overført fra: Knr:4203 Gnr:507 Bnr:56
Vederlag: NOK 100 000
Omsetningstype: Annet
Betyr: Arealoverføring på 75,4 kvm fra gnr. 501, bnr. 56 til bnr. 501, bnr. 44

01.01.2020 - Dokumentnr: 864325 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0906 Gnr:501 Bnr:44

10.12.2021 - Dokumentnr: 1556569 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:4203 Gnr:501 Bnr:804

10.12.2021 - Dokumentnr: 1556577 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:4203 Gnr:501 Bnr:805

10.12.2021 - Dokumentnr: 1556582 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:4203 Gnr:501 Bnr:806

10.12.2021 - Dokumentnr: 1556585 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:4203 Gnr:501 Bnr:807

16.10.2013 - Dokumentnr: 883023 - Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0906 Gnr:501 Bnr:303

Diverse

Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål.

Selger leverer eiendommen i ryddig og rengjort stand.

Sentrale lover

Boligene selges etter bestemmelsene i bustadoppføringslova (lov av 13. juni 1997 nr. 43) som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til juridiske personer legges avhendingslovens bestemmelser til grunn. Selger står likevel fritt til å selge etter bustadoppføringslova. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner (eierseksjonsloven) av 16. juni 2017 av nr. 65 og annen bakgrunnsrett.

GARANTI:
Selger skal straks etter avtaleinngåelse stille garanti for oppfyllelse av sine forpliktelser, jf. bustadoppføringslova § 12. Dersom selger har tatt forbehold om gjennomføringen av avtalen, skal garanti stilles straks etter at forbeholdene er opphevet, jf. Bustadoppføringslova § 12 (2).
Garantien er skal være på 3 % av kjøpesummen i byggeperioden og frem til overtakelse. Fra overtagelse økes beløpet til 5 % av kjøpesummen. Garantien gjelder i fem år etter overtagelse.
Garantien er som sikkerhet for hele selgers leveranse etter avtalen. Det skal stilles garanti av tilvalg som avtales i forbindelse med innlevering av kjøpstilbud. Tilvalg og endringer som avtales etter at kjøpekontrakten er inngått, medfører ikke at garantiens beløp skal endres.
Kjøper er ikke forpliktet å betale noen del av kjøpesummen før selger har stilt garanti etter bustadoppføringslova § 12.

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Etter hvitvaskingsloven er eiendomsmegler pålagt å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper.

Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager anses misligholdet vesentlig, og selger har rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Dersom det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må eiendomsmegler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i et slikt tilfelle ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha et krav mot selger etter avhendingsloven.

Hvis kundetiltak ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Beliggenhet

kart

Annonseinformasjon

FINN-kode349909379
Sist endret18. mai 2024 17:24
Referanse39-5002/24

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.