Bildegalleri

MOVIKA

Søndre gate 11

Movika borettslag |Selger dekker felleskostnadene i hele 6 mnd. for de 3 første kjøperne! | Velkommen på visning!

Kart med kartnålSøndre gate 11, 8624 Mo i Rana

Prisantydning fra

2 455 000 kr

Prisantydning til

6 005 000 kr

Totalpris fra

4 980 000 kr

Totalpris til

12 080 000 kr

 • Planlegging

  2020

 • Salgsstart

  2023

 • Byggestart

  2021

 • Overtakelse

  2023

Nøkkelinfo

Boligtype
Leilighet
Soverom
1 - 3
Internt bruksareal
61 - 141 m² (BRA-i)
Bruksareal
66 - 146 m²
Eksternt bruksareal
5 m² (BRA-e)
Balkong/Terrasse
15 - 34 m² (TBA)
Eieform
Andel

Les mer om bruksareal her

Fasiliteter

Heis
Garasje/P-plass
Balkong/terrasse
Bredbåndstilknytning
Utsikt
Sentralt

Visning

Velkommen på visning!
Visningspåmelding

Beskrivelse

Langs Strandpromenaden og like ved Havmannen, i de gamle lokalene til TAG Systems, er nå 11 nye leiligheter i ulike størrelser ferdigstilt og klar for ny eier. I bygget var det fra tidligere ni eksisterende selveierleiligheter, og sammen med de 11 nye er det nå opprettet et nytt borettslag - Movika borettslag.

5 av de nye leilighetene som nå er for salg befinner seg i 2. etasje, resterende 6 er i 1. etasje. Størrelsene er varierende der den minste er ca. 61 m2 med 1 soverom, og den største er ca. hele 141 m2 med 3 soverom. Det er også flere leiligheter i størrelsen mellom 87 - 97 m2. Alle leilighetene har en god og gjennomtenkt planløsning, og flere har to våtrom der du får et eget vaskerom med wc i tillegg til fullverdig bad. Leilighetene har en moderne og lun fargepalett på alt av materialer og innredninger, så her er det enkelt å sette sitt personlige preg med møbler og interiør.

Movika borettslag er et godt sted å både bo og leve. Her bor du nytt og godt med alt av oppussing og vedlikehold langt frem i tid, og en nydelig utsikt og gode solforhold kan nytes både fra inn- og utsiden av din nye leilighet. Turmuligheter får du like utenfor din egen dør langs den fine Strandpromenaden, og sentrum med alle fasiliteter er kun en liten spasertur unna.

Her skal du ikke bare bo nytt og godt, men også leve et godt liv.

Av mange gode kvaliteter ønsker vi å fremheve:
* Beliggenhet - Strandpromenaden og Ranfjorden som nærmeste nabo
* Få minutters gange til sentrum med alle fasiliteter
* Romslige leiligheter med god og gjennomtenkt planløsning
* Kvalitet på innredninger og materialer
* Store terrasser (to leiligheter får fransk balkong, men med en liten uteplass på svalgang)
* De fleste leilighetene har to våtrom - stort bad samt vaskerom med ekstra toalett
* Nytt er nytt
* Ferdigstilt - flytt rett inn
* Første gangs overdragelse - ingen forkjøpsrett
* Faste priser - ingen budrunde

Vi gleder oss til å møte deg til visning.

Beliggenhet

Leilighetene har en attraktiv og unik beliggenhet langs Strandpromenaden ved Ranfjorden.

I Movika borettslag bor du lettvint og godt i en helt ny leilighet med alt av oppussing og vedlikehold langt frem i tid. Samtidig som du får en fantastisk utsikt utover Ranfjorden, gode solforhold og turmuligheter like utenfor din egen dør er Mo sentrum med alle fasiliteter i gangavstand.

For mer informasjon om beliggenhet og nærområdet, se nabolagsprofil vedlagt i salgsoppgaven.

Arealer og innhold

BRA-i fra 61,3 m2 til 141,1 m2.
Bra-total fra 66,8 m2 til 146,2 m2.

Leilighetene er i ulike størrelser, se plantegning for hver enkelt leilighet med opplysninger om arealer og innhold som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Arealene er hentet fra tegning/oppgitt av selger/arkitekt på grunnlag av NS3940(2023).

Internt bruksareal (BRA-i) er areal innenfor boligens omsluttende vegger. Det er for eksempel stue, soverom, kjøkken, entré, bad, loftsrom, innvendig bod og ganger mellom disse. Dersom boligen består av en bruksenhet med flere selvstendige boenheter, skal de selvstendige boenhetene kategoriseres som BRA-i. Et eksempel på dette kan være en enebolig med adskilt utleieenhet.

Eksternt bruksareal (BRA-e) er for eksempel en ekstern bod, kjellerstue med egen inngang, gjesterom, tilleggsbygg eller andre rom som tilhører boenheten, men som ikke er direkte tilknyttet det interne arealet. Tilleggsbygg kan være for eksempel garasje, naust eller utvendig bod.

Innglasset balkong (BRA-b) er innglassede balkonger, verandaer og altaner som disponeres av boenheten. Terrasse- og balkongareal (TBA) er arealet av terrasser, altaner, verandaer og åpne balkonger som er tilknyttet boenheten.
Leilighetens gulvareal (GUA) er boligens samlede gulvareal og areal med lav takhøyde ALH er areal uten krav til minste himlingshøyde.

Det er ulike leilighetsstørrelser og utforming. Etasjetegninger og plantegning for hver enkelt leilighet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Prisinformasjon

Totalpris:
Pris/innskudd fra kr. 2 450 000,- til kr. 6 000 000,-
Andelskapital: kr. 5 000,-
Fellesgjeld fra kr. 2 450 000,- til kr. 6 000 000,-
Omkostninger kr. 75 000,-
Totalpris fra kr. 4 980 000,- til kr. 12 080 000,-

Totalprisen er forutsatt at andelen selges til oppgitt pris. Andel fellesgjeld er for øvrig fast. Omkostninger omfatter inntil en låneobligasjon. For flere låneobligasjoner kommer det tillegg med tinglysingsgebyr og pantattest, p.t. kr. 740,-.

Innbetaling ved overtagelse:
Innbetaling ved overtagelse er pris/innskudd, andelskapital og omkostninger som utgjør fra kr. 2 530 000,- til kr. 6 080 000,-.

Fast pris «først til mølla»:
Leilighetene har fast pris, dvs. ingen budrunde og først til mølla prinsippet som gjelder. Kjøp inngås ved signering av midlertidig kjøpekontrakt på meglerkontoret. Midlertidig kjøpekontrakt skal godkjennes/aksepteres av selger før bindende avtale er inngått.

Kjøpsomkostninger

75 000

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Overtagelse avtales i forbindelse med signering av midlertidig kjøpekontrakt.

Konstruksjon

Bygget var tidligere et kombinert næring- og leilighetsbygg, der næringsseksjonen nå er ombygd til leiligheter. Leilighetene er ombygget/ført opp i henhold til TEK 17 og gjeldende lover og forskrifter, med noen godkjente unntak, se punkt om byggetillatelse i salgsoppgave.

Hovedbæresystemet er i en kombinasjon av betongelementer og hulldekker samt søyler og dragere i betong. Opprinnelige fasader av isolerte betongelementer samt teglstein. Fasadene er i forbindelse med ombyggingen etterisolert med 100mm isolasjon og platekledd med sementbaserte fasadeplater. I tillegg er leilighetene innvendig tilleggsisolert. Fasadene vil etter ombyggingen bestå i en kombinasjon av sementbaserte fasadeplater, liggende malt bordkledning samt teglstein. Eksisterende takkonstruksjon er ikke berørt og har opprinnelig sarnafil fra byggeår.

Aluminiumskledde trevinduer og hev/skyvedører med 3-lags isolerglass. Sikkerhetsglass der hvor det er påkrevet i forhold til forskriftskravene. Slett malte ytterdører med glassfelt. Alle ytterdører har lydreduksjon på 42dB, med unntak av dør inn til garasje (25dB). Isolert garasjeport med motorstyring.

Balkonger har dekker i en kombinasjon av plasstøpt og kompaktdekker av betongelementer opplagret på stålkonstruksjon. Betongdekkene er tekket med sveisbar papp og betongheller 50 x 50 (2. etasje), terrasser på marknivå med belegningsstein. Vegger belagt med sementbaserte fasadeplater og eller trepanel. Rekkverk med glassfronter på balkonger og svalganger. Himlinger av ubehandlet betong.

Garasjeanlegg hovedsakelig med betongoverflater på gulv, vegger og himlinger. Boder i forbindelse med garasjen er oppført i bindingsverk med platekledde vegger og malte tette dører. Ventilasjon i henhold til gjeldende krav for garasjeanlegget. Tilbygde garasjer til eksisterende garasjerekke oppført med betongplate på mark og med lav ringmur i betong. Bindingsverk med liggende malt kledning samt fasadeplater. Skillevegger kledd med OSB-taktroplater. Pulttak tekket med papptekking.

Ifølge opplysninger gitt fra entreprenøren skal alle vinduer og balkongdører tilhørende eksisterende leiligheter i 2 og 3.etasje skiftes, slik at det blir samme type vinduer og balkongdører i alle leilighetene, samt at noe av fasaden i 3 etasje skal oppgraderes.

Kjøkken

Kjøkken/stue:
BerryAlloc høytrykkslaminat av type Elegant eik natur plank med tilhørende sokkellister. Sparklet og malt gips på vegger og i himling, listefri løsning. Vannbåren gulvvarme. Belysning med kombinasjon av spotskinne/takplafond/downlights, i tillegg er det opplegg for lyspunkt der kjøper kan kjøpe/montere den belysning som selv måtte ønskes. Kjøkkeninnredning fra HTH med integrerte hvitevarer fra Electrolux. Ventilator fra Røroshetta med plasmafilter. Komfyrvakt.

Bad

Bad:
100 x 100 mm gulvflis på bad og vaskerom, type Taurus 07S Dark grey. Elektriske varmekabler. Vegger med baderomspanel fra Fibo Trespo i lys grå farge. Sparklet og malt gips i himling med taklister. Speil med belysning samt downlights i himling. Veggmontert wc og dusjvegger av glass. Baderomsinnredning fra HTH med dobbel vask og underskap, høyskap på begge sider. Leilighet H0106 innredning med enkel servant og underskap.

Leiligheter med eget vaskerom:
100 x 100 mm gulvflis på bad og vaskerom, type Taurus 07S Dark grey. Elektriske varmekabler. Sparklet og malt gips i himling med taklister. Belysning med takplafond. Innredning fra HTH med tilkobling for vaskemaskin og tørketrommel. Vaskerom i leilighet H0101, H0102, H0103, H0104 og H0105 har opplegg for dusjkabinett dersom kjøper ønsker å montere dette i ettertid. Alle leiligheter (foruten H0201 og H0204 som har to bad og eget vaskerom) har veggmontert wc også på vaskerom.

Andre oppholdsrom

Entré/hall:
300 x 600 mm gulvflis i inngangssone/entré, vannbåren gulvvarme. Sparklet og malt gips på vegger og i himling, listefri løsning. Langlo skyvedørsgarderobe med speilfronter. Belysning med takplafond.

Soverom:
BerryAlloc høytrykkslaminat av type Elegant eik natur plank med tilhørende sokkellister. Sparklet og malt gips på vegger og i himling, listefri løsning. Belysning med takplafond. Panelovn.

Diverse

Garderober:
Langlo skyvedørsgarderobe med klart speil i entré. Enkle eller doble garderobeskap på soverom i lik farge som kjøkkeninnredning, antall/mengde leveres i henhold til tegning og slik som fremvist på visning.

Innerdører:
Innvendige dører fra Trend 1, karm med dempelist og lav terskel. Utforinger og karmlister rundt dørene er i samme farge som dør/karm, disse vil ha synlige spikerhull.

Listverk:
Der det er utforinger/karmlister/lister/annet listverk vil det være synlige stift-/spikerhull.

Balansert ventilasjon:
Individuelt balansert ventilasjonsanlegg for hver leilighet. Auraflex kanalsystem, inntak og avkast via kombiboks på vegg.

Brannsikring:
Alle leilighetene er montert med brannvarslingsanlegg samt automatisk boligsprinkleanlegg inn og utvending. Skjulte sprinklerhoder inne i leilighetene. Svalganger og balkong/terrassearealer i 1 og 2. etasje sprinkles. Vindeltrapp som rømmingstrapp på nord-enden og sør-enden av bygget.

Kabel-tv/internett:
Fiber fra Telenor med TV og bredbånd. Avtale Komplett 350 er inkludert i stipulerte månedlige fellesutgifter. Uttak for tv/internett i stue.

Oppvarming

Elektriske varmekabler på bad og vaskerom. Vannbåren gulvvarme i entré/hall, kjøkken og stue. Panelovn på soverom.

Garasje/parkering

Parkering/bod:
Med leiligheten medfølger én parkeringsplass og sportsbod. Fordeling av parkeringsplasser og boder er gjort, se tegning vedlagt i salgsoppgaven.

8 parkeringsplasser i innvendig garasjeanlegg og 3 parkeringsplasser i frittstående garasjerekke.

Parkeringsplasser leveres forberedt for elbillading. Kjøper bekoster/monterer/eier elbilladeren selv. Borettslaget bestemmer en fast leverandør av ladebokser som kjøper må benytte seg av. Dette er for å forsikre at systemet snakker i lag og fordeler effekt mellom laderne. Borettslaget fastsetter pris på strøm til ladding.

Sportsbodene befinner seg i garasjeanlegg, og i forbindelse med frittstående garasjerekke. Én frittstående sportsbod under svalgang ved siden av innkjøring til garasjeanlegg. Dobbel stikkontakt i sportsbod.

Strøm ved parkeringsplass og sportsbod følger fellesmåler i borettslaget.

Det er avsatt eget område langs svalgang i 1. etasje til gjesteparkering, HC parkering og sykkelparkering.

Fordeling av parkeringsplasser og boder foretas av selger.

Organisasjonsform

Borettslaget, Movika borettslag med org.nr. 930182257, består av totalt 20 andelsleiligheter med Mobo Helgeland BBL som forretningsfører. Dette sikrer trygg drift av din bolig.

Borettslag er egne juridiske enheter og eies av dere som bor der. Som andelseier får du borett til en bestemt bolig, og denne eierrettigheten tinglyses hos Statens Kartverk. Selve eiendommen er det borettslaget som blir stående som hjemmelshaver (eier) av, og denne blir overskjøtet til borettslaget i løpet av prosjektfasen. Dokumentavgift for dette er medtatt i omkostningene for hver enkelt enhet.

Eierforholdet reguleres av borettslagsloven. Borettslaget styres av generalforsamlingen og borettslagets eget styre. Generalforsamlingen er et møte med alle eierne (andelshavere) i borettslaget og møtes normalt en gang i året. Hver andelseier har en stemme på generalforsamlingen.

Kjøper må være/bli medlem hos Mobo Helgeland BBL. Innmeldingsavgift er p.t. kr. 800,-, hver enkelt andelseier må tegne medlemskap.

Eventuell utleie av leiligheten krever samtykke fra borettslagets styre. Det er begrensninger for utleie utover 3 år, jfr. Borettslagsloven.

Det kan være begrensninger for juridiske personer å eie andel i borettslaget. Juridiske personer som vurderer kjøp, må kontakte og rådføre seg med megler.

Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Forkjøpsrett:
Det er ikke forkjøpsrett ved førstegangs overdragelse. Ved et eventuelt senere salg vil vanlige regler om forkjøpsrett gjelde.

Vedtekter/husordensregler

Utkast til vedtekter for borettslaget ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Kjøper er pliktig til å følge borettslagets vedtekter og eventuelle husordensregler.
I enkelte borettslag må det påregnes dugnad, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Stipulerte felleskostnader

Felleskostnader for borettslaget består av kapitalkostnader knyttet til borettslagets gjeld, samt drift- og vedlikeholdskostnader internt i borettslaget.

Felleskostnader pr. 15.04.2024 er stipulert til:
Fra kr. 14 604,- til kr. 33 230,-.

Stipulerte felleskostnader er basert på erfaringstall og er utarbeidet av MOBO Helgeland BBL.

Felleskostnader inkluderer blant annet oppvarming, kommunale avgifter, renovasjon, felles forsikring, forretningsførerhonorar, avsetting vedlikehold, rentekostnader fellesgjeld, brøyting, strøm fellesareal, heis, vaktmester og renhold.

Forslag til driftsbudsjett for første driftsår med alle poster ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Endelige felleskostnader vil bli bestemt av generalforsamlingen, og vil blant annet være avhengig av hvilke tjenester som ønskes utført i felles regi. Dersom det i etterkant inkluderes flere tjenester i felleskostnader vil dette kunne påvirke felleskostnadenes størrelse. Felleskostnadene kan også endres ved en renteendring, og endringer i gebyrer/faste avgifter.

Egen strøm er ikke inkludert i fellesutgiftene.

Borettslagets fellesgjeld

Se bygge- og finansieringsplan for spesifisert fellesgjeld på de ulike andelene. I tillegg til innskuddet, overtar kjøper andel av fellesgjeld som er knyttet til den andelen som er kjøpt. Vi gjør oppmerksom på at fellesutgiftene vil øke når avdragene begynner å løpe om 11 år. Fellesutgiftene kan også endres ved en renteendring, og eventuelle endringer i lånevilkårene. Det gis mulighet for at borettslaget kan tilknyttes ordningen med individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Første mulighet for innbetaling av fellesgjeld vil være i forbindelse med overtagelse av andelen, men dette må avklares med selger i god tid før overtagelsen. Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at ordningen kun kan benyttes dersom fellesgjelden har flytende rente og at innbetalingen ikke kan reverseres.

Det er pr 15.05.2024 stipulert med 5,7 % rente på fellesgjelden med 10 års avdragsfrihet, total 50 års løpetid. Det tas forbehold om rentesats, avdragsfrihet og løpetid. I bygge- og finansieringsmodell er snitt fellesutgifter beregnet for de første 10 årene, og fra år 11, dvs. når avdragene påløper. Ut fra dagens betingelser vil avdrag etter avdragsfri periode utgjøre fra kr. 909,- til kr. 2 299,-, og fellesutgifter totalt fra år 11 blir fra kr. 15 513,- til kr. 35 529,-. Ta gjerne kontakt med megler for nærmere forklaring, eventuelt gjennomgang. Før signering av bindende avtale oppfordres interessenter til å konferere megler vedrørende eventuell endring i stipulert rentesats og konsekvenser dette medfører for felleskostnad pr. mnd.

Beskrivelse av tomt

Areal og eierform:
2 543,5 m2 felles eiet tomt i henhold til
matrikkelkart og rapport mottatt fra Rana Kommune.

Tomten er felles for beboerne i borettslaget.

Uteoppholdsarealet består av både eksisterende masser og nye elementer. Eksisterende plen er reparert, og ny plen sås inn på kortsiden mot Kirkeaksen, og et mindre areal ved siden av felles inngangsparti. De fleste eksisterende trær er beholdt, og supplert med noe beplantning av nye hekkeplanter og busker/trær. Asfaltert gårdsplass er beholdt, og det er avsatt noe areal ved svalgangene til gjesteparkering og sykkelparkering. Det er laget gangbane av stein fra gårdsplass som strekker seg rundt omtrent hele bygget (til inngangsparti leilighet H0105). Mot Strandpromenaden er det satt opp et nytt gjerde i kombinasjon av trekledning og glass, høyde ca. 120 cm.

Omtrent alt fellesareal utomhus er ferdigstilt, kun innsåing av plen som gjenstår pr. mai 2024.

Energimerking

Energimerking er utført, og energiattester kan oversendes etter henvendelse til meglerkontor.

Leilighet H0101: D Rød
Leilighet H0102: C Rød
Leilighet H0103: C Rød
Leilighet H0104: C Rød
Leilighet H0105: D Rød
Leilighet H0106: E Rød
Leilighet H0201: B Rød
Leilighet H0204: A Rød
Leilighet H0205: B Rød
Leilighet H0206: C Rød
Leilighet H0207: C Rød

Energiattest består av en energikarakter og en oppvarmingskarakter.

Energikarakteren: Går fra A (best) til G (svakest). Karakteren gir en samlet vurdering av bygningens energibehov, det vil si antall kilowatt-timer som bygningen eller boligen er beregnet å trenge per kvadratmeter for normal bruk. Energikarakteren er basert på en beregning av levert energi, uavhengig av faktisk målt energibruk.

Oppvarmingskarakteren: Gir informasjon om energibehovet til oppvarming av rom og tappevann kan dekkes av andre energikilder enn strøm og olje. Oppvarmingskarakteren sier ingenting om hvor mye energi bygningen eller boligen bruker, kun i hvilken form denne energien kan brukes ut fra det oppvarmingsutstyret som er oppgitt. Informasjonen er hentet fra www.enova.no.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Adkomst fra offentlig vei.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et område som er regulert til en kombinasjon av bebyggelse og anleggsformål, bolig/kontor/hotell/tjeneste.
Gjeldende reguleringsplan detaljreguleringsplan for Søndre Gate 11 med ID nummer 2183 og ikrafttredelse 01.09.2020.
Eiendommen omfattes av kommunedelplan for Mo og Omeng med ID KDP2013 og ikrafttredelse 16.06.2014.
Reguleringsbestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. Kommunedelplan kan mottas etter henvendelse til meglerkontor.
Det gjøres også oppmerksom på at det må påregnes fremtidig utbygging på tilstøtende eiendommer, i tråd med den til enhver tids kjente og gjeldende kommune- og reguleringsplan.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter/renovasjon:
Kommunale avgifter og renovasjon dekkes via felleskostnadene.

Det er et eget felles avfallsrom som er bygget inntil utvendig garasjerekke.

Det gjøres oppmerksom på at avgiften kan variere avhengig av forbruk. Kommunen har panterett som sikkerhet for riktig betaling for kommunale avgifter og eventuell eiendomsskatt.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Følgende heftelser er tinglyst i hovedeiendommen:
-1995/1171-2/72: Rettighet iflg. Skjøte. Rett for kommunen å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
- 1996/1956-1/72: Sameieavtale med bestemmelse om blant annet adkomstrett, garasje/parkering, fordeling driftsutgifter.

Grunnbok samt tinglyste erklæringer kan mottas etter henvendelse til meglerkontor.

Eiendommen overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser.

Det er/blir tinglyst pengeheftelser både for fellesgjeld og andelseiernes innskudd i hovedeiendommen (borettslagets eiendom).

Andelene vil være fri for økonomiske heftelser.

Selger står fritt til å tinglyse nødvendige bestemmelser (rettigheter og forpliktelser) vedrørende borettslaget, naboforhold, eller forhold pålagt av myndighetene.

Fra hovedbølet, som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst servitutter i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen.

Info om formuesverdi

Ligningsverdi er ikke fastsatt p.t. Ligningsverdien fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første ligningsoppgjør. Ligningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som årlig beregnes av statistisk sentralbyrå. Ligningsverdien har for primærboliger vært 25 prosent av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Ligningsverdien av sekundærboliger vil fra 2024 utgjøre 100 prosent. For mer informasjon/beregning av ligningsverdi, kontakt Skatteetaten.

Lovanvendelse

Boligene selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt.

Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i salgsoppgaven med vedlegg. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene.

Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bindende avtale om kjøp inngås (signering av midlertidig kjøpekontrakt). Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningskyndig.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen, og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i enn viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Normal slitasje og skader som kan medføre utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligene er nyoppført og har aldri vært bebodd, men de(n) har vært stylet og gjennomført visninger i.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm.
Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvaskingsloven

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Ansvarlig megler

Susanne M. Dahle

Beliggenhet

kart

Annonseinformasjon

FINN-kode332302065
Sist endret12. juni 2024 11:36
Referanse60867f4a-017e-4b63-8257-87d0b0045586

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.