Bildegalleri

Du bruker en gammel nettleser, som ikke støtter denne bildevisningen. Du kan se alle bildene i bildegalleriet.
Fjellhamar

Arne Garborgs vei 19 B

- Lekker enebolig med takterrasse, garasje, høy standard, 3 soverom - 3 stuer- energieffektiv - Ferdig Q2 2024

Kart med kartnålArne Garborgs vei 19 B, 1472 Fjellhamar

Prisantydning

12 400 000 kr

Totalpris

12 461 170 kr

Planlegging

01.07.23

Salgsstart

17.10.23

Byggestart

02.06.23

Overtakelse

Mars-Mai 2024

Nøkkelinfo

Boligtype
Enebolig
Soverom
3
Primærrom
160 m²
Bruksareal
187 m²
Eieform
Eier (Selveier)

Les mer om bruksareal her

Fasiliteter

Takterrasse
Garasje/P-plass
Hage
Peis/ildsted
Balkong/terrasse
Turterreng
Utsikt
Sentralt

Enhet i prosjektet

EnhetEtasjeP-romSoveromTotalpris
Arne garbo...3160 m²312 461 170 kr

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.Visningspåmelding

Beskrivelse

Arne Garborgs vei 19B, 1462 Fjellhamar
Kommunenummer 3029, gårdsnummer 107, bruksnummer 419, seksjonsnummer 2

- Moderne familiebolig
- Høy kvalitet på materialer og utførelse
- Tre etasjer med familievennlig planløsning
- Integrert garasje med opplegg for elbil-lader
- Stor takterrasse med gode solforhold og flott utsikt
- Store vindusflater
- Flott kjøkken fra Epoq
- Stue i 1. etasje har egen inngang og mulighet for etablering av kjøkken

Ny og lekker enebolig under oppføring. Boligen er tegnet av Blokk Arkitekter og bygges etter TEK17 og dens krav til byggeteknikk, isolasjon, innemiljø osv.

Boligen blir innholdsrik med en meget god og barnevennlig planløsning. Husets 2. og 3. etasje ligger høyt og fritt, med store vindusflater som gir mye naturlig lys, samt flott utsikt over nærområdet.

Flere hyggelige uteplasser med romslig og solrik takterrasse på 9 kvm med direkte utgang fra 3. etasje. Pent opparbeidet felles adkomstvei samt ferdig opparbeidet hage med plen.

Boligen er under oppføring og får tidsriktig innredning og fargevalg. Nøye planlagt materialvalg hvor lite er overlatt til tilfeldighetene.

Som standard leveres 1-stavs parkett i alle rom, foruten fliser med varmekabler i entréen/hallen og på alle bad/vaskerom.
Fliser på baderomsvegger og malte flater på vegg og i himling i alle øvrige rom.

Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
Vannrørene er lagt rør-i-rør med fordelerskap.

1. etasje:
Inngangsdøren ligger praktisk inntrukket fra fasadelivet. I entréen er det romslig nisje til garderobeløsning og inngang til et lekkert toalettrom. Lyst trapperom med overlys fra takvinduer fører videre opp til 2 etasje. Praktisk lagringsbod under trappen.

Videre har 1. Etasje stue og sekundærstue med separat inngang og direkte adgang til eget bad. I Sekundærstuen er det mulighet for fremtidig etablering av kjøkken, noe som gir stor fleksibilitet i utnyttelse av boligens areal. Sekundærstuen har også tilgang til hage via dobbel terrassedør, mens stuen har skyvedør med utgang mot sør.

I 1. etasje ligger også integrert garasje med automatisk portåpner. Garasjen har egen inngangsdør for enkel tilgang til bodarealet innerst i garasjen.

2. etasje:
Her ligger en stor kombinert stue og spisestue med åpen kjøkkenløsning, samt et romslig master-soverom med direkte adgang til eget bad.
Stuen/spisestuen har store vindusflater, som gir etasjen mye lys og utsikt over nærområdet. 1-stavs gulv i stue, kjøkken og soverom. I stuen er det også en moderne, rentbrennende peis.

Moderne kjøkkeninnredning fra Epoq i åpen løsning med romslig kjøkkenøy med store arbeidsflater. Fronter i mørk eik. Avtrekk fra koketopp og ut i gjennom vegg. Koketoppen er plassert på kjøkkenøyen med god oversikt mot spisestuen. Øvrige integrerte hvitevarer er kjøleskap, fryseskap, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og stort vinskap med to temperatursoner.

I 2. etasje ligger også et lekkert master-soverom med garderobeplass, god plass til dobbeltseng og direkte tilgang på en-suite-bad. Badet får lekre fliser fra Modena, av typen Pro Kalksten Artic, og moderne armaturer i sort utførelse. Heldekkende servant, underskap i Lys eik fra Lind Bad, veggmontert wc og dusjvegger ved nedsenket dusjhjørne.

3. etasje/Loft:
I 3. etasje ligger 2 soverom, bad, vaskerom og en lekker loftstue med utgang til stor takterrasse. Soverommene får plass til innebygde garderober. Badet blir romslig og innredet med heldekkende servant, underskap, speil med lys, veggmontert wc og nedsenket dusjsone.
På vaskerommet legges opplegg for vaskemaskin og stikkontakt for tørketrommel, og det monteres 200 liters varmtvannsbereder.

Loftsetasjen har stilfullt skråtak der takhøyden er hele 3,5 meter under mønet. Over trappeløpet er det montert elektrisk styrte takvinduer som gir naturlig overlys. Det er også stor skyvedør i glass med hele 3,6 meters bredde mot den inntrukne takterrassen.

Beliggenhet

Beliggende i et populært og familievennlig boligområde på Fjellhamar med nærhet til skoler, barnehager, marka, kollektivtransport og daglige servicetilbud. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog.

Lørenskog sentrum har bussterminal, og fremstår som et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil fra Hanaborg tar det ca. 5 min til Strømmen Storsenter, 7 min til Lillestrøm, 15 min til Oslo S og 25 min til Oslo Lufthavn. Ytterligere servicetilbud finnes på Strømmen Storsenter som er et av Norges største kjøpesentre med over 200 butikker. Triaden og Metro ligger også i nærområdet

Boligen ligger i nærheten av en rekke turstier. I sommerhalvåret kan man fryde seg over varmt og deilig badevann i Vesletjernet eller Langvannet, som begge er tilrettelagt med strand og brygge. Det er også flere parkanlegg i nærområdet, blant annet Rådhusparken og Fjellhamardammen miljøpark. Losby Gods og golfbane er et meget populært tur- og rekreasjonsområde. Gården er både utgangspunkt for turer innover i Østmarka, og målet for tur- og skigåere som starter i det sentrale Lørenskog. Mange tar seg innover i marka på sykkel, eller benytter kano fra Mønevann og videre innover vassdragene. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold.

Nærhet til Fjellhamardammen miljøpark, Vesletjernet med flytebrygge, og Langvannet med blant annet fin langgrunn badeplass. Østmarka byr i tillegg på flere bade-/fiskevann og flott turstier og lysløyper. Lørenskog Hus kan absolutt anbefales et besøk. Her finnes det blant annet kino, konserter, et flott bibliotek og kulturskole. På vinterstid er det flotte skiløyper/lysløype mellom Fjellhamar og Skjetten/Strømmen i Bråteskogen/Bråtejordet. Fra Vallerud kan du ta deg ut i lysløypenett mot Mariholtet, og fra Sørlihavna går det lysløype mot Losby. I området ved Lørenskog stasjon, kun få minutter unna eiendommen, finner du verdens råeste helårsarena for snøopplevelser - SNØ. Parken har et areal på totalt 50 000 kvm, fire alpine nedfarter, stolheis, koppheis og bånd, blåpark med bigjump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde. Anlegget er åpent hver dag, hele året, alltid nypreppet alltid gøy!.

I Lørenskog sentrum, i tilknytning til bussterminalen og Metro kjøpesenter, ligger Lørenskog Hus - et flott, nyere kulturhus som absolutt er verdt et besøk, med kino, konserter, et flott bibliotek og kulturskole. Veiviseren ligger i kulturhuset og er en fin møteplass for kommunens innbyggere. Her er det kafé som er åpen hver dag, inkludert søndager, samt seniortreff og forskjellige aktiviteter. Aktivitetshuset Volt er en del av kulturhuset for ungdom fra 13 år og opp. På Volt kafé kan du kjøpe billig mat, møte venner, spille foosball, bordtennis, Xbox eller bare slappe av. Kafeen har trådløst nett og ingen kjøpeplikt.

Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema 1000 Lørenskog Stasjonsby eller Coop Mega Fjellhamar. Metro senter, Lørenskog Triaden senter og Strømmen storsenter ligger alle tre under 10 min unna med bil. Strømmen Storsenter har over 200 butikker og tilknyttede virksomheter, så her burde du kunne finne det meste. Lillestrøm og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.

Kommunen har ikke skolekretser, men "veiledende inntaksområder" for hver skole. Det ligger flere barnehager i området, alle innen kort avstand. Høyskolen i Oslo og Akershus ligger på Kjeller. OsloMet - storbyuniversitetet har avdeling på Kjeller. Kommunen stiller sterkt på idrettsfronten med tilbud som favner de fleste. Det er blant annet flere ballplasser, ishall bak Metro senter, golfbane på Losby, flerbrukshall på Fjellsrud, og svømmehall og tennisbane ved Kjenn. Lørenskog har ishockeylag som ligger helt i norgestoppen, og utøvere i verdenstoppen innen freestyle og discodans.

Areal og innhold

Prosjektets arealer:
Bruksareal: 187 kvm
P-rom : 160 kvm

Følgende rom vil inngå i prosjektets primærrom: 3 soverom, 2 bad, stue/ kjøkken, loftstue, 2 stuer i 1 etasje, vaskerom og gang.
Følgende rom vil inngå i prosjektets sekundærrom: garasje og bod

Arealene er beregnet etter Norsk Standard 3940. BTA-arealet angir boligens gulvareal med utvendige vegger og halvparten av veggen mot naboleiligheten/gang. BRA-arealet angir boarealet inklusive innvendig bod. P-rom arealet angir boligens bruksareal av primærdel. De oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som ca. areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal.

Leveranse andre oppholdsrom

Vegger
Vegger mellom boligrom leveres med justert bindingsverk, isolasjon og gipsplater.
Gipsplatene sparkles og males to strøk.

Dører
Dører i boligrom leveres fra Scanflex (Model Trend 1) eller tilsvarende i sort/ mørk
grå utførelse (S-8500-N). Hardterskel. Terskellister leveres i lakkert eik. Dørvridere
leveres i stål. Dør med glass leveres ikke.

Vinduer
Leveres som lukkevindu eller fastvindu med energiglass. Lukkevinduene leveres
innadslående eller utadslående avhengig av plassering. Karm og ramme leveres i
sort/mørk grå (S-8500-N) utførelse. Samtlige vinduer har beslag i stål/aluminium
utvendig for å begrense vedlikeholdet. Vindusforinger leveres i gips grunnet og malt.
Plantegningene angir fast/lukkevinduer. Vindu på bad i 1. etasje leveres med frostet
glass.
I tak over trappeløp leveres fjernstyrte Velux takvinduer med regnsensor og
automatisk lukking.
For informasjon om vinduer se leverandørens hjemmeside: www.nordan.no

Listverk
Taklister og vinduslister leveres ikke. Det leveres grunnet fotlist mot parkettgulv i
dimensjonen 15*70. Dørlister leveres som glatte lister i grunnet sorte/mørk grå (S-
8500-N). Dør- og vindusforinger leveres i gips grunnet sorte/mørk grå (S-8500-N)
utførelse fra fabrikk. Dørkarmer leveres i grunnet sorte/mørk grå (S-8500-N) utførelse
fra fabrikk. I overgang bjelkelag mellom etasjene leveres glatte lister lik fargen på
veggen. For informasjon om listverket se leverandørens hjemmeside:
www.thaugland.no Flekksparkling av spikerhull og toppstrøk på listverket må
påregnes etter monteringen. Dette er kjøpers ansvar.

Kjøkkenleveranse

Kjøkken, inkl. hvitevarer leveres fra Epoq for inntil kr. 200.000,- (gjelder veil. priser ved kontraktsinngåelse) inkl. mva. og montering. Ventilasjonsviften har direkte utkast gjennom yttervegg til friluft.
Det presiseres spesielt at plantegninger,
tegninger og 3D-illustrasjoner i salgsoppgaven ikke gir et riktig bilde av
kjøkkeninnredningen som leveres som standard innredningen. Kjøper vil sammen
med kjøkkenleverandøren utarbeide eksakt leveranse innenfor kostnadsrammen
som er nevnt over.

Garderobeleveranse

Det leveres garderobeinnredninger fra HTH eller Garderobemannen for inntil kr.
40.000,- (gjelder veil. priser ved kontraktsinngåelse) inkl. mva. og montering.

Baderomsleveranse

På baderom og vaskerom leveres det våtromsplater med rupanel eller OSB-plater bak våtromsplatene.

Baderomsinnredning leveres av type Lind Timber eller tilsvarende.
Dusjvegger leveres med herdet glass på samtlige baderom. Det må påregnes at en
av dørene er fast dør.
Alt sanitærutstyr leveres i hvit utførelse. Toaletter leveres veggmonterte. Sisterne fra
Geberit. Toalett med sete med softclose. Betjeningspanel i hvit plast.
Det leveres opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på bad i 1. etasje og på
vaskerom i 3. etasje.
På kjøkkenet leveres det kjøkkenbatteri i sort utførelse. I kjøkkenskap monteres vann
og avløp for senere påkopling av oppvaskmaskin.
Bunnledninger leveres komplett i henhold til tegninger. Rørføringer i boligen kan
medføre påforing/innkassinger av vegger/himlinger. Varmtvannsbereder leveres som
200 l og plasseres i vaskerom/teknisk rom i 3. etasje.
Det leveres 1 stk. utvendig frostfri vannkran på yttervegg i 1. etasje som prosjekteres
og plasseres av rørlegger. Automatisk vannstopper prosjekteres og leveres av
rørlegger.
Utvendig anlegg prosjekteres av rørlegger og godkjennes av Lørenskog kommune.

Boder

Bod på 6,1 kvm i bakkant av garasjen med separat inngang fra hagen. Lettvegg mellom bod og
garasjedel kan monteres om ønskelig.

Garasje/parkering

2 parkeringsplasser, hvorav 1 i garasje og 1 på terreng. I tillegg har sameiet 2 gjesteparkeringsplasser på terreng, som kan benytte ved behov dette er vedtektsfestet.
Garasje har nettobredde 3,064 m og dybde 7, 874 m (inkl bod).

Konstruksjon

Grunnmuren leveres som Jackon grunnmursystem med såleblokk. Isolert støpt såle.
Gulv i 1. etasje leveres i betong, avrettet og isolert etter gjeldende forskrifter. Garasje
støpes med fall fra fremre kant av bodareal til garasjeport.
Etasjeskille fra 1. etasje til 3. etasje leveres i tre.

Balkonger/Terrasse/Uteplass

Det etableres ferdigplen for utearealene (kjøper må påregne vanning og stell av
plenen). Utomhusarealer ferdigstilles parallelt med prosjektet. Om det fremdeles er frost/tele, gjennomføres arbeidet så fort været tillater det seinest Mai 2024.

Det leveres herregårdssingel på parkeringsareal og innkjørsel.
Overvann og vann fra taknedløp dreneres til terreng.
Eksisterende trær og hekk i tomtas ytterkant søkes beholdt. Det settes ikke opp
gjerder/stengsler mellom seksjonene, men seksjonseierne star fritt til å sette opp
gjerdet i tomtegrense dersom dette er ønskelig.
Situasjonskartet viser plassering av boligene, parkering og veier.
Fasadetegninger som ligger til grunn for godkjennelsen i Lørenskog kommune viser
oppfylt terreng rundt bygningene. Det må kunne påregnes noen mindre justeringer av
terrenget avhengig av hvilke masser man benytter til oppfyllingene.

Yttertak

Tak tekket med takmembran og fall mot sluk på takterrassen. Takrenner og
nedløpsrør leveres i plastbelagt stål eller aluminium i sort utførelse. Det monteres
utkaster på alle nedløpsrør.
Yttertak dekkes med Aerodek Quadro Plus takpanner.
For informasjon om tak se leverandørens hjemmeside: www.bmigroup.com/no

Fasade

Fra innsiden og ut: Gipsplater, 48 mm innvendig lekting, 50 mm mineralull, plastfolie,
198 mm bindingsverk, 198 mm mineralull, 9 mm GU- gips, utlekting og utvendig
kledning iht. fasadetegninger. Det vil bli levert utvendig stående kledning iht.
arkitekttegninger av type dobbelfals tett, grunnet og beiset med mellomstrøk i fargen
Skigardsgrå.

Bodløsninger

Det er bod i bakre del av garasjen med separat inngang fra hagen. Lettvegg mellom bod og
garasjedel kan monteres om ønskelig.

Brannsikring

Der det er krav til brannhindrende tiltak som brannvindu, brannmaling, osv. vil dette
leveres iht. til gjeldende krav.

Dører

Innvendig dører: Dører i boligrom leveres fra Scanflex (Model Trend 1) eller tilsvarende i sort/ mørk
grå utførelse (S-8500-N). Hardterskel. Terskellister leveres i lakkert eik. Dørvridere
leveres i stål. Dør med glass leveres ikke.
For informasjon om innerdører se leverandørens hjemmeside: www.scanflex.no

Utvendigdør: Hovedinngangsdøren og inngangsdør til garasjen leveres som NorDan Linjalen (S-
8500-N). Farge på karm er sort/mørk grå (S-8500-N). Karm leveres i sort/mørk grå
(S-8500-N), terskel i hardtre, beslag, sylinder og stålvridere. Sideinngangsdøren til
Hus 2 (19B) leveres som Swedoor Amazon med godkjenning som branndør klasse
EI30Sa i mørk grå/sort utførelse (S-8500-N). Balkongdørene leveres som heve- og
skyvedører uten brystning i mørk grå/sort utførelse. Karm leveres i grunnet mørk
grå/sort utførelse. Glassfelt har isolerglass. Dørvridere leveres i stål.
For informasjon om hoveddører se leverandørens hjemmeside: www.nordan.no

Vinduer: Leveres som lukkevindu eller fastvindu med energiglass. Lukkevinduene leveres
innadslående eller utadslående avhengig av plassering. Karm og ramme leveres i
sort/mørk grå (S-8500-N) utførelse. Samtlige vinduer har beslag i stål/aluminium
utvendig for å begrense vedlikeholdet. Vindusforinger leveres i gips grunnet og malt.
Plantegningene angir fast/lukkevinduer. Vindu på bad i 1. etasje leveres med frostet
glass.
I tak over trappeløp leveres fjernstyrte Velux takvinduer med regnsensor og
automatisk lukking.
For informasjon om vinduer se leverandørens hjemmeside: www.nordan.no

Garasjeport

Garasjen vil bli levert med garasjeport med elektrisk motor. 2 stk fjernbetjening
medfølger. Gulv blir levert i ubehandlet betong støpt med fall mot garasjeport.
Vegger og tak isoleres iht. forskrifter og tildekkes med gipsplater grunnet 2 strøk.

Overflater og kledning

Vegger mellom boligrom leveres med justert bindingsverk, isolasjon og gipsplater.
Gipsplatene sparkles og males to strøk. På baderom og vaskerom leveres det
våtromsplater med rupanel eller OSB-plater bak våtromsplatene.

Den delen av fasaden som er kledd med panel, leveres beiset med grunning og
mellomstrøk. Det vil kunne forekomme fargeforskjeller avhengig av hvor utsatt
treverket er for sol, vær og vind.
Impregnert treverk viderebehandles ikke.
Vegger i alle etasjer sparkles og males i to strøk i fargen Comfort Grey.
Eventuell videre behandling av vegger skjer etter at overlevering av boligen har
funnet sted.
Himlinger i alle etasjer leveres med gipsplater sparklet og grunnet to strøk i hvit
utførelse.
Baderommene leveres med fliser på gulv og vegger. Det leveres prosjektflis fra
Modena eller tilsvarende.

Sanitær

Baderomsinnredning leveres av type Lind Unique eller tilsvarende.
Dusjvegger leveres med herdet glass på samtlige baderom. Det må påregnes at en
av dørene er fast dør.
Alt sanitærutstyr leveres i hvit utførelse. Toaletter leveres veggmonterte. Sisterne fra
Geberit. Toalett med sete med softclose. Betjeningspanel i hvit plast.
Det leveres opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på bad i 1. etasje og på
vaskerom i 3. etasje.
På kjøkkenet leveres det kjøkkenbatteri i sort utførelse. I kjøkkenskap monteres vann
og avløp for senere påkopling av oppvaskmaskin.
Bunnledninger leveres komplett i henhold til tegninger. Rørføringer i boligen kan
medføre påforing/innkassinger av vegger/himlinger. Varmtvannsbereder leveres som
200 l og plasseres i vaskerom/teknisk rom i 3. etasje.
Det leveres 1 stk. utvendig frostfri vannkran på yttervegg i 1. etasje som prosjekteres
og plasseres av rørlegger. Automatisk vannstopper prosjekteres og leveres av
rørlegger.
Utvendig anlegg prosjekteres av rørlegger og godkjennes av Lørenskog kommune.

Trapper

Innvendige trapper leveres av Trapperingen - type Salvi. Trapp, håndlist, vanger og
stolper leveres i treverk malt i sort/mørk grå (S-8500-N). Trinn leveres malt i mørk
grå/sort furu (S-8500-N).
Trappene leveres som åpen trapp mellom 2. og 3. etasje. Mellom 1. og 2. etasje blir
det lukket trapp med ekstra lagringsplass/bod.
For informasjon om trappene se leverandørens hjemmeside: www.trapperingen.no

Ventilasjon

Det leveres balansert ventilasjon. Ventilasjonsaggregat leveres i bod i bakre del av
garasjen.
Ventilasjonskanaler vil kunne medføre påforing/innkassinger av vegger/himlinger.
Ventilasjonsfirmaet Max Tek AS vil prosjektere anlegget.

Kabel-Tv/Bredbånd/Telefoni

Det er lagt trekkerør for kabel-TV/internett fra husvegg til nærmeste stolpe.
Kjøper må selv undersøke hvilke leverandører som tilbyr disse tjenestene og selv bekoste installasjon.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Eiendommen antas å være klar for overtagelse innen utgangen av Q2 2024. . Selger skal samtidig med varsel om oppstart også varsle om en bindende tremåneders periode for overtagelse, denne overtakelsen er Mars-mai 2024.

Eventuell forsinkelse i forhold til varslet tremåneders periode for overtagelse samt endelig overtagelsesdato vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt iht. bustadoppføringslovens regler. Forsinkelse i forhold til antatt overtagelse gir normalt ikke krav på dagmulkt.

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, se eget punkt om ferdigattest.

Oppvarming

Det er lagt opp til elektrisk oppvarming av boligene bestående hovedsakelig av
varmefolie og varmekabler i gulv. Det vil være varmekabler på WC, baderom og
vaskerom, samt i entré og stue/sekundærstue i 1. etasje. Det vil bli levert
rentbrennende peisovn i stuen i 2. etasje. Alle tørre rom i 2. og 3. etasje får
varmefolie.

Tomten

Eiet seksjonert tomt på 213 kvm der fellesarealet tilhører sameiet og hver enkelt seksjon har tinglyst sitt respektive utomhusareal i naturlig tilknytning til boligene (se vedtekter med tilhørende utomhusplan). Viser til matrikkel brev for eiendommen. Tomten er fellesareal og opparbeides med gruslagt innkjørsel og gårdsplass med kantstein av granitt.
Sameiets vedtekter har bestemmelser som viser hvilket hageareal den enkelte seksjon disponerer. Det kan forekomme mindre avvik i tomtens størrelse hva gjelder eksklusiv bruksrett til fellesarealer eller seksjonens tilleggsareal.
Ved evt. avvik mellom de fysiske grensene i sameiet og tomtegrensene i utomhuskartet/seksjoneringen, er det de stedlige forholdene (f.eks. gjerder, kanstein, hekker, murer o.l.) som gjelder

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal og privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Privat vei er delt mellom nr. 19a, nr. 17 og nr. 15.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er stipulert til 22.987,- i året og i disse vil det være: renovasjon, eiendomsskatt, feiing, grunngebyr vann og avløp.

Når sameiet er etablert, blir det opp til sameiet å vedta om man skal betale fellesutgifter, eller om seksjonene selv betaler sine egne kostnader tilknyttet seksjonen.
Hvor store evt. felleskostnader blir, avhenger av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer.

Boligen har ikke vært bebodd av selger og det foreligger således ikke oversikt over løpende utgifter for eiendommen.

Det er lagt trekkerør for kabel-TV/internett fra husvegg til nærmeste stolpe.

Kjøper må selv undersøke hvilke leverandører som tilbyr disse tjenestene og selv bekoste installasjon.

Megler har ikke fått opplyst hva eiendomsskatten evt. vil utgjøre, men basert på eiendommens antatte ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.

Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.

Det første året boligeiendommen skal formues verdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.

Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2021 skal ikke overstige 25 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2021 ikke overstige 90% av dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Organisasjonsform

Eiendommen er seksjonert og er tilknyttet Sameiet Arne Garborgs vei 17 og 19 bestående av 3 boligseksjoner (3 eneboliger), med sameiebrøk 1/3.

Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet, vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter. Det forutsettes at kjøper aksepterer vedtektene som grunnlag for avtalen. Kjøper vil ha rett og plikt til å være medlem av eierseksjonssameiet. Utdrag fra vedlagte vedtekter angående kostnader- § 4. FELLESKOSTNADER
Felleskostnader er alle kostnader ved eiendommens drift som ikke gjelder den enkelte
bruksenhet, så som vedlikeholdskostnader, forsikringer, administrasjonskostnader, og
offentlige skatter og avgifter med mer.
Styret skal påse at alle felleskostnader blir dekket av sameiet etter hvert som de forfaller, slik
at man unngår at kreditor gjør krav gjeldende mot de enkelte seksjonseiere for
seksjonseiernes felles forpliktelser.
Felleskostnadene skal fordeles mellom seksjonseierne etter størrelsen på sameiebrøkene,
med mindre særlige grunner taler for å fordele kostnadene etter nytten for den enkelte
bruksenhet eller etter forbruk, eller annet gyldig vedtas med tilslutning fra de seksjonseierne
det gjelder.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.
Eieformen følger Lov om eierseksjoner. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no.

Vedtekter/Husordensregler

Det er utarbeidet vedtekter for sameiet og som følger vedlagt i salgsoppgaven. Vedtektene fastsettes av sameiet på sameiermøtet. Det anbefales å delta på sameiermøtene.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. Kjøper aksepterer imidlertid at dersom overtagelse gjennomføres i vinterhalvåret, slik at utomhusarbeider ikke kan ferdigstilles, kan utbygger kreve at overtagelse skjer på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Dette forutsetter at kommunen har utstedt slik midlertidig brukstillatelse og at det kun gjenstår utomhusarbeider.
Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeid. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3029/107/419:
06.03.1922 - Dokumentnr: 85 - Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vedlikehold
Bestemmelse om generende virksomhet .
Servitutt er hentet inn og vanskelig og tyde.
Servitutten er sendt til tyding.


19.09.1939 - Dokumentnr: 9761 - Elektriske kraftlinjer
Lørenskog EL-verk.
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
PB:B.2.
Gjelder denne registerenheten med flere.
Ligger ingen trafostasjon på tomten, den ligger lenger nede i gata.


23.01.1978 - Dokumentnr: 435 - Erklæring/avtale
Rett for kommunen til areal for vedlikehold
Gjelder grøfterens og snømåking.

08.09.1978 - Dokumentnr: 5873 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver søndre parsell over nordre parsell
Adkomstrett for 107/1938 over eiendommen, papiret er borte hos kartverket.


23.04.1979 - Dokumentnr: 2918 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Knr:3029 Gnr:107 Bnr:1938
Bestemmelse om solidarisk ansvar for fellesledninger
sammen med naboen i 107/1938. Ledningene går fra hovedvei inn langs adkomstveien til boligene.


19.10.2022 - Dokumentnr: 1184215 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Equity AS
Org.nr: 914 866 871


01.09.1921 - Dokumentnr: 900134 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0230 Gnr:107 Bnr:193
PB 72/6-955 ELDRE REG C-525


25.10.1978 - Dokumentnr: 7107 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:3029 Gnr:107 Bnr:1938


01.01.2020 - Dokumentnr: 393262 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0230 Gnr:107 Bnr:419

Tilvalg og endringer

Erfaringsmessig vet vi at enkelte kjøpere ønsker å sette sitt personlige preg på
boligene. Prosjektet og dets priser er basert på at arbeidene gjennomføres rasjonelt
og med delvis serieproduksjon i form av systematisering av tekniske løsninger og
valg av materialer. Dette gir begrensninger for hvilke tilvalg og endringer som kjøper
kan forvente å få gjennomført, og innenfor hvilket tidsrom disse kan bestilles.
Kjøper vil få anledning til å gjøre tilvalg mot tillegg i pris. Endringer kan medføre at
byggherre eller arkitekt må vurdere ønskene, og hvor kjøper i så fall må dekke disse
kostnadene. Kostnader forbundet med vurdering eller endringer av planløsning
belastes med kr. 1.500,- inkl. mva. pr. time til dekning av arkitekt. Endringer kan ikke
gjennomføres dersom det berører rammetillatelsen, fellesareal, annen bolig eller gir
forsinkelser i prosjektet. Kjøper kan heller ikke kreve endringer som utgjør mer enn
15% av avtalt kjøpesum. Det vises for øvrig til bustadoppføringslova §9.
Det vil bli fastsatt frister for tilvalg og endringer. Kjøper må overholde de frister
(valg/betaling) som settes av entreprenør/byggherre. Oversittes fristene har
byggherre rett til å levere boligen i samsvar med leveransebeskrivelsen.
Alle tilvalg og endringer avtales direkte mellom kjøper og byggherre i separat avtale.
Tilvalg og endringer faktureres fra byggherre og innbetales til meglers klientkonto ved
bestilling/forfall.
Dersom kjøper ønsker å gjøre endringer i prosjektets standardprodukter, vil
uttrekkssummen være entreprenørens kostpris (hensyntatt rabatter) og fratrukket
15% påslag. Som følge av entreprenørens rabatter og påslag kan uttrekkssummen
være betydelig lavere enn veiledende butikkpris.
Det kan ikke påregnes at entreprenøren vil påta seg å montere eventuelle leveranser
som kjøper bestiller på egen hånd før overtagelse. Dersom kjøper trekker ut
leveranser som er nødvendige for å få midlertidig brukstillatelse, som for eksempel
hele kjøkkenet. Må selger etablere en minimumsløsning (hybelkjøkken e.l.) for
kjøpers regning.

Salgsbetingelser og kjøpetilbud

Videresalg av kontraktsposisjonen (transport av kontrakt) eller overdragelse av boligen før ferdigstillelse forutsetter samtykke fra selger. Samtykke kan nektes på fritt grunnlag, og selger kan også stille betingelser for et eventuelt samtykke. Et slikt samtykke vil også innebære et administrasjonsgebyr for merarbeidet et slikt eierskifte medfører. Selger og eiendomsmegler har opphavsrettighetene til alt markedsmateriell for boligprosjektet, herunder bilder og illustrasjoner.

Kjøper kan ikke benytte boligprosjektets markedsmateriell i sin markedsføring for transport av kjøpekontrakt uten selgers/eiendomsmeglers samtykke. Det opplyses om at dersom boligen er kjøpt av profesjonell/investor med hensikt om ikke å overta eller bebo denne, herunder som et videresalgsobjekt, vil videresalg av boligen mens den er under oppføring reguleres av Bustadoppføringslova. Videreselger vil ha et selvstendig oppfyllelsesansvar etter Bustadoppføringslova, noe som også medfører full garantistillelse.

Kjøp etter bustadoppføringsloven innebærer en avbestillingsrett for kjøper, jf. bustadoppføringslova kap. VI. Dersom forbrukeren avbestiller, har selger rett på erstatning for det tap som oppstår, alternativt kan det atales et avbestillingsgebyr jf. Bustadoppføringslova §§ 52 - 54. Det vil si at kjøper bærer all risiko ved avbestilling. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider betales i slike tilfeller i sin helhet av kjøper. Kontakt megler for nærmere informasjon dersom avbestilling vurderes.

Reguleringsbestemmelser

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til kommuneplan 2015-2026 datert 31.05.2017 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Planlagte utbygginger er de to boligene som blir bygget på eiendommen. Vedlagt planskisse over eiendommen og illustrasjoner på hvordan eiendommer blir når byggene er oppe er vedlagt i salgsoppgaven.

For bygget er det gitt IG, sålen er støpt og oppsetting pågår.

Forbehold fra utbygger

Selger forbeholder seg retten til å endre prisene for usolgt enhet uten forutgående varsel. Prislisten kan derfor bli erstattet av en senere utgave.

Boligen(e) selges på prosjekteringsstadiet og selger forbeholder seg derfor retten til uten forutgående varsel å gjøre mindre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for gjennomføringen av prosjektet.

Vindusplasseringen i den enkelte bolig kan avvike noe fra tegninger og skisser i salgsmateriellet.

Det gjøres oppmerksom på at sjakter og føringsveier for VVS installasjoner, ventilasjon og elektro ikke er inntegnet. Påforing/innkassing på vegger/ himlinger må påregnes og rommenes utforming kan bli noe endret som følge av dette.

I nyoppførte boliger forventes i noen grad svinn og krymping av materialer. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold.

Det kan forekomme mindre avvik i tomtens størrelse hva gjelder eksklusiv bruksrett til fellesarealer eller seksjonens tilleggsareal.

Ovennevnte endringer/avvik gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.

Det gjøres oppmerksom på at tegninger, planer, skisser og bilder i salgsoppgaven kun er av illustrativ karakter og kan inneholde innredning og tilbehør mv. som ikke inngår i avtalen. Opplysninger gitt i leveransebeskrivelsen er gjeldende.

Kjøper må være innforstått med den usikkerhet som foreligger med hensyn til fremdrift og overtagelse, og kan ikke påberope seg overskridelser av de her angitte estimerte overtagelsestidspunkt som avtalt frist for ferdigstillelse/overtagelse. En forsinkelse i forhold til disse estimatene vil således ikke kunne danne grunnlag for krav om dagmulkt eller annen erstatning.

Tegninger og bilder i illustrasjonsbok er kun illustrasjoner og kan avvike i forhold til plan- og fasadetegninger som vedlegges kontrakt, herunder teknisk beskrivelse. Alle illustrasjoner, skisser, møblerte plantegninger med mer er kun ment å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan således ikke anses som endelig leveranse. Inntegnet utstyr/ inventar medfølger ikke, så som for eksempel møbler og garderobeskap, og det vil derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen.

Beplanting og blomster, innredninger, tepper, møbler, markiser, og annet tilbehør utover det som er beskrevet ovenfor, leveres ikke. Det tas forbehold om at sjakter og føringsveier for tekniske installasjoner ikke er ferdig inntegnet. Innkassinger vil ha varierende størrelse avhengig av boligtype og etasjeplan. Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle boligene i prosjektet. Interessent oppfordres derfor særskilt til å vurdere dette (solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold terreng og omkringliggende bygningsmasse med mer) før budgivning.

Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og/eller nødvendige, likevel slik at den generelle standard og utførelse ikke forringes eller endres vesentlig. Kjøper aksepterer uten prisjustering at selger har rett til å foreta slike endringer. Eksempel på slike endringer kan være innkassinger og nedforinger av teknisk anlegg, mindre endringer av boligens areal og lignende.

Utbygger forbeholder seg retten til å foreta nødvendige endringer som følge av offentlige pålegg eller tilpasninger i forhold til tekniske løsninger. Videre forbeholder utbygger seg rett til å bestemme endelig utforming av utomhusarealer, materialvalg og fargevalg samt innvendige og utvendige fellesarealer, uten at kjøper har rett til å kreve endringer av avtalt pris. Dette gir ikke utbygger rett til å foreta endringer som er av en slik art at boligens standard objektivt sett forringes eller objektivt svekker boligens bruksverdi. Utbygger skal så langt det er praktisk mulig informere kjøper om slike endringer. Det kan være avvik mellom de plantegninger og skisser som er presentert i prospektet, og den endelige leveransen.

Lovanvendelse

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.

For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende :
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.

Kjøper har rett til å avbestille leveransen før overtakelse har funnet sted, jf. buofl. §§ 52-54.

Det gjøres oppmerksom på at selger kan kreve erstatning for sitt økonomiske tap i henhold til bustadoppføringslova kapittel VI. Dette gjelder uavhengig av om byggestart er besluttet eller ikke.

Ved avbestilling etter at bygging er besluttet igangsatt, vil selger ha krav på full erstatning for sitt økonomiske tap i henhold til bustadoppføringslova kapittel VI.

Dersom det foreligger en mangel i henhold til loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no

Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Beliggenhet

kart
Logo

Krogsveen Nittedal

Velkommen til en enklere boligreise.

Annonseinformasjon

FINN-kode324673720
Sist endret02. apr. 2024 09:41
ReferanseKR62.2355

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.