Bildegalleri

Lektorvegen 20

3 solgt ! Moderne leiligheter midt i Bø|3 soverom |Store balkonger| Vannbåren varme| Carport og bod

Kart med kartnålLektorvegen 20, 3802 Bø i Telemark

Prisantydning fra

2 695 000 kr

Prisantydning til

2 705 000 kr

Totalpris fra

5 408 632 kr

Totalpris til

5 428 632 kr

 • Planlegging

  Ferdig prosjektert

 • Salgsstart

  I gang

 • Byggestart

  Q3 2023

 • Overtakelse

  Q3 2024

Nøkkelinfo

Boligtype
Leilighet
Soverom
3
Primærrom
100 m²
Bruksareal
107 m²
Eieform
Andel

Les mer om bruksareal her

Enheter i prosjektet

Sorter etter

Nedoverpil

Visning

Velkommen til informasjonsmøte 6. april. Her blir du møtt av megler og kan også ta en prat med representanter fra utbygger, entreprenør, Skien BBL og Haugestøl VVS.
Visningspåmelding

Beskrivelse

Vi er svært stolte over å presentere vårt nye prosjekt- Lektorvegen 20

LETTERE HVERDAG
Lei av snømåking, plenklipping, beising og maling? Behov for mindre plass? Ønske om balkong og lettstelt hverdag? Kjøpe din første bolig?
Da er Lektortorvegen 20 det rette for deg. Her tilbys leiligheter med tre soverom, privat avdeling med ensuite og walk in closet, ekstra bad for gjester, romslig gang, samt kjøkken/stue på hele 42,8 kvm. Størrelsen på leilighet er 107 kvm, i tillegg kommer bod og carport. Gjennomarbeidede planløsninger med bevisste materialvalg og solide leveranser.
Baderom med dusj/badekar, toalett, servant med underskap og opplegg til vaskemaskin. Det blir kjøkkenløsninger med et moderne og tidsriktig utrykk fra Drømmekjøkkenet, med integrerte hvitevarer. Vannbåren varme i gulv fra energibrønn. Fra stuen har du utgang til din private balkong/markterrasse. Gode tilvalgsmuligheter dersom du ønsker å sette ditt eget preg på leiligheten. Du får privat parkeringsplass carport og sportsbod.


KVALITETER
- Kvalitetskjøkken fra Drømmekjøkkenet med integrerte hvitevarer
- To stk baderom, et av dem privat bad med inngang fra soverom
- Sportsbod.
- Alle leilighetene får privat sør- eller vest - vendt balkong
- Energibrønn og vannbåren varme (Endre: Energibrønn og varmepumpe som reduserer energibehovet for inntil 85%, SCOP 6,15)
- Tilrettelagt adkomst for rullestol til ALLE leilighetene i begge etasjer
- Tilrettelagt for lading av el-bil
- Lekker fasade

FORDELER MED Å KJØPE NYTT
- Faste priser - ingen stressende budrunder
- Nybygg garanti
- Alt i ett hus - du følges opp av oss hele veien
- Alltid integrerte hvitevarer inkludert
- Mange fine tilvalgsmuligheter.

FORDELER MED SKIEN BOLIG BYGGERLAG
- Avdragsfritt inntil 20 år
- Særdeles gunstig lånerente
- Lave felleskostnader
- Prisgunstige kvantumsrabatter på forsikringer, bredbånd m.fl.
- Boligbyggelagenes Sikringsfond sikrer at du kun står avsvarlig for egen bolig - gjeld


Beliggenhet
I Lektorvegen bor du i Bø sentrum, men tilbaketrukket fra støyen i hovedgata. Her ligger alt til rette for et aktivt liv med kort vei til det meste.
Her har du gangavstand til butikker, buss/tog, Gullbring Kulturanlegg, skoler, Bø-Senteret og andre servicetilbud. Matbutikker ligger rett i nærheten.
Turområder har du innen kort rekkevidde. Her er stier og turveier, og du trenger ikke ta den samme joggeruten eller skiløypen når du ønsker å ta en treningstur. Du bor lettvint og sentralt, like ved buss - forbindelse, togstasjon med lokale tog, samt Sørlandsbanen som kjører mellom Stavanger og Oslo. Godt transporttilbud med ekspressbusser.

Adresse: Lektorvegen 20, 3802 BØ I TELEMARK

For mer informasjon om fremdrift og hva det innebærer å være en del av Skien Bolig Byggerlag, kontakt Jeanette Arnesen - Eriksrød

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Boligene i Bygg A planlegges ferdigstilt i perioden 3. kvartal år 2024. Dette gjelder ikke som en bindende frist for å ha boligen klar for overtagelse, herunder ikke grunnlag for å kreve dagmulkt. Selger vil ved vedtatt igangsetting varsle Kjøper skriftlig om overtagelsesdato, som vil være å regne som en frist iht. bustadoppføringslova.

Selger kan kreve overtagelse inntil fire måneder før den avtalte fristen til å ha boligen klar til overtagelse. Selger skal skriftlig varsle om dette minimum to måneder før det nye overtagelsestidspunktet. Det eksakte overtagelsestidspunktet skal gis med minst 14 kalenderdagers skriftlig varsel. Det beregnes dagmulkt fra det nye overtagelsestidspunktet.

Selger skal innen rimelig tid varsle forbruker dersom det oppstår forhold som vil medføre at han blir forsinket med sin utførelse. Selger har rett til tilleggsfrist dersom vilkårene som nevnt i Bustadoppføringslova § 11 er oppfylt.

Ved besøk på byggeplass før overtagelse skal kunder alltid være i følge med en representant fra Selger. All annen ferdsel på byggeplassen i anleggsperioden er beheftet med høy grad av risiko og er forbudt.

Garasje/Parkering

Det medfølger en parkeringsplass pr leilighet i carport. Det er mulighet for å montere el-bil lader på 20A. Med en 32A lader anbefales en lader med laderobot som kan justere kraft.

Organisasjonsform

Området er planlagt å bestå av ett boligselskap (antallet boligselskap kan bli justert i forbindelse med utbyggingen).

Borettslaget Lektorvegen borettslag (under stiftelse) er planlagt å bestå av totalt 8 andeler (antallet andeler kan bli justert i forbindelse med utbyggingen). Borettslaget vil bli organisert iht. lov om burettslag av 06.06.2003 nr. 39, borettslagsloven.
Borettslaget vil bli tilknyttet boligbyggelaget Skien Boligbyggerlag og alle Kjøpere plikter å bli medlem her.
Boligbyggelaget/Selger fastsetter vedtekter for borettslaget i forbindelse med stiftelsen av borettslaget. Kjøper plikter å rette seg etter de til enhver tid gjeldene vedtekter og eventuelle husordensregler for borettslaget. Som medlem av boligbyggelaget og/borettslaget og i tråd med vedtektene, vil Kjøper ha rettigheter og forpliktelser.

Forkjøpsrett: Forkjøpsretten er ferdig utlyst. Ved senere salg av boligene har medlemmer av Skien boligbyggelag har forkjøpsrett til boligene utlysning finne sted etter boligbyggelagets regler. Dersom boligen skal eies av flere, må alle være medlem.

Oppvarming

Energibrønn og vannbåren varme. Trådløs romregulering fra Uponor med romtermostater i alle rom med gulvvarme.
Det er gulvvarme i alle rom. Det gjøres oppmerksom på at det ikke blir installert pipe i boligene.

Utleie

Det vises til borettslagslovens § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6. Andelseiere i borettslag kan leie ut hele sin enhet i opptil 30 døgn i løpet av året. Dette er en utvidelse av tidligere lov.

Beliggenhet

Eiendommen ligger solrikt og sentralt til i Bø, med gangavstand til butikker, buss/tog, Gullbring Kulturanlegg, skoler og andre servicetilbud. Extra Dagligvare ligger rett i nærheten.
Togstasjon med lokale tog, samt Sørlandsekspressen som kjører mellom Stavanger og Oslo. Godt buss tilbud med Vy/Farte.

I Bø er det fine turmuligheter sommer og vinter. Det er oppmerkede turløyper, oppkjørte skiløyper og lysløype. På Lifjell er det skisenter og Vinterland. Sommerstid er det flere bade- og fiskemuligheter, og selvfølgelig må Bø Sommarland nevnes.

Lånebetingelser fellesgjeld

Den totale kjøpesummen for boligen består av innskudd og andel fellesgjeld. Innskuddet er den del av kjøpesummen som Kjøper må finansiere på egenhånd. Innskuddet inngår som del av borettslagets finansieringsplan sammen med felleslån og andelskapital. Dersom Selger endrer prisene på usolgte enheter etter at borettslagets finansieringsplan er vedtatt, vil økningen ikke inngå som del av innskuddet, men omtales som kontantdel. Denne verdien vil ikke være sikret med pant i borettslagets eiendom.

Kapitalkostnader består av renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld. Borettslaget finansieres med 50 % fellesgjeld og 50 % innskudd. Fellesgjelden er planlagt etablert som et annuitetslån med 40 års løpetid hvorav de første 20 årene er avdragsfrie. Kapitalkostnadene vil øke når perioden for avdragsfrihet opphører. Nominell rente er pt. 5.39 % pr 07.04.24. iht. tilbud fra Sparebank 1 Sør Øst. og det er denne rentesatsen som er lagt til grunn i de stipulerte felleskostnadene. Dersom renten endres før overtagelsen eller i løpet av lånets løpetid, vil dette påvirke kapitalkostnadene og dermed felleskostnadene. Andel fellesgjeld og stipulerte felleskostnader for den enkelte bolig fremgår av prislisten. Det presiseres at renten vil endre seg i samsvar med den generelle renteutviklingen og påvirke felleskostnadene tilsvarende, uavhengig av budsjettperiode. Rentene har vært historisk lave og det må påregnes at disse fortsatt vil øke i løpet av lånets løpetid. .

Renteutgiftene er for tiden fradragsberettiget med 22 % etter gjeldende regler for 2023, forutsatt at andelseieren har tilstrekkelig skattbar inntekt.

Borettslaget eier eiendommen og står ansvarlig for å betjene felleslånet. Andelseier har ikke personlig ansvar for borettslagets fellesgjeld, men er solidarisk ansvarlig for å dekke borettslagets løpende utgifter. Dette innebærer at andelseiere kan holdes ansvarlig?for manglende betaling av fellesutgifter fra øvrige andelshavere med mindre borettslaget er tilknyttet en Husleiegarantiforsikring.

Sikringsordning fellesgjeld

Borettslagets krav på fellesutgifter vil bli sikret i Boligbyggelagenes Sikringsfon. Premien for sikringen utgjør per i dag kr 500,- og er hensyntatt i felleskostnadene for borettslaget. Borettslaget er, etter den til enhver tid gjeldende bestemmelser fastsatt av forsikringsselskapet, sikret mot tap som følge av at øvrige andelseiere unnlater å betale sine felleskostnader. Sikringsordningens varighet er frem til oppsigelse. Oppsigelse vedtas av generalforsamlingen. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring.

Stipulering av felleskostnader

Felleskostnader består av drifts- og vedlikeholdskostnader for Borettslaget og kapitalkostnader knyttet til Borettslagets fellesgjeld. Felleskostnader vil avhenge av rente- og avdragsvilkår på felleslånet samt hvilke tjenester borettslaget ønsker utført i felles regi. Kostnadene fordeles i henhold til bestemmelser i vedtektene. Månedlige felleskostnader inkl. renter og ev. avdrag er stipulert for første driftsår og fremgår av prislisten. Det er lagt til grunn at kommunale avgifter, TV/bredbånd, forsikring av bygningsmassen, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, premie for husleiegarantiforsikring, vaktmestertjenester som snømåking og renhold, vedlikehold og andre driftskostnader er inkludert. Drifts- og vedlikeholdskostnader er stipulert fra kr 3.207,- og kostnader for varmtvann og oppvarming avregnes etter forbruk. TV/Bredbånd er budsjettert med kr 400,- per mnd. og er inkludert i budsjettet. Endelig budsjett fastsettes på generalforsamlingen.

Det tas forbehold om endringer i stipulerte felleskostnader, da dette er basert på erfaringstall og budsjett fra forretningsfører. Fordelingsnøkkel for fordeling av kostnader reguleres i borettslagets vedtekter, og bygger i utgangspunktet på areal. Enkelte elementer i budsjettet kan i vedtektene fastsettes til fordeling likt på alle andeler, eller etter forbruk.

Lovanvendelse

Kjøpet reguleres av Lov om avtale med forbrukar om oppføring av ny bustad m.m. (bustadoppføringslova) 13. juni 1997 nr. 43, i tilfeller hvor Selger er profesjonell og Kjøper er forbruker. Dette innebærer blant annet at Kjøper har krav på garantier iht. bustadoppføringslova § 12.

I tilfeller hvor Kjøper er profesjonell iht. bustadoppføringslova, dvs. gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet, kan Selger kreve at avtalen reguleres av avhendingslova eller etter bustadoppføringslova hvor §§12, 18 og 52-54 ikke kommer til anvendelse.

Tomt

Prosjektet skal oppføres på eiendommen gnr. 46, bnr. 16 i Midt-Telemark kommune.

Boligene vil bli organisert som andelsleiligheter hvor Lektorvegen borettslag vil bli hjemmelshaver til eiendommen. Eiendommen skal fradeles og eiendomsgrensene og arealet er ikke endelig avklart på salgstidspunktet. Borettslagets tomt skal opprettes med egen matrikkel. Borettslagets tomteareal er oppgitt av Selger å bli ca. 1.000 m² dersom trinn 1 fradeles.

Prosjektet er planlagt med totalt 8 enheter, oppdelt i 2 salgstrinn. Trinn 1 er planlagt med 4 leiligheter og trinn 2 er planlagt med tilsvarende.

På eiendommen står det i dag en eldre bolig, som det er planlagt å rive. Borettslagets tomt skal opprettes med egen matrikkel. Hele tomtearealet er oppgitt av Selger å være ca. 1.867 m². Avhengig av salgstakten, så forbeholder selger seg retten til å evt. fradele det første bygge-trinnet og la eneboligen bli stående inntil videre.

Endelig adresse foreligger ikke på salgstidspunktet, men vil bli fastsatt før overtagelse.

Hver Kjøper vil i tillegg til sin bolig også disponere over borettslagets utvendige- og innvendige fellesarealer. Deler av fellesarealet kan i henhold til vedtekter være avsatt til enkelte boliger/andeler.

Fellesarealene, herunder bl.a. felles trappeganger, svalganger, rømningsveier, felles bodanlegg samt fasader, herunder balkonger, terrasser mv. ferdigstilles av Selger samtidig med boligene.

Utomhusarealene tilhørende borettslaget ferdigstilles samtidig med ferdigstillelse av det enkelte bygg eller så snart årstiden tillater det.

På eiendommen vil det bli etablert diverse ledningsnett for vann, avløp, overvann, elektrisitet, data/tv/telefon og eventuelle andre ledninger. Disse ledningene som går over eiendommen vil også være i sameie med andre tilliggende eiendommer. Kjøper er kjent med og aksepterer ovennevnte og at tilliggende eiendommer kan få tinglyst nødvendige rettigheter til å legge, vedlikeholde og skifte ut ledninger ved behov. Kjøper plikter å medvirke til dette i årsmøter dersom slike avtaler skal inngås og tinglyses etter at overskjøting har funnet sted.

Ansvarlig megler

Jeanette Arnesen-Eriksrød

Beliggenhet

kart
Logo

DNB Eiendom AS

Fra hjem til hjem

Annonseinformasjon

FINN-kode296812781
Sist endret12. apr. 2024 07:13
Referanse609225067

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.