Bildegalleri

Du bruker en gammel nettleser, som ikke støtter denne bildevisningen. Du kan se alle bildene i bildegalleriet.

Vågsbygd Sentrum Hus 1

Vågsbygd Sentrum, trinn 1| Kun 2 leiligheter igjen - innflyttingsklare.

Kart med kartnålBosmyrveien 6, 4621 Kristiansand S

Prisantydning

3 267 000 kr

Totalpris fra

10 918 587 kr

Totalpris til

10 919 247 kr

Planlegging

Ferdig

Salgsstart

Ferdig

Byggestart

Ferdig

Overtakelse

Mai 2023

Nøkkelinfo

Boligtype
Leilighet
Soverom
3
Primærrom
145 - 151 m²
Bruksareal
147 - 154 m²
Eieform
Andel

Les mer om bruksareal her

Enheter i prosjektet

Sorter etter

EnhetEtasjeP-romSoveromTotalpris
1A H05015145 m²310 918 587 kr
1B H05045151 m²310 919 247 kr

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.Visningspåmelding

Beskrivelse

- Landsdelens største leilighetsprosjekt med massivtre i bærekontstruksjon.
- Miljøvennlig og bedre inneklima.
- Mulighet for parkeringsplass i parkeringskjeller.
- Heis.
- Vaktmester sørger for snømåking og trappevask.
- Stemningsfulle flotte balkonger/takterrasser.
- Flott parkanlegg med "stor-stue" i hagen som er til benyttelse for beboerne.

Det er IN-ordning på fellesgjelden. Det vil si at man kan nedbetale hele fellesgjelden om ønskelig, slik at felleskostnader utgjør ca kr. 5.000,- for hver av de to toppleilighetene.

Kontakt oss - så forteller vi deg om landsdelens største leilighetsprosjekt som bruker massivtre i bærekonstruksjonen. Her får du mulighet til å få naturen inn i stua med vegger i tre. Balkongene er stemningsfulle og innbydende med tregulv, glassrekkverk eller trerekkverk og dekorativ trekledning i himlingene. Her får du et behagelig liv med heis, vaktmestertjenester og ikke minst: tøffelavstand til Vågsbygd Senter.

Vågsbygd Sentrum borettslag, byggetrinn 1 utgjør til sammen ca. 32 leiligheter i "Hus 1" og et underjordisk garasjeanlegg.

Prosjektet Vågsbygd Sentrum borettslag består av ca. 110 boliger fordelt på 4 boligblokker samt et felles garasjeanlegg som ligger under bakkenivå.

Eiendommene tilhørende det enkelte byggetrinn i prosjektet vil bli opprettet som egne eiendommer/matrikler og vil bli organisert som borettslag.

For borettslag som etableres i prosjektet vil hver kjøper bli andelshaver og ha bruksrett til sin bolig og tilhørende fellesarealer. Tingsrettslige sameier vil kunne bli opprettet for fellesarealer og garasjeanlegg.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Gjenstående 2 leiligheter er klare for innflytting.

Garasje/Parkering

Det vil være anledning til å kjøpe vedteksbestemt bruksrett til parkeringsplass i felles garasjeanlegg under bakken, så lenge ledige plasser.

Generell orientering

Boligprosjektet Vågsbygd Sentrum er, som navnet tilsier, lokalisert i sentrum av Vågsbygd, like bak Amfi Vågsbygd med sine ca. 45 butikker. Fra Vågsbygd Sentrum er det kort vei til flotte turområder i Vågsbygdskauen, en oase for alle Vågsbygdbeboere og andre som besøker det fantastiske turområdet. Skjærgården er lett tilgjengelig med blant annet egen ferje til Bragdøya gjennom sommersesongen.

Vågsbygd Sentrum vil ferdig utbygd bestå av ca. 110 andelsleiligheter fordelt på 4 bygg, samt et felles lysthus på ca. 100 kvadratmeter (ferdigstilles sammen med 2. byggetrinn) og et underjordisk garasjeanlegg. Her presenteres Hus 1 med 32 leiligheter fordelt på 5 etasjer.

Leilighetene er tegnet av det prisbelønnede arkitektfirmaet Helen og Hard.

Organisasjonsform

Området er planlagt å bestå av ett eller flere boligselskap (antallet boligselskap kan bli justert i forbindelse med utbyggingen).

Vågsbygd Sentrum borettslag 1-4 bestå av totalt 110 andeler. Borettslaget er organisert iht. lov om burettslag av 06.06.2003 nr. 39, borettslagsloven.

Borettslaget er stiftet av selger som et frittstående borettslag.

Boligbyggelaget/Selger fastsetter vedtekter for borettslaget i forbindelse med stiftelsen av borettslaget. Kjøper plikter å rette seg etter de til enhver tid gjeldene vedtekter og eventuelle husordensregler for borettslaget. Som medlem av boligbyggelaget og/borettslaget og i tråd med vedtektene, vil kjøper ha rettigheter og forpliktelser.

Et borettslag er et boligselskap som eies av andelseierne og som organiseres og driftes av andelseierne i fellesskap. Til hver andel er det knyttet en bruksrett med tilhørende borett til en leilighet og borettslagets fellesarealer. Hovedregelen er at kun fysiske personer kan eie en andel i et borettslag, og det er restriksjoner på utleie.

Borettslag plikter å avholde årlig generalforsamling. Generalforsamlingen velger styre og behandler regnskap og budsjett, og tar beslutninger om større vedlikeholdsarbeider og påkostninger. Hver andel har en stemme i generalforsamlingen.

Utleie

Det vises til borettslagslovens § 5-3 hvor det kommer frem at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6. Andelseiere i borettslag kan leie ut hele sin enhet i opptil 30 døgn i løpet av året. Dette er en utvidelse av tidligere lov.

Beliggenhet

Boligprosjektet Vågsbygd Sentrum er lokalisert like ved Amfi Vågsbygd med sine 45 butikker. Fra Vågsbygd Sentrum er det kort vei til flotte turområder i Vågsbygdskauen, en oase for alle Vågsbygdbeboere og andre som besøker det flotte turområdet. Skjærgården er lett tilgjengelig med blant annet egen ferje til Bragdøya fra Auglandsbukta gjennom sommersesongen.

Lånebetingelser fellesgjeld

Kapitalkostnader består av renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld. Borettslaget finansieres med 70 % fellesgjeld og 30 % innskudd. Fellesgjelden er planlagt etablert som et annuitetslån med 40 års løpetid hvorav de første 10 årene er avdragsfrie. Kapitalkostnadene vil øke når perioden for avdragsfrihet opphører. Nominell rente er p.t. 6,14 % p.a. og det er denne rentesatsen som er lagt til grunn i de stipulerte felleskostnadene. Dersom renten endres før overtagelsen eller i løpet av lånets løpetid, vil dette påvirke kapitalkostnadene og dermed felleskostnadene. Andel fellesgjeld og stipulerte felleskostnader for den enkelte bolig kommer frem av prislisten. Det presiseres at renten vil endre seg i samsvar med den generelle renteutviklingen og påvirke felleskostnadene tilsvarende, uavhengig av budsjettperiode. Rentene er p.t. historisk lave og det må påregnes at disse vil øke i løpet av lånets løpetid.

Renteutgiftene er for tiden fradragsberettiget med 22 % etter gjeldende regler for 2019, forutsatt at andelseieren har tilstrekkelig skattbar inntekt.

Borettslaget eier eiendommen og står ansvarlig for å betjene felleslånet. Andelseier har ikke personlig ansvar for borettslagets fellesgjeld, men er solidarisk ansvarlig for å dekke borettslagets løpende utgifter. Dette innebærer at andelseiere kan holdes ansvarlig for manglende betaling av fellesutgifter fra øvrige andelshavere med mindre borettslaget er tilknyttet en Husleiegarantiforsikring.

Sikringsordning fellesgjeld

Borettslagets krav på fellesutgifter vil bli sikret i Klare Finans (Boligbyggelagenes Finansieringsforetak/NBBL). (Premien for sikringen utgjør pr. i dag 2 promille av borettslagets driftskostnader og er hensyntatt i felleskostnadene for borettslaget. Borettslaget er, etter den til enhver tid gjeldende bestemmelser fastsatt av forsikringsselskapet, sikret mot tap som følge av at øvrige andelseiere unnlater å betale sine felleskostnader. Sikringsordningens varighet er frem til oppsigelse. Oppsigelse vedtas av generalforsamlingen. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring.

Stipulering av felleskostnader

Felleskostnader består av drifts- og vedlikeholdskostnader for Borettslaget og kapitalkostnader knyttet til Borettslagets fellesgjeld. Felleskostnader vil avhenge av rente- og avdragsvilkår på felleslånet samt hvilke tjenester borettslaget ønsker utført i felles regi. Kostnadene fordeles i henhold til bestemmelser i vedtektene. Månedlige felleskostnader inkl. renter og ev. avdrag er stipulert for første driftsår og kommer frem av prislisten. Det er lagt til grunn kommunale avgifter, forsikring av bygningsmassen, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, premie for husleiegarantiforsikring, vaktmestertjenester som snømåking og renhold, vedlikehold og andre driftskostnader er inkludert. Drifts- og vedlikeholdskostnader er stipulert til ca. kr 30,- pr mnd.

Kostnader for varmtvann og oppvarming er stipulert med kr 10-12,- pr. kvm. BRA pr. mnd. Sistnevnte er å anse som et akontobeløp som vil bli avregnet etter kjøpers faktiske forbruk.

Tilkommer:
TV/Internettpakke kr 369,- pr. mnd.
Driftskostnader garasjeanlegg er stipulert til kr 200,- pr. måned for første driftsår, og skal betales av de som disponerer plass i garasjeanlegget.

Det tas forbehold om endringer i stipulerte felleskostnader, da dette er basert på erfaringstall og budsjett fra forretningsfører. Fordelingsnøkkel for fordeling av kostnader reguleres i borettslagets vedtekter, og bygger i utgangspunktet på areal. Enkelte elementer i budsjettet kan i vedtektene fastsettes til fordeling likt på alle andeler, eller etter forbruk.

Lovanvendelse

Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i fellesskap er inntatt i salgsoppgaven, og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt.

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.

Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.

Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbruker avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.

Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.

Ikke-forbruker avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.

Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Ansvarlig megler

Frederik Haugland Jacobsen

Beliggenhet

kart
Logo

DNB Eiendom AS

Fra hjem til hjem
Bilde av megler Frederik Haugland Jacobsen

Frederik Haugland Jacobsen

Prosjektmegler

Bilde av megler Christian Forum

Christian Forum

Prosjektmegler

Annonseinformasjon

FINN-kode295993793
Sist endret08. feb. 2024 08:20
Referanse653205021

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.