Fister- Boligtomt i Ryfylke med fin utsikt og mulighet for båtplass. Ingen boplikt!

Sandvikvegen 83, 4139 Fister

Prisantydning
790 000 kr
Omkostninger
35 220 kr
Totalpris
825 220 kr
Formuesverdi
360 000 kr
Kommunale avg.
418 kr per år
Tomteareal
931 m² (eiet)

Visning

Sammen skal vi sikre trygge visninger og ivareta smittevern. Derfor inviterer vi nå kun til individuelle visninger etter gitte forholdsregler. Kontakt megler i god tid før visning for avtale om tidspunkt, så finner vi gode løsninger. Husk å lese salgsoppgaven før visning, da denne ikke lenger deles ut i papirform pga. generell smitterisiko.

Beliggenhet

Vi har nå fått for salg en solrik selveiertomt like ved Ryfylke Skjærgård med flott utsikt over fjord og fjell. Sandvikvegen er et nyere boligfelt i Følesvika på Fister med landlig og idyllisk beliggenhet. Her har man kort gange til sjøen med gode muligheter for både bading og fiske, samt mulighet for båtplass og naustbod. Fister er et koselig lite tettsted med et godt miljø, og stedet er meget attraktivt for både fastboende og feriegjester med sin flotte natur og langstrakte sjølinje. Om sommeren har man et yrende båtliv i dette området og det er flere flotte turområder i alle retninger like utenfor døra. Om vinteren har man kort vei til flotte langrennsløyper i både Lyngsheia, Bjødnabu og Gullingen, samt gode muligheter for dagstur til enda større alpinanlegg i både Sauda og Røldal.

Sentralt plassert på Fister ligger Jokerbutikken som er et hyggelig samlingspunkt som tilbyr et godt utvalg av dagligvarer. I tillegg kan man finne gårdssalg med både egg, grønnsaker, frukt og bær man kan plukke med seg langs vegen. Fister har både barnehage og barneskole, og det er kun ca 10 km til Hjelmeland sentrum med en variert handelstand. Reisetid til Tau sentrum er ca 40 min og reisetid til Stavanger sentrum er ca 1 time.

Bebyggelse

Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

Adkomst

Fra Stavanger kjører man gjennom Ryfast og følger skilt mot Hjelmeland/ Røldal. Ta av til venstre ved skilt mot Fister etter å ha kjørt forbi Årdal og følg veien inn til Fister. Ta til venstre i kryss ved Joker-butikken og deretter 3.vei til høyre (motsatt side av veien ved Fister kirke) og hold til høyre. Følg denne veien ned mot sjøen. Du får nå tomten på din venstre side. Se til-salgsskilt på tomten.

Tomtetype

Selveiet boligtomt.
Tomten er lett skrånende, beliggende fritt og med flott utsikt over fjorden.

Tomten kan bebygges med inntil 180 kvm BYA (bebygd areal under tak).

Tomteareal

913,8 kvm.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Både veg, vann og avløp ligger klar til tomtegrensen.

Offentlige/kommunale avgifter

Kr. 418 pr. år
De kommunale avgiftene omfatter foreløpig kun eiendomsskatt. Ved ferdig bygg vil det påløpe vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift.

Kjøper må også betale tilknytningsavgift til Hjelmeland kommune kr 30.000,- for vann og kr 30.000,- for avløp.

Faste løpende kostnader

Ved ferdig bygg vil det påløpe vanlige løpende kostnader til forsikring, strøm, internett, tv, kommunale avgifter, renovasjon etc.

Konsesjon

For kjøp av ubebygd eiendom er det påkrevd med kjøpers "egenerklæring om konsesjonsfrihet" som skal godkjennes hos kommunen. Konsesjonsfriheten er betinget av at jeg ikke foretar bruksendring i strid med plan.

Diverse

Byggeklausul til Enkel Bygg og butikk, samt klausul til TS Stangeland for grave og grunnmursarbeid.

Pliktig medlemskap i velforening.

Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

Reguleringsmessige forhold

Eiendommen er i kommuneplanen godkjent brukt til bolig.
Det gjøres oppmerksom på at det er under utarbeidelse en reguleringsplan for utvidelse av boligfeltet. Kontakt kommunen for mer informasjon.
Kopi av plankart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgaven.

Eiendommens betegnelse

Gnr. 75 Bnr. 74 i Hjelmeland kommune

Oppgjør

Kjøpesum og omkostninger innbetales til megler innen avtalt overtakelsestidspunkt.
Kjøper innbetaler i forbindelse med oppgjør et akonto beløp på kr. 3000,- for avregning av kommunale avgifter/renovasjon/fellesutgifter/festeavgift.
Ved innbetaling av for mye, blir tilgodehavende tilbakeført kjøpers konto.

Kjøpekontrakt

Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2 400,- / 3 100,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- / 2 100,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Solgt "som den er"

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave, egenerklæring fra selger, takst og andre vedlegg, da dette danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Videre oppfordres det til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig.

Eiendommen kan ha mangel i følgende tilfeller:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen, jf. avhl § 3-8. Tilsvarende gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er rettet i tide.
3) Når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Finansiering

Ønsker du tilbud på finansiering av bolig?
Kontakt en av våre rådgivere i Hjelmeland Sparebank for et tilbud på;
oBoliglån
oLivs- /gjeldsforsikring
oForsikring
oSparing
Telefon: 51 75 44 00
E-post: post@hjelmeland-sparebank.no

Omkostninger

790 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
19 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 790 000,-))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

35 220,- (Omkostninger totalt)

825 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 1133
Gårdsnr: 75
Bruksnr: 74

Sandvikvegen 83, 4139 Fister

Visning

Sammen skal vi sikre trygge visninger og ivareta smittevern. Derfor inviterer vi nå kun til individuelle visninger etter gitte forholdsregler. Kontakt megler i god tid før visning for avtale om tidspunkt, så finner vi gode løsninger. Husk å lese salgsoppgaven før visning, da denne ikke lenger deles ut i papirform pga. generell smitterisiko.

Annonseinformasjon

FINN-kode 183745034
Sist endret 22. mar. 2021 02:20
Referanse 4200121

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.