Randøy - Stor tomt i landlige og skjermede omgivelser nær sjø.

Randøy Ring 285, 4130 Hjelmeland

Prisantydning
450 000 kr
Formuesverdi
240 000 kr
Kommunale avg.
320 kr per år
Tomteareal
1 460 m² (eiet)

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Beliggenhet

Tomten har en landlig og fin beliggenhet på Randøy, et populært sted for både fastboende og feriegjester. Tomten ligger skjermet og tilbaketrukket i et delvis etablert boligfelt, men flere bruker disse boligene til hytter ( ingen boplikt i Hjelmeland Kommune ). Eiendommen ligger vendt mot vest, har gode solforhold og det er kort vei ned til sjøen. Det er ca 500 meter i gangavstand ned til Valvik, en koselig badevik hvor det er planer for utbygging av en stor båthavn med mulighet for båtplass.

Randøy ligger i Hjelmeland kommune som kan by på mange aktiviteter både sommer og vinter. Om sommeren kan en f.eks sykle til landhandelen og kjøpe hjemmelaget mat på Krambulemmen, eller en kan nyte late dager ved sjøen eller gå seg en tur i Ryfylkes vakre natur. Om vinteren er det kort vei til fjells for å gå på ski, og det er merkede løyper like ved både i Melsheia og Bjødnabu, samt skomakernibbå og ryfylkeheiene, deriblant Lyngsheia. Det er ellers også kort vei til skitrekk med både Gullingen, Røldal og Sauda som nærmeste anlegg.

Skoler, barnehage, butikker, bank, restaurant, hotell m.m. ligger lokalisert i Hjelmeland sentrum, ca 10 km fra eiendommen.

Randøy ligger ca 1,5 time fra Stavanger inkludert ferje. En landlig idyll med kort vei til byen.

Fastlandsforbindelsen Ryfast som knytter sammen Ryfylke med Stavanger og Nord Jæren er godt i gang, og forventet ferdigstilt i 2019. Dette vil gjøre reisetiden og avstanden enda kortere enn i dag, og gjøre Randøy til en enda mer attraktiv plass å være.

Bebyggelse

Området består hovedsaklig av eneboliger / landstedsboliger og hytter, sammen med skog og landbruk.

Adkomst

Fra Hjelmeland følger du hovedvegen og skilt til Randøy. Ta til høyre etter Randøybroen og følg vegen (Randøy Ring) til Valvik.

Fra Stavanger tar du ferje til Tau, og kjører inn til Hjelmeland. Følg skilt til Randøy, og ta til høyre når du kommer over brua til Randøy. Følg veien til Valvik ca 3 km.

Etter at du har passert "Randøy feriepark" skal du ta første veg til høyre og følg den nesten helt til endes. Du vil nå få tomten på din venstre side. Se skilt.

Tomtetype

Boligtomt.

Maks bebygd areal (BYA) er 200 kvm og 50 kvm for garasje.
Maks mønehøyde er 8,5 meter målt fra gjennomsnitt planert terreng.

Tomteareal

1460,1 kvm

Vei/vann/avløp

Offentlig vann, felles privat veg og felles privat avløp ligger frem til tomten.

Tilknytningsavgift for vann til Hjelmeland kommune: kr 24.738,-

Offentlige/kommunale avgifter

Kr. 320 pr. år
Kommunale avgifter omfatter kun eiendomsskatt siden det er en ubebygd tomt. Når tomten bebygges vil de kommunale avgiftene øke, se egen prisliste. Det vil blant annet komme avgift for vann, renovasjon, feie-og tilsynsavgift. Eiendomsskatten vil også øke når tomten blir bebygd.

Oppgitte kommunale avgifter er uten renovasjonsavgift. Renovasjonsavgift innkreves av RYMI og varierer i pris etter hvilken ordning den enkelte velger. Renovasjonsavgiften koster fra kr. 2.183,- til kr. 3.605,- og kommer i tilleg til andre kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Det er kun løpende kostnader til eiendomsskatt pr d.d. for ubebygd tomt.

Det er plikt til å dele felles utgifter til drift og vedlikehold av felles veier og de tekniske anlegg som er tilknyttet boligfeltet.

Konsesjon

For kjøp av ubebygd eiendom er det påkrevd med kjøpers "egenerklæring om konsesjonsfrihet" som skal godkjennes hos kommunen. Konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan.

Diverse

Det foreligger en klausul til Ryfylke Elektriske om at de skal gjøre jobben med elektrikerarbeidet i boligen som skal bygges på tomten.

Reguleringsmessige forhold

Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Eiendommen grenser mot både uregulert område og mot jord/skogbruk.

Eiendommens betegnelse

Gnr. 1 Bnr. 137 i Hjelmeland kommune

Oppgjør

Kjøpesum og omkostninger innbetales til megler innen avtalt overtakelsestidspunkt.
Kjøper innbetaler i forbindelse med oppgjør et akonto beløp på kr. 3000,- for avregning av kommunale avgifter/renovasjon/fellesutgifter/festeavgift.
Ved innbetaling av for mye, blir tilgodehavende tilbakeført kjøpers konto.

Kjøpekontrakt

Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring på tomten.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"

Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3-9. Dette innebærer bl.a. at det kun kan påberopes mangel der dette følger av § 3-7 eller 3-8: "kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har innvirket på avtalen at slik opplysning ikke ble gitt." Det kan også foreligge mangel hvis eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene for øvrig. Kjøper kan ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kap 3 enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhendingsloven § 3-9, jfr § 1-2 (2).

Finansiering

Ønsker du tilbud på finansiering av bolig?
Kontakt en av våre rådgivere i Hjelmeland Sparebank for et tilbud på;
oBoliglån
oLivs- /gjeldsforsikring
oForsikring
oSparing
Telefon: 51 75 44 00
E-post: post@hjelmeland-sparebank.no

Omkostninger

500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
9 200,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
12 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 500 000,-))

22 922,- (Omkostninger totalt)

522 922,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 1133
Gårdsnr: 1
Bruksnr: 137

Randøy Ring 285, 4130 Hjelmeland

Annonseinformasjon

FINN-kode 165941190
Sist endret 7. jan. 2021 02:21
Referanse 4150108

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.