Ullernåsen - 5 eneboliger med utsikt og solrik markterrasse/hage- 2 garasjepl.- peis - kjeller m/ egen inngang. 2 SOLGT

Vesteråsveien 12, 0382 Oslo

Logo
Pris fra 18 750 000 kr Pris til 20 650 000 kr
Omkostninger
172 190 – 202 970 kr
Totalpris
18 922 190 – 20 852 970 kr
Areal
195 - 223 m²
Soverom
3
Boligtype
Enebolig
Eieform
Eier (Selveier)

Fasiliteter

  • Balkong/terrasse
  • Peis/ildsted
  • Kabel-TV
  • Garasje/P-plass
  • Turterreng
  • Hage
  • Utsikt
  • Bredbåndstilknytning

Boliger

Boliger
Bolig Soverom Etg P-rom BRA Totalpris
3 - 209 m² 236.3 m² 19 942 440 kr
3 - 195 m² 210.8 m² 18 922 190 kr
3 - 223 m² 248.8 m² 20 852 970 kr

Visning

Alle våre visninger har påmelding. Det er enkelt å melde seg på, med eventuelt følge, og du kan like enkelt melde deg av. For å skape trygghet, gjør vi omfattende tilrettelegging for å minimere smittefare på alle våre visninger. Vi ønsker deg hjertelig velkommen til visning, men vi minner om at vi ikke håndhilser og vi holder minimum 2 meter avstand. Kontakt gjerne megler i forkant av visningen dersom du har spørsmål.

Vesteråsveien 12, 0382 Oslo

Stort kart Hybridkart Flyfoto

Oppdragsansvarlig

Dyve & Partnere Eiendomsmegling AS / Nicolai Valset

Selger/Utbygger

VÅV12 Eiendom AS v/ Novium Eiendom AS

Betegnelse

Gnr. 28 Bnr. 323 i Oslo kommune
.

Byggeår

2022

Beliggenhet

Kort fortalt:
5 innholdsrike eneboliger med moderne og særpreget arkitektur.
Store og innholdsrike boliger med åpen planløsning.
4-5 soverom avhengig av planløsning.
Store vindusflater gir en sømløs overgang mellom ute- og inne områdene.
Terrasser med Pergola.
To parkeringsplasser per bolig i underjordisk garasje.
Separat inngang fra garasje.
Flotte sol- og utsiktsforhold.
Sjøutsikt fra stue og terrasse i flere av boligene.
Egen master avdeling med walk-in on en suite bad.
Familiebad med badekar.
Vannbåren gulvvarme.
Miljøvennlig oppvarming, luft til vann varmepumpe.
Svane Kjøkken med kompositt benkeplate.
Designbelysning fra SML Lighting.
Mange individuelle tilpasningsmuligheter.

I Vesteråsveien 12 er det prosjektert 5 innholdsrike eneboliger med moderne og særpreget arkitektur.

Eiendommen ligger i et attraktivt boligområde på Ullern med kort vei inn til sentrum, eller til flotte tur- og friluftsområder som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Ullern ligger sørvest i Oslo, mellom Lysakerelven og Mærradalen, og består av rolige villastrøk, supplert med leiligheter. Det er gangavstand til skoler, barnehager og et godt kollektivtilbud.

For den aktivitetslystne kan Ullern Idrettsforening tilby bandy, basketball, fotball, håndball og gymnastikk. Ullern Tennisklubb ligger idyllisk til på Blokkajordet ved Ullern Kirke og har et høyst moderne tennisanlegg til helårsbruk. I tillegg er det kort vei til lekeplass, idrettshall og treningssenter m.m.

Langs Lysakerelva er det fine gangveier som fører til Lysaker brygge med flott utsyn over Oslofjorden, eller opp helt opp til Bogstadvannet og et forfriskende bad. Man kan også gå på ski via Mærradalen opp til Bogstad og videre inn i marka. Etter nyåpningen i 2009 kan Oslo Golfklubb på Bogstad tilby en av Europas beste golfbaner.

Idylliske Vækerø park (ca. 3 km) er en godt bevart hemmelighet for de som er kjent i området. Her er det grønne og flott beplantede lunger, gressplen og stier, samt benker, brygger og mulighet for bading. I vestre ende av parken ligger pent opparbeidede Sollerudstranda som også har en fin gresslette med mulighet for ballspill.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000 og Ullern Dagligvare. Ønsker du ytterligere tilbud er det kort vei til CC Vest på Lilleaker. Senteret har en miks av kjedebutikker og selvstendige spesialforretninger som fremstår som moderne og trendsettende i en avslappende atmosfære. Røa senter ligger også godt innen rekkevidde.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane. Nærmeste bussholdeplass er Ullerntoppen som ligger ca. 300 meter fra boligen. Med bil fra Ullern tar det ca. 4 min til Skøyen, 7 min til Majorstuen, 10 min til Oslo S og 39 min til Oslo lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand til Lysejordet skole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Bjørnsletta skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Ullern videregående, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Bygninger

Det er primært villa- og småhusbebyggelse i området

Byggemåte

Bygget oppføres etter TEK 17, som er Forskrift om Tekniske Krav til Byggverk (Byggeteknisk Forskrift).

Det oppføres med betongdekke i underetasjen. Trekonstruksjon for resterende plan. Bygningen leveres med mørk kledning utvendig. Se leveransebeskrivelse for ytterligere beskrivelse av byggemåte.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 194,70 kvm - 222,60 kvm, Bruksareal: 210,80 kvm - 248,80 kvm


Arealer og fordeling per etasje og enhet:

Enhet A1 - BRA 236,3 kvm - u etg 80,2 kvm, 1 etg 76,2 kvm og 2 etg 79,9 kvm. Totalt P-rom areal 209,4 kvm.
Enhet A2 - BRA 210,8 kvm - u etg 54,7 kvm, 1 etg 76,2 kvm og 2 etg 79,9 kvm. Totalt P-rom areal 194,7 kvm.
Enhet A3 - BRA 236,3 kvm - u etg 80,2 kvm, 1 etg 76,2 kvm og 2 etg 79,9 kvm. Totalt P-rom areal 211,8 kvm.
Enhet B1 - BRA 248,8 kvm - u etg 84,3 kvm, 1 etg 80,5 kvm og 2 etg 84 kvm. Totalt P-rom areal 222,6 kvm.
Enhet B2 - BRA 248,8 kvm - u etg 84,3 kvm, 1 etg 80,5 kvm og 2 etg 84 kvm. Totalt P-rom areal 221,5 kvm.

Arealer er også oppgitt på tegninger og i beskrivelsen av hver enkelt enhet. Arealene er eksklusiv garasje.
Disse er angitt i bruksareal (BRA) som er boligenes mål innvendig, inklusive innvendige boder og vegger, men ikke medregnet yttervegg.

Selger tar forbehold om mindre endringer i både innvendige og utvendige arealer på grunn av tekniske og offentlige krav mv.

Innhold

Prosjektet består av 5 stk frittliggende eneboliger. I Vesteråsveien 12 får du en moderne og romslig enebolig med innredning og materialvalg som vil gjøre livet enkelt og komfortabelt. Alle boligene går over tre plan med 3 og 4, alternativt 4 eller 5 soverom, har private markterrasser med pergola uten tak, peis og 2 stk garasjeplasser. Underetasjen har egen inngang fra garasjekjeller. Her får du kvalitet i alle ledd, fra kjøkken og hvitevarer til nøye utvalgte tregulv og baderomsfliser. Du finner gjennomtenkte og praktiske planløsninger, moderne og åpne kjøkkenløsninger og romslige soverom. Hver bolig har en arealeffektiv planløsning, og størrelsen varierer fra ca. 211 til ca. 249 m² BRA.

Boligene gis et moderne uttrykk med flate tak og store vindusflater.
De store, åpne vindusflatene gir en sømløs overgang mellom ute- og inneområdene. Flott takhøyde med ca 2.60 meter i 1 etg og ca 2.50 meter i 2 etg. Uteplassene blir en integrerte del av boligene, som ved hjelp av en pergola og utvendige levegger gir unike soner som oppleves både lune og intime.

Det er bruk av materialer som glass, sorte trepaneler/spiler og betong. Inspirasjonen til de store utvendige piper er hentet fra den opprinnelig boligen på tomten som måtte vike plass for dette prosjektet.

Boligenes beliggenhet på en kolle skaper flotte sol og utsiktsforhold. Boligene plasseres i et tun med to boligtyper, type A- og type B-boliger. A-Boligene har en mer kvadratisk form, mens B-Boligenes langstrakte form gjør at samtlige enheter i prosjekt er sikret både sol og utsikt.

Innvendig i boligene er det lagt opp til en svært fleksibel og åpen romløsning, som kan tilpasses egne behov, både ved kjøp - og over tid. Egen master avdeling med en suite og walk-in garderobe er plassert med litt avstand fra øvrige soverom.

Boligene er i tillegg miljøvennlige og fremtidsrettede da hver bolig leveres med en helt nyutviklede inneklimasentral hvor en luft til vann varmepumpe koblet direkte til boligens balanserte ventilasjonssystem bidra til at både vannbåren oppvarming og tappvann varmes opp på en miljøvennlig og energibesparende måte.

Interiøret er også gjennomarbeidet og helt skreddersydd boligen. Samtidig som det er lagt opp til mange tilpasningsmuligheter helt etter egen smak og stil.

Standard

Boligen oppføres i.h.t. teknisk forskrift TEK 17, og vil holde en gjennomgående god standard, hva gjelder materialer og innredninger.

Utbygger har planlagt husene ned til minste detalj i forhold til material-, fliser- og fargevalg som fremkommer av prosjektets romskjema og leveransebeskrivelse vedlagt salgsoppgaven.

Kjøkken:
Kjøkken fra Svane model Nordic Raw med 20mm komposittstein benkeplater, hvitevarer fra Siemens, vask fra Franke Maris og armatur fra Tapwell.

Baderom:
Flislagte baderom. Dusjvegger i glass. Armatur fra Tapwell, speil og servantmøbler fra Svane på hovedbad, badekar fra Strømberg, toalett Villeroy & Boch. Fliser fra Bera & Beren.

Belysning / elektro:
Belysning fra SML lighting
Brytere og paneler leveres i Elko Plus Hvit utførelse.

Diverse:
Peis type Visionline i65.
Boligene leveres med futurehome, smarthusstyring.
Vannbåren gulvvarme leveres som standard i underetasjen, og 1. etasje samt på alle baderom.
Inneklimasentral fra Flexit, EcoNordic WH4. EcoNordic er basert på en balansertventilasjonsmodul, en luft til vann varmepumpe, og en varmtvannstank.

Oppvarming

Vannbåren varme i u etg og 1 etg. Elektrisk oppvarming i 2 etg, vannbåren på baderom. Peis i stue.

Parkering / Garasje

Det følger 2 stk garasjeplasser til hver bolig i felles garasjeanlegg.

Adkomst

Fra Vesteråsveien.

Beskrivelse av tomt/hage

Tomten for prosjektet er på 2261 kvm, fellestomt. Se vedlagt utomhusplan i salgsoppgaven der det vedtektsfestede eksklusive arealet til hver enkelt enhet fremkommer. Det gjøres oppmerksom på at mindre endringer kan gjøres i utomhusplanen og at målene er omtrentlig oppmålt på tegningen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.


1939/5585-2/105 Bestemmelse om bebyggelse 21.04.1939
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser

1939/8409-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 4.06.1939

1939/12016-1/105 Erklæring/avtale 29.08.1939
Bestemmelse om benyttelse

1941/995-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 28.01.1941
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde

2021/635089-1/200 Bestemmelse om veg
31.05.2021 21:00
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo kommune
Org.nr: 958935420
Midlertidig dispensasjon fra Plan- og bygningsloven
Plikt til framtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen blir tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Selger vil besørge ferdigattest eller midl.brukstillatelse for prosjektet før overtakelse. Det er krav om at midlertidig brukstillatelse gis før overtagelse.
Ferdigattest blir utstedt ved ferdigstillelse av prosjektet. Selger bærer ansvar for at ferdigattest blir gitt i etterkant.

Det gjøres oppmerksom på at deler av utomhusarealene kan ha en senere ferdigstillelse på grunn av tidspunkt for salg og overtagelse, særlig med tanke på årstid. Dersom eiendommen overleveres på vinterstid er kjøper inneforstått med at utomhusareal ikke vil være ferdig opparbeidet.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Det er boligskatt i Oslo kommune. Eiendomsskatten er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget* minus bunnfradraget. Bunnfradraget for 2021 er på inntil 4 millioner kroner. *Eiendomsskattegrunnlag er 70 % av boligverdien fra Skatteetaten, eller av eiendomsskattetaksten fra kommunen.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger.

Oslo kommune har vedtatt ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Se vedlagte kommuneplan for ytterligere informasjon.

I henhold til Plan og bygningsetatens hjemmeside for saksinnsyn er følgende saker påvist i nærområdet til eiendommen:
- For eiendommen Vesteråsveien 16-18 jobbes det med et planforslag for 22 boenheter fordelt på 18 stk rekkehus, 2 stk tomannsboliger.
- For eiendommen Vesteråsveien 9-11 jobbes det med et planforslag for 4 stk tomannsboliger nord på tomten.

Beskrivelse av sameiet

Det vil bli opprettet et sameie for de 5 boligseksjonene. En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Faste, løpende kostnader

Fellesutgifter er stipulert til kr 15-20 pr kvm.

Fellesutgifter skal dekke sameiets kostnader. Dette er kun et estimat og vil fastsettes av sameiet etter overtakelse i en generalforsamling.

Kjøper må påregne kostnader til:
- TV og internett
- Kommunale avgifter
- Eiendomsskatt
- Bygg- og innboforsikring
- Andre normale vedlikeholds- og driftsutgifter, herunder også til garasjeanlegg.

Det er ikke innhentet kostnadsoverslag på ovennevnte. Her vil også kostnader varierer ut ifra forbruk.

Oslo kommune har eiendomsskatt. Her ligger en beregningsmodell til grunn. Eiendomsskatten er p.t. på 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. Beregningsgrunnlaget finnes her: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/.

Oppgjør

Forskudd:
Forskudd tilsvarende 10 % av kjøpesum betales til meglers klientkonto så snart kjøper har mottatt bekreftelse fra megler om at selger har stilt entreprenørgaranti etter bustadoppføringsloven (buofl) § 12 og forskuddsgaranti etter buofl § 47. Selger har likevel ingen plikt til å stille forskuddsgaranti i tilfeller hvor hjemmel til eiendommen kan overskjøtes til kjøper uten heftelser, før kjøpers forskuddsinnbetaling. Forskudd innbetalt til meglers klientkonto er selgers penger og under selgers råderett fra det tidspunkt selger har stilt garantier etter buofl §§ 12 og 47. Også avkastning av pengene er selgers fra det tidspunkt garantiene er stilt. Dersom kjøper ikke har signert kjøpekontrakt eller innbetalt forskudd innen 30 dager fra bud/aksept, og dette ikke skyldes forhold på selgers side, er kjøper innforstått med at dette utgjør et vesentlig mislighold av kjøpers kontraktsforpliktelser. Dette vil gi selger rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

Sluttoppgjør:
Sluttoppgjør/hovedoppgjør (rest kjøpesum og omkostninger) skal innbetales til meglers klientkonto senest en uke før overtagelse.

Betaling for endringer og tilvalg:
Betaling for endrings- eller tilleggsarbeider som er avtalt direkte mellom kjøper og selger, skjer enten som forskuddsbetaling mot sikkerhet i form av forskuddsgaranti eller overskjøting, eller i forbindelse med sluttoppgjøret. Eventuell avtale om endringer og tilvalg som kjøper gjør direkte med underentreprenør gjøres opp partene imellom utenfor denne kontrakt.

Kredittvurdering / dokumentasjon av finansieringsevne:
Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere, og kan avvise en kjøper som ikke er kredittverdig på kjøpstidspunktet. Finansiering må dokumenteres til megler eller bekreftes av bankrådgiver til megler.

Overskjøting og oppgjør:
Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn i henhold til kjøpekontrakten. Ved eventuell endring i eierskap/navne-endring fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr på kr. 15.000,- inkl. mva. som innbetales meglers driftskonto. Eventuell endring av vilkårene i kjøpekontrakten krever utbyggers samtykke. Utbygger har rett til selv å avgjøre om han vil godta eller avslå transport av kjøpekontrakter. Det økonomiske oppgjøret vil bli utført av meglerforetaket selv eller meglerforetakets kontraktsmedhjelper.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Adgang til utleie (boligformål)

Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne. Selger/megler har ikke undersøkt om offentligrettslige forhold (herunder behov for nødvendige tillatelser, dispensasjoner etc.) eller tekniske forhold - ligger til rette for utnytting som utleie.

Konsesjon / Odel

Ingen odel eller konsesjon.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Antatt overtagelsestidspunkt er Q4 2022, og blir angitt når samtlige forbehold knyttet til byggestart er bortfalt og selger har startet bygging. Ca. 3 mnd. før antatt ferdigstillelse vil kjøper motta et skriftlig varsel som angir antatt overtagelsestidspunkt. 14 dager før ferdigstillelse mottar kjøper et skriftlig varsel med endelig overtagelsesdato.

Det gjøres oppmerksom på at skissert overtagelsestidspunkt i salgsoppgave ikke er endelig og en oversittelse av denne fristen vil ikke gi rett til dagmulkt.

Selgers forbehold

Selger forbeholder seg retten til uten varsel å kunne endre priser og betingelser for usolgte boliger i prosjektet. Utearealer som hører til de respektive boligene vil bli ferdigstilt i den grad det er mulig.

Det gjøres uttrykkelig oppmerksom på at anslaget vedrørende overtagelsestidspunkt ikke er å anse som en avtalt frist for overtagelse i forhold til buofl § 10. Ovennevnte er kun et estimat, og endelig overtagelsesdato vil bl.a. avhenge av kommunal saksbehandling, fremdrift i prosjekt- og byggearbeid m.m. Kjøpere må være innforstått med den usikkerhet som foreligger mht fremdrift og overtagelse, og kan ikke påberope seg overskridelser av de her angitte estimerte ferdigstillelsestidspunkter som avtalt frist for ferdigstillelse/overtagelse. Forsinkelse i forhold til disse estimatene vil således ikke kunne danne grunnlag for krav om dagmulkt eller annen erstatning. Endelig overtagelsesdato vil bli varslet skriftlig 14 dager på forhånd. Denne dato gjelder da som partenes avtalte overtagelsesdato. Alle illustrasjoner, skisser, "møblerte" plantegninger m.m. er kun ment å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan ikke anses som endelig leveranse. Inntegnet utstyr/inventar er ment som illustrasjoner og medfølger ikke, og det kan derfor forekomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen.

Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle enhetene. Kjøper oppfordres derfor særskilt til å vurdere den aktuelle boligens forhold (solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold terreng og omkringliggende bygningsmasse m.v.) før budgivning. Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og/eller nødvendige, likevel slik at den generelle standard og utførelse ikke forringes eller endres vesentlig. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer.

Eksempel på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, mindre endringer av boligens areal og lignende. Det kan være avvik mellom de planskisser, planløsninger og tegninger som er presentert i prospektet, og den endelige leveransen. Slike avvik utgjør ingen mangel ved selgers leveranse som gir kjøper rett til prisavslag eller erstatning. Ved vesentlige endringer har kjøper rett til å heve avtalen, og kreve kjøpesummen tilbakeført. Kjøper kan ikke kreve erstatning ut over dette. Dersom det er avvik mellom tegninger i prospekt/internettside og leveransebeskrivelsen i den endelige kontrakt med kjøper vil leveransebeskrivelsen ha forrang og omfanget av leveransen er begrenset til denne. På samme måte tas det forbehold om at man får de nødvendige offentlige tillatelser, og øvrige rammebetingelse. Dersom det i byggetiden skulle inntreffe streik, lockout eller gjøre seg gjeldende andre forhold som medfører forsinkelser og som ligger utenfor selgers kontroll, kan kjøper med grunnlag i dette ikke kreve dagmulkt eller erstatning, heve eller påberope seg gunstigere betalingsbetingelser. Ved avbestilling gjelder buofl §§ 52 og 53.


Det tas forbehold om at det vil være avvik, både når det gjelder utsikt og utsyn, samt bygningsmessig avvik. 3D bildene er kun ment som illustrasjoner. Det leveres blant annet ikke garderober. Hva gjelder husets plassering og tomtegrenser er det vedlagte utomhusplan som er gjeldende. Selger kan justere utomhusplanen dersom det er hensiktsmessig for prosjektet. Selger forbeholder seg retten til å foreta mindre endringer som er nødvendige som en følge av offentlige pålegg (f.eks. fasadefarge) eller tilpasninger i forhold til tekniske løsninger (f.eks. flytting av ventilasjon).


Alle arbeider skal utføres etter god håndverksmessig standard i samsvar med den bygningsbeskrivelse som er gitt i vedlagte prospekt og med det utstyr mv. som følger prospektet. Tegninger og perspektiv er kun ment som illustrasjon. Justeringer må påregnes i detaljprosjekteringen. Pipe, rørkasser, bærebjelker, knevegger, rom for ventilasjon etc er ikke vist på tegninger eller illustrasjoner som følge av at prosjektet ikke er detaljprosjektert. Selgeren har rett til å foreta mindre endringer i konstruksjon og materialvalg, uten at dette gir rett til endring av avtalt pris, forutsatt at endringene ikke reduserer boligens kvalitet. Slike endringer er ikke å anse som mangler, og gir derfor ikke kjøper rett til prisavslag, retting eller andre
mangelsbeføyelser. Selger skal, så langt det er mulig, informere kjøper om endringer som nevnt over.


I nye bygg vil det normalt oppstå svinnriss, sprekker i tapet, maling mv. ved skjøter og sammenføyninger, dels på grunn av uttørking av materialer. Det påpekes spesielt at sprekker i materialoverganger og mellom tak og vegg og i hjørner ikke kan forlanges utbedret, så lenge disse ikke innebærer avvik fra god håndverksmessig standard. Ca. 1 år etter at eiendommen er overlevert, vil selgeren foreta kontrollbefaring og deretter utføre eventuelle justeringer og etterarbeider snarest mulig, ifølge protokoll som settes opp ved befaring.

Selgerens plikt til å utbedre feil eller mangler gjelder ikke følgende forhold:

- Krymping av betong, treverk eller plater og derav sprekkdannelser i tapet maling og lignende med mindre sprekkdannelsene skyldes dårlig håndverk eller feilaktig behandling av materiale.

- Reparasjoner som går under vanlig vedlikehold.

- Mangler som oppstår på grunn av mangelfullt vedlikehold og eller uforsvarlig bruk av seksjonen med utstyr.

- Skader som skyldes tilfeldige begivenheter etter overtagelse selger ikke kan lastes for.


Dersom kjøperen krever endringer eller tilleggsarbeider, skal selgeren komme med en skriftlig redegjørelse for hva dette vil medføre av økte kostnader og endringer av tidsbruk. Endringer og tilleggsarbeider som skal utføres på eiendommen, skal avtales skriftlig med selger med angivelse av tilleggsvederlag samt endrede tidsfrister. Endringer og tilleggsarbeider som avtales mellom kjøper og selger, blir en del av denne kontrakt.

Kjøpekontrakten som ligger vedlagt salgsoppgaven er den som ligger til grunn for handelen. Dersom kjøper ønsker endring i kjøpekontrakten må det dette medtas i innlevert budskjema som et forbehold.

Det gjøres oppmerksom på at det kan bli plassert fellesinstallasjoner som kummer, stakeluker, koblingsbokser etc. på den enkeltes del av eiendommen uten at det kan gjøres krav som følge av dette.

Ved besøk på byggeplassen før overtagelse, skal kjøperen alltid være i følge med en representant fra selgeren. All annen ferdsel på byggeplassen i anleggsperioden er beheftet med høy grad av risiko og er forbudt.

Dersom kommunen stiller krav om at det skal tinglyses erklæringer/avtaler vedr. vei, vann eller avløp på eiendommen som er en forutsetning for rammetillatelse kan kjøper ikke motsette seg dette, og slike erklæringer gir heller ikke grunnlag for prisavslag.

Selger tar forbehold om at insekter/smådyr som maur/skjeggkre/sølvkre/perlekre kan forekomme også i nye boliger og tar ikke ansvar for dette. Se
Folkehelseinstituttet (FHI.no) for mer informasjon.


Forbehold tilknyttet byggestart:
Selger tar forbehold om tilstrekkelig oppnådd forhåndssalg, 3 av 5 eneheter, innen forventet oppstart estimert til Q4 2021.
Selger har sendt inn endringer i forhold til gitt rammetillatelse. Dette gjelder fasadeendring med pergola og justering/flytting av innkjøring til garasjeanlegget.

Selger tar forbehold dersom igangsettelsestillatelse ikke gis, eller at rammetillatelsen og/eller igangsettelsestillatelsen trekkes, eller at prosjektet må endres vesentlig som følge av eventuelle klager. Selger tar forbehold om mulige endringer i forbindelse med detaljprosjektering, utbygger vil i tilfelle arbeide for å optimalisere og ivareta interessene til kjøper på en best mulig måte. Jmf. kjøpekontrakten.

Selger tar forbehold om uforutsette forhold som gjør at prosjektet blir forsinket eller som hindrer at prosjektet blir gjennomført. Selger vil besørge søknad/melding om brukstillatelse så snart boligen er klar til bruk. Kommunen har frist på behandling av slike søknader på tre uker. Dersom kommunen av ulike årsaker velger å oversitte denne fristen, gir dette selger anledning til å utsette endelig overtagelsestidspunkt til brukstillatelsen foreligger uten at dagmulkt løper.

Tilvalg:

Det vil bli muligheter for å gjøre endringer eller tilvalg som f.eks. type parkett, fargevalg maling, skapfronter og lignende. Adgangen til å gjøre endringer og tilvalg begrenses til 15 % av kontraktsverdi, jfr. Buofl. § 9. Tilvalg som avtales med selger innbetales til meglers klientkonto etter nærmere avtale mellom partene. Se om dette under punktet "Betalingsbetingelser og garantistillelse" over.

Endringer og tilvalg kan også, etter forutgående avklaring med selger, avtales direkte mellom kjøper og underleverandør i en separat avtale. I disse tilfellene vil oppgjør for endringer og tilvalg ikke kunne gå via meglers klientkonto. Kjøper må betale direkte til underleverandør i henhold til avtale disse partene imellom. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv. i henhold til buofl. § 44. Selger har videre rett til å kreve at kjøper stiller sikkerhet for betaling av endrings- og tilleggsarbeider før arbeidene påbegynnes.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse, men først etter at forbehold om tilstrekkelig forhåndssalg er oppnådd. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.

Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Lov om hvitvasking

Megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer plikt til å melde ifra til Økokrim om mistenkelige transaksjoner

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren og utgjør:

Det er avtalt provisjon tilsvarende 1,25 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 15.000,- som et engangsbeløp for prosjektet, oppgjør kr 5.000,- pr enhet og visninger kr 2.500,-. Alle beløp er inkl. mva.

Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale alle utlegg, tilbaketrekkingsgebyr og vederlag utenom 1,25 % i salgsprovisjon.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 301
Gårdsnr: 28
Bruksnr: 323

Visning

Alle våre visninger har påmelding. Det er enkelt å melde seg på, med eventuelt følge, og du kan like enkelt melde deg av. For å skape trygghet, gjør vi omfattende tilrettelegging for å minimere smittefare på alle våre visninger. Vi ønsker deg hjertelig velkommen til visning, men vi minner om at vi ikke håndhilser og vi holder minimum 2 meter avstand. Kontakt gjerne megler i forkant av visningen dersom du har spørsmål.

Vesteråsveien 12, 0382 Oslo

Stort kart Hybridkart Flyfoto

Annonseinformasjon

FINN-kode 221068079
Sist endret 20. jun. 2021 02:04
Referanse 159219004

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.