1 solgt! Rekkehus i Hammeren Boligpark, trinn 2. Innholdsrike rekkehus med 3 soverom, bad/wc i begge etasjer. Garasje.

Hammeren Boligpark - Rekkehus Trinn 2, 8626 Mo i Rana

Pris fra 1 724 600 kr Pris til 1 804 600 kr
Fellesgjeld
2 579 400 – 2 699 400 kr
Omkostninger
20 000 kr
Totalpris
4 324 000 – 4 524 000 kr
Areal
108 m²
Soverom
3
Boligtype
Rekkehus
Eieform
Andel
Energimerking
B - oransje

Boliger

Boliger
Bolig Soverom Etg P-rom BRA Totalpris
3 - 108 m² 108 m² 4 524 000 kr
3 - 108 m² 108 m² 4 324 000 kr

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Hammeren Boligpark - Rekkehus Trinn 2, 8626 Mo i Rana

Stort kart Hybridkart Flyfoto

Adresse

Rekkehusene har følgende adresser;
Andel 10 - Hammermyra 59, 8626 Mo i Rana
Andel 11 - Hammermyra 57, 8626 Mo i Rana
Andel 12 - Hammermyra 55, 8626 Mo i Rana

Matrikkel

Andelsnr. 10, 11 og 12 i Hammeren Boligpark borettslag med org.nr. 926 445 650.
Tomten til rekkehusene i trinn 2 blir en parsell av gnr. 23 bnr. 189 i Rana kommune.

Beliggenhet, adkomst

Hammeren Boligpark ligger i et stille og rolig boligområde i landlige og naturskjønne omgivelser ca. 5 km utenfor sentrum av Mo i Rana. Innkjøring til boligparken fra Hammerveien via Regnbuen.

Nærområdet

På Hammeren er det kombinasjon av bolig og landbruk, og man er omkranset av en flott natur samtidig som man er nær bylivet. Kun en spasertur unna er populære Klokkerhagen som er et flott fritidsområde året rundt, som blant annet byr på et fantastisk turløypenett, badeplasser, volleyballbane, plassbygget grill og lekeplass - virkelig et rekreasjonsområde for alle aldersgrupper. Hammeren er tilknyttet Gruben skolekrets, avstand om lag 4 km.

Type, eierform og byggeår

Rekkehus Borettslag, oppført i 2021

Bygninger og byggemåte

Bygget leveres etter TEK 17 bygningsstandard, og blir oppført etter gjeldende lover og forskrifter. Eksteriørmessig uttrykk fremkommer av perspektivskisser/fasadetegninger fra arkitekt. Konstruksjonen oppføres med tre i etasjeskiller og mellom boligene. Vinduer og dører i boligens yttervegger utføres med energiglass i henhold til forskriftens krav. Vinduer og terrassedør leveres malt. Vegger hvor det er trepanel leveres med impregnert kledning Type Varig eller tilsvarende. Vegger med brannkrav vil få brannmalt kledning. Impregnert trevirke på balkonggulv vil bli levert impregnert fra fabrikk, og må behandles av kjøper. Endelig fasadematerial og fasadeuttrykk kan bli bestemt senere i prosjekterings-fasen. Takoverbygg på balkonger vil bli som vist på tegning. Balkongene har utelampe og dobbel stikkontakt. Generelt anses balkonger som utvendig konstruksjon og mindre ansamlinger av vann vil kunne oppstå på overflaten etter regnvær. Drypping på ytterkant underliggende balkong kan forekomme.Utbyggers leveransebeskrivelse er til enhver tid gjeldende og ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Hammeren Boligpark - et botilbud for alle

Hammeren Boligpark er et spennende prosjekt som det har vært jobbet med i flere år, og utbygging av parken er godt i gang. Første leilighetsbygg er ferdigstilt, og til sommeren 2021 flytter de første beboerne inn i rekkehus trinn 1. Den første eneboligen er også innflyttet, og flere er under bygging.

Hammeren har en sunn befolkningssammensetning med kombinasjon av barn, ungdom, voksne og eldre. Nettopp derfor tilbyr Hammeren Boligpark ulike boligformer slik at den gode befolknings-sammensetningen skal kunne fortsette. Her skal alle generasjoner finne et botilbud, og her kan man bo lenge.

Tiden er inne for trinn 2 av rekkehus, der én av boenhetene allerede er solgt. Arkitektonisk er det et stilig og moderne bygg, det er sprekt samtidig som det passer inn i omgivelsene. Boligene er innholdsrike med en god og fleksibel planløsning, og det er wc i begge etasjer. Boligene leveres med 3 soverom, der det er mulighet for et fjerde- alt etter ditt behov. Det er gjennomgående lys i 2. etasje med store vindusflater på begge yttervegger. I tillegg til en romslig balkong er det vedtatt i styret i borettslaget at beboer kan lage seg en markterrasse utenfor hovedsoverom 1. etasje (se protokoll vedlagt i salgsoppgaven).

Antall soverom

Soverom: 3

Arealer og innhold

Rekkehus med tre boenheter - 1 er solgt!

Boligene er planløst over to etasjer med parkering i garasje som bygges inntil boligen, sportsbod i bakkant.

Boligene har BRA og P-rom 108 m2, og inneholder:
I 1. etasje er hall med trapp opp til 2. etasje, 2 soverom og bad/vaskerom. Det er altandør fra et soverom ut til hagen.I 2. etasje er kjøkken, stue, toalettrom og 1 soverom. Fra stue er det utgang til balkong.

Tegninger ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Innvendig standard i boligene

Entré/hall:
Hvitlasert 3stavs eikeparkett på gulv, flis i inngangssone. Varmekabler. Vegger og himling med gips/tre som er sparklet og malt. Takarmatur og stikkontakter.

Kjøkken:
Hvitlasert 3stavs eikeparkett på gulv, vegger og himling med gips/tre som er sparklet og malt. Kjøkkeninnredning fra Bjørnådal leveres med standard hvite fronter. Integrert platetopp og stekeovn, samt kjøl-/fryseskap og oppvaskmaskin. Ett greps kjøkkenbatteri (Oras Classica eller tilsvarende). Benkarmatur og doble stikkontakter.
Kjøkkentegninger ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Bad/vaskerom:
Flislagte gulv og vegger. Mosaikk i nedsunket dusjgrube, dusjhjørne med innadslående dører. Himling med gips som er sparklet og malt. Varmekabler. Skapseksjon av type hvit glatt eller tilsvarende. Vegghengt toalett. Dobbel stikkontakt. Speilbelysning. Takarmatur. Uttak for vaskemaskin og stikk for tørketrommel.

Stue:
Hvitlasert 3stavs eikeparkett på gulv. Vegger og himling med gips/tre som er sparklet og malt. Doble og enkle stikkontakter. Uttak for tv/internett. Vedovn. Utgang til balkong.

Toalettrom:
Hvitlasert 3stavs eikeparkett på gulv. Vegger og himling med gips/tre som er sparklet og malt. Vegghengt toalett, håndvask med underskap og speil med lys.

Soverom:
Hvitlasert 3stavs eikeparkett på gulv. Vegger og himling med gips/tre som er sparklet og malt. Takarmatur og doble stikkontakter.

Innerdører:
Innvendige dører leveres med lyse/hvite, glatte dørblader med vridere og beslag av stål. Hvitmalte karmer og gerikter. Stiftehull vil være synlig.

Listverk:
Gulvlister og gerikter (listverk) leveres ferdigmalt i lys farge/eller eikelister.

Garderober:
Garderober leveres ikke. Forslag til plassering er skissert i vedlagt tegning.

Elektrisk anlegg:
Boligene leveres med skjult el-anlegg, unntatt der det teknisk er behov for å legge åpent. Stikkontakter plasseres generelt 15 cm over gulv der annet ikke er beskrevet. Brytere plasseres generelt ca. 100 cm over gulv. Det leveres egen strømmåler for hver leilighet. Alle leiligheter leveres forberedt for kabel-tv/internett.

Tilvalg/endringer:
En fordel ved å kjøpe prosjektert bolig er muligheten til å skreddersy leveransen med endringer/tilvalg. Alle endrings-/tilvalgsarbeider skal avtales skriftlig mellom utbygger og kjøper. Endringer/tilvalg kan gi kostnadsmessig konsekvens for kjøper, og er begrenset opp til 15 % av kjøpesum. Utbygger/entreprenør tar påslag på alle endringer.

Oppvarming

Oppvarming i boligene med elektriske varmekabler i hall/entré og bad/vaskerom. Vedovn i stue. For øvrig er det balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Det er vedtatt i styret i borettslaget at beboer kan montere varmepumpe om ønskelig (se protokoll vedlagt i salgsoppgaven).

Garasje med sportsbod

Parkering i egen garasje som bygges inntil boligen, størrelse ca. 28,4 m2. Garasjen har automatisk portåpner, og leveres med betonggulv og ubehandlet OSB-plater på vegger og i himling. Takarmatur og stikkontakt på vegg. Innerst i garasjen er det dør inn til egen sportsbod ca. 5,7 m2 med dobbel stikkontakt.

Areal og eierform

Fellestomt - eiendomstomt.Tomten blir en parsell av gnr. 23 bnr. 189 i Rana kommune.
Tomten er ikke oppmålt p.t., og tomtestørrelse vil foreligge når fradeling er foretatt.

Fellesareal og hage

Tomten blir opparbeidet med gruset innkjørsel/- gårdsplass og tilsådd plen. Det er vedtatt i styret i borettslaget at endene har rett til bruk av deler areal ved siden av sin bolig- se kart i protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Uthomhus-fellesarealer vil sannsynligvis bli ferdigstilt etter overtagelse av andelen/eiendommen.

Vei, vann og avløp

Hammeren Boligpark blir tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Adkomst fra offentlig vei, privat vei innad i boligparken.

Reguleringsplan

Hammeren Boligpark ligger i et område regulert til boligformål som grenser mot LNFR område.
Gjeldende reguleringsplan 3074 "Detaljregulering for Hammeren, øst for idrettsplass" med ikrafttredelse 16.11.2017. Reguleringsbestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Diverse opplysninger

Borettslaget, Hammeren Boligpark borettslag, består p.t. av totalt 12 andelsleiligheter med Mobo Helgeland som forretningsfører. Dette sikrer trygg drift av din bolig. Borettslag er egne juridiske enheter og eies av dere som bor der. Borettslaget styres av generalforsamlingen og borettslagets eget styre. Generalforsamlingen er et møte med alle eierne (andelshavere) i borettslaget og møtes normalt en gang i året. Hver andelseier har en stemme på generalforsamlingen.

P.t. består borettslaget av dette rekkehuset (3 boenheter), trinn 1 rekkehus 3 boenheter), samt et leilighetsbygg med 6 enheter. Det er under planlegging oppføring av flere leilighetsbygg/rekkehus i boligparken, og det legges til rette for at disse kan slås sammen til et og samme borettslag.

Kjøper må være/bli medlem hos Mobo Helgeland BBL. Innmeldingsavgift er p.t. kr. 800,-, hver enkelt andelseier må tegne medlemskap.

Eventuell utleie av leiligheten krever samtykke fra borettslagets styre. Det er begrensninger for utleie utover 3 år, jfr. Borettslagsloven.

Det kan være begrensninger for juridiske personer å eie andel i borettslaget. Juridiske personer som vurderer kjøp må kontakte og rådføre seg med megler.

Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter

Forslag til vedtekter for borettslaget kan fås hos megler.
Kjøper er pliktig til å følge borettslagets vedtekter og husordensregler.
I enkelte borettslag må det påregnes dugnad, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Realsameiet

Det opprettes et realsameie for Hammeren boligpark som alle eierne i boligparken blir en del av, og hver andel får eierandel 1/52. Vedtekter for realsameiet samt forslag til driftsbudsjett ligger vedlagt i salgsoppgaven, og omfatter blant annet; vedlikehold av vei og lekeplass, drift felles renovasjonsanlegg, brøyting, strøing og eiendomsskatt. Årlig kostnad er hensyntatt i borettslagets driftsbudsjett og betales via månedlige felleskostnader.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett på prosjekterte boliger. Ved videresalg vil vanlige regler om forkjøpsrett gjelde.

Totalpris og felleskostnader

Kjøpesum: Fra kr. 1 724 600,- til kr. 1 804 600,-
Fellesgjeld: Fra kr. 2 579 400,- til kr. 2 699 400,-
Omkostninger: Kr. 20 000,-
Totalpris: Fra kr. 4 324 000 til kr. 4 524 000,-

Felleskostnader er p.t. stipulert fra kr. 6 386,- til kr. 6 546,-. Felleskostnadene er basert på erfaringstall og er utarbeidet av Mobo Helgeland BBL.

Felleskostnader inkluderer blant annet vannavgift, eiendomsskatt, renovasjon, felles forsikring, forretningsførerhonorar, utvendig stell, avsetting vedlikehold, rentekostnader fellesgjeld og kostnader til realsameiet for blant annet brøyting og vedlikehold av vei. Foreslått driftsbudsjett med alle poster ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Dersom det i etterkant inkluderes flere tjenester i fellesutgiftene vil dette kunne påvirke fellesutgiftenes størrelse.

Egen strøm er ikke inkludert i fellesutgiftene.

Energiforbruk og energimerking

Energimerking er utført: B - Oransje.
Energiattest kan mottas etter henvendelse til meglerkontor.

Kommunale avgifter og renovasjon

Kommunale avgifter og renovasjon dekkes via fellesutgiftene/realsameiet.

Det er avsatt eget område for renovasjon ved inn-/utkjøring til boligparken, se vedlagt situasjonsplan.

Kommunen har panterett som sikkerhet for riktig betaling for kommunale avgifter og eventuell eiendomsskatt.

Det gjøres oppmerksom på at avgiften kan variere avhengig av forbruk. Kommunen har panterett som sikkerhet for riktig betaling for kommunale avgifter og eventuell eiendomsskatt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger og eventuelle tilvalg må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Utbetaling av oppgjør (helt eller delvis, beroende på om det foreligger forhold som medfører at kjøper utøver tilbakehold i deler av kjøpesummen) til selger, kan imidlertid foretas før hjemmel er overført kjøper under forutsetning av at selger stiller garanti iht. Bustadoppføringslovas §47. Ved utstedelse av §47-garanti vil godskrivning av renter til kjøper opphøre, med unntak av renter på eventuelt tilbakeholdt beløp. Kjøpers innbetaling blir i et slikt tilfelle å betrakte som et forskudd.

Solgt ihht. bustadoppføringsloven

Andelen/eiendommen selges iht. bustadoppføringsloven som regulerer selger og kjøpers(forbrukers) rettigheter og plikter på bygg som ikke er oppført/fullført når avtalen inngås. Bustadoppføringsloven inneholder bl.a. bestemmelser om garanti og sikring av innbetalte midler. Kjøpesummen vil ikke overføres før oppgjørsavdelingen har mottatt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse eller nødvendige garantier. For profesjonelle kjøpere gjelder avhendingsloven og garantier blir ikke stilt.

Endringer/tilvalg:
Endringer/tilvalg utføres av utbygger/selger forutsatt at dette lar seg gjøres tidsmessig og praktisk, bl.a. vil dette bli vurdert i forhold til ferdigstillelse av eiendommen. Mulighet til å bestille tilvalg vil være tidsbegrenset og kjøpere vil bli underrettet om dette.

Forsinkelser:
Selger forplikter seg til å informere om eventuelle forsinkelser som avviker fra tidsplan så snart han er kjent med at det kan oppstå forsinkelser. Selger har rett til tilleggsfrister uten kompensasjon til kjøper etter reglene i Bufl. (jfr. Tilleggsfrister § 11).
Forhold som gjelder her er:
1. Dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeid som forsinker arbeidet/overtagelsen.
2. Dersom kjøper, eller noen kjøper svarer for, ikke overholder kontraktavtale, eller at arbeidet blir forsinket p.g.a. noe kjøperen er ansvarlig for.
3. Dersom det oppstår forsinkelser fra selger/entreprenør som er utenfor deres kontroll, og at det ikke var rimelig å forvente at selger/entreprenør kunne ha regnet med denne forsinkelsen på avtaletidspunktet, eller at selger/entreprenør ikke har mulighet til å unngå forsinkelsen (f.eks. force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold o.l.)
Overtakelsen er å regne som forsinket, dersom overtakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter Bufl. §§ 10 og 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring skjer til den tid kjøper har rett til å kreve. Dersom overtakelsen er forsinket kan kjøperen kreve:
1. Dagmulkt
2. Heve avtalen
3. Kreve erstatning
4. Tilbakeholde deler av kjøpesummen
Vilkår for de ulike alternativene fremgår av Bufl. §§ 18, 19, 20, 22 og 24.
Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse bestemmelsene, og rådføre seg med megler dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse seg dette forholdet ved evt. salg av nåværende bolig, da bygningsforsikring til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved en slik forsinkelse.

Garantier:
Utbygger stiller garanti iht. Bufl. §§ 12 og 47. Det kan ikke kreves innbetalt noen del av kjøpesummen før det foreligger garanti iht. bustadoppføringslova.

Avbestilling:
Kjøpers adgang til å avbestille, følger av Bufl. §§ 52-54. Dersom kjøper avbestiller etter igangsettingstillatelser er gitt, eller etter at selgers forbehold er innfridd/frafalt fastsettes selgers krav på vederlag og erstatning i samsvar med Bufl. §§ 52 og 53.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tegninger. Det kan forekomme mindre endringer av areal som følge av detaljprosjekteringen. Dette gir ikke grunnlag for kompensasjon til kjøper.

Andre opplysninger

Kabel-tv/internett:
Det er inngått avtale med Fiber Signal Altibox, pakkeløsning Fiberaksess. Med fiberaksess blir boligen levert forberedt med alle tekniske installasjoner, der det ikke er forhåndsbestemt en felles pakkeløsning for hele borettslaget. Hver enkelt beboer skreddersyr/kjøper de produktene man selv ønsker direkte hos leverandør.

Det er tinglyst diverse servitutter på eiendommen som antas å medfølge ved fradeling (gjelder borettslagets tomt):
- 1899/900079 Jordskifte
- 1965/4530 Jordskifte
- 1967/3842 Elektriske kraftlinjer
- 1972/4368 Bestemmelse om bebyggelse
- 1975/559 Jordskifte
- 1981/1799 Jordskifte
- 1983/7477 Erklæring/avtale Televerket
- 1986/2981 Jordskifte
- 1993/3183 Jordskifte
- 1994/6894 erklæring/avtale elektriske kraftlinjer
- 2018/362442 Bestemmelse om vannledning
- 2018/362442 Bestemmelse om kloakkledning
- 2019/34443 Bestemmelse om vann/kloakk
- 2019/34443 Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
- 2019/34443 Bestemmelse om bebyggelse

Tinglyste rettigheter:
På eiendommen 23/188 og 23/171: Bestemmelse om bebyggelse tinglyst 2019/34443.

Grunnbok samt tinglyste erklæringer kan mottas etter henvendelse til meglerkontor.

Selger står fritt til å tinglyse nødvendige bestemmelser (rettigheter og forpliktelser) vedrørende borettslaget, naboforhold, eller forhold pålagt av myndighetene.

Faste priser - ingen budrunde

Leilighetene har fast pris, dvs. ingen budrunde og "først til mølla" prinsippet som gjelder. Kjøp inngås ved signering av midlertidig kjøpekontrakt hos megler.

Igangsettelse/ferdigstillelse

Estimert byggetid fra igangsettelse ble bekreftet 01.06.2021 er 12-14, dvs. at estimert overtagelse er juni-august 2022.

Endelig fastsettelse av nøyaktig overtagelses-tidspunkt vil ikke være avklart før utsendelse av innkalling til overtagelsesforretning som sendes ut senest 4 uker før forretningen skal avholdes.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Felleskostnader inkluderer

Vannavgift, eiendomsskatt, renovasjon, felles forsikring, forretningsførerhonorar, brøyting, utvendig stell, avsetting vedlikehold, rentekostnader fellesgjeld og kostnader til realsameiet for blant annet brøyting, m.m.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 1833
Gårdsnr: 23
Bruksnr: 189

Annonseinformasjon

FINN-kode 219927001
Sist endret 25. jul. 2021 03:53
Referanse 1219079

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.