FERKINGSTAD RO-BUER - fritidsboliger med garasje og naust på kaien - rett ved Stavastranden

Søre Ferkingstadveg 173, 4274 Stol

Pris fra 2 790 000 kr Pris til 4 320 000 kr
Omkostninger
70 920 – 109 170 kr
Totalpris
2 860 920 – 4 429 170 kr
Areal
36 - 74 m²
Soverom
1 - 4
Boligtype
Andre
Eieform
Eier (Selveier)

Boliger

Boliger
Bolig Soverom Etg P-rom BRA Totalpris
2 - 65 m² 91 m² 3 783 420 kr
2 - 62 m² 88 m² 3 578 420 kr
2 - 62 m² 88 m² 3 578 420 kr
4 - 74 m² 109 m² 4 429 170 kr
4 - 74 m² 109 m² 4 429 170 kr
2 - 62 m² 88 m² 3 578 420 kr
2 - 62 m² 88 m² 3 578 420 kr
2 - 62 m² 88 m² 3 578 420 kr
2 - 61 m² 87 m² 3 527 170 kr
1 - 36 m² 63 m² 2 860 920 kr

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Søre Ferkingstadveg 173, 4274 Stol

Stort kart Hybridkart Flyfoto

Kort om eiendommen

"Opplev ro i din egen Ro-bu i Ferkingstad havn. Innholdsrike fritidsboliger med garasje og naust på kaien..."
Senk skuldrene, la havsalt krydre fritiden og se himmel møte hav som nærmeste nabo til Nordsjøen. Som eier av Ro-bu på vestsida av Karmøy har du hytte, garasje og naust i ett, og hvor fiske, strandliv og kulturhistorie forenes i naturskjønne omgivelser. Her kan hobbyfiskere, friluftsinteresserte og andre som også verdsetter latere dager serveres idylliske solnedganger, spektakulære stormer og alt annet som vårt varierte vestlandsklima har å by på. Her kan du dyrke interessene dine i fred og ro, renske fisken eller invitere venner til kulinariske skalldyr-lag i naustet. Eller bare rusle litt på kaien eller stranden i egne tanker.

Fritidsboligene, alle med flotte terrasser vendt mot sørvest, ligger bare et steinkast fra Stavasanden - et lite paradis for vindsurfere og strandløver. En kort sykkeltur fra Ferkingstad Ro-buer finner du også din nærbutikk.
Og kun noen flotte turløyper, en kort båttur eller noen minutter i bil unna, har du Åkrasanden - en av Norges vakreste sandstrender, et fantastisk rekreasjonsområde året rundt.
En kort biltur unna har du både sommerbyen Skudeneshavn, Åkrehamns mange ulike aktivitets- og næringstilbud og Haugesund med utelivet på indre kai, mangfoldige handelsmuligheter, kulturtilbud og festivaler året rundt.

BÅTFORENING:
Kjøpere har anledning til å melde seg inn i Ferkingstad Havn Båtforening og søke om å få tildelt båtplass iht gjeldende vedtekter som følger vedlagt.

NØKKELFERDIG
Boligene leveres nøkkelferdig uten egeninnsats. Naust har doble dører mot kaien og leveres med gulv og vegger av betong og gipset himling. Evt overflatebehandling utføres av kjøper etter overtakelse. Naust er inntatt i opplyst bruksareal, men er som naust flest ikke godkjent som areal for varig opphold, se også pkt Reguleringsplan vedr stormflo.

PRISLISTE, P-ROM OG BRA
Fastpriser iht datert prisliste som også inneholder opplysninger om P-romsareal og BRA for hver bolig, samt kjøpers omkostninger. Selger forbeholder seg rett til når som helst å endre priser på usolgte enheter.

Innhold

Fritidsboliger med maritimt preg, fordelt over 3 plan og med private og felles uteområder og garasjeanlegg. Hver leilighet har naust med doble dører på kaiplan. Lukket trapperom til hovedetasjen som også har inngang fra bakkeplan. Stue/kjøkken, og bad, samt 0 til 2 soverom i denne etasjen. Boliger 1-10 har trapp til loftsetasje med 2 soverom, samt stort trapperom/gang med takvindu. Bolig 11 har hems med adkomst via trappestige. Alle boliger har solrik terrasse mot felles uteområde i sørvest. Bolig 5 og 6 har i tillegg balkong mot Ferkingstad havn. Lukket garasjeanlegg med direkte adkomst til hvert naust. Sportsbod til hver bolig i garasjeanlegget.

NOEN KVALITETER:
Kontakt megler for mer utfyllende informasjon.

Naust:
- Lavtemperatur varmekabler i gulvet.
- Doble ytterdør mot kaien.
- Betonggulv og vegger, gipset himling. Evt overflatebehandling utføres av kjøper etter overtakelse.

Hovedplan og loftsetasje:
- Boen hvitpigmentert eikeparkett uten kvist.
- Sparklet og malte vegger.
- Hvitpigmentert panel i himlinger.
- Kjøkken fra Nye Nordsjø med integrerte hvitevarer. Stort kjøleskap 122 cm, komfyr, koketopp, avtrekksvifte, oppvaskmaskin.
- Helfliset bad med varmekabler. 20x20 altamira grey gulvfliser og 20x40 garda grey veggfliser.
- Toshiba varmepumpe.
- Trekkerør for fiber (Altibox).
- Takvindu over trapp.

Terrasser:
- Stor, solrik terrasse med rekkverk og royalimpregnert dekke.
- De to største ro-buene har i tillegg balkong mot havna.

Møbler, garderobeskap og løsøre inngår ikke i leveransen.

Boligene leveres med balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Det monteres varmepumpe luft-til-luft fra Toshiba. Avtrekksanlegg i garasjeanlegg.

Boligene tilknyttes et felles brannvarslingssystem for tidlig varsling ved branntilløp. Det plasseres detektorer både i fellesareal og i hver boenhet.

PARKERING:
Hver enhet har egen parkeringsplass i felles garasjeanlegg i underetasjen. Anlegget har port og hver enhet har egen fjernbetjening. Tildeling av parkeringsplass, bruk og utleie vil bli regulert av vedtektene. Det vil som tilvalg bli mulighet for å etablere lading for el-bil. Gjesteparkering langs vegen.

Bygningsinformasjon / byggemåte

Bestående bygning oppgis å være fundamentert direkte på fjell, og vil bestå. Vegg mot kaien skal rives og gulvet hogges vekk. Nye betongvegger blir ført opp som skillevegger og yttervegg for naust. Det gjelder også skillevegg mot garasje. Gulv i naust støpes i betong, med opphøyet nivå i trapperom. Dette som flomskadereduserende tiltak, se reguleringsplan for mer info.

Deler av eksisterende hulldekke skal demonteres og gjenbrukes som dekke over garasjen. I den forbindelse skal yttervegger skjæres ned, slik at uteområdet kommer i nivå med Søre Ferkingstadveg. Det etableres solide ståldragere som bærebjelker for hulldekket.
Konstruksjon over betong isolert bindingsverk med malt ytterkledning i farger anvist av arkitekt. 2-lags hvitmalte trevinduer og ytterdør med rundt vindu. Takpanner av betong i anviste farger.

Boligene utføres i samsvar med TEK17. Det søkes fravik/dispensasjon fra forskriftens krav om skorstein, noe som begrunnes med større behov for fleksibilitet. Kompenserende tiltak er installasjon av varmepumpe.

Det er ikke heis i anlegget. Et felles teknisk rom for el-kraft er beliggende i underetasjen.

Oppvarming

Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Det monteres varmepumpe luft-til-luft. Kabler i gulvet på bad. Lavtemperatur varmekabler i gulv naust. Evt oppvarming utover dette inngår ikke.

Beliggenhet

Fritidsboligene, alle med flotte terrasser vendt mot sørvest, ligger bare et steinkast fra Stavasanden - et lite paradis for vindsurfere og strandløver. En kort sykkeltur fra Ferkingstad Ro-buer finner du også din nærbutikk. Og kun noen flotte turløyper, en kort båttur eller noen minutter i bil unna, har du Åkrasanden - en av Norges vakreste sandstrender, et fantastisk rekreasjonsområde året rundt. En kort biltur unna har du både sommerbyen Skudeneshavn, Åkrehamns mange ulike aktivitets- og næringstilbud og Haugesund med utelivet på indre kai, mangfoldige handelsmuligheter, kulturtilbud og festivaler året rundt.

Adkomst

Kjør FV 47 gjennom Åkrehamn og videre mot Skudeneshavn. Ca 2 km etter Åkrasanden, ta til høyre ved skilt Ferkingstad på veg 858 - Stavavegen. Deretter forbi havna og til høyre Søre Ferkingstadveg videre til mot moloen. Etter ca 130 meter har du eksisterende betongbygg på høyre side.

Parkeringsforhold

Hver enhet har egen parkeringsplass i felles garasjeanlegg i underetasjen. Anlegget har port og hver enhet har egen fjernbetjening. Tildeling av parkeringsplass, bruk og utleie vil bli regulert av vedtektene. Det vil som tilvalg bli mulighet for å etablere lading for el-bil. Gjesteparkering langs vegen.

Kjøpsbetingelser

Se pkt. Diverse.

Diverse

LOVGRUNNLAG:
Handelen reguleres av Bustadoppføringslova. Utbygger stiller pålagt sikkerhet senest ved bortfall av evt. forbehold i kjøpekontrakten iht §12 i Bustadoppføringsloven.

Bindende avtale om kjøp av bolig er først inngått når inngitt kjøpetilbud er akseptert av selger. Tidspunkt overlevering fastsettes i kjøpekontrakt.

Som kjøpekontrakt benyttes byggblankett 3427 fra Standard Norge. For næringsdrivende eller juridisk person benyttes kjøpekontrakt basert på avhendingsloven. Frem til kjøpekontrakt er signert av begge parter gjelder akseptert kjøpetilbud som bindende avtale.

FERKINGSTAD FISKERIHAVNHavna er en aktiv fiskerihavn, med virksomhet både sent og tidlig. Dette er en del av sjarmen, men medfører også tidvis en del aktivitet med tilhørende lyder.

TILVALG/ENDRINGER
Det vil bli muligheter for individuelle tilvalg/endringer. Kjøpere vil bli kontaktet av entreprenør tidlig i byggefasen. Det blir generelt ikke anledning til å bytte leverandører eller trekke ut leveranser.

SELGERS FORBEHOLD
Selger tar forbehold om åpning av byggelån, samt at det blir gitt igangsettingstillatelse (1-trinns søknad), innen 15.09.2021.

KJØPERS PLIKTER
Kjøper plikter før inngivelse av bud å avklare finansiering av kjøpet med bank eller tilsvarende institusjon, samt oppgi kontaktinfo på en som kan bekrefte finansieringen.

Kjøper innbetaler fullt oppgjør med tillegg av omkostninger og evt. avtale tilvalg/endringer til meglers klientkonto senest 2 virkedager før avtalt overtakelsesdato.

Selger plikter å besørge ferdigattest innen overtagelse. Dersom overtagelse blir avholdt ved midlertidig brukstillatelse skal selger rekvirere ferdigattest innen brukstillatelsens utløp.

SEKSJONERING/SAMEIE
Gnr 22 bnr 212 og 214 sammenføyes og eiendommen seksjoneres før overtagelse. Kjøper godtar startvedtekter og utkast til budsjett for fellesutgifter. Vedtektene kan senere endres av sameierene iht reglene i eierseksjonsloven.

FELLESKOSTNADER
Sameiet avgjør selv hvilke kostnader som skal inngå i månedlige felleskostnader, men bl.a. følgende bør som et minimum dekkes:
- Fullverdiforsikring. Innboforsikring tegnes av hver enkelt.
- Løpende utvendig vedlikehold, evt. i kombinasjon med dugnad.
- Løpende driftskostnader som strøm i fellesarealer, drift og vedlikehold av avløpsystem mv.
- Forretningsførsel om ønskelig.
- Kollektiv avtale om TV/internett.

KOMMUNALE AVGIFTER MV
Kommunale avgifter, renovasjon, ligningsverdi mv er så langt ikke beregnet.

FERDIGATTEST
Selger plikter å besørge ferdigattest innen overtagelse. Dersom overtagelse blir avholdt ved midlertidig brukstillatelse skal selger rekvirere ferdigattest innen brukstillatelsens utløp.

GENERELLE OPPLYSNINGER:
Utførelse: Alle arbeider/leveranser skal være ihht. NS 3420 normal utførelse.
Toleranser: Generelt for bygg skal det benyttes toleranser i henhold til bygg detaljblad NBI 520.008 normal krav, som angitt i tabell 35, planhetstoleranser for ferdige overflater i bygg i henhold til NS 3420-1.
Off. krav: Leveransen i henhold til TEK 2017.

Tegninger: Salgstegninger og 3D bilder mv er illustrasjoner og ikke bindende for den endelige leveransen. Faktisk møblerbarhet kan avvike fra viste møblering.

Setninger: I nybygg vil det normalt oppstå riss i ved skjøter og sammenføyinger, dette pga setninger og uttørking av materialer. Det påpekes spesielt at riss i materialoverganger mellom tak/vegg og i hjørner ikke er reklamasjonsberettiget, men vil kunne bli flikket ved 1 års befaring.
Egeninnsats:Det vil ikke bli anledning til egeninnsats.
Diverse:Mindre endringer av tegninger og utomhusplan som følge av avklaringer i detaljprosjekteringen kan blir nødvendig. Selger kan også gjøre endringer i materialvalg, produkter mv som da skal være av tilsvarende kvalitet. Synlige rørføringer kan forekomme i rom som ikke er oppholdsrom.

Kommune, kraftlag mv har rett til å anlegge og vedlikeholde installasjoner i området, over og under bakken. Kjøper vil være pliktig til å delta i evt. velforening eller tilsvarende dersom dette stiftes. Dette kan tinglyses på skjøtet.

SERVITUTTER:
1986/12667-1/47 08.12.1986: ELEKTRISKE KRAFTLINJER
2019/568933-2/200 21.05.2019: BESTEMMELSE OM KLOAKKLEDNING
2019/849009-1/200 22.07.2019: BESTEMMELSE OM VEG

GRUNNDATA:
1976/6526-1/47 06.09.1976 REGISTRERING AV GRUNN

EIENDOMMENS RETTIGHETER:
2019/568933-1/200 21.05.2019 BESTEMMELSE OM KLOAKKLEDNING

Regulering

Eiendommen er regulert til Kombinert bebyggelse og anleggsformål - Fritidsbebyggelse med naust (FB/N1) iht R1027 - KONG FERKING - 22/212 mfl. Av planbestemmelser §9 fremgår: Naust skal ikke brukes til varig opphold. Naust skal kun brukes til lagring av utstyr som ikke
kan skades ved sjøvanninntrenging jfr ekstremvær og fremtidig stormflo/havstigningsnivå. Se vedlagte plankart og bestemmelser for ytterligere info. I tillegg gjelder kommuneplanens arealdel 2014 - 2023, sist korrigert 19.02.2019 som kan fås hos megler.

Vei, vann og kloakk

Eiendommen ligger til kommunal veg. Vann via private stikkledninger til offentlig nett i Søre Ferkingstadveg. Det etableres kloakkpumpestasjon med avløp via pumpeledning til offentlig nett. Kum graves ned ved kaien på naboeiendom. Naboen er medeier i pumpeledningen og deltar forholdsmessig i investering og drift, sammen med sameiet.

Beskaffenhet

Et større felles uteoppholdsareal på nivå med Søre Ferkingstadveg, blir opparbeidet iht. godkjent utomhusplan. Området inngjerdes som vist på tegning. Hver enhet har sitt eget uteoppholdsareal ved hovedinngangsdør. Disse arealene er avgrenset med gjerde/vegg.
Kaien i Ferkingstad havn eies av Karmøy kommune, og har formål fiskerikai. Foran hvert naust er det et uteareal på ca 7 m2 / 17 m2 for bolig 5 og 6, beliggende ca 40 cm høyere enn kaien. Bruk av uteareal reguleres av sameiets vedtekter.
Det etableres felles renovasjonspunkt i tråd med kommunens norm.

Tinglyste heftelser

Følgende heftelser vil følge eiendommen og kopi kan fås av megler. Kjøpers bank får prioritet etter disse heftelsene:

Elektriske Kraftlinjer - Tinglyst dato 08.12.86
GRUNNEIERERKLÆRING TIL KARMSUND KRAFTLAG.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Bestemmelse Om Kloakkledning - Tinglyst dato 21.05.19
Bestemmelse om flytting av ledning
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Bestemmelse Om Veg - Tinglyst dato 22.07.19
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Felleskostnader inkluderer

Se pkt. Diverse - Seksjonering/sameie

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 1149
Gårdsnr: 22
Bruksnr: 212

Kommunenr: 1149
Gårdsnr: 22
Bruksnr: 214

Annonseinformasjon

FINN-kode 215879965
Sist endret 4. jun. 2021 12:14
Referanse 1-21-00093

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.