Prosjektert vertikaldelt tomannsbolig - to ulike boligstørrelser. Barnevennlig beliggenhet i ei blindgate, utsiktstomt!

Haugen 12, 8616 Mo i Rana

Pris fra 5 650 000 kr Pris til 7 400 000 kr
Omkostninger
22 614 kr
Totalpris
5 672 614 – 7 422 614 kr
Areal
109 - 146 m²
Soverom
3 - 4
Boligtype
Tomannsbolig
Eieform
Eier (Selveier)

Boliger

Boliger
Bolig Soverom Etg P-rom BRA Totalpris
3 - 109 m² 112.5 m² 5 672 614 kr
4 - 146 m² 156.5 m² 7 422 614 kr

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Haugen 12, 8616 Mo i Rana

Stort kart Hybridkart Flyfoto

Adresse

Haugen 12
8616 Mo i Rana

Det kan bli endring i adresse når tomten er ferdig fradelt.

Matrikkel

Gnr. 132 bnr. 571 i Rana kommune

Eiendommen skal fradeles, og hver boenhet vil få eget gnr./bnr. Eventuell veirett og andre nødvendige erklæringer i forbindelse med dette vil bli tinglyst. Selger besørger og bekoster fradeling samt nødvendige erklæringer.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i ei rolig og barnevennlig blindgate uten gjennomgangstrafikk. Kort avstand til blant annet barnehager, skole, Skillevollen fritidspark og fine turområder. Tomten ligger i høyden med fin utsikt utover øvrig bebyggelse, Ranfjorden med omkringliggende fjell og natur. For nøyaktig beskrivelse av eiendommens beliggenhet og adkomst, se kart på finn.no eller vedlagt i salgsoppgaven.

Nærområdet

Båsmo er et populært boligområde med flere barnehager, barneskole, dagligvarebutikk, Stenneset Mat & Vin, m.m. Avstand til sentrum er omlag 7 kilometer. Båsmo er tilknyttet en flott natur som byr på opplevelser og turer året rundt. Nabolagsprofil ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Type, eierform og byggeår

Tomannsbolig Selveier, oppført i 2021

Bygninger og byggemåte

Bygningen blir oppført etter gjeldende lover og forskrifter, og i henhold til TEK 17. Eksteriørmessig uttrykk fremkommer av perspektivskisser/fasadetegninger fra arkitekt.

Grunnforhold i dag med ca. 1,5 meter løsmasser over fjell. Løsmasser under bygg vil bli erstattet med stabile masser som i stor grad vil ligge på fjell. Tomannsboligen blir oppført på støpt plate på mark med etasjeskiller og vegger i tre. Yttervegger i sokkeletasje av EPS. Yttervegger leveres som store elementer som er ferdig kledd utvendig. Kledning er beiset/malt. Hvit platekledning ved inngangssoner. Vindu leveres aluminiumskledd i svart farge. Plattinger og terrassegulv med royalimpregnering i grå farge lik kledning på bolig. Tak tekkes med papp. Vegger mellom boenhetene (lydvegger) med dobbel bindingsverk, isolasjon og 2 lag veggplater mot hver boenhet. Fullstendig leveransebeskrivelse fra Nordbohus ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Haugen 12 - Topp moderne vertikaldelt tomannsbolig

Det har i de senere år blitt presentert flere nybygg på Båsmo, men her kan utbygger tilby noe som skiller seg ut.

Det er lagt vekt på et moderne utrykk med god utnyttelse av areal, og kvalitet på materialer og innredninger. Boligene er i to ulike størrelser, med 3 eller 4 soverom, således en perfekt generasjonsbolig.

Utbygger har lokalt forankret eierskap og består av Mobo Helgeland BBL og ZAR Eiendom AS. Med totalentreprenør Nordbohus Bernhard Olsen AS er du sikret at ditt fremtidige hjem blir oppført av lokale aktører.

Kort oppsummert; Haugen 12
- Stilig bygg på en fin utsiktstomt
- Barnevennlig beliggenhet i ei blindgate
- Nærhet til barnehage, skole og dagligvarebutikk
- Selveier på egen tomt, ingen forpliktelser til fellesutgifter
- God og praktisk planløsning med bad i begge etasjer
- Materialer, innredninger og fargevalg i gjennomført og moderne stil
- Flere uteplasser for hver boenhet
- Bo nytt og godt, slipp tanken på vedlikehold og oppussing
- Mulighet for å skreddersy leveransen med endringer/tilvalg

Her er muligheten dersom du og noen i familien eller vennegjengen, ønsker å bygge ny bolig sammen.

Antall rom

Soverom: 3 til 4, Bad: 2

Arealer og innhold

Primærrom: 109,30 kvm - 146,40 kvm, Bruksareal: 112,50 kvm - 156,50 kvm

Vertikaldelt tomannsbolig i to ulike størrelser, begge boligene er over to etasjer.

Den største boligen - Bolig B - har bruksareal 156.5 m2 og primærrom 146.4 m2, og inneholder:
I 1. etasje er entré/hall, 3 soverom, bad/vaskerom samt bod/teknisk rom. Entré/hall er romslig og gir adkomst til alle rom i denne etasjen, og her er trapp opp til 2. etasje. I 2. etasje har stue og kjøkken en stilig og vinklet løsning som gir flere sittesoner. Etasjen inneholder også et ekstra rom som kan brukes som soverom/tv-stue/kontor, alt etter hva som er ditt behov. Det er også bad i denne etasjen. Både fra stuen og kjøkken er det utgang til terrasse på henholdsvis 17.8 m2 og 10.4 m2.

Den minste boligen - Bolig A - har bruksareal 112.5 m2 og primærrom 109.3 m2, og inneholder:
I 1. etasje møtes du av et vindfang med skyvedør inn til sportsbod, 2 soverom og bad. Gang med trapp opp til 2. etasje.2. etasje er planløst med romslig stue og kjøkken, mellomgang med adkomst til bad/vaskerom samt ett soverom. I overgang mellom kjøkken og stue er det utgang til en romslig terrasse på 20.5 m2.

Tegninger ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Utstyr

- Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner
- Sentralstøvsuger med uttak i begge etasjer
- Seriekoblet brannvarsler
- Utvendig frostsikker tappekran

God og moderne standard i boligene

Kjøkken:
Stilig og topp moderne Møbelkjøkken fra Nygårds Trevarefabrikk, type Vollan. Svart utførelse på fronter på underdel, overskap med trestruktur som harmonerer godt med benkeplate og gulv. Integrerte hvitevarer fra Electrolux; kombiskap med kjøl/frys, oppvaskmaskin, induksjonstopp og stekeovn. Komfyrvakt. Innredningen har kombinasjon av skuffer og skap, og har god arbeidsbenk. Kjøkkentegninger ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Bad:
Baderomsinnredningen er også Møbelkjøkken fra Nygårds Trevarefabrikk, type Vollan. Hvit innredning med fronter i eik slik som overskap på kjøkken. Vegghengt toalett og dusjkabinett på alle bad. Opplegg for vaskemaskin på et av badene. Baderomstegninger ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Gulv:
Slitesterkt og populært laminatgulv i plank fra Berryalloc, type Grand avenue champs elysees. Store fliser i entré/hall og på våtrom. Våtromsbelegg på innvendig bod.

Vegger:
Sparklet og malte gipsplater som er listefri mot vindu og himling i de fleste rom. Soverom og boder med malte striebelagte plater. Glatte våtromsplater på våtrom.

Himling:
Sparklede og malte gipsplater i de fleste rom.

Innvendig trapp:
Innvendig trapp i hvit utførelse og åpne trinn i en farge lik gulv.

Elektrisk anlegg:
Antall lyspunkter, brytere og stikkontaktpunkter leveres i henhold til NEK400, norm for elektriske installasjoner. Boligene leveres med downlights med dimmer i stue og kjøkken, øvrige rom med led takplafond. Tv-uttak i stue. Punktliste for hver bolig angående el-leveransen ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Listverk:
Listefri løsning i hall/gang/trapp/stue og kjøkken mot vindu og himling. Øvrige rom med slette lister i standard smal utførelse.

Endringer/tilvalg:
En fordel ved å kjøpe prosjektert bolig er muligheten til å skreddersy leveransen med endringer/tilvalg. Alle endrings-/tilvalgsarbeider skal avtales skriftlig mellom utbygger og kjøper. Endringer/tilvalg kan gi kostnadsmessig konsekvens for kjøper, og er begrenset opp til 15 % av kjøpesum. Det gjøres oppmerksom på at entreprenør kan ta et påslag på endringer og tilvalg.

Oppvarming

Vedovn i stue fra Nordpeis, ME Pidestall peisovn. Elektriske varmekabler i entré/hall samt begge bad. Panelovn på alle soverom samt i stue og kjøkken.

Parkering

Parkering i carport på ca. 15 m2 som bygges inntil boligen. Det monteres stikkontakt og led takplafond. For øvrig parkering på egen tomt.

Areal og eierform

Areal: 933 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen blir fradelt og hver boenhet får eget gnr./bnr. Endelig tomtestørrelse er p.t. ukjent. Selger besørger og bekoster fradelingen. Matrikkelbrev blir oversendt kjøper.

Tomt og hage

Tomten opparbeides med innsådd plen og noe beplantning. Det settes opp nødvendige støttemurer i bakkant av Ask ministøttemur tilpasset terreng. Asfaltert innkjørsel. Utomhusareal er ikke ferdig prosjektert p.t. Det gjøres for ordens skyld bl.a. oppmerksom på at hekk fremvist i illustrasjon ikke blir levert.

Uthomhus-/fellesarealer vil sannsynligvis bli ferdigstilt etter overtagelse av eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen vil være tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikkledninger.

Reguleringsplan

Eiendommen omfattes av reguleringsplan området Enge - Høgåsen, Båsmoen med planID 8005.
Reguleringsbestemmelser kan mottas etter henvendelse til meglerkontor.

Totalpris

Pris:
Bolig A: Kr 5 650 000,-
Bolig B: kr 7 400 000,-

Omkostninger:
Dokumentavgift 2,5 % av tomteverdi, dokumentavgift ca. kr. 21 250,-
Tinglysingsgebyr skjøte og pantobligasjon, samt pantattest kr. 1 364,-

Totalpris:
Bolig A: Kr 5 672 614,-
Bolig B: Kr 7 422 614,-

NB! Totalprisen forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. For flere pantedokument kommer det tillegg med tinglysingsgebyr og pantattest kr 779,-.

Energiforbruk og energimerking

Det er selger/utbyggers ansvar for å innhente lovpålagt energiattest for eiendommen, med en energiklassifisering på en skala fra A- G. Dersom utbygger/selger ikke har fått utarbeidet energiattest og merke på grunnlag av byggets tekniske leveranse, må disse fremlegges senest i forbindelse med utstedelse av ferdigattest for eiendommen.

Kommunale avgifter og renovasjon

Kommunale avgifter er ikke fastsatt p.t. Det gjøres oppmerksom på at avgiften kan variere avhengig av forbruk. For mer informasjon om beregning av kommunale avgifter kontakt Rana Kommune. Kommunen har panterett som sikkerhet for riktig betaling for kommunale avgifter og eventuell eiendomsskatt.

Renovasjon bestilles og bekostes av kjøper. Standard dunk koster p.t. kr 4 908,-. For priser og ulike abonnement kontakt HAF eller se www.haf.no.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger og eventuelle tilvalg må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Solgt ihht. bustadoppføringsloven

Andelen/eiendommen selges iht. bustadoppføringsloven som regulerer selger og kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter på bygg som ikke er oppført/fullført når avtalen inngås. Bustadoppføringsloven inneholder bl.a. bestemmelser om garanti og sikring av innbetalte midler. Kjøpesummen vil ikke overføres før oppgjørsavdelingen har mottatt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse eller nødvendige garantier. For profesjonelle kjøpere gjelder avhendingsloven og garantier blir ikke stilt.

Endringer/tilvalg:
Endringer/tilvalg utføres av utbygger/selger forutsatt at dette lar seg gjøres tidsmessig og praktisk, bl.a. vil dette bli vurdert i forhold til ferdigstillelse av eiendommen. Mulighet til å bestille tilvalg vil være tidsbegrenset og kjøpere vil bli underrettet om dette.

Forsinkelser:
Selger forplikter seg til å informere om eventuelle forsinkelser som avviker fra tidsplan så snart han er kjent med at det kan oppstå forsinkelser. Selger har rett til tilleggsfrister uten kompensasjon til kjøper etter reglene i Bufl. (jfr. Tilleggsfrister § 11).
Forhold som gjelder her er:
1. Dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeid som forsinker arbeidet/overtagelsen.
2. Dersom kjøper, eller noen kjøper svarer for, ikke overholder kontraktavtale, eller at arbeidet blir forsinket p.g.a. noe kjøperen er ansvarlig for.
3. Dersom det oppstår forsinkelser fra selger/entreprenør som er utenfor deres kontroll, og at det ikke var rimelig å forvente at selger/entreprenør kunne ha regnet med denne forsinkelsen på avtaletidspunktet, eller at selger/entreprenør ikke har mulighet til å unngå forsinkelsen (f.eks. force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold o.l.)
Overtakelsen er å regne som forsinket, dersom overtakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter Bufl. §§ 10 og 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring skjer til den tid kjøper har rett til å kreve. Dersom overtakelsen er forsinket kan kjøperen kreve:
1. Dagmulkt
2. Heve avtalen
3. Kreve erstatning
4. Tilbakeholde deler av kjøpesummen
Vilkår for de ulike alternativene fremgår av Bufl. §§ 18, 19, 20, 22 og 24.
Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse bestemmelsene, og rådføre seg med megler dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse seg dette forholdet ved evt. salg av nåværende bolig, da bygningsforsikring til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved en slik forsinkelse.

Garantier:
Utbygger stiller garanti iht. Bufl. §§ 12 og 47. Det kan ikke kreves innbetalt noen del av kjøpesummen før det foreligger garanti iht. bustadoppføringslova.

Avbestilling:
Kjøpers adgang til å avbestille, følger av Bufl. §§ 52-54. Dersom kjøper avbestiller etter igangsettingstillatelser er gitt, eller etter at selgers forbehold er innfridd/frafalt fastsettes selgers krav på vederlag og erstatning i samsvar med Bufl. §§ 52 og 53.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tegninger.

Andre opplysninger

Følgende er tinglyst i eiendommen:
Rettighet til Rana Kommune tinglyst 1990 med dagboknummer 4664, rammeavtale for leie av grunn til skiløyper og turveger.

Eiendommen overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser. Grunnbok samt tinglyst erklæring kan mottas etter henvendelse til meglerkontor.

Selger står fritt til å tinglyse nødvendige bestemmelser (rettigheter og forpliktelser) vedrørende eiendommen, naboforhold, veirett, andre nødvendige erklæringer i forbindelse med fradeling av tomten eller forhold pålagt av myndighetene.

Fra hovedbøker, som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst servitutter i from av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen.

Fast pris - ingen budrunde

Boligene selges til fast pris.

Avtale om kjøp inngås ved signering av midlertidig kjøpekontrakt på meglerkontor.
Midlertidig kontrakt skal skriftlig godkjennes av selger før bindende avtale er inngått

Igangsettelse/ferdigstillelse/selgers forbehold

Byggetillatelse er gitt.
Selger krever forhåndssalg av begge boligene.

Byggearbeider vil bli igangsatt når forbehold om forhåndssalg er oppnådd, samt at byggelån er gitt. Estimert byggetid fra igangsettelse er estimert til 12 mnd.

Frist for selger til å påberope seg forbeholdene er satt til 01.09.2021.

Selger kan uavhengig av ovennevnte, selv velge å slette forbeholdene innen fristen selv om forbeholdene ikke er innfridd i form av tilfredsstillende salg og innvilget byggelån eller igangsettingstillatelse. Dette er da ikke meglers avgjørelse og ansvar, og kjøper er innforstått med at det i et slikt tilfelle er selger som bærer all risiko for å få prosjektet realisert.

Endelig fastsettelse av nøyaktig overtagelsestidspunkt vil ikke være avklart før utsendelse av innkalling til overtagelsesforretning som sendes ut senest 4 uker før forretningen skal avholdes.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 1833
Gårdsnr: 132
Bruksnr: 571

Annonseinformasjon

FINN-kode 215810645
Sist endret 20. jul. 2021 03:50
Referanse 1209098

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.