Aktiv Verdal

Prærien - Moderne leiligheter midt i sentrum | Heis | Parkeringskjeller | Solrike balkonger | Vannbåren gulvvarme.

Prærien, 7650 Verdal

Pris fra 1 136 000 kr Pris til 1 720 000 kr
Fellesgjeld
1 554 000 – 2 430 000 kr
Omkostninger
30 352 kr
Totalpris
2 720 352 – 4 180 352 kr
Areal
49 - 82 m²
Soverom
1 - 2
Boligtype
Leilighet
Eieform
Andel

Fasiliteter

  • Balkong/terrasse
  • Kabel-TV
  • Garasje/P-plass
  • Utsikt
  • Vaktmester-/vektertjeneste
  • Bredbåndstilknytning

Boliger

Boliger
Bolig Soverom Etg P-rom BRA Totalpris
2 1. 69 m² 72 m² 3 580 352 kr
2 1. 82 m² 82 m² 3 980 352 kr
2 1. 74 m² 74 m² 3 580 352 kr
2 1. 82 m² 82 m² 3 980 352 kr
2 2. 69 m² 72 m² 3 780 352 kr
1 2. 49 m² 54 m² 2 720 352 kr
2 2. 82 m² 82 m² 4 180 352 kr
2 3. 69 m² 72 m² 4 030 352 kr
1 3. 49 m² 54 m² 2 970 352 kr

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Prærien, 7650 Verdal

Stort kart Hybridkart Flyfoto

Prosjektet/selskapet/eiendommen

Prærien er 21 nye og effektive leiligheter fra 54-86 kvm. De aller fleste leilighetene ligger sør- eller vestvendte med store og solrike balkonger. Bygget har tre etasjeplan med en opphøyet første etasje. Fra leiligheten kan du ta heisen rett ned til kjellerplanet, hvor du har egen parkeringsplass og sportsbod. Enklere blir det ikke.

- Prosjektert bolig har 5 års garanti.
- Balansert ventilasjon for behagelig inneklima.
- Luft til vannbåren gulvvarme.
- Utvidet standardleveranse.
- Kjøkken og bad fra kvalitetsleverandør Interiørsenteret.
- Mulighet for egne tilpasninger.
- Utmerket beliggenhet på Prærien - midt i sentrum.
- Grønt og rolig nabolag.
- Romslige og solrike balkonger.
- Tilgang til vaktmestertjenester.
- Fast parkeringsplass i felles p-kjeller.

Utenomhus blir det etablert et fint uteområde med sittegrupper og vannfontene. Dette er leiligheter som passer for alle: Fra nyetablerte, de midt i livet, til de godt voksne som ønsker å bytte ut eneboligen med noe mer moderne som krever minimalt med vedlikehold.

Her har du gangavstand til sentrum av Verdal, shopping, servicefunksjoner, kafelivet og togstasjonen for de som er litt mer reiselystne.

Det å kunne bo slik - nært på livet, nytt og lettvint - gjør leilighetsprosjektet til et attraktivt og kjærkomment tilskudd på Prærien.

8 grunner til å kjøpe på Prærien

Du får mer tid til overs
På Prærien slipper du å tenke på oppussing, og får endelig mer tid til familie, jobb, venner, hobbyer og fritidsinteresser.

Du kjøper til fast pris
På Prærien har vi ingen budgivning. Du kjøper til den prisen som er oppgitt i prislisten. Dessuten er dokumentavgiften ved kjøp av ny bolig betydelig lavere enn ved kjøp av brukt bolig.

Du bor miljøvennlig
I et nytt, energieffektivt hjem på Prærien får du gjennomtenkte materialvalg, godt inneklima, lave vedlikeholdsutgifter - og ikke minst billigere strømregning.

Egen terrasse
Det er en grunn til at mange boligkjøpere drømmer om en egen uteplass. På Prærien ligger de aller fleste terrassene mot sør og vest.

Du gjør en trygg handel
Sammen er Sebo Boliger AS og Boligbyggelaget Midt en seriøs og trygg boligutvikler. Med en solid utbygger i ryggen kan du være trygg på at vi er der også når boligen er overlevert.

Skap din drømmebolig
Hvis du er tidlig ute, får du muligheten til å tilpasse din nye bolig etter egne ønsker og behov. Gjennom valg og tilvalg av materialer, innredning og planløsning får du et personlig hjem.

Attraktive fellesområder
Vi skaper ikke bare boliger, vi skaper nabolag. På Prærien blir det etablert et fint uteområde med sittegrupper og vannfontene. Dette sørger for et hyggelig og innbydende bomiljø.

Laget for alle livsfaser
På Prærien bygger vi boliger med universell utforming og heis, slik at så mange som mulig skal kunne bruke boligen uten behov for spesielle tilpasninger.

Historien bak Prærien

Bygget som står på eiendommen i dag huser gamle Innherred Boligbyggelag, det som i dag heter Boligbyggelaget Midt. Boligområdet heter Prærien og adressen er M.B. Landstads gate 1, og ligger sentralt til på Verdalsøra.

Se hva Verdal Historielag skriver om hvor dette navnet kommer fra: (1802-1880) Magnus Brostrup Landstad var prestesønn og født på Måsøy i Finnmark. Han er en av de mest kjente kulturpersonligheter med røtter i Verdal. Det var hans far, Hans Landstad, født 5. august 1771 som førte Landstad-navnet ut i den vide verda , som Bjarne Slapgard skrev det i Verdal Historielags Årbok for 1990.

Da Landstad var ni år gammel, flyttet familien til Telemark, hvor han vokste opp og senere fikk sitt første prestekall. Landstad er for folk flest kjent som salmedikter og redaktør for den første salmeboken i norsk språkdrakt. Unntatt i Trøndelagsfylkene og i Telemark er det kanskje få som kjenner til at han gjennom sin iherdige innsamling av norsk folkediktning, folkeminne, sagn, viser, eventyr o.a. var en pioner på sitt område.

Kilde: Verdal Historielag

Forventet fremdrift

Beregnet ferdigstillelse er 14 - 16 mnd etter at selgers forbehold er frafalt. Selgers forbehold ble frafalt/slettet 30.11.2020.

Beliggenhet

Fra din leilighet på Prærien har du kort avstand til sentrum av Verdal med et koselig handelssentrum, nisjebutikker, dagligvare og det meste av det servicetilbudet du trenger.

Legg dagens spasertur i det trivelige nabolaget på Prærien. Området kan skilte med flere grønne løkker og parker. På vinters tid kan du ta med deg barna bort til akebakken Mekken som er et populært treffpunkt. Er målet for turen en kopp kaffe gå innom Innherredsbakeriet som kan friste med ferske bakevarer og et wienerbrød attåt.

På Verdalsøra er det mange flotte turstier, en av disse er Elvepromenaden i Verdal med rasteplasser langs stien og mulighet for grilling. Stien har en veldig høy standard og passer for alle-gående med og uten barnevogn og syklister.

På få minutter med bilen er du på E6 nord eller sørover, eller du kan benytte deg av toget som tar deg dit du vil fra togstasjonen som ligger kun 5 minutters gåtur unna.

Standard

Leilighetene leveres nøkkelferdig med kvaliteter i henhold til leveransebeskrivelsen. Plantegninger og leilighetstegninger er illustrasjoner, og møblering og innredning kan ikke oppfattes som standard leveranse. Leveransebeskrivelsen i prospektet gjelder foran tegninger, illustrasjoner, brosjyrer og internettopplysninger.

Areal

Arealberegningene er angitt i henhold til målereglene i Norsk Standard Veileder til NS 3940 og retningslinjer for arealmåling.

Beregningene er foretatt av arkitekt/utbygger og er oppmålt etter tegninger. Arealene i salgsoppgaven og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i bruksareal (BRA) og er å betrakte som et omtrentlig areal. Størrelse på de enkelte rom kan avvike noe, slik at et rom kan bli større og et annet bli mindre. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. Bruksarealet (BRA) er arealet innenfor leilighetens omsluttede vegger inkl. eventuell innvendig bodareal. Utvendig bodareal er ikke medregnet. Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan derfor ikke summere rommenes nettoarealer og få frem bruksarealet.

Tomt/tomteareal

Eiet tomt på ca. 1 792 kvm som skal eies av borettslaget.

Tomten opparbeides i henhold til vedlagte utomhusplan, med de krav som fremgår av reguleringsbestemmelsene i forhold til opparbeidelse av eventuelle gangstier, lekeplasser og grøntareal. Eksakt tomteareal vil foreligge etter sammenføying/fradeling ved endelig oppmåling utført av kommunen.

Tomten disponeres av andelseierne iht. vedtekter.

Parkering

Alle leiligheter vil disponere 1 stk p-plass i felles parkeringskjeller.

Boder

Leilighetene vil i hovedsak få bod i leilighet eller i kjeller. Leilighet 101, 102, 201 og 202 vil få utebod på uteområdet.

Internett/TV

Bredbånd og TV-uttak med ett uttak for kabel-TV og data/IP-telefoni i stue.
Anlegget leveres klart til bruk. Grunnabonnementet betales av beboerne over felleskostnader. Hver enkelt beboer har anledning til å oppgradere hastighet på data og utvide TV-pakken etter direkte avtale med leverandør

Leverandør Verdal kabel tv.

Ventilasjon

Det leveres individuelt balansert ventilasjonsanlegg. Anlegget kan styres individuelt for hver leilighet. Aggregat og føringsveier plasseres der prosjekterende anser det mest hensiktsmessig.

Tilvalg

Kjøper har mulighet til å få utført endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale. Alle endrings- eller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom partene og i avtalen skal det redegjøre for pris og ev. fristforlengelse som følge av endringene. Kjøperes rett til å få utført endrings- eller tilleggsarbeid er begrenset til 15 % av kjøpesummen.

Kjøper kan endre spesifikasjoner for sin leilighet gjennom prosjektets fastsatte tilvalgsrutiner. Det er en forutsetning at endringene er i samsvar med kravene som fremkommer av gjeldende teknisk forskrift.

Partene kan kreve justering av det avtalte vederlag i henhold til bustadoppføringslovas regler om endringer og tilleggsarbeid, jf. bustadoppføringslova. § 9 og § 42. Selger kan kreve tilleggsvederlag for nødvendige kostnader som kommer av forhold på kjøpers side.

Utomhusarealer

Utvendige arealer vil kunne bli ferdigstilt, og overtakelsesforretning på disse arealene avholdt, etter overtakelse av leiligheten.

Dersom de utvendige arealene ikke er ferdigstilt ved overtakelse av leiligheten, kan kjøper holde tilbake 3 % av kjøpesummen dersom annet beløp ikke er avtalt.
Ev. gjenstående arbeider skal utføres så snart arbeidet praktisk kan utføres av hensyn til årstid. Selger er forpliktet til å ferdigstille arbeidet og fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før den midlertidige brukstillatelsen er utløpt.

Når sameiet er etablert og overtakelse av fellesarealer skal foretas, vil selger innkalle styret til overtakelsesforretning for sameiets fellesarealer.

Priser

Innskuddspris fra kr. 996.000,- til kr. 1.840.000,-.
Andel fellesgjeld fra kr. 1.494.000,- til kr. 2.760.000,-.

Omkostninger kr. 30.352,- pr. leilighet inkluderer:
- Oppstartskapital 17 077,-
- Dokumentavgift 7 143,-
- Andelskapital 5 000,-
- Registrering av pant 480 ,-
- Registrering av hjemmel 480,-
- Panteattest 172,-

Stipulerte felleskostnader

Felleskostnader vil avhenge av hvilke tjenester borettslaget ønsker utført i felles regi, og fordeles iht. vedtektene. Felleskostnadene er stipulert pr. 11.05.2020 fra kr. 4 551,- til kr. 6 661,- pr. mnd. og skal dekke bl.a. Renter, forsikringer, kommunale avgifter, renovasjon, TV/ internett, forretningsførerhonorar, sikringsfond, kontigenter, heiskostander, reviasjon, eiendomsskatt, avsetning vedlikehold, felles oppvarming og forbruk av strøm på fellesareal m.m.

Det tas forbehold om endringer i stipulerte fellesutgifter, da dette er basert på erfaringstall.

Renter på fellesgjelden betjenes via den månedlige felleskostnad som man skal betale til borettslaget. Det er pr d.d. (11.05.2020) stipulert med 1,55 % rente på fellesgjelden med 10 års avdragsfrihet og videre 40 års nedbetalingstid. Det tas forbehold om rentesats, avdragsfrihet og løpetid. Før signering av bindende kjøpsbekreftelse oppfordres interessenter å konferere megler vedr. ev. endring i stipulert rentesats og konsekvenser dette medfører for felleskostnad pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at avdrag på fellesgjeld kan begynne å løpe fra år 11. Beregnet avdrag etter avdragsfri periode vil ifølge BoMidt utgjøre fra kr 4.150,- til kr 7 667,- pr mnd. under forutsetning av dagens betingelser. Etter overtakelse vil borettslaget fritt kunne reforhandle låneavtaler.

Oppgjør

Selger kan velge å stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 som sikkerhet for forskuddsinnbetalingen. Dette innebærer at utbygger kan disponere forskuddsinnbetalingen fra kjøper fra det tidspunkt garantien foreligger. Eventuelle renter av forskuddsbeløpet tilfaller kjøper frem til garanti er stilt og til selger etter at garantien er stilt. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst på kjøper.

Betaling for ev. endrings- og/eller tilleggsarbeider bestilt gjennom selger, faktureres direkte fra selger når vedkommende endrings- og/eller tilleggsarbeid er utført. Dersom forfall på faktura er forut for overtakelse, må selger stille garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47.

Før noen del av kjøpesum blir utbetalt selger må hjemmel til leiligheten være overført kjøper, jf. bustadoppføringslova §46.

Forretningsfører

Forretningsfører: Boligbyggelaget Midt.

Forsikring

Hele byggeprosjektet vil bli fullverdiforsikret frem til overtakelse. Forsikringen gjelder også materialer som er tilført leiligheten, jf. bustadoppføringslova § 13 siste ledd. I brann- eller annet skadetilfelle, tilfaller erstatningssummen selger, som snarest mulig plikter å gjenopprette skaden.
Etter overtakelse skal borettslaget tegne egen forsikring for bygningene som inngår i borettslaget. Selger skal se til at borettslaget har tegnet slik forsikring før han avvikler sin forsikring. Kjøper tegner egen innbo- og løsøreforsikring fra overtakelse.

Pengeheftelser

Leiligheten leveres fri for pengeheftelser med unntak av at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vei/vann/avløp

Leiligheten vil være tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.. Alle arbeider og kostnader er inkludert i kjøpesummen.

Offentlige forbehold

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

Salgsbetingelser

Ved salg til forbruker selges leilighetene iht. bustadoppføringslova.

Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor, eller når leiligheten er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av avhendingslova. Selger kan velge å selge etter Bustadsoppføringslova.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier.Ved salg til forbruker selges boligene iht. bustadoppføringslova.

Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor, eller når boligene er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av avhendingslova. Selger kan velge å selge etter Bustadsoppføringslova.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier.

Øvrige forbehold

Selger tar forbehold om endringer i forhold til opplysninger gitt i salgsoppgaven og teknisk beskrivelse med hensyn til konstruksjon og materialvalg, fargevalg og arkitektoniske løsninger, herunder bl.a. mindre endringer av planløsninger. Det tas spesielt forbehold om endringer og justeringer som er hensiktsmessige og nødvendige for plassering av sjakter og kanaler, herunder innkassinger av kanaler/føringer som ikke er vist på tegningene. Eventuelle endringer skal ikke forringe kvaliteten på leiligheten.

Kjøper er forpliktet til å godta de endringer for leiligheten som måtte følge av eventuelle krav satt av kommune eller annen offentlig myndighet.

Plantegninger og illustrasjoner som viser ulike innredningsløsninger er ment som illustrasjoner for mulige løsninger og inngår ikke i standardleveransen. Tegningene i prospektet bør ikke benyttes som grunnlag for nøyaktig møbelbestilling, både fordi endringer vil kunne forekomme og fordi målestokkavvik vil kunne forekomme ved trykking/kopiering.

Om det blir nødvendig å gjennomføre vesentlige endringer ut over de forannevnte, plikter selger å varsle kjøper om endringene uten ugrunnet opphold.

Endringer i lov eller forskrift, nye offentligrettslige krav eller vedtak som regulerer forhold knyttet til selgers ytelse, er kjøpers ansvar med mindre selger ved avtaleinngåelse var kjent med, eller burde være kjent med endringene. Ev. økte kostnader dekkes av kjøper. Slike kostnader vil medføre en tilsvarende økning i det avtalte vederlaget for kjøper. Selger skal uten ugrunnet opphold varsle kjøper om endringene og de konsekvenser dette innebærer.

Selger forbeholder seg retten til å endre priser og betingelser for alle usolgte enheter uten forutgående varsel til øvrige kjøpere. Videre tas forbehold om å leie ut usolgte enheter.

Salg av kontraktsposisjon

Kontraktsposisjonen kan videreselges under forutsetning av at selger får dokumentasjon på at ny kjøper trer inn i kontrakten med de samme rettigheter og forpliktelser som opprinnelige kjøper. Det må også fremlegges tilfredsstillende finansieringsbekreftelse. Videresalg før selgers forbehold er avklart vil ikke bli akseptert. Ved videresalg påløper et administrasjonsgebyr med kr 25 000,- inkl. mva.

Kjøper kan ikke benytte boligprosjektets markedsmateriell i ev. markedsføring for transport av kjøpekontrakt uten selgers samtykke.

Selge bolig

Aktiv Eiendomsmegling tilbyr gratis verdivurdering for kjøpere i prosjektet. Ta kontakt så kommer vi på en befaring. Sett inn kontaktinformasjon til megler.

Felleskostnader inkluderer

Bl.a. renter fellesgjeld, tv/internett, felles husforsikring, kommunale avgifter, renovasjon, sikringsordning, eiendomsskatt tomt, avsetning til vedlikehold, strøm fellesarealer, felles oppvarming, heiskostnader, forretningsførsel, innlede tjenester m.m.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 5038
Gårdsnr: 19
Bruksnr: 10

Aktiv Verdal

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Prærien, 7650 Verdal

Stort kart Hybridkart Flyfoto

Annonseinformasjon

FINN-kode 179048996
Sist endret 9. jun. 2021 03:55
Referanse 2209002

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.