Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde

KUN 1 LEDIG! Innflytningsklar leilighet på Hammeren. 2 sov, romslig og vestvendt balkong. Heis, carport og sportsbod.

Hammeren Boligpark - Leilighetsbygg, 8626 Mo i Rana

Pris 1 465 000 kr
Fellesgjeld
1 890 000 kr
Omkostninger
20 000 kr
Totalpris
3 375 000 kr
Areal
67 m²
Soverom
2
Boligtype
Leilighet
Eieform
Andel
Energimerking
C - rød

Boliger

Boliger
Bolig Soverom Etg P-rom BRA Totalpris
2 1. 67 m² 69 m² 3 375 000 kr

Visning

Husk påmelding til visning via knappen "visningspåmelding", eller ta direkte kontakt med megler.

Hammeren Boligpark - Leilighetsbygg, 8626 Mo i Rana

Stort kart Hybridkart Flyfoto

Hjemmeside: www.hammerenboligpark.no

Hammeren Boligpark har egen hjemmeside - www.hammerenboligpark.no - inne på velg bolig/tomt er oversikt og planskisser for ledige leiligheter.

Adresse

Hammermyra, 8626 Mo i Rana.

Beliggenhet og nærområdet

Hammeren Boligpark ligger i et stille og rolig boligområde i landlige og naturskjønne omgivelser ca. 5 km utenfor sentrum av Mo i Rana. Innkjøring til boligparken fra Hammerveien via Regnbuen.

På Hammeren er det kombinasjon av bolig og landbruk, og man er omkranset av en flott natur samtidig som man er nær bylivet. Kun en spasertur unna er populære Klokkerhagen som er et flott fritidsområde året rundt, som blant annet byr på et fantastisk turløypenett, badeplasser, volleyballbane, plassbygget grill og lekeplass - virkelig et rekreasjonsområde for alle aldersgrupper. Hammeren er tilknyttet Gruben skolekrets, avstand om lag 4 km.

Hammeren Boligpark - et botilbud for alle!

Hammeren Boligpark er et spennende prosjekt som det har vært jobbet med i flere år. Hammeren har en sunn befolkningssammensetning med kombinasjon av barn, ungdom, voksne og eldre- og nettopp derfor tilbyr Hammeren Boligpark ulike boligformer slik at den gode befolkningssammensetningen skal kunne fortsette. Her skal alle generasjoner finne et botilbud, og her kan man bo lenge.

Det er planlagt flere byggetrinn, og nå er bygging av det første leilighetsbygget ferdigstilt. Her kan man bo i et moderne leilighetsbygg i et helt nytt boligområde i naturskjønne omgivelser på Hammeren. Hverdagen lettes i en helt ny leilighet i et bygg med heis (løfteplattform). Å bo i borettslag er både behagelig og enkelt, samtidig som man blir en del av et helt nytt boligfelt.

Leilighetene har en gjennomtenkt og god planløsning, store vindu i stue som med utgang til en romslig og takoverbygd balkong. Et ekstra pluss er den praktiske løsningen mellom bad og vaskerom. Leilighetene er i ulike størrelser med to eller tre soverom, og har moderne og tidløse overflater og innredninger. Leilighetene i 2. etasje har skråhimling som gir ekstra takhøyde og romfølelse i kjøkken/stue.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 2020

Bygninger og byggemåte

Bygget er levert etter TEK 17 bygningsstandard, og er oppført etter gjeldende lover og forskrifter. Konstruksjonen er oppført med tre i etasjeskiller og mellom leilighetene. Vinduer og dører i leilighetens yttervegger med energiglass i henhold til forskriftens krav. Vinduer leveres som vedlikeholdsfrie aluminiumsbelagte trevindu. Vegger hvor det er trepanel vil bli levert med Royalimpregnert kledning. Noe malt kledning som er grunnet og malt 2 strøk der uttrykket på bygget tilsier at det skal være malt kledning. Impregnert trevirke i balkonggulv som er impregnert fra fabrikk og må behandles av kjøper. Takoverbygde balkonger med utelamper og dobbel stikkontakt. Generelt anses balkonger som utvendig konstruksjon og mindre ansamlinger av vann vil kunne oppstå på overflaten etter regnvær. Drypping på ytterkant underliggende balkong kan forekomme. Adkomst til leilighetene via heis eller trapp og svalganger.

Antall soverom

Soverom: 2

Arealer og innhold

Leilighetsbygget inneholder totalt 6 leiligheter med 3 leiligheter i hver etasje.

Ledige leiligheter har følgende areal og innhold:
Bra (bruksareal) fra 69 m2.
P-rom (primærrom) fra 66,6.
Gang, to soverom, bad/vaskerom/bod, kjøkken og stue i åpen løsning.

Tegninger ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Innvendig standard i leilighetene

Gang:
Hvitlasert 3stavs eikeparkett på gulv, flis i inngangssone. Varmekabler. Vegger og himling med gips/tre som er sparklet og malt. Takarmatur og stikkontakter.

Kjøkken:
Hvitlasert 3stavs eikeparkett på gulv, vegger og himling med gips/tre som er sparklet og malt. Varmekabler. Kjøkkeninnredning fra Bjørnådal med integrert platetopp og stekeovn, samt kjøl-/fryseskap og oppvaskmaskin. Ett greps kjøkkenbatteri (Oras Classica eller tilsvarende). Benkarmatur og doble stikkontakter.

Bad/vaskerom/bod:
Flislagte gulv og vegger. Mosaikk i nedsunket dusjgrube, samt ett felt på vegg. Himling med gips som er sparklet og malt. Varmekabler. Skapseksjon i hvit, glatt utførelse. Vegghengt toalett. Dusjhjørne med innadslående dører. Dobbel stikkontakt. Speilbelysning. Takarmatur. Uttak for vaskemaskin og stikk for tørketrommel.

Stue:
Hvitlasert 3stavs eikeparkett på gulv. Varmekabler. Vegger og himling med gips/tre som er sparklet og malt. Doble og enkle stikkontakter. Uttak for tv/internett. Utgang til balkong.

Soverom:
Hvitlasert 3stavs eikeparkett på gulv. Vegger og himling med gips/tre som er sparklet og malt. Takarmatur og doble stikkontakter.

Innerdører:
Innvendige kompakte dører (Swedoor eller tilsvarende) med demplist på karm. Hvite, glatte dørblader med vridere og beslag av stål. Hvitmalte karmer og gerikter.

Listverk:
Gulvlister og gerikter (listverk) leveres ferdigmalt i lys farge/eller eikelister. Stiftehull vil være synlig.

Garderober:
Garderober leveres ikke. Forslag til plassering er skissert i vedlagt tegning.

Elektrisk anlegg:
Leilighetene leveres med skjult el-anlegg, unntatt der det teknisk er behov for å legge åpent. Stikkontakter i leilighetene plasseres generelt 15 cm over gulv der annet ikke er beskrevet. Brytere plasseres generelt ca. 100 cm over gulv. Det leveres egen strømmåler for hver leilighet. Alle leiligheter leveres forberedt for kabel-tv og internett.

Balansert ventilasjon:
Leiligheten leveres med balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Separat avtrekk fra kjøkkenhette.

Oppvarming

Leiligheten leveres med elektriske varmekabler i alle rom foruten soverom. For øvrig er det balansert ventilasjonssystem med varmegjenvinning.

Carport og sportsbod

Med leiligheten medfølger en parkeringsplass i carport, samt sportsbod ca. 5 m2. Sportsbod har dobbel stikkontakt. Strøm ved parkeringsplass/sportsbod følger leilighetens strømmåler.

Areal og eierform

Areal: 2 300 kvm, Eierform: Fellestomt

Fellesareal og hage

Tomten blir opparbeidet med asfaltert gårdsplass og ved inngangssone, plen innsås.
Uthomhus-/fellesarealer er under ferdigstillelse.

Vei, vann og avløp

Hammeren Boligpark blir tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Privat vei innad i boligparken.

Reguleringsplan

Hammeren Boligpark ligger i et område regulert til boligformål som grenser mot LNFR område.
Gjeldende reguleringsplan 3074 "Detaljregulering for Hammeren, øst for idrettsplass" med ikrafttredelse 16.11.2017. Reguleringsbestemmelser kan mottas etter henvendelse til meglerkontor.

Hammeren Boligpark borettslag

Borettslaget, Hammeren Boligpark borettslag, består av totalt 9 andelsleiligheter med Mobo Helgeland som forretningsfører. Dette sikrer trygg drift av din bolig. Borettslag er egne juridiske enheter og eies av dere som bor der. Borettslaget styres av generalforsamlingen og borettslagets eget styre. Generalforsamlingen er et møte med alle eierne (andelshavere) i borettslaget og møtes normalt en gang i året. Hver andelseier har en stemme på generalforsamlingen.

P.t. består borettslaget av dette leilighetsbygget, samt rekkehus med 3 boenheter. Det er under planlegging oppføring av flere leilighetsbygg/rekkehus i boligparken, og det legges til rette for at disse kan slås sammen til et og samme borettslag.

Kjøper må være/bli medlem hos Mobo Helgeland BBL. Innmeldingsavgift er p.t. kr. 800,-, hver enkelt andelseier må tegne medlemskap.

Eventuell utleie av leiligheten krever samtykke fra borettslagets styre. Det er begrensninger for utleie utover 3 år, jfr. Borettslagsloven.

Det kan være begrensninger for juridiske personer å eie andel i borettslaget. Juridiske personer som vurderer kjøp må kontakte og rådføre seg med megler.

Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Borettslagets fellesgjeld

Se bygge- og finansieringsplan for spesifisert fellesgjeld på de ulike andelene. I tillegg til innskuddet, overtar kjøper andel av fellesgjeld som er knyttet til den andelen som er kjøpt. Vi gjør oppmerksom på at fellesutgiftene vil øke når avdragene begynner å løpe fra år 11. Fellesutgiftene kan også endres ved en renteendring, og eventuelle endringer i lånevilkårene. Det gis mulighet for at borettslaget kan tilknyttes ordningen med individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Første mulighet for innbetaling av fellesgjeld vil være i forbindelse med overtagelse av andelen, men dette må avklares med selger i god tid før overtagelsen. Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at ordningen kun kan benyttes dersom fellesgjelden har flytende rente og at innbetalingen ikke kan reverseres. I bygge- og finansieringsmodellen er totalprisen fordelt med 40% innskudd og 60% fellesgjeld. Fellesgjelden er avdragsfri i 10 år. Borettslaget vil bli søkt innmeldt i Borettslagenes Sikringsordning.

Realsameiet

Det opprettes et realsameie for Hammeren boligpark som alle eierne i boligparken blir en del av, og hver andel får eierandel 1/52. Vedtekter for realsameiet samt forslag til driftsbudsjett ligger vedlagt i salgsoppgaven, og omfatter blant annet; vedlikehold av vei og lekeplass, drift felles renovasjonsanlegg, brøyting, strøing og eiendomsskatt. Årlig kostnad er hensyntatt i borettslagets driftsbudsjett og betales via månedlige felleskostnader.

Vedtekter

Forslag til vedtekter for borettslaget kan fås hos megler.
Kjøper er pliktig til å følge borettslagets vedtekter og husordensregler.
I enkelte borettslag må det påregnes dugnad, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett på prosjekterte boliger. Ved videresalg vil vanlige regler om forkjøpsrett gjelde.

Innskudd/fellesgjeld og totalpris

Pris/innskudd: kr. 1 465 000,-
Fellesgjeld: kr. 1 890 000,-
Omkostninger: kr. 20 000,-
Totalpris: kr. 3 375 000,-

Fellesutgifter

Felleskostnader er stipulert til: kr. 5 169,-. Felleskostnadene er basert ut fra erfaringstall.

Felleskostnader inkluderer blant annet vannavgift, eiendomsskatt, renovasjon, felles forsikring, forretningsførerhonorar, brøyting, heis, utvendig stell, avsetting til vedlikehold, rentekostnader fellesgjeld og kostnader til realsameiet.

Foreslått driftsbudsjett med alle poster ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Dersom det i etterkant inkluderes flere tjenester i fellesutgiftene vil dette kunne påvirke fellesutgiftenes størrelse.

Egen strøm er ikke inkludert i fellesutgiftene.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Avhendingslova - Solgt "som den er"

Det følger av avhendingsloven § 3-1 at der det ikke er avtalt noe særskilt etter avhendingsloven § 1-2, gjelder § 3-2 til § 3-6. I dette tilfellet selges eiendommen "som den er", jf. avhendingsloven § 3-9. Lovens normalordning, som beskrevet i avhendingsloven § 3-2 til § 3-6, fravikes.

En "som den er" klausul overfører risikoen for skjulte feil og mangler fra selger til kjøper. Selger er likevel ansvarlig dersom eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn det kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhendingsloven § 3-9 annet punktum.

Eiendommen har likevel mangel dersom det er gitt mangelfulle eller uriktige opplysninger om forhold ved eiendommen, som selgeren kjente eller måtte kjenne til og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få, dersom det har virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt.

Ved omsetning av nyoppført bolig skal det lite til for at nevnte vesentlighetskrav anses oppfylt. Det antas at en "som den er" klausul normalt ikke vil ha nevneverdig betydning for mangelsvurderingen ved omsetning av ny bolig.
Leilighetene har vært gjennomført visning i. Således kan det ha oppstått mindre skader som selger ikke er ansvarlig for.

Garantier:
Det stilles garanti som oppfyller vilkårene i bustadoppføringsloven § 12 for avtaler som er inngått innen 6 måneder etter at midlertidig brustillatelse som ble utstedt 10.03.2021. Garantien skal gjelde i 5 år etter overtagelsen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra tegninger. Det kan forekomme mindre endringer av areal som følge av detaljprosjekteringen. Dette gir ikke grunnlag for kompensasjon til kjøper.

Andre opplysninger

HELP boligkjøperforsikring:
Kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring via HELP Boligkjøperforsikring AS. Denne forsikringen må tegnes senest på kontraktsmøte. Se vedlagt produktark i salgsoppgaven for forbrukerinformasjon. Meglerforetaket mottar et administreringshonorar fra HELP ved formidling av kjøperforsikring.

Fast pris - "først til mølla"

Leilighetene har fast pris, dvs. ingen budrunde og "først til mølla" prinsippet som gjelder. Kjøp inngås ved signering av midlertidig kjøpekontrakt hos megler.

Overtagelse

Leilighetene er ferdigstilt. Overtagelsesdato avtales i forbindelse med signering av midlertidig kjøpekontrakt.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Felleskostnader inkluderer

Vannavgift, eiendomsskatt, renovasjon, felles forsikring, forretningsførerhonorar, brøyting, heis, utvendig stell, avsetting vedlikehold, rentekostnader fellesgjeld, kostnader til realsameiet for bl.a. brøyting/vei, m.m.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 1833
Gårdsnr: 23
Bruksnr: 186

Visning

Husk påmelding til visning via knappen "visningspåmelding", eller ta direkte kontakt med megler.

Hammeren Boligpark - Leilighetsbygg, 8626 Mo i Rana

Stort kart Hybridkart Flyfoto

Annonseinformasjon

FINN-kode 149170380
Sist endret 22. jul. 2021 03:58
Referanse 1199079

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.