Bildegalleri

Sprenåsgrenda Turufjell - Innflyttingsklar, ny stilren Vy, Høy standard, solrikt og fin utsikt.

Kart med kartnålSprenåsgrenda 23, 3539 Flå
Prisantydning4 990 000 kr
Omkostninger
36 990 kr
Totalpris
5 026 990 kr
Prisstatistikk

Nøkkelinfo

Beliggenhet
På fjellet
Boligtype
Hytte
Eieform
Eier (Selveier)
Primærrom
68 m²
Bruksareal
73 m²
Tomteareal
345 m² (eiet)
Byggeår
2023
Soverom
3
Rom
4
Overtakelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger. Før boligen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.

Les mer om bruksareal her

Fasiliteter

Innlagt vann
Alpinanlegg
Balkong/Terrasse
Barnevennlig
Bilvei frem
Bredbåndstilknytning
Kabel-TV
Peis/Ildsted
Rolig
Utsikt
Fiskemulighet
Innlagt strøm
Offentlig vann/kloakk
Turterreng

Visning

Visning gjennomføre ved påmelding dagen før annonsert visning. Dersom visning ikke er annonsert, ta kontakt for avtale. Nordvik Bolig - Christer Barman Gabrielsen 950 41 364

Husk å lese komplett salgsoppgave før visning. Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave.

Visningspåmelding

Om eiendommen

Innhold

Velkommen til Turufjell og Sprenåsgrenda i Hallingdal!

Vi presenterer nå en stilsikker og rålekker hytte fra Leve hytter, hytta holder enhøy standard. Med blant annet torvtak, ferdig beiset, kvalitets hvitevarer og elektroløsninger. Her kan du flytte rett inn uten å gjøre noe byggearbeid på hytta.

Vy fra Leve hytter - er en stilsikker hytte med gode løsninger og høy standard. Her kan du flytte rett inn og nyte hyttelivet i Sprenåsgrenda.
Vy - I harmoni med naturen. Med Vy er det ingen dominerende utstikk, bare rene linjer som skaper et rolig utrykk. Vinduer fra gulv til tak skaper en opplevelse av å få naturen inn i hytta. Modellen Vy 23CH/6M med hems gir en praktisk fleksibilitet og har du først fått deg en hytte med hems, er det vanskelig å tenke seg en uten.

Fra hytta har du tilgang til alle aktivitetstilbud på Turufjell innenfor svært kort avstand. Samtidig er det en rolig og tilbaketrukket beliggenhet. Tomten er beliggende mot skiløype og friareal med nydelig utsikt og solrikt.

Tid på fjellet:
Innflytningsklar hytte i Sprenåsgrenda er din enkleste vei til hyttedrømmen på fjellet. Her er alt lagt til rette for deg som vil bruke tiden din på det som er viktig; Tid på fjellet. Tid med familien. Tid til en tur med hodelykt før leggetid. Dette er hyttene for deg som drømmer om å sitte i hytteveggen. Ikke å bygge den.

Våre innflytningsklare hytter er utviklet med fokus på familien, aktiv livsstil og et enklest mulig hyttehold. Hyttene kommer klare til bruk, med fiber rett i veggen og brøytet vei helt frem til døren.

Området:
Sprenåsgrenda ligger på en vakker lysning rett i underkant av 700 meter over havet, med fantastiske utsiktspunkter. Her er du omringet av flott natur, lyngdekte knauser og små fjellvann.

Vinterstid vil du finne et fantastisk løypenett i området, og den barnevennlige og eventyrlige Slåttemyrrunden går rett forbi hyttedøren. I tillegg får du en herlig akebakke et lite snøballkast unna og skøytebane rett nedenfor hyttefeltet.

Fra hytteveggen, eller sofakroken om du vil, kan du hvile øynene på Kristnatten (1076 moh), alpinbakkene på Turufjell eller bare nyte de vakre omgivelsene rundt deg.

Her finner du den etterlengtede roen og tiden du savner i en hektisk hverdag, samtidig som du aldri er langt unna aktivitetene.
Med hytte i Sprenåsgrenda får du et eldorado av opplevelser og turmuligheter hele året; Bjørneparken, Vassfaret for å nevne noen.
Området:

Sprenåsgrenda ligger på en vakker lysning rett i underkant av 700 meter over havet, med fantastiske utsiktspunkter. Her er du omringet av flott natur, lyngdekte knauser og små fjellvann.

Vinterstid vil du finne et fantastisk løypenett i området, og den barnevennlige og eventyrlige Slåttemyrrunden går rett forbi hyttedøren. I tillegg får du en herlig akebakke et lite snøballkast unna og skøytebane rett nedenfor hyttefeltet.

Fra hytteveggen, eller sofakroken om du vil, kan du hvile øynene på Kristnatten (1076 moh), alpinbakkene på Turufjell eller bare nyte de vakre omgivelsene rundt deg.

Her finner du den etterlengtede roen og tiden du savner i en hektisk hverdag, samtidig som du aldri er langt unna aktivitetene.
Med hytte i Sprenåsgrenda får du et eldorado av opplevelser og turmuligheter hele året; Bjørneparken, Vassfaret for å nevne noen.

Aktiviteter:
Sprenåsgrenda ligger behagelig tilbaketrukket på et eget platå i terrenget. Her har du utsikt over Turufjells vakre natur, Kristnatten (1076 moh) og alpinbakkene. Med et enkelt stavtak kan du skli inn i skiløypene, og akebakken.

RANDONEE:
Rundt Turufjell er det flere flotte fjelltopper, perfekte for randonee og frikjøring. Nærmest er Kristnatten og Turufjellet som strekker seg mot 1100 moh. Her kan du klikke på deg skia på hytta og rusle opp i høyden. På toppen kan du nyte den fantastiske utsikten før du suser rett hjem igjen på hytta. Sørbølfjellet ligger også like i nærheten og ruver nesten 1300 moh.

LANGRENN:
Terrenget i Turufjell er perfekt for langrenn. I hytteområdet blir det småkuperte rundløyper i alle kategorier i le for vær og vind. Løypene er tilknyttet den eksisterende Eventyrløypa som tar deg helt til Hemsedal om du vil. Det er også kort vei til høyfjellet hvor det er etablert langrennsløyper rundt og over Veslefjell, og videre mot Sørbøfjell. Her får du vidde- og høyfjellsfølelsen når du sklir innover i fjellheimen. Langs løypene står det gapahuker der du kan ta deg en velfortjent pause på turen. Ved løypene etableres det også dagparkeringer slik at man enkelt kan komme seg til nytt terreng og nye løyper.

ALPINT
Terrenget rundt Turufjell ligger ideelt til for alpin moro for hele familien. I dag er det totalt 7 nedfarter og to heiser. På sikt vil alpinbakkene knytte seg til to forskjellige fjelltopper og samlet blir det over 15 km nedfarter fordelt på ca. 10 traseer. I tillegg blir det også tilrettelagt for skogkjøring mellom traseene. Det høyeste sammenhengende fallet er på over 400 høydemeter ned fra Kristnatten.

FISKE:
Rundt Turufjell finnes det mange flotte fiskevann, både store elver og mindre fjellvann. Det vil også bli tilrettelagt for fiske ved hytteområdene.

BJØRNEPARKEN:
Her kan du oppleve bjørner, elg, gaupe samt kjente husdyr fra bondegården på nært hold og se Norges største krokodilleutstilling med 30 krokodiller, slanger og andre eksotiske dyr. I tillegg finnes det mange spennende aktiviteter som hinderløyper, berg og dalbane, lekeland, samt flere gode serveringssteder.

SYKLING:
Når vinteren slipper taket og langrennsskiene er satt bort, kan man ta frem sykkelen. Stier og løyper rundt hyttene strekker seg innover i terrenget og flere langrennsløyper blir tilrettelagt for familievennlige sykkelrunder. For de som ønsker seg større utfordringer er terrenget velegnet for sykling opp og ned fjellene. Gjennom Flå går også Eventyrveien, sykkelveien gjennom Hallingdal fra Geilo til Noresund. Det finnes også en sykkelpark med tre forskjellige løyper og to hopplinjer, der både nybegynnere og erfarne får noe å bryne seg på. I tillegg planlegges det også for en stor Pumptrack i området, så ikke glem sykkelen når du skal til Turufjell!

SHOPPING OG RESTAURANTER:
10 km fra Turufjell, en kort biltur ned fjellet, ligger Flå sentrum og Bjørneparken kjøpesenter som har åpent 7 dager i uka. Her finner du det du skulle trenge av matvarer, sportsutstyr, interiør, Vinmonopolet, parkeringsplass med elbil-ladere og mye mer. I tilknytning til kjøpesenteret ligger også Thon Hotel Bjørneparken.

Standard

Hytta er oppført etter leveransebeskrivelse fra Leve hytter, en solid aktør innen hyttemarkedet.

Beliggenhet

Velkommen til Turufjell, Norges kanskje mest spennende helårsdestinasjon. Under 2 timer fra Oslo.

Turufjell ligger i Flå (mellom Hønefoss og Geilo/Hemsedal), hvor store aktører i Olav Thon gruppen og Fredensborg fritid utvikler området. På Turufjell legges det vekt på varierte aktiviteter hele året hvor man på vinteren finner et familievennlig alpinanlegg og et fantastisk langrennsterreng innover i Vassfarfjellet.
Her er det flotte familieløyper mellom Veneli og Solheimseter. For langturen kan man komme inn på Eventyrløypa og gå milevis på snaufjellet!
Se også løypekart her: https://skisporet.no/setView/60.4686424/9.4962215/11/norges_grunnkart

I dag finnes det 2 skiheiser og 7 alpinbakker for alle nivåer, alt fra barnevennlige familiebakker til viderekommende nedfarter. Det planlegges også en lengre stolheis/fjellheis opp mot Kristnatten med flere bakker. Se også her: https://turufjell.no/aktiviteter/

På sommeren byr Turufjell på et flott turterreng med flere turmuligheter og toppturer i nærområdet, samt lengre fotturer innover i Vassfaret. Både korte og lengre turstier via idylliske fiskevann og gamle setervoller, herunder Vassfaret natur- og kultursti, Veneli fjellskog- og kultursti for å nevne noen. For toppturer er det også mange muligheter og man kan fra hytta gå til blant annet Kristnatten (1077 moh), (Blåfjell 1154 moh), Likkistefjell (990 moh), Sørbølfjell (1284 MOH) m.m.

På Turufjell finnes Hallingdals største og en av Norges største Pump Track´s samt en BMX park med løyper i ulike vanskelighetsgrader, alt fra de aller minste til de mest spenstige kan utfolde seg på sykkelen. i 2023 kommer det også en "Flytsti" for sykkel i alpinanlegget. Videre utvikles det flere sykkelstier og turstier i fjellet.

Flå sentrum ligger 15 min unna og har et kjøpesenter (Bjørneparken kjøpesenter) med et godt utvalg av det meste man trenger og like ved ligger Bjørneparken dyrepark. Bjørneparken er åpen fra tidlig vår til sen høst og er et fantastisk sted for dyreopplevelser. Alt fra typiske Norske skogsdyr til mer eksotiske skapninger kan oppleves der.

Turufjell er med andre ord en hyggelig familiedestinasjon med et bredt aktivitetstilbud for alle aldre. Alt sammen venter på deg under 2 timer fra Oslo, omtrent halvparten av tiden du bruker til de mer tradisjonelle hytteområdene lenger opp i dalen.

Turufjell, et område med utallige muligheter for storslåtte naturopplevelser for hele familien, året rundt. Her har man vidstrakt utsikt mot sydvest, meget gode solforhold og rikelig med "boltreplass". Her kan du sitte i solveggen på den nye hytta eller gå rett inn i turterreng like utenfor døren.

For mer informasjon om området se www.turufjell.no eller ta kontakt for visning og mer informasjon.
Christer B Gabrielsen 950 41 364.

Velkommen til Turufjell!
Velkommen til Turufjell, Norges kanskje mest spennende helårsdestinasjon. Under 2 timer fra Oslo.

Turufjell ligger i Flå (mellom Hønefoss og Geilo/Hemsedal), hvor store aktører i Olav Thon gruppen og Fredensborg fritid utvikler området. På Turufjell legges det vekt på varierte aktiviteter hele året hvor man på vinteren finner et familievennlig alpinanlegg og et fantastisk langrennsterreng innover i Vassfarfjellet.
Her er det flotte familieløyper mellom Veneli og Solheimseter. For langturen kan man komme inn på Eventyrløypa og gå milevis på snaufjellet!
Se også løypekart her: https://skisporet.no/setView/60.4686424/9.4962215/11/norges_grunnkart

I dag finnes det 2 skiheiser og 7 alpinbakker for alle nivåer, alt fra barnevennlige familiebakker til viderekommende nedfarter. Det planlegges også en lengre stolheis/fjellheis opp mot Kristnatten med flere bakker. Se også her: https://turufjell.no/aktiviteter/

På sommeren byr Turufjell på et flott turterreng med flere turmuligheter og toppturer i nærområdet, samt lengre fotturer innover i Vassfaret. Både korte og lengre turstier via idylliske fiskevann og gamle setervoller, herunder Vassfaret natur- og kultursti, Veneli fjellskog- og kultursti for å nevne noen. For toppturer er det også mange muligheter og man kan fra hytta gå til blant annet Kristnatten (1077 moh), (Blåfjell 1154 moh), Likkistefjell (990 moh), Sørbølfjell (1284 MOH) m.m.

På Turufjell finnes Hallingdals største og en av Norges største Pump Track´s samt en BMX park med løyper i ulike vanskelighetsgrader, alt fra de aller minste til de mest spenstige kan utfolde seg på sykkelen. i 2023 kommer det også en "Flytsti" for sykkel i alpinanlegget. Videre utvikles det flere sykkelstier og turstier i fjellet.

Flå sentrum ligger 15 min unna og har et kjøpesenter (Bjørneparken kjøpesenter) med et godt utvalg av det meste man trenger og like ved ligger Bjørneparken dyrepark. Bjørneparken er åpen fra tidlig vår til sen høst og er et fantastisk sted for dyreopplevelser. Alt fra typiske Norske skogsdyr til mer eksotiske skapninger kan oppleves der.

Turufjell er med andre ord en hyggelig familiedestinasjon med et bredt aktivitetstilbud for alle aldre. Alt sammen venter på deg under 2 timer fra Oslo, omtrent halvparten av tiden du bruker til de mer tradisjonelle hytteområdene lenger opp i dalen.

Turufjell, et område med utallige muligheter for storslåtte naturopplevelser for hele familien, året rundt. Her har man vidstrakt utsikt mot sydvest, meget gode solforhold og rikelig med "boltreplass". Her kan du sitte i solveggen på den nye hytta eller gå rett inn i turterreng like utenfor døren.

For mer informasjon om området se www.turufjell.no eller ta kontakt for visning og mer informasjon.
Christer B Gabrielsen 950 41 364.

Velkommen til Turufjell!

Tomt

Selveiet tomt
Naturtomt som er er svakt skrånende og delvis grovplanert. Innkjørsel/biloppstillingsplasser er gruslagt.

Parkering

Biloppstillingsplasser på egen tomt.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming ved panelovner. Varmekabler i gulv i entre og bad. Peisovn i stue.

Regulerings og arealplaner

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse.
Eiendommen ligger i et område som er under utvikling. Det må påregnes byggearbeider på eiendommene som ligger til gjeldende eiendom i årene som kommer.

Ligningsverdi / formuesverdi

Fomuesverdi er ikke beregnet. Ved første gangs verdsetting skal du fastsette formuesverdien av fritidseiendommen til maksimalt 30 prosent av eiendommens markedsverdi, eventuelt til 30 prosent av byggekostnadene, inkludert tomt for et nybygg. Det vises til skatteetatens hjemmeside for mer informasjon.

Heftelser / servitutter

1872/900041-1/22 11.05.1872 UTSKIFTING
Ormerud skog
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 3320 GNR: 10 BNR: 664

1975/336-1/22 23.01.1975 JORDSKIFTE
Grensegangssak
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 3320 GNR: 10 BNR: 664

1975/1354-1/22 12.03.1975 SKJØNN
Uste/Nes Daletappe ll
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 3320 GNR: 10 BNR: 664

2001/6432-1/22 18.12.2001 ERKLÆRING/AVTALE
Engangsinnløsning av årlig erstatningsutbetaling -
Holsreguleringen og Ustereguleringen.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 3320 GNR: 10 BNR: 664

2020/2030767-6/200 27.01.2020
BESTEMMELSE OM VEG
RETTIGHETSHAVER: KNR: 3320 GNR: 10 BNR: 440
Bestemmelse om vedlikehold
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 3320 GNR: 10 BNR: 664

2020/3126018-5/200 05.10.2020
ERKLÆRING/AVTALE
Bestemmelse om avgift i forbindelse med vedlikehold av tilkomstveier
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 3320 GNR: 10 BNR: 664

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen datert 26.05.2023.

Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for bygget er oppført i henhold til tillatelsen og gjeldende regelverk eller at det senere er utført arbeid på bygget som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra tegninger. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler og opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen, tegninger og materiell godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Interessenter oppfordres særskilt til å vurdere dette; (solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold til terreng og omkringliggende bygningsmasse mv.) før budgivning.

I nybygg vil det normalt oppstå svinnriss (sprekker i materialoverganger tak, vegger og hjørner) grunnet uttørking av materialer. Svinnriss kan ikke kreves utbedret med mindre de skyldes håndverksmessige mangler. Kjøper aksepterer og er informert.

Selger forbeholder seg retten til å akseptere eller forkaste ethvert bud/ kjøpetilbud på fritt grunnlag.

Videre har selger anledning til å avvise bud fra interessenter som måtte motsette seg å anvende eller kreve endringer i standard kjøpekontrakt. Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn. Hvis interessent mot formodning ikke ønsker tinglysing av skjøtet, må det tas forbehold om dette i bud.

Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m.

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering mv. er megler pliktig til å gjennomføre kundekontroll av oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet. Det samme gjelder for medkontrahenten til oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet.

Dersom nevnte parter ikke oppfyller lovens krav til legitimasjon eller megler har mistanke om at transaksjonen har tilknytning til utbytte av en straffbar handling eller forhold som rammes av straffeloven §147 a, 147 b eller 147c kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne medføre for oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet eller deres medkontrahent.

Tinglysing og gjennomføringen av det økonomiske oppgjøret vil skje gjennom Nordvik oppgjør AS. Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere.

Det tas forbehold om eventuelle feil i salgsoppgaven.

Overtakelse

Overtakelse skjer etter avtale med selger.

Før boligen overleveres kjøper, skal fullt oppgjør og omkostninger være mottatt på meglers klientkonto.

Adgang til utleie

Det er krav om forsvarlige radonnivåer i utleieboliger. Er det ikke gitt opplysninger om at selger har kunnskap om eiendommens randonnivå, vil kjøper overta risikoen for radonnivået i boligen/utleieenheten. For mer informasjon se https://dsa.no/radon

Boligselgerforsikring

Selger har ikke anledning til å tegne boligselgerforsikring. Selger har ikke fylt ut egenerklæringsskjema. Hytten er nyoppført og ikke tatt i bruk.

Sentrale lover

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta som den er forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.

Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.

Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbruker avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.

Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.

Ikke-forbruker avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges som den er , og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.

Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Dersom kjøper er forbruker, og avtale om kjøp inngås mindre enn 6 måneder etter at boligen ble ferdigstilt, skal det stilles garanti i samsvar med bustadoppføringslova § 12. Garantiplikten følger av avhendingslova § 2-11.

Selger har ikke garantiforpliktelse hvis kjøper ikke er å anse som en forbruker.

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Dette innebærer at megler må gjennomføre legitimasjons-/kundekontroll av kjøper og selger, samt foreta kontroll av reell kjøper i tilfeller der andre opptrer på kjøpers vegne. Legitimasjons-/kundekontroll skjer senest på kontraktsmøtet. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført legitimasjons- /kundekontroll og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør. Nordvik Eiendomsmegling er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Dette omfatter transaksjoner som man mistenker involverer utbytte fra straffbar handling, eller skjer som ledd i terrorfinansering. Manglende mulighet for legitimasjons-/kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger.

Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen gi bud eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven.

Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post til: c.gabrielsen@nordvikbolig.no eller sendes per SMS til: 950 41 364.

Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.

Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor.

Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.

Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.

Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.

For mer informasjon om budgivningsprosessen, se Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.

Ansvarlig megler

Christer Barman Gabrielsen

Salgsoppgaven beskriver vesentlig og lovpålagt informasjon om eiendommen

Se komplett salgsoppgave

Beliggenhet

kart
Logo

Nordvik Majorstuen

Bilde av megler Christer Barman Gabrielsen

Christer Barman Gabrielsen

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

Bilde av megler Line Fjeldstad

Line Fjeldstad

Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner

Annonseinformasjon

FINN-kode340344303
Sist endret09. apr. 2024 11:44
Referanse8-0086/22

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.