Bildegalleri

BLEFJELL - Ny, moderne og arealeffektiv fritidsbolig rett ved skiløypa. 57 kvm gulvareal over to plan. Lave kjøpsomk.

Kart med kartnålYstingsvegen 22, 3620 Flesberg
Prisantydning2 590 000 kr
Omkostninger
7 990 kr
Totalpris
2 597 990 kr
Prisstatistikk

Nøkkelinfo

Beliggenhet
På fjellet
Boligtype
Hytte
Eieform
Eier (Selveier)
Internt bruksareal
31 m² (BRA-i)
Bruksareal
34 m²
Eksternt bruksareal
3 m² (BRA-e)
Byggeår
2024
Soverom
3

Les mer om bruksareal her

Fasiliteter

Innlagt vann
Balkong/Terrasse
Barnevennlig
Bilvei frem
Garasje/P-plass
Rolig
Innlagt strøm
Turterreng

Visning

søndag, 30. juni
12:00 – 13:00
Velkommen til visning i vår ferdigstilte visningshytte i Primkjelvegen 10 til annonserte tider eller etter avtale med megler.
Visningspåmelding

Om eiendommen

Innhold

VELKOMMEN TIL BLEFJELLTUNET!
Blefjelltunet skiller seg ut som et unikt konsept der fellesskap og trivsel står i fokus. Området hvor prosjektet etableres ligger med fin utsikt og gode solforhold i flott natur. Her er det kort vei til høyfjellet, og supre skiløyper og nydelig turterreng sommer som vinter ligger like ved. Nå bygges de 2 første tunene med 23 delikate og energieffektive fritidsboliger på Blefjelltunet. Hvert tun på Blefjelltunet skal inneholde mellom 4 og 12 hytter, og det blir koselige fellesarealer med gapahuk, bålpanne og arealer som innbyr til sosial omgang med naboene. Totalt vil prosjektet ferdig utbygget bestå av inntil 110 hytter fordelt på 9 tun.

Denne annonsen presenterer hyttetype 4, som er en arealeffektiv og praktisk fritidsbolig over to plan. 1. etasje inneholder entré/gang, bad, soverom og stue/kjøkken. Bod med utvendig adkomst. Hemsen inneholder hemsstue og 2 hemssoverom. Fra hemsen er det utgang til terrasse/altan på ca. 10 kvm. Hemsetasjen har ikke målbart areal grunnet takhøyde 187-189 cm, men gulvarealet er på ca. 24 kvm. Totalt gulvareal (GUA) i hytta er ca. 57 kvm. Det opparbeides 2 parkeringsplasser på terreng per hytte på egen tomt.

 • Lav forskuddsbetaling - kun kr. 100 000,-
 • Lave kjøpsomkostninger - kun kr. 7 990,-
 • Garantert leieinntekt på kr. 50 000,- per år i 2 år

  Se prosjektets hjemmeside https://blefjelltunet.no/ for mer informasjon.

  TUNHYTTA
  Tradisjonelt oppstår et tun når driftsbygningene på en gård blir plassert så tett at de danner et romlig fellesskap. Tunets midtpunkt er ofte markert med tuntre. Tunhyttene på Blefjelltunet baserer seg på den samme fellesskapstankegangen, med hytter samlet rundt et felles samlingspunkt i form av en bålplass hvor naboer kan møtes og være sammen. Dette fellesskapet er inspirert av hvordan man møttes på gårdstunet både for kos og arbeid i tidligere tider. Her kan man tilbringe tid med fellesskapet, nyte felles måltider og ha tid til å være sammen på en måte man i nåværende tid kun får mulighet til på fritiden. Samtidig gir de helt private hyttene en mulighet for å trekke seg tilbake fra fellesskapet, slik man også hadde mulighet til på gårdene.

  Tunhyttene baserer seg på en mer bærekraftig tilnærming til hytteutbygging. Ved å ha flere, mindre, hytter sentrert rundt et felles tun, minimeres behovet for innhogg i naturen. Tunhyttene har eget opplegg for vann og kloakk, men deler teknisk infrastruktur med naboene på tunet for å holde den økonomiske og klimamessige kostnaden så lav som mulig.

  BELIGGENHET
  Hyttene får en fin beliggenhet med kort avstand til alt du ønsker deg av nærområdet. Blefjell byr på særdeles gode turmuligheter hele året! Vinterstid har området fantastiske skiløyper med mange forskjellige turer. Strutåsen fjellstue ligger ikke langt fra hytta, og er et naturlig knutepunkt med flotte løyper på snaufjellet. Her kan du gå med familien til Solobua for en kopp kaffe - eller lengre turer, som topptur til Krøklatoppen eller dagstur til Vassholet ved foten av Blefjell. Blefjellheisen gir også mulighet for slalåm og snowboard for de som måtte ønske det.

  Om sommeren er store deler av løypenettet tilrettelagt for fotturer med klopper. Området har flere fjellvann med fiskemulighet. Det er også etablert flott sykkelsti til Fagerfjell. Gangavstand til Blestua med god tradisjonsrik mat og den berømte Blesnurren , samt alkoholservering og dagligvarer. Litt lenger unna finner du populære Blefjell Lodge med matservering og selvbetjent dagligvarehandel. Ønsker du å ta en tur til byen tar det ca. 30 minutter med bil til Kongsberg sentrum. Nærmeste tettsted er Lampeland med blant annet matbutikker, svømmehall og byggevareforretning.

  STANDARD
  Hyttene leveres med en god og moderne standard med innvendige overflater bestående av høyttrykkslaminat på gulv, panel på vegg og himling med downlights. Kjøkken fra Drømmekjøkkenet med integrerte hvitevarer. Bad leveres med flis i god kvalitet på gulv og vegger i dusjsone, øvrige vegger med panel beiset i farge Sjøsand. For komplett informasjon om standard og materialvalg - se leveransebeskrivelsen og romskjema som utgjør en del av salgsoppgaven. Det leveres elektriske varmekabler i entré/gang, bad og stue/kjøkken i 1. etasje.

  Kjøper kan endre spesifikasjoner for sin hytte gjennom prosjektets fastsatte tilvalgsrutiner. Det åpnes bl.a. for følgende tilvalg:
  App-styring av gulvvarme (må bytte termostater). Forutsetter stabilt nettverk i hytta
  Peis Contura 810 med sort stålpipe
  Utvendig trapp opp til terrasse
  Støpte terrasser utvendig rundt hytta
  Ekstra soverom i 1. etasje
  Varmepumpe luft til luft Mitsubishi Kajteki 6600
  Flislagte gulv i stue, kjøkken og gang
  Sort garnityr på VVS utstyr
  Muligheter for andre løsninger på kjøkken og hvitevarer,

  ADKOMST
  Fra Kongsberg kjør Rv. 40 nordover mot Flesberg/Geilo. Ved Svene bro, ta av til venstre og følg Vestsideveien (merket mot Blefjell). Etter en stund ta av til venstre, godt merket mot Blefjell på Søre Blefjellveien. Like før Blestua er et stort 4-veis kryss. Kjør til venstre mot Blestølen og Blefjell Lodge. Følg veien i ca. 1 km. Hyttefeltet blir liggende ned til venstre. Det er godt skiltet fra hovedveien.

  FREMDRIFT
  Boligen kan påregnes klar til overtakelse ca. 6-12 måneder etter igangsatt byggestart. Byggestart vil skje etter avtale med kjøper. Kjøper vil bli varslet om overtagelsesmåned ca. 3 måneder før overtagelsestidspunkt. Selger vil senest 4 uker før ferdigstillelse av eiendommen meddele kjøper skriftlig om endelig overtagelsesdato. Den endelige datoen er bindende, og oversittelse av datoen utløser dagmulkt. Ca. 14 dager før overtagelsen vil selger innkalle til en forhåndsbefaring hvor det føres protokoll. Utvendige arealer vil kunne bli ferdigstilt etter overtakelse ved overtakelse vinterstid. Evt. gjenstående arbeid skal utføres så snart arbeidet praktisk kan utføres av hensyn til årstid.

  BETALINGSBETINGELSER
  Det forutsettes at kr. 100 000,- innbetales til meglers klientkonto ved kontraktsinngåelse. Hovedoppgjør (rest kjøpesum, kjøpsomkostninger og evt. tilvalg) skal innbetales til meglers klientkonto senest én uke før overtagelse av fritidsboligen.

  KJØPSOMKOSTNINGER
  I tillegg til kjøpesum betaler kjøper dokumentavgift med 2,5 % av andel tomteverdi. Andel tomteverdi er beregnet til kr. 250 000,- som vil gi en dokumentavgift på kr. 6 250,-. I tillegg påløper tinglysningsgebyrer p.t. kr. 500,- for skjøte, kr. 500,- for festekontrakt og kr. 740,- pr pantobligasjon (inkl. attest) som skal tinglyses i forbindelse med kjøpet. Totale kjøpsomkostninger beløper seg til kr 7 990,- per fritidsbolig. Det tas forbehold om endring av satsene for offentlige gebyrer og avgifter i tiden frem til hjemmelsovergang.

  VELFORENING
  Det er etablert en vel/huseierforening for Blefjelltunet; Blefjelltunet Velforening org. nr. 928 117 561. Velforeningen skal vedlikeholde utvendige fellesarealer. Kostnadene ved forvaltning av slikt fellesareal vil bli fordelt på medlemmene. Dette vil være forhold som vedlikehold av vei, øvrig infrastruktur og andre kostnader forbundet med drift av velforing. Det blir tinglyst rett og plikt til å være medlem i velforeningen.

  FASTE KOSTNADER
  Kommunale avgifter faktureres direkte til kjøper fra kommunen. Hytterenovasjon kr 1 664,- per år for 2024. Evt. feiing kr 560,- for 2024. Se også kommunens hjemmesider for mer informasjon og oppdaterte satser: https://pub.framsikt.net/2024/flesberg/bm-2024-vedtak#/generic/summary/feesmanagemant?scrollTo=t-72

  Løypeavgift ca. kr. 600,- per år.

  Festeavgift kr. 8 500,- per år for 2024. Festeavgiften justeres ihht. KPI hvert år.

  Forsikring er stipulert til ca. kr. 1 600,- per år i Fremtind forsikring.

  Vedlikehold og drift av fellesarealer er stipulert til ca. kr. 500,- per år.

  Vei: Privat.
  For stikkveien betales årsavgift for vedlikehold og brøyting etter selvkost. Det betales veiavgift kr. 75,- for enkelttur på Søre Blefjellveien årskort koster fra kr. 1 215,-. Anslag for brøyting inkl. p-plasser er ca. kr. 3 000,- per år.

  Vann: Privat.
  Vann kommer fra privat vannverk med borehull som etableres av utbygger. Det vil bli opprettet et privat aksjeselskap for drift og vedlikehold av vannverket. Foreløpig estimerte kostnader for strøm til pumpe og varme er anslått til ca. kr. 5 000,- per år.

  Avløp: Privat.
  Eiendommen blir tilknyttet Blefjell vann og avløp AS. Hytteeier betaler årlig avgift for avløp til Blefjell vann og avløp AS. Pr 2023 er årsavgift ca. kr. 8 750,-. For mer informasjon, se www.bleva.no

  Det er eiendomsskatt i Flesberg kommune. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget. For tunhyttene vil dette utgjøre ca kr 1 500,- per år. Det gjøres oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av kommunen, og eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år. Se kommunens hjemmesider for mer informasjon om eiendomsskatt: https://www.flesberg.kommune.no/artikkel/Eiendomsskatt

  I forbindelse med opparbeidelse av hyttefeltet blir det lagt trekkerør for TV og internett inn i hyttene. I dag brukes parabol og 4G i området. Installering av Internett og TV er ikke inkludert i selgers leveranse. Kjøper må selv besørge og bekoste dette etter overtagelsen når/hvis dette blir utbygget. Numedal Fiber holder på med prosjektering og utbygging av fibernett på Blefjell. Det er ikke kontrollert om de kan levere til hyttene, men kjøper oppfordres til å ta kontakt for å avklare mulig leveranse/melde sin interesse. Det vil bli tinglyst plikt å koble seg til fiber når dette utbygges.

  Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Fra overtagelse må kjøper tegne egne forsikringer som forsikring for bygning, innbo og evt. løsøre.

  LOVGRUNNLAG
  Fritidsboligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. Ved salg før ferdigstillelse eller innen 6 måneder etter ferdigstillelse, skal selger stille garanti iht. bustadoppføringslova § 12 jfr. avhendingslova § 2-11. Ved salg etter ferdigstillelse vil Avhendingsloven legges til grunn for avtalen.

  Tomten er festet. Festekontrakten tinglyst den 24.11.2023 følger eiendommen ved salg. Bortfesters anledning til regulering av festeavgift, samt festers mulighet for innløsning av tomten følger av festeavtalen og tomtefestelovens bestemmelser som er vedlagt salgsoppgaven. Tomteareal per fritidsbolig er ca. 250 kvm.

  Denne annonsen er ingen fullgod eller uttømmende presentasjon av prosjektet/eiendommen. Det er derfor viktig at interessenter kontakter megler for å få tilsendt komplett salgsdokumentasjon og går nøye gjennom dette før inngivelse av kjøpetilbud.

Ansvarlig megler

Tom Z. Bliksmark

Salgsoppgaven beskriver vesentlig og lovpålagt informasjon om eiendommen

Se komplett salgsoppgave

Beliggenhet

kart
Logo

Sem & Johnsen

Boliger utenom det vanlige

Annonseinformasjon

FINN-kode339167163
Sist endret13. juni 2024 13:04
Referanse21-24-0062

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.