Bildegalleri

NY Pris!! Flott og innholdsrik hytte med innlagt strøm og vann i umiddelbar nærhet til Børselva!

Kart med kartnålFagerliveien 16, 9716 Børselv
Prisantydning1 650 000 kr
Omkostninger
56 892 kr
Totalpris
1 706 892 kr
Kommunale avg.
3 030 kr per år
Formuesverdi
1 396 453 kr
Verditakst
1 700 000 kr
Prisstatistikk

Nøkkelinfo

Beliggenhet
Ved sjøen
Boligtype
Hytte
Eieform
Eier (Selveier)
Primærrom
47 m²
Bruksareal
47 m²
Tomteareal
1 810 m² (eiet)
Byggeår
2014
Soverom
2
Rom
3
Energimerking
C - Oransje

Les mer om bruksareal her

Fasiliteter

Balkong/Terrasse
Peis/Ildsted
Garasje/P-plass
Fiskemulighet
Innlagt vann
Innlagt strøm
Turterreng
Bilvei frem

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Husk å lese komplett salgsoppgave før visning. Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave.

Om eiendommen

Adresse

Fagerliveien 16
9716 Børselv

Matrikkel

Gnr. 33 bnr. 77 i Porsanger kommune

Beliggenhet, adkomst

Eiendommen ligger i Børselv, Porsanger, ca. 43 kilometer fra Lakselv sentrum.
Når du kommer fra Lakselv så tar du til høyre rett før Børselv bru. Du følger grusveien ca. 200 meter, så ligger eiendommen på venstre side.
Hytta ligger flott til i nærheten av Børselva.

Nærområdet

Hytta ligger flott til med nærhet til det meste innen natur og friluftsliv.
Børselv, ei bygd ved Porsangerfjorden byr på muligheten til å fiske laks i den krystallklare Børselva. Her ligger også Kventunet, et nasjonalt senter for kvensk språk og kultur. Børselv kan også by på dagligvarebutikk, bensinstasjon og overnatting.
Dagligvarebutikk er en kort gå tur unna, omlag 1 kilometer.
Området er perfekt til jakt og fiske (i elv, vann og sjø), bærplukking, ski og skuterkjøring. Skuterløypa er i umiddelbar nærhet til hytta.

Velkommen til Porsanger her vil du trives! Porsanger har mye å by på enten du er glad i å fiske, jakte, oppleve natur og friluftsliv, sport eller rett og slett liker café og restaurantliv!
Kommunen har en glødende positivitet over seg og det satses stadig innenfor bolig og eiendom samt innen næringsliv og transport!
Hovednæringer i kommunen består av tjenesteyting, reiseliv, hoteller og handel i form av mange flotte og varierte butikker både nyetablerte og godt etablerte som vi er veldig stolte av. Vi har også flere unike caféer og restauranter som tilbyr mat og en restaurantopplevelse det oser kvalitet av! Vi har i tillegg flere verksteder som yter den beste servicen! Ellers kan det nevnes jordbruk, fiske, reindrift og sist, men ikke minst forsvaret som har rustet kraftig opp den siste tiden, som igjen innebærer mange nye arbeidsplasser som har en enorm betydning for Porsangersamfunnet!

Av fritidstilbud kan vi friste med egen kultursal med kino, svømmetilbud og skytterlag. Motocross har også stått sterkt i Porsanger over mange år, og vi har egen cross- og go- kart bane som blir vedlikeholdt av flinke og engasjerte Porsangerværinger. Der er i tillegg et bredt tilbud av fritidsaktiviteter til barn og unge: Fotball, ski, svømming, klatring og ridning. Og om ikke alt det skulle være godt nok, så har vi barne- og ungdomsskole både i Lakselv og i Indre Billefjord, videregående studietilbud, barnehagetilbud, tannhelse og helse- og omsorgssenter. Det er flere daglige flyavganger fra Banak flyplass til Tromsø og SAS har direkterute fra Lakselv til Oslo hver fredag og mandag!

Kommunen Porsanger byr på en fantastisk natur med elver, sjø og fjell, fugle- og dyreliv. Med andre ord en skattekiste for naturelskeren!
For de som ønsker å komme seg litt bekvemmelig rundt i vakre Porsanger, så har kommunen et stort antall snøskuterløyper. Her har vi mange ildsjeler som tar på seg slodding av løypene, slik at de framstår som rene bilveier.
Vi kan i tillegg friste med den fantastiske Porsangerfjorden som sies å være en av de vakreste fjordene i landet.
Er du opptatt av fugler og fugleliv så må du få med deg Stabbursdalen naturreservat som innehar et av Nordens største trekkfuglområder med mange sjeldne fuglearter.

En annen severdighet du absolutt bør ta turen til, er Silfarjuvet i Børselv. Juvet med dramatisk fjellformasjon og krystallklart elvevann, er en fryd for øyet. Ta også turen til magiske Silfartoppen eller offerfjellet, en gammel samisk offerplass hvor du finner "Kristoffer" og "Lalla", som er to høyreiste steiner på ca. 2,5 meter. De "vokter" offerplassen, som er reist av naturen selv eller kanskje ved trolldom? Denne offerplassen var i bruk for mindre enn 200 år siden!

Lasarettmoen, et frilufts-museum på Skoganvarre som du absolutt også bør få med deg. Hit kommer du deg ved å kjøre omlag 25 minutter fra Lakselv i retning Karasjok. Her kan du se ruinene etter en av de største lasaretter (sykehus) tyskerne hadde i Finnmark. Anlegget var ikke fullført da tyskerne trakk seg tilbake fra Finnmark og de satte fyr på, og sprengte anlegget. Området ligger urørt slik det ble forlatt og ruinene etter brakkene, rester av senger, ovner og bygningsdeler er fremdeles synlig.

Så har vi Trollholmsund, som ligger ca. 3 mil fra Lakselv retning mot Alta, der finner du trollformasjoner i dolomitt. Det er Knyttet et gammelt samisk sagn til disse "trollene". Disse trollene kom over vidda fra Lakselv. Med seg hadde de en kiste av gull og sølv. De kom ned til sjøen og kunne ikke komme videre. Det var rett før sola sto opp, - og de lette etter store nok hull til å gjemme seg i. De klarte ikke å finne det, og de ble til stein da sola rant.
Dette er bare noen av de flotte naturopplevelsene Porsanger har å by på, så du vil ikke ha tid til å kjede deg med å utforske denne vakre kommunen.

Type, eierform og byggeår

Fritidseiendom Selveier, oppført i 2014

Bygninger og byggemåte

Fritidsbolig oppført i 2014 på 47 m2 BRA, uthus på 32 m2 BRA og carport på ca. 17.5 m2.

Fritidsbolig med uthus er praktisk, med god oppbevaringsplass, god plass til familie og gjester, god planløsning og god standard.

Utvendig er det lagt til rette for utendørsaktiviteter, samle gjester eller en rolig utedag med lyden av fuglekvitter og elva som renner i nærheten.
Det er oppført veranda på 2 sider av hytta. Rett fram for inngangspartiet er uthuset med 3 store, praktiske boder samt ekstra oppbevaring i sokkel.

Hytta er gjennomført med moderne og nøytrale løsninger og har gode møbleringsmuligheter.

Gjennomgående i hytta er belegg lagt på gulv, vegger og himling er kledd med panel.

Hytta har innlagt vann (fra egen brønn) og strøm. Alt ligger til rette for en komfortabel hytteopplevelse.
Det er etablert et gråvannsanlegg (avløp fra dusj og vask) som er plassert på nordsiden av hytta.

Badet inneholder en flott baderomsinnredning som passer godt inn i hyttestilen, 30 liters varmtvannsbereder som er montert på vegg, dusjkabinett og Cinderella forbrenningstoalett.

Det er åpen stue/kjøkkenløsning i hytta og en flott vedovn er plassert i midten av rommet.
Kjøkkenet er lunt og koselig, med innredning fra hyttetorget, med profilerte fronter, heltre benkeplate, frittstående komfyr, mikrobølgeovn og kjøleskap med en liten frysedel øverst samt kjøkkenventillator med avtrekk ut.
I stuedelen er det plass til et større spisebord med stoler, en fin sitteavdeling og det er store vinduer mot uteplassen ned mot elva samt dør ut til den romslige verandaen.

Fra stue er det en liten gang inn til de 2 soverommene i hytta.

Det er 2 store og gode hemser i hytta, en over bad/entre og en over soverommene. Disse kan brukes til så mangt som blant annet ekstra soveplass, lekerom til barna, lesekrok eller til oppbevaring.

Tilstandsrapport er vedlagt salgsoppgaven og det anbefales å lese den grundig og gjerne i lag med en fagmann.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 1, Soverom: 2, Bad: 1, Antall rom: 3

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Innhold

Innhold hytte: Entre, bad, kjøkken/stue, 2 soverom og 2 hemser.
Innhold uthus: 3 boder (en bod har uisolert gulv, bod 2 og 3 er fullt isolert. godt med lager/ oppbevaring under uthuset.

Møblering / utstyr

En del inventar, møbler og utstyr følger med mot et lite tillegg i prisen (Kr 90 000).
Prisantydningen inkluderer markedsverdi og møbler/utstyr/inventar.

Standard

Nyere hytte som er godt vedlikeholdt og som holder god standard.

Oppvarming

Hytta varmes opp med panelovner og med en dekorativ vedovn i stuen.

Parkering

Godt med parkeringsmuligheter på egen eiendom.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 810 kvm, Eierform: Eiet tomt

På kartet fremgår det at hytta er litt inn på naboeiendommen. Når en tar utgangspunkt i målepinnene, er bygningen innenfor tomtegrensa.

Tomt og hage

Flat og solrik naturtomt.

Tilliggende fasiliteter

Elv, sjø, turterreng, fjell, dagligvare og drivstoff.

Vei, vann og avløp

Privat vei og vann. Hytta er ikke tilknyttet avløp.

Ferdigattest

Foreligger og er vedlagt salgsoppgaven.

Prisantydning

1 650 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jack Mikkelsen
Takstdato : 02.06.2022
Teknisk (byggmassens) verdi : 1 700 000,-
Markedsverdi : 1 700 000,-
Teknisk verdi : 1 700 000,-
Formuesverdi : 1 396 453,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Forsikring

If forsikring
Premie: 6137

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 3 030 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer branntilsyn/feiing og eiendomsskatt

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt. tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt. pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av Bank ID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Salgsoppgaven beskriver vesentlig og lovpålagt informasjon om eiendommen

Se komplett salgsoppgave

Beliggenhet

kart

Annonseinformasjon

FINN-kode262159822
Sist endret30. mai 2024 01:02
Referanse1220020

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.