Bildegalleri

Laftehovda - 2 SOLGT! 11 Lekre stavlaft- og laftehytter fra LHM - Flott solrik beliggenhet på Kikut Sør

Kart med kartnålSkomakarnutlie, 3580 Geilo
Prisantydning11 900 000 kr
Omkostninger
76 240 kr
Totalpris
11 976 240 kr
Prisstatistikk

Nøkkelinfo

Beliggenhet
På fjellet
Boligtype
Hytte
Eieform
Eier (Selveier)
Primærrom
163 m²
Bruksareal
167 m²
Tomteareal
1 011 m² (eiet)
Byggeår
2022
Soverom
6
Rom
8

Les mer om bruksareal her

Fasiliteter

Peis/Ildsted
Turterreng
Utsikt
Bilvei frem

Visning

Alle våre visninger har påmelding. På denne måten sikrer vi at megler har god oversikt og tid til å imøtekomme alle interessenter på beste måte. Dette er veldig verdifullt for boligkjøpere og for oss. Det er enkelt å melde seg på, og du kan like enkelt melde deg av. Kontakt også gjerne megler i forkant av visning dersom du har spørsmål.

Husk å lese komplett salgsoppgave før visning. Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave.

Visningspåmelding

Om eiendommen

Oppdragsansvarlig

Herleiksplass & Partnere AS / Jannike Seljevoll Herleiksplass

Selger/Utbygger

LHM GRUPPEN AS v. Cato Menkerud

Betegnelse

Gnr. 85 Bnr. 51 i Hol kommune
T148 gnr. 85 og bnr.51
T149 gnr. 85 og bnr 52 - SOLGT
T150 gnr. 85 og bnr.53 - SOLGT
T151 gnr. 85 og bnr.54, På denne eiendommen skal det bygges 2 hytter (en laftehytte og en stavlafthytte). Eiendommen skal seksjoneres.
T156 Skal fradeles gnr. 60 og bnr. 245
T157 Skal fradeles gnr. 60 og bnr. 245
T158 Skal fradeles gnr. 60 og bnr. 245
T159 gnr. 85 og bnr. 55
T160 Skal fradeles gnr. 60 og bnr. 245
T161 gnr. 85 og bnr 56

Endelig matrikkel for T156, T 157, T158 og T160 vil foreligge etter fradeling.
Endelig matrikkel for T151, med seksjonsnummer, vil foreligge etter seksjonering.

Sameiet T151

T151 gnr. 85 og bnr.54: På denne eiendommen skal det bygges 2 hytter (en laftehytte og en stavlafthytte). Eiendommen skal seksjoneres.
Eiendommen vil bli organisert og eiet som et eierseksjonssameie med to seksjoner i samsvar med eierseksjonsloven. Kjøper vil få skjøte på sin egen seksjon. En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Hver seksjon vil ha sin tildelte andel av tomten. Tomteareal for den enkelte seksjon vil etter beste evne besørges med lik fordeling så langt det lar seg gjøre etter tomtens beskaffenhet, opparbeidelse og andre hensiktsmessige forhold. Dette vil da fremkomme av seksjoneringsbegjæringen.
Det legges ikke opp til fellesutgifter eller felles drift av eierseksjonssameie fra selgers side.

Byggeår

2022

Destinasjon

Geilo - en levende fjelldestinasjon

Geilo er en sjarmerende fjellandsby ved foten av Hardangervidda og Hallingskarvet. Det er et komplett reisemål for deg som ønsker å oppleve et rikt aktivitetstilbud året rundt, frisk luft og storslått natur. Samtidig vil du nyte godt av alle fasilitetene i et moderne og levende sentrum der folk trives året
rundt.

Her er det mye som skjer - året rundt. Geilo byr på et rikt utvalg av restauranter, caféer og shopping. Her finner du mer enn 40 butikker og spisesteder, fra sport, mote, møbler, byggevarer, mat, apotek til vinmonopol. Og du kan velge mellom et rikt utvalg av arrangementer, idrettskonkurranser, utstillinger, festivaler, konserter og hyggelige familiebegivenheter.

Snøsikre Geilo kan by på et skiparadis i verdensklasse. De tre siste årene har Geilo blitt kåret til Norway's Best Ski Resort av World Ski Awards. Her finner du løyper som passer for alle, fra barn og nybegynnere til erfarne skientusiaster.

Du finner Geilo midt imellom Bergen og Oslo, øverst i Hallingdal, omgitt av fjell og nasjonalparker. Det er enkelt å ankomme med både bil, tog og buss fra flere steder i Norge. Det er ikke noe problem å la bilen stå igjen hjemme

Geilo er en levende destinasjon, med alt du kan ønske deg for et variert og rikholdig opphold i den vakre norske fjellheimen. Velkommen skal du være!

Beliggenhet

Familievennlige Kikut på den sørligste høyden i Geilo har blitt et av Norges mest ettertraktede rekreasjonsområder. Her bor du midt på fjellet i naturskjønne, snøsikre, og rolige omgivelser, og har et mektig utsyn over fjellheimen ved foten av Hardangervidda.

Laftehovda ligger vakkert til på Skurdalsåsen i sørlige del av Kikut, med ski inn - ski ut til og langrennsløyper og er det perfekte utgangspunktet for fantastiske langrennsturer over hvite vidder. Geilo er inngangsporten til både Hallingskarvet Nasjonalpark og Hardangervidda Nasjonalpark. Her finner noen av de beste langrennsområdene i Norge.

Geilo byr på mer enn 500 kilometer preparerte løyper, både i dalene og på fjellplatåene. Her finner du alt fra korte flate løyper for nybegynnere, til utfordrende høyfjellstraseer langs fjelltoppene. Langrennssesongen starter som regel i oktober/november og varer helt til mai. For entusiastene er det ofte mulig å gå på ski i de høyere fjellområdene langt ut i juni.

Alpinanleggene byr også på løyper der flere generasjoner sammen kan nyte herlige dager i bakken. Anlegget til SkiGeilo strekker seg på begge sider av Geilo og det går hyppige avganger med skibuss om man vil variere. Her finnes trygge brede bakker, morsomme barneområder, funslopes og parker. De frister også med hyggelige gode serveringsteder som har et bredt utvalg for de fleste smakspaletter. Nærmest hytten ligger Kikutkroa, lunt og deilig og med en tradisjonell hytteatmosfære, smakfulle retter, afternoon tea, afterski med trubadur og forskjellige eventer.

Det er ikke bare om vinteren og med ski på bena, Kikut og Geilo gir deg herlige opplevelser. Vår, sommer og høst er naturen like vakker og fotturer på sti og terreng er et yndet mål for mange. Ta med fiskestangen og prøv lykken eller ta et avkjølende bad i fjellvannene.

Om det er andre utfordringer som trekker mer kan du sveve høyt i Geilo Zipline og Geilo Høydepark eller prøve deg på to hjul i terreng, downhill- løyper, pumptrack eller på familievennlig sykkelvei.

Geilo sentrum har alle fasiliteter som hoteller med spa, treningssenter, og bademuligheter. Her finner du også afterski og flere restauranter. Det byr også på et hyggelig sentrumsområde med flere butikker med et variert tilbud.

Viktig informasjon om bildebruk

Det gjøres oppmerksom på at eksteriørbilder som viser hyttene kun er illustrasjoner og f.eks ikke viser hyttenes beskaffenhet på aktuelle tomt, vegetasjon osv. Illustrasjonen viser rekkverk på terrasse i glass. Dette vil være tilvalg da standardleveranse er rekkverk i tre.

Illustrasjoner viser prosjektet i en illustrativ karakter og det tas forbehold om endringer i materialvalg og utførelsesstandard. Leveransebeskrivelsen og tegninger er overstyrende for leveransen. Dette blant annet fordi det kan være enkelte ting som ikke er ferdig detaljprosjektert. Det er standard leveranse som er inkludert i handelen. I illustrasjonene er Laftehovda med 11 hytter slik det er planlagt gjennomført. Det tas forbehold om at det kan bli endringer i plassering, type hytter på den enkelte tomt eller endelig plassering av hyttene på tomtene.

Interiørbilder som vises i salgsmateriell er tatt av lignende laftehytte oppført på et annet sted i landet og er ment til å danne et godt inntrykk av leveranse og kvaliteter på laftehyttene. Hytten som er avbildet har også lavere mønehøyde enn illustrerte hytte pga. reguleringsbestemmelser. Dette gir en større andre etasje og videre rom for en annen planløsning. Se vedlagte tegningssett for riktig planløsning og snitt av hyttene.

Byggemåte

Fundament: Støpt plate på mark. Radonsikring.

Laftehytter med et tradisjonelt utseende, hvor hele hytten er bygget med tømmer som stables horisontalt og låses sammen i hjørnene (laftene). Stokkene er synlig også på innvendige vegger.

Stavlafthytter er i første etasje bygget i bindingsverk med vertikalt panel både utvendig og innvendig. Andre etasje er oppført i tradisjonell laftestil med horisontale tømmerstokker innvendig og utvendig.

UTVENDIG TAK
Hyttene har varme tak-konstruksjoner.
Den varme tak-konstruksjonen er mer kompakt og kalles dermed kompakt-tak. Denne konstruksjonen gir mer takhøyde innendørs sammen med ypperlig isolering. Vi bruker Sikaplan® SGmA-15 membran og 280 mm hard tak- torv -isolasjon som dekkes av ferdig vokst torv på 40x40 cm. Dette gjør at takene er grønne og værbestandige fra den dagen taket på hytta står ferdig. Vi har stor tro på at dette er den beste løsningen for torv -tak. Vi velger andre løsninger kun når hyttene ferdigstilles vinterstid når et grønt tak uansett ikke er mulig.

UTVENDIG VEGGER
Laftehytte G2
Laftevegger. Laftevegger er alle 20 cm tykke (8").

Stavlafthytte G3
Reisverkvegger med 20 cm isolasjon i veggene. Utvendig panel på stavlafthyttene har kraftig panel i formatet 22x180 mm. Laftevegger er alle 20 cm tykke (8").

VINDUER
Alle vinduer blir levert i tre, med 3-lags glass, malt i LHMs standard vindusfarge NCS 7500-N. Alle sprosser er gjemt inne i glasset slik at de er lette å rengjøre samtidig som vinduene beholder et tradisjonelt uttrykk. Denne løsningen er høyt verdsatt av våre kunder som allerede eier en LHM-hytte.

UTENDØRSOMRÅDE MED TERRASSER
Som standard er terrasse inkludert slik som skissert på tegninger. Alle tilpasninger utover dette må gjøres direkte med LHMs lokale samarbeidspartner som står for leveringen av eventuelle oppgraderinger for alle LHM-prosjekter. Terrassene leveres med trykkimpregnert treverk.
Rekkverk kan leveres i både tre og glass (Glass er tilvalg). En eventuell oppgradering av uteområder gjøres opp direkte med utførende LHM samarbeidspartner.

Arealer og fordeling pr. etasje

Laftehytte G2
Primærrom: 163 kvm, Bruksareal: 167 kvm
Alle rom i hytten er betegnet å være p-rom.

1.Etasje: Primærrom: 89 kvm, Bruksareal: 89 kvm
2.Etasje: Primærrom: 78,53 kvm, Bruksareal: 78,53 kvm

Stavlafthytte G3
Primærrom: 155,84 kvm, Bruksareal: 160,12 kvm
Alle rom i hytten er betegnet å være p-rom med unntak av bodrom.

1.Etasje: Primærrom: 82.26 kvm, Bruksareal: 86,54 kvm, S-rom: 4,28 kvm
2.Etasje: Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 73,58 kvm. S-rom: 1,58 kvm.


Alle arealer er hentet fra tegningssett vedlagt denne salgsoppgaven.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at alle arealangivelser er hentet fra arkitekttegninger og at arkitekter ofte opplyser areal iht. NS 8401:2010 ved prosjektering. Ved salg av eiendom er det NS 3940:2012 som benyttes. Det tas forbehold om mindre avvik for de oppgitte arealer ved evt. oppmåling etter NS 3940:2012, da beregningene er foretatt på tegninger.

Innhold

Velkommen til Laftehovda!

Laftehovda er et nytt hyttefelt på familievennlige Kikut hvor det nå kommer 11 eksklusive laft- og stavlafthytter for salg. Hyttene er smakfullt utformet med åpne og moderne planløsninger og leveres i en standard langt over det normale.

Luften er klarere, naturen vakrere, fullmånen større og stjernehimmelen mer spektakulær.... Alt du kan ønske deg for din nye fritidsdrøm.

Tradisjonelt uttrykk og fjellkos som ligger vårt hjerte nært i herlig samspill med moderne kvaliteter og komfort. Et sted og lengte til, et sted å senke skuldrene, et sted for kvalitetstid og et sted for å lage de hjerteligste minnene. Laftehovda er for deg som vil bo komfortabelt på fjellet i naturskjønne, snøsikre, og rolige omgivelser.

Lekre og innholdsrike familiehytter med hhv. 5 og 6 soverom, hvorav det store soverommet i andre etasje også kan brukes som tv-stue, to stuer, 2 bad, sauna og en romslig kjøkken-/stueløsning med store vindusflater og god takhøyde. De stor vindusflatene gir godt naturlig lys i hytten og en flott utsikt til blant annet Skurdalsfjorden og naturskjønne omgivelser.

Hyttene har en romslige terrasser hvor man kan invitere familie og venner rundt bålpannen og nyte utsikten. De har også praktisk skiskap ved inngangspartiet.

Laftehytte
Inneholder entré med mulighet for god oppbevaringsplass, her er det tilkomst til gjestetoalett samt vaskerom/bod som også har egen inngang. Ypperlig etter en dag i løypene eller bakken. Videre kommer du inn til en stor, velutstyrt kjøkkenavdeling med utgang til terrasse. Den åpne løsningen fører videre til en romslig stue som har flott peis, store vindusflater og god takhøyde. Innenfor stuen ligger to soverom og et flislagt bad med badstue. Hovedsoverommet har også utgang til terrasse.

Andre etasje har et flislagt bad, stue og fire soverom, hvorav det ene også fungerer som tv-stue. Store vinduer i TV-stuen og en glassvegg med glassdør ut til stuen gir en åpen romfølelse og slipper inn mye lys.

Stavlafthytte:
Inneholder entré med mulighet for god oppbevaringsplass og tilkomst til gjestetoalett. Videre kommer du inn til en stor, velutstyrt kjøkkenavdeling med utgang til terrasse. Den åpne løsningen fører videre til en romslig stue som har flott peis, store vindusflater og god takhøyde. Innenfor stuen ligger to soverom og et flislagt bad med badstue. Hovedsoverommet har også utgang til terrasse.

Andre etasje har et flislagt bad, stue og tre soverom, hvorav det ene også fungerer som tv-stue. Store vinduer i TV-stuen og en glassvegg med glassdør ut til stuen gir en åpen romfølelse og slipper inn mye lys. Det er også en liten bod.

Utvendig sportsbod.


Velkommen til fjells!


Tomt 159 vil få en annen hyttemodell enn G2 og G3. Denne hyttemodellen er under utvikling.
Illustrasjoner som viser hyttemodell på denne tomten er kun av illustrativ karakter.

Standard

Laftehovda er et nytt hyttefelt på familievennlige Kikut hvor det nå kommer 11 eksklusive laft- og stavlafthytter for salg. Hyttene er smakfullt utformet med åpne og moderne planløsninger og leveres i en standard langt over det normale.


Se også utbyggers hjemmeside lhmgruppen.no og lhminteriør.no.
Presentasjon av standardleveranse

INNVENDIG TAK
Komplisert konstruksjon med naturlige og massive bjelker med panel mellom. Denne konstruksjonen har et unikt uttrykk som matcher resten av interiøret i våre lafte og stavlafthytter. Det er viktig å nevne at LHM har utviklet et listefritt uttrykk som krever både mer tid, krefter og dyktige håndverkere, men som vi i LHM virkelig mener er verdt det. Det endelige uttrykket er uslåelig!

INNVENDIGE VEGGER
I hovedoppholdsrom, kjøkken og gang benytter vi eksklusivt panel i 21x170mm. Resten av hytta har standard panel i 14x145 mm

INNVENDIGE GULV
En-stavs eikeparkett er standard i alle LHM-leveranser. Vår flytende parkett er 182 mm bred og 14 mm tykk. Gulvet leveres i tre standardfarger.

Ansvarsfraskrivelse: Standard eikeparkett når den er lagt flytende, kan få et minimum av trinnlyd som ikke kan anses som en feil. Det kan dermed ikke regnes som en konstruksjonsfeil man kan klage på.

NATURLIGE STIN-FLISER FRA ALTA SKIFER
Inngangspartiet, de små toalettene, utvendige boder og utenfor inngangsdøren bruker vi Altaskifer i format 27x57 cm. Med bruk av Altaskifer får du et uslitelig gulv. Vakkert, naturlig råskap med 50 nyanser av grå - hentet ut av berget i foten av vidda.

FLISER
Vi tilbyr kvalitetsfliser i 45x90 i Bera&Beren-serien fra Living ceramics som standard. Denne størrelsen gjør at vi får færrest mulig overganger og fuger. Viktig å nevne er også at alle utstående hjørner med fliser gjerdes, noe som krever ekstra tid og ikke minst gode håndverkere. Det gir alle flislagte flater et svært eksklusivt og rent uttrykk.

GULVLISTER
På vegger med 190 mm panel bygger vi med 30x215 mm gulvlist. Der veggene er bygget med 145 mm panel benytter vi 26,5 x 142 mm listverk.
I laftehyttene, litt avhengig av overgangene mellom stokker, vil størrelsen på gulvlistene kunne variere.

TAKLISTER
Som tidligere nevnt benytter ikke LHM taklister, med visse unntak knyttet til ulike konstruksjoner som krever det.

DØR OG VINDUSLISTER
I alle LHM-prosjekter vil en moderne rettkantet list i formatet 26,5 x 142 mm være standard.

KJØKKEN
Kjøkkenet er skreddersydd i beste kvalitet av LHM Interior og kombinerer holdbarhet med et stilfullt design. Sort benkeplate i kvartskompositt med underlimt oppvaskkum og armatur i høy kvalitet. Kvalitetsinnredningen er gjennomtenkt og effektiv med mye praktisk skuffeplass, soft-close skuffer og hengsler, samt dimbar LED belysning i vitrineskapene. Kjøkkenet er særdeles godt utstyrt med kjøleskap, fryser, stekeovn, induksjonstopp, vaskemaskin, avtrekksvifte og vinkjøleskap.

Innredning fra Egger i høy kvalitet, med laminat eikemønstrede fronter i mørk trefarget struktur.
20 mm kvartskompositt benkeplate i farge som står godt til innredningen - Caesarstone Piatra Grey.
Franke oppvaskkum som er underlimt i benkeplaten med Dornbracht kjøkkenbatteri.
Alle hvitevarer fra MIELE, inkludert vinkjøleskap.
Sorte håndtak i moderne design, med ekstra lange og trendy håndtak på høyskap.
Hengsler fra Blum med soft close system.
Toppmoderne Blum Legrabox skuffer med slow motion-systemet.
Dimbare LED-spotter i vitrineskap

BAD
Baderommet har et helhetlig og moderne uttrykk med store fliser i matt naturtro finish. Den delikate baderomsinnredningen har soft-close skuffer, stilfull keramisk servant og kvalitetsarmatur. Badet kommer med komplett takdusj med både regndusj og håndholdt dusj, vegghengt toalett med soft-close sete, og vaskemaskin. Glassvegger til dusj og sauna monteres direkte på flisene, uten forstyrrende profiler.

Moderne vegghengt baderomsmøbel fra Egger i høy kvalitet, med laminat fronter i vasket eik og betongetterligning i benkeplaten.
Keramisk servant fra italienske Cielo.
Alt baderomsarmatur fra Dornbracht.
Tilpasset speil med metallramme.
90x45 cm Bera & Beren fliser fra Living Ceramics i matt naturtro finish.
Blum hengsler med myke lukkemekanismer.

UTVENDIGE DØRER
Alle utvendige dører males også i NCS 7500-N. Av praktiske grunner benytter alle utvendige dører samme nøkkel.

INNVENDIGE DØRER
Standarddøren er 4 cm tykk og leveres med standard hengsler og håndtak. Fargen på disse er den samme som på vegger og listverk. Dersom kunden ønsker NCS farge på dørene må de kjøpe dør i eksklusiv-serien. Dørstokker kommer i naturlig oljet eik, men kan behandles med samme farge som gulvet. I tilfelle kunden ikke vil ha LHM-håndtak, står kunden fritt til å levere egne håndtak som i så fall må være kompatibelt med låsemekanismen.

TRAPPER
Standard trapp i våre hytter er trapper i ubehandlet ask med glass rekkverk som matcher glassgelender i 2. etasje. Vi bruker ask som standard fordi dette er et treverk som er enda hardere enn eik. Trappene kommer selvsagt med håndløpere i tråd med krav.

I stavlafthyttene går trappen over badet i 1. etasje. I denne hytta er derfor lukket trapp standard.

GARDEROBER, SENGER OG ANDRE MØBLER
Alle møbler tilbys som tilvalg. Kundene vil bli tilbudt en standardpakke av vår representant, som vil ha en fordelaktig pris. Ønskes spesielle løsninger kan dette avtales direkte med LHM Interiør. Mer informasjon om dette på: www.lhminterior.no

RØRINSTALLASJONER
Rør-i-rør system
Lekkasjesikring med vannstoppeventil
Fordelerskap for tappevann
200 l varmtvannsbereder

ELEKTRISITET
Det elektriske anlegget er iht. NEK 400-normen. Anlegget legges i hovedsak skjult. Det utvendige inntaksskapet på hytta leveres sort.
Som LHM-standard i alle hytter leveres følgende i sort utførelse:
Lysbrytere
Lavtbyggende stikkontakter
Dimmere
Downlights
Vegglamper

UTENDØRS LAMPER
Alle hytter leveres med utendørs lamper fra Norlys som standard.

VENTILASJON
Badene vil få sorte, elektriske ventilasjonsvifter som inneholder en fuktighetssensor som gjør at de automatisk skrur seg på når fuktigheten i rommet stiger. De kan selvsagt også skrus på manuelt. Alle andre rom har ventiler i tre som får samme farge som veggene i interiøret.

TILVALG
Det vil, i en tidsbegrenset periode, være anledning til å gjøre enkelte tilvalg til hyttene mot tillegg i pris. Adgang til tilvalg er oppad begrenset til 15 % av kjøpesum og innenfor et definert utvalg i henhold til bustadoppføringslova § 9. Alle tilvalg avtalefestes direkte mellom kjøper og entreprenør i separat
skriftlig avtale. Etter at bygging er startet, tas det forbehold om at enkelte endringer ikke kan gjennomføres da innkjøpene og byggingen kan ha kommet for langt.

Det kan ikke bestilles innredning som medfører endringer av faste tekniske installasjoner som ventilasjon, elektro, vann og avløp. Det kan ikke benyttes andre leverandører eller utførende ved kjøp av tilleggstjenester/endringer enn de utbygger og totalentreprenør har valgt for prosjektet.

Møblering

Fritidsboligen leveres uten møbler, men med inventar slik det blir beskrevet i selgers leveransebeskrivelse.
Kjøper kan gjøre videre avtale om møbelpakker, se lhminterior.no.

Oppvarming

Elektrisk gulv-varme i hele første etasje i tillegg til badet i andre etasje. Øvrige rom i andre etasje får fine sorte panelovner på veggene.
Fjernstyring av varme / "ring hytta varm" leveres som standard.

Peis:
Contura i51 P Sort matt. Denne peisen kan settes inntil veggen og er svært plassbesparende. Gulvareal: bredde 770 mm, dybde 500 mm

Parkering / Garasje

Det opparbeides to biloppstillingsplasser på egen tomt.

Adkomst

Fra Geilo: Følg Fylkesvei 40 fra rundkjøringen til Kikut, følg veien over Kikut, forbi innkjøringen til Solhovda. Følg veien gjennom et par svinger. Rett ned i bakken tar du av til høyre (skilt; Kikut Sør) inn Solhalle. Kjør rett frem og ta andre til venstre ned Skomakarnutlie. Ved Y-kryss hold til høyre og du er hjertelig velkommen til Laftehovda.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.


T148, T149, T150, T151, T159 og T161:

1842/900091-1/22 Erklæring/avtale
30.06.1842 Grensegangssak vedr Krekkeholdene
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

1850/900047-1/22 Erklæring/avtale
31.10.1850 Grensegangssak vedr Skurdalen
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

1913/900305-1/22 Utskifting
09.05.1913
vedr Veståsen og Skurdalåsen
Overført fra: 3044-85/31
Gjelder denne registerenheten med flere

1941/990102-1/22 Bestemmelse om beiterett
27.12.1941 Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

1945/990255-1/22 Utskifting
04.10.1945 vedr Skurdalen
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

1949/169-1/22 Skjønn
10.02.1949 vedr.Halnevatn
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

1993/6265-1/22 ** Diverse påtegning
31.12.1993 Årlig erstatning utgår. Innløses med engangserstatning.

1999/428-3/22 ** Diverse påtegning
28.01.1999 Rettigheter ervervet ved skjønn transporteres til
Statskraft SF

2005/3509-1/22 ** Diverse påtegning
17.06.2005 Rettigheter ervervet ved skjønn transporteres til Statkraft
Energi AS org.nr.987059729

1953/990270-1/22 Erklæring/avtale
04.06.1953 Grensegangssak vedr Skurdalen
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

1956/990266-1/22 Erklæring/avtale
02.03.1956 Rettighetshaver: Televerket
Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

1956/1221-1/22 Skjønn
10.09.1956 vedr. Halnefjorden
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

1999/428-4/22 ** Diverse påtegning
28.01.1999 Rettigheter ervervet ved skjønn transporteres til Statskraft SF

2005/3509-4/22 ** Diverse påtegning
17.06.2005 Rettigheter ervervet ved skjønn transporteres til Statkraft Energi AS org.nr.987059729

1957/990136-1/22 Bestemmelse om veg
26.11.1957 rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:47 Bnr:31
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

1960/990012-1/22 Elektriske kraftlinjer
30.01.1960 Hol E-kraftledninger.
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

1965/3146-1/22 Bestemmelse om veg
03.09.1965 Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vannrett
Med flere bestemmelser
Korrekt dokumentnummer er 2146
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

1966/654-1/22 Erklæring/avtale
03.03.1966 Grensegangssak vedr Halnefjorden
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

1977/576-2/22 Jordskifte
02.02.1977 Grensegangssak Vestlia
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

1981/1909-1/22 Fredningsvedtak
27.04.1981 SKAUPSJØEN/HARDANGERJØKULEN LANDSKAPSVERNEOMRÅDE
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

1997/6191-2/22 ** Diverse påtegning
17.12.1997 Endringer i føresegnene

2002/3013-2/22 ** Diverse påtegning
14.06.2002 Nye vilkår

2005/1141-2/22 ** Pantefrafall ikke tinglyst matrikkelenhet
25.02.2005 Pantefrafall i uopprettet ed. fra Gnr.64 bnr.12

1986/2894-1/22 Bestemmelse om veg
18.06.1986 Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

1986/2903-1/22 Bestemmelse om veg
19.06.1986 Bestemmelse om garasje/parkering Rettighetshaver: Jan Moe
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

1987/1713-1/22 Jordskifte
13.04.1987 vedr. Skurdalen nordre sameie
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

1989/1498-1/22 Elektriske kraftlinjer
05.04.1989
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

1989/1730-2/22 Erklæring/avtale
20.04.1989 BESTEMMELSER OM VEG/VANN/KLOAKK/ELEKTRISKE LEDNINGER M.V.
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

1989/4205-1/22 Bestemmelse om veg
15.09.1989 rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:85 Bnr:16
best om strøm
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

1991/1068-1/22 Jordskifte
07.03.1991 vedr. søre Skurdalen sameige
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

1995/3520-1/22 Erklæring/avtale
11.09.1995
Deling av skogteig vest for Eivindsplass. Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område. Bestemmelse om veg for 47/14 over 85/1 også for utskilte
parseller. Bestemmelse om garasje/parkering for 47/14 på 85/1. Areal stilles til disposisjon for inntil 20 park.plasser. Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-85/31. Gjelder denne registerenheten med flere

1995/3520-2/22 Bestemmelse om veg
11.09.1995
rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:47 Bnr:48
rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:47 Bnr:49
rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:47 Bnr:50
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

1996/2437-1/22 Jordskifte
10.06.1996 Sak nr 3/1990 - Områder ved Eivindsplass
Overført fra: 3044-85/31. Gjelder denne registerenheten med flere

2001/430-1/22 Bestemmelse om veg
24.01.2001 Gjelder gards- og stølsvegen til Eivindsplass og Skurdalsstølene. Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

2006/5400-1/22 Bestemmelse om veg
21.08.2006 rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:83 Bnr:35 Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

2007/450-1/22 Best. om vann/kloakkledn.
17.01.2007 rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:85 Bnr:21
Bestemmelse om veg
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

2011/605450-1/200 Best. om adkomstrett
02.08.2011 rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:83 Bnr:29 Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

2011/605450-4/200 Bestemmelse om adkomstrett
02.08.2011
rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:83 Bnr:1
rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:83 Bnr:2
rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:83 Bnr:18
rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:83 Bnr:25
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

2012/966237-2/200 Bestemmelse om bebyggelse
15.11.2012
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:85 Bnr:16
Rettighetshaver: Knr:3044 Gnr:85 Bnr:23
Forbud mot oppføring av bebyggelse og anlegging av innretning som vei, vann, kloakk, strøm osv. på nærmere angitt areal.
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

2013/314912-1/200 Bestemmelse om veg
19.04.2013
rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:47 Bnr:52
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

2014/716856-1/200 Bestemmelse om veg
27.08.2014 rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:83 Bnr:24
Overført fra: 3044-85/31 Gjelder denne registerenheten med flere

----

T156, T157, T158 og T160:
Eiendommene skal fradeles gnr. 60 og bnr. 245

1842/900054-1/22 Erklæring/avtale
30.06.1842 Grensegangssak vedr. Krekkeholdene
Overført fra: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1911/900356-1/22 Utskifting
21.01.1911 vedr. Lien
Overført fra: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1911/900357-1/22 Utskifting
04.02.1911 vedr. LIEN
Overført fra: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1913/900247-1/22 Utskifting
09.05.1913 vedr. Skyrdalsåsen og Veståsen
Overført fra: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1931/900636-1/22 Elektriske kraftlinjer
20.01.1931
Overført fra: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1937/990095-1/22 Utskifting
10.03.1937 vedr. Eilevstølene
Overført fra: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1945/990202-1/22 Utskifting
04.10.1945 vedr. Skurdalen
Overført fra: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1953/990188-1/22 Erklæring/avtale
04.06.1953 Grensegangssak vedr. Skurdalen
Overført fra: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1965/599-1/22 Skjønn
10.03.1965 Elektriske kraftlinjer NSB
Overført fra: 3044-60/1. Gjelder denne registerenheten med flere

1968/531-3/22 Bestemmelse om veg
13.02.1968 rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:60 Bnr:154
Bestemmelse om vannrett Overført fra: 3044-60/1
Gjelder denne registerenheten med flere

1972/4138-2/22 Skjønn
29.09.1972 Uste-Nes Fjellskjønn
Overført fra: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1975/6608-1/22 Skjønn
22.12.1975 Ekspropriasjonsunderskjønn vedk. Uste/Nes
Overført fra: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1977/458-1/22 Erklæring/avtale
27.01.1977 Grensegangssak
Overført fra: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1985/565-1/22 Elektriske kraftlinjer
28.01.1985 66 KV kraftlinje
Rettighetshaver Buskerud E-verk.
Rettigheten transportert til Hallingdal kraftlag 06 02 86.
Overført fra: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1988/336-1/22 Jordskifte
20.01.1988 vedr Vestlie
Overført fra: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1988/394-1/22 Jordskifte
22.01.1988 vedr Vestlila
Overført fra: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1992/4500-2/22 Erklæring/avtale
06.10.1992 Bestemmelse om veg. Vedlikeholdsplikt, se dok.
Overført fra: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

T156 , T157 , T158 , T160 som skal fradeles fra gnr. 60 og bnr. 245:

1842/900054-1/22 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
30.06.1842 Grensegangssak vedr. Krekkeholdene
OVERFØRT FRA: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1911/900356-1/22 UTSKIFTING TINGLYST
21.01.1911 vedr. Lien
OVERFØRT FRA: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1911/900357-1/22 UTSKIFTING TINGLYST
04.02.1911 vedr. LIEN
OVERFØRT FRA: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1913/900247-1/22 UTSKIFTING TINGLYST
09.05.1913 vedr. Skyrdalsåsen og Veståsen
OVERFØRT FRA: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1931/900636-1/22 ELEKTRISKE KRAFTLINJER TINGLYST
20.01.1931 OVERFØRT FRA: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1937/990095-1/22 UTSKIFTING TINGLYST
10.03.1937 vedr. Eilevstølene
OVERFØRT FRA: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1945/990202-1/22 UTSKIFTING TINGLYST
04.10.1945 vedr. Skurdalen
OVERFØRT FRA: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1953/990188-1/22 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
04.06.1953 Grensegangssak vedr. Skurdalen
OVERFØRT FRA: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1965/599-1/22 SKJØNN TINGLYST
10.03.1965 Elektriske kraftlinjer NSB
OVERFØRT FRA: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1968/531-3/22 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
13.02.1968 :Knr:3044 Gnr:60 Bnr:154
Bestemmelse om vannrett
OVERFØRT FRA: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1972/4138-2/22 SKJØNN TINGLYST
29.09.1972 Uste-Nes Fjellskjønn
OVERFØRT FRA: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1975/6608-1/22 SKJØNN TINGLYST
22.12.1975 Ekspropriasjonsunderskjønn vedk. Uste/Nes
OVERFØRT FRA: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1977/458-1/22 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
27.01.1977 Grensegangssak
OVERFØRT FRA: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1985/565-1/22 ELEKTRISKE KRAFTLINJER TINGLYST
28.01.1985 66 KV kraftlinje
Rettighetshaver Buskerud E-verk. Rettigheten transportert til Hallingdal kraftlag 06 02 86.
OVERFØRT FRA: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1988/336-1/22 JORDSKIFTE TINGLYST
20.01.1988 vedr Vestlie, OVERFØRT FRA: 3044-60/1

Gjelder denne registerenheten med flere
1988/394-1/22 JORDSKIFTE TINGLYST
22.01.1988 vedr Vestlila
OVERFØRT FRA: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1992/4500-2/22 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
06.10.1992 Bestemmelse om veg. Vedlikeholdsplikt, se dok.
OVERFØRT FRA: 3044-60/1 Gjelder denne registerenheten med flere

Følgende skal tinglyses på eiendommenes grunnbok:

Vedlegg til skjøtets punkt 6

1. Pliktig medlemskap i velforening

Den til enhver tid hjemmelshaver til gnr. bnr. i Hol kommune og den til enhver tid hjemmelshaver til eiendommer senere fradelt eller seksjonert fra gnr. bnr. i Hol kommune, er forpliktet til å være medlem i Kikut Sør velforening og betale den til enhver tid gjeldende medlemsavgift.

Velforeningen skal forestå arbeidet med forvaltning, drift og vedlikehold av felles infrastruktur som er etablert i området. Gjennom det pliktige medlemskapet i velforeningen er den til enhver tid hjemmelshaver til gnr. bnr. i Hol kommune og den til enhver tid hjemmelshaver til eiendommer senere fradelt eller seksjonert fra gnr. bnr. i Hol kommune forpliktet til å dekke en forholdsmessig andel av kostnader knyttet til forvaltning, drift og vedlikehold av felles infrastruktur (veirett mv.) som er etablert i hytteområdet. Vei er markert med oransje farge i kart.

Det nevnes særskilt at medlemmene av Kikut sør velforening også dekker en andel av kostnadene til forvaltning, drift og vedlikehold av stikkvei (markert som vei i blå farge i kart) fra fylkesvei 40 inn til eiendommene med gnr. 66, bnr. 400, bnr. 370, bnr. 302 og bnr. 369 i Hol kommune.

For eiendommer hvor det er regulert inn anledning til å bygge to hytteenheter, er vedkommende eiendom forpliktet til å dekke alle kostnader i dette punkt 1 (Pliktig medlemskap i velforening) beregnet med en andel for hver hytteenhet slik at eiendommen dekker for to hytteenheter, herunder to kontingenter til Kikut sør velforening.

Inntil det er solgt 30 hytteenheter i Kikut sør vil K5 Eiendomsutvikling AS (org.nr. 919 822 767) organisere det som er beskrevet under dette punkt 1 (Pliktig medlemskap i velforening).

Rettighetshaver: K5 Eiendomsutvikling AS (org. nr. 919 822 767)

Rettigheten skal fritt transporteres fra K5 Eiendomsutvikling AS (org. nr. 919 822 767) til Kikut Sør velforening når velforeningen er stiftet og registrert. Rettighetshaver skal besørge dette.

2. Sti og løyper

Den til enhver tid hjemmelshaver til gnr. bnr. i Hol kommune, og hjemmelshaver til eiendommer senere fradelt eller seksjonert fra gnr. bnr. i Hol kommune, er forpliktet til å betale bidrag til dekning av leie av grunn til løyper og stier, preparering av skiløyper, vedlikehold av turstier mv. Bidragets størrelse fastsettes basert på de satser som til enhver tid gjelder i Hol kommune for denne type bidrag per boenhet på eiendommen.

Rettighetshaver: Geilo sti- og løypelag (org. nr. 921 291 000)

3. Ledninger

Den til enhver tid hjemmelshaver til gnr. bnr. i Hol kommune, og/eller hjemmelshaver til eiendommer senere fradelt eller seksjonert fra gnr. bnr. i Hol kommune aksepterer at hovedledningsnettet, og eventuelt ledningsnett til andre tomter i området, kan bli ført over eiendommen, samt at det gis fri og vederlagsfri tilgang til drift og vedlikehold av ledningsnettet.

Rettighetshaver eier ikke og har ikke ansvar for eventuelle stikkledninger og tilhørende bestanddeler som er anlagt på de enkelte matrikkelenheter frem til det enkelte tilkoblingspunkt og som er koblet til ledningsnettet

Vannverk og hovedledningsnett skal etter hvert overtas av Hol kommune.

Rettighetene etter dette punkt 3 (Ledninger) kan fritt transporteres samlet eller delvis til Hol kommune.

Rettighetshaver: K5 Eiendomsutvikling AS (org. nr. 919 822 767) og Geilo 950 AS (org. nr. 997 266 552) og Steinbråten Eiendom AS (org. nr. 915 329 845)

---

Vei / Vann / Avløp

Privat vinterbrøytet vei, offentlig vann og avløp.
Eierne er solidarisk ansvarlig for vedlikehold av vei, vann og avløp.

Se også bestemmelser under punkt "servitutter/heftelser".

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge før overtagelse kan finne sted.
I motsatt fall anbefaler megler at overtagelse utsettes og at kjøper ikke overtar.

Reguleringsforhold

Eiendommene er en del av detaljreguleringen for Solhovda Sør, PlanID: 620_6008 datert 02.06.2017
Formål: Fritidsbebyggelse - Frittliggende.

Område er under utvikling og kjøper må påberegne at hele område bygges ut iht. gjeldende reguleringsplan.

Andre faste løpende kostnader

Eiendomsskatt:
For 2022 har Hol kommunestyre vedtatt en skattesats på 3 promille.

Kommunale avgifter for 2022, Hol kommune :
Fastledd vannforsyning: kr .2.766,-
Forbruksgebyr etter målt (eller stipulert) forbruk: pr m³ kr. 18,-
Fastledd avløp: kr 3.400,-
Forbruksgebyr etter målt (eller stipulert) forbruk: pr m³ kr. 24,-
Vannmålerleie pr. måler og år: kr 281,- (gebyr ved manglende avlesing: kr. 500,-)
Årsavgift renovasjon: kr 1.983,-
Feie og tilsynsgebyr (eks hvert 2.år ): kr 1.456,-

Kjøper skal betale medlemsavgift til velforening samt forholdsmessig andel av kostnader knyttet til forvaltning, drift og vedlikehold av felles infrastruktur (veirett mv.) som er etablert i hytteområdet

I tillegg vil det påløpe kostnader til strøm, forsikring og TV-/ internett-abonnement. Kostnader forbundet med dette er avhengig av den enkelte kundens valg/forbruk.

Kjøper plikter å betale et bidrag til Hol kommune for dekning av leie av grunn til løyper og stier, preparering av skiløyper, vedlikehold av turstier mv, per dd. ca NOK 1 000 pr år.

Formuesverdi

Det året en fritidseiendom står ferdig, skal formuesverdien settes til 30 prosent av eiendommens kostpris inkludert grunn eller 30 prosent av eiendommens markedsverdi. For mer informasjon se skatteetaten.no.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Kjøper er ikke forpliktet til å innbetale noen del av kjøpesummen før utbygger har stilt garanti etter bestemmelsene i bustadoppføringslovas §12.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Alle opplysninger i denne beskrivelse er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, eller som følge av offentlige pålegg, uten at den generelle standarden forringes.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte arkitekttegninger. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å nøye gjennomgå tegninger og prospekt før kjøpetilbud inngis.

Arbeidene utføres etter plan- og bygningslov og slike tekniske forskrifter som gjelder for byggearbeidene

Hytten leveres i byggrengjort stand. Kjøper må påregne utvask ved egen innflytning.

I nye bygg vil det normalt oppstå svinnriss, sprekker i tapet, maling mv. ved skjøter og sammenføyninger, dels på grunn av uttørking av materialer. Det påpekes spesielt at sprekker i materialoverganger og mellom tak og vegg og i hjørner ikke kan forlanges utbedret, så lenge disse ikke innebærer avvik fra god håndverksmessig standard under byggingen.

Med dagens tette boliger og miljøvennlige malingstyper kan det være fare for heksesot inne i boligene. Alle boliger bør derfor ventileres godt den første vinteren/året, og man bør være forsiktig med gassbruk og levende lys innvendig.

Selger gjør særskilt oppmerksom på at skjeggkre er funnet i flere boliger i Norge. Skjeggkre kan komme inn i boliger på en rekke forskjellige måter, både i forbindelse med oppføring av boligen, men også i forbindelse med innredning, bruk mv. Det er ikke et funksjonskrav under denne kjøpekontrakten at boligen skal være oppført på et vis som fjerner risikoen for skjeggkre.

Kjøper er kjent med at utomhusarbeider, avhengig av årstid, vil kunne bli ferdigstilt og overtakelsesforretning for disse avholdt etter forbrukerens overtakelse av boligen.

Ved all besøk på byggeplass før overtakelse skal kunde alltid være i følge med en representant fra selger. All annen ferdsel på byggeplassen i anleggsperioden er beheftet med høy grad av risiko og er forbudt.

Det er mulig å avbestille ytelsen for 5 % av kjøpesummen frem til igangsettingstillatelse er gitt. For øvrig gjelder avbestilling etter budstadoppføringlovas bestemmelser.

Dersom kjøper unnlater å møte til befaringen og overtakelse uten gyldig grunn, kan selger avholde denne alene. Unnlatelse fra å møte gir ikke kjøper rett til å nekte overtakelse.

Adgang til utleie

Dette er selveiende eiendommer og eiendommene kan fritt leies ut til fritidsformål.

Konsesjon / Odel

Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet som må bekreftes av kommunen før tinglysning kan finne sted og oppgjør kan utbetales selger.

Det er ikke odel på eiendommene.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Forventet ferdigstillelse og overtakelse for den første solgte hytten er Q4- 2022, men dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt.

Planlagt framdriftsplan:
- Søknad rammetillatelse/IG Q1 2022
- Planlagt byggestart Q2/Q3 2022
- Planlagt ferdigstillelse Q4 2022

Det gjøres spesielt oppmerksom på at det for alle hyttene vil kunne være forskjellige fremdriftsplaner i tråd med den rekkefølgen de selges. Interessenter bes spesielt om gjøre nødvendige avklaringer med megler før bud inngis.

Selger skal innkalle til overtakelsesforretning etter bustadoppføringslova § 15. Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende. Selger er ansvarlig for at det skrives protokoll fra overtakelsesforretningen.

Dersom hytten ferdigstilles tidligere enn antatt og boligen er klare for overtakelse, kan selger kreve at overtakelse fremskyndes tilsvarende. Slik fremskyndet overtakelse skal varsles kjøper minimum 2 måneder før overtakelsestidspunktet.

Kjøper svarer fra overtagelsen for alle eiendommens utgifter og oppebærer eventuelle inntekter.

Selger skal overlevere eiendommen til kjøper i ryddig og byggerengjort stand, uten leieforhold av noen art, slik at hele eiendommen leveres ledig for kjøper. Eiendommen skal ha ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse før overlevering til kjøper.

Ved overtakelse mot midlertidig brukstillatelse, for eksempel der utearealene ikke er ferdigstilt, er selger forpliktet til å fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før midlertidig brukstillatelse er utløpt på tid. Skulle denne situasjonen oppstå, er megler forpliktet etter eiendomsmeglingsloven til å gjøre kjøper oppmerksom på at det bør etableres tilstrekkelig sikkerhet for kjøpers krav. Megler skal deretter bistå partene med å etablere et tilfredsstillende sikkerhetsarrangement som ivaretar kjøpers interesser.

Risikoen for eiendommen går over på kjøper når kjøper har overtatt bruken av eiendommen. Overtar kjøper ikke til fastsatt tid, og årsaken ligger hos ham, har kjøper risikoen fra det tidspunktet eiendommen kunne vært overtatt.

Når risikoen for eiendommen er gått over på kjøper, faller ikke kjøpers plikt til å betale kjøpesummen bort ved at eiendommen blir ødelagt eller skadet som følge av en hendelse som selger ikke svarer for.

Selgers forbehold

Selger tar forbehold om offentlig godkjenning, herunder endelig plassering, bygge- og igangsettingstillatelse.

Forbehold fram til 01.06.2022 om at styret i LHM Gruppen AS vedtar byggestart. Dersom selger gjør forbehold gjeldende har ikke partene økonomisk ansvar overfor hverandre.

Salgsprospekt er utarbeidet for å orientere om prosjektets generelle bestanddeler, funksjoner og planlagte organisering, og er således ikke en komplett beskrivelse av leveransen. Alle illustrasjoner, 3D animasjoner, skisser, "møblerte" plantegninger m.m. er kun ment å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan ikke anses som endelig leveranse. Inntegnet utstyr/inventar medfølger ikke, bortsett fra hvitevarer. Det kan derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen.

Kjøper oppfordres særskilt til å vurdere solforhold, utsikt og beliggenhet i forhold til terreng og omkringliggende eksisterende og fremtidig bygningsmasse mv. før et eventuelt kjøpetilbud inngis.

Det kan være avvik mellom de planskisser, planløsninger og tegninger som er presentert i prospektet, og den endelige leveransen. Dersom det er avvik mellom tegninger i prospekt/Internettside og leveransebeskrivelsen i den endelige kontrakt med kjøper, vil leveransebeskrivelsen ha forrang og omfanget av leveransen er begrenset til denne.

Sjakter og VVS føringer er ikke endelig inntegnet og nedkassinger/foringer i himling vil stedvis kunne forekomme.

Det gjøres oppmerksom på at utomhusplanen ikke er ferdig detaljprosjektert. Renovasjon, forstøtningsmurer, evt.fallsikringer, belysning, fordelerskap, kummer og lignende vil bli plassert slik det finnes hensiktsmessig i forhold til terrenget. Se situasjonskart for planlagt innkjøring osv.

Selger tar også forbehold om å endre hyttemodeller, interne veier og tomter/tomtestørrelse på usolgte enheter for å eventuelt optimalisere prosjektet.

Selger kan opprette datterselskap i forbindelse med utvikling av tomtefelt på Geilo. Opprettet selskap vil da inntre på samme vilkår og bestemmelser ovenfor kjøper. Slikt selskap skal da være stiftet i god tid før kontraktsignering. Kjøper kan ikke motsette seg dette.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Fra overtagelse skal kjøper selv tegne forsikring på eiendommen inkludert innbo. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Hyttene selges til fastpris.

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet
Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.

Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Lov om hvitvasking

Megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer plikt til å melde ifra til Økokrim om mistenkelige transaksjoner

Vedlegg til salgsoppgave

Plantegninger
Snitt tegninger
Fasadetegninger
Perspektivtegninger
Oversikt arealer
Foreløpig situasjonsplan
Foreløpige perspektiv illustrasjoner
Reguleringsbestemmelser
Reguleringskart
Matrikkelbrev
Budskjema

Meglers vederlag og utlegg

Provisjon (kr. 238 000)
Tilrettelegging (Kr.4 500pr. hytte)
Oppgjørsgebyr (Kr.5 980 pr hytte)
Markedsføring grunnpakke (Kr.16 900)
Innhenting info (Kr.2 000 pr. hytte)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Totalt kr. (Kr. 267 956)

Salgsoppgaven beskriver vesentlig og lovpålagt informasjon om eiendommen

Se komplett salgsoppgave

Beliggenhet

kart
Logo

Privatmegleren Herleiksplass & Partnere

Kun det beste på dine vegne

Jannike Seljevoll Herleiksplass

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

Siw Rasmussen

Salgskoordinator

Annonseinformasjon

FINN-kode257373297
Sist endret12. apr. 2024 00:19
Referanse315220069

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.