Bildegalleri

Attraktive høyfjellstomter m/utsikt og sol på Torpoåsen, midt mellom Ål og Hemsedal, flott turterreng året rundt!

Kart med kartnålSøre Volelivegen 436-0081, 3579 Torpo
Prisantydning1 190 000 kr
Omkostninger
31 092 kr
Totalpris
1 221 092 kr
Prisstatistikk

Nøkkelinfo

Beliggenhet
På fjellet
Boligtype
Hyttetomt
Eieform
Eier (Selveier)
Tomteareal
1 000 m² (eiet)
Rom
1

Les mer om bruksareal her

Fasiliteter

Fiskemulighet
Utsikt
Alpinanlegg
Bilvei frem

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Husk å lese komplett salgsoppgave før visning. Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave.

Visningspåmelding

Om eiendommen

Eier

Torpoåsen AS

Betegnelse

Syninglie

Beliggenhet

Velkommen til Syninglie!

Her ligger flotte fritidstomter naturskjønt og solrikt til, i flotte omgivelser ved Syningen på Torpoåsen i Ål kommune, ca 1000 moh. Fra hyttefeltet er det vidstrakt utsikt og god skue utover den vakre fjellheimen og man kan skimte Hallingskarvet i horisonten. Lenger inn på Torpoåsen finner man gullrekka med fjelltoppene Blåbergji, Lauvdalsbrea, Reineskarvet, Satå og Grytingene, som ligger på rekke og rad. Her kan man senke skuldrene og finne den gode roen.

Nærområdet består av et vilt og vakkert terreng med snaufjell og skog, multemyrer og fjellvann. Friluftsmulighetene er mange og varierte til alle årstider.

På sommerstid kan man velge mellom mange aktiviteter som gå- og sykkelturer, jakt og fiske, toppturer og bading i fjellvann. Området er også rikt på plante- og dyreliv og har gode bærforekomster.

I Ål kommune er det mange flotte stier, rundturer og toppturer. Ål kommune og Ål utvikling har i samarbeid lagd en oversikt over 52 vandreturer og noen sykkelturer hvorav enkelte med kulturminner, som ofte er merket og beskrevet. Torpo sine fjellområder er delt opp i Oppheimsåsen, Torpoåsen og Ridalen.

På www.aal52.no får man turtips på bl.a. Torpo med turskildring, kart og høydeprofil. Flere av turene er med i vandreprogrammet "10 turfavorittar i Ål".
I fjellområdene på Torpo finner man alt fra korte enklere turer til mer krevende turer. Mange av turene ender opp på en fjelltopp med flott utsikt. I tillegg er det mange gamle ferdselsveier fra Torpo til områdene ved Syninglie.

Det er etablert et godt utbygget stinett for sykling, der man kan ta seg gjennom store fjellområder. Stiene er lagt til rette for alle nivåer av syklister. Torpoåsen har med andre ord utallige muligheter tilrettelagt for hele familien!

Fra juni til oktober arrangeres stolpejakten, som er et gratis og spennende aktivitetstilbud for alle. I denne perioden er det satt ut stolper også i Torpoområdet som hele familien kan jakte etter.

På Syningen vil det snart kunne tilbys ulike aktiviteter og attraksjoner som alle kan få glede av. "Livet på Langstølen" er et stort konsept som nå er igangsatt og vil bli en flott reise tilbake til det gamle gårdslivet i Hallingdal med et moderne preg. Her skal det bygges en hovedgård, heimstøl og langstøl med ulike tun som byr på forskjellige attraksjoner og aktiviteter.
Heimstølen og Langstølen er nå igangsatte prosjekter, hvor det på Heimstølen skal bygges et unikt underjordisk serverings- og konferanselokale. På Langstølen skal det tilrettelegges for turistvirksomhet, kiosk, seterdrift og dyrehold samt ulike aktiviteter.

På vinterstid er Ålingsfjellene et vintereldorado med over 400 km preparerte langrennsløyper, 2 alpinanlegg og Norges største kjelkeanlegg.

Skiløypene på Torpoåsen er brede og har både dobbeltspor og plass til skøyting. Her tråkkes det løyper kontinuerlig fra sesongstart til sesongslutt. Løypenettet strekker seg fra Gol/Hemsedal i nordøst til Hol i vest. Det er til sammen ca. 60 km med skiløyper som blir kjørt opp i nærområdet.

Fra Syninglie er det direkte adkomst til velpreparerte skiløyper i skogs- og fjellterreng, som passer for alle og enhver. Fra hyttefeltet er det tilknytning til et stort løypenett, som strekker seg i flere retninger. Skiløypene er varierte med lange, slake partier og noe kupert terreng. Løypene passer for både kortere og lengre turer.
Her kan man gå seg en flott runde rundt hyttefeltet eller fortsette på lengre turer i løypenettet som går videre innover i vakkert og mektig høyfjellsterreng. Fra Syninglie kan man gå til fine plasser som Øknin, Nystølane og Gaurhovd hvor det også er åpen kiosk i påsken. Det er også mulig med lengere skiturer som blant annet kan ta deg helt bort til toppen av Hemsedal skisenter.
For mer løypeinfo, gå inn på: https://skisporet.no (Oppheim, Torpo og Ål).

Dersom du for dagen ønsker mer fart og spenning er det kort kjøretur til både større og mindre alpinanlegg. Fra hyttefeltet er det ca. 30 minutters kjøretur til Ål Skisenter eller Skagahøgdi skisenter som ligger på Gol. Ål Skisenter har 4 skitrekk, 1 barnetrekk og 6 løyper som har varierende vanskelighetsgrader fra svært lett til krevende. Skianlegget byr også på blant annet skiskoler, skiutleie og varmestue. I Skagahøgdi skisenter finner du 3 skitrekk og 25 varierte løyper for alle ferdighetsnivåer.
For større skianlegg er det ca. 50 minutters kjøretur til Geilo eller Hemsedal. Geilo byr på 21 heiser og 45 løyper. Hemsedal, også omtalt som Skandinavias alper byr på 53 nedfartsløyper, 21 heiser, snowparker, skicrossarena og Valleland, et stort barneområde. Alle skianleggene er en del av Vinterlandet sesongkort, som er et felles sesongkort.

Også verdt å nevne er Skarslia ski- og akesenter som ligger 45 minutters kjøretur unna hyttefeltet. Skarslia ski- og akesenter regnes som Norges største ski og akesenter. Virkelig en opplevelse for alle! Skarslia har 2 av Norges lengste kjelkebakker på 1,3 km og 1,6 km og Norges største kjelkepark. Du kan leie spesiallagde kjelker som er både enkle og doble. Det er også satt opp 2 grillhytter med plass for tilsammen 50 personer. Her kan du få servering av enten speketallerken eller småmat med lefsekling.

I Torpo sentrum (ca. 9 km) finner man dagligvarebutikk. I Ål sentrum (ca. 20 km) finner man kjøpesenter med ulike butikker, lege/apotek, vinmonopol, bensinstasjon, kino etc. Andre veien ligger Gol Sentrum (ca. 22 km) som også har et stort utvalg av butikker og servicetilbud. Ål kommunene ligger sentralt i Hallingdal med grenser mot bl.a. Hol/ Geilo, Hemsedal og Gol. Hemsedal og Geilo er ca. 50 km unna.

Gå inn på syninglie.no for å se tomtevelger, prisliste m.m.

For ytterligere informasjon kan du gå inn på disse nettsidene:
aal.kommune.no
aalski.no
skisporet.no (Oppheim, Torpo, Ål)
aal52.no
stolpejakten.no
torpoil.no
ut.no

Avstander:
Oslo: 190 km - ca. 3 timer
Drammen: 188 km - ca. 3 timer
Bergen: 290 km - 4 timer og 30 min.

Bergensbanen har stasjon både på Ål og Gol.

Reguleringsforhold

Tomtefeltet omfattes av Kommuneplan med Plan ID 2006021, "Arealdelen av kommuneplan for Ål 2010-2022" med fritidsformål, datert: 23.06.2010 og reguleringsplan med Plan ID 2009007, "Syningen - området Torpo områdeplan" med fritidsformål, datert 20.12.2012.
Kommuneplan "Arealdel av kommuneplan for Ål 2010-2022" og reguleringsplan "Syningen - området Torpo områdeplan" med bestemmelser er vedlagt som vedlegg til salgsoppgave. Det gis her likevel enkelte utdrag fra reguleringsplan "Syningen - området Torpo områdeplan":

2.2 Generelt:
Ved utbygging skal eksisterende vegetasjon i størst mulig grad bevares. Terrengforandringer i form av fyllinger og skjæringer og sår i forbindelse med bygge- og anleggsvirksomhet skal etterbehandles/ overdekkes og tilsåes/beplantes. Fyllinger skal ikke overstige 1,0 m ift. eksisterende terreng, og skal ikke strekke seg lenger enn 2,5 m fra yttervegg.

Etterbehandling langs nye atkomstveger og ledningstraseer skal være utført før brukstillatelse kan gis for de berørte eiendommene til veganlegget/ ledningstraseen.

Det tillates ikke å sette opp flaggstenger, spir, klokketårn, portaler eller lysmaster innenfor byggeområdet. Parabolantenner skal ikke føres opp over mønehøyde.

Det er tillatt å gjerde inn inntil 400 m2 av tomta, inkl. byggene. Det er krav til sauesikkert gjerde, og grinder skal slå utover.

2.5 Utnytting fritidstomter T1 - T223:
På hver av tomtene merket T24 - T223 kan det bygges en frittliggende fritidsbolig med ett tilhørende uthus og ett anneks. Tillatt utnytting er 216 m2 BYA pr. tomt, inkl. 36 m2 til utendørs biloppstillingsplass. Uthus og anneks kan bygges med bruksareal inntil 30 m2. Samlet tillatt utnytting for fritidsbolig og anneks er 150 m2 BYA. Tillatt utnytting beregnes iht. Tekniske forskrifter kap. III/NS3940.

Maks. tillatt mønehøyde er 6,0 meter for tomtene T1 - T223. Mønehøyde er oppgitt i forhold til gjennomsnittsnivået for planert terreng rundt bygningen. Mønehøyde er oppgitt i forhold til gjennomsnittsnivået for planert terreng rundt bygningen.

Eksisterende hytter og fradelte ubebygde tomter skal ha samme rammevilkår som de nye tomtene (T24-T223).

2.15 Utforming:
Fasadene skal ha tremateriale, eventuelt med innslag av stein/betong. Det skal nyttes mørke avdempa tjære- eller jordfarger utvendig på bygningene. Tak skal utføres som saltak/tak med skrå flater, med vinkel mellom 25 - 32 grader. Det tillates store glassflater.

Det tillates ikke "oppstugu" på bygningene.

Det skal nyttes mørke avdempa farger på tak. Det skal benyttes tretak, skifertak eller torvtak som taktekking på tomtene T1-T111.

Uthus/anneks skal være tilpasset hovedenheten med hensyn til materialbruk, form og farge.

Ål kommune opplyser i mottatte eiendomsopplysninger og som følger vedlagt som vedlegg i salgsoppgave: Det er gjort ein mindre reguleringsendring som gjeld tomt 81, 82, 83 og 84. Sjå vedlegg Delegert vedtak .

Infrastruktur

Tomtene leveres med vei, vann, avløp, strøm og trekkerør til fiber til tomtegrense.

Infrastruktur er påbegynt og vil ligge klar til tomtene innen 01.08.2022 og således være byggeklare etter dette.

Per dags dato drifter Syningen Vann og Avløp AS (org.nr. 923 579 152) vann og avløp i feltet. Nytt selskap vil bli opprettet.

Privat avløpsanlegg må etter Lov om kommunale vann- og avløpsanlegg §2 andre ledd, organiseres som andelslag eid av brukerne. For alle tomter vil det derfor bli tinglyst avtale om forpliktelser i dette fremtidige laget / foretaket. Forpliktelse vil gjelde eiendommen og eiers plikt til å delta i fremtidig drift og vedlikehold. For vannanlegget er det ikke krav om eget foretak, og det er pr. dato ikke fastsatt eierform for dette. Hver hytte blir tilknyttet felles vannverk, og må delta i drift og vedlikeholdskostnader ved dette.

Grønn infrastruktur

På Syninglie avsettes kr. 30.000,- av inntektene fra hvert tomtesalg til en videreutvikling av grønn infrastruktur.

Løyper, stier, akebakker, fellesplasser osv. må vedlikeholdes og nye tider vil vise nye behov. Ved å sette av midler for videreutvikling av grønn infrastruktur, sikrer vi etablering av gode nye tiltak i området i nær framtid.

Vei / Vann / Avløp / Strøm / Fiber

Vei: Privat helårsvei med helårskort.
Vann: Privat felles vannverk for Syninglie og Syningen. Legges til tomtegrensen.
Avløp: Privat felles avløpsanlegg for Syninglie og Syningen. Legges til tomtegrensen.
Renovasjon: Det vil bli opprettet felles returpunkt. Antagelig noe ovenfor Lien.
Strøm: 400/230 Volt. Legges til tomtegrensen.
Fiber: Det vil bli trukket trekkerør til fiber til tomtegrensen. Påkobling bekostes av den enkelte tomtekjøper.

Kostnader

Det er mottatt eiendomsopplysninger fra Ål kommune og hvor følgende er kommentert vedrørende kommunale avgifter, "Det er ikkje kommunale avgifter på eigedomane per i dag. Når eigedomane er bebygd kjem det renovasjons avgift og eigedomsskatt. Renovasjons avgift er i 2022 kr 1.687,- + mva
Informasjon om berekning av eigedomsskatt ligg ute på kommunen si heimeside."
Eiendomsopplysningene følger vedlagt som vedlegg i salgsoppgave.

Andre årlige utgifter med forbehold om endringer:
Ca. kr. 1.800,- (Søre Volelivegen - Års.abo. for 2 biler).
Ca. kr. 2.500,- (Brøyting og vedlikehold av den private veien til og i feltet, samt brøytet oppkjørsel.
Ca. kr. 8.000,- (Vann og avløp).
Ca. kr. 1.700,- (Sti- og skiløypebidrag).

Andre faste kostnader vil være personlige abonnement som strøm, nettleie, tv, internett, forsikring osv.

Byggemelding / ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Kjøper er selv ansvarlig for å byggeanmelde samt å fremskaffe bygningsmyndighetens godkjennelse for den bebyggelse som er tenkt oppført på eiendommen før eventuelle byggearbeider igangsettes. Kostnader i forbindelse med byggeanmeldelse, tilknytningsgebyr, grunnundersøkelser, geoteknisk rapport m.m. påhviler kjøperen.

Kjøper må fremskaffe midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest før bygget kan tas i bruk.

Konsesjon / Odel

Eiendommen ligger i en kommune med nedsatt konsesjonsgrense og kjøper må fylles ut egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet i god tid før overtagelse. Kjøper bekrefter her at eiendommen blir benyttet i henhold til forskrifter, eksempelvis fritidsformål eller boligformål. Det foreligger ikke odel.

Adkomst

Fra RV7 ta av til Torpo og kjør inn på Sirevegen mot Lien, ca. 4,5 km. Ta deretter inn på Søre Volelivegen og følg veien ca. 4 km og man får tomtefeltet på høyre side, merket med stort veiskilt. Veien til hyttefeltet er skiltet og tomtene er skiltet med tomtenummer.

Overtagelse

Overtagelse av tomten vil være to - 2 - måneder etter budaksept, dersom ikke annet er avtalt. Kjøper må signere alle kontraktsdokumenter i kort tid etter budaksept slik at fristen holdes.

Ved overtagelse skjer det ikke fysisk oppmøte, men elektronisk signering. Eventuelt skriftlig bekreftelse.

Så snart eiendommen er overtatt og infrastruktur er kommet på plass kan kjøper igangsette bygging dersom byggetillatelse er gitt av kommunen.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Tomtene i dette feltet er utskilt fra forskjellige hovedbruk og enkelte servitutter/heftelser vil automatisk følge med over når de blir overskjøtet (se vedlegg for aktuelle servitutter/heftelser. Disse antas å ikke ha betydning for den enkelte tomt. Kontakt megler for å få tilsendt dokumentene.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Gå inn på syninglie.no for å se tomtevelger, prisliste m.m.

Enkelte tomter vil selges som to gnr. og bnr., men er regulert til en tomt. Det vil være mulig å søke kommunen / Kartverket om sammenslåing i ettertid. Det er da viktig at heftelser ikke kan føre til prioritetskollisjon. Det vil blant annet si at det må være lik eierbrøk og pant i begge gnr/bnr samt at det ikke er andre heftelser av økonomisk verdi. Ta kontakt med kommunen for videre spørsmål.

Tomtene er oppmålt av Ål kommune og matrikkelbrev samt matrikkelutskrift for hver enkelt tomt følger vedlagt i vedlegg til salgsoppgave.

Det foreligger ''Særlige bestemmelser for Syninglie" som vil være en del av kjøpekontrakten som inngåes mellom kjøper og selger og som vil bli tinglyst på eiendommen. Dokumenter er vedlagt som vedlegg til salgsoppgave.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Boligselgerforsikring

Selger kan i henhold til vilkår ikke tegne boligselgerforsikring.

Budgiving

Ta kontakt med megler og du vil få tilsendt link til budgivning. Bud legges da inn trygt og enkelt med bank-id.

Lov om hvitvasking

Megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer plikt til å melde ifra til Økokrim om mistenkelige transaksjoner

Meglers vederlag og utlegg

Meglers krav på provisjon vil bli trukket i oppgjøret etter hver solgte tomt.

Salgsoppgaven beskriver vesentlig og lovpålagt informasjon om eiendommen

Se komplett salgsoppgave

Beliggenhet

kart
Logo

PrivatMegleren Hallingdal

Kun det beste på dine vegne

Annonseinformasjon

FINN-kode255717484
Sist endret26. mars 2024 01:45
Referanse96220038

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.