Bildegalleri

Grønlihøgda, Ljosland vest

Tett på naturen i romslig hytte med utsikt og takhøyde. Avtal visning når det passer deg!

Kart med kartnålGrønlihøgda 3, 4540 Åseral
Prisantydning4 296 999 kr
Omkostninger
116 398 kr
Totalpris
4 413 397 kr
Prisstatistikk

Nøkkelinfo

Beliggenhet
På fjellet
Boligtype
Hytte
Eieform
Eier (Selveier)
P-plasser
3
Bruksareal
115 m²
Tomteareal
746 m² (eiet)
Grunnflate
88 m²
Byggeår
2022
Soverom
5
Sengeplasser
12
Meter over havet
762
Energimerking
C - Rød

Les mer om bruksareal her

Fasiliteter

Alpinanlegg
Balkong/Terrasse
Bilvei frem
Garasje/P-plass
Lademulighet
Offentlig vann/kloakk
Peis/Ildsted
Utsikt
Fiskemulighet
Innlagt strøm
Innlagt vann
Turterreng

Visning

Passer ikke? Ring 909 30 125 og avtal annen tid!

Om eiendommen

Beliggenhet

Grønlihøgda er et hyggelig og sentralt hyttefelt med veletablert nabolag på Ljoslands vestside.Våre nylig opparbeidede selveiertomter ligger i en rundkjøring med 25 fritidstomter variert plassering i terrenget. Adkomstveien er blindvei og svært lite trafikkert. Grønlihøgda 3 er blant de vestligste fritidseiendommene på Ljosland og har hundre meter ut til løypene fjellterrenget.

LJOSLAND ÅRET RUNDT

Ljosland har hatt en sterkt, stigende popularitetstrend, med flere titalls etableringer de siste to-tre årene. Stort sett, hvor du enn måtte ha hytte på Ljosland har du utallige muligheter for avveksling fra en urban hverdag. Enten du er sommer- eller vintermenneske (eller begge deler) har du så mange mulige varianter, at når du har vært gjennom alle kan du trygt begynne på nye runder. Det er variert terreng, både til vanns og til fjells i alle himmelretninger. Noe tilrettelagt og annet som du finner det i heia.

Om du kan sykle i terrenget vårt kommer nok mer an på sykkelen enn tilretteleggingen. Men vi noterer oss at noen entusiaster har doninger som kommer seg fram der det før var kapt framkommelig til fots.

Med tiden har folk funnet ut at det ikke bare er skisesongen som gjelder. Sommer og høst har så mye å by at det kun er deg selv som setter begrensningene. Du kan padle over vannene for å komme enda lenger inn i fjellet, og om beina er små eller svake kan du bare bruke dagen på et vann. Fisket er brukbart, sjøl om mye kunne vært bedre. Bærsesongen, med fjellets gull, multer, trekker ekstra mange til fjells. År om annet er det til og med multer nok til alle :)

Utbyggingen av Bjønnåsen på østsiden har tilført mange km. med alternative turvalg og skiløyper på "midtheia", mellom Ljosland og Bortelid. Hyttefeltet her ligger i høyden, vestvendt med formidabel utsikt til vestsiden og er noen av de siste områdene som mister kveldssola.

Vinterstid er bakkene til Ljosland Skisenter stort sett i gang fra juletider til sent i april. Her er det to trekk, høydeforskjell fra 793 m.o.h. på toppen og ned til Ljoslandsvatnet på 500 m.o.h er på sitt lengste rundt 1500 meter, 1,5 km. og har renntraseer for enhver smak. Vinterpreparerte løyper med diagonal og skøytespor nærmer seg ti mil med raske steg. Her kan du velge mellom turløypene i fjellet eller, når været byr på utfordringer, heller ty til traseene opp mot Langevatn og nedover langs Ljoslandsvatnet.

Ljosland har naturgitte skatter som blir oppdaget på ny og på ny.

Generelt

Grønlihøgda 3 har flott vestvendt utsikt, med godt sollinnfall hele året. Eiendommen ligger kun noen titalls meter fra løypenett og adkomst til fjellet, knapt et par hundre meter ned til varmestova på Ljosland Skisenter. Et par hundre meter vestover, utenfor byggeområdene, finner du friluftsområdet Grønlitjønn. Her er bade- og fiskemuligheter. Rundløypa på en km. rundt vannet er asfaltert for tilgjengelighet for brukere med ulike forutsetninger. Området har egen HC-parkering.

Solnedgang 27. mars, kl. 19:00. Solnedgang 4. april, kl. 20:00. Solnedgang høysommer, ca. kl. 22:15

Vintervedlikehold av veier og private oppkjørsler er god organisert og den pliktige hyttevel-avgiften (LVV - Ljosland Vest Hyttevel) dekker både veivedlikehold og den omfattende løypetråkkinga. Alle hyttene på Ljosland vest er organisert i èt hyttevel.

Alle eiendommene er tilknyttet offentlig vann- og avløp, elektrisitet, kabel-TV. Det er også gjort forberedelser for fibertilknytning - aktuelt i disse dager.

Adkomst/Tomteforhold

Slik finner du veien på asfalterte veier helt fram til tomten:

Sør-østfra via Rv 9 til Setesdal til Hægeland mot Bjelland og videre nordover mot Åseral og Ljosland på Fv 455, eller ta av på Hornes på Fv 42 til Sveindal og deretter nordover samme vei. Distanse fra Sveindal er litt over fire mil og kjøres på rundt 40 minutter

Fra Rogaland via Helleland over Tonstad i Sirdal på Fv 42 til Sveindal og derfra nordover på Fv 455 mot Ljosland. Distansen her er ca. 229 km og kjøres på ca 3 timer. Ca. 2.5 timer fra Helleland.

Fra Mandal rv 455 mot Ljosland. Kjøretid ca. 1 t 25 min - 1 t 45 min. Samme kjøretid omtrent fra Vigeland i Lindesnes og Rom i Lyngdal, hhv. opp Audnedalen og Lynmgdalen til Byremo og videre til Sveindal og nordover mot Ljosland og Åseral.

På Ljosland kjører du forbi Ljosland Fjellstove (hotell og restaurant) og Stovesjappa (kolonoialbutikk) oppover Nye Gruvevegn, passerer Ljosland Skisenter og videre opp Kvernevassvegen, mot demningen. Følg asfaltert/brøytet vei til venstre opp til Grønlihøgda.

Forbehold

Prisen er justert og gjelder fra og med 25. mai 2023

Innhold

Romfordeling (golvareal)

1. etg.:
stue/spisestur/kjøkken på 38,6 m²
entré 7,1 m²
2 soverom hhv. 6,6 og 7,6 m²
WC/dusjbad 5 m²
oppvarmet ytterbod 7,6 m² med inng/utg til inngangsparti og terrasse,
total gulvflate 72,5 m².
Terrasse på 37,5 m² ligger rundt hjørnet mot sør og vest

2. etg.:
3 soverom hhv. 5,9, 7,9 og 12 m²
åpent loft 9,7 m²
loftstrapp 3,1 m²
WC/dusjbad 4,7 m².
Totalt 43,3 m².

Standard

Ta kontakt med megler for komplett informasjon

Beliggenhet

kart

Ljoslandshytta As

Salve Ljosland

Utbygger/grunneier

Salve Ljosland

Salto Holding AS

Annonseinformasjon

FINN-kode253664603
Sist endret04. feb. 2024 18:36
ReferanseSalve Ljosland

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.