Bildegalleri

Vesper - Høy standard, midt i bakken- BERGVARME - Ski inn/ut - Velkommen til visning!

Kart med kartnålVesper Kvitfjell, 2634 Fåvang
Prisantydning5 990 000 kr
Totalpris
5 990 000 kr
Prisstatistikk

Nøkkelinfo

Beliggenhet
På fjellet
Boligtype
Annet fritid
Eieform
Eier (Selveier)
Primærrom
93 m²
Bruksareal
93 m²
Tomteareal
11 330 m² (festet)
Festeavgift
5 425 kr
Byggeår
2022
Rom
4

Les mer om bruksareal her

Fasiliteter

Balkong/Terrasse
Peis/Ildsted
Parkett
Barnevennlig
Garasje/P-plass
Fiskemulighet
Innlagt vann
Innlagt strøm
Turterreng
Offentlig vann/kloakk
Utsikt
Vaktmester-/vektertjeneste
Bilvei frem
Bredbåndstilknytning

Visning

Alle våre visninger har påmelding. På denne måten sikrer vi at megler har god oversikt og tid til å imøtekomme alle interessenter på beste måte. Dette er veldig verdifullt for boligkjøpere og for oss. Det er enkelt å melde seg på, og du kan like enkelt melde deg av. Kontakt også gjerne megler i forkant av visning dersom du har spørsmål.

Husk å lese komplett salgsoppgave før visning. Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave.

Visningspåmelding

Om eiendommen

Eier

TSM Leiligheter AS v. Sindre Myhrsveen

Betegnelse

Gnr. 107 Bnr. 197 i Ringebu kommune

Byggeår

2022

Arealer og fordeling per etasje

Totalt BRA '0 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal):
- BRA-b (innglasset balkong):
- BRA-e (eksternt bruksareal):

- TBA (terrasse-/balkongareal)

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:
Første etasje:
- BRA: xx m²
- BRA-i: xx m²
- BRA-b: xx m²

Andre etasje:
- BRA: XX m²
- BRA-i: xx m²

Garasje
BRA xx m²:

Tekst om eventuelle gulvareal (GUA) og areal med lav takhøyde (ALH)
Tekst om eventuelle spesielle rettigheter til fellesareal som ikke inngår i boligens BRA.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.
Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.

Arealer og fordeling pr. etasje

Vesper består av tre leilighetsbygg med totalt 36 toppmoderne utsiktsleiligheter. Første salgstrinn består av 12 leiligheter fordelt på tre etasjer i bygg A. Hver leilighet har egen bod og parkeringsplass i garasjekjeller. I tillegg disponerer hvert bygg 6 gjesteparkeringer.
Hver bygg vil også ha en romslig smørebod.

4 stk 5-romsleiligheter på 110,3 m2 P-rom i 1. og 2. etg.
Rom som er p-rom: Entrè, gang, 4 soverom, to baderom, badstue, kjøkken og stue.

4 stk 4-romsleiligheter på 93,5 m2 P-rom i 1. og 2. etg.
Rom som er p-rom: Entrè, gang, 3 soverom, to baderom, badstue, kjøkken og stue.

2 stk 5-romsleiligheter med hems på 129,6 m2 P-rom i 3. etg.
Rom som er p-rom: Entrè, gang, 4 soverom, to baderom, badstue, kjøkken, stue og loftsstue.

2 stk 4-romsleiligheter med hems på 111,0 m2
P-rom i 3. etg.
Rom som er p-rom: Entrè, gang, 3 soverom, to
baderom, badstue, kjøkken, stue og loftsstue.

Destinasjon

Varden - perfekt beliggenhet med nærhet til alt
Vesper ligger midt i skianlegget på Varden, som omtales som Kvitfjells tredje fjellside. Med sin naturskjønne og rolige beliggenhet ca. 890 meter over havet, med utsikt over fjellene, skogen og skibakkene, får du virkelig følelsen av å være på fjellet! Kvitfjell er et av de mest snøsikre områdene i Norge, og har blitt et skieldorado for alle aldre. En 6-seters stolheis tar deg opp til toppen av den nye fjellsiden. Herfra har du adkomst til fem familievennlige nedfarter, frikjøringsområdet Pudderskogen og et langrennsnett som strekker seg helt til Skeikampen. Fra bunnen av bakken er Varden koblet sammen med Vestsiden og resten av Kvitfjell med en 250 meters gondol.

Kvitfjell - Vinterparadiset for store og små
Med sine 34 kilometer med alpinbakker som sprer seg ut over 854 høydemeter har Kvitfjell et rikt tilbud på preparerte løyper og frikjøringsområder. Varden er også et perfekt utgangspunkt for langrennsturen, med turer for alle nivåer i det 600 km lange løypenettet.
På østsiden finner du de bratte og utfordrende løypene som ble benyttet til både utfor og super-G under OL på Lillehammer i 1994. Siden den gang arrangeres det årlig Word Cup i utforstraséen. Vestsiden og Varden er et vinterparadis for alle nivåer. Her finner du røde og grønne løyper, lange frikjøringsområder, utfordrende skogskjøring, funslopes og et familieområde med skålheis og rullebånd for de minste. På Kvitfjell trenger du ikke å bekymre deg over lange heiskøer. Tar du Varden-heisen opp til toppen får du tilgang til et utstrakt langrennsnett. Herfra er det i overkant av 1 mil til Skeikampen og 2,5 mil til Gålå. Det preppes flotte spor hele sesongen i det 600 km lange løypenettet. For barna er tilbringerløypa rett nedenfor Vesper utmerket til lek og aktivitet etter dagen i bakken er over og heisene stengt.

Området rundt Vesper byr på mange muligheter også utenom vintersesongen. Her finner du et storslått fjellandskap hvor den
vakre naturen inviterer til aktiv bruk for både voksne og barn. På Varden finner du et rikt tilbud på tur- og sykkelstier. Mange av stiene går i høyfjellsterreng, med flott utsikt mot Rondane og Jotunheimen. Gjennom dette vakre fjellterrenget går den ca. 90 km lange Peer Gyntstien hvor du kan gå fra sted til sted gjennom Peer Gynts Rike.Her finner du en rik og spennende flora og fauna, og mange gode fiskevann. I nærområdet er det også mindre krevende ruter i skogsterreng, som egner seg godt for kortere utflukter med barna.

Matentusiastens vintersportssted
Kvitfjell er stedet for matentusiastene, og her finner du et spennende utvalg spisesteder som tilbyr alt fra komplette gourmetmiddager til nybakte kanelboller og en god kopp kakao. Med hjemmelaget kvalitetsmat får matopplevelsen fullt fokus. Derfor er vi på Kvitfjell stolte over å være en frityrfri sone.

Tyrihanstunet må oppleves. Med fantastiske hjemmelagede lunsjretter, egen pizzeria, afterski og kveldsservering med Raclette, har Tyrihanstunet blitt en institusjon på Kvitfjell, som i tillegg tilbyr hjemkjøring. På vestsiden ligger også Gondolen Fjellbistro. Her får man hjemmelaget mat, varme og kalde drikker og god stemning. Nye Varden restaurant serverer vanvittig god mat og holder det samme høye nivået som ellers på Kvitfjell. Koia, på østsiden, serverer gourmetpølser og god drikke i en 300 år gammel tømmerkoie, med gamle ski og startnummer på veggene. Dette er det perfekte stedet for en pause i bakken, og er Kvitfjells svar på den østerrikske afterskien. Helt nye Fôr på østsiden serverer nydelige lunsjretter og tilbyr gourmetmat med 5- og 7-retters middager.

Beliggenhet

Snøsikre Kvitfjell blander det beste av skikjøring og friluftsaktiviteter med storslått natur, avkobling og matopplevelser. Med sin attraktive beliggenhet ved E6, kun 45 minutter nord for Lillehammer, er Kvitfjell et skikkelig eldorado for skientusiastene. Her er det nok å gjøre hele året! Fordelt på tre fjellsider finner du rikholdig med spennende serveringssteder og løyper som byr på skiglede for alle aldre. Her finner du alt fra barneområder, funslopes og frikjøringsområder til svarte.

Bygninger

Varden FB 16-2 vil består av 3 bygg med totalt 36 eierleiligheter fordelt på 3 etasjer. Bygg A, B og C. Parkering i garasje på bakkeplan, hvor det medfølger en oppstillingsplass pr. leilighet. Felles personheis gir tilgang fra garasjeanlegg og til leilighetene. I p-kjeller
blir det laget skiprepperom med skiboder. Leilighetene vil ha balkong på ca. 6 kvm. Solfylte svalganger for endeleilighetene i hver etasje.

Leil A11 SOLGT
BRA 110
4 SOV

Leil A12
BRA 93,5
3 sov
Kr 5 990 000,-

Leil A13 SOLGT
BRA 93,5
Sov 3

Leil A14 SOLGT
BRA 110
4 sov

Leil A21 SOLGT
BRA 110
Sov 4

Leil A22
BRA 93,5
Sov 3
Kr 6 900 000,-

Leil A23
BRA 93,5
Sov 3
Kr 6 900 000,-

Leil A24 SOLGT
BRA 110
Sov 4


Leil A31 SOLGT
BRA 129,7
Sov 4

Leil A32
BRA111
Sov 3
Kr 9 400 000

Leil A33
BRA 110
Sov 3
Kr 8 900 000,-

Leil A34 SOLGT
BRA 129,7
Sov 4


SE OGSÅ PROSJEKTETS HJEMMESIDE:
https://www.vesper-kvitfjell.no/

Byggemåte

Bygget blir reist på søyler som strekker seg opp fra betongdekke, som er direkte fundamentert til fast grunn. Yttervegger vil bli oppført etter gjeldene forskrifter med treverk som hovedmateriale. Alle etasjeskiller vil bestå av hulldekkeelement i betong med brann og lydkrav etter gjeldende forskrifter. Vegger i mellom enhetene utføres med brann og
lydkrav i henhold til gjeldene regler. Innvendige vegger i leiligheter utføres som lette stenderverksvegger. Utvendige fasader utføres med trekledning Malmfuru fra Svenneby Sag el. tilsvarende. Tak utføres som sperretak med tretak Malmfuru fra Svenneby Sag el. tilsvarende. Utvendig takrenner med varmekabler. Balkonggulv utføres med flytende terrasseplatting og rekkverk i glass.

Standard

INNVENDIGE OVERFLATER
Gulv i tørre rom leveres med 1-stavs 14 mm parkett, Kährs Eik Sky Lively eller tilsvarende. Bad leveres med keramiske fliser i en lys grå farge. Ikke bærende vegger i tørre rom leveres med beiset panel lys edel fra Bjærtnes Sag el. tilsvarende. Bærende betongvegger leveres malt til fulldekk. Vegger leveres standard med beiset utførelse. Det må påregnes svinnsprekker som skyldes naturlig uttørking av bygget. Himlinger leveres med beiset panel lys edel fra Bjærtnes Sag el. tilsvarende. Der det er nødvendig av hensyn til føringer av rør, ventilasjon etc. blir det levert nedforet himling. Nedforet himling, innkassinger og himlingsskjørt utføres med beiset panel med tilhørende lister. Generell takhøyde i oppholdsrom vil være minst ca. 2,4 - 2,5 meter. I sekundære rom som bod og entre må det påregnes lavere takhøyde (minimum ca. 2,2 meter).

KJØKKENINNREDNING
Kjøkken leveres av Designa med integrerte hvitevarer. Sort utførelse el tilsvarende. Se egen beskrivelse.

INNVENDIG FELLES TRAPP
Her leveres det prefabrikkert trapp i betong. Trappehus leveres malt til fulldekk i hvit utførelse. Håndløper i stål.

GARDEROBESKAP
Det leveres ikke garderobeskap. Dette tilbys som tilvalg sammen med andre
valgmuligheter for innredning.

BAD
Bad leveres med ferdig membran på gulv og vegg. Det leveres prefabrikkerte bad fra BOXEN. Gulv og vegger er flislagt, og det er varmekabler på gulv. Innredning i sort utførelse med tilhørende servant og blandebatteri. Dusj med glassdører. Hovedstoppekran og fordelerskap for vann er integrert i badekabinet og betjenes i en luke over toalettet. Det leveres opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i bøttekott mellom badene.

BADSTUE
Vegger og tak utføres i lys osp. Gulv utføres i samme flis som badekabiner.

VINDUER OG DØRER
Leveres etter gjeldende forskrifter. Det leveres i tillegg balkongdør ut til balkong/terrasse i samme utførelse. Sort inne og ute (NCS S8502-B).

INNERDØRER
Det leveres innerdører i sort glatt utførelse med vridere i sort utførelse. Samtlige innvendige dører leveres med nødvendig luftspalte under dørblad for ventilasjon.Innerdører i samme farge som øvrige vinduer.

INNGANGSDØR TIL LEILIGHET
Inngangsdører leveres i sort glatt utførelse med vridere i sort utførelse. Inngangsdør i samme farge som øvrige vinduer.

LISTVERK
I alle tørre rom leveres det beiset gulvlister, taklister, utforinger og gerikter. Farge som innvendig panel.

BALKONGER OG TERRASSER
Balkonggulv utføres i slett betong og rekkverk i sort stål.


BRANNSIKKERHET
Brannsikkerhet er i henhold til gjeldende forskrifter. Det leveres fulldekkende brannalarmanlegg. Antall og plassering av røykdetektorer etc. i den enkelte enhet er tilpasset størrelse og utforming av enheten iht. krav i forskrifter og gjeldende standarder for brannalarmanlegg. Utstyr for manuell brannslokking leveres som godkjent brannslokkingsapparat i hver enhet.

VENTILASJON
Det leveres balansert ventilasjon i boligene. Det blir installert aggregater i hver enkelt enhet. Ventilasjonsaggregat blir plassert på et egnet sted i leilighetene sammen med 200 liters varmtvannsbereder. Det installeres tilluftsventiler i alle oppholdsrom. Mekanisk avtrekk i bad, toalett og kjøkken. Innerdører utføres med luftspalte slik at brukt luft kan passere ut av oppholdsrommene og frem til rom med avtrekk.

ELEKTRISKE ANLEGG
Det elektriske anlegget utføres som hovedregel som skjult anlegg. I forbindelse med bærende betongvegger, brann- og lydvegger kan det bli levert åpent anlegg. Det blir levert felles opplegg for internett.

BELYSNING
I enhetene leveres det innfelte takspott i sort utførelse med dimmer i tak på bad og kjøkken. Stikk til lyspunkt i stue. Det leveres enkel takarmatur i boder og garasjer. Det leveres 1 stk. utelampe lyskilde med stikk på hver balkong. Lysbryter for utelampe plasseres hensiktsmessig innendørs i nærhet av balkongdør.

STIKKKONTAKTER OG BRYTERE
Omfang av stikkontakter tilpasset kravene i NEK 400:2010. Det utarbeides egen elektrotegning for hver leilighet. Det blir anledning til å bestille ekstra elektropunkter, men det er ikke anledning til å fjerne eller flytte installasjoner som inngår i standardleveransen.

SVAKSTRØM
Det leveres kombiskap for sterkstrøm og svakstrøm. Skap plasseres fortrinnsvis i teknisk rom. Det leveres fiber for TV og bredbånd fra skap til hensiktsmessig plassert punkt i stue/kjøkken og sov. Tilkobling til signalleverandør belastes boligkjøperne som en del av
omkostningene ved boligen.

OPPVARMING:
Oppvarming av leiligheten baseres på vannbåren gulvarme på stue, kjøkken, gang og soverom. Det legges varme i gulv på bad (elektrisk). Bioetanol-peis i stue. Garasjekjeller, trapperom og skibod oppvarmes også av det vannbårne varmesystemet.

UTOMHUSANLEGG:
I henhold til utomhusplanen/situasjonsplan.

FORBEHOLD:
Vi forbeholder oss retten til å foreta endringer i konstruksjon, materialer og utstyr for å imøtekomme bærelinjer og TEK17, under forutsetning av at dette ikke endrer kvalitet og rominndeling.

Oppvarming

Oppvarming ved vannbåren gulvvarme. Elektriske varmekabler på flislagte gulv. Bioetanolpeis i stue.

Parkering / Garasje

I kjøpesummen er det inkludert én garasjeplass per seksjon i felles garasjekjeller under bygget. Garasjeplassene vil tinglyses som tilleggsdel til de enkelte seksjonene. Fellesutgifter for drift av garasjen er inntatt i de stipulerte felleskostnadene. Det finnes også 6 p-plasser til gjester ute på gårdsplassen. Parkeringsplassene blir tilnglyst som fellesareal

Adkomst

Ta av fra E6 ved Fåvang og følg skilting mot Kvitfjell. Varden / Vest. Vegen slynger seg oppover i dalsiden mot Kvitfjell Vest. Etter å ha passert Servicesenteret (ligger på
høyre side av vegen) tar man til venstre opp mot Varden. Etter ca. 900 meter tar man første stikkvei inn til høyre. Vesper blir liggende opp på venstre side.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse. Følgende heftelser skal tinglyses på eiendommen ved hjemmelsovergang:

Tinglysning av festekontrakt for sameiet
Plikt for kjøper å være medlem av Varden
hytteeierforeningn.
Plikt for kjøper til å betale et årlig løypebidrag til hytteeierforeningen. Det årlige løypebidraget skal dekke oppkjøring av blant annet langrennsløyper og er per tidspunkt for inngåelse av Kontrakten NOK 950, og kan indeksreguleres hvert tredje år.
Tinglyst adkomstrett og vedlikeholdsplikt på felles
interne adkomstveier på feltet.

Opprettelse av velforening og hytteeierforening

HYTTEIEIERFORENING FOR KVITFJELL VARDEN:
Kjøper får gjennom inngåelse av Kontrakten, rettigheter og plikter knyttet til felles forvaltnings oppgaver i området. Kjøper blir ved inngåelse av kontrakten forpliktet til å delta i en hytteeierforening hvis formål blant annet er drift og forvaltning av fellesoppgaver,
herunder veier og felles tekniske anlegg innenfor den aktuelle reguleringsplan. Hytteeierforeningen vil bli etablert av Kvitfjell Varden AS, som har hovedansvaret
for utviklingen av Kvitfjell Varden. Tomten og de øvrige tomter som selges på Eiendommen, vil vederlagsfritt kunne benytte fellesarealer. Eierskap til felles
infrastruktur vil bli fordelt andelsvis på den enkelte tomt. Hytteeierforeningen skal være ansvarlig i henhold til sine medlemmer for:

Drift og forvaltning av veier i området i henhold til reguleringsplan, bebyggelsesplan og eventuell tomtedelingsplan. Ansvaret inkluderer også regulerte skjæringer, fyllinger, parkeringsplasser og snuplasser.
Drift og forvaltning av felles vann og avløpsanlegg fra hovedledningen til tilknytningspunktet for den enkelte tomt.
Drift og forvaltning av eventuelle felles kabelanlegg.
Drift og forvaltning av eventuelle fellesarealer i området i den grad disse ikke er overtatt av den enkelte tomtefester eller tomteeier.
Innkreving av festeavgift på vegne av grunneier for de tomter som er festet i den grad Selger og Grunneier bestemmer dette.
Innkreving av løypeavgift på vegne av Kvitfjell Alpinanlegg AS.

Det er Kvitfjellvarden AS som bestemmer hvorledes fellesområdene og infrastruktur best skal organiseres, hvem som skal stå som eier av fellesarealer og hvem
som skal stå som eier av infrastruktur etc. Kvitfjellvarden AS vil senere ta endelig stilling til hvorledes dette organiseres. Kjøper av de enkelte fritidseiendom må akseptere de løsninger som velges. Kjøper er innforstått med at Kvitfjellvarden AS, andre utbyggere og Ringebu kommune skal gis en rett til å benytte og utvide etablert infrastruktur i tilknytning til den videre utviklingen av området.

Frem til hytteeierforeningen har konstituert et styre med vedtekter og eget budsjett er medlemmene (tomtefesterne og tomteeierne), heriblant Kjøper, forpliktet til hver å innbetale et årlig beløp til dekning av forpliktelser til drift og vedlikehold som nevnt foran. Innbetalingen skal skje til Kvitfjellvarden AS som i denne perioden skal forestå drift og vedlikehold for hytteeierforeningen. Selger skal ha rett til alternativt å utligne kostnader til drift, vedlikehold og forvaltning i henhold til revidert regnskap. For dette arbeidet har Kvitfjellvarden AS krav på godtgjørelse med et årlig beløp begrenset oppad til kr. 1.000 per år per bruksenhet. Når hytteeierforeningen har etablert eget styre kan hytteeierforeningen selv overta drift og forvaltning med en måneds varsel til Kvitfjellvarden AS. Kvitfjellvarden
AS skal etter utløpet av perioden ikke ha rettigheter og plikter utover det som da eventuelt særskilt avtales. Kjøper plikter å innbetale årsavgift fastsatt av hytteeierforeningen for dekning av driftskostnader knyttet til felles infrastruktur og fellesarealer.

Vei / Vann / Avløp

Fritidsboligen skal kobles til offtentlig vann- og avløpsnett.

I tillegg til det offentlige nettet vil deler av Vann- og Avløpsnettet mellom tomtene kunne være i privat sameie mellom hyttene. Stikkledninger fra tomtegrense frem til bebyggelse er private, og fremtidig vedlikehold av disse bekostes av eier. Alle bygg som knyttes til vann og avløp skal ha montert vannmåler som leies av Ringebu kommune.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge innen overtagelse av boligene. Det er selgers ansvar og fremskaffe ferdigattest og midlertidig brukstillatelse på boligene. Kjøper plikter å overta boligen mot midlertidig brukstillatelse, selv om seksjoneringen ikke er tinglyst. Selger vil i så fall besørge seksjonering så snart som mulig etter overtakelsen.
Kjøper er gjort oppmerksom på at ferdigattest ofte foreligger lang tid etter overtagelse og avhenger av blant annet årstid for opparbeidelse av uteareal. Midlertidig brukstillatelse gir imidlertid kjøper anledning til å ta boligen i bruk. Manglende ferdigattest skal ikke være til hinder for selgers oppgjør i forbindelse med overtagelsen. Ved overtakelse mot midlertidig
brukstillatelse vil kjøper ha rett til å holde tilbake en forholdsmessig andel av
kjøpesummen for uferdig utomhusareal.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et område som er regulert til fritidsbebyggelse. Dette i henhold til reguleringsplan Varden 2 (vedlagt salgsoppgaven). Eiendommen har benevnelsen FB16-2 i reguleringsplan, med tillatt utnyttelse på inntil 45%. Utbygger har inne søknad om en mindre vesentlig reguleringsendring for presisering av byggehøyder.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Andre faste løpende kostnader

Felleskostnader:
Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester eierseksjonssameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles ihht. sameierbrøken for leilghetene slik dette er angitt i vedtektene.

Månedelige fellesutgifter er stipulert til kr 35,- pr.kvm BRA pr. måned, hvor man har lagt til grunn at fyring, festeavgift, forsikring på bygget, strøm på fellesarealer,
serviceavtaler og brøyting er inkludert. Endelig budsjett fastsettes på sameiermøte. Det tas
forbehold om endringer i stipulerte fellesutgifter, da dette er basert på erfaringstall. Fordelingsnøkkel for fordeling av utgifter reguleres i eierseksjonssameiets vedtekter, og bygger i utgangspunktet på sameierbrøk. Enkelte elementer i budsjettet kan i vedtektene
fastsettes til fordeling likt på alle seksjoner, eller etter forbruk.

Eiendomsskatt:
For 2020 har Ringebu kommunestyre vedtatt en skattesats på 3,6 promille. For boligeiendommer (heltidsboliger og fritidsboliger) er det vedtatt særsats på 3,1 promille, samt et bunnfradrag på kr 100 000 per boenhet.

Årlige kostnader/Pliktig medlemskap i hytteeierforening:
I tillegg plikter hytteeier å betale en andel av årlige drifts og vedlikeholdsutgifter for felles vei, opparbeidet felles vann- og kloakkledninger m.m., samt kommunal renovasjonsavgift og eventuelle andre kommunale avgifter. Beløpet vil kunne variere avhengig av snømåking og strøing. For året 2020 beløpet dette seg til kr. 3000,- per år. Se punkt "Opprettelse av velforening og hytteeierforening" for utfyllende informasjon.

Videre er det plikt for kjøper til å betale et årlig løypebidrag til hytteeierforeningen. Det årlige løypebidraget skal dekke oppkjøring av blant annet langrennsløyper og er per tidspunkt for inngåelse av Kontrakten NOK 950, og kan indeksreguleres hvert tredje år. Beløpet innkreves av hytteeierforeningen.

Kommunale avgifter for 2021 :
Årsgebyr vann: kr. 4835,-
Årsgebyr kloakk: kr. 5000,-
Forbruk pr. m3 vann, målt eller stipulert:, ca. kr. 700,-
Forbruk pr. m3 kloakk, målt eller stipulert, ca. kr. 1 100,-
Vannmålerleie pr. måler og år: kr. 893,-
Årsavgift renovasjon: kr 1 600,-
Feie og tilsynsgebyr: kr. 539,-

Øvrige kostnader:
I tillegg vil det påløpe kostnader til strøm, innboforsikring og tv/internett-abonnement. Kostnader forbundet med dette er avhengig av den enkelte kundens valg/forbruk.


Selger har/vil engasjere forretningsfører for sameiet for første driftsår. Kostnader for dette er tatt inn i budsjett for fellesutgifter. Driftskostnader for garasjeanlegg er inkludert i fellesutgiftene og fordeles pr p-plass.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Festeavtale

Festeavtalen er evigvarende og kan reguleres årlig på bakgrunn av konsumprisindeksen.
Festeavgiften er på kr. 5.500,- pr år, per mål.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.


Adgang til utleie

Leilighetene kan fritt leies ut til fritidsformål.

Konsesjon / Odel

Det er ikke krav til konsesjon eller odel på eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Kjøpsforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Kjøpsforsikring fra If. Produktet inneholder boligkjøperforsikring, hus-/hytteforsikring med superdekning og innboforsikring med superdekning. Les mer om Kjøpsforsikring i vedlagte materiell.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

Megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer plikt til å melde ifra til Økokrim om mistenkelige transaksjoner

Meglers vederlag og utlegg

Provisjon er avtalt til 0,9% av salgssummen
Ved salg av leilighet A12, med pris 5.500.000,- vil provisjonen bli kr. 49500,-
Oppgjørsgebyr (Kr 5 000)
Totalt inkl. provisjon (Kr. 54 500)

Salgsoppgaven beskriver vesentlig og lovpålagt informasjon om eiendommen

Se komplett salgsoppgave

Beliggenhet

kart
Logo

PrivatMegleren Lillehammer

Kun det beste på dine vegne

Annonseinformasjon

FINN-kode250529073
Sist endret07. apr. 2024 00:20
Referanse55229000

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.