Bildegalleri

Kvernevatn Aust Ljosland vestside

HYTTEFORSLAG PÅ BERGEHOMMAN

Kart med kartnålBergehomman 37, 4540 Åseral
Prisantydning3 809 000 kr
Omkostninger
21 625 kr
Totalpris
3 830 625 kr
Prisstatistikk

Nøkkelinfo

Beliggenhet
På fjellet
Boligtype
Hytte
Eieform
Eier (Selveier)
P-plasser
3
Tomteareal
570 m² (eiet)
Byggeår
2022
Soverom
2
Sengeplasser
9
Meter over havet
743
Energimerking
C - Rød

Les mer om bruksareal her

Fasiliteter

Alpinanlegg
Balkong/Terrasse
Bilvei frem
Garasje/P-plass
Offentlig vann/kloakk
Peis/Ildsted
Utsikt
Fiskemulighet
Innlagt strøm
Innlagt vann
Turterreng

Visning

Vi er stede på kort varsel.

Om eiendommen

Beliggenhet

Bergehomman er et hyggelig og sentralt hyttefelt med veletablert nabolag på Ljoslands vestside. Her finner du åtte store, nylig opparbeidede selveiertomter med variert plassering i terrenget. Adkomstveien er blindvei og svært lite trafikkert. Bergehomman 37 er blandt de vestligste eiendommene i feltet og har bare noen meter ut til fjellterrenget.


Ljosland året rundt

 

Ljosland har hatt en sterkt, stigende popularitetstrend, med flere titalls etableringer de siste to-tre årene. Stort sett, hvor du enn måtte ha hytte på Ljosland har du utallige muligheter for avveksling fra en urban hverdag. Enten du er sommer- eller vintermenneske (eller begge deler) har du så mange mulige varianter, at når du har vært gjennom alle kan du trygt begynne på nye runder. Det er variert terreng, både til vanns og til fjells i alle himmelretninger. Noe tilrettelagt og annet som du finner det i heia.

Om du kan sykle i terrenget vårt kommer nok mer an på sykkelen enn tilretteleggingen. Men vi noterer oss at noen entusiaster har doninger som kommer seg fram der det før var kapt framkommelig til fots.

Med tiden har folk funnet ut at det ikke bare er skisesongen som gjelder. Sommer og høst har så mye å by at det kun er deg selv som setter begrensningene. Du kan padle over vannene for å komme enda lenger inn i fjellet, og om beina er små eller svake kan du bare bruke dagen på et vann. Fisket er brukbart, sjøl om mye kunne vært bedre. Bærsesongen, med fjellets gull, multer, trekker ekstra mange til fjells. År om annet er det til og med multer nok til alle :)

Utbyggingen av Bjønnåsen på østsiden har tilført mange km. med alternative turvalg og skiløyper på "midtheia", mellom Ljosland og Bortelid. Hyttefeltet her ligger i høyden, vestvendt med formidabel utsikt til vestsiden og er noen av de siste områdene som mister kveldssola.

Vinterstid er bakkene til Ljosland Skisenter stort sett i gang fra juletider til sent i april. Her er det to trekk, høydeforskjell fra 793 m.o.h. på toppen og ned til Ljoslandsvatnet på 500 m.o.h er på sitt lengste rundt 1500 meter, 1,5 km. og har renntraseer for enhver smak. Vinterpreparerte løyper med diagonal og skøytespor nærmer seg ti mil med raske steg. Her kan du velge mellom turløypene i fjellet eller, når været byr på utfordringer, heller ty til traseene opp mot Langevatn og nedover langs Ljoslandsvatnet.

Ljosland har naturgitte skatter som blir oppdaget på ny og på ny.

Generelt

Sammen med Eiken Hytter AS planlegger vi oppføring av familiehytte på noen av våre tomter på Ljosland i Åseral. I denne fasen kan du gjerne velge annen modell hos Eiken Hytter AS eller egen hytte. Ønsker du å vurdere en av våre andre tomter på Grønlihøgda eller på Bergehomman er det selvfølgelig også et alternativ.

Eiendommen ligger kun noen titalls meter fra løypenett og adkomst til fjellet, knapt et par hundre meter ned til varmestova på Ljosland Skisenter. Et par hundre meter vestover, utenfor byggeområdene, finner du friluftområdet Grønlitjønn. Her er bade- og fiskemuligheter. Rundløypa på en km. rundt vannet er asfaltert for tilgjengelighet for brukere med ulike forutsetninger. Området har egen HC-parkering.

Vintervedlikehold av veier og private oppkjørsler er god organisert og den pliktige hyttevel-avgiften (LVV - Ljosland Vest Hyttevel) dekker både veivedlikehold og den omfattende løypetråkkinga. Alle hyttene på Ljosland vest er organisert i èt hyttevel.

Alle eiendommene er tilknyttet offentlig vann- og avløp, elektrisitet, kabel-TV. Det er også gjort forberedelser for fibertilknytning.Adkomst/Tomteforhold

Slik finner du veien på asfalterte veier helt fram til tomten:

Sør-østfra via Rv 9 til Setesdal til Hægeland mot Bjelland og videre nordover mot Åseral og Ljosland på Fv 455, eller ta av på Hornes på Fv 42 til Sveindal og deretter nordover samme vei. Distanse fra Sveindal er litt over fire mil og kjøres på rundt 40 minutter

Fra Rogaland via Helleland over Tonstad i Sirdal på Fv 42 til Sveindal og derfra nordover på Fv 455 mot Ljosland. Distansen her er ca. 229 km og kjøres på ca 3 timer. Ca. 2.5 timer fra Helleland.

Fra Mandal rv 455 mot Ljosland. Kjøretid ca. 1 t 25 min - 1 t 45 min. Samme kjøretid omtrent fra Vigeland i Lindesnes og Rom i Lyngdal, hhv. opp Audnedalen og Lynmgdalen til Byremo og videre til Sveindal og nordover mot Ljosland og Åseral.

På Ljosland kjører du forbi Ljosland Fjellstove (hotell og restaurant) og Stovesjappa (kolonoialbutikk) oppover Nye Gruvevegn, passerer Ljosland Skisenter og videre opp Kvernevassvegen, mot demningen. Ta av til høyre på toppen til Bergehomman.

Forbehold

Prisen er pr. 03.05.22, og det tas vanlig forbehold om prisrevisjon på byggesettet fram til levering.

Omkostninger: Dokumentavgift til staten (21 625), tinglysingsgebyr for skjøte, pantedokument samt panteattest.
Byggesaksgebyr Åseral kommune, tilkobling offentlige avgifter, oppmåling/fradeling tomt, byggestrøm og avfallshåndtering er ikke inkludert i leveransen.
Utvendig beising tilkommer og er ikke inkludert.

Innhold

Modell 1214 fra Eiken Hytter

1. etg.:
Fra overbygd inngangsparti, kommer man inn i en hall, med trapp opp til hemsen. Her har man også inngang til bad, fra hovedrommet kan man gå inn til et stort og et mindre soverom. Videre er det en stor og luftig stue med åpen kjøkkenløsning, og ekstra store vindusflater som slipper inn mye lys og gir en luftig og god romfølelse. I tillegg er det en sportsbod som ligger med egen inngang under takutstikk på utsiden av hytta.

2. etg.:
Her finner man en hems med loftstue og to store soverom.
Hytta har et bruksareal (BRA) på 67,6 m2 i første etasje og 39,6 m2 golvareal på hemsen

Standard

Følgende er inkludert i standard leveransen fra Eiken Hytter:

 • Tomt og opparbeidelse klar til støpearbeid
 • Fundament, Støpt plate på mark med radonduk.
 • Komplett bygg iht standard materialbeskrivelse.
 • Berry Alloc Original med underlag til alle rom unntatt bad/hall/vf som har flislagt gulv
 • Våtromsplater Fibo Tresbo på vegger på badet
 • Utvendig terrasser uten rekkverk
 • Komplett montering og snekkerarbeider inklusive rigg/drift
 • Prosjekt ledelse
 • EL installasjon iht. NEK 400:2018
 • VVS installasjon inklusive innredning bad
 • Kjøkkeninnredning
 • Fliser, membran og flislegging m/sokkelflis på bad
 • Stålpipe med ovn ferdig montert
 • Byggemelding inklusive FDV dokumentasjon og ferdigattest
 • Tegninger og prosjektering
 • Forsikring i byggeperioden
 • Garantier i henhold til Bustadoppføringslova
 • Frakt m/kraning

Hytta er oppgradert med følgende tillegg, utover det som inngår i standard materialbeskrivelse:

 • Oppgradert kjøkken fra Strai Kjøkken og inkludert hvitevarer
 • Ferdig lagt protan og torvtak
 • Interiørbeiset panel og listverk i alle rom
 • Oppgradert el pakke med sorte kontakter/brytere
 • Interiørbeiset trapp
 • Interiørbeiset innvendige dører

Ta kontakt med megler for komplett informasjon

Beliggenhet

kart

Ljoslandshytta As

Bilde av megler Salve Ljosland

Salve Ljosland

Grunneier

Bilde av megler Sigbjørn Handeland

Sigbjørn Handeland

Selger Eiken Hytter

Annonseinformasjon

FINN-kode234908137
Sist endret05. mai 2022 10:33
ReferanseBergehomman 37

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.