Bildegalleri

Logo for Bakke Sørvik & Partners.

Har du noen spørsmål rundt salget av denne eiendommen?

Megler for dette salget

Jeg svarer gjerne på spørsmål om eiendommen og området.

Meglerbilde

Elisabeth S. Bakke

Eiendomsmegler

Solgt

Nydelig endeleilighet med kort vei til sjø og strand - Egen hagedel - Garasje - Peis!

Kart med kartnålSkallevoldveien 54A, 3153 Tolvsrød
Prisantydning3 190 000 kr
Totalpris
3 275 490 kr
Omkostninger
85 490 kr
Kommunale avg.
6 967 kr per år
Formuesverdi
3 262 788 kr
Hva er denne boligen solgt for tidligere?Prisstatistikk

Nøkkelinfo

Boligtype
Leilighet
Eieform
Eier (Selveier)
Soverom
2
Primærrom
73 m²
Bruksareal
73 m²
Byggeår
1996
Energimerking
E - Oransje
Tomteareal
888 m² (eiet)

Les mer om bruksareal her

Fasiliteter

Balkong/Terrasse
Peis/Ildsted
Barnevennlig
Rolig
Garasje/P-plass
Turterreng

Innhold

Selveierleilighet i boligbygg med 3 leiligheter med egen inngang inneholder:
1. etasje: Stue/kjøkken, toalettrom, rom med vaskemaskin.
2. etasje: Trapperom/gang, 2 soverom og bad/wc.

Disponerer 1 garasje i rekke.

Standard

Dette er en meget sjarmerende endeleilighet over 2 plan. Stuen er utrolig koselig, med store vindusflater som gir bra med naturlig lysinnslipp. I tillegg er det en effektiv og hyggelig peis. Kjøkkenet er romslig med mye skap- og benkplass samt har integrerte hvitevarer. Vaskerommet ligger praktisk til på innsiden av kjøkkenet. Her er det også et toalettrom. I 2. etasje finner man 2 romslige soverom hvorav et har utgang til en vestvendt balkong. Badet har både dusj og badekar. Denne leiligheten har egen hagedel samt terrasse ved inngangspartiet. Så her er deg god plass for lek og moro. Bilen parkerer du i felles garasjerekke.
For teknisk standard, se vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning i salgsoppgaven.

Her har du en meget sjarmerende bolig, landlig beliggende med sjø og strand i umiddelbar nærhet.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et landlig, rolig og barnevennlig boområde med kort vei til lekeplass, friområder og strand. Noe av det første som slår en når man kommer til området, er stillheten og idyllen dette miljøet byr på.

Med kun en kort spasertur har man tilgang til populære Skallevoldstranda, Karlsvikabukten og flotte friarealer med blant annet fine fiskemuligheter. Det er også umiddelbar nærhet til Essoskogen; ideelt for gåturer, løping og sykling. Her bugner av hvitveis og blåveis på våren - virkelig idylliske omgivelser og turområder.

Skallevoldområdet er ideelt for barnefamilier da man har trygg skolevei og kort vei til barnehager og gode idrettstilbud. Herunder Slagenhallen og Flint idrettsanlegg med flere fotballbaner, tennisanlegg og fin sandvolleyballbane.

Det er kun få minutters kjøring til Tolvsrødsenteret og Olsrød Park som har et bredt tilbud av forretninger, leger/tannleger og caféer. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres Coop Ilebrekke, Rema 1000 Olsrød eller Kiwi Gauterød. Det er også kort vei til Vallø småbåthavn. Bussholdeplass kun få meter unna med flere avganger i timen til Tønsberg sentrum.

Sameie

Boligen er del av eiersekssjonssameie og er bestående av 3 boligseksjoner med navn Skallevoldveien 54.
Sameiet er nyopprettet og pt. foreligger ikke felleskostnader, vedtatte vedtekter, husordenregler, et etablert styre eller regnskap-/forretningsførsel.
Felleskostnader/-utgifter til vedlikehold fellesareal, fremtidig vedlikehold, reparasjoner, evnt. felles avtale for TV/Internett, gartner, snøbrøyting, felles bygningsforsikring mv. fordeles normalt etter sameiebrøken.
Sameiet er under stiftelse og felleskostnader vil bli belastet etter budsjett vedtatt av sameiet etter etablering og fordelt etter brøk i forhold til areal. Felleskostnader pr. mnd. avhenger også blant annet av hvor mye sameiet ønsker å sette av til fremtidig vedlikeholdsfond.
Sameiet som sådan reguleres etter eierseksjonsloven.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Søknad om seksjonering er sendt kommunen og vil bli tinglyst. Seksjonering er tinglyst 09.10.2023 med dagboknr. 1105249.
Seksjoneringen og vedtekter med vedlegg er vedlagt i salgsoppgaven.

Utdrag fra vedtekter som følger i søknad om seksjonering:
- Tomten og alle deler av bebyggelsen som ikke etter seksjoneringen omfattes av bruksenhetene, er fellesareal.
- Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet, eierseksjonsloven og disse vedtektene. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon.
- En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser.
- Det er angitt bruk av hage til hver leilighet.
- Dyrehold er tillatt.

Felleskostnader

Felleskostnadene vil kunne inneholde felles bygningsforsikring, strøm fellesareal, snøbrøyting, forretningsførsel, løpende drift og vedlikehold.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Kommunale avgifter faktureres direkte til hver seksjonseier fra kommunen.
Strømkostnader og energiforbruket vil variere.
Alarm og evt. innboforsikring må den enkelte seksjonseier selv besørge tegnet og kommer i tillegg.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Sparebank1
Eiendommen er i dag forsikret i Sparebank 1. Selger besørger utvendig forsikring frem til seksjoneringen er godkjent.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapporten er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Taktekkingen nærmer seg halvparten av forventet brukstid.
- Utvendig nedløp og beslag - 2: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 20 mm i hele rommet i stue/kjøkken 1. etasje (vest). Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 15 mm i hele rommet i soverom 2. etasje (vest). Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 10 mm i hele rommet i soverom 2. etasje (vest).
- Innvendig radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Innvendig pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Mangler håndløper ved to av trappene.
- Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Kjøkken/stue avtrekk: Avtrekk via mekanisk avtrekksanlegg i boenheten. Generell bruksslitasje/elde.
- Tekniske installasjoner vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Tekniske installasjoner varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg: Hovedsikring 50 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/13/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer.
- Tomteforhold utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.

I tilstandsrapporten er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3, store eller alvorlige avvik:
- Våtrom bad/wc generell : Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Baderomsinnredning har fuktskader.
Kostnadsestimat: Kr. 100 000,- - kr. 300 000,-.

I tilstandsrapporten er følgende konstruksjoner er ikke undersøkt (TG IU):
- Våtrom bad/wc tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig på grunn av tilliggende konstruksjoner (våtsone mot annen boenhet og mot vegg med skyvedør/pocketkarm).

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 73 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, toalettrom, rom med vaskemaskin.

2. etasje:
Bruksareal: 34 m².
Primærrom: 34 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, 2 soverom og bad/wc.

Takstmannens kommentar til areal i henhold til tilstandsrapporten:
Loft er ikke måleverdig i henhold til takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.

Takstmannens kommentar til lovlighet i henhold til tilstandsrapporten:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Inntegnet vindfang er ikke etablert, men er en del av stue/kjøkken. Leiligheten oppfyller ikke kravene til innvendig bod.
- Brannceller: Det er påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift. Det er grunn til å tro at loft muligens ikke oppfyller krav til branncelleinndeling. Det bør utføres ytterligere undersøkelser.
- Nyere håndverkstjenester: Det er ifølge eier ikke utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år.
- Krav for rom til varig opphold: Er det ikke påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning avholdt 13.09.2023 datert 14.09.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 888 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles tomt med alle 3 seksjoner hvorav man disponerer det som naturlig hører til sin bolig. For denne eiendommen ca. 277 kvm. Se vedlagte seksjoneringsbegjæring i salgsoppgaven. Hagen er beplantet med plen og gårdsplassen er gruset.

Garasje / Parkering

Disponerer 1 garasje i rekke.

Byggemåte

Seksjonert rekkehus/leilighet oppført i tre på støpt betongplate i 1996. Bygningen er oppført i halvannen etasje samt loft.
Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra byggeår/1996 og forventede brukstid betraktes derfor som oppbrukt/i ferd med å bli oppbrukt. Renovering må påregnes innen "rimelig" tid. Det anbefales som et strakstiltak å installere dusjkabinett så lenge rommene har sin nåværende utførelse.
Frittliggende garasje oppført i tre. Bygningen er ikke vurdert.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre. Saltak. Plater som undertak. Taket er tekket med teglstein. Takrenner/beslag i kobber og dels stål. Yttervegger i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med stående og liggende kledning. Vinduer og dører i tre. Verandaer i tre. Utvendig trapp i mur/betong.

Innvendig
Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot grunnen. Tegl-/mursteinspiper. Peisovner. Sotluker. Innvendig trapp i tre. Innvendige dører i tre.
Rom med skyllekar og opplegg til vaskemaskin: Rommet er kun delvis bygd med vanntette konstruksjoner og kan derfor ikke sammenlignes med krav til utførelse av fullverdig våtrom selv om det er sluk i gulvet.

Våtrom
Bad/wc 2. etasje (vest): Belegg på gulv. Baderomsplater på veggene. Malt tak. Inneholdende toalett, innredning med servant, dusj/vegger, badekar. Plastsluk. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Laminat benkeplate med benkebeslag og to kummer. Integrerte hvitevarer. Avtrekk via mekanisk avtrekksanlegg i boenheten.

Spesialrom
Toalettrom inneholdende toalett og servant. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger i kobber. Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering via ventiler i vegg samt avtrekk fra bad, kjøkken og toalettrom. Oppvarming dels med varmekabler og dels med panelovner. Varmtvannsberedere på ca. 198 l. Hovedsikring 50 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/13/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler(e). Håndslukkeapparater.

Tomteforhold
Ukjent byggegrunn. Ukjent drenering. Grunnmur i betong/støpt plate på mark. Tilnærmet flat tomt. Utvendige vann-/avløpsledninger i plast. Offentlig vann-/avløp via private stikkledninger.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Noe skjeve gulv.
- Balkong i 2. etasje er ikke byggemeldt.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning avholdt 13.09.2023 datert 14.09.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for rekkehus datert 04.03.1997. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.
Boligens faktiske bruk og planløsning avviker fra godkjente tegninger. Inntegnede vindfang er ikke etablert, men er en del av stue/kjøkken. Et rom som er inntegnet som bod i 2. etasje er bruksendret (endret status fra S-rom til P-rom) uten at dette er dokumentert byggemeldt/omsøkt. Arealet er tillagt soverom. Dette innebærer også at leiligheten ikke oppfyller krav til innvendig bod.

Selger opplyser balkong i 2. etasje ikke er byggemeldt. Megler har ikke mottatt tegninger eller ferdigattest for dette tiltaket.
Det foreligger ikke tegninger eller ferdigattest for garasjen og eller for balkongen mellom bolighuset og garasjen.
Det er ukjent når nevnte balkonger og garasje er oppført.
Kommunen etter-utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 1.1.1998.

Takstmann gjør oppmerksom på at det er grunn til å tro at loft muligens ikke oppfyller krav til branncelleinndeling - det bør utføres ytterligere undersøkelser.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Ildsted, varmekabler og ellers panelovner. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Vestfold Interkommunale Brannvesen har utført tilsyn med fyringsanlegget den 26.08.2018. Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Den ubrennbare plate på gulvet foran ildstedet Jøtul er for kort, den skal være minst 30 cm. foran ilegget.
Andre forhold som kommenteres av brannvesenet:
- Det må sørges for at det er tilstrekkelig og hensiktsmessig brannslukningsutstyr i boligen som alle beboerne kan betjene. Kravet er enten 6 kg pulverapparat, 9 liter skumapparat eventuelt 6 liter med slukkeeffekt minst 21A eller husbrannslange tilkoblet vann som rekker alle ytterpunktene i boligen. Brannslukkeutstyr skal jevnlig kontrolleres og vedlikeholdes, i henhold til forskrift om brannforebygging § 7.
- Røykvarsler må monteres i tilstrekkelig antall og hensiktsmessig. Røykvarsler/brannalarmanlegg skal jevnlig kontrolleres og vedlikeholdes. I henhold til forskrift om brannforebygging § 7.

Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Rapport etter tilsyn med fyringsanlegg samt feie og tilsynsopplysninger foreligger ved meglers kontor.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 6 967,31 pr. år
Dekker vann, avløp, feiing og renovasjon. Vann- og avløpsgebyrer betales etter målt forbruk fordelt på hver seksjon med kr. 16,14,- pr. m³ vann og kr. 26,46 pr. m³ avløp og kommer i tillegg.
De kommunale avgiftene forandrer seg etter forbruk og betales kvartalsvis.
Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 3 262 788 pr. 31.12.22
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 099 649 pr. 31.12.22

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).
Oppgitt formuesverdi er beregnet via Skatteetatens hjemmeside.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Bestemmelse om kloakkledninger - tinglyst 18.02.1997, dagboknr. 2158.
- Bestemmelse om kloakkledninger - tinglyst 18.02.1997, dagboknr. 2158. Gjelder: Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m., felles for gnr. 137, bnr. 264 og 274.
Servitutt er vedlagt i salgsoppgaven.

Søknad om seksjonering er sendt kommunen og vil bli tinglyst.
Seksjonering er tinglyst 09.10.2023 med dagboknr. 1105249. Gjelder snr. 1, formål bolig, tilleggsdel bygning, sameiebrøk 73/224.
Seksjoneringen er vedlagt i salgsoppgaven

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Fra offentlig vei og via privat vei. Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Man må kunne påregne kostnad for brøyting og vedlikehold av privat vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Skallevoldveien 54A, 3153, Tolvsrød, Gnr. 137 bnr. 274 snr. 1 i Tønsberg kommune


Boligen i Skallevoldveien 54 er registrert som "Andre småhus m/3 boliger el fl." hos kommunen.

Eier

Braaten Eiendom AS v. Glenn C. Braaten

Oppdragsnummer

28-23-0232

Meglers vederlag

Om meglers fastpris for vederlag er det avtalt til kr. 35 000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5 900,-, tilrettelegging kr. 20 000,- og internettannonsering kr. 18 990,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.

Salgsoppgaven beskriver vesentlig og lovpålagt informasjon om eiendommen

Se komplett salgsoppgave

Beliggenhet

kart

Logo for Bakke Sørvik & Partners.

Sterk oppgang i boligprisene i februar

Lurer du på hvordan boligprisene utvikler seg? Vi holder deg oppdatert på boligprisstatistikken hver måned.

Les mer om boligprisene her

Derfor bør du foreta en verdivurdering av din bolig nå

I en tid med prisøkninger og rentestigning, så er det svært nyttig å vite hva boligen din er verdt

Les mer om verdivurdering her

Sparetips - hvordan gi møblene et nytt liv

Er det på tide med en oppfriskning i hjemmet, men lommeboken er litt slunken? Her er noen tips til deg som ønsker å oppgradere møblene på budsjettvennlig måte.

Få tips her!

Prisstatistikk

Skallevoldveien 54A

10 433 klikk

på annonsen

43 698 kr

prisantydning per kvadratmeter

Prisfordeling

Pris per m² ligger 11 302 kr under snittet for leiligheter i Tønsberg.

Grafen viser antall leiligheter solgt i Tønsberg siste året fordelt på pris per m² - totalt 674 leiligheter

Antall boliger

010203040
Histogram som viser prisfordeling for boliger i TønsbergDenne boligen koster 44000 kr per kvadratmeter, mens gjennomsnittet er 55000 kr per kvadratmeter20 00047 00074 000100 000Pris per m² i krDenne boligen44 000 krGjennomsnitt55 000 kr

Kvadratmeterpris tilsvarer prisantydning pluss fellesgjeld per kvadratmeter (p-rom eller BRA-i). Prisene i grafen er avrundet til nærmeste 1000 kr.

Eiendommer solgt i samme område

I løpet av de siste 12 månedene

Bilde av kartet på finn.no

Annonseinformasjon

FINN-kode319782963
Sist endret02. mars 2024 13:39
Referanse28230232

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.