Bildegalleri

Logo for EiendomsMegler 1 Tønsberg / Z-eiendom.

Har du noen spørsmål rundt salget av denne eiendommen?

Megler for dette salget

Jeg svarer gjerne på spørsmål om eiendommen og området.

Meglerbilde

Jesper Snekkestad

Partner - Eiendomsmegler MNEF

Solgt
TØNSBERG

Omfattende modernisert enebolig på attraktive Træleborg | Sentrumsnært | Solfylt selveiet hjørnetomt | Fredelig gate!

Kart med kartnålSvend Foyns gate 49, 3112 Tønsberg
Prisantydning4 950 000 kr
Totalpris
5 084 592 kr
Omkostninger
134 592 kr
Kommunale avg.
22 332 kr per år
Hva er denne boligen solgt for tidligere?Prisstatistikk

Nøkkelinfo

Boligtype
Enebolig
Eieform
Eier (Selveier)
Soverom
3
Primærrom
159 m²
Bruksareal
169 m²
Byggeår
1952
Tomteareal
430 m² (eiet)
Boligselgerforsikring
Ja

Les mer om bruksareal her

Fasiliteter

Balkong/Terrasse
Peis/Ildsted
Barnevennlig
Rolig
Moderne
Sentralt
Offentlig vann/kloakk
Bredbåndstilknytning

Adresse

Svend Foyns gate 49
3112 Tønsberg

Velkommen til Svend Foyns gate 49 og denne bynære og fredelig beliggende eneboligen på solfylt hjørnetomt

I et barnevennlig og bynært boligområde på sentrumsnære Træleborg, finner du denne omfattende moderniserte eneboligen i Svend Foyns gate 49.

Eiendommen har en solfylt, lettstelt og skjermet hjørnetomt med hyggelige uteplasser og hage hvor familiemedlemmer i alle aldre kan oppholde seg trygt og godt med god utendørs boltreplass. Gateløpene i nærmiljøet består delvis av blindgater, så tross den sentrale beliggenheten ligger eiendommen i et rolig bomiljø.

Boligen er oppført over tre etasjer og er så vel innvendig som utvendig omfattende modernisert i perioden 2018-2020. Et av husets "signaturer" er lyse rom med helhetlig materialvalg, åpne/sosiale soner og arealeffektive løsninger. I 1. etasje finner man blant annet en hyggelig stue som er gjennomlyst av vinduer mot tre himmelretninger, et velutstyrt og romslig kjøkken fra 2020 med sosial kjøkkenøy i åpen løsning mot spisestue, en romslig hall, entre og soverom. 2. etasje byr blant på to romslige soverom hvorav ett i tilknytning til åpent stort garderoberom/kontor, baderom og toalettrom. Underetasjen består av rikelig med boder og lagringsrom samt en praktisk vaskekjeller. I tillegg er det innredet hybel (ikke omsøkt/godkjent) med bad, kjøkken, stue og gang m/alkove.

På vegne av eier av eiendommen og Z-eiendom AS ved eiendomsmegler Jesper Snekkestad, ønskes det velkommen til visning!

Kort fortalt om Svend Foyns gate 49

 • Omfattende innvendig og utvendig modernisert i perioden 2018-2020
 • Selveiertomt på 430 m²
 • Pent opparbeidet og solfylt hagetomt med gode solforhold
 • Hjørnetomt
 • Fredelig beliggenhet med gangavstand til Tønsberg sentrum
 • Kort gangavstand til barneskole og barnehager
 • Gangavstand til dagligvareforretninger, kafeèr med mer
 • Gangavstand til Sykehuset i Vestfold og Tønsberg jernbanestasjon
 • Stor skjermet gårdsplass med nyere belegningsstein
 • Ny ytterkledning på hele huset i 2020
 • Nye vinduer i 1. etasje, 2. etasje og deler av underetasje ifm. moderniseringen
 • Ny glasert takstein fra begynnelsen av 1990-tallet
 • Nye innervegger og himlinger av gips 1. og 2. etasje i 2020.
 • Moderne en stavs parkettlaminat fra 2020 i alle rom i 1. og 2. etasje
 • Innfelte downlights i samtlige himlinger i 1. og 2. etasje fra 2020.
 • Moderne løsning med listefritt mellom innervegger og tak i 1. og 2. etasje
 • Nytt og innholdsrikt kjøkken fra 2020 med øy og åpen løsning
 • Lys hovedstue med vinduer mot tre himmelretninger
 • Tre romslige soverom (mulighet for fire)
 • Stor skjermet terrasse med takoverbygg og utgang fra stue
 • Uteplass mot vest bestående av nyere belegningsstein
 • Full underetasje delvis innredet med hybel (NB! Ikke omsøkt som godkjent)
 • Bo sentralt i et trivelig bomiljø på attraktive Træleborg!

Nærområdet og beliggenhet

Svend Foyns gate på attraktive Træleborg er eiendommen som har nær sagt "alt" hva gjelder beliggenhet.

Her bor man i et rolig og etablert boligstrøk med gangavstand til Tønsberg sentrum og alt Norges eldste by har av fasiliteter. Ideell beliggenhet for deg som vil bo tett på byens sentrum, allikevel tilbaketrukket i fredelig boligstrøk skjermet fra "bylarm".

Området består av bebyggelse preget av klassisk villa-/leilighetsbebyggelse i skjønn forening med pent villastrøk med grønne hager og parker i fredelige omgivelser.

Med ca. 10 minutter å gå til Tønsberg sentrum, bor man særdeles sentralt med alt den koselige byen inneholder av tilbud som butikker og forretningsliv, "Brygga" med sitt yrende restaurantliv, Jernbanestasjonen, butikksenteret Farmandstredet og Sentralsykehuset i Vestfold som er Vestfolds største arbeidsplass. Det er også kort vei til byens bryggemiljø med et hav av serveringssteder, kulturtilbud og bryggeanlegg.

I kort nærhet på Træleborg finner du også matforretninger som f.eks. Meny og Rema 1000 på Heimdal, som ligger knappe 800 meter unna og Coop Extra i St. Olavs gate som ligger ca. 700 meter fra huset. På både Heimdal og Stensarmen er det et bredt spekter av forretninger. Det er også kort avstand til ulike kafeèr, lokalt teater (Papirhuset) og Tønsberg svømmehall i Wilh. Wilhelmsens vei og ulike andre tilbud i St. Olavsgate og Bulls gate med legehus, fysioterapi o.a. Gangavstand også til flere parker, rekreasjonsområder og ulike trimsentre.

Eiendommen ligger også svært gunstig med tanke på tilbud til barn og unge. Nærmiljøet byr bl.a. på Træleborg barnehage som ligger ca. 600 meter fra eiendommen. Belmar barnehage ligger ca. 900 meter unna og Haugar barnehage ligger ca. 1100 meter fra eiendommen. Til Træleborg barneskole (1.-7. klasse) er det kun ca. 800 meter, det er ca. 1,8 km til Byskogen ungdomsskole og hhv. 1,6/1,5 km til Færder videregående skole og Skagerak Inter. School Tønsberg.

Tønsberg by ligger sentralt på Østlandet. Det er ca. 20 minutter til Torp lufthavn. E-18 fra Tønsberg til Oslo har 4-felts vei på hele stekningen, noe som gjør at kjøreturen fra eiendommen til Oslo gjøres unna på en drøye time. Drammen nås normalt på 35-40 minutter.

Se også nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse av beliggenhet og områdets fasiliteter.

Type, eierform og byggeår

Enebolig - selveiet - oppført 1952. Boligen er omfattende innvendig og utvendig modernisert i perioden 2018 - 2020.

Innhold

Husets inndeling er som følger:

1.-/hovedetasje:
INNGANGPARTI med adkomst fra steinlagt gårdsplass og flislagt betongtrapp.

ENTRE med åpent trappeløp til 2. etasje.

Romslig HALL med garderobeplass og lukket trappegang til kjelleretasjen.

SOVEROM med skyvedørsgarderobe.

STUE-/SPISESTUE med dobbel skyvedør til overbygget terrasse og til hage.

KJØKKEN med ny innredning fra 2020 i åpen løsning med hjemmets spisestue.

2. etasje:
SOVE-BADEROMSGANG med åpen trappegang ned til 1. etasje.

BADEROM med baderomsinnredning og hjørneboblekar m/dusj.

TOALETTROM med veggmontert toalett og servant.

2 romslige SOVEROM - ett i hver ende av etasjen hvor soverommet i etasjens nordende har tilknyttet i åpen løsning et stort åpent KONTOR/ WALK IN GARDEROBE/OMKLEDNINGSROM (tidligere etasjens soverom nr. 3).

Underetasje:
Etasjen har inngang både fra utvendig trappehus på nordvegg i tillegg til fra innvendig trappegang i 1. etasje. Inneholder gang, åpent lagringsrom, vaskekjeller og lagringsrom/hobbyrom. Med inngang fra utvending inngangsdør samt fra innvendig dør ved lagrings-/hobbyrom er det innredet hybel (ikke godkjent - se egen info) baderom, stue, kjøkken og gang med alkove.

Planskisser over boligens inndeling

Vedlagt følger planskisse som illustrerer inndelingen av boligens tre etasjeplan. Disse er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning.

Terrasser/uteplasser

Det er gode solforhold på eiendommen som gjenspeiler i eiendommens terrasseløsninger og utemiljø. Terrassemiljøet er konsentrert både på østsiden, ut mot hagen på baksiden av huset, i tillegg til på vestsiden av huset hvor man har sol fra tidlig morgen til godt ut på kvelden i sommerhalvåret. Utomhusområdet innbyr til både privatliv og muligheter for hageselskap med plass til ulike utemøblement, soner for grilling og andre utendørsfasiliteter.

På østsiden er det oppført en treterrasse på ca. 14 m² som har takoverbygg i sin helhet hvor det sørges for lunhet og skjerming. Terrassen har tilkomst fra trapp i hagen i hele dens bredde i tillegg til via dobbel skyvedør fra stuen i 1. etasje.

På vestsiden av huset finner man en uteplass av belegningssteinsdekke i tilknytning til boligens inngangsparti, ut for fasaden i vest. Her er det plass til utemøbler.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 159 kvm, Bruksareal: 169 kvm

1. etasje: P-ROM/BRA: ca. 65/65m²
2. etasje: P-ROM/BRA: ca. 45/45m²
Underetasje: P-ROM/BRA: ca. 49/59 m²

Primærrom (p-rom) i bolighuset består av følgende rom:
Alle innvendige rom i 1. og 2. etasje er medtatt i P-rom. I underetasje er alle rom medtatt med unntak av bod på ca. 10 m² (S-rom).

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Hans Holt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Tomt og hage

Tomteareal: 430,80m² iht. matrikkelbrev
Tomtetype: Selveiertomt.

Eiendommen har en solfylt hjørnetomt hvor frodig hage innbyr den til alt fra lek og moro for barn i alle aldre til utendørs familie-/venneselskap. Man kan nyte uteoppholdsarealene i hagen eller ved terrassemiljøet.

Tomten er opparbeidet med gressplen, i det vesentlige konsentrert på baksiden av huset, mot øst. Eiendommen er videre beplantet med noe prydbusker og enkelte trær for å nevne noe. Legg blant annet merke til det prydefulle epletreet på hjørnet av tomten mot nordvest.

Ut mot Svend Foyns gate i nord og Hedrumsgaten i vest er det malt nyere tregjerde over støpt forstøtningsmur som skaper en fin inngjerding av eiendommen. Tomtens yttergrenser har innslagsvis avgrenset av hekkbeplantning og busker, blant annet en vintergrønn hekk ved deler av grensen i syd.

Gårdsplassen på eiendommen er romslig og prydes av et generøst område opparbeidet med nyere belegningsstein. Fra gårdsplassen er det lagt belegningsstein frem til huset inngangsparti i fin kombinasjon med det steinlagte arealet som utgjør uteplass på vestsiden. Dette gir enkelt vedlikehold og et raust område for biloppstillingsplasser og annet. Legg også merke til portalen ved innkjøringen til gårdsplassen - denne har medfølgende porter av eldre smijern.

Tomtens grenselinjer fremkommer av situasjonskart og matrikkelkart som utgjør vedlegg til komplett salgsoppgave.

Standard

Boligen er moderne innredet hvor samtlige rom i 1. og 2. etasje har nye gulv, nye veggflater og nye himlinger fra perioden 2018 - 2020 med unntak av baderommet i 2. etasje som er fra 2004. I tillegg er de innredede rommene i underetasjen oppusset i samme periode. Gjennomtenkt løsning med identisk materialbruk i alle rom sørger for en flott helhetsfølelse.

Gulvet - rommets femte vegg:
Det er lagt en-stavs gråtonet parkettlaminat som er både slitesterkt og moderne - et gulv vi er sikre på at du vil bli glad i og som vil begeistre deg og dine gjester. Det er lagt samme type gulv i samtlige rom i 1. etasje og 2. etasje, noe som sørger for en flott helhet. Matchende gulvlister sørger for en gjennomført preg til rommene. I toalettrommet i 2. etasje er det flislagt gulv.

Vegger, himlinger og innfelt belysning:
Alle innervegger i 1. og 2. etasje har overflater med malte gipsvegger som gir et moderne og stilrent preg til hjemmet. Samtlige himlinger i etasjene har hvitmalt gips med integrerte downlights LED-downlights. Listefri overgang mellom innerveggene og himlingene forsterker det moderne preget! På baderommet er det egne løsninger.

Innerdører:
Samtlige innvendige dører i 1. og 2. etasje er nye massive fyllingsdører i forbindelse fra 2020.

Kjøkkenet i delvis åpen og moderne løsning med ny innredning fra 2020:
Boligen er innredet med et moderne, men likevel klassisk og stilrent kjøkken fra Ikea hvor alt er nytt i 2020. Samme år er det åpnet opp mot spisestuen. Rommet har fin nærkontakt med den koselig hagen på baksiden av huset. Med åpen løsning spiseplassen i den sosiale sonen av hjemmet, blir innredningen nærmeste som et "møbel" i rommet hvor det bys på godt med skap-/benkeplass og innredning med pent tilpassede og stramme designfronter. Kjøkkenøyen i åpen løsningen gir et mer sosialt miljø - her kan man enkelt å holde samtalene gående med familie og venner samtidig som måltid tilberedes. Rikelig med doble og topphengslede overskap gir god plass og ikke minst et ekstra tilpasset preg. Underskapene består nær utelukkende av praktiske kolonialskuffer som gir ekstra god oversikt og godt med oppbevaringsplass. Det er også utelukkende kolonialskuffer i kjøkkenøyen - ett av skrogene har skuff-i-skuff funksjon. Legg også merke til den stiltilpassede, mørke benkeplaten i laminat som ytterligere understreker den gjennomførte stilen på kjøkkeninnredningen hvor L-løsningen gir massevis av god arbeidsplass! Flisene mellom over-/underskapene gjør det enkelt å holde rent.

Kjøkkenet er også utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger:
* Helintegrert oppvaskmaskin
* Induksjon steketopp m/overliggende komfyrvakt
* Stekeovner i høyskap - en av disse har pyrolyse
* Helintegrert kjøleskap i høyskap
* Helintegrert fryseskap i høyskap
* Uttrekkbar kjøkkenventilator under overskap

Vinskap i underskap medfølger ikke.

Stuen med peisovn og utgang til terrasse:
I den lyse og trivelige stuen dominerer blant annet lysflatene da man har vinduer og innslipp av naturlig dagslys fra tre himmelretninger; øst-syd-vest.
Vinduene gjør stuen gjennomlyst det meste av dagen, likevel er det godt veggplass å møbler mot. Med åpen løsning mot kjøkkenet forsterkes også romfølelsen. Den doble verandadøren som leder ut til terrassen og hagen er orientert mot øst. De høye og brede glassflatene i skyvedøren gir fin nærkontakt med den overbygde terrassen og hagen hvor terrassen har trapp som fører videre ned til hageanlegget. Stuen byr på naturlige "avdelinger" med fleksible og gode møbleringsmuligheter. Ønsker man å invitere til større venne-/familieselskap, kan denne spisestuesonen fint møbleres med langbord for mange personer. I tillegg er det god plass til sofa-/loungemøbler ytterst i rommet. Den nyere, energieffektive og rentbrennende peisovnen er sentralt plassert i rommet. Denne har innsyn fra både spisestueplassen og sofa-/loungesonen. Peisovnen blir et flott innsyns-/samlingspunkt på mørke vinterkvelder.

Entrè og hall - adskilt av glassdør:
Vel innenfor hjemmets hovedinngangsdør fra 2013 møter man først hjemmets entre og deretter en romslig hall. Entrèen med to vinduer ut mot gårdsplassen i vest skaper sammen med den innenforliggende hallen en hyggelig og innbydende sone i huset som ønsker "velkommen inn" på et flott vis. Glassdøren mellom rommene åpner fint opp mellom entreèn og hallen. Mens entreèn byr på gulvvarme og åpen trappoppgang til 2. etasje, byr hallen på god oppbevarings-/anhengsplass for ytterklær, skotøy og annet. Innerst i rommet er det god plass til å eventuelt installere garderobeskap hvis ønskelig.

Baderommet i 2. etasje:
Baderommet i 2. etasje er praktisk plassert med lettvint tilkomst fra begge soverommene i etasjen. Rommet er oppusset ved seneste anledning i 2004. Et stort gavlvindu mot nord slipper inn naturlig dagslys og innfelte halogen downlights i himlingen gir god belysning. Elektriske varmekabler gir lun varme til det flislagte gulvet. Vegger er flislagt og i himlingen er det lakket trepanel. Innredningen består av hjørnebadekar med boblefunksjon og dusjanretning levert av Varme & Bad og helstøpt servantplate, 4-dørs underskap under servantplaten og integrert veggspeil. Det er opplegg til dusj uttak på vegg - i samme sone er det gulvsluk.

Toalettrommet i 2. etasje:
Toalettrommet i 2. etasje har nye gulv, vegger og himling fra ca. 2020 med fliser på gulv og vegger. Også dette rommet er praktisk plassert med lettvint tilkomst fra begge soverommene - vis a vis baderommet. Rommet er arealeffektivt innredet med vegghengt toalett med skjult sistern som både gir et moderne utseende og forenkler renholdet. Her er det montert glass servant med påmontert blandebatteri i underliggende glassplate som sørger for et transparent utseende!

De tre soverommene i 1. og 2. etasje & tilknyttet stort garderoberom/kontor til hovedsoverom:
Hjemmet har tre soverom, alle med praktiske og gode plasseringer. Rommene er av slik størrelse at det er faktisk er plass til dobbeltseng i hvert rommene dersom det eventuelt skulle være behov for dette.

Hovedsoverommet ligger ved husets hjørne mot nord-øst, med vindu mot nord - i tillegg er det lysinnfall fra sydvendt vindu da rommet ligger i åpen løsning med et stort garderoberom som eventuelt også kan benyttes som kombinert kontor. Det sydvendte vinduet går nær helt ned til gulvet i rommet. Garderoberommet var tidligere hjemmets fjerde soverom, men ble om bygget i 2020 til dagens løsning. med massevis av klesoppbevaringsplass på begge sider av rommet med skuffer, hyller og hengeanordninger.

Det andre soverommet i 2. etasje ligger vegg-i-vegg med garderoberommet med vindu mot syd. Her medfølger det frittstående 2-dørs skyvedørsgarderobeskap med hyller, skuffer og heng. Også her er det sydvendt vindu ført helt ned til gulvet i rommet.

Hjemmets tredje soverommet ligger i 1. etasje med inngang fra hallen. Også her medfølger det frittstående 2-dørs skyvedørsgarderobeskap med hyller, skuffer og heng.

Rommene i underetasjen:
I følge tilstandsrapport er himlingshøyden varierer himlingshøyden i etasjen fra ca. 2,01 til ca. 2,03 meter. I rapporten er det blant annet kommentert følgende rundt himlingshøyde: "Da kjeller ikke er godkjent bruksendret fra tilleggsdel til hoveddel til bruk - rom for varig opphold - er krav til
himlingshøyde minst 2,20 meter. Ved evt. søknad om bruksendring av rom for varig opphold fra tilleggsdel til hoveddel er krav til himlingshøyde minimum 2,00 meter".

Vaskekjelleren i huset er innredet er malt i lyse farger med malt murgulv og hvitmalte murvegger samt malt smartpanel (mdf-plater). Det er støpt nytt murgulv i dette rommet i 2020. I himlingen er det murpussede og hvitmalte plater. Her er det opplegg for vaskemaskin, gulvsluk og boligens største varmtvanntank er plassert i rommet. Gang og åpen lagringsrom som leder frem til vaskekjelleren har også malte murgulv, vegger består av malt mur/malt smartpanel/noe ubehandlet gips og det er malt rupanel i himlinger. Det innerste lagringsrommet i etasjen har murgulv, malte murvegger og malt rupanel i himlingen. Herfra er det dør inn til øvrig del av kjelleren, den del som benyttes som hybel i dag.

Hybeldelen i underetasjen er innredet med oppholdsrom som ikke er omsøkt/godkjent med unntak av baderom som fremkommer av opprinnelige bygningstegninger, men dette er plassert annet sted i etasjen enn i opprinnelige bygningstegninger. De øvrige rommene er bygningsgodkjent som "tilleggsrom (bod, lagerrom etc.) og er således ikke omsøkt som rom til varig opphold (se mer info i punktet "ferdigattest"). Eier har oppusset alle rom hybeldelen i 2019. Baderommet er oppusset i 2020 og er innredet med sokkeltoalett, veggmontert servant med underskap og dusjanretning med sidehengslet dusjdør. Både gulv og vegger er flislagt. Kjøkkenet har innredning med glatte fronter, laminert benkeplate og innredning hvor komfyr, platetopp, stekeovn og vannstoppsystem medfølger. Både stuen og kjøkkenet har en stavs parkettlaminat på gulvene med underliggende varmefolie og i det vesentlige malt mdf smartpanel på innervegger. I tillegg er det malte gipshimlinger. Både gulv, vegger og himlinger er fornyet i forbindelse med oppussingen 2019.

Øvrig standard

* Ytterkledning på alle fire vegger er ny fra 2020
* Etterisolerte yttervegger og ny vindsperre i 2020
* Vinduer i 1. og 2. etasje (unntatt bad) er nyinstallert ifm. modernisering etter 2018
* Enkelte vinduer er også utskiftet i underetasje - blant annet PVC rømningsvindu i stue
* Produksjonsår for vinduer og skyvedør i det vesentlige fra 2013/2014 og 2016.
* Omlagt takstein til glasert teglstein fra begynnelsen av 1990-tallet
* Nye takrenner og taknedløp ifm. takomlegging på begynnelsen av 1990-tallet
* Ny drenering mot vest samt deler mot nord i 2005
* Ny drenering rundt store deler av øvrige kjellervegger i 2019
* Elektrisk anlegg har utelukkende automatiske sikringer
* Elektrisk tavleskap både i gang i 2. etasje og i underetasje
* Felles AMS-strømmåler for hele huset
* 3 x 50A. hovedsikring
* 20A teknisk sikring
* For øvrig 16A og 10A forbrukssikringer
* Jordfeilbryter installert til bad i 2. etasje
* 200 liter Høiax varmtvannstank fra 2020
* I tillegg 120 liter varmtvannstank under trapp til underetasje

Internettleverandør

Det er innlagt fibernett fra Telenor.

Byggemåte i korte trekk

Enebolig opprinnelig oppført i 1952 over to etasjer med tillegg av kjeller hvor bebyggelsen er oppført i tre på mur.

Grunnmur/fundamentering/drenering: Boligen er antatt fundamentert med betong på leire/løsmasser. Grunnmur i betong med sparestein. Kjellervegger er pusset utvendig og innvendig. Støpt dekke i kjelleretasje. Det er drenert med plastrør og vegger tettet med "vorteplast" rundt grunnmur mot vest og inn til kjellertrapp mot nord - dette er utført i 2005. Deler av øvrige kjellermurer har ny drenering fra 2019.

Yttervegger: Trekonstruksjon hvor ytterkledningen er ny fra 2020.

Etasjeskillere: Det er trebjelkelag med bærende undergulv mellom etasjene.

Yttertak: Plassbygget saltakskonstruksjon av tre tekket med rupanel. Yttertaket er tekket med enkeltkrum glasert tegltakstein fra begynnelsen av 1990-tallet Samme år er det lagt ny takpapp, sløyfer og lekter i følge tidligere eier.

Etasjeskiller: Antatt etasjeskiller av tre.

For ytterligere og mer utvidet beskrivelse av byggemåte, se tilstandsrapport.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

Det foreligger et tilstandsrapport datert med rapportdato 30. mai 2023 fra Hans Holt som er uavhengig og autorisert Takstmann.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

- 26 stk. tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
- 7 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak (TG 2 "lys orange").
- 11 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak (TG 2 "mørk orange").
- 4 stk. tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik.

TG-3 anmerkninger er relatert til manglende rekkverk på utvendig trapp, manglende rekkverk på innvendig trapp, terrengforhold og målte innvendige nivåforskjeller i etasjeskille/gulv mot grunn. Beskrivelse av forholdene fremkommer av rapporten.

For TG-2 ("mørk oransje) som "kan kreve tiltak" er angitt for bygningsdeler relatert til ikke utført radonmåling, rom under terreng, våtrom-bad, våtrom-vaskekjeller, ventilasjon i enkelte rom og grunnmur/drenering. Beskrivelse av forholdene fremkommer av rapporten.

Avvik som ikke har angitte kostnadsestimat og er vurdert til TG-2 "lys orange" og TG-1 er ikke kommentert her i salgsoppgaven, men angitt og beskrevet i tilstandsrapporten.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Oppvarming

Boligen har oppvarming basert på ved og elektrisitet.

Husets nyere peisovn, plassert i stuen i 1. etasje, er tilknyttet murt pipe i teglstein med ett røykløp og et lufteløp. Pipen er beslått med plastlagte stålplater over tak.

Det er varmekabler i gulvet på baderommet i 2. etasje. I entreèn i 1. etasje er det varmefolie i gulvet. I den del av underetasjen som er innredet som hybel er det varmekabler i oppholdsrommene. For øvrig elektriske panelovner/opplegg for elektriske panelovner. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, følger dette heller ikke med. Med andre ord fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Parkering

Parkering på romslig gårdsplass på egen t om t som tilbyr rikelig med biloppstillingsplasser.

For øvrig er det gateparkering i deler av nærmiljøets gateløp.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra Svend Foyns gate 49 som er offentlig vei - kommunal.

Vann og avløp er offentlig tilknyttet.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Tønsberg kommune som er vedtatt 22.5.2019 avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende og Gang/sykkelvei - Nåværende.

GJELDENDE REGULERING:
Det er ingen reguleringsplan for området.

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger fra Tønsberg kommune.

Ferdigattest og bemerkninger rundt byggegodkjente tegninger

Boligen har ferdigattest datert 19. mai 1952 Kopi av denne er vedlagt i salgsoppgaven. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det bemerkes at ferdigattesten den gang var for 2-mannsbolig da boligen iht. godkjente bygningstegninger i byggesak nr. 59 av 1949 ved Tønsberg kommune angir bebyggelsen som "midlertidig tomannsbolig i 1 1/2-etasje med 2 rom og kjøkken i hver etasje. Boligen er i dag registrert som enebolig i bygningsmyndighetene sitt eiendomsregister.

Det foreligger bygningstegninger for frittstående enkeltgarasje (6,0 meter x 3,20 meter) på eiendommen datert juni 1952. Garasjen er revet etter 2012.

Det er avvik mellom bygningsgodkjente tegninger og stedlig løsning på eiendommen. I kjeller er rommene innredet som hybel ikke omsøkt/godkjent som oppholdsrom med unntak av baderom som fremkommer av bygningstegninger, men dette er plassert på annet sted i hybeldelen enn det tegningene viser. Inn-/overbygget inngangsparti til kjeller på nordsiden av huset er ikke omsøkt og terrasse med overbygg på østsiden av huset er ikke omsøkt. Dersom ny eier ønsker å omsøkte forholdene gjøres det oppmerksom på at evt. krav fra bygningsmyndighetene må bekostes og besørges av kjøper. Ved evt. søknad om godkjenning blir dette kjøpers ansvar og risiko da boligen selges slik den fremstår. Kjøper gjøres oppmerksom på at kommunen kan komme med krav som f.eks. at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved søknad om omgjøring som f.eks. krav til takhøyde, lysflate, brannsikring, avgifter osv. Uavhengig av reaksjonsform og hvorvidt godkjenning lar seg gjøre eller ikke blir dette kjøpers ansvar og risiko da boligen selges slik den fremstår. Arealer i de angitte rommene som ikke er omsøkt som hovedrom er målbart grunnet dagens bruk og tatt med i boligens primærareal selv om det ikke er søkt om bruksendring fra S-rom til P-Rom.

De opprinnelig godkjente bygningstegninger fra kommunalt bygningsarkiv er vedlagt salgsoppgaven.

Prisantydning

4 950 000,-

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Kontroll av eiendommens pipe/fyringsanlegg - VIB rapport

Det er utført rapport fra VIB (Vestfold interkommunale brannvesen) ved seneste anledning 1. november 2022

Det ble under dette tilsynet avdekket avvik ved at teglskorstein har for liten avstand til brennbart materiale da dette ikke er ivaretatt i etasjeskille, det mangler ubrennbar plate på gulv i skorsteinens bredde og minst 30 cm foran feierluken, teglskorsteinen er kledd inn på 2 sider i 2. etasje og 1 side i 1. etasje og i underetasje, en halvsteins teglskorstein i alle tre etasjer skal være synlig for kontroll og stå minst 10 cm fra brennbart materiale. Av de påpekte forholdene opplyser eier opplyser at det ikke er utført tiltak rundt disse med unntak av at det er lagt glassplate foran ildsted i 1. etasje. I rapporten ble det også anbefalt at det monteres seriekoblede siden det er hybel i kjeller og at det fremskaffes godkjent slukkemateriell, plassert strategisk for alle etasjer også kjeller hybel. Kopi av tilsynsrapport følger av salgsoppgave.

Energiforbruk og energimerking

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 19 300 kWt som også inkluderer den del av boligen som leies ut i underetasjen da det er felles strømmåler. Forbrukstall er innhentet fra strømleverandør og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon.

Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster, volum for bruk av ikke strømdrevne oppvarmingskilder etc.

Da huset har utskiftede vinduer, er etterisolert i vegger, har nyplatede innervegger med mer er det ikke utarbeidet energikarakter/energiattest på eiendommen. "Enkel registering" av energirapport uten hensyn til det som er utført etter byggeåret vil gi en misvisende energikarakter. Av den grunn settes energimerking til karakter G.

Forsikring

Selger holder boligen forsikret frem til og med tidspunktet for kjøper sin overtagelse. Kjøper må deretter selv besørge egen bygningsforsikring.

Kommunale avgifter

Kr. 22 332 pr. år

Kommunale avgifter er oppgitt som prognose for totalt årlig beløp for 2023 og dekker Tønsberg kommune sin leveranse av vann, avløp, renovasjon (søppel) og feieavgift. Det bemerkes at eier har frivillig tilleggsleveranse for renovasjon på kr 2 000,- som er inkludert i oppgitt totalbeløp.

Eiendomsskatt

Det er per tiden ikke eiendomsskatt i Tønsberg kommune.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Formuesverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: kr 1 358 667.
Formuesverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: kr 4 891 200.

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene utgjorde hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger) for det angitte inntektsåret..

Pliktig medlemskap i velforening/sameie

Det er ingen pliktig medlemskap i noen form for velforening eller sameie for eiendommen.

Adgang til utleie

Boligen består av en boenhet og den har ingen ekstra boenhet i tillegg til denne. Hybel i kjeller er ingen registrert separat boenhet og den er ikke godkjent omsøkt for boligformål (se informasjon i punktet "ferdigattest og bygningsgodkjenninger".

Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold iht. plan- og bygningsloven. Rommene som i dag leies ut i underetasjen er ikke bygningsmessig godkjent annet enn baderom i etasjen, ref. opplysninger i punktet "Ferdigattest". Selger leier ut adskilt del av kjelleretasjen i dag for kr 8 000,- per måned. Leiesummen inkluderer strømforbruk. Selger vil besørge leieforhold oppsagt og leietaker utflyttet ved kjøpers overtagelse.

Til opplysning er det krav om forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Mer informasjon om krav til fremleggelse av radonnivåer ved utleie av bolig finnes på www.nrpa.no.

Boplikt/konsesjon/odel

Det er ikke boplikt på eiendommen, konsesjonsplikt eller odelsbestemmelser knyttet til eiendommen.

Skolekrets

Skolekrets 14 - Træleborg.

For evt. spørsmål anbefales det å ta kontakt med Skolekontoret ved Tønsberg kommune på telefon 333 48 308.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen.
Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Denne er vedlagt i salgsoppgaven.

Taklamper på kjøkken og soverom medfølger ikke.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Adkomst - slik finner du frem til Svend Foyns gate 49

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Det vil bli skiltet med meglers visningsbukker frem til eiendommen ved fellesvisning.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Vennligst angi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av kjøpetilbud.

Tinglyste heftelser/servitutter/rettigheter

Det er innhentet kopi av tinglyste dokumenter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Kopi av dokumentet følger av salgsoppgave.

Følgende er tinglyst og følger eiendommen, også ved eiendomsoverdragelse:

Heftelser/servitutter:
* 1950/1227-1/91. Bestemmelse om gjerde av 23.03.1950. Bestemmelse om bebyggelse.

Rettigheter på 3803-1007/166/0/1,2 - Rettigheter i eiendomsrett:
* 1953/1287-2/91 Bestemmelse om bebyggelse av 20.06.1953. Rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1007 Bnr:156. Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på m. Gjelder denne registerenheten med flere

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Viktig informasjon

Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr. Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere mistenkelig transaksjoner til Økokrim. Med mistenkelige transaksjon menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Salgsoppgaven beskriver vesentlig og lovpålagt informasjon om eiendommen

Se komplett salgsoppgave

Beliggenhet

kart

Logo for EiendomsMegler 1 Tønsberg / Z-eiendom.

Snakk med oss om ditt boligsalg!

Vurderer du å selge bolig, men du vet ikke helt når? Ta kontakt med våre dyktige meglere for god rådgivning underveis i kjøps eller salgsprosessen!

Ta kontakt med oss!

Skal du selge bolig?

Vi vet at det å selge bolig er et av de største valgene man gjør i livet, uansett hvilken grunn man har for å selge.

Hva gjør jeg nå?

9 verdifulle tips til deg som skal selge bolig

Lønner det seg alltid å selge i høysesong? Hvilken pris kan du forvente å få? Og hva er viktig i en budrunde? Vi har spurt meglerne.

Husk på dette
Logo

EiendomsMegler 1 Tønsberg ​/​ Z-eiendom

Vi loser deg trygt gjennom hele boligsalget

Prisstatistikk

Svend Foyns gate 49

9 593 klikk

på annonsen

31 132 kr

prisantydning per kvadratmeter

Prisfordeling

Pris per m² ligger 3 868 kr under snittet for eneboliger i Tønsberg.

Grafen viser antall eneboliger solgt i Tønsberg siste året fordelt på pris per m² - totalt 386 eneboliger

Antall boliger

0510152025
Histogram som viser prisfordeling for boliger i TønsbergDenne boligen koster 31000 kr per kvadratmeter, mens gjennomsnittet er 35000 kr per kvadratmeter7 00030 00053 00076 00099 000Pris per m² i krDenne boligen31 000 krGjennomsnitt35 000 kr

Kvadratmeterpris tilsvarer prisantydning pluss fellesgjeld per kvadratmeter (p-rom eller BRA-i). Prisene i grafen er avrundet til nærmeste 1000 kr.

Eiendommer solgt i samme område

I løpet av de siste 12 månedene

Bilde av kartet på finn.no

Annonseinformasjon

FINN-kode305505160
Sist endret01. juli 2023 19:04
Referanse2230215

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.