SOLGT

Tårnhuset i Mandal - Herskapelig villa i dragestil på stor tomt på Nedre Malmø med tilleggsleiligheter

Jens Dedekams vei 10, 4515 Mandal

Prisantydning 6 500 000 kr
Boligtype
Enebolig
Eieform bolig
Eier (Selveier)
Soverom
7
Primærrom
467 m²
Bruksareal
481 m²
Byggeår
1896
Tomteareal
1817 m² (eiet)

Omkostninger

Dok.avg. til staten,2.5% av kjøpesummen: kr 162.500,-
Tinglysning for hjemmelsdok.: kr 1.548,-
Tinglysning for pantedok.: kr 1.935,-
Attestgebyr: kr 172,-
Totalkostnad: kr 216.155,-

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 1002
Gårdsnr: 170
Bruksnr: 137

Visning

Kontakt megler på tlf 975 86 730 for avtale om visning.

Husk å lese komplett salgsoppgave før visning.

Gi bud

Les mer om elektronisk budgiving

Innhold

Eiendommen er meget innholdsrik fra kjeller til loft.

Hovedhus:
1. etasje: Entré og trappehall med ca 7 meters takhøyde, garderoberom med tilliggende wc og kott, stort og luftig kjøkken med etasjeovn og moderne innredning, hjørnestue med vedovn og utgang til terrasse og hage via tre-fløyet verandadør, flott festsal med tilliggende tårnstue samt etasjeovn, utgang til terrasse og hage via to-fløyede dører, lyst hjørne-arbeidsrom med etasjeovn (ikke tilkoblet), bakgang med kjellernedgang og utgang til bakhage.
2. etasje: Trappehall med galleri, stue, kjøkken, bad/wc, stort hovedsoverom med utgang til idyllisk utsiktsveranda og oppgang til tårn, tilliggende rom med røropplegg (tidligere baderom), soverom, gjesterom, dusjbad/wc.
Loft: Stort lagringsloft med fast trapp og god takhøyde. Det er innredet et rom på loftet.
Kjeller: Lys kjeller med vaskerom, baderom, stue med alkove og kjøkkenbenk.

Bakbygg: Til sammen 4 leiligheter med 2 i hver etasje, hvorav de i 1. etasje har inngang fra bakgang mot hovedbygg, mens de i 2. etasje har utvendig trappeløp til inngangsparti på byggets nordside. Alle leilighetene har egne bad/wc og kjøkken, og det er soverom eller sovealkove i alle. Se vedlagte 3D-tegning for planskisser. Det er bod med egen inngang i bakbygget.

I tillegg er det en velholdt og modernisert utebod samt solid garasjebygg med plass til 3 biler. I dag er to av garasjene brukt som verksted.

Standard

Eiendommen er kontinuerlig vedlikeholdt og oppgradert i årenes løp. Kjøper må være forberedt på å fortsette dette arbeidet. Eiendommen har normal bruksslitasje.

Gulv: Det er hovedsakelig solide tregulv i hovedbygget, der flere av disse er slipt i senere tid. Forøvrig parkett, vinyl og korkbelegg.
Vegger: Delvis originale brystninger, malte flater. I festsalen er det lagt ny gips i 2011, sparklet og hvitmalt.
Himlinger: Det er stukkatur og rosett samt flotte takmalerier i flere av rommene, og eier opplyser at det er ca 3,75 meters takhøyde i 1. etasje.
Mange av hovedbyggets originale dører er godt bevart og bidrar til den helhetlige stilen. Flere to-fløyede dører mellom stuene og arbeidsrom.

Lysekroner, lampetter og løst innsatt blyglass i verandadører i festsal medfølger ikke.

Normal standard på utstyr og overflater i bakbygget.

Kjøkkeninnredning: Tiltalende, lys grå og moderne innredning med god skap- og benkplass. Hvitevarer i kjøkken medfølger som forevist.
Sanitærutstyr: Enkle bad med vinyloverflater, servant, wc og dusj. Tørketrommel og vaskemaskin medfølger ikke.

De små leilighetene overtas med inventar, fullt møblert med utstyr til 4 personer, Alle hvitevarer unntatt vaskemaskin og tørketrommel medfølger. Kunstverk medfølger ikke.

Se vedlagte boligsalgsrapport for ytterligere beskrivelse.

-

Oppvarming

Det medfølger et rikt utvalg av flotte, klassiske etasjeovner i mange rom. De fleste av disse er i bruk, men to av disse er ikke koblet til pipeløp, og det er begrensninger på hvor mange ildsted man kan fyre i via samme pipeløp (ingen begrensning innen samme hushold). For øvrig elektrisk oppvarming.

Fastmonterte varmekilder som var i boligen under visning medfølger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt til på solsiden av Mandal sentrum, tett på det nye kulturhuset, den vedtatte gangbroen over til Bryggegaten, Mandal torg og gågaten. Her er du tett på alt av fasiliteter byen har å by på, samt offentlig kommunikasjon til Kristiansand.

Når det nye kulturhusets erværdige nabo-villa nå selges er det en sjelden anledning som byr seg.

Villa Borg, eller Tårnhuset, skal i sin tid ha blitt oppført for premerløytnant og skipsreder Fred. Fredriksen.

Adkomst

Eiendommen ligger på Nedre Malmø med flere alternative adkomstveier. Fra Mandal sentrum kjører du over broen, tar til høyre ned Kattegat med det samme du er over elven, følger gaten ca 100 meter til Jens Dedekams vei går svakt til høyre videre langs elven. Tårnhuset ligger på venstre side etter ca 50 meter. Det vil være skiltet med DNB Eiendom-skilt til fellesvisning.

Tomten

Den store, flate tomten på hjørnet av Jens Dedekams vei og Keiser Nicolaus'' gate er pent opparbeidet og fremstår som en klassisk hage med store plenarealer, busker og en flott blodbøk der grenene brer seg ut og ned mot gresset og danner et eget rom sommerstid. Hagen er omkranset av hekk og gjerde.

Fra hagen går det steintrapper opp til den store fasadeterrassen omkranset av flott balustrade.

Parkering

Det er oppført en fin garasje for 3 biler på eiendommen. En av plassene er omgjort til verksted og 1 av portene er demontert og erstattet av vegg.

Diverse

Ligningsverdi:
Det er nye ligningsverdier for 2010. Endelig ligningsverdi er p.t ikke fastsatt for eiendommen.

Energimerking:
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest.

Annet: Huset drives i dag som gjestehus, med kort og langtidsleie i 5 leiligheter. Ved langtidsleie tar disse inn 23.000,- pr. mnd. En god sommersesong (to mnd) kan ved aktiv utleie ta inn ca 200-250.000,- kroner. Alle tall i følge eier. Dette er leiligheter som er fullt møblert og hvor gjestene i dag er selvstyrte, og det følger ikke kost i utleieprisen. Vennligst se www.taarnhuset.com

Salgsoppgaven beskriver vesentlig og lovpålagt informasjon om eiendommen

Ta kontakt med megler for komplett salgsoppgave

Jens Dedekams vei 10, 4515 Mandal

Arild Aasen

Eiendomsmegler

Mobil
975 86 730
Fax
38 04 06 24

Visning

Kontakt megler på tlf 975 86 730 for avtale om visning.

Husk å lese komplett salgsoppgave før visning.

Gi bud

Les mer om elektronisk budgiving

Annonseinformasjon

FINN-kode 27978915
Sist endret 19. okt. 2012 11:23
Referanse 61411009

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.