Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde

Ytteren. Særpreget villa i ett plan med tilbygget garasje. Delvis kjeller. Lun fin tomt med fjordutsikt !

Mølnhusdalen 21, 8614 Mo i Rana

Prisantydning 3 500 000 kr
Omkostninger
100 364 kr
Totalpris
3 600 364 kr
Kommunale avg.
8 640 kr per år
Boligtype
Enebolig
Eieform bolig
Eier (Selveier)
Soverom
4
Primærrom
123 m²
Bruksareal
154 m²
Byggeår
1965
Energimerking
G - oransje
Tomteareal
841 m² (eiet)
Boligselgerforsikring
Ja
Formuesverdi
581 540 kr
Verditakst
3 500 000 kr
Lånetakst
3 000 000 kr

Omkostninger

3 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
194,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-))
--------------------------------------------------------
100 364,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 600 364,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 1833
Gårdsnr: 131
Bruksnr: 156

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Husk å lese komplett salgsoppgave før visning.

Visningspåmelding Gi bud

Les mer om elektronisk budgiving

Adresse

Mølnhusdalen 21
8614 Mo i Rana

Matrikkel

Gnr. 131 bnr. 156 i Rana kommune

Beliggenhet, adkomst

Eiendommen ligger fint og lunt til i Mølnhusdalen på Ytteren med kort vei til barnehage, butikk, legesenter og bensinstasjon. På Ytteren har man også nye Ytteren barneskole og Ytteren idrettshall/-anlegg m/ bl.a. håndballbane og fotballbane. Eiendommen ligger også med nærhet til fine tur- og friluftsområder på Ytteren-fjellet samt heller ikke langt fra Skillevollen Idrettspark på Båsmoen. Fra eiendommen er det ca. 5 kilometer til sentrum av Mo i Rana. Lang solgang fra eiendommen.

Nærområdet

Bebyggelsen består av en frittstående enebolig fra 1965/67, bygd over én etasje (m/ kjeller under en liten del av boligen). Til boligen hører det med en garasje som ligger inntil boligen samt et uthus/vedskjul. Bebyggelsen i nærområdet består i hovedsak av tilsvarende småhusbebyggelse/villaeiendommer. Boligen har et vedlikeholdsetterslep - generelle moderniseringer må påregnes - her har du virkelig muligheten til å få til en flott arkitektonisk moderne bolig !

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1965, modernisert i 1993

Bygninger og byggemåte

Grunnmurer/kjelleryttervegger av betong. I løpet av 80-tallet ble grunnmurer utvendig forsterket med ca. 10 cm mur utenpå de opprinnelig grunnmurene. Bygningen er oppført på ukjente masser. Krypekjeller: Boligen har to separate krypkjeller med utvendig adkomst. Krypkjellere har god ventilering, samt det er anlagt fuktsperre (plast) mot grunnen. Overvåk tilstanden. Drenering fra byggeår. Etasjeskillere av trebjelkelag i hovedetasje mens kjeller og garasjeplan har støypt betongsåle på grunn. Krypekjeller har jordmasser som er dekket til med plast, Yttervegger av bindingsverk av tre utvendig tekket med stående tømmermannskledning og liggende kledning. Stående tømmermannskledning og liggende kledning. Ytterkledningen er fra byggeår og tilbyggår. Ytterkledningen ble sist overflatebehandlet i 2015. Ytterveggene er trolig isolert med 10 cm isolasjon, ref. datidens byggeskikk da boligen ble bygd. Vindu av tre med 2-lags isolerglass fra 1992 /bad/wc), 2001 (kjøkkenet) og resterende anno byggeår. Vinduer hovedetasje ble sist overflatebehandlet i 2015. Hovedinngangsdør: Takoverbygget isolert dør med 2-lags isolerglassfelt fra 2006. Bi-inngangsdør: Takoverbygget isolert dør med 2-lags isolerglassfelt fra 2006. Terrassedør: Malt koblet dør med 2-lags glass fra byggeår. Flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp. Takpapp fra 2003, arbeidene ble utført av fagfolk/firma. Taktekket ble skiftet etter at det oppstod en lekkasje over kjøkkenet. En luftehatt på taket. Pipen er tekket med heldekkende beslag. Takoverbygget terrasse på ca. 9,5 m2 ved boligens hjørne mot sør og vest (fasade vest). Takoverbygget har transparente plater fra tilbyggåret 1990. Ringmur av naturstein som er fylt med betong. Gulv er tekket med teppe. Adkomst fra hage og via dør fra stuen. Takoverbygget betongplatt på ca. 10 m2 i tilknytning boligens inngangsparti fasade nord.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 4, Bad: 1, Ekstratoalett: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 123 kvm, Bruksareal: 154 kvm

1.Etasje: BRA/P-rom111 kvm: Entré/vindfang, mellomgang, bad/wc, stue, kjøkken, vaskerom, bi-inngang, soverom m /servant, 3 soverom. Garasjeplan: BRA 15 kvm.
Kjelleretasje: BRA 28 kvm/ P-rom: 12 kvm: Trappegang, wc. Liten bod uten dør, bod m/ varmtvannsbereder, uinnredet kjellerrom m/sluk.
Krypekjeller: Kryperom (ikke måleverdig).

Det bemerkes at trappegangen i kjelleretasjen er medtatt som P-ROM i arealbenevnelsen, tross den enkle standarden. Dette da "takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2015" benevner trappegang som P-ROM uavhengig av standard (ref. "takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014, revidert 9. februar 2015" side 11, samt eksempel på side 15).

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Innhold

Enebolig i 1 plan og delvis kjeller som inneholder:

1.Etasje: Entré/vindfang, mellomgang, bad/wc, stue, kjøkken, vaskerom, bi-inngang, soverom m /servant, 3 soverom. Garasjeplan..
Kjelleretasje: Trappegang, wc. Liten bod uten dør, bod m/ varmtvannsbereder, uinnredet kjellerrom m/sluk.
Krypekjeller: Kryperom (ikke måleverdig)

PLANTEGNINGER
Det foreligger godkjente/originale bygningstegninger fra 1965 samt også godkjente tegninger fra 1990 og 1993 ifm. takoverbygd terrasse og utvidelse av bad og soverom mot nord. De godkjente tegningene stemmer i stor grad med opprinnelig planløsning, dette med unntak av følgende:
Hovedetasje:
- Boligens 4.de soverom (soverom m/ håndvask) var opprinnelig to boder. Det bemerkes likevel at dette rommet både har tilfredsstillende rømningsvei, takhøyde og lysinnslipp.
- Bi-inngangen tilknyttet nevnte soverom og nedgangen til kjelleretasjen var opprinnelig en bod.
Kjelleretasje:
- Boligen er opprinnelig tegnet uten kjeller, og det finnes i så måte ingen tegninger av kjelleretasjen. Kjelleretasjen har ingen "rom for varig opphold", ei heller ikke godkjent rømningsvei.
Anbefaling:
- Verdi Eiendomstakst AS anbefaler å søke Rana kommune om bruksendring/godkjenning av nevnte søknadspliktige plan- og bruksendringer (omgjøring av sekundærrom til primærrom, samt etablering av kjellerrom under deler av boligen). Dette med mål og få godkjent nye bygningstegninger i tråd med dagens virkelighet. Tiltak/saksomkostninger i sakens anledning vil kunne tilkomme. Dette til orientering. NB! Det bemerkes at takstmann ikke har hatt innsyn i hele byggesøknaden, men kun vurdert etter de godkjente bygningstegninger som foreligger.

Møblering / utstyr

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning med plassbygde og laminerte skrog med malte slette fronter og heltre speilfronter. Oppvaskkum og utslags kum av stål med ett-greps blandebatteri. Opplegg for oppvaskmaskin. Komfyrvakt montert over komfyren.
Deler av innredningen er fra 2003 og deler av innredningen er fra byggeår.

Mekanisk avtrekk over komfyren. Avtrekket er koblet sammen med en ventil.

BAD/ WC
Montert servant med ett-greps blandebatteri, gulmontert toalett, dusjnisje med veggmontert blandebatteri. Baderomsinnredning med laminerte skrog med profilerte fronter, laminert benkeplate og lysarmatur over speilet.
Rommet har mekanisk avtrekk og naturlig ventilasjon via luftespalte i døren og i vinduet. Baderommet har to sluk i gulvet. Stålsluk i dusjnisjen og soilsluk i baderommet for øvrig.

VASKEROM
Skyllekum av stål med to-greps blandebatteri. Opplegg for oppvaskmaskin. Rommet har naturlig ventilasjon via ventil i himling.

TOALETTROM (Kjeller)
Gulvmontert toalett. Servant med ett-greps blandebatteri. Rommet har naturlig ventilasjon (wc).

Varmtvannsbereder på 194 liter og 2000 watt fra 1985, plassert i kjeller.

VANN/ AVLØP
Vannrør av kobber. Innvendig hovedstoppekran fra byggeår montert i kjeller. Avløpsrør av plast og soil. Stakekum i kjeller.

VENTILASJON
Hovedetasje: Etasjen har mekanisk avtrekk på kjøkken og bad, for øvrig naturlig ventilasjon via luftespalter i enkelte vinduer og enkelte ventiler i yttervegger.
Kjelleretasje. Etasjen har naturlig ventilasjon via ventiler i yttervegger.

EL-ANLEGG
El-skap fra byggeår plassert i entre/vindfang. Skrusikringer og automatsikringer (2008). Måler montert i samme skap. 35 amp hovedsikring. Inntakssikringer montert i underliggende skap.

Siste kontroll fra Linea AS (Helgeland Kraft AS) ble utført den 03.10.2014. Det ble avdekket feil i anlegget som i ettertid er bekreftet utbedret. Merk alder på el-installasjon fra byggeår.

Standard

Særpreget enebolig oppført på ett plan med alle funksjonene i 1. etasje i tillegg til del av kjeller med bodareal, kjellergang og toalettrom. Eiendommen ligger i et attraktivt boligområde på Ytteren, og selve tomten ligger relativt usjenert til i forhold til naboeiendommene i sør og vest med lite/ ingen innsyn. Lang solgang fra den takoverbygde terrassen ved boligens hjørne i sør/vest. Boligen holder jevnt over standard anno byggeår, dog med noen oppgraderinger opp igjennom årene - generelle moderniseringer må påregnes - her har du virkelig muligheten til å få til en flott arkitektonisk moderne bolig, bl.a. med skifte av kledning, f.eks brunbeiset MøreRoyal og Spilepanel innvendig. Boligen har ikke vært bebodd de siden oktober 2020, men har vært holdt varm hele tiden.

Fra det innbydende inngangspartiet når du boligens hoveddel med bad, 3 soverom, gangareal, kjøkken og stue med utgang til takoverbygget veranda. Fra inngangen er det også egen dør til gang og adskilt soverom, vaskerom og trapperom/nedgang til deler av kjeller. I kjeller har du kjellergang, toalettrom og 2 boder. Garasje er tilbygget. Forøvrig krypekjeller.

GULV
Gulv er tekket med belegg og teppebelegg. Fliser fra 90-tallet på badegulvet.

TRAPP
Trapp mellom hovedetasje og kjelleretasje: Malt tett tretrapp med sving. Belegg i inntrinn. Stående gelender.

VEGGER
Vegger er tekket med malt panel, umalt panel, malte panelplater, tapet, malt tapet og malte flater. Våtromstapet på bad/wc. Innvendige dører: Finerte dører fra byggeår.

HIMLINGER
Himlinger er tekket med malt malerpapp, malte plater og umalt panel. Himlingsplater i stuen er fra 2015.

Påkostninger:
INNVENDIG:
- Automatsikringer er av nyere dato.
- Lukket vedovn fra ca. 2006.
- Pipen ble innvendig rehabilitert i ca. 2006.
- Takplater i stuen skiftet i 2015.
- Kjøkkeninnredning og vindu i kjøkken skiftet i 2003.

UTVENDIG:
- Hovedinngangsdør og bi-inngangsdør er fra 2006.
- Avløpsrør mellom huset og det offentlige nettet er fra 2008.
- Ytterkledningen ble sist overflatebehandlet i 2015.

Se vedlagte Boligsalgsrapport for flere og mere utfyllende kommentarer om eiendommen.

Oppvarming

Boligen blir varmet opp med vedfyring og elektrisitet. Vedovn fra 2006 montert i stuen. Varmekabler fra 1993 på baderommet.

Boligen har ett innvendig pipeløp som strekker seg fra kjelleretasje. Pipen ble innvendig rehabilitert med røykrør av stål ifra ca. 2006, arbeidene ble utført av fagfolk/firma. Sotluke montert i kjeller. Pipeløpet har ett fastmontert ildsted, lukket vedovn fra ca. 2006 med kleberstein paneler i stuen. Pipen ble sist feiet i 2017. Siste tilsyn ble utført i 2020, ingen anmerkninger.

Parkering

Parkering i garasjen og på egen tomt.

GARASJE oppført 1965. BRA 15 kvm.
Betonggulv med grunnmurer av betong. Yttervegger av bindingsverk av tre utvendig tekket med stående tømmermannskledning. Flat takkonstruksjon av tre utvendig tekket med takpapp. Vippeport av tre. Vegg mot bolig er tekket med gipsplater.
Lagrinshems inne i garasjerommet.

UTHUS/ VEDSKJUL 14 kvm.
Byggeår: Kilde: Ukjent byggeår, men trolig svært gammelt (trolig fra da boligen ble bygd på slutten av 60-tallet). Anvendelse: Uthus/vedskjul plassert utenfor egen tomtegrense på et kommunalt friområde i øst. Uthuset/vedskjulet er i meget dårlig forfatning og av den grunn ikke beskrevet i takstrapporten. Takstmannen har tilkjent uthuset/vedskjulet en teknisk minusverdi på kr. 25 000,-. ettersom bygget må anses som et saneringsobjekt, samt også det faktum at bygget ligger på kommunens friområde med den usikkerheten som dette innebærer mht. rivningspåbud (se avsnittene "Andre opplysninger" og "Teknisk verdi" i hovedavsnittet "Teknisk verdi og markedsverdi" litt lengre frem i rapporten).

Uthuset/vedskjulet er i meget dårlig forfatning og av den grunn ikke beskrevet ettersom bygget må anses som et saneringsobjekt. Det bemerkes at uthuset/vedskjulet ligger utenfor egen tomtegrense, nærmere bestemt på et friområde øst for boligen tilhørende Rana kommune. Uthuset/vedskjulet er svært gammelt (trolig fra boligens byggeår på slutten 60-tallet), og det er også trolig at nåværende eier den gang kan ha fått en muntlig aksept på å få sette opp dette bygget der. Dette kan dog ikke dokumenteres, og kjøper må derfor være forberedt på at kommunen kan kreve uthuset fjernet, med mindre byggets plassering kan hevdes ved rett (Lov om hevd [hevdslova]). Nærmere undersøkelser anbefales.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 841 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Flat opparbeidet eiet tomt på 840,8 m2 med plen, prydbusker og bærbusker. Betongheller i innkjørsel og gårdsplass. Det er flaggstang og tørkestativ på eiendommen.

Det bemerkes at uthuset/vedskjulet ligger utenfor egen tomtegrense, nærmere bestemt på et friområde øst for boligen tilhørende Rana kommune. Uthuset/vedskjulet er svært gammelt (trolig fra boligens byggeår på slutten 60-tallet), og det er også trolig at nåværende eier den gang kan ha fått en muntlig aksept på å få sette opp dette bygget der. Dette kan dog ikke dokumenteres, og kjøper må derfor være forberedt på at kommunen kan kreve uthuset fjernet, med mindre byggets plassering kan hevdes ved rett (Lov om hevd [hevdslova]). Nærmere undersøkelser anbefales.Det bemerkes også at dagens gjerdestolper mot øst er plassert ca. 2,2 meter utover egen tomtegrense, nærmere bestemt på det samme kommunale friområde som nevnt over. Dette til orientering.

Vei, vann og avløp

Adkomstvei: Adkomst via offentlig vei.
Tilknytning vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vannverk, med privat stikkledning mellom boligen og det offentlige nettet. Vannrør mellom boligen og det offentlige nettet er fra byggeår.
Tilknytning avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp, med privat stikkledning mellom boligen og det offentlige nettet. Avløpsrør mellom huset og det offentlige nettet er fra 2008.

Reguleringsplan

REGULERINGSPLAN
Regulert til frittliggende småhusbebyggelse. ID 8013, endelig vedtatt arealplan ikraftsettelse 02.12.1975, iht. reguleringsplan for "Deler av kvartalet mellom
St. Hans veien og Mølnhusdalen".

KOMMUNEDELPLANER
Kommunedelplan for Mo og omegn. ID KDP2013. Endelig vedtatt arealplan. Ikraftsettelse 16.06.2014.

Begge planene ligger som vedlegg hvis du bestiller salgsoppgave via Finn.no-annonsen. Kan også mottas ved henvendelse til meglerkontoret.

Ferdigattest

Ferdigattest fra 11.05.1967. Boligen ble byggegodkjent 20.11.1965.

Prisantydning

3 500 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Verdi Eiendomstakst AS / Dag Ottar Mikalsen
Takstdato : 02.06.2021
Markedsverdi : 3 500 000,-
Formuesverdi : 581 540,-
Sekundær formuesverdi : 2 093 543,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2019

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Forsikring

Storebrand forsikring
Polisenummer: 0028860623
Premie: 8000

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 8 640 pr. år
Renovasjon kr. 3 926,- pr. år. (lite abonnement)

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10 000 000,-.

Egenerklæringen ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Megler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning hvor selger er forbruker, jfr. Informasjon om budgivning.

Bud med kortere frist enn 30 min blir automatisk satt med 30 minutters frist fra budet er mottatt megler.

Megler anmoder om at nye bud oversendes i god tid før utløp av akseptfrist på eventuelle gjeldene bud.

Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet.

Om ikke annet er avtalt med megler skal akseptfristen på bud settes innenfor bankens åpningstid(09.00-15.00). Da megler er forpliktet til å innhente bekreftelse på finansiering.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Salgsoppgaven beskriver vesentlig og lovpålagt informasjon om eiendommen

Mølnhusdalen 21, 8614 Mo i Rana

Annonseinformasjon

FINN-kode 220785712
Sist endret 29. jul. 2021 10:28
Referanse 1210288

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.