Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde
SOLGT
Solheim/ Danmarksplass

Attraktiv 3-roms selveierleilighet kun få minutters gange fra Danmarksplass. Perfekt for førstegangskjøpere og studenter

Hordagaten 50, 5055 Bergen

Prisantydning 2 900 000 kr
Omkostninger
92 616 kr
Totalpris
2 992 616 kr
Felleskost/mnd.
1 437 kr
Kommunale avg.
8 344 kr per år
Boligtype
Leilighet
Eieform bolig
Eier (Selveier)
Soverom
2
Primærrom
53 m²
Bruksareal
53 m²
Etasje
1
Byggeår
1937
Energimerking
G - oransje
Rom
3
Tomteareal
474 m² (eiet)
Bruttoareal
58 m²
Boligselgerforsikring
Ja
Formuesverdi
622 839 kr

Arealbeskrivelse

Bad (2,3 m²), gang (4,4 m²), kjøkken (5,9 m²), stue (17 m²), soverom 1 (12 m²), soverom 2 (7,6 m²).

Felleskostnader inkluderer

strøm fellesområder, TV/internett, byggforsikring og noe vedlikehold.

Omkostninger

2 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
6 900,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper - Faktura fra Statens Kartverk)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
3 754,- (Eierskiftegebyr kjøper)
80 620,- (Dokumentavgift)

92 616,- (Omkostninger totalt)

2 992 616,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 4601
Gårdsnr: 159
Bruksnr: 734
Seksjonsnr: 2

Visning

Avtal visningstidspunkt: Proaktiv skal sikre trygge visninger for så vel selger, interessenter og megler. Kontakt derfor megler for å få oppmøtetidspunkt innenfor annonsert visning, eller for å avtale privatvisning. Gi beskjed til megler om du er i risikogruppen eller sitter i karantene, så finner vi gode løsninger.

Husk å lese komplett salgsoppgave før visning.

Visningspåmelding Gi bud

Les mer om elektronisk budgiving

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til sør for Bergen sentrum - kun fem minutters spasertur unna Danmarksplasskrysset. Det er også gangavstand videre til sentrum, men raskere ved hjelp av sykkel eller sparkehjul på en av de nye sykkelveien som snirkler seg frem. Studenter som skal til BI eller Universitetet i Bergen vil nok ta av i Solheimsviken og krysse Småpudden over til Møhlenpris, mens de som skal til Høgskulen på Vestlandet har kort vei i motsatt retning. Studerer du på NHH går det direktebuss fra Danmarksplass, fra du går ut døren hjemmefra og frem til du er utenfor skolen, bruker du drøye 15 minutter - alt etter trafikken. Det er også kort vei til byens største arbeidsplass, Haukeland Universitetssykehus, og den tilhørende helseklyngen rundt hvor du finner Odontologen, Haraldsplass og Ulriksdal. Det er flust med arbeidsplasser og næringsparker i Solheimsviken, på Kronstad og oppover Mindemyrene. Så det vil alltids være et marked for leietakere eller ny eier om det skulle være behov.

Bussen går forbi i Løbergsveien, og det er hyppige avganger til sentrum. Det er som sagt gangavstand ned til Danmarksplass hvor du finner både bussholdeplasser og Bybanestopp. Bybanen tar deg raskt til sentrums pulserende folkeliv, tallrike servicetilbud og brede kulturliv. Eller så kan du ta den sørover til Nesttun, de store arbeidsplassene på Sandsli/Kokstad eller hele veien til Flesland om du ofte er på reisefot. Med bil tar det kun få strakser å komme deg ut på hovedveiene som bringer deg rundt omkring i ulike retninger. Så det er enkelt å komme seg rundt til andre bydeler.

Danmarksplass har blomstret de senere år, og er den bydelen utenfor Bergen sentrum, som har greid å lage et gastronomisk miljø. Når folk tidligere dro herfra til sentrum for å spise en bedre middag, er det nå blitt folk fra Sentrum som tar Bybanen til Danmarksplass for å få en matopplevelse. Petter & Gard på "Bien" var pionerene som turte å etablere seg her. Siden har det gått slag i slag der flere av byens tungvektere innen matmiljøet har åpnet dørene. "Bien" har utvidet med "Bien Snackbar", og Ken Petter og Laila fra "Colonialen" har forvandlet bakeriet i "Kranen" til en fantastisk restaurant. Tradisjonelle "Peppes Pizza", JAJA restaurant & bar, eller "Hoho Snaddermat" er også verdt et besøk.

Fra Hordagaten er det gangavstand til opp til nye Løvstakkstien - en lyssatt turvei langs fjellsiden som har blitt veldig populær hos områdes beboere. Du kan også ta turen opp på Løvstakkens topp og nyte den flotte utsikten som premie, eller ta turen over på andre siden av Bergensdalen hvor både Ulriken, Fløyen, Landåsfjellet og Nattlandsfjellet gir deg rikelig med turmuligheter. Er du på jakt etter en fin joggeløype er Løvstien perfekt, men også runden rundt Tveitevannet eller Store Lungegårdsvannet er hyppig brukt. De som foretrekker innendørstrening finner ikke mindre enn tre forskjellige treningssentre på Danmarksplass, og SiB har nye flotte lokaler i Bjørnsonsgate. Krohnsminde idrettsbane er alltid et populære steder for dribleserier med fotballen. I samme sleng vil det være naturlig å nevne Nymark med utallige kunstgressbaner ved Brann Stadion, samt Haukelandshallen. Minde, Kronstad og Årstad har idrettslag med breddeidrett som håndball og fotball, og ved Sletten ligger idrettshaller for ishockey, turn, tennis, klatring, skating osv. Kun en liten sykkeltur eller joggetur dit.

Nærbutikken Joker ligger ca. 200m unna for hverdagshandel, og på Danmarksplass finner du flere dagligvarebutikker med godt utvalg. Om du ikke vil handle i sentrum eller Danmarksplass, kan Sletten senter være et godt alternativ. Her finner du er godt utvalg av butikker, og Vinmonopol.

Dette er derfor et sted hvor studenter, karrieremennesker og kjærestepar alle kan bo like godt og finne alt de behøver innen kort radius.

Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

Bebyggelse

Området har blandet bebyggelse bestående av eneboliger og flermannsboliger, med noen innslag av lavblokker og murgårder.

Adkomst

Fra Danmarksplasskrysset kjører du opp Vikens gate, forbi Circle K, og fortsetter bortover Løbergsveien. Ta opp Sygnagaten på høyre side og følg den opp forbi Solheim Kirke, og ta så til venstre inn Hordagaten. Følg den et kort stykke frem til nr 50 dukker opp på venstre side av veien. Det vil bli skiltet siste stykket med Proaktiv visningsskilt på visningsdagen.

Tomten

Areal: 474 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er opparbeidet med belegningsstein, grusgang, gressplen og hekk. Felles hage rundt bygget.

Byggemåte

Bygning, generelt:
- Betongkonstruksjon på fundament av antatt faste masser av sprengstein på fjell.
- Bygningen har etasjeskille i tre.
- Yttervegger er oppført i trekonstruksjoner med utvendig liggende kledning.
- Valmet tak av sperre konstruksjoner. Yttertekking av betongstein.

Innvendige overflater, generelt:
Gulv: parkett, laminat, fliser.
Vegger: malte flater og fliser.
Himlinger: hvitmalte flater.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass i trekarmer fra 2008.

Ytterdører og porter:
Entrédør i tre i brannklasse B 30 mot felles gang. Terrassedør i tre med isolerglass. Datert 2008.

Innvendige dører:
Slette innerdører, hvitmalt. Åpen løsning fra gang til stue og kjøkken.

Balkonger, terrasser ol.:
Sørøstvendt veranda på 5,7 m² i trekonstruksjoner. Utgang fra stue. Takoverbygg fra
ovenforliggende balkong. Veranda ble fornyet 2020.

Piper, plassbygde ildsteder m.v.:
Pipe i murkonstruksjoner. Peis plassert i stue. Ildfast plate i front.

Utstyr for sanitærinstallasjoner - 2. etasje / Bad (2,3 m²):
Bad med fliser på gulv og vegger. Varme i gulv. Downlights i himling.
Mekanisk avtrekk. Tilluft via luftespalte under dør. Sanitærutstyr på bad er: vegghengt toalett m/innebygget sisterne, høyskap, dusjhjørne m/ glassdører og servant med innredning/speil/belysning. Fordelerskap for "rør i rør". Sluk i plast. Fall mot sluk. Helfliset bad pusset opp i ca. 2008 (opplyst). Noe svertesopp i fuger i dusjhjørne. Enkelte små gulvfliser er løs i dusjhjørnet. TG 2 settes grunnet ovennevnte og mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte tettesjikt er oppbrukt.

Kjøkkeninnredning:
Kjøkkeninnredning med laminert benkeplate. Slette hvite fronter i høyglans. Integrert
oppvaskmaskin. Ventilatorhette i børstet stål med mekanisk avtrekk. Integrert kjøleskap med frys (nytt i 2021), stekeovn og platetopp. Fliser mellom benkeplate og overskap. Kvikk kjøkken fra ca. 2008 (opplyst).

VVS (ventilasjon, varme og sanitær):
Vannrør i "rør i rør" system med fordelerskap på bad og avløp i plast. CTc vvb på 115 liter fra 2008, plassert i felles kjellerskap.

Varme, generelt:
Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad. Fast brensel.

Luftbehandling, generelt:
Ventilering via ventiler i vinduer. Mekanisk ventilasjon på bad og kjøkken. Forøvrig naturlig
ventilasjon.

Elkraft, generelt:
Boligen har sikringsskap med automatsikringer. Downlights i kasser i himling i stue. Downlights i himling på kjøkken, gang, hovedsoverom og bad.

Se vedlagt boligsalgsrapport avholdt 10.05.21, hvor ovennevnte opplysninger er hentet fra, for nærmere teknisk beskrivelse av eiendommen.

Innhold

Gang/entré: laminatgulv (2020), malte vegger og tak. Oppheng for yttertøy. Skap med sikringsskap inni (automatsikringer).
Hovedsoverom: gulv med merbauparkett, malte platede vegger og tak. Dobbelt garderobeskap.
Bad (ca. 2008): helfliset med mosaikkfliser på gulv (noe dårlig fall) med termostatregulerte varmekabler. Malt tak med innfelt downlightsbelsyning. Veggfestet toalett. To innfellbare dusjvegger. Hvit innredning med speil og innfelt lys over. Fordelerskap rør-i-rør-system. Mekanisk avtrekksvifte.
Stue: Laminatgulv (2020), malte vegger og tak. Vedovn med glass og kleberstein. Downlights i kasse rundt rommet. Spiseplass. Utgang til veranda.
Soverom: laminatgulv (2020), malte vegger og tak. Dobbelt garderobeskap.
Kjøkken (ca. 2008): laminatgulv (2020), malte vegger og tak. Downlights i tak. Ikea-kjøkken med hvite slette fronter, og mosaikkfliser på vegg over laminert benkeplate. Integrert stekeovn med nedfelt keramisk koketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frys. Ventilatorhette i børstet stål.

Det er skap til alle varmtvannsberederne i bygget nede i kjeller.
I tillegg disponerer seksjonen en bod i kjeller. Det er felles vaskerom nede med plass til egne maskiner. Vaskemaskin og tørketrommel kan medfølge.

Areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 58 kvm

Følgende rom inngår i P-rom: Bad (2,3 m²), gang (4,4 m²), kjøkken (5,9 m²), stue (17 m²), soverom 1 (12 m²), soverom 2 (7,6 m²).

BRA - fordeling pr. etasje: 53 kvm i 1. etasje.

Arealangivelsen er hentet fra vedlagt takst/boligsalgsrapport utført 10.05.21. Megler har ikke kontrollmålt boligen.

Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Like ovenfor Danmarksplass finner du denne fine leiligheten i en rolig gate bestående av tilsvarende trehus og grøntområder. Det er enkel adkomst fra gateplan til leiligheten i første etasje. Leiligheten ble pusset opp omkring 2008 av tidligere eier, og den er jevnlig vedlikeholdt og oppgradert av dagens eier. Det ble senest lagt nye gulv i alle rom forutenom ett soverom i 2020, og veranda ble revet ned og bygget opp på ny. I tillegg er overflater malt gjennom årene slik at boligen fremstår som velholdt og tidsriktig.

Eier har den aller siste tiden leid ut hele leiligheten og hatt gode leieinntekter, og i perioder leid ut det største soverommet for kr 6.000,- pr mnd. mens hun selv bodde der. Leiligheten egner seg godt som et utleieobjekt, men kan også fint passe for både førstegangskjøpere, studenter eller par med et barn.

Leiligheten har en god planløsning, og en gjennomført stil i duse fargetoner. En romslig gang ønsker deg velkommen hjem etter en dag på farten, og det er god plass til å henge fra seg yttertøyet. Herfra fordeler de ulike rommene seg utover, og med åpne døråpninger til oppholdsrommene får leiligheten en fin flyt og et luftig preg. Stuen har god størrelse til å sette inn en romslig sofagruppe i tillegg til å ha et spisebord ved vinduet. Sommerstid er det deilig å sette seg ut på verandaen med en god bok og en kald forfriskning, og her kan du nyte solen fra morgen til ettermiddag. Når snøen daler ned er det godt å fyre i vedovnen som sikrer deg både knitrende hygge og god varme.
Kjøkkenet ligger på tvers av gangen og ble pusset opp i 2008. Et stilsikkert kjøkken fra Ikea med hvite, slette skapfronter og integrerte hvitevarer. Gjennom vinduet kan du kikke ut på de majestetiske trærne over gaten mens grytene putrer. Det helflisede badet ble pusset opp samtidig og fremstår som et lunt, delikat bad med tidsriktig innredning, veggfestet toalett og praktiske innfellbare dusjvegger. Leiligheten har to gode soverom, hvorav hovedsoverommet har ekstra god størrelse. I tillegg til bodplass nede, er det felles vaskerom i kjelleren med plass til egne maskiner.

En leilighet som kan passe de fleste aldersgrupper - rolig, men meget sentralt i forhold til det meste.
Velkommen!

Utstyr

- Fellesavtale TV og Internett fra Telenor.
- Varmekabler i gulv på bad.
- Diverse downlightsbelysning.
- Integrerte hvitevarer.
- Rør-i-rør-system.
- Vedovn.

Oppvarming

Vedovn i stue, varmekabler i baderomsgulv og ellers beregnet for elektrisk oppvarming.

Energimerking

Alle eiendommer som selges/leies ut skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og er selv ansvarlig for at opplysningene er riktig. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket eiendommen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Denne boligen har fått karakteren oransje G. Attesten er vedlagt salgsoppgaven.

Parkering


Soneparkering etter gjeldende offentligrettslige bestemmelser.
Sameiet har en carport til felles bruk. Dagens leietakere av leiligheten har i dag leid den av sameiet, mot halv leie ifht. gateparkering. Det er montert stikkontakt i garasje, som kan benyttes til lading, og er koblet til leiligheten. Dersom flere i sameiet anskaffer seg bil, må det evt. lages en ordning for delt bruk eller at ingen bruker den.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Adkomst fra offentlig gate til eiendommen.

Forretningsfører

Intern forretningsførsel. Nyvalgt styreleder tiltrer snarlig.

Sameiet

Sameie: Kolstadhaugen Borettslag, Orgnr: 996549070
Et lite frittående sameie bestående av 5 seksjoner/leiligheter.

I eierseksjonssameier blir kjøper eier av en sameieandel i eiendommen og får enerett til bruk av sin eierseksjon med eget seksjonsnummer i bygget. Kjøper du en eierseksjon i et eierseksjonssameie, reguleres eierforholdet av lov om eierseksjoner samt vedtekter og husordensregler i sameiet. Vanligvis kan du kjøpe, selge, leie ut og belåne boligen helt fritt. Vedtektene kan inneholde rådighetsbegrensninger. I henhold til eierseksjonsloven er det forbud mot kortidsutleie av seksjonen i sin helhet mer enn 90 døgn i året.

Sameiets økonomi:
Årsregnskapet viste i 2020 et negativt resultat på kr 20.998,-.
Pr. 08.05.2021 har denne seksjonen en andel av fellesformue på kr 51.747,-

Eierseksjonen hører til boligsameiet Hordagaten 50. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer enn to boligseksjoner i et boligsameie lf. eierseksjonsloven §23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Styregodkjennelse

Kjøper av andelen må godkjennes av borettslagets styre for å ta boligen i bruk. Kjøper bærer selv risikoen for at godkjenning blir gitt og må videreselge boligen for egen regning og risiko dersom styret ikke godkjenner kjøper som ny andelseier. Overtakelse, hjemmelsoverføring og oppgjør vil uansett bli gjennomført i henhold til kontrakt.

Dyrehold

Dyrehold er tillatt.

Forsikring

IF Eiendomsforsikring
Polisenummer: SP561257.13.1

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr 622 839 per 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 242 219 per 31.12.19
Verdiene er hentet fra altinn.no.

Felleskostnader

Felleskostnader pr. mnd. kr. 1 437,-
Felleskostnader inkluderer: strøm fellesområder, TV/internett, byggforsikring og noe vedlikehold.

Kjøpers ansvar for øvrige sameieres mislighold

For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf. eierseksjonsloven § 30.

Offentlige/kommunale avgifter

Kr. 8 344 pr. år inkl. eiendomsskatt.

Faste løpende kostnader

Felleskostnader: kr. 1.437,- x 12 mnd. = kr. 17.244,- pr. år.
Kom.avg./e.skatt: kr. 8.344,- pr. år.
I tillegg påløper det kostnader til strøm og innboforskring.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på bygget fra 1939, samt fra 1975 vedrørende installasjon av bad/wc. Det er ikke oversendt byggetegninger fra Bergen Kommune som viser opprinnelig planløsning fra 1937, kun fra senere tid ifbm. endringer i bygget. Ferdigattest er en sluttattest fra bygningsmyndighetene om at et søknadspliktig tiltak er ferdigstilt. At evt. ferdigattest / midl. brukstillatelse eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Utleie


Utleie er tillatt.

Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. I de tilfeller hvor det ikke særskilt er opplyst at selger har kunnskap om eiendommens radonnivå må kjøpere som ønsker å leie ut hele eller deler av eiendommen, særskilt være oppmerksom på at de overtar ansvaret for den usikkerheten dette medfører. Se http://www.nrpa.no for nærmere informasjon.

Konsesjon


Det er ikke krav om konsesjon.

Odel

Det er ikke odel på eiendommen.

Diverse

Det har vært snakket om å male fasaden, men det er ikke fattet et endelig vedtak på dette.
Det er planlagt arbeid på eiendommen Hordagaten 51.
Det utføres dugnad i sameiet på fellesareal og uteområde to ganger i året.
Seksjon 2,3,4 og 5 deler på å ta vask av gang og trapper ved ukentlig rotasjon.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Dagboknummer 1934/906341-1/106 Best. om vann/kloakkledn. 31.08.1934. Overført fra: 4601-159/734. Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknummer 1938/8597-1/106 Best. om vann/kloakkledn. 08.12.1938. Overført fra: 4601-159/734. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknummer 1939/2395-1/106 Best. om vann/kloakkledn. 29.03.1939. Overført fra: 4601-159/734. Gjelder denne registerenheten med flere.

Reguleringsmessige forhold

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID 120000 30 A.RSTAD. VESTRE A.RSTAD OG UREN - KRONVIKEN - SOLHEIMSVIKEN 3 - Endelig
vedtatt arealplan. Ikrafttrådt 04.08.1936 199938320 - dekingsgrad 100,0 %.

Kommuneplan:
PlanID 65270000 KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 19.06.2019 - dekningsgrad 100,0 %.

Arealformål i kommuneplanen:
PlanID 65270000 2 - Framtidig 1001 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y1 - dekningsgrad 100,0 %.

Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen:
PlanID 65270000 KpAngittHensynSone H570_3 Solheim - dekningsgrad 100,0 %.

Hensynssoner Faresone i kommuneplanen:
PlanID 65270000 KpFareSone H390_2 Luftkvalitet - gul sone - dekningsgrad 100,0 %.

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID 61930000 35 A.RSTAD. GNR 159 BNR 28 MFL., SYKKELKRYSSING AV FJOSANGERVEIEN - saksnummer 201107713.
PlanID 10960000 30 A.RSTAD. SONDRE SKOGVEIEN 48 A, TOMT FOR OFFENTLIG BEBYGGELSE.
PlanID 10510000 30 A.RSTAD. SONDRE SKOGVEIEN OG BLEKENBERG.

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Gnr/bnr 159/732 300301590 - Garasjeuthus anneks til bolig. Meldingssak registrer tiltak - dato: 11.06.2012 - saknummer 201208841.
Gnr/bnr 159/739 300680782 - Garasjeuthus anneks til bolig. Igangsettingstillatelse - dato: 24.08.2018 - saknummer 201804355.
Gnr/bnr 159/791 139228103-1 Tilbygg Enebolig m/hybel/sokkelleil. Igangsettingstillatelse - dato: 29.06.2018 - saknummer 201707516.

Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Eiendommens betegnelse

Gnr. 159 bnr. 734 snr. 2 orgnr. 996549070 i Bergen kommune

Oppgjør

Hele kjøpesummen inkludert omkostninger skal være innbetalt før overtakelse.

Overtagelse

Overtagelse etter nærmere avtale med selger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10 000 000,-. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringen ligger alltid med som en del av salgsprospektet. Boligselgerforsikringen sikrer at selger er søkegod og en motpart som håndterer eventuelle reklamasjoner faglig og ryddig.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene, eller at boligen ikke i rett tid blir stilt disponibel for kjøper. Forsikringspremien blir da medtatt som omkostning og skal innbetales sammen med sluttoppgjøret. Se vedlagte produktark. Megler mottar godtgjørelse for forsikringsformidlingen.

Budgivning i forbrukerforhold

Alle bud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på eiendommens annonse på www.finn.no. Bud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler.

Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Under budrunden kan akseptfristene kortes inn ved mottakelse av nye bud. Akseptfristen fra kjøper er absolutt. Det betyr at dersom selger velger å akseptere budet, må kjøper meddeles aksept innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud fremkommer til megler.

Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med budskjema.
Se for øvrig forbrukerinformasjon om budgivning , som også er en del av salgsoppgaven.

Løsøre og tilbehør

Listen over løsøre og tilbehør som er utarbeidet av NEF, Eiendom Norge og Advokatforeningens eiendomsmeglergruppe, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I dette oppdraget er det særskilt avtalt at integrerte hvitevarer medfølger i handelen.

Lov om hvitvasking

Det følger av lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering at meglerforetaket er forpliktet til å foreta kundetiltak av begge parter i handelen. For oppdragsgiver skjer dette i forbindelse med inngåelse av oppdraget, og for kjøper på tidspunkt for kontraktsinngåelse. Dersom slik kundekontroll ikke kan gjennomføres, er meglerforetaket pålagt å avstå fra gjennomføring av oppgjøret. Partene er selv ansvarlig for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre uten at det kan anføres et kontraktsrettslig ansvar overfor meglerforetaket.

Solgt "som den er"

Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jfr Avhendingslovens § 3-9. Mangler kan kun påberopes der dette følger av § 3-7 eller 3-8: * kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har innvirket på avtalen at slik opplysning ikke ble gitt. * det kan også foreligge mangel hvis eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene for øvrig. Kjøper kan ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kap 3 enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jfr. Avhendingslovens § 3-9, jfr § 1-2 (2). På bakgrunn av dette oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i eventuell egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Finansiering

Vi bistår mer enn gjerne med kontakt med ulike banker, men vi har ingen fast bankforbindelse da vi mener at vilkårene i ulike finansinstitusjoner varierer fra kundegruppe til kundegruppe. Vi kan således ikke anbefale en bestemt bank, men hjelper mer enn gjerne med å finne den banken som tilbyr deg best vilkår.

Tinglysing av hjemmel

Skjøte sendes for tinglysing i forbindelse med oppgjøret. Oppgjør forutsetter at det er gjennomført overtagelse og at partene har signert en overtakelsesprotokoll og sendt denne til oppgjørsavdelingen slik som avtalt i kontrakt. Det forutsettes at skjøte tinglyses i kjøpers navn. Hvis interessenter mot formodning ikke ønsker tinglysing av skjøte må det tas forbehold om dette i kjøpetilbudet.

Salgsoppgave

Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

Salgsoppgaven beskriver vesentlig og lovpålagt informasjon om eiendommen

Hordagaten 50, 5055 Bergen

Visning

Avtal visningstidspunkt: Proaktiv skal sikre trygge visninger for så vel selger, interessenter og megler. Kontakt derfor megler for å få oppmøtetidspunkt innenfor annonsert visning, eller for å avtale privatvisning. Gi beskjed til megler om du er i risikogruppen eller sitter i karantene, så finner vi gode løsninger.

Husk å lese komplett salgsoppgave før visning.

Visningspåmelding Gi bud

Les mer om elektronisk budgiving

Annonseinformasjon

FINN-kode 218531256
Sist endret 24. mai 2021 02:28
Referanse 75210073

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.