Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde Galleribilde
SOLGT

Innholdsrik enebolig med 4 soverom, garasje og romslig uthus beliggende sentralt til i Fageråsen.

Nedre Fageråsen 6, 8624 Mo i Rana

Prisantydning 3 400 000 kr
Omkostninger
96 214 kr
Totalpris
3 496 214 kr
Kommunale avg.
11 028 kr per år
Boligtype
Enebolig
Eieform bolig
Eier (Selveier)
Soverom
4
Primærrom
165 m²
Bruksareal
212 m²
Byggeår
1953
Energimerking
G - gul
Tomteareal
583 m² (festet)
Festeavgift
1 282 kr
Boligselgerforsikring
Ja
Formuesverdi
761 121 kr
Verditakst
3 400 000 kr

Omkostninger

3 400 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
4 600,- (Gebyr godkjenning grunneier (OVF))
11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
194,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
78 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
96 214,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 496 214,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 1833
Gårdsnr: 20
Bruksnr: 19
Festenr: 858

Visning

For å begrense smitte gjennomfører vi visninger etter gitte forholdsregler. Husk å ta kontakt for å bekrefte visning via knappen "Visningspåmelding", eller ta direkte kontakt med megler. Velkommen til visning!

Husk å lese komplett salgsoppgave før visning.

Visningspåmelding Gi bud

Les mer om elektronisk budgiving

Adresse

Nedre Fageråsen 6
8624 Mo i Rana

Matrikkel

Gnr. 20 bnr. 19 Fnr. 858 i Rana kommune

Beliggenhet, adkomst

Boligen ligger i Fageråsen, med gangavstand til sentrum av Mo i Rana. Dagligvarebutikk, barnehage, Nasjonalbiblioteket, bilforretninger og bensinstasjon ligger i enda kortere gangavstand til boligen. Fra boligen er det også umiddelbar nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder på Mofjellet i sør,bl.a. via Finnsetvegen tursti.

Nærområdet

Bebyggelsen i nærområdet består i hovedsak av tilsvarende småhusbebyggelse/villaeiendommer.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1953

Bygninger og byggemåte

Enebolig oppført i kjente konstruksjoner fra byggeåret 1953 med datidens byggeskikk og materialvalg. Boligen er bygd på i 1990, 1991, 2002 og i 2006. Boligen fremstår som godt vedlikeholdt og med en ok bra standard.
Boligen er fundamentert på en grunnmur av betong med innvendig tresonitt og en støpt plate på mark.
Yttervegger av isolert bindingsverk med liggende kledning og noe stående tømmermannskledning
Vindu med 2-lags isolerte glass i trerammer fra forskjellige tidsperioder. Isolert formpresset ytterdør med 2-lags isolerte glass i trerammer.
Isolert saltakkonstruksjon som er tekket med profilerte stålplater og har et undertak av taktro.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 165 kvm, Bruksareal: 212 kvm

P-rom 1. etasje på 102 m2 som består av bad/vaskerom, entre, hall m/trapp, kjøkken, stue, trapperom og soverom.
P-rom loftsetasje på 53 m2 som består av gang og 3 soverom.
P- rom kjeller på 10 m2 som består av gang. I tillegg S-rom på 47 m2 som består av 1 bod og garasjerom.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Standard

Velkommen til en meget innholdsrik bolig med opprinnelig byggeår i 1953 og som etter det har hatt flere utbygg og endringer.
Det første som møter deg er en stor entre med flislagt gulv og varmekabler. i tillegg til at gangen er romslig har den også et stort garderobeskap for oppbevaring av ytterklær og sko. Har du småbarn i huset er det også plass for barnevogn innendørs. Det er innfelte spotter i entreen.

Innenfor denne finner du hallen som også gir mulighet for ytterligere oppbevaring av klær og sko. Boligen er smart innredet og med direkte tilgang fra hallen finner du badet.

Badet er også stort og innholdsrikt. Innredningen har malte, hvite fronter og består av høyskap samt ekstra skap under servanten. Over vasken har du et stort speil med lysarmatur over. Dusjkabinettet er romslig med skyvedører i glass. Rommet brukes også som vaskerom og har opplegg for vaskemaskin. Det er avtrekksvifte montert i yttervegg.

Rett frem fra hallen finner du kjøkkenet som er holdt i en koselig gammeldags stil samtidig som det er moderne og funksjonelt. Innredningen er veldig innholdsrik med sine mange skap og skuffeløsninger. Den er fra 2004 og har en stor benkeplate som gjør det lett å lage mat. Mellom benk og overskap har du flotte hvite fliser. Gulvet på kjøkken må fremheves da det er med på å gjøre rommet ekstra tøft i form av store ruter i svart og hvit. Kjøkkenet har 2 vindu og under disse er det plass til et stort spisebord. Du kan lett se for deg at dette kan bli en koselig samlingsplass i huset. Av hvitevarer følger det med oppvaskmaskin, integrert platetopp og steikovn. Om ønskelig kan fryseskap og kjøleskap kjøpes.

Med tilgang fra kjøkken og hallen kommer du inn til en romslig stue på nesten 40 m2. Her har du plass til både sofa, spisebord og godstoler. Plassen rundt spisebordet er romslig og de store vinduene tar inn landskapet utenfor samtidig som du nyter et varmt måltid. Den flotte vedovnen i rommet skaper stemning samtidig som den holder varmen på kalde vinterdager. Det er også montert varmepumpe i rommet. Fra stuen har du direkte tilgang til en stor platting via en flott dobbeltdør med store glassfelt.

I denne etasjen finner du også et av husets fire soverom. Dagens eier bruker dette til garderoberom og her er det montert garderobeskap lange begge vegger.

De andre tre soverommene i huset befinner seg i loftsetasjen. De er alle romslige og har rikelig med garderobeplass i form av knevegger. At 3 av soverommene befinner seg i samme etasje gjør det enkelt for barnefamilier å holde sammen.

I boligens kjelleretasje har du garasje, trapperom og bod. Det må også bemerkes at du kan gå tørrskodd fra garasje og opp til husets hovedetasje. Her kan du komme inn og ut av boligen uten å bli våt på føttene.

Av innvendige overflater har himling malte plater, veggflater med malt panel, malt strie, malte plater og malt panel mens gulvflater har belegg, flis og laminat.

Forholdsvis ny VVB på 200L montert i kjelleren og det utvendige rørsystemet ble skiftet i 2014. Stikkledninger er av elvestadrør og plastrør

Boligen er påbygd over gammel terrasse og i den forbindelse ble råteskader i grunnmurssvill skiftet ut og utbedret.
- Det er skiftet drenering av eieren selv.
- Ny bordkledning og etterisolert yttervegger
- Ny utvendig stoppekran og avløpsledning inn til boligen fra kommunalt nett i 2014.
- Det er skiftet ut taktekke med tilhørende takrenner og nedløp.
- Satt inn stålrør i pipen

Oppvarming

Som oppvarming av boligen er det montert inn vedfyring, varmepumpe og varme i gulv i entre.

Parkering

Det er normalt gode parkeringsmuligheter på egen tomt og i garasje.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 583 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 1282
Grunneier: Opplysningsvesenets fond. Festeavgiften er KPI-regulert til kr 1 282,-.
Festeavgiften er beregnet med utgangspunkt i at ny fester selv skal bo i huset på festetomten. Dersom ny fester ikke selv skal bo i huset er ikke tillegget til festekontrakten gyldig. Både kjøper og selger skal signere tillegg til festekontrakt straks avtale om salg er inngått. Administrasjonsvederlag for overføring til OVF er p.t. kr. 4600, tilkommer kjøper.
Neste regulering av festeavgiften i 2028. Regulering av festeavgiften skjer i henhold til festekontrakten lest i sammenheng med tomtefestelovens bestemmelser. Festekontrakten kan fås ved henvendelse til megler.

Tomt og hage

Tomten er en festet tomt på 583,5 kvm og ligger i et relativt plant terreng. Tomten er opparbeidet med gressplen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Kommunalt tilknytning til vann.
Kommunalt tilknytning til avløp.

Reguleringsplan

Kommunedelplan for Mo og omegn - KDP 2013- vedtatt den 16.6.2014. Underliggende plan med Id 2011- Fageråsen. Vedtatt den 18.9.1952.Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligformål. Reguleringsplan kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Ferdigattest

Det finnes godkjente tegninger på boligen fra 1953, men det ble ikke søkt om ferdigattest etter at bygningen ble satt opp. I 1963 ble det søkt om utvidelse av stue på 20 m2 samt etablering av altan utenfor denne. Det finnes godkjente tegninger på dette i kommunenes arkiv. I 2013 finnes det godkjente tegninger på utvidelse av soverom i 2. etasje samt påbygg over altan. På denne tegningen er det tatt med et utbygd inngangsparti og et ekstra tilbygg på venstre side sett fra veien. Kommunen er ikke sikkert på når dette ble gjort, men antar en gang mellom 1963 og 2010. Selv om disse tiltakene er tatt med på tegningene stemplet av kommunen i 2013, er det ikke gitt tillatelse til disse tiltakene. I søknaden er det kun bemerket påbygg 2. etasje og utvidelse over altan.

Prisantydning

3 400 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Helgeland Takst AS / Gøran Sørnes
Takstdato : 06.04.2021
Markedsverdi : 3 400 000,-
Formuesverdi : 761 121,-
Sekundær formuesverdi : 2 740 037,-
Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Boligkjøperforsikring fra Help

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Kommunale avgifter

Kr. 11 028 pr. år
I tillegg 4600,- til Haf for renovasjon.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10 000 000,-.

Egenerklæringen ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra boligsalgsrapport.

Andre opplysninger

Det er utført kontroll og feiing av pipen i 2019 av det lokale feievesenet.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk.

TEKNISKE INSTALLASJONER:
- Det elektriske anlegget er et åpent anlegg. Noe nytt og noe gammelt. Forholdsvis nytt sikringsskap montert på loft med automatsikringer, ny måler og kursfortegnelse. Ny inntakskabel.
- Vannrør av kobber.
- Avløp av plast og soilrør

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Megler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning hvor selger er forbruker, jfr. Informasjon om budgivning.

Bud med kortere frist enn 30 min blir automatisk satt med 30 minutters frist fra budet er mottatt megler.

Megler anmoder om at nye bud oversendes i god tid før utløp av akseptfrist på eventuelle gjeldene bud.

Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet.

Om ikke annet er avtalt med megler skal akseptfristen på bud settes innenfor bankens åpningstid(09.00-15.00). Da megler er forpliktet til å innhente bekreftelse på finansiering.

Overtagelse

Boligen kan overtas i midten av august.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Salgsoppgaven beskriver vesentlig og lovpålagt informasjon om eiendommen

Nedre Fageråsen 6, 8624 Mo i Rana

Visning

For å begrense smitte gjennomfører vi visninger etter gitte forholdsregler. Husk å ta kontakt for å bekrefte visning via knappen "Visningspåmelding", eller ta direkte kontakt med megler. Velkommen til visning!

Husk å lese komplett salgsoppgave før visning.

Visningspåmelding Gi bud

Les mer om elektronisk budgiving

Annonseinformasjon

FINN-kode 214169239
Sist endret 18. jul. 2021 14:08
Referanse 1210033

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.