Bildegalleri

Solgt

Frogner - Gjennomført og stilren leilighet med peis, to balkonger og parkering (el-bil lading) - 2 (3) sov - 2 bad/wc +

Kart med kartnålGabels gate 21 B, 0272 Oslo
Prisantydning16 500 000 kr
Fellesgjeld
610 198 kr
Felleskost/mnd.
7 376 kr
Fellesformue
81 364 kr
Formuesverdi
2 813 688 kr
Hva er denne boligen solgt for tidligere?Prisstatistikk

Nøkkelinfo

Boligtype
Leilighet
Eieform
Aksje
Soverom
2
Primærrom
178 m²
Bruksareal
178 m²
Etasje
2
Byggeår
1920
Energimerking
G - Mørkegrønn
Tomteareal
2 282 m² (eiet)
Bruttoareal
198 m²
Boligselgerforsikring
Ja

Les mer om bruksareal her

Fasiliteter

Balkong/Terrasse
Peis/Ildsted
Parkett
Rolig
Kabel-TV
Moderne
Sentralt
Garasje/P-plass
Offentlig vann/kloakk
Bredbåndstilknytning

Beskrivelse av eiendommen

Representativ og vakker leilighet beliggende i 2. etasje i klassisk frittliggende Frognergård fra 1920. Gården er tegnet av arkitekt Winge Grimnes i nordisk nybarokkstil. Beliggenheten er meget sentral og skjermet i trafikkstille gate i frodige omgivelser.

Lys endeleilighet med vinduer på tre sider. Planløsningen er romslig og arealeffektiv med god takhøyde (ca. 3 m). Boligen gjennomgikk omfattende oppussing i 2012/2013, er meget gjennomført og holder høy standard. Vannbåren varme i alle gulv (varmekabler på bad).

Leiligheten inneholder stor, forstue/bibliotek med en innbydende entré. Tre flotte, store rom på rad gjør boligen lys og luftig. Ny, moderne peis i stue. En del av dette rommet kan enkelt omgjøres til det tredje soverommet. Stuen er meget stor og har plass til flere sittegrupper. Spisestuen holder en god størrelse med plass til de store begivenhetene. Romslig og flott kjøkken med utgang til vestvendt balkong. Praktisk barløsning med fire plasser og godt med skap- og benkeplass. Siemens hvitevarer som er integrert. Praktisk lagringsrom i tilknytning til kjøkkenet. Separat vaskerom med inngang fra kjøkken. Fra vaskerommet er det også utgang til balkong. Gjestetoalett i gang samt stort eget garderoberom for ytterøy og sko.

Egen soveromsavdeling med walk-in closet og stort, eksklusivt bad/wc med badekar og separat dusj. I tilknytning til inngangen (og baktrappen) finnes egen gjesteavdeling med soverom og eget tilhørende bad/wc.

Veldrevet gård hvor det har blitt gjort store oppgraderinger de senere årene. Deriblant har blitt investert i bergvarmeanlegg.

Én biloppstillingsplass medfølger leiligheten. Det har blitt installert to elbil-ladere.

Leiligheten disponerer tre store boder.

Beliggenhet

Attraktiv og stille beliggenhet i sentralt bolig- og ambassadestrøk på Frogner/Skillebekk. Området er en perle der man bor med kort gangavstand til "alt", men likevel stille og tilbaketrukket. Skillebekk er kjent for sitt trivelige lokalmiljø. På Åpent bakeri rett ned i gaten blir man alltid møtt med et smil, på den populære restauranten hos Thea kan man feire store og små begivenheter, hos den hyggelige blomsterbutikken Villvin bugner det alltid av friske blomster og her får man alltid kyndig hjelp til hva man skal velge, den populære parken Tinkern ligger i kort gåavstand og er til glede for liten og stor og Frogner Marina er nærmere enn man tror.

Dagligvarehandelen kan gjøres enkelt på Joker eller på Kiwi i Bygdøy allé. Det er flere forretninger i sidegatene på Skillebekk samt et bredt tilbud på Solli plass, ca. 700 meter unna. Videre er det kort gangavstand til flere av hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter. Bygdøy allé er kjent for sine mange flotte spesialforretninger innenfor mote, interiør og mat. Skøyen med Karenslyst allé, Vika og Aker brygge ligger også i nærheten.

For hyggelige turer anbefales Frognerkilen og Bygdøy med fine turstier, bademuligheter og maritime fasiliteter. Det er også gangavstand til flotte Frognerparken. Parken inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Det er også et godt sportslig tilbud i området med Vestkantbadet og SATS på Solli plass.

Flere barnehager i området. Eiendommen sogner til Ruseløkka skole.

Ca. 300 meter fra leiligheten går trikk nr. 13 til Lilleaker og Bekkestua og i motsatt retning til Grefsen stasjon. Ca. 10 minutter fra leiligheten ligger kollektivknutepunktet Solli Plass. Herfra er det bussforbindelse til Bygdøy/Nydalen (nr. 30), Aker Brygge/Helsfyr (nr. 21) og Snarøya/Grorud T (nr. 31). Trikkeforbindelse til Majorstuen (nr. 12). Kollektivknutepunktet Nationaltheatret stasjon (med bl.a. stopp for Flytoget, tog og T-bane) ligger ca. 15 minutters gange fra leiligheten.

Standard

Stue
Stor stue med lekker, nyere peis med glassfronter. Stuen har store vindusflater og fremstår som meget lys. Det kan ved enkle grep settes opp en vegg i stuen som gir ett ekstra soverom. Spisestuen har i likhet stuen store vindusflater. God plass til langbord for de større sosiale begivenheter. Plassbygde skap i spisestue.

Balkonger
Leiligheten har to balkonger. Denne ene ligger solrikt til mot vest og har utgang fra kjøkken. Videre er det også en balkong tilknyttet vaskerommet som fungerer som en meget praktisk luftebalkong.

Kjøkken
Romslig, tidsmessig og velutstyrt kjøkken som var nytt i 2013. Glatte, hvite og matte fronter i benk. Hvite Corian benkeplate. Godt utvalg av integrerte hvitevarer som koketopp med induksjon, stekeovn, dampovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Mye skap- og benkeplass gjør dette til et godt arbeidskjøkken. Praktisk barløsning på kjøkkenøy med plass til fire. I tillegg er det plassbygd skap med to store vinskap.

Bad/wc
Bad/wc med adkomst fra soverom I
Lekkert og moderne flislagt bad/wc tilknyttet hovedsoverommet og walk-in closet. Eksklusive Carrera marmor fliser. Varmekabler i gulv og downlights i himling. Kvik skapinnredning med skuffefronter i hvit høyglans og hvit Corian benkeplate med servant. Stort speil på vegg over servant. Hvitt badekar med frittstående blandebatteri. Hvit servant på benkeplate og veggfestet wc. (Duravit). Flott dusjnisje/hjørne med flislagte gulv og veggflater.

Bad/wc med adkomst fra soverom II
Flislagt bad/wc tilknyttet soverom II med skapinnredning med glatte hvite fronter og hvitkalket eik med servant. Varmekabler i gulv og downlights i himling. Speil på vegg over servant. Servant, veggfestet wc (Duravit) og lekker dusjnisje.

Vaskerom
Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Godt med skap- og benkeplass på vaskerommet. Hvit Corian benkeplate. Fast montert innredning for vaskemaskin/tørketrommel med glatte hvite sokkelskuffer. Utgang til luftebalkong fra vaskerom.

Wc
Servant og veggfestet klosett. Speil på vegg over servant i wc.

Hovedbad/wc ble pusset opp i 2013 og gjestebad/wc ble pusset opp i 2014.

Soverom
Det er i dagens planløsning to soverom. Dette kan med enkle grep gjøres til tre. Hovedsoverommet har en egen "master"-avdeling med egen spesialbygd walk-in closet og eget bad/wc både badekar og stor dusjnisje. Soverom II har store garderobeløsning og er også tilknyttet eget bad/wc. Dette bad/wc har tilgang til baktrappen som gjør at soverom II to kan fint brukes som en egen gjesteavdeling.

Entré og forstue/bibliotek
Stor innbydende hall tilknyttet flislagt entré med varmekabler. Garderobeløsning i entréen. Hallen fungerer som en flott forstue og kan alternativt brukes som bibliotek om ønskelig.

Overflater
Himling: Lyskasser i stue, spisestue og hall. Ellers senkede himlinger med downlights. Høyttalere er stedvis installert i himlinger.
Vegger: Fliser og malte plater i bad/wc I og bad/wc II. Malte plater på alle øvrige veggflater. Med glatt glassfiberduk på alle øvrige veggflater.
Gulv: Fliser med gulvvarme i entré, bad/wc I, bad/wc II og vaskerom. Carrera marmor i bad/wc I. Enstavs parkett i lys eik på alle øvrige gulvflater. Bredt malt gulvlistverk i alle rom.

Diverse
- Garderobe med adkomst fra gang innenfor hall er utstyrt med spesialtilpassede hyller og stenger
- Garderobeinnredning (walk-in closet) i tilknytning til soverom I med spesialtilpasset innredning bestående av skapsider og skuffefronter i hvit høyglans, hyller og stenger
- Garderobeskap med fire fronter i hvit høyglans er montert i soverom II

Se mer i takstmann Hans Petter Tangen tilstandsrapport datert 19.05.2018, som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Oppvarming

Sentralfyranlegg basert på eget bergvarmeanlegg, installert i 2015. Varmekabler i alle våtrom. Vannbåren varme i øvrige arealer. Separat regulering av varme i rommene. Peis i stue.

Parkering/garasje

Det medfølger en biloppstillingsplass (nr.14) i felles gårdsrom.

Det har blitt installert to elbil-ladere. Det blir én elbil-lader til hvert bygg. Det vil bli lagt opp til at alle eiere får sin egen bruker på ladesystemet, og blir fakturert etterskuddsvis for sitt bruk. Aksjeselskapet disponerer 1 parkeringsplass forbeholdt gjester. Det finnes også kommunale ladeplasser for elbiler (10 stk) i Gabels gate.

Ellers parkering i gate etter gjeldende bestemmelser. Det er beboerparkering i området.

Byggemåte

Grunn og fundamenter
Fundamenter i naturstein. Grunnmur i naturstein og pusset teglsteinsmur. Grunnmur er forblendet med naturstein på utside. Støpt gulv på grunn.

Tak
Manzardtak i trekonstruksjon, tekket med båndtekking (falsede stålplater) i den bratteste vinkelen mot yttervegger. Tekking for øvrig er utført i takstein. Renner og nedløpsrør i stål.

Yttervegger
Oppmurt i tegl med fasader i slemmet og malt teglsteinsmur.

Etasjeskillere
Trebjelkelag, isolert med stubbloftsleire.

Vinduer og dører
Koblede vinduer med tolags isolerglass og et enkelt ytre fag med sprosser, produsert i 1986. Original entrédør i profilert malt tre med glassfelt i karmen over dørblad. Glatt hvit dør til baktrapp i brannklasse B-30 med 35 desibel lydmotstand. Kjøkken: Tofløyet balkongdør med tolags isolerglass, produsert i 2012. Innadslående balkongdører med tolags isolerglass, produsert i 2015. Hvitmalte fyllingsinnerdører, og stedvis skyvedører i herdet glass. Alle innvendige dører er skiftet i 2013 og holder god standard.

Se mer i takstmann Hans Petter Tangen tilstandsrapport datert 19.05.2018, som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 178 kvm, Bruksareal: 178 kvm, Bruttoareal: 198 kvm

Rom vurdert til P-rom
2. etasje: Entré, hall/forstue, stue, spisestue, kjøkken, gang, 2 soverom, vaskerom, 2 bad/wc og wc.

To kjellerboder på henholdsvis 8 og 9 kvm, og én loftsbod med full takhøyde, ca. 9 kvm.

Adkomst

Inngang og innkjøring fra Gabels gate.

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Opparbeidet og beplantet felles tomtegrunn med gruslagt adkomst og gårdsplass.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest for gården eller garasjene. Det foreligger attestert ekspedisjonsdokument for oppføring av bygården, datert 1921.

Etter gammel lovgivning ble det utstedt ekspedisjonsdokument. Dokumentet er i utgangspunktet et brev som ble sendt andre etater for å innhente innspill til et byggeprosjekt. Dokumentet er i seg selv ingen ferdigattest. Dokumentet ble blant annet brukt til å påføre statusopplysninger i saken. Noen dokumenter kan ha blitt påført et "ferdigattestert" stempel med dato, det vil si at dokumentet kan være en slags ferdigattest.

Kopi av dokumentet blir utlevert av meglers kontor ved forespørsel.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 2 813 688,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 9 003 800,- pr 31.12.16

Servitutter / Rettigheter

Aksjelaget har vedtektsfestet/lovbestemt pant for aksjehavers forpliktelser overfor aksjelaget.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til blanding av bolig/kontor/forretning og skal det ved nybygging innpasses flest mulig boliger, minimum det antall boliger som fantes pr. 1.1.73. Bruksendring av eksisterende bolig tillates ikke. Gjeldende reguleringsplan S-2255, vedtaksdato: 28.07.1977. Denne reguleringsplanen har helt eller delvis blitt opphevet. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Interessenter bør derfor gjøre seg kjent med Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030.

På eiendommen Frederik Stangs gate 11-13 (Røde Kors Klinikken) foreligger det en igangsettelsestillatelse (09.03.2018) for oppføring av et nytt bygg. Det foreslåtte bygget vil starte ca. 18 meter inn på dagens tomt fra muren, ca. der parkeringsplassen i dag ligger. Bygget vil gå over 4. etasjer, og vil bli en del av Røde Kors Klinikken. Det er en forutsetning i rammetillatelsen at trærne mot Gabels gate skal bevares. Dette gjelder også muren mot Gabels gate og Thomas Heftyes gate. Både parken og den gamle Klinikken står på Byantikvarens Gule Liste. Dette er tatt hensyn til i nybyggets utforming.

Kopi av dokumentene blir utlevert av meglers kontor ved forespørsel.

Beskrivelse av boligaksjeselskapet

Dyrehold må samtykkes og kun fysiske person kan være eier.

Det er planer om å rense opp å legge strømper i noen av ledningene. Videre er det planer om å male kjelleren. Megler har ikke fått opplyst over hvor mye arbeidene vil koste. Det er planlagt oppstart av arbeider på bunnledningene i løpet av høst/vinter 2018.

Det er aksjeselskapet som eier eiendommen, mens aksjonærene eier aksjer i selskapet. Aksje i selskapet gir aksjonær borett til en nærmere bestemt bolig. Aksjonærene har ikke personlig ansvar for boligaksjeselskapets gjeld, men aksjeselskapets løpende utgifter må dekkes av aksjonærene gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Aksjelaget er ikke tilknyttet sikring mot tap av felleskostnader/sikringsfond.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i boligaksjeselskapets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. som ligger vedlagt salgsoppgaven. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Borettslagsloven §§ 1-5, 4-2, hele kapittel 5 samt § 13-5 gjelder tilsvarende for boligaksjeselskaper, jf. borettslagsloven § 1-4.

Faste, løpende kostnader

Kr 7 376,- per måned i fellesutgifter som inkluderer: Oppvarming, varmtvann, avdrag og renter på felles lån (kr 2 863,-), kabel-tv (Get), kommunale avgifter, forretningsfører, renhold, måking, felles byggforsikring, drift og vedlikehold.

Strøm, ca. 15 600 kWh per år ifølge selger. Oppgitt strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og den generelle bruken av eiendommen. Så ledes kan faktiske strømutgifter avvike fra oppgitte forbruk.

Forsikring i Gjensidige Forsikring ASA (polisenummer 80863615).

Eiendomsskatten utgjør tre promille av boligverdien (ligningsverdi x 4 x 0,8) med et bunnfradrag på inntil 4 millioner kroner. Eiendomsskatt for 2018 utgjør kr 12 700,- (inkludert kr 250,- til forretningsfører for fakturering og administrasjon) for denne boligen. Eiendomsskatten fastsettes årlig av bystyret og vil derfor kunne variere fra år til år.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Spesifikasjon av lån

Felles annuitetslån i DNB med restsaldo på kr 8 233 564,- pr. 09.05.2018. Låneopptaket ble gjort i september 2015, og var en refinansiering av et gammelt i OBOS-Banken. Dette ble gjort i forbindelse med installering av bergvarme. Lånet har en gjenstående løpetid på ca. 27 år. Forventet innfrielse er september 2045, ihht. gjeldende nedbetalingsplan. Gjeldende nominell rente 3,55%. Leilighetens månedlige renter og avdrag i forbindelse med betjening av lånet utgjør kr 2 863,-.

Lånets avdrag og renter blir betjent gjennom fellesutgiftene.

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av lånet.

Annen nyttig informasjon

Selger installerte vannbåren gulvarme i leiligheten i 2012. Selgers anlegg er tilkoblet aksjelagets bergvarmeanlegg. I den forbindelse inngikk selger en avtale med aksjelaget om at eier av denne leiligheten står fullt ansvarlig for problemer og skader på fellesanlegget som måtte følge av tilkoblingen. Det er har til nå ikke har vært noen problemer etter tilknytningen. Denne avtalen vil bli påført i aksjebrevet/aksjebeviset i forbindelse med salget. Avtalen følger således leiligheten.

Spesielt ved salg av eiendom uten tinglysning: Kjøper må selv sende en kopi av kontrakten til Skatteetaten slik at Skatteetaten kan registrere overdragelsen. Kopien kan sendes inn via skatteetaten.no/epost. Se ytterligere informasjon på hjemmesiden til Skatteetaten.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i boligaksjeselskap krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjon eller odel på eiendommen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

Ved kjøp av eiendom gjennom PrivatMegleren Allé forutsettes det at vår standardkontrakt legges til grunn. Kopi kan fås på forespørsel til megler.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Ta kontakt med megler for komplett informasjon

Beliggenhet

kart

Annonseinformasjon

FINN-kode120772349
Sist endret05. sep. 2018 14:18
Referanse186180084

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.