Bildegalleri

Skalpe Gård! Staselig landbrukseiendom med praktfullt våninghus og elegante gårdsbygg. Beundringsverdig standard!

Kart med kartnålLerpeveien 299, 3039 Drammen
Prisantydning41 500 000 kr
Totalpris
42 550 940 kr
Omkostninger
1 050 940 kr

Nøkkelinfo

Primærrom
407 m²
Bruksareal
448 m²
Eieform
Eier (Selveier)
Areal
407 m²
Rom
12
Byggeår
2007
Energimerking
D - Oransje
Tomteareal
339 700 m² (eiet)

Type lokale

Gårdsbruk/Småbruk

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.
Visningspåmelding

Velkommen

Velkommen til Skalpe Gård. Vi har gleden av å presentere denne herskapelige og praktfulle landbrukseiendommen.
(klikk på video for å se video av eiendommen)
Gården er en perle av de sjeldne og har en meget solid praktisk bygningsstruktur. Portalen med det sjarmerende klokketårnet bringer deg til det indre tunet. Her danner bygningene et tradisjonelt og intimt firkant tun med en stor praktisk gårdsplass. Her er det god plass til redskap, kjøretøy, mennesker og dyr. Gården er tilrettelagt for dyrehold og er ellers eksepsjonell godt utstyrt for sosiale sammenkomster. Både det store moderne våningshuset og den vakre gildehallen gir unike muligheter for å arrangere festligheter. Bygningsmassen er vesentlig av nyere dato og har meget høy standard helt ned på detaljnivå. Gården preges av smakfulle løsninger og velvalgte kvalitetsmaterialer. Skalpe Gård ligger vestvendt og solrikt til med god utsikt utover kulturlandskapet. Landbrukseiendommen ligger godt arrondert med omkringliggende jord, beiter, ridebane og skog. Skalpe Gård har en sentral beliggenhet i Drammen kommune, vest for sentrum og med nærhet til E18. Eiendommen representere det gode liv på landet, beliggende sentralt på Østlandet, med pendleavstand til hovedstaden. Her er det tilrettelagt for hestehold, sauedrift, høner m.m. Eiendommen holder generelt en nyere og høy standard. I tillegg finnes det flere eldre og ærverdige bygninger på gården. Det er også en lagerhall som ligger godt skjermet et stykke unna indre tun.

Skalpe gård består av et stort våningshus, bygget i vinkel, hvor østre fløy inneholder en egen boenhet. I østenden her ligger det en slaktegarasje. Den store driftsbygningen på indre tun er en svært innholdsrik låvebygning. Her er det bl.a. et stort luftig fjøs, stall, vognskjul, plantørke, tilliggende dobbelgarasje, portal med tårn bygg og klokketårn. Låvebru tilkommer. Det er loftetasje med oppholdsrom over stallen. I underetasjen ligger det et stort og praktisk verksted med 4 garasjeplasser. I tillegg er det gjødselkjeller i sydenden av låven, under fjøset. På tunet ligger det også en dobbelgarasje med tilknyttet hønsehus og et sjarmerende stabbur.

Området mellom verkstedet i driftsbygningen og gildehallen danner et ytterligere tun/gårdsplass. Mot vest ligger gildehallen med "stall" i vinkel. Dette er et unikt bygg som er noe helt spesielt. Den store gildehallen er utstyr med 2 kjøkken og 2 wc-rom. Her er det en stor festsal som kan benyttes til eksklusive selskaper.

Gildehallen er tilknyttet et ytterligere stort rom/hall/stall. I dag er dette rommet benyttet som en utstillingshall for restaurerte, unike veteran landbruks-kjøretøy og redskap. Stallen fremstår per d.d. som et gårds-/teknisk museum i sin egen klasse. Rommet er tiltenkt og kan benyttes som en svært eksklusiv stall. Her kan man altså ha hester eller f. eks. oppbevare veteranbiler.

Skalpe gård er en kostbar, eksklusiv, lekker og praktfull landbrukseiendom, som over tid i de senere år har gjennomgått en totalforandring og er tilført investering av betydelige verdier. Her kommer man til "et dekket bord" av utsøkt materialvalg, standard og praktiske løsninger, hvor kun fantasien setter begrensninger for bruken og utfoldelsen av det gode liv på landet. Herligheten ligger kun noen steinkast unna Bragernes torg.

Beliggenhet

Gården ligger på et høydedrag i Skoger, like øst for Stillerud i Drammen kommune. Eiendommen ligger syd for Drammen sentrum, øst for E18 og vest for den skogkledde Vardåsen.

Skalpe Gård ligger nær grensen til Sande kommune i Vestfold og med Svelvikveien og Drammensfjorden på østsiden, over på andre siden av Skalpeåsen og Vardåsen (ca. 300 m.o.h.). Landbrukseiendommen ligger i en vesthelling og har med det utmerket solforhold. Fra tunet er det ca. 12 min. kjøretid til Drammen stasjon hvor toget tar deg videre til Oslo på ca. halvtimen. Toget har avgang til Oslo 5-6 ganger i timen og Flytoget har også endestasjon her.

Om du ikke skal til hovedstaden tilbyr Drammen, med sine ca. 100 000 innbyggere, det meste av hva man kan forvente av hva en by kan tilby. Drammen har hatt en svært positiv steds- og byutvikling i de senere år og regnes som en av Norges mest attraktive byer. Med sin sentrale og vakre beliggenhet ved Drammens-elva og fjorden er det kort vei til by, fjord og fjell samt Vestfold og Sørlandskysten. Drammen har et rikt kulturliv og et meget godt utvalg av servicetilbud.

Det er flotte turområder innover marka som grenser til gården. For hesteentusiaster kan man ri rett ut fra gården og over i de flotteste rideområdene uten å måtte ri ut på hovedveien. I marka er det også flere idylliske badevann samt hytte med vaffel/kaffe-servering. Vinterstid er det også flotte lysløyper i dette området.
For øvrig er det kort vei til skole og barnehage, samt en stor, innholdsrik Kiwibutikk kun 5 minutters kjøring fra gården.

Adkomst

Skalpe Gård ankommes, om du kommer nord eller syd fra, via E18. Ta av syd for Drammen mot Åskollen, Skoger. Følg Gamle Sørlandske sydover ca. 1 km og ta til venstre inn på Fagerheimsletta. Kjør kun ca. 250 m. og sving til høyre inn på Lerpeveien. Så vil du se herskapelige Skalpe Gård i enden av alléen i vesthellingen mot venstre.

Jord, skog og tun

Skalpe Gård er en landbrukseiendom med tilhørende jord og skog.

Eiendommenhar et total areal er på ca. 340 daa., hvorav ca. 260 daa. består av dyrket mark og beiter. Gården har en sammenhengende arrondering i 1 teig, hvor tunet ligger i sentralt nærmest i midtpunktet. Det er flere idylliske beitehavner på eiendommen. Både i øst og nordover langs bekken er det gode beitemuligheter for hest, storfe, geit eller sau. Dyrket mark består av 1. stort og 2. mindre skifter, hvorav det største er på ca. 140 daa. omslynger tunet.
Jorden består av 192,1 daa. fulldyrket og 69.6 daa. innmarksbeite og tilsammen 261.7 daa., i følge Nibios Gårdskart. Det vesentlige av jorden er utleid, ifølge leiekontrakt er 165 daa. utleid til grasproduksjon og ca. 80 daa. utleid til kulturbeite, tilsammen ca. 245 daa. Jorden er leid ut til og med 2029 og det er årlig betalt kr 70 875,- i leie. Øvrige arealer disponeres av eier som har hatt hester og sau på gården. Teigene ligger i et småkupert og et til dels skrående terreng med gode solforhold. Det opplyses at det er et godt jordsmonn med god kvalitet. Beitene ligger praktisk til i forhold til bygningsmassen.

Skogen utgjør totalt ca. 57 daa. og ligger vesentlig syd på eiendommen. I østenden ligger et skogbestand på ca. 16 daa. og i vest, sydover fra lagerbygget, ligger det et bestand på ca. 30 daa. med relativ tett skog. Skogen med middels bonitet er egnet for uttak av ved/mindre hogst. Det foreligger ingen skogbruksplan for eiendommen.

Eiendommen består av følgende bygninger;

Våningshus (med 2 boenheter), Gildehall, Driftsbygning, Stabbur, Sagbruk, Koie, Lagerbygning, Smie, Sommerfjøs og Redskapshus

- Våningshuset er et beundringsverdig og iøynefallende bolighus. Huset består av en prangende hoveddel og har i tilegg en sidefløy i vinkel med en 3-roms leilighet i 2. etasje. Huset er registrert som 2-manns-bolig og har 2 adresser.
- Gildehallen er noe for seg selv. Dette er en meget imponerende bygning som er godt egnet til selskap og fest og/eller utstillinger, samt en større heste-stall.
- Driftsbygningen er svært innholdsrik og i meget god forfatning.
- Stabburet er et stemningsgivende innslag på tunet.
- Sagbruket er et ærverdig bygg.
- Stall/redskapshus. her var det muligheter for å plassere hesten når man jobbet på sagen i gamle dager.
- Koie, her var det muligheter for han som jobbet på sagen til å overnatte i gamledager.
- Lagerbygningen gir gode inntekter til gården.
- Smien er oppført i år 2015 men fremstår som et eldre rehabilitert hus som gir museums assosiasjoner. Selve smien er funksjonell.
- Sommerfjøset er praktisk for dyr som beiter.

Innhold og standard

Våningshus (BRA 430 kvm.)
1. etasje; Hall m/trapp , Bibliotek/Kontor , 2 Stuer samt Spisestue , Kjøkken , Grovkjøkken , Vaskerom , Toalettrom , Rom/bod samt et stort soverom med egen inngang, Trapperom til leilighet i 2. etasje, Entré og Entré 2 og Slakterom/Slaktegarasje
2. etasje; Gang , 4 romslige Soverom og 2 lekre nyere Bad (år 2023) samt Omkledningsrom/Walk in closeth.
Loft med nedfellbar stige.
2. etasje; Leilighet; Trapperom , Stue , kjøkken , 2 Soverom , Bad/Vaskerom

Våningshuset er bygget i år 2007 og fremstår som en storslått og herskapelig bolig. Huset ligger høyt i terrenget, med en utsøkt utsikt mot vest, utover hestebeite, ridebane og den vakre linde-alléen ved adkomstveien. Våningshuset har en overbygget stor terrasse på vest- og sørsiden. Inn mot indre tun danner fløyen i vinkel mot nord-øst, i samspill med de øvrige bygningene, opplevelsen av et usjenert "atrium". Her er det også et overbygget inngangsparti med hoved-, kjøkken- og sideinngang, samt egen inngangsdør til egen boenhet i sidefløyens 2. etasje. Hoveddelen er smakfullt og moderne innredet.

Det er utført omfattende oppussing av boligen i de senere år. I år 2016 ble det utført omfattende oppussing i 1.etg.;

- Kjøkken fikk ny plassbygget kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer som kjøl/frys, kaffemaskin, komfyr, micro/dampovn, vinskap, varmeskuff, koketopp, ventilator og oppvaskmaskin - alt fra Miele.
- Spisestue fikk plassbygget vintrineskap. I tillegg fikk spisestue, hall og 2 stuer oppussede overflater og nye gulv.

I 2.etg. ble de fleste rom pusset opp i 2018-2022;

- Begge badene ble totaloppusset i 2023 med utsøkte detaljer og materialvalg.
- Alle rom i 2.etg. (med unntak av walk in closet) har fått nye gulv og nye, eksklusive tapeter. Tre soverom har i tillegg fått plassbygget garderobeinnredning, nattbord, skrivepulter og sminkebord - alt fra JH Interiør.
Leiligheten i sidefløyen holder en moderne god standard.

Gildehallen (BRA 433 kvm.)
Underetasje; (81 kvm.); Kjeller med lager og garasjer.
Hovedetasje; (352 kvm.); Stor festsal/vognskjul, 2 kjøkken, to wc-rom, stort utstillingsrom/stall.

Gildehallen er bygget i år 2015 og fremstår som et moderne bonde-romantisk byggverk. Gildehallen gir assosiasjoner til vikingtidens store festsaler. Både i den romslige, fasjonable gildehallen og på et ene kjøkkenet kan man samles ved store, flotte gruer/peiser. Her kan man trygt be inn til fest for et stort antall mennesker.

Driftsbygningen (1043 kvm.)
Driftsbygningen er oppført i år 2007 og er en sjeldent innholdsrik låvebygning. Bygningen er oppført med noen enkelte støpte elementer fra en tidligere stående låve, men fremstår i sin helhet som et bygg av nyere standard. I kjelleren er det et stort verksted på ca. 160 kvm. med 4 garasjeplasser med automatiske leddporter. Verkstedet ligger i forbindelse med et teknisk rom og et vaskerom med utslagsvask og varmtvannsbeholder. I hovedetasjen er det 4 stallbokser og et romslig, luftig fjøs/husdyrrom. Over stallen er det et oppholdsrom med adkomst fra vognskjulgarasjen. Videre har bygningen 2 store leddporter hvor en fører inn til vognskjulgarasjen og den andre porten fører inn til en garasje med plantørkegulv.. Låve med masse lagringsplass og korntørke. Varmekabler i låvebroen. På enden av låvebygningen mot nord er det en tilbygget garasje og tårnportal med overbygget rom.

Stabburet (52 kvm.)
Stabburet er oppført med ukjent alder, men renovert og totalt oppusset i år 2007. Stabburet inneholder lagerrom i 2 etasjer.

Sagbruket (74 kvm.)
Sagbruket er oppført med ukjent alder men er renovert i 2007. Inneholder rom med eldre sag.

Koie (13 kvm.)
Enkelt eldre bygg med ukjent byggeår som er renovert i år 2007. Rom med stålpipe og vedovn. innlagt strøm.

Lagerbygg (196 kvm.)
Lagerbygget er oppført i år 2015 og inneholder et lagerrom med reoler. Fast asfaltert grunn. Lageret er utleid.

Smie (35 kvm.)
Smien er oppført i år 2015 som et enkelt bygg. Smie inneholder 2 rom, grue og teglsteins pipe.

Sommerfjøs (40 kvm.)
Sommerfjøset er oppført i år 2015 i laftetømmer. Leskur for fe eller hester på beite.

Redskapshus/stall (17 kvm.)
Eldre bygg med ukjent alder, fremstår som en lagergarasje.

Bygningers arealer

Bolighus
Totalt BRA (bruksareal): 0 kvm

BRA-i totalt:

BRA-e totalt:

TBA totalt:

Informasjon om arealbegrepene

Fra og med 1. januar 2024 er det innført nye arealkrav, arealbegrep og måleprinsipper for bygninger gjennom NS 3940:2023. Det innebærer bl.a. at tidligere begrep som p-rom (primærrom) og s-rom (sekundærrom) ikke lenger blir benyttet. De nye arealbegrepene for bolig er:
BRA-i (Internt bruksareal) er areal innenfor omsluttende vegger. Det er for eksempel stue, soverom, kjøkken, entré, bad, innvendig bod og rom for kommunikasjon mellom disse. Dersom boligen består av en bruksenhet

BRA-e (Eksternt bruksareal) er for eksempel en ekstern bod, kjellerstue med egen inngang, gjesterom, tilleggsbygg eller andre rom som tilhører boenheten, men som ikke er direkte tilknyttet det interne arealet. Tilleggsbygg kan være for eksempel garasje, naust eller utvendig bod.

BRA-b (Innglasset balkong) er innglassede balkonger, verandaer og altaner som tilhører boenheten.

TBA (Terrasse- og balkongareal) er arealet av terrasser, altaner, verandaer og åpne balkonger som er tilknyttet boenheten.

GUA (Gulvareal) og ALH (Areal med lav takhøyde) kan opplyses om dersom det er aktuelt for den spesifikke boligen. GUA og ALH skal bare oppgis sammen med BRA for å forhindre uklarhet om hva som er boligens bruksareal.

Boligens bruksareal (BRA) utgjør totalt arealene for BRA-i, BRA-e og BRA-b, dvs.:
BRA-i + BRA-e + BRA-b = BRA.

Arealer for andre bygningstyper som ikke er bolig/fritidsbolig, f.eks. landbruksbygninger, opplyses som BRA (Bruksareal), og/eller BTA (Bruttoareal/Grunnflate).
Ta kontakt med ansvarlig megler dersom det skulle være spørsmål knyttet til arealbegrepene.

Oppvarming, teknisk

I våningshuset er det tre piper. Det er en stor, åpen grue i hallen hvor man kommer inn i huset. Så er det en peisovn i overgangen mellom kjøkken og spisestue, en lukket peisovn med glassdør i biblioteket og en engelsk peis i stuen.
For øvrig er det vannbåren gulvvarme i 1.etg. i våningshuset fra bergvarme. Det er balansert ventilasjon med varmegjenvinning samt elektriske varmekabler på begge badene i 2.etg.
I leiligheten i 2.etg. er det elektrisk oppvarming til panelovner samt varmekabler på bad.
I Gildehallen er det montert tre luft til luft varmepumper samt varmekabler. Her er det også åpne gruer i både kjøkken og i selve hallen.
Driftsbygningen har elektrisk oppvarming.

Boligen er behørig utstyrt med elektrisk styrte markiser og screens mot den vakre solnedgangen mot vest.

Reguleringsforhold

Eiendommens vesentlitge deler ligger i et landbruks, natur og friluftsområde. LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag
Nordvestre hjørne av eiendommen er berørt av reguleringsplan; REGULERINGSPLAN FOR FYLKESVEIENE EIKHAUGEN, TUFTVEIEN OG LERPEVEIEN, LOLLANDKRYSSET - LERPEVEIEN Eldre reguleringsplan Endelig vedtatt arealplan 21.80m.

Odel - Konsesjon

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjonsrisikoen står beskrevet i salgsoppgaven.
Det er ikke odel på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at forbrukerkjøpere har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven. Kjøpere som handler som ledd i næringsvirksomhet har ikke anledning til å tegne boligkjøperforsikring iht. vilkår fra forsikringsselskapet.

Oppgjør

Kjøpesum og kjøpers omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto senest dagen før avtalt overtakelse. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet

Tilbud om lånefinansiering og forsikringer

Landkreditt Bank kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Landkreditt Forsikring kan gi deg forsikringstilbud på eiendommen du velger å kjøpe. Samler du flere forsikringer hos Landkreditt Forsikring, kan du få inntil 23% rabatt.

Landkreditt Bank og Forsikring er lokalt til stede i store deler av Norge og tar gjerne bank- eller forsikringspraten hjemme hos deg.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt i salgsoppgaven.

Alle bud, budforhøyelser og budendringer skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal legitimeres og med budgivers signatur.

Bud inngis fortrinnsvis via budgivningsplattformen Tryggbudgivning.no på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Link til budskjema på Tryggbudgivning.no ligger tilgjengelig i nettannonsen på Finn.no, link kan også fås tilsendt av megler. Om ikke denne benyttes kan ordinært budskjema i salgsoppgaven brukes. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Bud og senere budforhøyelser/endringer bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Budforhøyelser bør derfor skje i god tid før fristens utløp.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.
Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trådte i kraft 01.01.2022. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor:

Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.
Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.
Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges "som den er" eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers "egenandel"/ "egenrisiko"), om ikke annet er sagt i loven.
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Følgende gjelder ved salg til noen som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet (ikke-forbrukerkjøper):
Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen "som den er". Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Beliggenhet

kart
Logo

Landkredit­t Eiendom AS

Pål Ivar Lauritzen

Eiendomsmegler

Send melding

Annonseinformasjon

FINN-kode355862982
Sist endret08. juni 2024 00:28
Referanse38249016

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.