Bildegalleri

Solgt

Butikk-/kontorlokale meget sentral og attraktiv beliggenhet Bislett | Inngang fra bakkeplan | Moderniseringsbehov

Kart med kartnålStensgata 22B, 0358 Oslo
Prisantydning2 600 000 kr
Totalpris
2 748 712 kr
Fellesgjeld
133 524 kr
Fellesformue
16 947 kr
Omkostninger
15 188 kr

Nøkkelinfo

Primærrom
32 m²
Bruksareal
32 m²
Bruttoareal
39 m²
Etasje
1.
Eieform
Aksje
Areal
32 m²
Rom
1
Byggeår
1928
Tomteareal
598 m² (eiet)
Overtakelse
Etter nærmere avtale med selger. Vær vennlig å angi ønsket overtagelsesdato i vedlagte budskjema.

Type lokale

Kontor

Kort om eiendommen

Næringslokale beliggende i Stensgata 22B på Bislett.

Lokale er på bakkeplan og har inngang fra gaten. Aksjelaget har en hyggelig fasade med store vindusflater som gir svært god eksponering ut i Stensgata.

Lokalet er godkjent som butikk-/kontor i dag og består av et åpent areal og toalett. Lokalet bærer preg av noe slitasje, og modernisering må påregnes.

I tillegg disponerer lokalet bod på ca. 1,2 kvm og vaskerom med inngang fra felles bakgård. Aksjelaget har en hyggelig felles bakgård.

Området Bislett og St. Hanshaugen ligger i hjertet av Oslo, og er et yndet boligområde for beboere innenfor alle aldersgrupper. Det er kort vei og gangavstand til alt av kollektiv- og servicetilbud.

Beliggenhet

Området Bislett og St. Hanshaugen ligger i hjertet av Oslo, og er et yndet boligområde for beboere innenfor alle aldersgrupper. Det er kort vei og gangavstand til alt av kollektiv- og servicetilbud.

Digg pizza finner du rett i nærheten på Tranen ved Alexander Kiellands plass, og kaffe av ypperste kvalitet kan nytes på Java i Ullevålsveien. Overalt i området Bislett og St. Hanshaugen finner du sjarmerende forretninger, kafeer, restauranter og puber.

De fleste dagligvarekjedene har butikker rett i nærheten. I tillegg finnes vinmonopolet i Thereses gate, Mathallen på Vulkan og delikatesseforretningen Gutta på Haugen like ved. Hovedstadens største handlegate finner du et steinkast unna. Bogstadveien og Hegdehaugsveien smelter over i hverandre gjennom Majorstuen og danner til sammen et over 1 km langt shoppingeldorado.

Med offentlig transport kommer du deg dessuten raskt og enkelt ut av byen og til skog og mark. Ellers finnes det en rekke grøntområder og parker like utenfor.

Det er kort vei til offentlig kommunikasjon, se ruter.no eller app for tider og linjer i området.

Innhold

Lokalet ligger i 1. etasje og består av følgende rom:
Butikk-/kontorlokale og wc-rom.
I tillegg disponeres ekstern bod på 1.2 m² og felles vaskerom.

Lokalet har ikke garderobeløsninger, spiserom eller lignende.

Arealet er oppmålt innvendig (BRA), og tillagt dels skjønnsmessig vurdert veggtykkelse for beregning av BTA. Takhøyde i butikklokale er ca 2.6 m, takhøyde på toalettrom er ca 2.7 m. Det står under arealangivelsen 32 m² p-rom, under arealmåling i næringslokaler brukes ikke betegnelsen p-rom men kun BTA og BRA. Rapportsystemet som brukes på tilstandsrapporten er lagt opp slik at p-rom må fylles ut, derfor fremkommer det som at lokale har p-rom, men dette stemmer altså ikke

For god ordens skyld nevner vi at Bygningssakkyndig opplyser at rom som ligger utenfor boenheten, men som eier har påvist og/eller opplyst at tilhører boenheten, er oppmålt og inkludert i BRA-e. Det er ikke fremvist dokumentasjon på at rommet tilhører boenheten, med mindre dette er angitt særskilt. Rom utenfor boenheten kan omdisponeres av borettslaget/sameiet og dette kan påvirke boligens BRA. Vær oppmerksom på at NS 3940:2023 og eierseksjonsloven har ulik definisjon av fellesareal. Ved arealmåling gjelder NS 3940:2023 som definerer fellesareal slik: Delen av bygning som brukes av to eller flere bruksenheter eller til bygningens forvaltning, drift eller vedlikehold.

Felleskostnader:
Internett (Telia grunnpakke), ákonto varmtvann, dugnadsgebyr, nedbetaling av fellesgjeld, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, drift og forretningsførsel.

Fordeling:
Fellesutgifter kr 2 697
Dugnadsgebyr kr 80
IN-lån - Ákonto renter kr 658,86
IN-lån - Ákonto avdrag kr 173,46

Fellesutgifter økes til kr 2 832 fra 01.05.2024 som fører til totale felleskostnader på ca kr 3 744.

Enkelte leiligheter/lokaler er ilagt eiendomsskatt. Eiendomsskatt kreves inn via felleskostnader i månedene: mai, juni, september, november.

Rentenivå, eventuelt nye låneopptak, endret nedbetalingsplan og årsmøtevedtak kan påvirke felleskostnadenes størrelse.

Tomt

Felles bakgård som er opparbeidet med skiferheller og beplantning.

Bebyggelse

Bebyggelsen består av en bygård på fem etasjer hvor det gjeldende butikklokale er plassert på bakkeplan.

Byggemåte

Informasjon er hentet fra vedlagte tilstandsrapport, datert 24.04.2024.

Bygning (TG2):
Det beskrevne lokale ligger på bakkeplan. Ukjent drenering. Bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur. Etasjeskiller er av støpt betong med oppforet tregulv med tilfarere. Støpt gulv på inngangsplan. Grunnmur i betong, pussede fasader. Yttervegger i betong/mur som er utvendig pusset. Når det gjelder vegg-/takkonstruksjoner og etasjeskiller/gulv på grunn forutsettes disse å være isolert ut fra dagens krav og normer som var gjeldende på oppføringstidspunktet. Felles port av tre mot bakgård.

Vinduer (TG2):
2-lags vinduer med ukjent alder. Stort butikkvindu mot gate.

Dører (TG2):
Ytterdør med 2-lags glass. Innvendig eldre speildør.

VVS-installasjoner (TG2):
Innvendige synlige vannledninger er av kobber. Innvendige synlige avløpsledninger er av støpejern. Toalettrom med gulvstående toalett og enkel servant. Det er kun varmt vann i kran på toalettrom.

Pipe:
Feieluke til skorstein er plassert over servant på toalettrom.

Luftbehandling (TG2):
Lokalet har ikke mekanisk eller balansert ventilasjon men kun naturlig avtrekk på toalettrom.

Elkraft (TG2):
El-skap med automatsikringer.

Tilstandsrapporten beskriver byggverkets tekniske tilstand. Det er ikke foretatt kontroll av de elektriske installasjonene (el-takst) selv om bygningssakkyndig kan ha knyttet noen kommentarer til elanlegget ut i fra helt enkle vurderingskriterier. Siden elanlegget ikke er kontrollert er det sannsynlig at det siden kan avdekkes avvik fra dagens forskriftskrav og oppstå funksjonssvikt. Videre må kjøper være forberedt på det må foretas oppgraderinger på grunn av slitasje, fraværende vedlikehold, arbeider som er utført av ufaglærte, utidsmessighet eller tekniske løsninger som ikke holder dagens standard. I Norge er det en av oppgavene til Det lokale el-tilsynet (DLE) å foreta tilsyn av elektriske anlegg i boliger og fritidsboliger. Alle boliger skal ha periodisk kontroll hvert 20 år og hytter/fritidsboliger kontrolleres hvert 30 år. El-anlegget er en bygningsdel som er gjenstand for konstant utvikling, det må derfor påregnes at dagens anlegg ikke nødvendigvis er dimensjonert for oppgradering av kjøkken med nye elektriske apparater, rehabilitering av bad m/varmekabler eller innstalleringer elbillader.

Nedenfor gjengis en kort oppsummering der den bygningssakyndige har beskrevet avvik ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG2) eller 3 (TG3).


TG3 med store eller alvorlige avvik:
Overflater på innvendige gulv:
Det ble observert stedvis mye slitasje og skader på laminatgulv. Gulvbelegg på toalettrom ligger løst og er ikke festet til underlaget. Det er diverse merker, hakk, sår osv på gulvflater. Konsekvens/tiltak: Omfanget av hva som skal gjøres av oppussing, må vurderes av ny eier. Det bør legges nytt laminatgulv.

Brannslokking:
Det er viktig at kravene til røykvarsler og slokkeutstyr er ivaretatt. Røykvarsler og brannslukkingsapparat må innhentes.


TG2 med avvik som kan kreve tiltak:
Vinduer:
Normal bruks og overflateslitasje etter alder. Tilstandsgrad 2 gis på bakgrunn av alder da mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt. Det er ikke behov for umiddelbare tiltak.

Ytterdører og porter:
Normal bruks og overflateslitasje etter alder. Tilstandsgrad 2 gis på bakgrunn av alder da mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt. Det er ikke behov for umiddelbare tiltak.

Innvendige dører:
Det ble på innvendig dør påvist monteringsavvik, dvs dør som tar i karm, skjevheter eller lignende og noe manglende belistning. Konsekvens/tiltak: Lokale tiltak med utbedring/utskifting av karm og dør må påregnes.

Frittbærende dekker:
Det er brukt laser måler for å måle ujevnheter i enkelte rom. Det gjøres oppmerksom på at dette er stikkprøvemåling og at ikke alle overflater nødvendigvis er undersøkt. Det ble registrert høydeforskjell på gulv på ca 25 mm gjennom hele rommet. Det ble registrert sprekker i etasjeskiller. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Dersom lokale skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Overflater på innvendige vegger:
Det er diverse oppsprekkinger i plateskjøter, malingssøl osv. Det er diverse merker, hakk, sår osv på veggflater. Konsekvens/tiltak: Omfanget av hva som skal gjøres av oppussing, må vurderes av ny eier. Det bør påregnes noe oppussing av vegger.

Overflater på innvendig himling:
Det er diverse sprekker osv på innvendig tak. Konsekvens/tiltak: Omfanget av hva som skal gjøres av oppussing, må vurderes av ny eier. Det bør påregnes noe overflateoppussing av innvendig tak.

VVS-installasjoner:
Røroppleggene i bygningen er ikke nærmere kontrollert og tilstandsvurdert på befaringen, utover det som er synlig i rommene. En eventuell utvidet kontroll må utføres av en rørlegger. Skjulte vann og avløpsrør er ikke kontrollert. Sisterne på toalett suser. Normal forventet levetid for sanitærinstallasjoner er: Vannrør av kobber 25-75 år, anbefalt brukstid på ca 50 år. Avløpsrør av soil: 30 - 65 år. Konsekvens/tiltak: Lokale tiltak med sisterne på toalett som suser. Anlegget ellers fungerer i dag men utfra alder på anlegget kan skader plutselig oppstå. Det anbefales at anlegget gås over av en fagperson, og tiltak gjøres eventuelt etter anbefalinger. Det bemerkes videre at dette ikke er kompetanseområdet til undertegnede og at det kun er gjort en enkel visuell kontroll.

Luftbehandling:
Dagens ventilasjonsløsning tilfredsstiller ikke krav til ventilasjon i næringslokaler. Det må påregnes forbedring av ventilasjonssystemet. Det ble observert en ventil eller lignende med gitter på siden av toalett men denne er teipet igjen, det er usikkert hva dette er, ytterligere undersøkelser anbefales.

Elkraft:
Det anbefales på generelt grunnlag en el-kontroll av en el-takstmann eller annen fagperson innen kontroll av elektriske anlegg. Tilstandsgrad 2 er gitt på bakgrunn ødelagte lysbrytere på toalettrom og på grunn av alder i tillegg til manglende samsvarserklæring. Det elektriske er ikke videre vurdert da dette ikke er kompetanseområdet til undertegnede.

Opplistingen over er ikke uttømmende og du oppfordres til å lese og sette deg grundig inn i alt salgsmateriell. For ordens skyld nevner vi at TGIU står for tilstandsgrad ikke undersøkt , f.eks. fordi en del av bygget ikke har vært tilgjengelig for inspeksjon. Disse delene kan dermed ha feil eller mangler som ikke er avdekket.

Standard

Lokale:
Enkelt åpent areal med stor vindusflate. Rommet holder en enkelt standard med behov for modernisering.

WC-rom:
Enkelt toalettrom med malt murgulv med gulvbelegg som er lagt over, gulvstående wc og servant. Det er kun tilkoblet varmtvann i servanten.

Gulvoverflater (TG3): Laminat og gulvbelegg.
Veggoverflater (TG2): Malte plater og malt mur/betong.
Himlinger (TG2): Betong.

For beskrivelse av tilstandsgrad (TG) 2 og 3, se punktet Byggemåte i salgsoppgaven.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet. Det er ingen fastmonterte varmekilder i lokalet.

Det mangler brannslukkeutstyr og røykvarsler (TG3).

Energimerking

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått.

Adkomst

Se digitalt kart i finn-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra EiendomsMegler 1.

Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Lånebetingelser fellesgjeld

Annuitetslån | OBOS-Banken 98208020471
Restsaldo kr 493 360 | Flytende rente 6.95 %
Innfrielsesdato 30.04.2047
Andel restsaldo kr 17 584

Annuitetslån | OBOS-Banken 98208009907
Restsaldo kr 2 316 242 | Flytende rente 6.95 %
Innfrielsesdato 30.04.2047
Andel restsaldo kr 115 940

Selskapet har avtale om IN-ordning. Ønsker kjøper å nedbetale hele eller deler av sin andel fellesgjeld, så bes denne ta kontakt med selskapets rådgiver for informasjon. For selskap med IN-ordning gjør vi oppmerksom på at kapitalkostnader (renter/avdrag) vil være spesifisert på fakturaen for felleskostnader Kapitalkostnader endres ved renteendring og endringen kommer da som tillegg evt fratrekk på fakturaen påfølgende måneder. Ved salg vil eventuelle krav som skyldes regulering av kapitalkostnader for tidligere periode, følge selger. Det kan derfor påløpe restanse/krav for selger, selv om felleskostnadene betales ut overtagelsesmåneden.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, men selger har for ordens skyld utfylt egenerklæringsskjema som ligger vedlagt. Dette er en del av selgers opplysningsplikt og kjøper plikter å gjøre seg kjent med denne før budgivning.

Overtakelse

Etter nærmere avtale med selger. Vær vennlig å angi ønsket overtagelsesdato i vedlagte budskjema.

Sentrale lover

Det forutsettes at kjøper gjør handelen som ledd i næringsvirksomhet. Dersom budgiver handler som forbruker må dette skriftlig meddeles megler senest ved budgivning.

Ved salg til næringsdrivende overtas eiendommen og dens tilbehør 'som den/det er', jfr avhendingsloven § 3-9(2).

Avhendingsloven § 3-9 fravikes slik at det kun skal kunne gjøres gjeldende at det foreligger mangler i følgende tilfelle:
Dersom selger har forsømt sin opplysningsplikt, jfr reguleringen i avhendingsloven § 3-7 eller dersom selger har gitt uriktig informasjon om eiendommen, jfr reguleringen i avhendingsloven § 3-8. Risikoen for eventuelle skjulte feil, tilligger etter dette kjøper.

Videre fravikes avhendingsloven § 3-3 (2), og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

Styregodkjennelse

Det kreves styregodkjennelse. Kjøper bærer risikoen for å bli godkjent som ny andelseier i aksjelaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent må kjøper gjøre opp andelen i henhold til kontrakt, for så å videreselge andelen for egen regning og risiko.

Vedtekter

Eier forplikter seg til å gjøre seg kjent med vedtekter og eventuelle husordensregler. Kopi av disse foreligger hos megler.

Adgang til utleie

All fremleie for bolig og næring skal skje etter samtykke av styret.

Ved hver inn- og utflytting, både ved fremleie og salg, påløper det et gebyr for eier på kr 1 500.

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Budgivning

Eiendomsmeglere kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning hvor selger er forbruker, jfr. Informasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser med eventuelle forbehold, opplysning om finansiering og overtakelse skal sendes skriftlig til megler. Megler kan ikke formidle muntlige bud verken til selger, budgivere eller interessenter. Budgiver må legitimere seg med kopi av legitimasjon og underskrift. Megler skal sende skriftlig varsel om bud og budforhøyelser til budgiver, selger og interessenter. Aksept av bud skal sendes skriftlig til budgiver og selger. Budgiver kan benytte budskjema, elektronisk budgiving, skannet budskjema sendt på mail eller annen godkjent skriftlig kommunikasjonsform, f.eks. App er i forbindelse med budgivningen. Konferer med megler.

Megler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes teknisk feil. Under budrunden kan akseptfristene kortes inn ved mottakelse av nye bud. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere og kjøper meddeles aksept innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud fremkommer til megler.

Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles av megler.

Vedlegg til salgsoppgaven

Tilstandsrapport, datert 24.04.2024
Selgers egenerklæring, datert 16.04.2024
Opplysninger fra forretningsfører, datert 08.04.2024
Opplysninger fra kommunen

Diverse

Selger opplyser at det er funnet noen insekter på gulv på toalettrom. Det er ikke videre undersøkt hva slags insekter dette er. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Selger har ikke brukt eiendommen i stor grad, og er derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Da selgers kunnskap om eiendommen på denne måte er begrenset, oppfordres kjøper til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen.

Selger opplyser at planlagt installasjon av nytt brannalarm vil foregå i tidsperioden 27 Mai til 31 mai, tidsrommet 08:00-18:00.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har befart boder og annet fellesareal.

Eier må selv dekke kostnader forbundet med eget strømforbruk, forsikring av innbo og løsøre samt andre kostnader som ikke dekkes av felleskostnadene.

Spesielt ved salg av eiendom uten tinglysning: Kjøper må selv sende en kopi av salgskontrakten til Skatteetaten slik at Skatteetaten kan registrere overdragelsen. Kopien kan sendes inn via skatteetaten.no/epost. Se ytterligere informasjon på hjemmesiden til Skatteetaten.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig m.tilh. anlegg og offentlig kjørebane/veigrunn. Området for øvrig er regulert til blant annet bolig m.tilh. anlegg, offentlig kjørebane/veigrunn og friområde/park. Reguleringsplaner: S-2255 og S-132GO. Gjeldende kommunedelplan: KDP-17. Bystyret vedtok 23.09.2015 kommuneplanen "Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn". Oslo by er stadig under endring/utvikling, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i gjeldende reguleringsbestemmelser.

Beliggenhet

kart
Logo

EiendomsMegler 1 Nybygg OA

Vi loser deg trygt gjennom hele boligsalget

Annonseinformasjon

FINN-kode353326117
Sist endret03. juni 2024 14:14
Referanse3120240186

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.