Bildegalleri

Inaktiv

Næringsseksjon på Torshov med fleksibel planløsning| Nytt bad 2022 | Peis | Moderniseringsbehov

Kart med kartnålVogts gate 31E, 0474 Oslo
Prisantydning3 700 000 kr
Totalpris
3 793 807 kr
Omkostninger
93 807 kr
Formuesverdi
1 966 532 kr

Nøkkelinfo

Etasje
1.
Eieform
Eier (Selveier)
Areal
64 m²
Byggeår
1890
Energimerking
G - Oransje
Renovert år
2022
Tomteareal
92 m² (eiet)
Overtakelse
Overtakelse skjer etter avtale med selger.

Type lokale

Andre
Kontor
Verksted
Butikk/Handel
Kombinasjonslokaler
Lager/Logistikk

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.Visningspåmelding

Kort om eiendommen

Velkommen til Vogts gate 31E - Presentert av Ingvild Skaranger og Joachim Lindhjem v/Nordvik Torshov! En romslig og hyggelig næringsseksjon med en sentral beliggenhet i indre gård på Torshov. Lokalet byr på god takhøyde, teglstein og store vinduer. Åpen og fleksibel planløsning med delvis separat kjøkken, lekkert bad fra 2022, kontor og innvendig bod. Det må påberegnes noe oppussing.

Lokalet har en attraktiv og sentrumsnær beliggenhet på Torshov med kort gange til parker, cafeer, restauranter, butikker og kollektivtransport.

Innhold

Seksjonen ligger i 1. etasje og inneholder: Entré, rom/kontor, kjøkken, bad og rom/lager.

I tillegg disponerer seksjonen en bod ved inngangspartiet på 1,7 kvm og en kjellerbod (som ikke er befart).

Standard

Entré:
Innbydende entré med flislagt gulv med gulvvarme. Her er det plass til å henge fra seg yttertøy og sko.

Rom:
Romslig rom som har en flott og romslig planløsning med god takhøyde og store vindusflater. Fleksibel planløsning som gir store møbleringsalternativer. Rommet har lysmalte vegger, teglstein og tregulv.

Kjøkken:
Separat kjøkken-rom med god plass til spisebord og peis. Innredningen består røde fronter, fliser mellom overskap og benkeplate i tre, Det er rikelig med skap- og benkeplass. Kjøkkenet er utstyrt med koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle- og fryseskap. Kullfiltervifte over integrert koketopp. Rommet er av god størrelse med flere innredningsmuligheter. Rommet har lysmalte vegger og tregulv.

Bad:
Lekkert flislagt bad fra 2022. Badet er utført med tidsriktige og moderne farge- og materialvalg. Innredingen består av servantskap med skuffer, speil, vegghengt toalett og dusjhjørne med inn-utadslående glassdører. Badet har downlights i taket, gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder er innebygget og er plassert på baderomsveggen. Berederen er på 110L fra 2021. Naturlig ventilasjon på bad, det er tilluftsspalte under dør.

Rom/bod:
Romslig rom med flere innredningsmuligheter.

Overflater:
Overflater på gulv består av: Fliser med gulvvarme i entré og resterende rom med tregulv.
Overflater på vegger består av: Malte flater i alle rom.
Overflater i tak består av: Malte flater i alle rom.

Informasjon om vannskade:
Det har kommet vann inn i etasjeskille mellom denne seksjonen (gulvet) og taket til leiligheten under. Takstmannen skriver i tilstandsrapport: "Vannskade kommer utenfra og har etter all sannsynlighet oppstått som følge av dårlig løsning på vannføring og nedløp i tilknytning til nabobygg." Så det er nå fukt under gulvet og derfor buler tregulvet oppover grunnet fukt/vann i etasjeskille. Styret er informert om skaden og de har innhentet en fuktskadevurdering (rapport) utført av selskapet WPS v/ Stian Holst. Rapporten er vedlagt. Rapporten anbefaler videre arbeid:
"For å forhindre fuktskader på yttervegg er det essensielt å ha et effektivt dreneringssystem for taket og nedløpene for å dirigere vannet vekk fra veggen. Rutinemessig vedlikehold av murverket, inkludert tetting av sprekker og utskifting av skadede teglsteiner, er også nødvendig for å sikre at veggen forblir vanntett og strukturelt intakt over tid."
Styret informerer at de er i dialog med utbygger av nabotomten (Mesos AS) om hvem som skal ta kostnadene for utbedring av skadene følger av vanninntrengingen. Styret mener det er utbygger da deres bygg har hatt betydelige mangler for vannføring som er skyld i skader på sameiets fasade og nå følgeskader i form av vanninntrenging.


Innbo og løsøre:
Ved ønske om at vegglamper, krokhengte lamper, lysekroner, prismelamper eller lignende lamper som er koblet til sukkerbit eller stikkontakt skal følge med i handelen, må det tas forbehold om dette ved inngivelse av bud. Det samme gjelder brunevarer. Integrerte hvitevarer medfølger.

For øvrig gjelder NEF sin standardliste "Oversikt over løsøre og tilbehør" med mindre annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er vedlagt.

Løsøre og tilbehør som medfølger overdras uten noen form for garantier, foruten eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Beliggenhet

Næringsseksjonen ligger i et meget populært område på Torshov, rett på oversiden av Akerselva -et område hvor det er kort vei til "alt".

En sentral beliggenhet med få minutter til kollektivtrafikk, kino, treningssenter og restauranter. Gangavstand til Grünerløkka, Sagene, Alexander Kiellands plass og sentrum med restauranter, butikker og yrende folkeliv. Flotte turmuligheter langs Akerselva hvor en kan gå ned mot Grünerløkka, Vulkan og sentrum eller oppover mot Nydalen og Maridalen. I tillegg er det flere populære, grønne områder i nærheten som Bjølsenparken, Torshovdalen, Torshovparken og Myraløkka

I umiddelbar nærhet finner du dagligvareforretning, apotek og spisesteder. Fra lokalet er det også to minutter til Vogts gate med forretninger, restauranter, kafeer, barer, servicetilbud samt god offentlig kommunikasjon til sentrum. Rett over veien ligger "Grisen", en populær restauranten/bar med uteservering om sommeren. Myrens Verksted er rett utenfor døren med blant annet klatrepark, squash, golfsenter og treningssenter. Sats, samt Kino på Ringnes Park ligger like nedenfor. Et trikkestopp unna er Sandaker senter med blant annet vinmonopol, apotek og dagligvareforretning.

Tomt

Felleseiet tomt.
Arealbekreftelse fra Oslo er vedlagt salgsoppgaven.
Tomtegrenser er ikke kontrollert.

Parkering

Det er beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering.

Priser for beboerparkering i bydel Frogner, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene:
Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 5700 kroner for ett år
Motorsykkel og moped: 2850 kroner for ett år
El-bil: 1920 kroner for ett år
El-motorsykkel og el-moped: 960 kroner for ett år

Det tas forbehold om prisendringer. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/.

Oppvarming

Seksjonen blir oppvarmet med elektrisk fyring og vedfyring. Naturlig ventilasjon med luftespalte i vindu og luke i ytterveggen.

Regulerings og arealplaner

Ny kommuneplan fra 23. september 2015: Oslo kommune har vedtatt ny kommuneplan som får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.

For informasjon om eventuelle arbeider/prosjekter i nærliggende områder anbefaler vi et søk på Oslo kommunes portal for saksinnsyn:

https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/
Eiendommen er regulert til bolig m.tilh. anlegg iht. reguleringsbestemmelse S-2255. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler eller søk på saksnummer/adresse/gnr. bnr på plan- og bygningsetatens hjemmeside.

Pågående byggesaker:
Oskar Braatens gate 14 - Riving av garasje - Saksnummer: 202101714 - Byggesak
Mottatt sak: 29.01.2021, Status: Tillatelse gitt
Søknaden omfatter riving av en garasje i bakgården i Oskar Braatens gate 14. Garasjen som søkes revet har et areal på omtrent 48 m2.

Vogts gate 33 - Bruksendring fra næringslokale til bolig, oppdeling, ombygging og riving og oppføring av tilbygg - Saksnummer: 202450472 - Byggesak
Mottatt sak: 08.01.2024, Status: Mottatt søknad

Rosenlundgata 9 B - Påbygg og etablering av 15 boenheter, eksisterende bygningsskall bevares - Saksnummer: 202002741 - Byggesak
Mottatt sak: 14.02.2020, Status: Igangsettingstillatelse gitt

Torshovgata 9 - Rehabilitering og ombygging - Lilleborg skole - Saksnummer: 202308249 - Byggesak
Mottatt sak: 23.05.2023, Status: Rammetillatelse gitt

Pågående plansaker:

Vogts gate - Toftes gate - Bestilling av oppstartsmøte - Fremkommelighetstiltak for trikk
Saksnummer: 202315257 - Reguleringssak
Mottatt sak: 16.10.2023
Hovedhensikten med tiltaket er fremkommelighetstiltak for trikk i Vogts gate-Toftes gate, på en ca. 1,2 km lang strekning.

Ligningsverdi / formuesverdi

Formuesverdi av næringseiendom: En næringseiendom er eiendom som brukes i eller egner seg for næringsvirksomhet. Det kan for eksempel være kontorlokaler, butikker, lager og fabrikker.
Du kan eie en næringseiendom uten å drive næringsvirksomhet, det er eiendommens karakter som er avgjørende. Ubebygd areal som brukes i næringsvirksomhet kan også være næringseiendom.

Slik beregnes formuesverdien:
Formuesverdien av næringseiendom skal for inntektsåret 2023 som hovedregel fastsettes til 80 prosent av beregnet utleieverdi. Dette gjelder uavhengig av om eiendommen er utleid eller ikke.
- Er eiendommen utleid tas det utgangspunkt i faktisk utleieinntekt.
- Er eiendommen ikke utleid verdsettes utleieverdien etter sjablong. Eiendommen skal da verdsettes etter beregninger fra Statistisk sentralbyrå der det tas utgangspunkt i beliggenhet, hva eiendommen benyttes til og eiendommens areal. Du må oppgi disse opplysningene i skattemeldingen for å få beregnet formuesverdien.

Hvis beregnet utleieverdi av næringseiendommen overstiger dokumentert markedsverdi, kan du kreve at formuesverdien settes ned til 80 prosent av dokumentert markedsverdi.
Du har krav på redusert formuesverdi i inntektsåret og et forholdsmessig fradrag i formuesverdien i de fem påfølgende inntektsårene. Du må selv kreve nedsettelsen i skattemeldingen.

Formuesverdikalkulator - næring:
Ved verksted: 1 966 532,- for 2023
Ved kontor: 2 855 605,- for 2023
Ved annet: 2 462 569,- for 2023

Heftelser / servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/225/434/2:
18.11.1986 - Dokumentnr: 74924 - Erklæring/avtale
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 50,000
MED PRIORITET ETTER 90% AV LÅNETAKST TIL ENHVER TID
Gjelder denne registerenheten med flere

18.11.1986 - Dokumentnr: 74924 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Næring
Sameiebrøk: 92/460
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 5 SEKSJONER

14.08.1986 - Dokumentnr: 50178 - Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:225 Bnr:339
Bestemmelser om rettigheter/plikter til fellesareal
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

14.08.1986 - Dokumentnr: 50178 - Best. om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest, men bygningsanmeldelse attestert datert 1982 for vaaningshus. Byggeanmeldelse legger vi ved i de tilfeller ekspedisjonsdokument ikke foreligger. Dette gjelder spesielt for bygårder fra 1800-tallet hvor deler eller hele av dokumentasjonen for eiendommen er mangelfull. Forsiden til byggeanmeldelsen bekrefter når byggingen ble utført, og at det i det minste er byggemeldt. En komplett byggeanmeldelse kan også f.eks. beskrive hvilke materialer som er brukt og hvilken etasjer som er godkjent.

Boligen er godkjent som næringsseksjon og kjennetegnet ved næringsseksjoner er at de skal brukes til annet enn bolig (hel og fritidsbolig).

Det ble gitt rammetillatelse til bruksendring fra næring til bolig den 31.03.2004. Det ble aldri søkt om eller gitt igangsettingstillatelse og tillatelsen har derfor bortfalt.

Det ble i 2020 søkt om bruksendring fra næring til bolig i 1. etasje. Lokalet er sist godkjent som verksted og lager, samt garderober med vask. Det ble gikk avslag 22.03.21 på søknaden grunnet tiltaket er i strid med § 15-5 i TEK17. (Saksnummer: 202007231)

Det ble på ny gitt avslag 24.06.22 om bruksendring, da tiltaket er i strid med teknisk forskrift (TEK17) § 13-7 om daglys. (Saksnummer: 202207210)

Ifølge plan og bygg er det ikke nok dagslysflater i leiligheten.

Det foreligger ikke noe søknad om slukskifte hos plan og bygg.

Byggemåte

Informasjonen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport datert 31.01.2024.
Vi vil sterkt oppfordrer alle interessenter å sette seg inn i fullstendig tilstandsrapport vedlagt.

Bygning generelt,
Gråsteinsmur/tegl antatt fundamentert til faste masser/flåte. Grunnmur i naturstein/tegl.
Hovedkonstruksjon av skallemursvegger med utvendig pusset fasade.
Pulttak i trekonstruksjon, antatt tekket med pappshingel.
Utvendig tretrapp til seksjonen.
Trerammer med 2-lags energiglass fra 1984.

Lovlighet,
Det foreligger ikke tegninger på seksjonen slik den er i dag. Lokalet er sist godkjent som verksted og lager, samt garderober med vask. Seksjonen er fortsatt seksjonert som en næringsdel.

Bygningsdeler med TG3:

Overflater gulv:
Etter ny befaring den 4/3-24 ble det observert at gulvet i leiligheten spesielt på kjøkken hadde hevet seg grunnet fukt i konstruksjonen. Vannskade kommer utenfra og har etter all sannsynlighet oppstått som følge av dårlig løsning på vannføring og nedløp i tilknytning til nabobygg.
Avvik: Fukt under gulv på kjøkken/spisebord.
Tiltak: Utbedre skaden som gjør at det kommer vann inn under gulvet. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er ikke kontrollert hva høydeforskjell i rommene kommer av.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en seksjon som dette. Dersom seksjonen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

Innvendig > Pipe og ildsted:
Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet. Tiltak: Det må monteres ildfast plate under/foran ildsted. Kostnadsestimat: Under 10 000.

Bygningsdel med TG2:
Innvendig > Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Det anbefales alltid å foreta en radonmåling for å tallfeste dette slik at tiltak kan lukkes i rapporten.

Bygningsdeler med TG2 som ikke krever umiddelbare tiltak,
Utvendig > Vinduer:
TG 2 er gitt som en påpekelse da vinduer med høy alder har høyere sannsynlighet for punktering samt noe redusert funksjonalitet og isoleringsevne sammenlignet med dagens/nye vinduer. Normal tid før utskifting av trevindu er 20 - 60 år. For å lukke avviket må vinduer vedlikeholdes/byttes.

Innvendig > Overflater:
Noe bom under pussen på soveromsveggen. Tiltak: Løsne pussen og pusse på nytt.

Bad > Ventilasjon:
Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Det kan være at sameiet har egne vedtekter som hindrer montering av mekanisk avtrekk fra rommet, anbefalt tiltak må derfor avklares nærmere med styret i sameiet før det eventuelt kan gjennomføres. Uvisst om tiltak lar seg utføre.

Kjøkken > Overflater og innredning:
Fuktmerker på benkeplaten ved blandebatteri/ kum. Tiltak: Lokale utbedringer må påregnes.

Kjøkken > Avtrekk:
Det er kullfiltervifte over komfyr, dette gir automatisk TG 2. Tiltak: Om mulig bør det etableres mekanisk/forsert avtrekk ut fra kokesonen. Det er vanskelig å etablere andre løsninger.

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
TG 2 grunnet manglende tettemuffer på rør i underskap på kjøkken. Tiltak: Det må monteres tettemuffer i enden av varerørene.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
Sikringsskap plassert overskap på kjøkken. Sikringsskap med automatsikringer. Det er trukket ledning fra ikke jordet kontakt til jordet kontakt. Det kan se ut som om noe av det elektriske anlegget er gjort av ufagmessige.


Sammendrag selgers egenerklæring:
Har du kjennskap til eiendommen?
Ja

Når kjøpte du seksjonen?
2012

Hvor lenge har du eid seksjonen?
12 år og 2 måneder

Har du bodd i eiendommen siste 12 måneder?
Nei

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av faglært. Total renovering av bad 2022. Arbeid utført av Rørleggerhuset AS.

2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja, hele badet ble totalrenovert 2022.

8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja, i forbindelse med ombygging av kjeller i 2015, ble en bærevegg revet. Dette forårsaket skader og synlig sprekk i vegg på soverom og over kjøkkenskap. Noe skjevhet i gulv er det også, usikker på om dette er forårsaket av samme byggearbeider.

19. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser?
Ja, det har vært sendt ut et nabovarsel ifm. ombygging i Rosenlundgata 9 som av styret er påklaget. Noe informasjon utover dette, vet jeg ikke. Dette kan sikkert sjekkes på PBE sine hjemmeside.

22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
Ja, det det ble gitt rammetillatelse til bruksendring fra næring til bolig 31.03.2004. Det ble imidlertid aldri søkt om eller gitt igangsettingstillatelse og rammetillatelsen falt derfor bort. Søknad om bruksendring ble sendt 05.05.2020. Etter at Plan- og bygningsetaten i to omganger hadde bedt om og mottatt supplerende opplysninger i saken, ble søknaden avslått i vedtak av 22.03.2021. Det siste avslaget som ble gitt 24.6.2022.

23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger?
Ja, det har blitt påvist skade på nordøstlige vegg som følge av en suboptimal løsning på vannføring knyttet til takrenner på tilstøtende bygning. Merkantilbygg har fjerne tekniske føringer fra fasaden og styret er i dialog med entreprenør om utbedring av dette.

26. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
Ja. det er hentet inn tilbud på rehabilitering av fasade, samt utskiftning av alle vinduer i gården (for de boenheter som ønbsker det). Dette står fortsatt åpent og har ikke blitt vedtatt.

27. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger) som rotter, mus, maur eller lignende?
Ja, det har tidligere vært observert rotter i søppelsrom, dette er etter hva jeg har forstått, blitt tatt hånd om. Jeg mener også at det har vært oversvømmelse i kjelleren til nabogård der leiligheten har tilgang til bod. Dette er også utbedret.

Diverse

Styret opplyser i e-post pr. 09.02 at:
Det skal utføres en rehabilitering denne våren, som innebærer oppussing av alle fasader, innsetting av nye vinduer og i tillegg en reparasjon av utvendig skade på nordvendt fasade. Rehabiliteringen vil medføre en økning i felleskostnaden. Med hvor mye kan ikke styret si på nåværende tidspunkt.

Styret opplyser om rehabilitering av fasade og vindu pr. 05.03:
Det er tatt utgangspunkt på et lån for sameiet på 1,2 MNOK for rehabiliteringen. Dette med en 10 års nedbetaling som fordeles på 5 seksjoner. Dette gir en økt fellesgjeld på ca. 240 000,- og en månedlig kostnad på ca. 2700,- pr mnd. Det tas forbehold om endringer av låneavtale og vilkår. Styret har fått opplyst fra entreprenør om at arbeidene håpes å være ferdigstilt til uke 27 i 2024.

Det har kommet vann inn i etasjeskille mellom denne seksjonen (gulvet) og taket til leiligheten under. Takstmannen skriver i tilstandsrapport: "Vannskade kommer utenfra og har etter all sannsynlighet oppstått som følge av dårlig løsning på vannføring og nedløp i tilknytning til nabobygg." Så det er nå fukt under gulvet og derfor buler tregulvet oppover grunnet fukt/vann i etasjeskille. Styret er informert om skaden og de har innhentet en fuktskadevurdering (rapport) utført av selskapet WPS v/ Stian Holst. Rapporten er vedlagt. Rapporten anbefaler videre arbeid:
"For å forhindre fuktskader på yttervegg er det essensielt å ha et effektivt dreneringssystem for taket og nedløpene for å dirigere vannet vekk fra veggen. Rutinemessig vedlikehold av murverket, inkludert tetting av sprekker og utskifting av skadede teglsteiner, er også nødvendig for å sikre at veggen forblir vanntett og strukturelt intakt over tid."
Styret informerer at de er i dialog med utbygger av nabotomten (Mesos AS) om hvem som skal ta kostnadene for utbedring av skadene følger av vanninntrengingen. Styret mener det er utbygger da deres bygg har hatt betydelige mangler for vannføring som er skyld i skader på sameiets fasade og nå følgeskader i form av vanninntrenging.


Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jf. eierseksjonsloven § 23. Seksjoner som eies av nærstående eller via firma teller med.

Etter lov om eierseksjoner § 31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlige etter sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet legalpanterett i den enkelte eierseksjon på inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål.

Selger leverer eiendommen i ryddig og rengjort stand.

Radonmåling:
Selger har ikke utført radonmåling. Det er ikke krav om dette med mindre eiendommen er helt eller delvis utleid.

Om sameiet:
Sameiet Vogtsgt. 31 (bakgården), gnr. 225, bnr. 434 i Oslo, med org.nr. 984 493 703, er et administrasjonsorgan stiftet av og for eierne av seksjonene i Vogtsgt. 31 (bakgården) med formål å ivareta felles interesser. Sameiet består av 5 seksjoner.
Sameiet har videre som formål å samarbeide med sameiet Vogtsgt. 31 (forgården) i saker av felles interesse.
Forretningsfører: Norian Regnskap AS - Eierskiftegebyr kr 6 385,- (selger betaler dette gebyret)

Felles vaktmestertjenester med sameiet Vogts gate 31 forgården

Det ble under årsmøte 2023 vedtatt at:

Behov for rehabilitering av fasader (mur og puss):
Ytterveggene er i dårlig forfatning og dette har 1. prioritet for sameiet. Styreleder innhenter anbud på rehabilitering av alle ytterveggene. Saken taes opp på ett ekstraordinært årsmøte hvor entreprenør velges og finansieringsløsning besluttes.

Skifte vinduer:
Styret starter prosessen og innhenter tilbud på skifte av vinduer. Det vurderes om dette skal gjøres helt eller delvis samtidig med rehabilitering av ytterveggene.

Oppussing av trappeoppgang:
Seksjonseierne maler trappeoppgangene på dugnad

Porttelefon:
Styret sjekker med Forgården Sameiet Vogts gate 31 om mulighet for å koble seg på deres løsning.

Felles internettavtale:
Styret starter prosessen og sjekker ut ulike løsninger for felles internettavtale for sameiet.

Vedlikehold i sameiet:
2020: Montering brannstige fra seksjon nr. 4
2017: Skiftet gml. sikringer med automatsikringer
2017: Oppussing oppgang
2015: Omlegging av tak i 2015
2013: Piperehabilitering utført etter pålegg fra Brann- og redningsetaten.
2013: Fasaderehabilitering og oppussing oppgang inkl. vedlikehold av elektrisk anlegg

Regnskap / Budsjett:
Selskapets budsjett og regnskap ligger vedlagt salgsoppgaven.

Sikringsordning fellesgjeld:
Det er ingen avtale om sikringsordning for dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader.

Vedtekter:
Vedtekter er vedlagt. Gårdsrommet skal ikke belastes med biloppstillingsplasser, men kun benyttes til av og pålasting.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til eiendommen. På visningsdagen vil det bli skiltet med Nordvik Bolig visningsskilter. Velkommen til visning!

Overtakelse

Overtakelse skjer etter avtale med selger.

Sentrale lover

Generelle bestemmelser
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakkyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene.

Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta som den er forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.

Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.

Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbruker avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.

Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.

Ikke-forbruker avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges som den er , og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.

Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundekontroll og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil Nordvik Eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger.

Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen gi bud eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven.

Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler.

Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.

Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Senere bud må ha en tilstrekkelig lang akseptfrist til at megler, så langt det er nødvendig og mulig, kan videreformidle budet og eventuelle forbehold til alle involverte parter og legge til rette for at disse får tid til å områ seg, jf. forskrift om eiendomsmegling § 6-3. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser bør skje senest 10 minutter før fristens utløp. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor akseptfristene ovenfor.

Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.

Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.

For mer informasjon om budgivningsprosessen, se Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.

Vedlegg til Salgsoppgaven

Vedleggene er en del av den komplette salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i vedleggene og kontakter megler med eventuelle spørsmål før bud inngis.

Beliggenhet

kart
Logo

Nordvik Torshov

Vi vet hva det er verdt

Annonseinformasjon

FINN-kode339968317
Sist endret24. apr. 2024 11:57
Referanse29-0050/24

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.