Bildegalleri

Stor innholdsrik bygård midt i Langesund sentrum !

Kart med kartnålTorget 14, 3970 Langesund
Prisantydning5 500 000 kr
Totalpris
5 638 842 kr
Omkostninger
138 842 kr
Kommunale avg.
48 608 kr per år

Nøkkelinfo

Etasje
2.
Eieform
Eier (Selveier)
Areal
590 m²
Byggeår
1941
Tomteareal
623 m² (festet)
Overtakelse
Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Eiendommen overtas som den står i forevist stand uten ytterligere rydding eller utvask.  Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.

Type lokale

Butikk/Handel
Kontor
Andre
Kombinasjonslokaler

Visning

Visning kun etter avtale!
Visningspåmelding

Beliggenhet

Flott beliggenhet midt på torget i Langesund sentrum! Her får næringslokalene en flott eksponering i "hjertet" av Langesund, midt på torget.
Kort vei til de fleste fasiliteter, flott skjærgård, turområder i skog og langs sjø, bussforbindelse i umiddelbar nærhet. Langesund ansees av mange som en av Norges vakreste sommerbyer med Wrigthegaarden som er sommerens høydepunkt med konsertarrangement gjennom hele sommeren. Sommeren i Langesund byr også på mange festivaler som Fiskefestivalen, Shantyfestivalen, Revyfestivalen mm.

Adkomst

Se kartskisse. Eiendommen er merket med vår "Aktiv til salgs" plakat og det vil bli satt opp visningsskilt på fellesvisning.

Omkostninger

5 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-))

138 842,- (Omkostninger totalt)

5 638 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Overtakelse

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Eiendommen overtas som den står i forevist stand uten ytterligere rydding eller utvask.
Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.

Innhold

Næringseiendom over to plan - midt på torget i Langesund sentrum. Bygården er opprinnelig flere bygninger som er bygget sammen og inneholder både nattklubb/bar, restaurant og butikklokale.

Hovedbygg inneholder bar/nattklubb og restaurant med tilhørende lager/kontor og toalettområder.
Restauranten er utleid med leieavtale til Peking House AS som løper frem til 01.08.2025. Arealet er på ca. 145 kvm og ligger i byggets østre del mot torget.

Bar/nattklubb ligger i byggets nordre del og arealet er på ca. 260 kvm med planløsning over to etg. Det har vært drevet pub og nattklubbdrift i bygget over flere generasjoner. Tidligere har dette vært en hjørnesteinsbedrift i Langesund med Arild Arntzen som driver og eier, hvor hans sønn Knut Arntzen senere hadde drift og eierskap til eiendommen frem til 2015. Deretter er det Ruber Eiendom AS som har vært/er eier av eiendommen. Frem til 2022 har denne delen av eiendommen vært utleid til bardrift hvor leieforholdet opphørte i 2022. Denne delen av eiendommen er pt. ikke utleid. Lokalet består av stor innredet pub/bar i 1. etg. og bar/nattklubb samt. toaletter i 2. etg.

Butikklokalet ligger i eiendommens søndre del og består av et lyst og romslig butikklokale på ca. 65 kvm. Dette lokalet er utleid til PneumaBeam AS og leieavtalen løper til det sies opp med 3 mnd. gjensidig oppsigelse.

Se nærmere info om leieforholdene under leieforhold. Begge leieavtaler ligger som vedlegg i salgsoppgave.

Standard

Standard på eiendommen er lett varierende men bærer preg av drift med innredning og løsninger. Se vedlagte takstdokument fra takstmann Kevin Nielsen. Eiendommen har i årtier hatt en sentral posisjon i Langesund sentrum og antas å ha et stort potensiale for rett eier og driver. Eiendommen selges som den står i forevist stand uten ytterligere rydding eller utvask.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på ca. 623 kvm. Tomten følger i all hovedsak bygget, med bakgård som har adkomst fra tomtedel mot vest.
Bortfester er Bamble Kommune. Årlig festeavgift: 3563,- hvor neste regulering er i 2023 etter KPI.
Det er i festekontrakt avtalt forkjøpsrett til bortfester, men Bamble Kommune opplyser i svarbrev at denne ikke vil bli benyttet. Bamble Kommune opplyser også om at det er anledning til å kjøpe ut festetomten til 100,- pr. kvm. (ca. 62 300,-).

Parkering

Mulighet for parkering på egen tomt i bakgård.

Midlertidig brukstilatelse og ferdigattest

Det er utstedt ferdigattest på eiendommen, datert 03.10.1985.
Ferdigattest og alle bygningstegninger mottatt av Bamble Kommune ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Det er ikke kjent om ferdigattest gjelder dagens bruk og eventuelle avvik vil ikke være til ansvar for hverken selger eller megler.

Budgivning

Budgivning i forbrukerforhold
Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke Gi bud -knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.

Budgivning utenfor forbrukerforhold
Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke Gi bud -knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.

Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

Før innleggelse av bud må følgende vedlegg gjennomgås:
- Kommunale opplysninger
- Reguleringsplaner, ferdigattest m.m.
- Grunnbok med eventuelle servitutter og heftelser
- Eventuelt andre vedlegg.
Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. For øvrig vises til vedlagt budskjema og informasjon om budgivning.

Ansvarlig megler

Jørn Amlie

Regulering

Boligen ligger under reguleringsplan "Langesund sentrum" med planID 3813 218. Området er regulert til: Annen næring, bevaring kulturmiljø og flomfare. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven og reguleringsbestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Beliggenhet

kart
Logo

Annonseinformasjon

FINN-kode337555028
Sist endret16. apr. 2024 13:23
Referanse1304230023

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.