Bildegalleri

Villa Frednes - Ikonisk landemerke midt i Porsgrunn sentrum!

Kart med kartnålØvre Frednesveg 3, 3933 Porsgrunn
Prisantydning11 500 000 kr
Totalpris
11 788 740 kr
Omkostninger
288 740 kr
Kommunale avg.
51 060 kr per år

Nøkkelinfo

Bruksareal
1 050 m²
Eieform
Eier (Selveier)
Areal
1 050 m²
Byggeår
1901
Energimerking
G - Rød
Tomteareal
1 760 m² (eiet)

Type lokale

Kombinasjonslokaler

Visning

Det gjennomføres kun private visninger etter avtale med Morten Kvelland på tlf 99636651
Visningspåmelding

Oppdragsnummer

103-23-0215

Eier

Mona Stenseth
Marius Erlandsen

Eiendomstype

Næringsbygg

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 200 Bnr. 3295 i Porsgrunn kommune
Ideell andel: 1/1

Byggeår

1901

Areal

Bruksareal: 1 050 kvm

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 1760 kvm

Beliggenhet

Villa Frednes ligger i utkanten av Porsgrunn sentrum, midt i "Lilleskogen" som er byens grønne lunge og frodige park som fungerer som et naturlig skille mellom eiendommen og bykjernen.

Denne sjeldne eiendommen er ikke bare en visuell perle, men den har også en beliggenhet som ikke kan overses. Sentralt plassert i Porsgrunn sentrum, vil du ha alle byens fasiliteter innen rekkevidde. Fra shopping og restauranter til kultur og underholdning, alt er kun en kort spasertur unna. Du vil også ha praktisk tilgang til offentlig transport, skoler, parker og rekreasjonsområder - alt man trenger for en tilgjengelig livsstil.

Bygninger

Eiendommen har av nåværende eier blitt brukt til både bolig og næring. Regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål.

Byggemåte

Eiendommen er oppført i engelsk hulmur med fasader av tegl. Grunnmur i gråsteinsmur og betong. Sadlet takverk med åser tekket med skifer. Yttervegger oppført i Engels hulmur i tegl og har rike utsmykninger med korintisk søyleorden. Eksteriøret er bygget i massiv stein/kleberstein og mur med staffasje som avbilder skip. Taktekke består av skiferstein fra byggeår. Beslag i kobber. Utvendig trapper og rekkverk i stein. Balkonger med membran og fliser på gulvflater. Rekkverk i smijern med topprekke i trevirke.

For mer informasjon, se vedlagt næringstakst.

Arealer og fordeling pr. etasje

Bruksareal: 1 050 kvm

Innehold:
1.etg: vindfang, hall, atelier, bad, spisestue, stue.
2.etg: hall, 3 soverom, kjøkken, stue, kontor, bad og balkong. Utleiedel med stue/kjøkken, bad og hems.
Loft: diverse lagringsrom.
Kjeller: hall, kontor, vaskerom, velv og diverse bodrom.

Eiendommens historie

Villa Frednes er en sjelden og spektakulær eiendom med en rik historie og stort potensiale. Ca halvparten av arealet er utviklet, og halvparten gjenstår fremstår uferdig, og klart for videre utvikling. Eiendommen er over 4 plan, og har enkel adkomst via heis eller trapper. Det er en stor hovedtrapp, som nærmest fremstår som et møbel midt i bygget, samt sidefløy med inngang og trapp. Her har man mulighet til å leie ut del av egen eiendom med hybel som er ferdig opparbeidet i 2. etg. Det er startet på arbeid for å lage en tilsvarende hybel i 1. etg.

Denne praktfulle nyrenessansevillaen, bygget i 1901-1905, ligger sentralt i en grønn park i Porsgrunn sentrum - og er et ikonisk landemerke i området. Villaen ble tegnet av arkitekt Haldor Børve Larsen for skipsreder Jørgen C. Knudsen.

Gjennom tidene har villaen ikke bare fungert som staselig bolig, men hatt ulike kulturelle funksjoner. Bygget har huset maritim skole, vært et pulserende kulturhus, galleri, bibliotek, restaurant og fantastiske selskapslokaler. Denne allsidige bruken understreker den utrolige tilpasningsevnen til denne eiendommen.

Siden 2016 har deler av bygget vært under renovering og vært bebodd av en familie som også har drevet sin kunstbedrift med atelier, galleri og nettbutikk under samme tak. Eiendommen har under samme tid vært sporadisk leid ut til film/TV-produksjon og for reklameshoots, hvor det har vært stor interesse, og finnes et fortsatt marked om kjøper skulle være interessert i å fortsette med denne typen drift. ( Se eksempler: https://villafrednes.no/2023/03/03/location/ )

Standard

Bygget er fremdeles i prosjektmodus med mange uferdige arealer som kan tilpasses til den nye eierens egne behov. Med sine mange rom og store oppholdsområder, kan Villa Frednes bli et helt unikt og luksuriøst familiehjem, et eksklusivt visningssted for representasjon, et kulturelt samlingspunkt eller kanskje et kombinert bo- og arbeidssted for en gründer?

Gjennom historiens gang har denne eiendommen vært en tidløs perle som nyter godt av en rekke autentiske detaljer som gir en følelse av historisk storhet. Eiendommen er et yndet sted for å arrangere begivenheter, arrangementer eller bare nyte den frodige og rolige atmosfæren - midt i byen.

Eiendommen har også praktiske fasiliteter som en frodig hage med store trær, en romslig gårdsplass med parkeringsplasser samt et nytt orangeri/drivhus. Hageområdene er under en langsiktig planlegging - men ikke ferdigstilte. Tegninger fra arkitekt kan medfølge kjøpet, men kjøper står selv fritt til å planlegge veien videre selv.

Nåværende eiere har de siste 7 årene gjort mengder av tekniske oppgraderinger på bygningsmassen. Bla. ny drenering, påbegynt rør i rør, ny vannledning inn, og nytt avløp inne og ute. Oppvarming med gass 50 kwh, vannbåren varme i u.etg og 2. etg. Påbegynt ny EL-tavle og fordelingsskap, tilbakeføring av gamle romløsninger fra byggeår i 2. etg, støping av nytt gulv i hele kjelleren, smarthussystem for både varme, lys og alarm på deler av eiendommen.

Eiendommen selges som en næringseiendom. Ny eier må klassifiseres som profesjonell kjøper, og får mulighet til å gjennomføre en full teknisk gjennomgang av eiendommen etter budaksept, og før endelig kjøpekontrakt signeres.

Møblering

Det kan være muligheter for å overta verdifullt inventar som antikviteter, store skap, massive speil/møbler og eksklusive lysekroner. Dette gjøres i en egen avtale utenom kjøpesum.

Tekniske installasjoner

Boligen har innlagt vannbåren varme er i U etg, og 2 etg. Varmekilde gass. Rør i rør anlegg til vann er påbegynt. PVC/plast avløpsrør. Teknisk rom etablert i kjeller. Ventilasjon består av naturlig ventilering med ventiler i vegg. Mekanisk avtrekk fra våtrom og kjøkken.

Parkering / Garasje

Meget gode parkeringsløsninger på egen tomt.

Adkomst

Se vedlagt kart.

Denne eiendommen ligger midt i smørøyet på Østlandet og finnes garantert ikke maken til. Villaen har enkel adkomst med avstikker fra hovedvei. Enkelt å nå enten med bil, buss eller tog. Parkeringsmuligheter rundt huset.

Busstopp 50 meter fra huset, Porsgrunn togstasjon 1 km, Torp flyplass 45 km.

Kjøretid:

15 min til Skien
20 min til Larvik
20 min til Langesund
30 min til Sandefjord
45 min til Kragerø
60 min til Tønsberg
80 min til Arendal
100 min til Oslo
120 min til Kristiansand

Beskrivelse av tomt

Tomten er relativt flat, med meget gode sol- og utsiktsforhold. Ubebygde arealer er opparbeidet med plener, og vakker beplantning.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse. Det foreligger ingen servitutter på eiendommen.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst skjer ved direkte avkjørsel fra kommunal vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 23.11.1987.

Det foreligger ordinære tegninger, men de stemmer ikke overens med dagens bruk. Kjøper kan ikke klage på forhold som omhandler dette.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål. Eiendommen ligger
ligger i område som er regulert til: bevaring kulturmiljø, gul sone iht. T-1442, Kombinert bebyggelse og anleggsformål (Bolig/ tjenesteyting/kontor), og Veg.

Sefrakregistrert: Ja. Alle utvendige endringer må avklares med kommunen. Vernestatus: A. Verneplanen viser eiendommen som gruppe A; fredede bygninger, og bygninger som er så verdifulle at de burde fredes eller har meget stor lokal interesse.
Selger kjenner ikke til andre planer i området

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens tomtegrenser fremstår litt ulogiske, ifht hva man intuitivt tror. Det oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i vedlagt situasjonskart som medfølger i prospekt.

Andre faste løpende kostnader

De kommunale avgiftene for 2022 utgjorde kr. 51 060,- pr. år.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte næringsrapport. Det kan være avvik på oppgitt areal og faktisk areal da bygget er unormalt stort, og har kompliserte vinkler ift måling.

Det settes som forbehold i handelen at kjøper er profesjonell part, og at eiendommen selges "som den er". Dette da eiendommen krever stor teknisk kunnskap.

Det legges opp til at kjøper får gjennomføre en teknisk due dilligence på eiendommen etter budaksept, før signering av endelig kjøpekontrakt.

Selgerne har gjensidig forkjøpsrett på endelig salgssum. Dvs. at den som får budaksept, må vente 24 timer etter budaksept før de får endelig svar om det blir gjennomført et salg, eller om en av partene ønsker å ta eiendommen på intern forkjøpsrett. Denne forkjøpsretten er ikke tinglyst, men en skrivtlig forutsetning for handelen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Konsesjon / Odel

Ikke aktuelt.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Lov om hvitvasking

Megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer plikt til å melde ifra til Økokrim om mistenkelige transaksjoner

Beliggenhet

kart
Logo

PrivatMegleren Telemark

Kun det beste på dine vegne

Annonseinformasjon

FINN-kode335387296
Sist endret22. mars 2024 11:36
Referanse103230215

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.