Bildegalleri

Solgt

Bondal Fjellstue - Romslig og pent beliggende i flotte Bondal ved foten av Gaustatoppen

Kart med kartnålBondalsvegen 1525, 3697 Tuddal
Prisantydning3 600 000 kr
Verditakst
4 800 000 kr
Kommunale avg.
12 045 kr per år

Nøkkelinfo

Bruksareal
480 m²
Bruttoareal
525 m²
Eieform
Eier (Selveier)
Areal
525 m²
Byggeår
1948
Tomteareal
3 595 m² (eiet)
Overtakelse
Overtakelse etter nærmere avtale med selger.    Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.

Type lokale

Hotell/Overnatting
Lager/Logistikk

Kort om eiendommen

Velkommen til Bondal Fjellstue

Vi har gleden av å presentere og ønske velkommen til Bondal Fjellstue, en flott storstue og leirsted i idylliske Bondal, sørvest for majestetiske Gaustatoppen.

Bondal Fjellstue ble opprinnelig bygget som et turisthjem fra omkring 1945-1948. Senere ble det påbygd og det fremstår i dag med mulighet for utleie av totalt 48 sengeplasser fordelt på 11 rom. I tillegg er det både storkjøkken med stor spisesal som kan dekkes på til 50 personer. Det er også en stor stue med plass til like mange. Bondal Fjellstue fremstår pent vedlikeholdt og har i senere år fått oppgradert storkjøkken med fult utstyr.

Bondal Fjellstue ligger i flott natur med enkel adkomst i vakre Bondal. Området byr på en rekke naturturopplevelser hele året. Her kan man velge korte fjellturer, flere ulike toppturer eller milevis lange turer på viddene om man ønsker det. Nærhet også til flere fiske- og badevann.

Beliggenhet

Eiendommen ligger pent til i Bondal med enkel adkomst og nærhet til flotte turmuligheter hele året.

Fjellstua ligger idyllisk til blant gamle fjellgårder vest for Gaustatoppen. Bondalsbygda regnes som unik i kulturhistorisk sammenheng med sine godt bevarte tømmerhus.

Landskapet rundt fjellstua gir meget gode turmuligheter både sommer og vinter. Både fiskere, kanopadlere og fjellvandrere bør kunne finne seg godt til rette i Bondal-traktene. Om vinteren ligger gode skiløyper i nærheten av hytta, mens de mange vannene inviterer badelystne sommerstid.

Ønsker man noe lengre turer er Gaustatoppen, Råen og områdene rundt like i nærheten. Her er det også flotte områder for bærplukking. Vinterstid er det milelange skiløyper i dette området. Liker man å gå lengre turer må det nevnes nærheten til Brattefjell-Vindeggen med sin flotte og urørte fjellnatur. Dette er et vernet landskapsområde som blei oppretta i 2000. Vindeggen ligger 1516 moh. Blåfjell og Ørnenuten kan også nevnes. Vindsjåen ligger også i dette området med mulighet for fiske. Fiskekort må kjøpes. Utenom Hardangervidda er Brattefjell-Vindeggen det største sammenhengende fjellområdet i Telemark uten vesentlige tekniske inngrep.

Avstand fra Oslo er 170 km, fra Tønsberg 160 km og fra Skien 120 km.

Adkomst

Man kjører E-134 og følger skilt til Tuddal. Fra Tuddal sentrum kjører man til venstre ved Tuddal kirke og inn Bondal. Følg veien ca. 15 km og eiendommen ligger da på høyre side, merket med Til Salgs plakat.

Omkostninger

3 600 000 (Prisantydning)

Omkostninger
12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
585 (Tingl.gebyr pantedokument)
585 (Tingl.gebyr skjøte)
90 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 600 000))

106 142 (Omkostninger totalt)

3 706 142 (Totalpris inkl. omkostninger)

Overtakelse

Overtakelse etter nærmere avtale med selger.

Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.

Innhold

Bondal fjellstue er innredet med to fulle etasjer og i tillegg kjeller.

Hovedetasjen med inngang 1.etasje inneholder gang, spisesal, kjøkken, vaskerom/grovkjøkken, kiosk/resepsjon, gang, mellomgang, tørkerom, lager, mellomgang, toalett, mellomgang til soverom innredet med familiekøye og et lite salongrom, trappegang og et stort oppholdsrom/stuesal som kan deles av med skillevegg.
2.etasje inneholder gang, 2 toalettrom, vaskerom/bøttekott, et 2-mannsrom, et 3-mannsrom, fem 4-mannsrom, et 5-mannsrom og tre 6-mannsrom.
Gulvet loft.
Kjeller under opprinnelig del inneholder lagerrom, vaskekjeller og vedkjeller med utgang ut. Kjeller under del av tilbygd del inneholder garderobegang, 5 dusjer og 2 toalettrom.

Standard

Bondal Fjellstue er en eldre turistheim som opprinnelig er bygget opplyst antatt fra ca. 1945-48. Stor flott tømre som ble oppført i to etasjer, med kjeller i tillegg. Ikke lenge etter, antatt i 1951-52, ble turistheimen tilbygd med den delen som går på tvers for tømra. Tilbygget ble også oppført i 2 etasjer. Kjellerdel i tillegg som i dag er innredet til dusj- og toalettrom. Tidligere veranda på opprinnelig tømre, ble også senere innbygd, som i dag er en del av storstua. Ut ifra kommunale dokumenter kan man finne søknad på tilbygg fra 1968. Det er da antatt siste del som er tilbygd og dette gjelder da utvidelse av kjøkken, soverom, m.v. på baksiden av bygget. Gjelder hovedetasjen.

Bondal Fjellstue er innredet med totalt 48 sengeplasser for utleie. Dette fordeler seg på 11 ulike rom og alle ligger i 2.etasje. Alle rommene har en vask og varmeovn på vegg. I tillegg er det et soverom i første etasje som er innredet med familiekøye. Dette soverommet er noe tilbaketrukket og sammen med salongrommet og et av toalettrommene kan eventuelt drivere ha dette som privat.

Eiendommen har et romslig kjøkken som er godt utstyrt. Kjøkkenet ble pusset opp med alle overflater og lagt ny isolasjon i vegger, gulv og tak i 2012. Kjøkkenet er innredet med pen Ikea innredning i grå utførelse og profilerte fronter. Heltre benkeplate. Det er godt med skapplass og benkeplate. Praktisk kjøkkenøy er også montert. Det er integrert to platetopper på 60 cm og to stekeovner. To oppvaskkummer og i tillegg en utslagsvask. Tre kjøleskap og et fryseskap.

Grovkjøkken/vaskerom ble også pusset opp med nye overflater av vegger, gulv og tak og isolasjon i 2012. Både kjøkken og grovkjøkken har belegg på gulv med nedlagt varmekabler. Veggene med vannavvisende veggplater. Himling med slette flater. Grovkjøkkenet er godt utstyr for oppvask med blant annet industrivaskemaskin, stålbenker og hyller for oppvask. Overskap med lik innredning som på kjøkkenet. Noe benk også med heltrebenkeplate. Det følger også med 4 frysere.

Spisesal med tregulv og malt tapet med brystning på vegg. Himling med panel. Salen er innredet med stoler og bord og det anslås at det er plass til 50 personer til bords. Rommet er også innredet med benk og skap som inneholder dekketøy til 50 stk.

Storstue som kan deles inn i to stuer med foldevegg. Stua har teppe på gulv. Vegger med beiset panel og i del av stua er det malt tømmervegger. Himling med malt panel. Flott klebersteinsovn som varmer godt. HC-inngang ved stue.

Ved hovedinngang er det en liten resepsjon. Denne er også benyttet som kiosk.

Kjelleren er todelt. I tilbygd kjellerdel er det innredet med dusj og toalettrom. Det er en garderobegang som går til totalt fem dusjer og to toalett. Innerst i rommet står det en 1000 liter varmtvannsbereder.

I kjellerdel fra opprinnelig byggeår, er kjelleren under del av opprinnelig bygg. Det er lagerrom og vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det er også et reserve aggregat for vannforsyning. Trykktank for privat borrvann. I tillegg er det en vedkjeller med utgang ut. Det er ikke støpt gulv i vedkjelleren.

I tillegg er det også både lagerrom og tørkerom i hovedetasjen. Deler av loftet er gulvet. På loftet er det også et rom som er lukket med dør for lagring.

Driften har i senere år vært en leirplass og har vært drevet som en selvbetjent hytte. Inntekten har da vært på kjøp av mat og overnatting.

Det er oppført et eldre anneks som er innredet med to køyesenger. Annekset har antatt byggeår fra 1900-tallet. BRA 12 kvm. Det kan ut ifra kommunale opplysninger se ut som at dette ble søkt om som tjenestebolig i 1975.

Utebod for lagring er også oppført på tomta. Ukjent alder. BRA 6 kvm.

Beskrivelse av tomt

Eiendommen består av to gnr og bnr. Hovedeiendommen er eiet tomt på gnr. 115 bnr. 7 hvor Bondal Fjellstue er oppført. Tomten gjelder innkjørsel og området rundt hovedbygningen, totalt 1351 kvm. Det er også oppført en utvendig bod på dette arealet. Tilleggsareal til denne eiendommen, er en festet tomt på totalt 2244 kvm. Denne består av tre parseller, gnr. 115 bnr. 5 fnr. 11. Annekset er oppført på denne grunn. Den ene av de tre parsellene til festetomten, er på andre siden av veien. Arealene er hentet ut ifra matrikkelbrev fra Hjartdal Kommune.

Grunneier: Hilde Fosse
Festeavgift kr: 2 575

Festeavgiften reguleres etter konsumprisindeksen. Neste regulering er i år 2024. Reguleringen er hvert 10. år.

Diverse

Henviser til å lese igjennom tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsprospektet. Det ligger også ved en takstrapport i henhold til næring. Rapporten baserer seg på et estimert og anslått tall i forhold til inntekt på bygget. Det har ikke vært utleid på det åpne marked av nåværende eier.

Oppvarming

Hovedoppvarming med strøm og vedfyr.

Parkering

På egen tomt med mulighet for parkering på framsiden og ved siden av bygget.

Midlertidig brukstilatelse og ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Budgivning

Budgivning i forbrukerforhold
Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke Gi bud -knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.

Budgivning utenfor forbrukerforhold
Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke Gi bud -knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.

Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

Regulering

Eiendommen er registrert som næringseiendom. Eiendommen ligger i et område regulert til LNFR-areal - nåværende, samt "Angitt hensynssone - Bevaring kulturmiljø". Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser ligger vedlagt eller kan fås ved henvendelse til oppdragsansvarlig.

Beliggenhet

kart
Logo

Aktiv Notodden

Annonseinformasjon

FINN-kode287153211
Sist endret09. sep. 2023 09:59
Referanse1306230010

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.