Bildegalleri

Inaktiv

Raulandsfjell Alpinsenter - Reiselivsanlegg midt i snøsikre Telemark til salgs!

Kart med kartnålTveiti 2, 3864 Rauland
Prisantydning3 900 000 kr
Totalpris
3 998 842 kr
Omkostninger
98 842 kr
Kommunale avg.
19 574 kr per år

Nøkkelinfo

Bruksareal
456 m²
Etasje
1.
Eieform
Eier (Selveier)
Areal
456 m²
Tomteareal
205 100 m²
Overtakelse
Etter nærmere avtale.

Type lokale

Kombinasjonslokaler

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.Visningspåmelding

Beskrivelse

Eiendommen består av:
Restaurant med resepsjon.
Frittstående overnattingsbygg med 10 rom, kjøkken, bad og oppholdsrom.
Heishus, kontroll senter
Skiutleie og afterski lokale
Garasje
Lager
Kunstsnø-anlegg ukjent tilstand, ikke vær i drift på mange år.
Skitrekk
Det er etablert uteområde med diverse sittebenker, bålpanne, lekeplass etc på eiendommen

Anlegget har god tilkomst og synlighet fra hovedvei som går mellom Rauland og Haukeli.
På sommerhalvåret er her mye trafikk i form av turisme. Gode parkeringsmuligheter på fremsiden av komplekset .

Innhold

Heis
Opplysninger fra tidligere eier:
Det har vært en 5 årsplan for vedlikehold i hht lovverket for å drifte heisanlegget.
Det har det siste året ikke vært utført vedlikehold ihht vedlikeholdsplanen.
Informasjon vedr krav til heisanlegg reguleres av Statens Jernbanetilsyn.

Brakkerigg
Jfr vedlagt kartutsnitt fra Vinje kommune: Brakkeriggen er registret som vandre/ferieheim og består bla av fellesareal, soverom, felles kjøkken, bad og toalett.
Det foreligger ikke godkjente bygningstegninger fra kommunen.
Iflg tidligere eier har brakkeriggen blitt oppført og godkjent som et midlertidig bygg for ca 10 år siden. I dialog med kommunen har megler fremskaffet denne informasjonen og det er vedlagt i salgsoppgaven ferdigattest på bygningen. Det gjøres oppmerksom på at tiltaket er godkjent som omsøkt fram til 01.01.2017, jf. løyve datert 20.10.2011. Kommunen informerer også om: Bygget er eigentleg ulovleg etter 2017, grunnen er at det er gjeve mellombels dispensasjon for byggegrense av Statens vegvesen.

Kjøper påtar seg risikoen for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Det kan være krav i lov, forskrift og planverk som ikke er eller kan oppfylles, i så fall vil kommunen kunne kreve at bygningene fjernes.

Hotellbygg med kafeteria:
Godkjente bygningstegninger fra kommunen samsvarer ikke med dagens situasjon/planløsning. Det gjøres spesielt oppmerksom på at det på tegninger er tegnet inn to leiligheter i første etasje seksjon 50 og seksjon 52 som ikke eksisterer. Her er det i dag et åpent rom.
Kjøper påtar seg risikoen for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Det kan være krav i lov, forskrift og planverk som ikke er eller kan oppfylles, i så fall vil kommunen kunne kreve at evt rom settes tilbake til opprinnelig godkjent stand.

Hotellbygg med kafeteria:
Takstmann beskriver:
Kjeller BTA 86m², BRA 80m² : Garasje og bod
1. etasje. BTA 233 m² BRA 220 m²: Kafeteria med salong, kjøkken, lagerrom og resepsjon
I tillegg har vi som megler registrert: Toaletter.

Hytte:
Takstmann beskriver:
1 etasje BRA 73 m²: After-ski lokale , Skiutleie/skistall
I mottatte kommunale opplysning : Er bygget registret som anna lagerbygning. Det foreligger tegninger på bygget.

"Storegut", heishus:
Takstmann beskriver:
1 etasje BRA 43 m²: kontrollrom med kundemottak, verksted/redskapsrom, teknisk rom
I mottatte kommunale opplysning : Er bygget registret som Garasje/ uthus /anneks. Det foreligger tegninger på bygget.

"Veslegut" tidl heishus
Takstmann beskriver:
1 etasje: BRA 24 m² kjøkken/stue, bad og teknisk bod.
hems BRA 24 m²: trappeadkomst/loftsrom og soverom.
I mottatte kommunale opplysning :Det foreligger ikke godkjente tegninger på bygget og megler har ikke mottatt opplysninger om bygningen er registret i kommunens register.

Det er manglende registrering av bygninger og/eller anlegget i Vinje kommune.
Kjøper påtar seg risikoen for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Det kan være krav i lov, forskrift og planverk som ikke er eller kan oppfylles, i så fall vil kommunen kunne kreve at evt rom settes tilbake til opprinnelig godkjent stand eller at bygning fjernes.

Byggemåte

Se vedlagt takst datert 25.11.2022 utarbeidet av Telemark Takst og Byggvurdering AS, der byggemåte er nærmere beskrevet, og beskrivelse av tilstand fremkommer i tilstandsrapporter datert 28.11.2022 som er utarbeidet av Midtbø Bygg AS.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og peis i kafélokaler.

Bebyggelse

Alpinanlegg, friområder og fritidsboliger

Takstmann beskriver:
Taksert eiendom med adresse Tveiti 2 beliggende langs Totaks vegen i Vinje kommune. Eiendommen er bebygget med hotellbygg/leiligheter med kafeteria og garasje/boder.

Arealene er totalt på ca. 319 m2 og består av kafeteria med resepsjon i 1.etasje. Garasje med bod i underetasje.
Bygget er oppført i betong og isolert bindingsverk. Takkonstruksjonen er etablert med sadlet takverk tekket med papp membran og betong takstein.
Gode parkeringsmuligheter i front av bygget, på gruset areal. Lett tilgjengelig adkomst fra to-felts trafikkåre. God eksponering.
Kafeteria med service til alpinister i den kalde årstid. Mindre konserter og private arrangement i helger.

Veslegut/tidl. heishus:
Takstobjektet (Veslegut) består av ett frittstående bygg som tidligere var heishus med tekniske installasjoner for driften av denne heisen. Dette er nå bygget om til en liten hybelleilighet. Heisen er i senere år drevet gjennom foretaket Raulandsfjell AS og var i drift sesongen 2021/22.
Bygningen fra 1985 er oppført med støpt ringmur til grunn, vegger av 120 mm. maskinlaft i 1 etasje og bindingsverk i 2 etasje.
Isolert sperretak (saltak).
Utvendige vegger (2 etg) er påmontert tømmermannskledning, 2 lags isolerte vinduer. Taket er tekket med undertak av papp/plast + torv. Utvendige bygningsdeler fremstår med behov for div. reparasjoner og vedlikehold.

Hytte, benyttet ifbm. drift av alpinanlegg

Beliggenhet

Raulandsfjell Alpinsenter ligger i vakre omgivelser vest i Rauland.
Raulandsfjell Alpinsenter ligger noen få hundre meter over mektige Totak med fiske og båtmuligheter. Fra leiligheten starter man turen direkte opp på flotte Raulandsfjell med spennende toppturterreng, og ikke minst ligger leiligheten rett ved inngangen til det omfattende løypenettet med 150 km oppkjørte langrennsløyper.

Fra Raulandsgrend er det 12 km på grusveg og en fin sykkeltur til Kromviki brygge og Møsvatn. Veien går forbi den steinlagte turveien til Falkeriset. Fra Raulandsgrend er det ca en mil å kjøre til Rauland skisenter, og derifra ca 4-5 km til Vierli. Når Raulandfjell var i drift gikk det skibuss mellom bakkeanleggene.


Det er minst like fantastisk på Rauland sommer og høst som det er vinter og vår. Det er variert tur- og sykkelterreng med muligheter for å bade, fiske, ro eller padle. Her ligger du helt på foten av Hardangervidda. Med et hav av turmuligheter rett på utsiden av døren er det bare å begynne å velge. Vil du legge opp turen din selv ved hjelp av kart og kompass, eller vil du følge oppmerkede stier er utvalget stort og det er lagt til rette for at tur er moro for både voksne og barn! Nevnes kan turen opp til Falkeriset og Vidsyn, som er to turer som ikke krever for mye og som kan anbefales. Tar du turen til Vidsyn kan du gå videre inn til Oksatjønn. Legg da merke til at skulpturen ser etter deg ettersom du går. Med kort avstand fra leiligheten finner du Falkekeriset, her vil du oppleve at Sherpaer fra Nepal har hellelagt den flotte vandreturen opp til Falkeriset.

Slagordet til Raulandsfjell er Brattere, tøffere, gøyere. I følge Fri Flyt er Raulandsfjell topp tre-listen for skogskjøring i Norge

Lovanvendelse

Salget av eiendommen vil bli gjennomført som eiendomssalg med overskjøting av hjemmel til eiendommen. Kjøper betaler dokumentavgift og tinglysningsomkostninger i tillegg til kjøpesum.

Eiendommen overtas i den stand som det var i ved Kjøpers forutgående besiktigelse/gjennomgåelse ( as is ). Ved en eventuell mangelsvurdering skal de alminnelige kjøpsrettslige prinsippene i avhendingsloven § 3-9 legges til grunn, dog slik at disse prinsippene fravikes slik at det kun kan gjøres gjeldende at det foreligger mangel i følgende tilfeller:

dersom Selger ikke oppfyller sine konkrete forpliktelser under denne kontrakt.

dersom Selger ikke oppfyller sin opplysningsplikt, jf. reguleringen i avhendingsloven § 3-7, eller

dersom Selger har gitt uriktige opplysninger, jf. reguleringen i avhendingsloven §3-8

Ovennevnte er ensbetydende med at Kjøper har risikoen for eventuelle skjulte feil og mangler. Risikoen for eventuelle skjulte feil som angitt i avhendingsloven § 3-9 siste punktum, tilligger etter dette Kjøper. Kjøper har herunder risikoen for de generelle krav til tilstanden for Eiendommen, jf. avhendingsloven § 3-2.

Avhendingsloven §4-19 (2) fravikes også, slik at den endelige reklamasjonsfristen settes til 18 mnd. etter overtakelse.

Rapporter og informasjon fra tredjemenn som gjelder eiendommen (tekniske rapporter, grunnanalyser, takster, informasjon fra forretningsfører etc.) og som er fremlagt av selger eller selgers rådgiver i forbindelse med transaksjonen så er Selger ukjent med ufullstendigheter eller feil i dokumentene. Skulle dokumentene likevel vise seg å være ufullstendige eller inneholde feil, så fravikes prinsippene i avhendingslovens § 3-7 og § 3-8, slik at Selger bare svarer for eventuelle feil som Selger likevel hadde faktisk kunnskap om.

Eventuelle uriktige angivelser av Eiendommens arealer (innvendig eller utvendig) skal ikke under noen omstendighet utgjøre en mangel eller et garantibrudd.

Eiendomsmeglingsloven § 4-4, § 6-2, § 6-4, § 6-5, § 6-7 til 6-10, kapittel 7 og § 8-8 gjelder ikke, med mindre annet klart fremgår av avtalen, jf. eiendomsmeglingsloven § 1-4 tredje ledd og forskrift om eiendomsmegling § 1-2.

Adkomst

Raulandsfjell Alpinsenter ligger 5 km vest for Rauland Sentrum langs FV 362 som går gjennom Raulandsgrend og vestover langs Totak til Edland og Haukeli.

Budgivning

Bud skal fremsettes basert på følgende forutsetninger:

Det forutsettes at budgivere gjennomgår det fremlagte salgsmateriell og foretar befaring av eiendommen før bud inngis.

Eiendommen selges as-is , kjøpekontrakten (den til enhver tid gjeldende meglerstandard fra Forum For Næringsmeglere) kan oversendes på forespørsel.

Selger gir ingen garantier knyttet til forurensing i grunn, forhold av arkeologisk interesse, eller grunnforholdene i sin alminnelighet som kan ha praktiske eller økonomiske konsekvenser for kjøper.

Eiendommens opplyste arealer er ikke kontrollert av eier eller megler. Eventuelle uriktige angivelser av Eiendommens arealer skal ikke under noen omstendighet utgjøre en mangel eller et garantibrudd. Ved ønske om kontrollmåling av bygget kan interessenter på forespørsel få tilgang til byggene for oppmåling for egen regning.

Bud skal sendes skriftlig til megler og inneholde opplysninger om Eiendommenes matrikkelnr, adresse, beløp, budgivers navn og kontaktdata og eventuelle forbehold. Avgitt bud er bindende og kan ikke tilbakekalles når det er mottatt hos megler. Bud inngis på de vilkår som følger av prospekt. Bud uten vesentlige forbehold prefereres. Som vesentlig ansees forbehold om finansiering og styreforbehold. Selger står fritt til å akseptere eller avvise ethvert bud.

Det oppfordres til å benytte vedlagte budskjema.

Eiendomsmeglingslovens § 6-10 samt eiendomsmeglingsforskriftens §§ 6-3 og 6-4, som omhandler budgivning, fraskrives i forbindelse med transaksjonen.

Tomt

135/13 fnr. 1
Hjemmelshaver
Bjørnar Neset har hjemmel til grunneiendom
Raulandsfjell AS har hjemmel til festerett.
Festeavgift 136/13 fnr. 1 ft. kr. 62131,-. Festeavgiften kan reguleres hvert 10 år, neste regulering 2025.- Se forøvrig svar/vedlegg fra Bjørnar Neset

136/4 fnr. 3
Hjemmelshaver
Opplysningsvesenets fond har hjemmel til grunn,
Raulandsfjell AS med hjemmel til festerett.
Festeavgift 136/4 fnr. 3 ft. kr. 50.000,-. Årlig avgift etter eierskifte kr. ,- Se forøvrig svar/vedlegg fra Opplysningsvesenets fond.

136/4 fnr. 4
Opplysningsvesenets fond har hjemmel til grunn,
Raulandsfjell AS med hjemmel til festerett.
Festeavgift 136/4 fnr. 4 ft. kr. 50.000,-. Årlig avgift etter eierskifte kr. 70.000,- Se forøvrig svar/vedlegg fra Opplysningsvesenets fond.

136/4 snr. 38 fnr. 4
Opplysningsvesenets fond har hjemmel til grunn,
Raulandsfjell AS med hjemmel til festerett.

136/4 snr. 39 fnr. 4
Opplysningsvesenets fond har hjemmel til grunn,
Raulandsfjell AS med hjemmel til festerett.

136/4 snr. 47 fnr. 4
Opplysningsvesenets fond har hjemmel til grunn,
Raulandsfjell AS med hjemmel til festerett.

136/4 snr. 50 fnr. 4
Opplysningsvesenets fond har hjemmel til grunn,
Raulandsfjell AS med hjemmel til festerett.

136/4 snr. 51 fnr. 4
Opplysningsvesenets fond har hjemmel til grunn,
Raulandsfjell AS med hjemmel til festerett.

136/4 snr. 52 fnr. 4
Opplysningsvesenets fond har hjemmel til grunn,
Raulandsfjell AS med hjemmel til festerett.

Det gjøres oppmerksom på at tomteareal og eiendomsgrenser er usikre da tomten ikke er oppmålt.
Kjøper må påregne at arealet er svært usikkert, da kun informasjon er hentet fra Vinje kommune,
matrikkelbrev, 3825-136/4/3, Historisk oppgitt areal 200000 .
matrikkelbrev, 3825-135/13/1, Historisk oppgitt areal 3300
matrikkelbrev, 3825-136/4/4, Historisk oppgitt areal 1800

Dette er ikke en sikker kilde. På bakgrunn av dette tas det forbehold om arealets størrelse på eiendommen.

Parkering

Eiendommen har god parkering / biloppstillingsplasser på gruset areal.

Ansvarlig megler

Torgeir Halsen

Regulering

Svar fra Vinje kommune vedr. reguleringsforholdene for området - Infolandpakke - kan fås ved henvendelse til meglers kontor. Planstatus - 136/4 fnr. 4 Følgende planer/planvedtak gjelder for eiendommen: Kommunedelplaner Besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon. Id 20060002 Navn Kommunedelplan Rauland Plantype Kommunedelplan Status Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse 02.03.2006 Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3825/dokumenter/1499/20060002%20%20Kommunedelplan%20Rauland%20f%c3%b8resegner.pdf Delarealer Delareal 1 998 m Arealbruk Annet byggeområde,Nåværende Planstatus - 136/4 fnr. 3 Følgende planer/planvedtak gjelder for eiendommen: Kommunedelplaner Besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon. Id 20060002 Navn Kommunedelplan Rauland Plantype Kommunedelplan Status Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse 02.03.2006 Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3825/dokumenter/1499/20060002%20%20Kommunedelplan%20Rauland%20f%c3%b8resegner.pdf Delarealer Delareal 1 131 m Arealbruk Idrettsanlegg,Nåværende Planstatus 135/13 hentet fra Vinje kommunens hjemmeside NASJONALAREALPLANID: 3825_20060002 OPPRINNELIG NASJONAL AREALPLANID: 0834_20060002 PLANTYPE: Kommunedelplan PLANBESTEMMELSER: Planbestemmelser både på kart og som egen tekst LOVREFERANSE: Plan- og bygningsloven av 1985 eller før IKRAFTTREDELSESDATO: 02.03.2006

Beliggenhet

kart
Logo

DNB Eiendom AS

Jeanette Arnesen-Eriksrød

Eiendomsmegler

Send melding

Torgeir Halsen

Daglig leder / Eiendomsmegler

Send melding

Annonseinformasjon

FINN-kode284796303
Sist endret08. juni 2023 12:28
Referanse609220290

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.